View Full Version : Ar tikrai USB blogis?
Mirtis
2010-05-25, 11:50 AM
Sveiki pamišėliai.
Daugelis Pioneer magų puikiausiai susitvarko su wav, kai kurie Alpine ar Kenwood groja Apple lossless(aišku reikia iPod), tai jūs norit pasakyti, jog parsisiuntus losses ir sumetus į iPod bus blogesnė kokybė nei tą patį losses įrašyt į CD?
Lygiai tas pats ir su Pioneer, galima lossless versti į wav, kišti į USB/SD ir leisti aukščiausios kokybės failus. Visai muzikai galima koki 2.5 HDD paimti.
Noriu išsiaiškint šitą reikalą, nes nenoriu rašyti CD, bet noriu kokybės.
Ką dar galima dabar įsigyti iš normalių magu, kurie nuskaitinėtų lossless ar wav? Kaina nesvarbu.
Tai va pagrindinis klausimas:
Ar kenčia kokybė klausant lossless/wav(aukščiausios kokybės) iš USB/SD? Ar ta pati lossless/wav(aukščiausios kokybės) įrašius į CD, aš girdėsiu kitokį garsą?
P.s. adminai, sutvarkykit servo laiką, 3h atsilieka...
Jazzas
2010-05-25, 12:02 PM
Imk Pioneer DEX-P99RS...
Mirtis
2010-05-25, 12:11 PM
Na pakolkas noriu išsiaiškinti svarbiausią klausimą dėl kokybės, tada galvosiu apie konkretų modelį.
Jazzas
2010-05-25, 12:41 PM
Ar kenčia kokybė klausant lossless/wav(aukščiausios kokybės) iš USB/SD? Ar ta pati lossless/wav(aukščiausios kokybės) įrašius į CD, aš girdėsiu kitokį garsą?
Realiai, tik pats ir savo sistemoje tai gali išsiaiškinti, nes labai daug X faktorių išlenda... kokio lygio sistema, kokie įrašai (originalas originalui nelygu), kiek išlavinta ausis girdėti tuos skirtumus, kokio stiliaus muzika klausoma ir pan. ir t.t.
Darėm kažkada ilgalaikį mini testuką su užėjusiais į saloną žmonėmis iš gatvės. Ar jie girdės skirtumą tarp CD ir SACD formatų. Viskas buvo testuojama ant geriausios tuo metu sistemos (apie 300 tūkst. Lt). Buvo naudojami geriausi LINN Records įrašai. Ir ką jūs galvojate... nevisi girdėjo skirtumus tarp CD ir SACD formato (dažniausiai skirtumo negirdėdavo MP3 jaunimas, o daugiausiai epitetų apie formatų muzikinius skirtumus pažerdavo moterys). Nors man asmeniškai skirtumas buvo milžiniškas.
Beje, skirtumas skirtumui nelygus, kas vienam atrodo visiškai mažas skirtumas, kitam tai gali pasirodyti ypatingai didelis skirtumas.
Taip kad jei žmogus klauso šiuolaikinę sintetiką ir dar stengiasi sukti garso rankenėlę daugiau vidutinio lygio, manau skirtumo ne pajus, arba jei ir pajus, tai bus ne toks kardinalus kaip tikimasi...
BigBug
2010-05-25, 01:24 PM
Jeigu nori kokybės, turėtum neįrašinėti kompaktus, o pirkti orginalius įrašus ir tai dar atkreipti į įrašų studijas.
Mirtis
2010-05-25, 02:06 PM
Jeigu nori kokybės, turėtum neįrašinėti kompaktus, o pirkti orginalius įrašus ir tai dar atkreipti į įrašų studijas.
Tik jau tik jau... Iš originalo nutraukus muzika į wav ar lossess, o po to jį vėl į CD įkišus skirtumo nėra...
Išbandyti neturiu kaip, todėl ir klausiu, kas čia iš tų melomanų galėtų pasakyti ar yra skirtumas ar ne. Nes iš kur "1" ir "0" paimti magei skirtumo neturi būti...
Gal aš klystu, nežinau, bet jau atsibodo jūsų klausyti, kad kokybė ir USB/SD du nesurišami dalykai...
Jazzas
2010-05-25, 02:13 PM
tai kodėl klausi, jei mes tau atsibodome....??? tu neturi galimybės išbandyti, klausi mūsų, mes atsakėm, ne mūsų bėdos jei nesutinki su tuo....
taip, man kokybė su USB niekada nesirišo ir nesiriš
Mirtis
2010-05-25, 02:40 PM
tai kodėl klausi, jei mes tau atsibodome....??? tu neturi galimybės išbandyti, klausi mūsų, mes atsakėm, ne mūsų bėdos jei nesutinki su tuo....
taip, man kokybė su USB niekada nesirišo ir nesiriš
tai kad nebuvo nei vieno pagrįsto atsakymo į mano klausimą. Aplamai nebuvo, o diskutuoti apie nuripintą lossess iš originalaus CD ir parsiųstą iš kažkur aš nenoriu.
Pateikei man kažkokį eksperimenta, visai ne į temą nes CD ir SACD du skirtingi dalykai, aš apie tai galiu pasiskaityti http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Audio_CD
Klausimas mano labai paprastas, tarkim aš turiu originalu CD. Pats asmeniškai nuripinu vieną dainą į wav ir įsirašau į USB/SD.
Beje, ta patį failą vėl įrašius į CD, skirtumo tikrai nebus, tai aš galiu garantuoti visu 100%, aš esu informatikas ir kas netikit, tai jums trūkumas žinių...
Ar pajusiu skirtumą klausydamas iš CD ir USB(lossless/wav) su ta pačia sistema?
Jei jau visi taip kategoriškai teigiat, kad USB/SD blogis, tai atsakykit į šita klausimą, čia apie MP3 niekas nekalba...
