PDA

View Full Version : Patarkit.

Imbocilas
2011-01-28, 06:03 PM
Taigi, nusipirkau kondensatorių 1 Farado. Dabar pasidomejau apie juos ir radau parašyta, kad 1 Faradas iki 500 RMS rekomenduojama. O pas mane stiprintuvas yra 550 RMS, bet garsekalbis 350 RMS. Norėjau paklausti ar nebus per silpnas kondensatorius?
Mano manymu stiprintuvas nebus naudojamas pilnu pajėgumu todėl turėtų užtekti 1F sustabdyti šviesu mirgėjimui. Kaip jūs manote?

Ricka
2011-01-28, 06:04 PM
kam tau jo išvis prireikė?

manacas
2011-01-28, 07:38 PM
geriau pinigus reikėjo skirti storesniems laidams, o ne kondikui.... tikrai daugiau naudos būtų buvę :)

Imbocilas
2011-01-29, 06:57 PM
Man jo prireikė, nes kai ijungiu visas šviesas, šildomas sodynes ir paleidžiu muzika tai šviesos labai mirga, tiesiog baisu.. O ir naudojant tik trumpasias šviesas prigesinėja.

O apie laidus tai manau tikrai pakankamo storumo naudoju. Tiksliai nepamenu, bet kaip pirštas berodc 12 ar 13mm skersmens.

manacas
2011-01-29, 07:38 PM
Man jo prireikė, nes kai ijungiu visas šviesas, šildomas sodynes ir paleidžiu muzika tai šviesos labai mirga, tiesiog baisu.. O ir naudojant tik trumpasias šviesas prigesinėja.

O apie laidus tai manau tikrai pakankamo storumo naudoju. Tiksliai nepamenu, bet kaip pirštas berodc 12 ar 13mm skersmens.

Kokio ilgio? Ar žinai, kad kuo laidas ilgesnis tuo didesni nuostoliai jame (esant žemoms įtampoms ir didelėms srovėms)? Jei jis per plonas, jis paprasčiausiai šyla. Vat jei būtum bent 20 mm^2 nusitempęs, gal ir niekas nemirgsėtų... Būtum sumokėjęs +50 Lt. ir nereiktų durnų klausimų uždavinėt :beer:

Imbocilas
2011-01-29, 08:03 PM
Na laido ilgis nuo akumuletoriaus iki bagažinės tai kiek? Koke 3m... Gal galėčiau koke 20cm nupjaut, bet nieko nepadės. Minusinis apie metra ilgio. Na jei neklystu mano laidas be izolecijos 78mm^2 tai jei siulai tu man gerokai plonesni naudot tai kažka nusišneki arba aš nieko nebesusigaudau. Bet aš laidais patenkintas. Prašiau patarimo apie stabilizatorių :)

Gincė
2011-01-29, 08:37 PM
man tai atrodo ,kad jeigu kondikas jau nupirktas ,tai belieka tik pajungti ir pamatysi ar jis padės nuo šviesų mirksėjimo ... bet kokiu atveju energija iš niekur neatsiranda ir niekur nedingsta , taip kad gali ir kondikas nepadėt dėl visokių kitokių maitinimo tiekimo subtilybių : akumuliatoriaus stovio ir talpos, generatoriaus įtampos , masės ir krovimo laidų skerspjūvio ... jei akūmas badauja ,nepadės tas storas laidas iki stiprintuvo ,gali reikėt keist motorą ir kėbulą jungiančius laidus ,taip pat niekados nepakenks TVARKINGAI pakeistas krovimo laidas nuo generatoriaus iki akūmo

manacas
2011-01-29, 10:20 PM
Na laido ilgis nuo akumuletoriaus iki bagažinės tai kiek? Koke 3m... Gal galėčiau koke 20cm nupjaut, bet nieko nepadės. Minusinis apie metra ilgio. Na jei neklystu mano laidas be izolecijos 78mm^2 tai jei siulai tu man gerokai plonesni naudot tai kažka nusišneki arba aš nieko nebesusigaudau. Bet aš laidais patenkintas. Prašiau patarimo apie stabilizatorių :)

Nuuu tada tikrai nėr ko kaltint instalo... Bandyk Gincės patarimu pasinaudot :)

atvortke
2011-01-29, 10:22 PM
nufotkink stipreką taip, kad matytūsi ir laidai visi į jį einantys ;) manau padėsim.

