PDA

View Full Version : Patarimas jungiant audio sistema

mEss
2010-06-02, 11:08 AM
Sveiki, noriu isgirsti jusu patarimus pries jungiant audio sistema, turiu maga jvc kd-lh911, magnat rock6000 stiprintuva ir suba magnat reflex300 (galines ir prekines kaloneles) tai kaip geriau viska pajungti, nes magas turi 2 poras linejku 5V ir 1pora subui 2V
pats manau jungti kaloneles priekines ir galines nuo mago, o suba nuo stiprintuvo, ar galima kitaip kazka pajungti?

Black Scorpio
2010-06-02, 12:56 PM
jeigu mašinos garsiakalbiai originalūt tai taip ir palieki, jeigu pakeitęs tai pasijungi nuo stiprintuvo

darko
2010-06-02, 01:21 PM
manau jungti kaloneles priekines ir galines nuo mago, o suba nuo stiprintuvo, ar galima kitaip kazka pajungti?
galima, naudok tik subui linijinį išėjimą ir viskas :)

mEss
2010-06-02, 05:20 PM
garsiakalbiai visi pakeisti, siaip pajungiau tik prieki nuo mago, o gala ir suba nuo stiprintuvo, gerai kala, bet dar bandysiu gala pajungt nuo mago, a tik suba paliksiu nuo stiprintuvo

Black Scorpio
2010-06-02, 05:59 PM
garsiakalbiai visi pakeisti, siaip pajungiau tik prieki nuo mago, o gala ir suba nuo stiprintuvo, gerai kala, bet dar bandysiu gala pajungt nuo mago, a tik suba paliksiu nuo stiprintuvo

naxer gala nuo stiprintuvo? priekį nuo stiprintuvo reik jungti, o iš galinės palangės mesti viską lauk (palikt nebent originalius)

mEss
2010-06-02, 09:17 PM
naxer gala nuo stiprintuvo? priekį nuo stiprintuvo reik jungti, o iš galinės palangės mesti viską lauk (palikt nebent originalius)
tai kad civikas, duris stipriai vibruoja, jeigu dar nuo stiprintuvo pajungsiu prieki tai neimanoma bus vaziuot

darko
2010-06-02, 09:25 PM
klok bitumu tas savo duris, o šiaip tai stiprintuvas nevien vatam reikalingas ;) dar ir kokybę padoresnę nei iš grotuvo suteikia, mažiau iškraipymų

peris
2010-06-02, 09:52 PM
tai kad civikas, duris stipriai vibruoja, jeigu dar nuo stiprintuvo pajungsiu prieki tai neimanoma bus vaziuot

pas mane panašaus lygio kibiras, tik dar langai be rėmų, kas neprideda tvirtumo, bet niekas nebarška. butumas į trasą, esant reikalui koks salidolas ir tylu ramu

povkee2
2010-08-11, 03:36 PM
kad nekurti naujos temos čia paklausiu, jungsiu galinės kaloneles Peying firmos į stiprintuvą o priekį paliksiu orginala tai kaip man jungti tą stiprintuvą prie tų kalonelių?
p.s čia visai kitai mašinai jungsiu negu kur prieš tai rašiau(sese užsimanę,kad garsiau grotu)
taipogi reikia nuo akumo pliusą nusivesti į magą,nes truputį pagarsini ir pats išsijungia kol nepritildai tai sakę,kad reikia pliuso laido storesnio čia tiesą? ir kaip jį reikia pravesti? nu suprantu to raudono laido reikia aš jį turiu tai reikia prideti prie akumo pritaisyti jį poto vėsti iki mago ir ten kazkokia vieta turetu būti pliusui? vo to ir nežinau kur reikia jungti mage tai gal galit paaiškinti?

manacas
2010-08-11, 03:56 PM
kad nekurti naujos temos čia paklausiu, jungsiu galinės kaloneles Peying firmos į stiprintuvą o priekį paliksiu orginala tai kaip man jungti tą stiprintuvą prie tų kalonelių?
p.s čia visai kitai mašinai jungsiu negu kur prieš tai rašiau(sese užsimanę,kad garsiau grotu)
taipogi reikia nuo akumo pliusą nusivesti į magą,nes truputį pagarsini ir pats išsijungia kol nepritildai tai sakę,kad reikia pliuso laido storesnio čia tiesą? ir kaip jį reikia pravesti? nu suprantu to raudono laido reikia aš jį turiu tai reikia prideti prie akumo pritaisyti jį poto vėsti iki mago ir ten kazkokia vieta turetu būti pliusui? vo to ir nežinau kur reikia jungti mage tai gal galit paaiškinti?

žmogau, duosiu nuoširdų patarimą: važiuok pas meistrus, nes jaučiu, kad ką nors sudeginsi.:sad2:

AURIS-T
2010-08-12, 12:26 AM
tik nepamiršk kito laido galo nusižievinti kai prisijungsi vieną galą prie akumo-tada smagiau dirbasi :ku):ku):ku) o jei rimtai tai kreipkis į instalerius ir padarys viską kaip priklauso

povkee2
2010-08-12, 07:51 AM
:D nu manau pats susitvarkysiu paaiškino draugas kuris su aparatūros dejimu dirbą tai šitam stiprekui nebus sunku,reikes pajungti tik elipses į jį ir nusivesti į akuma ir linijinius laidus į magą ir baigta bus:) tai nemanau,kad reikia aukšto mokslo čia:)

Vilmantas
2010-08-12, 07:59 AM
Tai draugas prie aparatūros dirba - gali gi paaiškinti viską, tikrai naudingiau būtų....

povkee2
2010-08-12, 08:08 AM
paaiškino per skype biškį,nes užsienyje,todel labai reitai susikambiname, tai sako ieškokis nete ten tau paaiškins.

atvortke
2010-08-12, 10:58 PM
kur gi ne :D tada padėsiu ir aš tau. skaityk forumą užuot rašęs.