Black Scorpio
2010-05-25, 02:55 PM
Beje, ta patį failą vėl įrašius į CD, skirtumo tikrai nebus, tai aš galiu garantuoti visu 100%, aš esu informatikas ir kas netikit, tai jums trūkumas žinių...
reiškia prastai tau ta informatika sekasi :D
losless rip'as originalą atitinka kažkur 99% -99.9% . tiaig skirtumas tikrai yra, tačiau ar jis realiai juntamas žmogaus ausiai čia jau kitas klausimas
Mirtis
2010-05-25, 03:22 PM
reiškia prastai tau ta informatika sekasi :D
losless rip'as originalą atitinka kažkur 99% -99.9% . tiaig skirtumas tikrai yra, tačiau ar jis realiai juntamas žmogaus ausiai čia jau kitas klausimas
Nebesvaik, aš nekalbu apie kreivarankius, teisingai nuripintas būna 100%, o ne 99.9%, jei nori gali pasiskaitinėti šiek tiek http://blowfish.be/eac/
Mindaugas
2010-05-25, 03:32 PM
Tik jau tik jau... Iš originalo nutraukus muzika į wav ar lossess, o po to jį vėl į CD įkišus skirtumo nėra...
Nusišneki gerbiamasai informatike, oj nusišneki. Jei tau tas pats tai dėk bet kokį usb ir tau bus gerai. Pasižiūrėk vien bitreita to savo losleso kurį tu tapatini kokybės atžvilgiu su CD. Dar pasakyk, kad nėr skirtumo su kuo ir į ką įrašai tą loslesa. Tada bus tavo didžiausias nusišnekėjimas. Tau Jazzas labai aiškiai viska paaiškino ir prie jo komentaro manau nėra ka papildyt. Toliau spręsk pats pagal savo išsivystymo lygį.
Jazzas
2010-05-25, 04:42 PM
Iš originalo nutraukus muzika į wav ar lossess, o po to jį vėl į CD įkišus skirtumo nėra...
Išbandyti neturiu kaip, todėl ir klausiu, kas čia iš tų melomanų galėtų pasakyti ar yra skirtumas ar ne. Nes iš kur "1" ir "0" paimti magei skirtumo neturi būti...
Gal aš klystu, nežinau, bet jau atsibodo jūsų klausyti, kad kokybė ir USB/SD du nesurišami dalykai...
tai ko tu mus terorizuoji su savo klausimais kas pusę metų, jei pats "žinai" atsakymą... Jei netinka mūsų atsakymai, kelkis į kokį kitą forumą (kokį Jaunųjų Informatikų Būrelį ar pan.), ten tikrai turėtu patikti atsakymai į tavo klausimus.
O dėl mano aprašyto testo, jei būtum atidžiau įsiskaitęs ir biškį pasukinėjęs smegeninę turėjai suprasti, jog aš kalbėjau ne apie konkretų testą tarp CD ir SACD, o apie individualų kiekvieno individo supratimą apie girdimus skirtumus ir kad tas galutinis supratimas formuojamas iš begales dedamųjų...:mad1:
Mirtis
2010-05-25, 05:44 PM
Nusišneki gerbiamasai informatike, oj nusišneki. Jei tau tas pats tai dėk bet kokį usb ir tau bus gerai. Pasižiūrėk vien bitreita to savo losleso kurį tu tapatini kokybės atžvilgiu su CD. Dar pasakyk, kad nėr skirtumo su kuo ir į ką įrašai tą loslesa. Tada bus tavo didžiausias nusišnekėjimas. Tau Jazzas labai aiškiai viska paaiškino ir prie jo komentaro manau nėra ka papildyt. Toliau spręsk pats pagal savo išsivystymo lygį.
Va čia ir pasireiškia tavo ir mano supratimas apie informacines technologijas juokdary tu svieto :D
Pabandysiu paaiškinti taip, kad net tu visažini suprastum, bei daugelis iš čia blogai mąstančių.
Bitratio sumažėja dėl to, kad pats flac yra suspaustas, bet be jokio duomenų praradimo.
Čia tik pavyzdys kad suprastumėt(nesakau kad taip flac spaudžia):
wav: 101000000000000000010101000101 (31 bit/s)
flac: 101_170_10101000101 (20 bit/s)
imkim kad užrašas skaičius+1/0 reiškia vienas šalia kito išsidėsčiusę 1/0 eilę, taigi 170=septyniolika nulių.
Antru atveju duomenų kiekis toks pat, neprarastas nei vienas bitas, bet va tas jūsų įsikastas bitratio(bit/s) vos ne dvigubai mažesnis.
Tikiuosi visi melomanai įsikals sau į galvą, kad tvarkingas lossless yra 100% orginalus garso takelis.
Dabar gryžtant prie klausimo, tai kas nors gali atsakyti į jį?
Mirtis
2010-05-25, 05:47 PM
Jazzas (http://forumas.i-klubas.lt/member.php?u=1771), aš nieko neterorizuoju, tiesiog uždaviau elementarų klausimą.
Dauguma šitą forumą skaitančių žmonių yra klaidinami dėl nepakankamo žinių kiekio.
Aš neturiu galimybės pabandyti ar magas iš USB/SD atkuria visus bitukus į kolonkes, taip kaip iš CD, todėl ir klausiu...
Pyktis aš su nieko nenoriu, bet kaip mane vadina durnu, patys neturėdami pakankamai žinių, tai žinai kiekvienam sukiltu noras duoti galvon :)
Black Scorpio
2010-05-25, 06:03 PM
Jazzas (http://forumas.i-klubas.lt/member.php?u=1771), aš nieko neterorizuoju, tiesiog uždaviau elementarų klausimą.
Dauguma šitą forumą skaitančių žmonių yra klaidinami dėl nepakankamo žinių kiekio.
Aš neturiu galimybės pabandyti ar magas iš USB/SD atkuria visus bitukus į kolonkes, taip kaip iš CD, todėl ir klausiu...