Imbocilas
2011-01-30, 01:21 AM
Aha nufotografuosiu visa pajungimą. Gal tikrai kokių nesamonių pridirbes esu. Nors neįsivaizduoju ka ten blogai galima padayt. O Gincės žodziai tikrai pateike man nauju minčių. Dekui. Jei nepadės kondencatorius tai bent turiėsiu supratimą ką dar tobulint galiu.

Imbocilas
2011-01-30, 01:12 PM
Na va pagaliau prisiruošiau nufotkint stipreka su pajungimu :) Pažiūrėkit kam įdomu.
Rytoi jau turėčiau prisiruošt pasijunkt stabilizatorių:ku) žiūrėsim ar padės, jei ne tai toliau ieškosiu po š..na smegenų. Savaitgalį niekaip neprisiruošiau pajunkt:beer:.

Ricka
2011-01-30, 01:56 PM
Na va pagaliau prisiruošiau nufotkint stipreka su pajungimu :) Pažiūrėkit kam įdomu.
Rytoi jau turėčiau prisiruošt pasijunkt stabilizatorių:ku) žiūrėsim ar padės, jei ne tai toliau ieškosiu po š..na smegenų. Savaitgalį niekaip neprisiruošiau pajunkt:beer:.
čia tu vadini 78 kadratų laidu? :D

zigis
2011-01-30, 02:17 PM
Nuleki į Lytagra ir nusiperki 'svarkinį' laidą. ;) Jo tau bus per akis ir nereikės skaičiuoti skersmens.

Imbocilas
2011-01-30, 02:50 PM
Tai čia ir yra svarkinis laidas. :) O apie storumą tikrai buvau pamelaves. Pasimatavau ir radau tik 9mm skersmenį (be izolecijos) taigi laidas gaunasi 63 kvadratuku (mm). Nu nesuprantu ko jūs bl kabinėjatės prie mano laidų? Jie tikrai kuo puikiausi ir neieškokit po šikną smegenų. Čia kas protingai kažką pasakė tai tik Gincė. Gince gal gali plačiau apie akumo talpą ir generatoriaus įtampą. Gal ir reikėtu pasikeist akumą ant kitos žiemos tai apšviesk truputėlį apie juos. Žinoma neesu pasiturintis tai apie brangiausius negalvoju. Ir koke įtampa turėtu but tame generatoriui, kad pakaktų mano sistemai.
O laidus (krivimo ir masės) tai nuspranžiau, kad pasikeisiu laikui bėgant (gal oram atšilus) gera mintis:old:.

Ricka
2011-01-30, 03:39 PM
Tai čia ir yra svarkinis laidas. :) O apie storumą tikrai buvau pamelaves. Pasimatavau ir radau tik 9mm skersmenį (be izolecijos) taigi laidas gaunasi 63 kvadratuku (mm). Nu nesuprantu ko jūs bl kabinėjatės prie mano laidų? Jie tikrai kuo puikiausi ir neieškokit po šikną smegenų. Čia kas protingai kažką pasakė tai tik Gincė. Gince gal gali plačiau apie akumo talpą ir generatoriaus įtampą. Gal ir reikėtu pasikeist akumą ant kitos žiemos tai apšviesk truputėlį apie juos. Žinoma neesu pasiturintis tai apie brangiausius negalvoju. Ir koke įtampa turėtu but tame generatoriui, kad pakaktų mano sistemai.
O laidus (krivimo ir masės) tai nuspranžiau, kad pasikeisiu laikui bėgant (gal oram atšilus) gera mintis:old:.
pasiskaityk apie laidus :D http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:k7qjDq9L3QQJ:en.wikipedia.org/wiki/American_wire_gauge+how+to+determine+cable+gauge&cd=1&hl=lt&ct=clnk&gl=lt&client=firefox-a&source=www.google.lt

Imbocilas
2011-01-30, 03:58 PM
Nu pasiskaičiau. Ir kokios tau problemos su mano laidu? Nepagavau bajerio....

omsonass
2011-01-30, 04:00 PM
Visi tau iškile klausimai yra seniai apkalbėti forume ir nekartą, tai nepatingėk susirasti ir paskaityti ir nereiks uždavinėti tokių klausimų.

zigis
2011-01-30, 04:47 PM
Reikėjo ne kondika pirkti,o Optimą įsigyti. Manau nebūtų tau jokių bėdų. Bent aš taip išsprendžiau problemą.

zigis
2011-01-30, 04:57 PM
man užteko šio maitinimo laido kadangi mažas atstumas nuo stiprintuvo iki akumuliatoriaus.