Blogulis
2010-08-12, 11:04 PM
Jai visi padeda, tai padėsiu ir aš.........ranką ant peties :ku)

Aleksej
2011-04-02, 05:34 PM
Sviki. As turiu 1kW suba (2 dinamikus po 500W), 960W stiprintuva (viskas TOXIC firmos), magnetola JVC (su subo valdimu), bet near pajungtas kondensatorius (nemoku jo pajungti). Kai garsinu iki 25 viskas veikia pukei. O kai garsinu virs 25 pasmane subas atsijungia ir kol neperkraunu subo (turiu pasidates jungiki salone kur eina mazas laidelis prienlinijiniu). Gal kasnors buvo susidures su tokia problem air galetu pagelbet? Buciau labia dekingas.

Black Scorpio
2011-04-02, 07:37 PM
Sviki. As turiu 1kW suba (2 dinamikus po 500W), 960W stiprintuva (viskas TOXIC firmos), magnetola JVC (su subo valdimu), bet near pajungtas kondensatorius (nemoku jo pajungti). Kai garsinu iki 25 viskas veikia pukei. O kai garsinu virs 25 pasmane subas atsijungia ir kol neperkraunu subo (turiu pasidates jungiki salone kur eina mazas laidelis prienlinijiniu). Gal kasnors buvo susidures su tokia problem air galetu pagelbet? Buciau labia dekingas.

nu taip, patarimas paprastas: susitvarkyk savo balaganą ir vašką iš ausų išsivalyk

Aleksej
2011-04-02, 08:26 PM
nu taip, patarimas paprastas: susitvarkyk savo balaganą ir vašką iš ausų išsivalyk
sorry uz ta uzrasa, laiko neturejau, tai brolio paprasiau, kad pa'postintu, o dabar pats is uzraso nesupratau ka as turiu ir ko ne :D tai stai redaguotas sedevras:
Sveiki. As turiu 1kW suba (2 dinamikus po 500W), 960W stiprintuva (viskas TOXIC firmos), magnetola JVC (su subo valdimu), bet nera pajungtas kondensatorius (nemoku jo pajungti). Ir stai problema:kai garsinu labiau (apie 25) issijungia subas (tiksliau stiprintuvas).Ir kol neperkraunu subo (turiu pasidates "knopke" salone, laidas eina is pliuso stiprintuve ir veliau i stiprintuva kur turetu but tas mazas laidelis is linijinio (tikiuosi supratot :D))Gal kasnors buvo susidures su panase problema ir galetu pagelbet? Buciau labai dekingas.

Black Scorpio
2011-04-02, 08:29 PM
sorry uz ta uzrasa, laiko neturejau, tai brolio paprasiau, kad pa'postintu, o dabar pats is uzraso nesupratau ka as turiu ir ko ne :D tai stai redaguotas sedevras:
Sveiki. As turiu 1kW suba (2 dinamikus po 500W), 960W stiprintuva (viskas TOXIC firmos), magnetola JVC (su subo valdimu), bet nera pajungtas kondensatorius (nemoku jo pajungti). Ir stai problema:kai garsinu labiau (apie 25) issijungia subas (tiksliau stiprintuvas).Ir kol neperkraunu subo (turiu pasidates "knopke" salone, laidas eina is pliuso stiprintuve ir veliau i stiprintuva kur turetu but tas mazas laidelis is linijinio (tikiuosi supratot :D))Gal kasnors buvo susidures su panase problema ir galetu pagelbet? Buciau labai dekingas.

įtariu galima stiprintuvo perkrova. tiesiog yra įjungima stiprintuvo apsauga nes tu iš jo nori daugiau negu jis gali (arba kitas variantas kad subas jau padegęs)

Aleksej
2011-04-02, 10:22 PM
įtariu galima stiprintuvo perkrova. tiesiog yra įjungima stiprintuvo apsauga nes tu iš jo nori daugiau negu jis gali (arba kitas variantas kad subas jau padegęs)
o neperkant stiprintuvo patikrint kaip nors galima? nes tikiuosi kad bent jau subas bus sveikas

Black Scorpio
2011-04-02, 11:40 PM
o neperkant stiprintuvo patikrint kaip nors galima? nes tikiuosi kad bent jau subas bus sveikas

raudona "protect" lemputė užsidega. be to turi žinoti kokios varžos tavo bum bum ir ir kokią varžą tavo "stiprintuvas" laikyti gali

Aleksej
2011-04-03, 12:05 AM
raudona "protect" lemputė užsidega. be to turi žinoti kokios varžos tavo bum bum ir ir kokią varžą tavo "stiprintuvas" laikyti gali dėl tos "protect" lamputės, tai ne taip tu supratai mane, o dėl varžos, tai gali būt teisus. Jei gerai supratau, tai del to, kad stiprintuvas netempia pilnos subo galios jis gali išsijunginėt?

Jazzas
2011-04-03, 12:29 AM
jei tavo subas pvz. dviejų omų, o tavo stiprintuvas gali dirbti tik minimum su keturiais omais. Tokiu atveju tu prievartauji daryti stiprintuvo tai ko jis nėra išmokytas. Kitas dalykas, kokio storio pas tave visi maitinimo laidai?

Aleksej
2011-04-03, 10:25 AM
jei tavo subas pvz. dviejų omų, o tavo stiprintuvas gali dirbti tik minimum su keturiais omais. Tokiu atveju tu prievartauji daryti stiprintuvo tai ko jis nėra išmokytas. Kitas dalykas, kokio storio pas tave visi maitinimo laidai?
Dėl laidų storio aš ramus :) virš cm pora milimetrų. Nenoriu gryžti atgal į tą forumą, tai čia parašysiu. Aš nemanau, kad protinga statyti 3000lt aparatūrą į 7000lt kainuojančią mašiną, todėl ieškau gamintojo, kurio kokybė daugmaž atitiktų kainą. Ir, kad už "brand name'ą" nereiktų mokėti 30 % visos kainos.