Pyktis aš su nieko nenoriu, bet kaip mane vadina durnu, patys neturėdami pakankamai žinių, tai žinai kiekvienam sukiltu noras duoti galvon :)tu pats kitus durnais vadini net neįsivaizduodamas su kuo šneki didysis INFORMATIKE
na o dėl skirtumo teorinis skirtumas yra, dėl skirtumo išgirdimo neaišku. labai priklauso nuo to kokius aparatus naudosi (skiriasi signalo kelias iš USB ir nuo lazerio)
atsakant į tavo klausimą >> neturint super išlavintos ausies ir tikrai labai geros sistemos skirtumas nebus juntamas. ar bus juntamas turint mano paminėtus dalykus manau tau nėra aktualu
Mirtis
2010-05-25, 06:12 PM
tu pats kitus durnais vadini net neįsivaizduodamas su kuo šneki didysis INFORMATIKE
Pala, tai jei mane kontekste durnu pavadina pirmą, tai ką, man tylėt?
Aš ne didysis informatikas, tik išdėsčiau truputi, kas kaip vyksta.
Tu mane pvz irgi įžeidei, bet būdamas 100% neteisus(dėl žinių kiekio), kažkodėl neatsiprašai manęs ar bent jau nepripažįsti klydęs, tai ką su tavimi išvis čia ir bekalbėti...
Bučiau dėkingas už atsakyma į mano klausimą.
Suprantat, dauguma iš jūsų esat senamadiško mastymo, kad USB/SD yra blogis garso atžvilgiu, bet jau nebe tie laikai, o vis dar daugumai tą patį kalat į galvas, net neturėdami kuo pagrįsti :/
Black Scorpio
2010-05-25, 06:17 PM
Pala, tai jei mane kontekste durnu pavadina pirmą, tai ką, man tylėt?
Aš ne didysis informatikas, tik išdėsčiau truputi, kas kaip vyksta.
Tu mane pvz irgi įžeidei, bet būdamas 100% neteisus(dėl žinių kiekio), kažkodėl neatsiprašai manęs ar bent jau nepripažįsti klydęs, tai ką su tavimi išvis čia ir bekalbėti...
Bučiau dėkingas už atsakyma į mano klausimą.
Suprantat, dauguma iš jūsų esat senamadiško mastymo, kad USB/SD yra blogis garso atžvilgiu, bet jau nebe tie laikai, o vis dar daugumai tą patį kalat į galvas, net neturėdami kuo pagrįsti :/
vėl tu savo :D maždaug jautiesi vieninteliu esančiu informatikos mokslus praėjusiu? :D
į tavo klausimą jau atsakiau, kas tau dar nepatinka?
identiška kopija lieka identiška kopija. įrašas nuo nepasikeičia. keičiasi laikmenos kokybė (jeigu kopijuota į CD) arba signalo kelias (USB)
dar pradėsi įrodinėti, kad skaitmeninis garsas yra geriau už analoginį....
Jazzas
2010-05-25, 06:21 PM
Aš ko gero dar senamadiškesnis esu, nes sakau, kad ir kompakto garsas yra blogis vinilinių plokštelių atžvilgiu... :eek::o
Mirtis
2010-05-25, 06:29 PM
vėl tu savo :D maždaug jautiesi vieninteliu esančiu informatikos mokslus praėjusiu? :D
į tavo klausimą jau atsakiau, kas tau dar nepatinka?
identiška kopija lieka identiška kopija. įrašas nuo nepasikeičia. keičiasi laikmenos kokybė (jeigu kopijuota į CD) arba signalo kelias (USB)
dar pradėsi įrodinėti, kad skaitmeninis garsas yra geriau už analoginį....
Tai kam čia rašinėt visokias nesąmones? Daug daugiau kokybė nukenčia nuo nekokybiškų laidų į kolonėles, o tai jau sunkiai juntama.
Aš juk ne apie tai temą kūriau...
Black Scorpio
2010-05-25, 06:35 PM
Tai kam čia rašinėt visokias nesąmones? Daug daugiau kokybė nukenčia nuo nekokybiškų laidų į kolonėles, o tai jau sunkiai juntama.
Aš juk ne apie tai temą kūriau...
leisk paklausti, jeigu viską žinai tai kam aplamai klausinėji?
tu klausi atsakymo į klausimą, bet jį gavęs įrodinėji, kad tai netiesa, reiškia geriau žinai, tai kam dar klausi?
Liūdna realybė yra tokia, kad ir kaip žmonės stengtūsi pajausti skirtumą tarp menkiausių dalykų, kad ir kaip norėtų išgirsti tobulą garsą, šiai dienai tai beveik nebeįmanoma, nes prakiškai nabėra tokių įrašų. o kai užaugs dabartinė telefoninių MP3 karta - geras garsas mirs amžiams :boo:
p.s. nors man iš esmės px, vistiek aš kurčias :D
Mirtis
2010-05-25, 06:50 PM
leisk paklausti, jeigu viską žinai tai kam aplamai klausinėji?
tu klausi atsakymo į klausimą, bet jį gavęs įrodinėji, kad tai netiesa, reiškia geriau žinai, tai kam dar klausi?