Gincė
2011-01-30, 05:23 PM
kuo geriau generatorius krauna ,tuo geriau sistemai 14,2 v yra gerai ,bet reikia nepamiršt ,kad šiuolaikinio automobilio el sistemos irgi gana daug "ryja" ... Taigi 14.2 v gali pagaminti ir 60 A ir 90 A ir 120 A generatorius - tik silpnesniems tai jau bus dugnas ,o galingesniam normalus rėžimas . Jei prie visų elektros ryjikų priskyrsim dar ir žiemą pusiau pakrautą akumuliatorių ,tai tą norimą 14.2 V įtampą ne taip ir dažnai rasi . Apie akumuliatoriaus talpą reikėtų kalbėti žinant konkretų automobilio modelį ,bet manau ,kad dėti labai didelius dyzelinio tipo akūmus tikrai nėra reikalo ,nes ganeratoriui nuo to tik sunkiau bus ... Jei automobilis ir taip jau dyzelinis ir turi pakankamai didelį akumuliatorių ,tai lieka tik laikas nuo laiko jį pilnai pakraut su pakrovėju ir palengvint jo pakrovimą iš generatoriaus ,galima netgi pakeisti generatorių galingesniu/našesniu ir aišku pasirūpint ,kad elektra iš generatoriaus kuo lengviau patektų į akumuliatorių ... geresnių vaistų nėra :)

Imbocilas
2011-01-30, 05:28 PM
Na jo maniškis gerokai storesnis.. Bet pilnai sutinku kad ir tokio gana :)
Reikėjo ne kondika pirkti,o Optimą įsigyti <--- Kas tas optima? :D :D Sorry už neišmanymą. Nors jau po laiko juk kondikas nupirkta :)

zigis
2011-01-30, 05:34 PM
Pas mano bmw 740d stovi 150a generatorius(stock),bet sistemoje užkurus visad palaiko 13,6-13,8v. Aukščiau nepakyla.

Imbocilas
2011-01-30, 05:38 PM
kuo geriau generatorius krauna ,tuo geriau sistemai 14,2 v yra gerai ,bet reikia nepamiršt ,kad šiuolaikinio automobilio el sistemos irgi gana daug "ryja" ... Taigi 14.2 v gali pagaminti ir 60 A ir 90 A ir 120 A generatorius - tik silpnesniems tai jau bus dugnas ,o galingesniam normalus rėžimas . Jei prie visų elektros ryjikų priskyrsim dar ir žiemą pusiau pakrautą akumuliatorių ,tai tą norimą 14.2 V įtampą ne taip ir dažnai rasi . Apie akumuliatoriaus talpą reikėtų kalbėti žinant konkretų automobilio modelį ,bet manau ,kad dėti labai didelius dyzelinio tipo akūmus tikrai nėra reikalo ,nes ganeratoriui nuo to tik sunkiau bus ... Jei automobilis ir taip jau dyzelinis ir turi pakankamai didelį akumuliatorių ,tai lieka tik laikas nuo laiko jį pilnai pakraut su pakrovėju ir palengvint jo pakrovimą iš generatoriaus ,galima netgi pakeisti generatorių galingesniu/našesniu ir aišku pasirūpint ,kad elektra iš generatoriaus kuo lengviau patektų į akumuliatorių ... geresnių vaistų nėra :)

Va ačiu tikrai naudinga info ir tiesiai šviesei pasakyta. Rytoi pasižiųrėsiu įtampą akume su votmetru ir reikės dirstelt kas ten per generatorius pas mane. Aha auto pas mane ir taip dyzelinis tai jame akumuliatorius pakankamai didelis tik neaišku koks jo stovis... Na tikrai ačiu Gince už paratimus tikrai padėjei. Eisiu ligas gydys elektos sistemai :D vaistus jau žinau :)