Jazzas
2011-04-03, 10:57 AM
Dėl laido storio, reikia žiūrėti ne į skersmenį, o plotą, t.y. kiek kvadratinių milimetrų turi tavo laidas, dažniausiai rašo ant laido arba milimetrus arba AWG (va čia nuoroda: http://www.emmanet.lt/assets/files/Taisykles-2008-03-30.pdf žiūrėk 27 puslapį).

Santykis tarp mašinos vertės ir aparatūros visiškai kvailas. Nes į automobilį reikia dėti aparatūrą tokią kuri tau patinka (arba gali sau leisti). Pvz, aš svajoju nusipirkti kada seną Saab'ą, kad ir Saab 90, kurio kaina priklausomai nuo stovio, gali labai svyruoti (3.000-30.000 Lt) Aš drąsiai savo turima technika persimesčiau į jį, tada mano įsivaizduojamas santykis tarp automobilio(sakykim 4.000 Lt) ir technikos (7.000 Lt) bus laaaabai neproporcingas. Taip kad aš esu prieš tokį tavo teiginį.
Kas dėl "brendo" tu visada už jį moki, daugiau ar mažiau. Taip kad tokiu principu ieškodamas sau technikos, manau, tu niekada sau nerasi aukso viduriuko. Geras daiktas visada kainuoja, gero daikto pavadinimas irgi turi kaina jeigu tai senas gamintojas. Kiti gamintojai tuo naudojasi, pvz JBL namų garso kolonėlės. Dabartinių kolonėlių kainą tikrai didelę dalį sudaro "brendo"kaina.

Priminsiu, jog tai mano visiškai subjektyvi NUOMONĖ. Už gryną pinigą galite ir nepriiminėti. :beer:

Aleksej
2011-04-03, 12:21 PM
radau JL stiprintuvą tik ten galia parašyta RMS, ir man iš karto kilo įtarimas, kad ant stiprintuvo parašyta 500w ir aprašime parasyta RMS-500w, ar visuose JL stiprintuvuose rašoma rms galia? ir dar vienas klausimas: kaip lengviau pajungti garsiakalbius durelėse?(jei stiprintuvas bagažinėje) ai ir dėl tos lentelės: ten laidai nurodyti turi eiti iš stiprintuvo į subą, ar ten nurodyti pliusas ir minusas i6 akumo? sorry už nekantrumą, nepamirškyt, kad jūs irgi tokie buvot :)

Black Scorpio
2011-04-03, 12:35 PM
radau JL stiprintuvą tik ten galia parašyta RMS, ir man iš karto kilo įtarimas, kad ant stiprintuvo parašyta 500w ir aprašime parasyta RMS-500w, ar visuose JL stiprintuvuose rašoma rms galia? ir dar vienas klausimas: kaip lengviau pajungti garsiakalbius durelėse?(jei stiprintuvas bagažinėje) ai ir dėl tos lentelės: ten laidai nurodyti turi eiti iš stiprintuvo į subą, ar ten nurodyti pliusas ir minusas i6 akumo? sorry už nekantrumą, nepamirškyt, kad jūs irgi tokie buvot :)

maitinimo laidai tenai surašyti (nuo akumo)

okas dėl JL tai ši firma net nerašo max galingumo nes kaip visi žinome tai yra nieko nesakantis skaičius. ypac kai kalba eina apie tokas firmas kaip Toxic.

su kainos/kokybės santykiu irgi smarkiai prašovei, nes net ir tų nedidelių pinigų šios firmos daiktai nei iš tolo neverti

Aleksej
2011-04-03, 01:10 PM
maitinimo laidai tenai surašyti (nuo akumo)

okas dėl JL tai ši firma net nerašo max galingumo nes kaip visi žinome tai yra nieko nesakantis skaičius. ypac kai kalba eina apie tokas firmas kaip Toxic.

su kainos/kokybės santykiu irgi smarkiai prašovei, nes net ir tų nedidelių pinigų šios firmos daiktai nei iš tolo neverti
matai tą Toxic aš gavau už 100km pavežinimą, tai galima sakyt labai neprašoviau. O dėl tų max w pilnai sutinku. O dėl tų garsiakalbių durelėse, tau montavo? gal žinai kaip lengviau laidus pravest? ar jei pavyzdžiui garsiakalbių rms 50 gal užtektų magnetolos stiprintuvo?

Black Scorpio
2011-04-03, 01:20 PM
matai tą Toxic aš gavau už 100km pavežinimą, tai galima sakyt labai neprašoviau. O dėl tų max w pilnai sutinku. O dėl tų garsiakalbių durelėse, tau montavo? gal žinai kaip lengviau laidus pravest? ar jei pavyzdžiui garsiakalbių rms 50 gal užtektų magnetolos stiprintuvo?

magnetolos stiprintuvas turi ~27 w/rms

kas per mašina?