Liūdna realybė yra tokia, kad ir kaip žmonės stengtūsi pajausti skirtumą tarp menkiausių dalykų, kad ir kaip norėtų išgirsti tobulą garsą, šiai dienai tai beveik nebeįmanoma, nes prakiškai nabėra tokių įrašų. o kai užaugs dabartinė telefoninių MP3 karta - geras garsas mirs amžiams :boo:
p.s. nors man iš esmės px, vistiek aš kurčias :D
Nu aš klausiu dėl to, kad pvz nevisi magai atkuria MP3 320kb/s, o max 192, tai va ir noriu sužinoti ar nėra netyčia nukarpomas patyliukais wav'as ar tai lossless. Bet kad čia iškarto visi pradeda įrodinėti savo susigalvotas tiesas, paskiau man tenka kariauti su daugeliu ir galiausiai atsakymo negaunu. O va toki kaip Mindaugao (http://forumas.i-klubas.lt/member.php?u=3) pasisakymai tai net žalingi aplinkiniams :/
peris
2010-05-25, 08:01 PM
tai kad tu paklaust žmoniškai nemoki, nekalbu apie elementarų bendravimą su žmonėmis forume
Mirtis
2010-05-25, 09:09 PM
tai kad tu paklaust žmoniškai nemoki, nekalbu apie elementarų bendravimą su žmonėmis forume
Gal neskaitei pirmos mano žinutes? Kur ten kas jums ponaiti neaišku? Kur aš ten ką netaip pasakiau ar įžeidžiau?
Vėliau išsirutulioję pykčiai nėra bereikalo, bet gal kai kur viena ar kitą žodelį vertėjo man pasilaikyti, dabar jau šaukštai po pietų.
Nu bet esmė tokia, kad ši tema būtų labai gera, jei kas nors iš melomanų padarytų 5min testą ir parašytų kaip yra iš tikrųjų, vietoj to, kad kartoti ta pati per ta pati visose temose, net nebandžius :/
KaTiS
2010-05-25, 09:19 PM
nu nu :D kaži ar niekas nėra daręs testo, ir be reikalo perka magus kainuojančius porą tūkstančių, kurie neskaito net mp3 :) juk ir taip aišku, kad su USB patogiau, nereikia rašytis kaskartą naujo disko, kai gauni kažką naujo, tik pyst įsikėliai ir viskas, o juk geri diskai kainuoja...
peris
2010-05-25, 10:07 PM
Gal neskaitei pirmos mano žinutes? Kur ten kas jums ponaiti neaišku? Kur aš ten ką netaip pasakiau ar įžeidžiau?
Vėliau išsirutulioję pykčiai nėra bereikalo, bet gal kai kur viena ar kitą žodelį vertėjo man pasilaikyti, dabar jau šaukštai po pietų.
Nu bet esmė tokia, kad ši tema būtų labai gera, jei kas nors iš melomanų padarytų 5min testą ir parašytų kaip yra iš tikrųjų, vietoj to, kad kartoti ta pati per ta pati visose temose, net nebandžius :/
o tau neprilyja į nosį vandens per lietų?
skiesflyer
2010-05-25, 10:11 PM
Gaila, bet toks testas beveik neįmanomas, dėl vienos paprastos priežasties. Kur gauti bent padoriai grojanti grotuvą, atkuriantį tokius formatus? :confused2:
Mirtis
2010-05-25, 10:32 PM
Gaila, bet toks testas beveik neįmanomas, dėl vienos paprastos priežasties. Kur gauti bent padoriai grojanti grotuvą, atkuriantį tokius formatus? :confused2:
Nu daugelis Pionieriu wav skaito, kai kurios Alpines jau skaito Apple lossless, aišku čia dar iPod reikia :/
KaTiS (http://forumas.i-klubas.lt/member.php?u=3609)> matai mes čia diskutuojam apie wav ir lossless, o tu apie MP3...
peris (http://forumas.i-klubas.lt/member.php?u=2142)> o tu vis dar be balnelio su dviračiu važinėji?
tolka
2010-05-25, 10:39 PM
Jei teisingai supratau temos autorių,klausiama ar yra kokybiškai atkuriančių magų (wav,lossless) failus iš skaitmeninių laikmenų.Taip,yra,jau yra.Naudodamas usb laikmeną gali klausyti nekompresuotus wav failus.
Kas liečia apple lossless tai yra kompresuoti failai.Galbūt maksimaliai išsaugoma jų kokybė,tuo pačiu taupoma vieta,kas yra didelis pranašumas prieš wav ar flac,bet visgi jie yra kompresuoti.(Tik nenukarpyti kaip mp3)
Kas liečia apple lossless failų kokybės patikrinimą,palyginimą su wav/cd,manau kolkas nėra lygiaverčių grotuvų grojančių apple lossless kurie galėtų būti lyginami su pačiais geriausiais wav grotuvais kurių turime daug ir senai...
Turėjau mintį pasikinkyti iPod (mažas,patogus...) ir spausti maksimalią kokybę iš jo,buvau jau pradėjęs projektuoti idock skaimeninio signalo nuėmimui (nes viduje naudojami wolfson SAK nėra patys geriausi),deja apple naudojama duomenų šina (I2S) nestandartinė,todėl teko šios minties atsisakyti...O gamykliniai HIEND vadinami iDock'ai (wadia (http://www.6moons.com/audioreviews/wadia2/dock.html)) yra tiesiog mėšlas,nes iš iPod jie ima analogini signalą,konvertuoja jį į skaimeninį ir deklaruoja kad turi puikų spdif išėjimą iš iPod:Dtoli gražu...
daruku
2010-05-25, 10:39 PM
Atvažiuok savaitgalį į meet'ą. Paaiškinsiu kaip informatikui kuom skirias originalus įrašas nuo nukopijuotų CD, USB ir t.t. Čia nesinori teršt temos.
tolka
2010-05-25, 10:47 PM
Kas liečia kopijavimus,jei naudodamas tinkamą programinę įrangą (tarkit Exact copy) ir padaręs 100 procentų vaw kopiją,galiu ją groti iš skaitmeninės laikmenos be jokio kokybės nuostolio jei grotuvas aukšto lygio,anaiptol,cd skaitymas turi daug daugiau trūkumų nei tiesioginis vaw grojimas ir skaimeninės laikmenos.
Atsivežkit laptopą i meet'ą su savo mėgiamų įrašų kopijomis,galėsiu pademonstruoti kaip kokybiškai galima groti be cd:D
Mirtis
2010-05-25, 10:48 PM
Atvažiuok savaitgalį į meet'ą. Paaiškinsiu kaip informatikui kuom skirias originalus įrašas nuo nukopijuotų CD, USB ir t.t. Čia nesinori teršt temos.