Gincė
2011-01-30, 05:39 PM
tai vat ,kad nuo gamintojo ta įtampa priklauso ... jei daugiau 13.8 nekyla ,tai reiškiasi ,kad taip paprastai ir nepakelsi - kita vertus ,gal tuos 13.8 palaiko labai stabiliai ir net labai apkraunant sistemą ??? pas mane 90 A generatorius ,nieko viduriuose nekeista ,paprastas akūmas ,bet įtampa iki 14.7 - 14.8 V vaikšto ir kiek teko domėtis fordams tai laikoma normos ribose

Imbocilas
2011-01-30, 05:43 PM
Pas mano bmw 740d stovi 150a generatorius(stock),bet sistemoje užkurus visad palaiko 13,6-13,8v. Aukščiau nepakyla.
As nematavęs savo tai negaliu pasakyt įtampos ir nežinau kolkas kas per generatorius pas mane. Va rytoi išsiaiškinsiu. Kiek pamenu BMW turi didely akuma ir kaip matau galingą generatorių tai ir ir nenustebinai kad pas tave nėra bedų su maitinimu. Ypač kai dar akumas gale, šale stiprintuvo.

zigis
2011-01-30, 06:00 PM
klausant muzikai ir įjungus xenonus bei klima įtampa nešokinėja,stabili. Bus matyti kai pajungsiu 3-ią stiprintuvą. Išpradžių kėlė rūpestį, jog daugiau V sistema nerodo,bet pakeitus kitą generą išliko tas pats. Iki 14v niekaip nedakopia. Gincė teisus,gal taip gamintojas sureguliavo.

zigis
2011-01-30, 06:06 PM
Reikėjo ne kondika pirkti,o Optimą įsigyti <--- Kas tas optima? :D :D Sorry už neišmanymą. Nors jau po laiko juk kondikas nupirkta :)[/QUOTE]
http://www.auviras.lt/Akumuliatoriai/Kiti-akumuliatoriai/OPTIMA-Yellow-Top-S-5-5L-DC-akumuliatorius.html turėtum sotus būti. ;) viena nauja esu toki ir numarines.:D

Imbocilas
2011-01-30, 06:14 PM
Reikėjo ne kondika pirkti,o Optimą įsigyti <--- Kas tas optima? :D :D Sorry už neišmanymą. Nors jau po laiko juk kondikas nupirkta :)
http://www.auviras.lt/Akumuliatoriai/Kiti-akumuliatoriai/OPTIMA-Yellow-Top-S-5-5L-DC-akumuliatorius.html turėtum sotus būti. ;) viena nauja esu toki ir numarines.:D[/QUOTE]

Iš kur jau pas mane toki pinigai. :D Mano visa sitema kainavo 300 lt o tu siulai akuma už 1250 LT? Labai naudingas pasiūlymas :D :D :D :D Dekui :D

zigis
2011-01-30, 06:24 PM
naują akumuliatorių centre mokėjau 1000 su kapeikom,ten tik kaip pavyzdys buvo. Pavasarį iš prancūzų gausiu visokiausių akumuliatorių,kadangi draugas parsiunčia kaip laužą,ten tokiu metu keičiami jachtose akumai. galėsiu atrinkti normaliai funkcionuojanti už simbolinę kainą. ;)

Imbocilas
2011-01-30, 06:52 PM
naują akumuliatorių centre mokėjau 1000 su kapeikom,ten tik kaip pavyzdys buvo. Pavasarį iš prancūzų gausiu visokiausių akumuliatorių,kadangi draugas parsiunčia kaip laužą,ten tokiu metu keičiami jachtose akumai. galėsiu atrinkti normaliai funkcionuojanti už simbolinę kainą. ;)
Butinai įmesk koky skelbimą. Gal ką ir sutarsim;)

atvortke
2011-01-30, 09:05 PM
jei akis nemeluoja tai geriausiu atveju 16mm2. Iš kokio miesto tu? tuoj kažkas užmes akį į tavo sistemą.