Aleksej
2011-04-03, 02:03 PM

kas per mašina?
astra 99m. universal

Black Scorpio
2011-04-03, 02:09 PM
astra 99m. universal

nuo magnetolos jungti iš esmės laidai nėra labai būtini, iš bėdos itks ir originalūs. nežinau kaip su astra, bet jeigu ten situacija bent jau panbaši į panašių metų Vectrą tai padėk dieve :D vargo vakarienė :)

Aleksej
2011-04-03, 04:59 PM
nuo magnetolos jungti iš esmės laidai nėra labai būtini, iš bėdos itks ir originalūs. nežinau kaip su astra, bet jeigu ten situacija bent jau panbaši į panašių metų Vectrą tai padėk dieve :D vargo vakarienė :)
nesupratau pirmo tavo sakinio (think) o dėl situacijos, tai panaši, nes nemažai išvargau, kol maitinima iki stiprintuvo nuvedžiau

rebik
2011-04-03, 06:06 PM

kas per mašina?
labai butu idomu pamatyti tokią magnetolą :)

Black Scorpio
2011-04-03, 06:42 PM

ar tai 22w, amžiais maišau šiuos skaičius :D

Black Scorpio
2011-04-03, 06:43 PM
nesupratau pirmo tavo sakinio (think) o dėl situacijos, tai panaši, nes nemažai išvargau, kol maitinima iki stiprintuvo nuvedžiau

ko čia nesuprasti, jug originaliai į duris laidai turi būti nuvesti nuo grotuvo į duris :)

Aleksej
2011-04-03, 07:16 PM
ko čia nesuprasti, jug originaliai į duris laidai turi būti nuvesti nuo grotuvo į duris :)
tai o kaip tuos laidus rasti, tengi ne 4 ar 8 laidai. "Fiške" ardyti?

peris
2011-04-03, 09:36 PM

pas 9815 deklaruoja 27, ir už 3875 su nepamenu kokiu maitinimu (kažkas tarp +-22-24v) groja garsiau :)

rebik
2011-04-03, 10:19 PM
pas 9815 deklaruoja 27, ir už 3875 su nepamenu kokiu maitinimu (kažkas tarp +-22-24v) groja garsiau :)
netikekit:)
cia is manualo:

GENERAL

Power Requirement 14.4 V DC
(11–16 V allowable)
Maximum Power Output 60 W ・~ 4 (CDA-9815/
CDA-9813)
50W ・~ 4 (CDA-9811)

peris
2011-04-03, 10:22 PM
o šiaip tai koks skirtumas :D vistiek nereikalingas tas vidinis :D

Dzigitas
2011-04-21, 04:42 PM
sveiki, pirma karta susiduriu su tokiu reikalu, tai noriu paklaust ar cia viskas gerai ir ar viskas tinka?
http://img20.imageshack.us/img20/3025/unledcopyj.jpg
stiprintuvas JBL GTO 755.6
magas Pioneer 7100 bt
garsiakalbius ir kondensatoriu dar tik planuoju

Black Scorpio
2011-04-21, 04:59 PM
sveiki, pirma karta susiduriu su tokiu reikalu, tai noriu paklaust ar cia viskas gerai ir ar viskas tinka?
magas Pioneer 7100 bt
visų pirma kodėl galinėse sudyse garsiakalbiai nuo stiprintuvo o priekyje nuo grotuvo? jeigu gerai supratau pokanalį jungimą priekyje planuoji?

Dzigitas
2011-04-21, 05:13 PM
pas mane priekinėse stoikėse yra po garsiakalbį ir priekinėse durelėse, tai tuos galvoju jungt nuo mago, kaip tik 4 ir 4 garsiakalbius gale nuo stiprintuvo ir dar lieka stiprintuve 2 kanalai kuriuos sutiltuosiu subui jei tokį dėsiu

Black Scorpio
2011-04-21, 05:20 PM
pas mane priekinėse stoikėse yra po garsiakalbį ir priekinėse durelėse, tai tuos galvoju jungt nuo mago, kaip tik 4 ir 4 garsiakalbius gale nuo stiprintuvo ir dar lieka stiprintuve 2 kanalai kuriuos sutiltuosiu subui jei tokį dėsiu

planuoji kažką labai negero padaryti :D

Dzigitas
2011-04-21, 05:21 PM
planuoji kažką labai negero padaryti :D

kodėl? kas čia negerai?

Black Scorpio
2011-04-21, 05:26 PM
kodėl? kas čia negerai?

pradžiai reikėtų atsisakyti principo: daugiau yra geriau

visų antra, sėdėdamas priekyje daugiausiai girdėsi priekinius garsiakalbius, todėl jiems didesnį dėmesį reikėtų skirti. be to kodėl užsimanei būtent pokanalio jungimo? kuo netenkina priekio jungimas per filtrus?

Dzigitas
2011-04-21, 05:28 PM
aš čia pats sugalvojau :D nieko aš čia nesuprantu, tiesiog taip sumasčiau

Black Scorpio
2011-04-21, 08:35 PM
aš čia pats sugalvojau :D nieko aš čia nesuprantu, tiesiog taip sumasčiau

principe auto sistema tiek originaliai, tiek ją modifikuojant yra jau taip sukomplektuota, kad vienam mašinos "kampui" yra skirtas vienas kanalas. t.y. visi 4 priekiniai garsiakalbiai pasijungia per 2 kanalus, t.y. kairė ir dešinė (tas pats ir gale). principas toks, kad singalas einantis iš vieno kanalo yra pagal dažnius paskirstomas aukštadažniui (viršuje) ir priešbosiui (apačioje). žmonės modifikuojantys savo garso sistemą, siekdami išgauti geresnį skambesį bei platesnes galimybės kartais panaudoja tamstos pateiktą variantą, t.y. keikvienam garsiakalbiui skiria po viena stiprintuvo kanalą, arba kitaips sakan jungia "pokanaliu jungimu" (angliškai "Bi-Amping') tai leidžia reguliuoti priešbosio bei aukštadažnio garso lygį nepriklausomai vienas nuo kito

kas liečia priekį ir galą, tai stipriai rekomenduoju stiprintuvo kanalus panaudoti priekinei akustikai, o grotuvo (jeigu jau yra toks nenugalimas noras pasijungti viską) panaudoti galineis akustikai, bus kur kas geresnis rezultatas, nes išorinio stiprintuvo atkurimas garas yra ne tik stipresnis, bet ir visais kitais atžvilgiais pranašesnis (švaresnis, tikslesnis, taisyklinegsnis ir visoks kitoks ***esnis)

spydas
2011-04-21, 09:08 PM
magas Pioneer 7100 bt
+1 prie Black Scorpio
kondiko pajungimas lievas
ant remote kam dar jungtukas? :D

Dzigitas
2011-04-21, 09:44 PM
o tai kaip kondensatorių jungt? jungiklį sugalvojau, kad jei nenoriu jungt stiprintuvo, tada groja tik nuo mago :D

AURIS-T
2011-04-21, 10:01 PM
prie kondensatoriaus jungiasi ir + ir - :old:

Dzigitas
2011-04-21, 11:00 PM
prie kondensatoriaus jungiasi ir + ir - :old:
tai dabar butu tokia "schema" http://img809.imageshack.us/img809/152/unledcopy2.jpg ?