Negaliu, poryt nebus jau Lietuvoj manęs...
Gali ir čia paaiškinti, vistiek jau tema suteršta, reikia iki galo viską išsiaiškinti, kad nekiltų tokių klausimų ateitį. Taigi...
Visgi ne visi dar čia užrietę nosis tik fleimą skalbia. Tolkos va atsakymas pirmas kažko vertas ir į temą.[/URL][URL="http://forumas.i-klubas.lt/member.php?u=2297"] (http://forumas.i-klubas.lt/member.php?u=2297)
daruku
2010-05-25, 11:40 PM
Kas liečia kopijavimus,jei naudodamas tinkamą programinę įrangą (tarkit Exact copy) ir padaręs 100 procentų vaw kopiją,galiu ją groti iš skaitmeninės laikmenos be jokio kokybės nuostolio jei grotuvas aukšto lygio,anaiptol,cd skaitymas turi daug daugiau trūkumų nei tiesioginis vaw grojimas ir skaimeninės laikmenos.
Atsivežkit laptopą i meet'ą su savo mėgiamų įrašų kopijomis,galėsiu pademonstruoti kaip kokybiškai galima groti be cd:D
Vienas iš aspektų kurį turejau omeny ir yra originalaus CD NUSKAITYMAS. Tikrai ne su kompiuteriniu CD-ROM daryt idealias kopijas.
BigBug
2010-05-25, 11:43 PM
Sveiki pamišėliai.
Daugelis Pioneer magų puikiausiai susitvarko su wav, kai kurie Alpine ar Kenwood groja Apple lossless(aišku reikia iPod), tai jūs norit pasakyti, jog parsisiuntus losses ir sumetus į iPod bus blogesnė kokybė nei tą patį losses įrašyt į CD?
Lygiai tas pats ir su Pioneer, galima lossless versti į wav, kišti į USB/SD ir leisti aukščiausios kokybės failus. Visai muzikai galima koki 2.5 HDD paimti.
Noriu išsiaiškint šitą reikalą, nes nenoriu rašyti CD, bet noriu kokybės.
Ką dar galima dabar įsigyti iš normalių magu, kurie nuskaitinėtų lossless ar wav? Kaina nesvarbu.
Tai va pagrindinis klausimas:
P.s. adminai, sutvarkykit servo laiką, 3h atsilieka...
Tu tikrai nepajusi skirtumo, jei nejauti skirtumo tarp orginalaus įrašo ir LOSSLESS kopijų.
Ir nederk čia informatikų vardo, nes čia jų yra daugiau, o tavo žinutės prestižo nekelia ;)
tolka
2010-05-25, 11:46 PM
Vienas iš aspektų kurį turejau omeny ir yra originalaus CD NUSKAITYMAS. Tikrai ne su kompiuteriniu CD-ROM daryt idealias kopijas.
Nelabai suprantu ką norėjai pasakyti,pakomentuok plačiau savo mintį jei nesunku
daruku
2010-05-26, 12:01 AM
Esmė tame, kad turint elementarią kompiuterinę įrangą neįmanoma padaryt identiškos lossless kopijos kuri nesiskirtų nuo originalaus CD. Tiek teoriskai, tiek praktiškai. (Tavo paminėtos CD nuskaitymo problemos, jiter'is ir t.t.) Tuo klausimu bus galima daugiau pabendraut meet'e.
Mirtis
2010-05-26, 01:30 AM
Esmė tame, kad turint elementarią kompiuterinę įrangą neįmanoma padaryt identiškos lossless kopijos kuri nesiskirtų nuo originalaus CD. Tiek teoriskai, tiek praktiškai. (Tavo paminėtos CD nuskaitymo problemos, jiter'is ir t.t.) Tuo klausimu bus galima daugiau pabendraut meet'e.
BigBug (http://forumas.i-klubas.lt/member.php?u=1058) > tai gal gali plačiau biskiuką apie tas vietas pakomentuot? Norėčiau ne tik numestos frazės, o konkretumo.
daruku (http://forumas.i-klubas.lt/member.php?u=539)> nu apie ką tu šneki dabar? Kokios dar kopijos? Jei nesugebėsiu pasidaryti kopijos, parsisiųsiu iš interneto jau padarytą tų žmonių, kurie tuo užsiima. Iš kur tau žinot su kuo aš tuos CD ripinu? Gal ekstrasensas esi?
Vartotės ir vartotės čia į lankas pjaudami, apgailėtina...
Dabar visi kas paneigsit bent viena iš mano tvirtinamų tiesų, prašau, pakomentuokit, nes juokingai atrodo, kaip numeta kažkokią frazę ir jaučiasi dievais, paskiau kaip paprašau pakomentuoti, lepteli kažkoias nesąmones į lankas, apie ką net kalbos nebuvo...
Mirtis
2010-05-26, 02:00 AM
Vis dėl to tema užbaigta.
Atsakymas: NE, USB/SD jau nėra blogis klausant wav ar lossless.
Ačiū už dėmesį.
Black Scorpio
2010-05-26, 06:40 AM
Vis dėl to tema užbaigta.
Atsakymas: NE, USB/SD jau nėra blogis klausant wav ar lossless.
Ačiū už dėmesį.
ne tema čia, o nevykus parodija, nes tave domino ne tiek atsakymas, kiek tavo nuomonės patvirtinimas
Jazzas
2010-05-26, 08:46 AM
ne tema čia, o nevykus parodija, nes tave domino ne tiek atsakymas, kiek tavo nuomonės patvirtinimas
Totalus faktas :beer:
BigBug
2010-05-26, 09:27 AM
[QUOTE=Mirtis;117352]
BigBug (http://forumas.i-klubas.lt/member.php?u=1058) > tai gal gali plačiau biskiuką apie tas vietas pakomentuot? Norėčiau ne tik numestos frazės, o konkretumo.