Imbocilas
2011-01-30, 09:29 PM
jei akis nemeluoja tai geriausiu atveju 16mm2. Iš kokio miesto tu? tuoj kažkas užmes akį į tavo sistemą.
Marijampolės. O tai kaip jus skaičiuojat ta laido storį? As tai pagal fomule Py*r^2 tai yra 3.14*4.5^2=63.585mm^2 ar ne?

manacas
2011-01-30, 09:39 PM
Marijampolės. O tai kaip jus skaičiuojat ta laido storį? As tai pagal fomule Py*r^2 tai yra 3.14*4.5^2=63.585mm^2 ar ne?

Tiesiog rašoma ant laido, dažniausiai awg dydis, kuris pagal lenteles paverčiamas į mm^2 :) Nors tavo formulė nėra klaidinga :)

O į R dydį statei skersmenį ar tik jo pusę???:)

Imbocilas
2011-01-30, 09:47 PM
Tiesiog rašoma ant laido, dažniausiai awg dydis, kuris pagal lenteles paverčiamas į mm^2 :) Nors tavo formulė nėra klaidinga :)

O į R dydį statei skersmenį ar tik jo pusę???:)
puse staciau

manacas
2011-01-30, 09:50 PM
puse staciau

Na vis tiek bus tiksliausiai jei susirasi awg...

Imbocilas
2011-01-30, 10:00 PM
Na vis tiek bus tiksliausiai jei susirasi awg...
Aš laidais tikrai patenkintas. Juose problemos nėra:sad2:.. Ko čia visi kabinasi:confused:

manacas
2011-01-30, 10:04 PM
Aš laidais tikrai patenkintas. Juose problemos nėra:sad2:.. Ko čia visi kabinasi:confused:
Todel, kad žmonės dar ne tokias sistemas padaro be jokių kondikų, jei gerai sutvarkyta instaliacija... Bent jau pas mane du stiprintuvai, nors aš ir nebanžiau savo daiktų kankint, bet mirgsėjimo jokio... komponentams 20, subui 50 mm^2... Nežinia, gal pas tave kitame reikale bėda, belieka jungti tavo kondiką ir, jei padės, daugiau sliekų neieškot :beer:

Imbocilas
2011-01-30, 10:10 PM
Aš ir neiškosiu jei viskas bus OK. Nebent vasara iš neturėjimo ka veikt pasinaudosiu Gincės patarimais :)

atvortke
2011-01-30, 11:31 PM
Aš ir neiškosiu jei viskas bus OK. Nebent vasara iš neturėjimo ka veikt pasinaudosiu Gincės patarimais :)

ir dar pykstat kai pagalbos nesulaukiat...

Black Scorpio
2011-01-30, 11:34 PM

mano miestas :ku)

Imbocilas
2011-01-30, 11:50 PM
ir dar pykstat kai pagalbos nesulaukiat...
Pagalbos sulaukiau. Ir didelės. Iškart pulsiu naudotis jo patarimais jei kondikas nepadės.

Imbocilas
2011-01-30, 11:51 PM
mano miestas :ku)
Tai ką? Norėtai užmest aky į mano sistemą?:rolleyes:

Black Scorpio
2011-01-31, 12:36 PM
Tai ką? Norėtai užmest aky į mano sistemą?:rolleyes:
esminis klausimas: ar yra į ką žiurėti :ku)

Imbocilas
2011-01-31, 01:11 PM
Tikrai nėra. Nebent 4 fun :)

Imbocilas
2011-02-01, 04:17 PM
Na pagaliau pajungiau kondika :D Problemos nedingo, bet ryskiai sumazejo :) Bent tiek gerai :P

Black Scorpio
2011-02-01, 04:35 PM
Na pagaliau pajungiau kondika :D Problemos nedingo, bet ryskiai sumazejo :) Bent tiek gerai :P
reikėjo laidus normalius susidėti... :cool:

jeigu ne paslaptis kas per kondikas? normalus ar toks kur tik dėl gražiū skaičių? :ku)

Backlazhanas
2011-02-01, 10:26 PM
Kad ir kiek jam kartosit, kad laiduose gali būti bėda, jis vistiek laikysis savo ir sakys, kad laidais yra patenkintas - tik lempos mirgčioja :D
Manau čia dar gali būti akumuliatorius kaltas dėl šitos vargliavos.