Black Scorpio
2011-04-21, 11:29 PM
tai dabar butu tokia "schema" http://img809.imageshack.us/img809/152/unledcopy2.jpg ?

kas liečia kondensatoriaus pajungimą tai taip

Dzigitas
2011-04-22, 02:40 PM
o kaip ir pagal ką rinktis kondensatorių?

Ricka
2011-04-22, 03:15 PM
o tau jo reikia?

Black Scorpio
2011-04-22, 04:07 PM

o kam tau jis? :ku)

omsonass
2011-04-22, 05:54 PM
o kam tau jis? :ku)
Taigi akumuliatorių mažiau eikvos ir gros geriau ką nežinojai ;) nereikalingas toks daiktas mašinoje, nebent stiprintuvui kuris ant boso pajungtas, bet ir tai reikia matuotis ar tikrai reikia, normaliam klausymui jokių kondensatorių nereikia. Geriau geri laidai maitinimo su rimtais antgaliais ir normalus akumuliatorius.

Kykas
2011-04-26, 11:13 AM
Kokie antgaliai laikomi gerais? Gal galima plačiau?

shnipiz
2011-04-26, 11:23 AM
manau omsonass turėjo omeny presuojamus antgalius http://www.dogas.lt/#!gid=17761600-b671-11df-ac03-001a64ca85b6 (http://www.dogas.lt/#%21gid=17761600-b671-11df-ac03-001a64ca85b6)
nes kiti tiesiog su varžtu prignybia pasišiaušusį laido galą :D

omsonass
2011-04-26, 11:29 AM
Dauguma pradedančiųjų aplamai nebenaudoja jokių antgalių :) prisuka kabelį kažkokiu būdu tiesiai prie klemos ar kėbulo ir viskas, kas liečia stiprintuvą taip pat dažniausiai yra nužievinamas kabelis ir tiesiai prisukamas prie stiprintuvo gnybtų. Paskui taip ir užsidega automobiliai, nes dažniausiai nei saugiklio nebebūna tokioje sistemoje, o jei būna tai netoks koks turi būti.

Kykas
2011-04-26, 02:06 PM
Tokius antgalius įmanoma kaip nors užpresuot namudinėm sąlygom? (Negi tiesiog plaktuku daužot)...
Aš CB stotelei maitinimą kai vedžiau, tai prigrūdau lydmetalio, įkaitinau virš dujinės viryklės ir įkišau laidą.
Kažkodėl abejoju, jog tai pats geriausias sprendimas, nors gal ir nieko tokio...

peris
2011-04-26, 02:11 PM
gali nuomotis įrankius :D labai norint kokį vieną kitą antgalį užpresuočiau, 16-1200mm2 man rodos jama mano replytės

lipocino
2011-04-26, 08:15 PM
aš su varstotu ir plaktuku užspauzdavau :)

Kykas
2011-04-26, 09:40 PM
Aš vis mąstau ir spėlioju, ar tu tas pats peris kuris man termokembrikų pažadėjo paieškot ar ne tas pats, bo aš jau per tuos forumus nebesusigaudau :)

zigis
2011-04-26, 10:56 PM
Termokembrikų gali nusipirkti elektronikos parduotuvėje.:p Kam dar ieškoti....:popcorn: Bent aš perku visus vieno metro ilgio,o kiek reikia atsikerpu.

peris
2011-04-26, 11:03 PM
tas pats kykai, mašinoj vežiojuosi gabaliuką to kembriko tau skirto :)

ps. zigis: daugumoj parduotuvių tie termovamzdeliai (termokembrikai) būn,a švelniai tariant, prasti, jie normaliai nesitraukia, pradeda degti vos šiek tiek daugiau pakaitinus, traukiasi vos pora kartų nuo pradinių matmenų. Kykui paruoštas trauksis nuo ~50mm iki ~15mm skersmens, plius geri klijai. šioks toks skirtumas yra

Dzigitas
2011-04-26, 11:34 PM
o čia dar klausimas diskutuojant ne apie tai ką jūs... į ką atkreipt dėmesį perkant "lineikas"? ar kaina pasako viską, kuo brangesnės, tuo geresnės?

peris
2011-04-26, 11:51 PM
kad būtų geri antgaliai, normali izoliacija, kad nenusitrintų biškį brūkštelėjus netyčia kur montuojant, na ir laidininkų storį galima pažiūrėt, pigieji paprastai būna labai ploni, palanksčius šiek tiek nulūžta greitai

Blogulis
2011-04-27, 12:20 AM
gali nuomotis įrankius :D labai norint kokį vieną kitą antgalį užpresuočiau, 16-1200mm2 man rodos jama mano replytės
Stiprios replytės :beer: Neteko dar tokių čiupinėt, nors dirbu toje srityje.
Kas dėl termovamzdelių, tai kaip ir minėjo geriausi tie kur su klijais viduje...