Prieš porą metų aš irgi taip galvojau, kad nukopinus 01, sutikrinus ir gaunamas 01. Bet deja praktika rodo kitaip. Tau čia žmonės aiškina iš praktikos.
Nėra čia vieno ir konkretaus atsakymo. Jeigu nori daugiau diskusijų nueik į gramofonas.lt forumą, ten nemažai diskutuota apie jitter'į ir įrašymą.
Lygiai taip pat gali pats pasimti savo geriausią orginalų įrašą, pasidaryti "nepriekaištingą" kopiją, o tada pirmyn į parduotuvę ir pasidaryk testuką savo ausimis. Tada galėsi čia pasidalinti įspūdžiais.
Laimonas
2010-05-26, 09:39 AM
Oi tie informatikai...Nežinau kaip Tu Mirtis, bet dabartiniai studijuojantys informatikai tik dedasi viską mokantys 100 procentų..Nenoriu nei bartis nei ką, bet visais punktais sutinku su čia pasireiškusiais žmonėmis, o ne tavo nuomone. Senai įrodyta, kad ripintas failas nebus originalo, realūs skaičiai kaip čia kažkuris forumietis minėjo tėra 99,9%, o žmogiška realybė tokia, kad tas procentas dar mažesnis..Tam net straipsnis yra tą įrodantis, gaila, kad neišsaugojau kai to reikėjo.Paklausyk kitų, nueik su savo padarytu įrašu, nesvarbu kaip tu ten ką darysi, niekas nesigilina, į įrašų studiją ir paprašyk, kad palygintų jų originaliai įrašytą įrašą ir savo.Manau ir tavo ausys skirtumą pajus...:confused2:
DEIVISC
2010-05-26, 11:11 AM
save gerbiantis melomanas-audiofilas, niekada neklausys masinoje usb ar kita slamsta, namie jam ir originalus cd netiks..tik ploksteles, kam cia tie isradinejimai, vaikams pazaist skirti visokie ipodai rasinejimai perrasinejimai..
Mirtis
2010-05-26, 11:16 AM
Oi tie informatikai...Nežinau kaip Tu Mirtis, bet dabartiniai studijuojantys informatikai tik dedasi viską mokantys 100 procentų..Nenoriu nei bartis nei ką, bet visais punktais sutinku su čia pasireiškusiais žmonėmis, o ne tavo nuomone. Senai įrodyta, kad ripintas failas nebus originalo, realūs skaičiai kaip čia kažkuris forumietis minėjo tėra 99,9%, o žmogiška realybė tokia, kad tas procentas dar mažesnis..Tam net straipsnis yra tą įrodantis, gaila, kad neišsaugojau kai to reikėjo.Paklausyk kitų, nueik su savo padarytu įrašu, nesvarbu kaip tu ten ką darysi, niekas nesigilina, į įrašų studiją ir paprašyk, kad palygintų jų originaliai įrašytą įrašą ir savo.Manau ir tavo ausys skirtumą pajus...:confused2:
Nu nuo 100% ir 99.9% skirtumo aš nejusiu tikrai.
Ir ne, aš su tavim nesutinku, visas 100% padaromas atvaizdas http://blowfish.be/eac/.
Įmesk tą straipsnį, kitaip aš tavim netikiu, visų kitų man nuomonė = 0, jei nėra ji kažkuom remta...
omsonass
2010-05-26, 11:27 AM
paklausyk ar jusi kokį skirtumą
http://mp3ornot.com/
man per paprastas ausines yra skirtumas
Black Scorpio
2010-05-26, 11:43 AM
Nu nuo 100% ir 99.9% skirtumo aš nejusiu tikrai.
Ir ne, aš su tavim nesutinku, visas 100% padaromas atvaizdas http://blowfish.be/eac/.
Įmesk tą straipsnį, kitaip aš tavim netikiu, visų kitų man nuomonė = 0, jei nėra ji kažkuom remta...
ko nesuprantu tai vieno dalyko: ko tu čia atėjai. tu esi 100% įsitikinęs, kad skirtumo nėra, na i puiku, klausykis ir džiaugis į sveikatą, būk laimingas :ku)
ko tu mums knisi protą? tu ne paklausti atėjai o savo įrodinėti. tai taip ir sakyk, o dabar trydalioji ir tiek, maždaug "nors aš nežinau atsakymo, bet žinau, kad tu neteisus"
Pvz man kaip kurčiam asmeniškai visiškai px yra tas skirtumas ar ne, bet tavo nesusipratėliškumas tai žudantis
Artūras-M
2010-05-26, 12:06 PM
nu apie ką tu šneki dabar? Kokios dar kopijos? Jei nesugebėsiu pasidaryti kopijos, parsisiųsiu iš interneto jau padarytą tų žmonių, kurie tuo užsiima.
Tie kurie užsiima daryti rimtas kopijas, savo darytų kopijų į internetą nededa. O tie kurie deda, naudoja tuos pačius bendro naudojimo CDROM įrenginius.
Iš kur tau žinot su kuo aš tuos CD ripinu? Gal ekstrasensas esi?
Nereika būti ekstrasensu, matosi.....
Google >> Best CDRom for Audio
tolka
2010-05-26, 01:21 PM
Taip ir mėtosi linkomanijoj įrašai su prierašu lossless ir flac,kurie dauguma yra prastos kokybės.Pirate bay tas pats...
Bet yra uždarų bendruomenių kur žmonės dalinasi tik labai kokybiškais įrašais,kur kokybė yra svarbiausia (btmusic.eu),ten smulkiai aprašoma ir įrašo kilmė ir yranga su kuria darytos kopijos ir tt...
darko
2010-05-26, 01:42 PM
Bet yra uždarų bendruomenių kur žmonės dalinasi tik labai kokybiškais įrašais,kur kokybė yra svarbiausia (btmusic.eu),ten smulkiai aprašoma ir įrašo kilmė ir yranga su kuria darytos kopijos ir tt...