Backlazhanas
2011-02-01, 10:27 PM
reikėjo laidus normalius susidėti... :cool:

jeigu ne paslaptis kas per kondikas? normalus ar toks kur tik dėl gražiū skaičių? :ku)

"Iš kur jau pas mane toki pinigai. :D Mano visa sitema kainavo 300 lt o tu siulai akuma už 1250 LT? Labai naudingas pasiūlymas :D :D :D :D Dekui :D"

Kiek doras kondensatorius kainuoja?

Imbocilas
2011-02-01, 10:41 PM
Pizė ko tie laidai jum kliūna? 63mm čia daugiau negu reike. Ir nep..kit man proto. Netokes sistemas matęs su tokiu pat laidu pajunkta.
Kondikas tai nepats pigiauses, bet ir neišbrangiausių, toks vidutinis firmos nepamenu toks juodas krč :D.
Matavau akumą tai rodė 12 voltų, o užkūrus - 14 laidų gale. Sujungus viską ką įmanoma rodo - 13.5, o pagarsinus šokinėja nuo - 13 iki - 13,5. Įtariu, kad tiek akumas tiek generatorius geri. Niekas nieko gero nepasakot, tik Gincė patarė naudingai. Pasinaudosiu jo patarimais ir turiu toky jausmą, kad dings mirgėjimas :)
Bet vistiek ačių žmonės už patarimus - mintis.

Imbocilas
2011-02-01, 10:46 PM
"Iš kur jau pas mane toki pinigai. :D Mano visa sitema kainavo 300 lt o tu siulai akuma už 1250 LT? Labai naudingas pasiūlymas :D :D :D :D Dekui :D"

Kiek doras kondensatorius kainuoja?
Mano sitemai geras kondikas apie 500lt(kažkur lyg ir mačiau, neteiskit jei meluoju, bet orentacinė suma toke) Brax firmos. Beto man pačio geriausio nereike. Jei ir prastesnės firmos, pigesnis kondikas neturės tiek Faradų kiek parašyta, tai manau nenumirsiu, atliks savo funkciją pakankamai gerai :)

Backlazhanas
2011-02-01, 10:48 PM
Jej netingėtum skaityti forumą tai nereiktu klausinėti net.

Cezarijus
2011-02-01, 11:58 PM
kvailas klausimas: kontaktus tikrinai? dažus gerai nuskutai jungdamas minusą? koks laidas paduoda minusą į kėbulą?

Laimonas
2011-02-02, 07:35 AM
Tau sako, kad laidai per ploni(nors Tavo sistemai gal tiek ir tereikia pagal galingumą). Šauki, kad 63mm kvadratiniai, o tau sako, kad jie maksimum 16mm kvadratinių.P.s. pas mane 16 ir tai storesnis...Bet gal kalti ir ne jie, tai kad arba laidus pasikeisk arba Gincės patarimą tvarkyk :)

Imbocilas
2011-02-03, 03:34 PM
Tau sako, kad laidai per ploni(nors Tavo sistemai gal tiek ir tereikia pagal galingumą). Šauki, kad 63mm kvadratiniai, o tau sako, kad jie maksimum 16mm kvadratinių.P.s. pas mane 16 ir tai storesnis...Bet gal kalti ir ne jie, tai kad arba laidus pasikeisk arba Gincės patarimą tvarkyk :)
Jei issikaitytai mano postus tai ten esu paskaiceve laidu story ir jie yra 63 kvadratukai :)

manacas
2011-02-03, 03:35 PM
Jei issikaitytai mano postus tai ten esu paskaiceve laidu story ir jie yra 63 kvadratukai :)

toks vaizdas, kad nematęs 50 mm^2 laido...