Black Scorpio
2011-04-27, 07:07 AM
Stiprios replytės :beer: Neteko dar tokių čiupinėt, nors dirbu toje srityje.
Kas dėl termovamzdelių, tai kaip ir minėjo geriausi tie kur su klijais viduje...
kur gauti? :rolleyes:

peris
2011-04-27, 08:13 AM
pas mane gali gauti :D yra su klijais, yra be klijų, yra plonom sienelėm, yra storom, yra labai storom

Dzigitas
2011-04-27, 12:10 PM
kad būtų geri antgaliai, normali izoliacija, kad nenusitrintų biškį brūkštelėjus netyčia kur montuojant, na ir laidininkų storį galima pažiūrėt, pigieji paprastai būna labai ploni, palanksčius šiek tiek nulūžta greitai

nieko aiskiau nepasidare :D siaip galvoju komplektui skirt 30-50lt o reik triju po 5metrus. Gal norit kokiu is lemonos ar rcl linku numest ka pirkt ar ka panasaus ieskot

Dzigitas
2011-04-28, 11:15 AM
šiandien grįždamas iš polės užsukau į RCL ir išsirinkau http://www.rcl.lt/index.php?id=2〈=lt&begin=0&acc=show&fid=112&pcode=CKA542&pmode=&frame=3 (http://www.rcl.lt/index.php?id=2&lang=lt&begin=0&acc=show&fid=112&pcode=CKA542&pmode=&frame=3), dabar dar reik į lemona užvažiuot pažiūrėt ką siūlo ir dar bazėj žinau tokia parduotuvėlę, ten reikės užsukt :)
(http://www.rcl.lt/index.php?id=2&lang=lt&begin=0&acc=show&fid=112&pcode=CKA542&pmode=&frame=3)

Dzigitas
2011-05-05, 04:42 PM
kuo skirias DEMPFERAVIMO medžiaga nuo AKUSTINIO AUDINIO?

Blogulis
2011-05-06, 11:33 AM
kuo skirias DEMPFERAVIMO medžiaga nuo AKUSTINIO AUDINIO?
DEMPFERAVIMO medžiaga - bitumas, nuslopinti vibracijas.
AKUSTINIS AUDINYS - naudojamas subadėžių aptraukimui, podumiams.

Dzigitas
2011-05-06, 01:10 PM
tai jai noriu dureles išklot kad nebarškėtu, naudot dempferavimo medžiagą? :)

spydas
2011-05-06, 01:43 PM
Kai prasideda slengų slengai vertalai - nežinosi kas apie ką kalba. Demferavimo medžiaga taip pat vadina sinteponą/vatą/vilną kišamą į subwooferius (damping material).
Durelėms klijuoti geriau prašyk vibroizoliacijos - bo jei nusipirksi vatos - nieko gero tau nesigaus :D

Dzigitas
2011-05-09, 12:27 PM
Jai stiprintuvas JBL GTO 755.6
4x60 + 2x107 prie 4ohm ir
4x80 + 2x150 prie 2ohm
kokio storios turi būt maitinimo laidas? ir kokį saugikli ant jo dėt?

Kykas
2011-05-09, 12:43 PM
Hmm,
nors patirties neturiu, bet manau, kad 35 kvadratų laido turėtų tikrai užtekti.
Saugiklis dedamas pagal laidą. Nominalus rasi ema taisyklėse, parsisųsk paskaityk, ten nemažai naudingos informacijos yra.

Dzigitas
2011-05-09, 11:03 PM
dar klausimas: kaip išsirinkt kondensatorių? yra kokie parametrai į kuriuos labiausiai reikėtu atkreipt dėmesį? šiaip galvoju apie Signat S-104001
jo charakteristikos:

POWER CAP 1 Farad -. 24V max
with blue 3-piece LED display
Integrated protection electronics
Platinum ports
Kazitaet 1 million uF
digital voltage display.
16V DC 20V DC max
Dimensions: 260 x 80 mm

peris
2011-05-10, 12:36 AM
o kam tau to kondensatoriaus?

Dzigitas
2011-08-10, 02:20 AM
o man dar toks klausimas:
turiu stiprintuvą JBL GTO 755.6, nuo jo pajungti du garsiakalbiai Pioneer TS-6969 po 4ohm ir jei dabar aš noriu jungt du garsiakalbius Blaupunkt Velocity VC 542 po 3ohm? kas bus jai taip sujungsiu? ir paskui dar prijungčiau prie tiltuotų boso kanalų Pioneer TS-W309s4/d4 prie 2ohm, nes šitas bosas dvi rites turi galima daryt 2,4,8 ohm

peris
2011-08-10, 08:50 AM
papasakok man, kaip tu su dviem ritėm gali padaryt tris skirtingas varžas

Black Scorpio
2011-08-10, 08:52 AM
papasakok man, kaip tu su dviem ritėm gali padaryt tris skirtingas varžas
jungti vieną ritę :ku)

Dzigitas
2011-08-10, 11:00 PM
neatsakėt į mano klausimą :P

Black Scorpio
2011-08-11, 06:58 AM
neatsakėt į mano klausimą :P
3 omai kanalui yra puikiai praktiškai visų stiprintuvų palaikoma varža. tuo tarpu 2 omų jungimas tiltu daugeliu atvejų gresia dūmais :)

Dzigitas
2011-08-11, 10:23 AM
tai galiu drąsiai jungt du kanalus 4ohm, du kanalus 3ohm ir tiltuotą 4ohm?

Black Scorpio
2011-08-11, 10:29 AM
tai galiu drąsiai jungt du kanalus 4ohm, du kanalus 3ohm ir tiltuotą 4ohm?

taip. tik iš kur tą 4 omus paimsi bosui? nebent nusiteikęs 50% tik jo naudoti :)

Dzigitas
2011-08-11, 11:06 AM
viskas gerai isai prie 4ohm 400W priima, o stiprintuvas tiltuotas prie 4ohm atiduoda apie 220W taip kad pilnai užteks. Apie bosą gali plačiau internete pasiskaityt, modelis Pioneer TS-W309s4/d4

Dzigitas
2011-08-16, 02:49 AM
va mano visas "projektas" turėtu atrodyti taip: http://img713.imageshack.us/img713/6536/unled1copypq.jpg
,bet man vis tiek neramu dėl tų 3ohm. Galvoju jai ne Blaupunkt Velocity VC 542, tai tada Alpine SPG-17CS, nors Alpine ir ~60lt brangesni, bet parametrai prastesni...

JoJo
2011-08-16, 08:27 AM
žodžiu paleva tavo sistema 6 paros akštu ir dar elipsės sunku ir ka pridurti apie tavo "sistema" :)

peris
2011-08-16, 08:48 AM
Jei tai būtų galima pavadint sistema...Garsiai žviegs ir tiek

Jazzas
2011-08-16, 10:04 AM
toks jausmas, kad keleivinį autobusą bandai įgarsinti..

Black Scorpio
2011-08-16, 10:47 AM
jėzus... visos įmanomos klaidos :D per didelis kiekis aukštadažnių, elipsės ir bosas.. žodžiu skerdykla :D egzekucijas darysi žmonėms? :D

chazeinas
2012-05-20, 11:07 PM
Sveiki,
noriu turėti kokybiškesnę (švariau grojančią, turinčią gilų bosą. Patinka kai groja detaliai, girdisi visi krepštelėjimai) audio sistemą savo e46 coupe. Tačiau neturiu labai jautriu ausu ar klausos bei daug lėšų, tad sistema bus biudžetinė.
Šiuo metu turiu tik paprastą magnetolą (sony CDX-GT430U) ir gamyklinę sistemą (paprastos kolonėlės, ne harman kardon). Pasidariau šiokią tokią priekinių durų vibro/garso izoliaciją. Orginalios pradėjo groti pastebimai gražiau (sodresnis bosas).
Taip pat, taip jau nutiko, įsigijau du stiprintuvus:
harman kardon CA70 (maitintų galą)
harman kardon CA470 (maitintų priekį ir bosą).

Planuose įsigyti:
kolonėlės - morel maximo 6.2 ir 6
bosas - audio system mx12.

Prašau patarkite dėl sistemos. Jei siūlytumėte rinktis kitką, tai tame pačiame kainų lygyje (+~150lt kolonėlėms su bosu nieko tokio). Bei kokio lygio linijinių ir laidų iš stiprintuvo reiktų tokiai sistemai?

4iuk4e
2012-05-21, 12:25 AM
Visu pirma manau tau visi patars parduot stiprintuvą vieną ir tuos pinigus geriau investuot į priekį :) , arba parduot abu :D

omsonass
2012-05-21, 08:09 AM
paskaityk apie visaton garsiakalbius, už tavo pinigus būtų geriausias pasirinkimas

chazeinas
2012-05-21, 09:15 AM
Dėl stiprintuvų tai nieko neišlošiu pardavęs. Kadangi norisi sistemoj turėti bosą, turėsiu jį kažkuo maitinti, o ir priekis reikalaus maitinimo, tad CA470 turiu pasilikti. Pardavęs senolį CA70 nieko gero už jį negausiu, nors tai ir galima sakyt HI-END tipo stiprintuvas... Galvą pakeisiu į šiek tiek kokybiškesnę (pvz. pioneer p77 yra prieinami ir kiek suprantu neblogi).

Dėl visaton garsiakalbių būtinai pasidomėsiu, dėkui už patarimą. Greitai "pagooglinęs" pamačiau, jog RCL turi..

Dėl laidų neatsakėte, tačiau tikiu, kad galbūt surasiu atsakymus daugiau pasiskaitinėjęs. Kol kas radau tik daug įvairių nuomonių apie laidus (monolitiniai, pinti ir t.t.), tačiau neradau kompromisinio varianto tokio lygio, kaip mano planuojama, sistemėlei. Galbūt ir man galiotų atsakymas "pirk bet ką", tačiau bet ką jau turėjau ir nenoriu vėl judint RCA, kad būtų kontaktas :D

darko
2012-05-21, 10:22 AM
Dėl stiprintuvų tai nieko neišlošiu pardavęs. Kadangi norisi sistemoj turėti bosą, turėsiu jį kažkuo maitinti, o ir priekis reikalaus maitinimo, tad CA470 turiu pasilikti. Pardavęs senolį CA70 nieko gero už jį negausiu, nors tai ir galima sakyt HI-END tipo stiprintuvas... Galvą pakeisiu į šiek tiek kokybiškesnę (pvz. pioneer p77 yra prieinami ir kiek suprantu neblogi).

Dėl visaton garsiakalbių būtinai pasidomėsiu, dėkui už patarimą. Greitai "pagooglinęs" pamačiau, jog RCL turi..

Dėl laidų neatsakėte, tačiau tikiu, kad galbūt surasiu atsakymus daugiau pasiskaitinėjęs. Kol kas radau tik daug įvairių nuomonių apie laidus (monolitiniai, pinti ir t.t.), tačiau neradau kompromisinio varianto tokio lygio, kaip mano planuojama, sistemėlei. Galbūt ir man galiotų atsakymas "pirk bet ką", tačiau bet ką jau turėjau ir nenoriu vėl judint RCA, kad būtų kontaktas :D

O kur čia su tais laidais problema jei forumą skaitei? išsimatuoji kiek tau ten metrų reiks, nusiperki mikrofoninio kabelio ir RCA kištukų iš lemonos ir nuneši kam nors sulituot :) O šiaip tai siūlyčiau, tą tavo senuką kardon priekiui pabandyt, o tą ale naują subui palikt, ir galą aplamai atjungt. Na sukeisk vietom stiprintuvus, pavažinėk savaitę ir pažiūrėko, kuris mieliau draugauja su priekiu.

