View Full Version : Kur montuojate garsiakalbių filtrus?
Alpine SPG
2010-08-30, 09:26 PM
Sveiki,
Toks techninis klausimas kur "paslėpti" filtrus? Techniškai patogiausia būtų po durelių apmušalais, bet ar nepagaus jie drėgmės? Gal kažkaip galima juos užhermetizuoti kažkuo? Pasidalinkite patirtimi kur dažniausiai juos "kišate"?
Ačiū!
kestukas
2010-08-30, 09:33 PM
Na aš golf III įdėjau ten kur originalūs aukštadazniai būna, po grotelėm. Bet naujoj instaliacijoj darysiu kad stovėtų viešai, t.y matytūsi:confused:
muzotonas
2010-08-30, 09:34 PM
Jei nori gerai tai dėk bagažineje prie stipro, blogiau po panele dėl trikdžių, o durys tik dregme papildoma vibracija nuo darinėjimo. Tai, kad tavo valia spresti.
Alpine SPG
2010-08-30, 09:36 PM
Na aš golf III įdėjau ten kur originalūs aukštadazniai būna, po grotelėm. Bet naujoj instaliacijoj darysiu kad stovėtų viešai, t.y matytūsi:confused:
Mano klausimas kur geriausia FILTRUS montuoti, o ne aukštadažnius....
Alpine SPG
2010-08-30, 09:41 PM
Jei nori gerai tai dėk bagažineje prie stipro, blogiau po panele dėl trikdžių, o durys tik dregme papildoma vibracija nuo darinėjimo. Tai, kad tavo valia spresti.
Tai, kad aš ir pats išmasčiau, kad turbūt geriausia dėti į bagažinę, tik va pas mane BMW E46 labai lievai laidai eina iš durelių į saloną, per originalią tokią jungtį. Laidus visur vedu 2x2,5 mm. - gan stori jie. Vieną laidą tai dar sumasčiau kaip pravesti - per originalius BMW garsiakalbių laidus einančius jungtyje, o va kaip 2 poras laidų išvesti -nieko nesugalvoju....
muzotonas
2010-08-30, 09:43 PM
Drelka su geru graštu visada gali padėti.
kestukas
2010-08-30, 09:46 PM
Mano klausimas kur geriausia FILTRUS montuoti, o ne aukštadažnius....
Tai aš ir sakiau, kad ten įkišau filtrus kur būna originalūs aukštadažniai. ;)
Alpine SPG
2010-08-30, 09:47 PM
Drelka su geru graštu visada gali padėti.
Barbariška išeitis :confused: Norėtusi išsiversti be drelkos...
Alpine SPG
2010-08-30, 09:49 PM
Tai aš ir sakiau, kad ten įkišau filtrus kur būna originalūs aukštadažniai. ;)
Sorry, nelabai išsivaizduoju kur tie aukštadažniai golfe...
muzotonas
2010-08-30, 10:05 PM
Barbariška išeitis :confused: Norėtusi išsiversti be drelkos...
yra du variantai dar, gali vesti per priekinius sparnus durdamas durų gumke arba pakeisti mašina kurioje kitaip realizuotas laidu pravedimas į durys.
Alpine SPG
2010-08-30, 10:29 PM
yra du variantai dar, gali vesti per priekinius sparnus durdamas durų gumke arba pakeisti mašina kurioje kitaip realizuotas laidu pravedimas į durys.
Nu rytoj bandysiu vėl kažką burti... O variantas pakeisti mašiną irgi vertas dėmesio :)
KaTiS
2010-08-31, 12:03 AM
jeigu jau nori aparatūros, tai pragrežti porą skylučių tikrai nėra kliūtis, kaikurie sedanuose išpjauna viską kas skiria bagažinę nuo salono išskyrus sutvirtinimus :D kad žemo kuo daugiau patektų į automobilį, bet irgi nevisi :)
o keist automobilį manau yra kraštutiniškiausias poelgis.
Black Scorpio
2010-08-31, 12:22 AM
iš viso nemanau, kad gera mintis filtrus kišti į duris, čia jau tik paskutiniu atveju kai nėra vietos salone, arba yra tikrai patogus montavimas, ir aukštadažnis dedasi į duris. iš kitos pusės nuolatinė drėgmė (ypač žiemos sezono metu) kurios dėka nupūva metalinės dalys filtruose, o durų trankymas padeda kontaktams nutrūkti
Artūras S
2010-09-01, 08:52 AM
Kadangi filtruose yra ritės ir priartinus prie jų metalą keičiasi jų induktyvumas, tai filtrus reiktų montuoti kuo toliau nuo metalinių daiktų. Taigi, filtrų montavimo vietos taip pat kompromisas.
Black Scorpio
2010-09-01, 10:45 AM
jau 3 metai skaitau forumą, bet su kiekvienu pono Artūros S postu vistiek kažką naujo sužinau :eek:
omsonass
2010-09-01, 11:29 AM
jau 3 metai skaitau forumą, bet su kiekvienu pono Artūros S postu vistiek kažką naujo sužinau :eek:
čia paprasta fizika :) manau reiktų pasikartoti elementarius dalykus
Black Scorpio
2010-09-01, 11:37 AM
čia paprasta fizika :) manau reiktų pasikartoti elementarius dalykus
mokykloje elektronika man niekados nebuvo sėkmingiausia sritis :confused2:
Artūras S
2010-09-01, 09:13 PM
Sužinojai naujo apie induktyvumą ar, kad filtruose būna ritės? ;)
Black Scorpio
2010-09-01, 10:06 PM
Sužinojai naujo apie induktyvumą ar, kad filtruose būna ritės? ;)
induktyvumą :) tiksliau niekada apie tai nesusimąsčiau :sorry:
peris
2010-09-01, 10:56 PM
elektronikos puslapy dažniau lankykis pvz, kartais galima rast auksinių minčių, kaip ir čia :)
KaTiS
2010-09-01, 11:42 PM
induktyvumą :) tiksliau niekada apie tai nesusimąsčiau :sorry:
reikia šiek tiek logikos :D aš pats jau senai maniau, kad visokiom tom ritėm negerai būti prie kokių metalinių daiktų ar magnetų, net nežinau kodėl :D
Liveris
2010-09-02, 10:31 AM
Na induktyvomo pagalba galima net elektrą vogti iš aukštos įtampos linijų ;)
Alpine SPG
2010-09-09, 08:49 AM
Visgi pavyko "išoperuoti" fiškę jungiančią durų laidus su salonu ir filtrai atsidūrė bagažinėje :)