Įmanoma gal būtų pakvietimą gauti? :ku)
tolka
2010-05-26, 01:44 PM
Įmanoma gal būtų pakvietimą gauti? :ku)
Deja,pats vos reitingą palaikau kad neišmestų:Do jei reitingo nepalaikai tada galima už tam tikrą sumą ten sėdėti...susimokėti už narystę.
xxalpsxx
2010-05-26, 01:57 PM
Nu ir tema, per parą 5 puslapiai :))
Taip ir mėtosi linkomanijoj įrašai su prierašu lossless ir flac,kurie dauguma yra prastos kokybės.Pirate bay tas pats...
O pagaliau, žmogus pasakė tiesą apie tuos torrentus... Persisiunčiu vieną, kitą torrentą su prierašu LOSSLESS, gražūs skaičiukai tiek dydije, tiek bitrate, o garsas kaip iš šiknos... Dabar viskas aišku kodėl taip :baseballbat:
Atsiprašau už OT :beer:
darko
2010-05-26, 02:12 PM
Deja,pats vos reitingą palaikau kad neišmestų:Do jei reitingo nepalaikai tada galima už tam tikrą sumą ten sėdėti...susimokėti už narystę.
aišku :) gal kokią kopiją galėtum įmest į rapidshare? nes įdomu palyginti su mano siunčiamais flac'ais, kai kurie blogi, bet yra ir visai realiai skambančių, tai įdomu ar tikrai taip turi flac'as skambėt :)
PonasX
2010-05-26, 09:22 PM
O ką kainuoja "susimokėti už narystę"? Ir ką tai duodi, VIP kažkuriam laikui ar Upload kažkiek?
Mirtis
2010-05-26, 11:12 PM
Tai apie ką čia diskutuojat verksniai? :D Visgi matot, kad 100% kopija pasidaro, beto, nereikia ten super duper tos įrangos...
Iš pradžių norėjau užduoti klausimą, kurį ir uždaviau, o kaip pradėjot visi kaip viena banda nusišnekėt žiauriai, tai nieko kito nebeliko, kaip tik teisybės ieškot, o galiausiai ją ir radau, ir likau teisus, o jus susivėlę visi alei vieną mane smagiai pralinksminot.
Bet žinot kas įdomiausia? Kad jus akivaizdžiai susivėlę dar bandot vartytis ir ant manęs važiuojat, linksma čia, oi linksma :D :D :D Man pries kelionę nuotaiką pakėlėt :)
Dalelenijo
2010-05-26, 11:49 PM
kur keliausi į psichiatrijos ligoninę ar tiesiai i kapines?
peris
2010-05-26, 11:53 PM
o tau neprilyja į nosį vandens per lietų?
OT, bet ir vėl tinka mano klausimas..:liar:
Mirtis
2010-05-27, 12:04 AM
Tie kurie užsiima daryti rimtas kopijas, savo darytų kopijų į internetą nededa. O tie kurie deda, naudoja tuos pačius bendro naudojimo CDROM įrenginius.
Nereika būti ekstrasensu, matosi.....
Google >> Best CDRom for Audio
Ar bent pats domėjaisi tais reikalais? Aš domėjausi ir galiu garantuot, kad su savo paprastu laptopiniu CDromu padarau idealią kopiją. Čia best yra greičio atžvilgiu, paslėptų sektorių ir t.t.
Bet aš sakau, jei yra nekreivos rankos, kopija darosi su beveik visais CDromais...
Mirtis
2010-05-27, 12:09 AM
Dalelenijo (http://forumas.i-klubas.lt/member.php?u=3715)>pas tavo mamą į lovą...
Viskas, rišam temą...
Daugiau neatrašinėju, nes tuoj bus banas...
Stinger
2010-05-27, 11:51 AM
Kažkas jau tau siūlė atvažiuot i meet'ą ir mes ten viska aiškiai paaiškinsim. Tik, kad tokie kaip tu programišiai su dideliais akiniais labai gudrus prie kompiuterio klaviatūros.O realybėje net akių pakelt ir žodžio pasakyt nedrįsta.
Ir prisigalvoja viokių priežaščių, kad tik nebutu jiems tai išaiškinta realybėj :baseballbat:
Mirtis
2010-05-27, 02:54 PM
Kažkas jau tau siūlė atvažiuot i meet'ą ir mes ten viska aiškiai paaiškinsim. Tik, kad tokie kaip tu programišiai su dideliais akiniais labai gudrus prie kompiuterio klaviatūros.O realybėje net akių pakelt ir žodžio pasakyt nedrįsta.
Ir prisigalvoja viokių priežaščių, kad tik nebutu jiems tai išaiškinta realybėj :baseballbat:
O štai ir aš, tik matai aš nestandartas ir taves tikrai nebijau ereli...
http://www.biteplius.lt/lt/2user.show/18641-=(743820406
darko
2010-05-27, 02:57 PM
O štai ir aš, tik matai aš nestandartas ir taves tikrai nebijau ereli...
http://www.biteplius.lt/lt/2user.show/18641-=(743820406 (http://www.biteplius.lt/lt/2user.show/18641-=%28743820406)
iš kur tokių žmonių atsiranda :confused2: nulis pagarbos kitiems
Mirtis
2010-05-27, 03:03 PM
iš kur tokių žmonių atsiranda :confused2: nulis pagarbos kitiems
Koks nulis pagarbos? Tu gal atsimerk, jis mane keturakiu vadina, namisėda, žmonių baimingu...
Aš jo bent džiūsna su didelėm ausim nevadinu :) O jei jis toks erelis ta beisbolke čia šmagojas, tai ką aš žinau :)
Jazzas
2010-05-27, 03:06 PM
siūlau eilinį kartą rakinti temą administratoriams...