omsonass
2012-05-21, 02:11 PM
sakyčiau tau užtektų paprastesnių laidų, kad ir šių gamintojų audison, dietz, zealum

Cepelinas
2014-01-10, 08:08 PM
Sveiki! Gal nepatrugdysiu temos autoriaus rasydamas sioje temoje? Pasistojo keli klausimeliai jungiant audio sistema. Pagringinis ir labiausiai rupintis yra del stiprintuvo ir subo jungimo. Pirmas klausimas stojasi, kadangi deze subui buvo surinkta ir aptraukta ne manom rankom.
1) kodel is dezes isvesta dvi poros laidu? Subas jl audio 12w6
2 kaip juos tureciau jungti i stiprintuva? Ten yra du pliusiniai ir po to du minusiniai kontaktai i stiprintuva. Ar cia reikia kazka zinoti ar paprasciausiai pliusinius laidus i pliusines skyles ir ta pati su minusiniais laidais? Stiprintuvas jl audio 500/1v2
Tiasa sakant sujungiau viska, kaip maniau turetu buti teisinga, bet sitie klausimai kyla del itartino subo baubimo, kurio nebuvo ankstesniame auto.
Niekaip nerandu stiprintuvo kokybiskos fotkes intike, tai imesiu v3, nes vizualiai visas galas su jungtim ir pan. toks pat.
Stiprintuvo fotke: http://intl.jlaudio.com/600-1v3-car-audio-slash-v3-amplifiers-98350

Buciau dekingas uz atsakymus.

darializ
2014-01-10, 08:43 PM
Sveiki! Gal nepatrugdysiu temos autoriaus rasydamas sioje temoje? Pasistojo keli klausimeliai jungiant audio sistema. Pagringinis ir labiausiai rupintis yra del stiprintuvo ir subo jungimo. Pirmas klausimas stojasi, kadangi deze subui buvo surinkta ir aptraukta ne manom rankom.
1) kodel is dezes isvesta dvi poros laidu? Subas jl audio 12w6
2 kaip juos tureciau jungti i stiprintuva? Ten yra du pliusiniai ir po to du minusiniai kontaktai i stiprintuva. Ar cia reikia kazka zinoti ar paprasciausiai pliusinius laidus i pliusines skyles ir ta pati su minusiniais laidais? Stiprintuvas jl audio 500/1v2
Tiasa sakant sujungiau viska, kaip maniau turetu buti teisinga, bet sitie klausimai kyla del itartino subo baubimo, kurio nebuvo ankstesniame auto.
Niekaip nerandu stiprintuvo kokybiskos fotkes intike, tai imesiu v3, nes vizualiai visas galas su jungtim ir pan. toks pat.
Stiprintuvo fotke: http://intl.jlaudio.com/600-1v3-car-audio-slash-v3-amplifiers-98350

Buciau dekingas uz atsakymus.

1. todėl, kad žemadažnis turi dvi rites
2. kaip jungti priklauso nuo to kokio rezultato nori. Ar kad būtų daugiau triukšmo, ar geresnė kontrolė. nuo jungimo būdo priklauso kokia apkrova teks stiprintuvai.

Cepelinas
2014-01-10, 08:46 PM
O kaip reiketu teisingai jungti norint geresnes kontroles?

darializ
2014-01-10, 09:30 PM
O kaip reiketu teisingai jungti norint geresnes kontroles?
suformuojant didesnę varžą. kitaip sakant rites reikia jungti nuosekliai.

darializ
2014-01-10, 09:43 PM
suformuojant didesnę varžą. kitaip sakant rites reikia jungti nuosekliai.
jeigu aiškiau, tai paimi viena pliusa su minusu sujungi tarpusavi, o i stiprintuva paduodi likusi pliusa ir minusa

Cepelinas
2014-01-10, 09:54 PM
Jei teisingai suprantu, tai imu nuo vienos rites pliusa ir jungiu su kitos rites minusu. Likusi pliusa ir nuo kitos rites likusi minusa jungiu i stiprintuva?
Jei supratau teisingai, tai iskarto kyla dar vienas klausimas.
Tokiu atveju iseis is dezes vienas pliusas ir vienas minusas, o stiprintuve dvi poros jungciu atrodanciu taip: ++--
Ar yra skirtumas i kuri pliusa ir i kuri minusa jungsiu tuos du zemadaznio laidus?

darializ
2014-01-10, 10:10 PM
Jei teisingai suprantu, tai imu nuo vienos rites pliusa ir jungiu su kitos rites minusu. Likusi pliusa ir nuo kitos rites likusi minusa jungiu i stiprintuva?
Jei supratau teisingai, tai iskarto kyla dar vienas klausimas.
Tokiu atveju iseis is dezes vienas pliusas ir vienas minusas, o stiprintuve dvi poros jungciu atrodanciu taip: ++--
Ar yra skirtumas i kuri pliusa ir i kuri minusa jungsiu tuos du zemadaznio laidus?
supratai teisingai.
nera jokio skirtumo į kuri tavo turimo stiprintuvo + ar - jungsi (šiuo atveju tai galioja būtent tavo paminėtam stiprintuvui arba visiem monoblokam). tai tiesiog kaip šakutė. toki jungima kaip pasakiau pasidaryk tik pabandymui. jei patiks išsiimk garsiakalbi ir ant jo sujunk rites. kad būtų kuo trumpesnis laidas tarp ričių.

Cepelinas
2014-01-10, 10:20 PM
Ok, bandysiu sita varijanta ryt. Jei nesunku, gal galetum trumpai ir apie antraji jungimo buda?

darializ
2014-01-11, 08:51 AM
Ok, bandysiu sita varijanta ryt. Jei nesunku, gal galetum trumpai ir apie antraji jungimo buda?

antruoju jungimo budu tu pajunges jau buvai kaip supratau.

Cepelinas
2014-01-11, 10:41 AM
Aciu uz patarimus.