Imbocilas
2011-02-03, 03:38 PM
toks vaizdas, kad nematęs 50 mm^2 laido...
Tai nori pasakyt kad esu blogai paskaiceve laido skerspjuvio plota? Ar gal greiciau tiu tiesiog apsirinki truputuka is nuotaukos neatpazindamas?

manacas
2011-02-03, 03:43 PM
Nu būk draugas, pažiūrėk tą sistemą ir galų galiausiai nuspręsta bus kokio storio tie laidai :beer: Nes temos autorius niekaip nesugeba pažiūrėti kas ant jų parašyta, matuoja bala žino ką, o jei nieko neparašyta, pvz. laidų parodyk :mad1:

Cezarijus
2011-02-03, 04:10 PM
Tai nori pasakyt kad esu blogai paskaiceve laido skerspjuvio plota? Ar gal greiciau tiu tiesiog apsirinki truputuka is nuotaukos neatpazindamas?

peržiūrėjau nuotraukas tavo, tai akustinis laudas "tik" dvigubai plonesnis pagal foto, tai nori pasakyti jis yra ~25-30mm2?

Sabinas
2011-02-03, 04:35 PM
Žiūrint į nuotraukas, susidaro įspūdis, kad maitinimo laidai maks. 20mm

Imbocilas
2011-02-03, 04:36 PM
peržiūrėjau nuotraukas tavo, tai akustinis laudas "tik" dvigubai plonesnis pagal foto, tai nori pasakyti jis yra ~25-30mm2?
To laido skersmuo yra 7mm. Jame esancio vario skersmuo 5 mm taigi spinduslys 2.5mm. Pagal formule Py*r^2=3.14*2.5^2=19.625mm^2 O ant sio laido parasyta tik gamintojas..
Pliusinio laido varios skersmuo 9mm taigi spinulys 4.5 taigi Py*r^2 tai yra 3.14*4.5^2=63.585mm^2
Kas dar neasku?
Taigi ir gautas mano atsakymas 19 ir 63 tai ir yra tas jusu avq dydis :D Manau :P Nu gerai rakinam tema nusibodot :D Eisiu BIG 3 upgrade daryt :) ( KAI LAIKO BUS)

skiesflyer
2011-02-03, 04:47 PM
Pliusinio laido varios skersmuo 9mm
Tai geriausiu atveju bus 2AWG (35mm^2). Bet žiūrint į nuotrauką nepanašu.

P.S. Stiprintuvas nuotraukoje Boschmann XR-777 :drunk:

Imbocilas
2011-02-03, 04:49 PM
Tai geriausiu atveju bus 2AWG (35mm^2)
Nk nebesuprantu :D :D :D Gr rakinam :D BIG 3 viskas ko truksta :)

Black Scorpio
2011-02-03, 04:55 PM
nu ok, galiu pažiūrėti :ku)

Imbocilas
2011-02-03, 05:18 PM
nu ok, galiu pažiūrėti :ku)
Jo galesi uzmest aky jei nori :) Ei tai zmones ymeskit fotkiu su savo laiduku nufotkintu (pries stipreko). Idomu tiesiog pazet.

Black Scorpio
2011-02-03, 05:22 PM
Jo galesi uzmest aky jei nori :) Ei tai zmones ymeskit fotkiu su savo laiduku nufotkintu (pries stipreko). Idomu tiesiog pazet.

šiandien ar rytoj į darbą atvažiuosi? :D

Imbocilas
2011-02-03, 05:28 PM
šiandien ar rytoj į darbą atvažiuosi? :D
Siandien tikrai ne :) O ryt pavakare tai gal visai gerai butu. koke 8?

Cezarijus
2011-02-03, 05:37 PM
pas mane 25mm2 ir du stiprai ir nieks nemirksi ;) ir nereikia jokių kondikų

Black Scorpio
2011-02-03, 06:04 PM
Siandien tikrai ne :) O ryt pavakare tai gal visai gerai butu. koke 8?

nu vo, 8val kaip tik darbą baigiu :D gali atvažiuoti iki Komotos :D

p.s. aš pats neikur neturiu galimybių važiuoti, nes šiuo mety nebetriu transporto priemgongės :ku)

Vilmantas
2011-02-03, 06:27 PM
Stipreką keisk, bičiuli visų pirma - su tokiu "aparatu" ar tu laidus storinsi, ar tu kondiką jungsi - nepasitaisys situacija iš esmes.

Imbocilas
2011-02-03, 06:34 PM
Stipreką keisk, bičiuli visų pirma - su tokiu "aparatu" ar tu laidus storinsi, ar tu kondiką jungsi - nepasitaisys situacija iš esmes.
Ka pades stireus pakeitimas?

Imbocilas
2011-02-03, 06:38 PM
nu vo, 8val kaip tik darbą baigiu :D gali atvažiuoti iki Komotos :D

p.s. aš pats neikur neturiu galimybių važiuoti, nes šiuo mety nebetriu transporto priemgongės :ku)
Kokiu adresu ta komota rasiu?

Vilmantas
2011-02-03, 07:02 PM
Jei tokį patį tokiu pačiu pakeisi - tai nieko nesuprasi. Bet jei normalų, kokybišką pajungsi į sistemą - tada pamatysi kaip ir kas.

Imbocilas
2011-02-03, 07:11 PM
[QUOTE=Vilmantas;127852]Jei tokį patį tokiu pačiu pakeisi - tai nieko nesuprasi. Bet jei normalų, kokybišką pajungsi į sistemą - tada pamatysi kaip ir kas.
Tai viskas man y pinigus juk atsireme... Jei tureciau pinigu ant normaliu kokybisku dalyku tai nuvazuociau pas mesitus numesicau 10k LT ir sakyciau sugruskit aparatura ir neklausineciau ce nieko :D

manacas
2011-02-03, 07:23 PM
[QUOTE=Vilmantas;127852]Jei tokį patį tokiu pačiu pakeisi - tai nieko nesuprasi. Bet jei normalų, kokybišką pajungsi į sistemą - tada pamatysi kaip ir kas.
Tai viskas man y pinigus juk atsireme... Jei tureciau pinigu ant normaliu kokybisku dalyku tai nuvazuociau pas mesitus numesicau 10k LT ir sakyciau sugruskit aparatura ir neklausineciau ce nieko :D
Turint pinigu galima daug daugiau grybo pripjaut nei jų neturint :) Viskam reikalingos ribos, sveikas protas ir išmanymas :) peace :beer:

Imbocilas
2011-02-03, 07:29 PM
[QUOTE=Imbocilas;127854]
Turint pinigu galima daug daugiau grybo pripjaut nei jų neturint :) Viskam reikalingos ribos, sveikas protas ir išmanymas :) peace :beer:
Joa :) :beer: Tai va tame isme kad pinigo visai nebeturiu. Tai kad ir sita prastumsiu stipriu tai nieko geriau nenupirksiu :) O seip sviesu prigesimas tai reiske ytampos svyravimas visoi auto sistemoi. Tai dar klausimas pasistojo ar kokiem masinos kompam nepakenks?

Laimonas
2011-02-03, 07:32 PM
http://images.mitekusa.com/store/XL20091029014949861.jpg
čia tau paaiškinimas...tas storiausias kabelis nėra net 62kvadratų , man atrodo tik 35(jei labai klystu tai atleiskit :D )..tai kad tavo laidas storesnis ar plonesnis už tą? plonesnis, tai kad ne 63... :)

Imbocilas
2011-02-03, 07:56 PM
http://images.mitekusa.com/store/XL20091029014949861.jpg
čia tau paaiškinimas...tas storiausias kabelis nėra net 62kvadratų , man atrodo tik 35(jei labai klystu tai atleiskit :D )..tai kad tavo laidas storesnis ar plonesnis už tą? plonesnis, tai kad ne 63... :)
Blemba žinok nežinau. Jau čia man ir pačem sunku pasakyt :) Lyg ir tokio storio kaip tas melynas. Ech čia iš tų nuotraukų sunku :) Nu nežinau. Bet juk aš apskaičiavau, kad pas mene 63mm. Tai jei blogai skaičiuoju tai td nk nesuprantu :) Ir tai reiške kad žiauriai nusišnkėjau čia forume :(

Black Scorpio
2011-02-03, 08:25 PM
Blemba žinok nežinau. Jau čia man ir pačem sunku pasakyt :) Lyg ir tokio storio kaip tas melynas. Ech čia iš tų nuotraukų sunku :) Nu nežinau. Bet juk aš apskaičiavau, kad pas mene 63mm. Tai jei blogai skaičiuoju tai td nk nesuprantu :) Ir tai reiške kad žiauriai nusišnkėjau čia forume :(
grubiai tariant 35-50kv storio laidas jau yra piršto storumo ar storesnis ;)