Black Scorpio
2010-05-27, 03:13 PM
labai panašiai kaip ši tema skambėtų dialogas:
A: Kodėl golfas yra prasta mašina?
B: nes barška, nepatogi, prasta važiuoklė ir t.t.
A: Tu 2rniau, ką tu apie mašinas supranti, užtai kaip motoras gerai laiko ir kokios dalys pigios, aš va golfus tik turėjęs tai viską apie juos žinau.
visa šita tema paanši į kažką tokio :ku)
Temos autoriui: užduodamas klausimą visada būk pasirengęs išgirsti tau nepatinkantį atsakymą, priešingu atveju klausimo neverta neuždavinėti, nes gaunasi tik savo ir kitų nervų gadinimas
DEIVISC
2010-05-27, 05:02 PM
keista kad dar jis su tokia cenzura neužbanintas...
Vilmantas
2010-05-27, 06:02 PM
Cha cha - o tai kokie ten '92 a'la Labūnava/Balbieriškis style kentai nusifotkinę prie nočniko? :) :)
Nors nereikėjo rodytis - gėdos mažiau būtų... Tai kuris ten Mirtis iš tų dviejų kailių? :) :)
Dalelenijo
2010-05-27, 08:49 PM
tas gi kur rodyklė nuvesta:D dar ir nakleika matosi ant kaklo gerulė yra:D
omsonass
2010-05-27, 10:04 PM
cirkininkai
nukrypote nuo sukurtos temos, aiškinatės susitikę savo santykius ne forume, susitikę akis draskykitės. Čia taip pat galite tiesas savo įrodinėti, bet sukurtos temos aspektu, panaudojant šiuolaikines technologijas galima naudoti ir usb, card reader ir panašiai ir galima iš tokių laikmenų groti neprarandant jokios kokybės, palaikau autorių (tik nesuprantu kam tos emocijos nervai bereikalingi čia daugumos) aiškinkitės faktais, patirtimi ir panašiai
Mirtis
2010-05-28, 12:15 AM
Oi juokas man :)
Bet šitam forume aš visada randu įdomybių :)
Batman
2010-06-18, 01:04 PM
tu pats tikra įdomybė ir žvaigždė, įdomus tavo bitėj dienoraštis:
sekmadienis
Paskelbė: M-I-R-T-I-S (http://www.biteplius.lt/lt/2user.show/18641-=%28743820406), paskelbta 02-26 23:25, vizitų: 475, komentarų: 5. http://www.biteplius.lt/i/n.gif
geriu nuo vakar vakaro beperstojo iskyrus kaip luzes buvau, pradeda pult depresija ir miego noriu, krc, bbd
EXONN
2010-06-18, 02:47 PM
Nepuošia šio forumo tokios diskusijos oi nepuošia... gaila kad tokių žmonių yra ir kad jie vis dar be bano... Nekuriem iš čia esančių , Mirtie, turėtum sakyti "Dėde jūs", o tu juos vos ne durniais vadini. Nuoširdi užuojauta ;) Nepamesk savo USb ir toliau klausykis loosles... Nematau jokios čia problemos jei tai tau yra "aukščiausias lygis".
Erikas
2010-07-18, 05:05 PM
Ar yra skirtumas atsisiuntus lossless muziką įrašyti į cd (acme) ar į USB?
p.s. PRAŠAU JŪSŲ, atsakymą rašyti TAIP arba NE. AČIŪ
Tomass
2010-07-19, 12:09 AM
Paklausyk pats ir sužinosi.
eXtreme
2010-07-24, 08:37 AM
tai kad nebuvo nei vieno pagrįsto atsakymo į mano klausimą. Aplamai nebuvo, o diskutuoti apie nuripintą lossess iš originalaus CD ir parsiųstą iš kažkur aš nenoriu.
Pateikei man kažkokį eksperimenta, visai ne į temą nes CD ir SACD du skirtingi dalykai, aš apie tai galiu pasiskaityti http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Audio_CD
Klausimas mano labai paprastas, tarkim aš turiu originalu CD. Pats asmeniškai nuripinu vieną dainą į wav ir įsirašau į USB/SD.
Ar pajusiu skirtumą klausydamas iš CD ir USB(lossless/wav) su ta pačia sistema?
Jei jau visi taip kategoriškai teigiat, kad USB/SD blogis, tai atsakykit į šita klausimą, čia apie MP3 niekas nekalba...
Garantuotojas tu garantuotojas :d
Apie tokį dalyką "JITER" girdėįjas kadanors? CD grotuvas nepriklausomai nuo cd skaito jį su klaidom, perrašynėdamas cd-rom ji taip pat ripina su klaidom dėl daugėlio priežasčių tokių kaip Jiteris, mechaniskai sugadintas cd ir t.t. ir t.t.
Tų vietų kurių jis negali nuskaityt interpoliuoja ir įrašo išgalvota PC reikšmę.
Įrašydamas jis vėl daro klaidas dėl jiterio.
CD originalas yra štampas, o CD-R yra lazerio degintas. Priklausomai nuo įrenginio blogiau arba geriau kartais išvis labai prastai.
CD grotuvas negalėdamas nuskaityt informacijos susikelia lazeriui įtampą.
Todėl lazerinių galvučių gyvavimo laiko resursai sparčiai mažėja.
Kažkiek aškiau?
p.s. USB turi nuskaitymo greitį pagal gamintoją, jiteris irgi bėja išlieka, taip, kad jei norisi patogumo ir greito guomenų srauto kaitos renkiesi USB. Jei norisi kokybės, tai pokolkas apie usb per anskti kalbėt , o gal niekad ta diena ir neišauš.
Pats esi laisvas nuo pasirinkimo, kad ir ant alaus butelio daryk įrašus.... :boo: