PDA

View Full Version : Sveiki. Turiu sioki toki klausime ir noriu patarimo.

Amigos
2004-04-07, 03:33 PM
Sveiki

As jau buvau uzdaves klausimelis del mano planuojamos isigyti audio sistemos. Sulaukiau Jusu visu patarimu, aciu uz juos.
Dabar turiu dar viena klausimeli. As kaip daugelis Lietuvos studentu islekiu vasarot i USA, tai yra padirbet vasarai ir cia ziurinejau sit a psl www.onlinecarstereo.com ir kilo ideja, gal man ten nusipirkti dali aparaturos? Nes ziurint i kainas ir lyginant jas su Lietuviskom skirtumas yra, ypac jai tai amerikieciu firmos produkcija.
Gal galit patart i kokiu firmu kokias serijas ziuret?
Galva pas mane Clarion DRX 9375 + DSP DPH 7300
Galvoju priekyje det 3-ju juostu komponentus gale gal kokius 10-tukus koaksialinius imest ir suba. Ziurint i kaikuriu stiprintuvu kainas galvoju daryt pokanali stiprinima kiekvienam dinamikui.
Ar verta pvz ziuret i HIFONICS stiprintuvus, ju kainas galit paziuret auksciau nurodytam linke, kadangi stiprintuvuose esu beveik zalias tai nelabai suprantu i kokius ziuret. Matau tik kad kainos visai nesikandziojancios. Nesuper stiprintuvai iki 300$ mazdaug 4x50W manau dvieju tokiu uztektu pilnai pajungti prikiui trim juostom ir galui koaksialam. Tik vat nezinau ka daryt su subu ar geriau jam nebrangu monobloka pirkt ar vien 5 kanalu stiprintuva ir ji maitint is subo kanalo o kitus kanalus naudot kitom kolonelem. Patarkit ka daryt, nes manau pora stiprintuvu ir i tase isimest skrendant namo galima. Koloneles nematau kad butu labai pigesnes, nebent zinot kokias nors amerikieciu firmos neblogas koloneles ir suba. Beto jos ir vietos biski daugiau uzimtu nes be ipakavimu ju nelabai butu gerai vezti, stiprintuvai ta ir tarp koniu paguletu minkstai :P
Bet jai yra kokios demesio vertos tai gal sumastyciau kaip jas atsiust ar i lektuva susipakuot

Didelio galingumo nereikia man, smegenu ant priekinio lango issitaskyt nenoriu :-D ir nenoriu kad spiegtu kaip pasiutusi priekine akustika. noreciau kaip ir aukso viduriuko tarp minksto ir kieto grojimo. Muzika pagrindine ERA, ENIGMA, ENYA. Kaip jau Mirka yra pastebejas si muzika reikli zemam dazniui. Tad jai nesunku patarkit ka daryt. Ar tikrai apsimoka ten ka nors nusipirkti ir veztis cemodane namo, transportavima tokiu atveju nekainuos nieko.

Na nepykit uz toki klausima, zinot gi studentai pas mus kalnu neuzdirba, o pagrot masinoj norisi.

Beje masina dar neapsisprendziau kokia greiciausiai B4 sedanas arba pikapas arba Ford Probe , jai masina turi itakos stiprintuvams.

Isanksto dekui

Amigos

Artūras-M
2004-04-07, 04:18 PM
hmm kaip tai reiktų traktuoti ? Lietuviai davai pareklamuokim internetinę jankių parduotuvę ;)

harnas
2004-04-07, 04:21 PM
pabandyk paieskoti ko nori www.ebay.com puslapyje, ten viskas zymiai pigiau

Arunas B
2004-04-07, 06:54 PM
Garsekalbius gali pamirsti nes i lektuva su jais taves niekas neleis :wink:
o stiprius irgi gan problematiska parsivezti lektuvu . Pats neperseniausei viena stipriu gabenau lektuvu tai kaip cia pasakius nuo sekmes priklauso gal ir be problemu viskas bus bet gali ir uzkliuti kam nors. Ir dar vienas dalykas yra kad lietuviai gali muito mokesti uzdeti tai velgi gali gautis ne ka pigiau. Sitam saite kainos be mokesciu yra, tai kai pirksi amerikoje
jie priskaiciuos mokescius + pristatymo mokestis. Tai tiek, sekmes :wink:

Arunas B
2004-04-07, 06:56 PM
hmm kaip tai reiktų traktuoti ? Lietuviai davai pareklamuokim internetinę jankių parduotuvę ;)

Labai gerai tave suprantu Arturai. Gan skaudi tau si tema :wink:

otukacki
2004-04-07, 07:24 PM
Sveikas. Pats pries kelis metus is JAV lektuvu taseje parsiveziau Rockford Fosgate suba (11kg) ir dvikanali stiprintuva (tikrai ne pats maziausias). Su muitinem jokiu problemu nebuvo. Tik Lietuvoj kai per rentgena pamate suba paklause kas tasej, nes atrode kaip bomba kokia :-D . Zodziu stiprintuva isemiau is dezes ir idejau tasej tarp rubu. O suba veziau jo dezeje, aprises deze virvem ir celofanu (nuo lietaus). Is storu virviu, kuriomis aprisau deze pasidariau rankenas ir ta deze gavosi kaip lagaminas :D . Dar i deze kad sutaupyt vietos ir kad subas standziau stovetu, prikisau drabuziu. Aisku ten i difuzoriu tai nekisau, bet aplink visur - ten buvo keli skyriai dezej. Tai tiek su transportavimu. Siaip labai tampyt tasiu nereikia, tik autobusais jei vaziuosi teks - bet aukotis verta.
Del tinklapio, tai zinau si. Ten palyginti visko daug yra. Gera vieta issirinkti to ko nori. Taciau kai zinosi ko nori, ieskok kitu puslapiu, nes tikrai ten ne pigiausia. As kai pirkau, tai kainos jau buvo ikalkuliuotos (tai yra saite nurodytos kainos yra pilnos, jei abejoji paskambink jiems arba parasyk e-mail ir paklausk). Dar atkreipk demesi i saitus kur siuncia nemokamai, jei pvz perki virs 100 doleriu - gali sutaupyti.
Kaip zinai atsiskaitymas vyksta kortele. Kai banke issiiminesi kortele, paklausk ar ja galesi pirkti internete, nes gali buti fokusu. Toliau kai rasysi savo adresa kur amerikoj apsistojes (ten banke reikalaus), tai rasyk ne PO Box adresa, nes i PO Box siuntiniu nesiuncia ir jei toki uzrasysi turesi vargo kol atsisiusi tuos daiktus (patyriau savo kailiu). O kaip zinai siuncia tik i ta adresa, kuris uzfiksuotas banke, t.y. adresas kuriuo gauni banko ataskaitas (cia del saugumo kad kitas pasinaudojes tavo kortele sau i namus neparsisiustu prekiu :twisted: ). Taigi gali rasyt adresa arba kur gyveni arba kur dirbi - zodziu vietoj susiorentuosi (svarbu kad nebutu PO Box)
Tai tiek. Sekmes.

Arunas B
2004-04-07, 08:12 PM
Paskutiniais kartais kai skridau lektuvu magnetu griestai neleido nestis. Bet gali buti kaip pasiseks jei nepastebes tai ir praleis.

Artūras-M
2004-04-07, 10:36 PM
Labai gerai tave suprantu Artūrai. Gan skaudi tau si tema :wink:

Man gal mažiau, negu tiems kas prekiauja masiškesniu produktu, plius aš labiau orentuojuosi ne į prekybą, o į ne visai standartinę instaliaciją, be abejo man lengviau dirbti su gerai žinomu produktu, tačiau tai nėra taisyklė. Mane stebina lietuvių noras pirkti bile ką vakaruose, vietoj to, kad pasidairyti Lietuvoj. Labai daug turiu pavyzdžių, kai toks pirkimas neatnešė realaus pliuso, apart vargo. Dar iš kitos pusės, tai yra tokia sąvoka kaip pilietinis sąmoningumas. Žinau, kad nepopuliaru, tačiau gal nevertėtų pamiršti. Suprantu pirkimą eksliuzyvinio daikto, kurio Lietuvoje nėra ir dar negali būti. Tačiau tokį dumblą koks yra pvz 300-600 $ koks nors stiprintuvas, tai atleiskit, į mano suvokimo ribas netelpa, nes tokio šlamšto Lietuvoje yra per akis, ir dar gal būt pasieškojus nežinomo vardo galima gauti labai gerą kainos kokybės santykį. Pvz net USA per visas diskusijas eina kalbos, kad produkto kaina-kokybė santykis yra labai prastas. Matomai poreikis tempti š... iš vakarų pusės liko nuo Jugoslavijos laikų ;)

muzotonas
2004-04-07, 11:14 PM
Prie to ka pasake Arturas pridesiu, tai kad pas mus dar turi galimybe pasibandyti aisku jeigu kazka supranti ir zinai ko nori. Tiketi viskuo kas parasyta tai nera geriausias budas.
Mirka.

Amigos
2004-04-07, 11:56 PM
Taip pilnai su Jumis visais sutinku.
As turejau omenyje tas firmas kuriu daiktai yra verti demesio bet ju lietuvoj niekas neparduoda. Kad lietuvoj opilna visko ir dar gali gaut garantija ir paciupinet ji visais budai cia yra zymiai saugiau perkant, nusipirksi tikrai tai ko nori arba tai ka gali sau leist. Bet jai amerikosai negamina kazko tikrai verto demesio ko negalima butu isigyt lietuvoj tada ir neziuresiu i juos. Nes liksiu durniaus vietoj ir ppinigus ismetes i ora.

Aciu uz Jusu patarimus

Amigos

Artūras-M
2004-04-08, 12:13 AM
Bet jai amerikosai negamina kazko tikrai verto dėmesio ko negalima būtų isigyt lietuvoj tada ir neziuresiu i juos. Nes liksiu durniaus vietoj ir ppinigus ismetes i ora.

Jankiai tik pasaulį mokyt moka, o gamina viską čiukčiai, su jankių užsakytais prekiniais ženklais ;) Na o jei gu rimtai, tai verta ekskliuzyvo ieškoti pvz lempinių stiprintuvų.... bet kaip nebūtų keista, USA juos pagrindinai gaminai išeiviai iš USSR ;)

otukacki
2004-04-08, 12:35 AM
Del aparatu kokybes pirktu JAV tai nesigincysiu. Taciau kainos ten tu paciu daiktu tikrai mazesnes. Paimkim mano atveji. As uz savo suba Rockford Fosgate HX2 12' ten mokejau 149dolerius, tada tai buvo apie 600litu. Sia vasara draugas toki pat parsiveze uz 120doleriu, tai yra maziau kaip 350 litu. Modernoj panasus daiktas kainuoja apie 1000litu (cia kazkas mane informavo nes pats nesidomejau - taciau faktas kad toli grazu ne 350 litu). Paziurejau internete Nakamichi CD-400 kainuoja 349dolerius, tai bus apie 1000 litu. Nezinau kiek toks musuose kainuoja bet tiksliai atsimenu kad CD45 kaina buvo 1840litu. Ir t.t. Gal atrodysiu nepatriotiskas bet tokia tiesa. Kita vertus kai reik moket is savo kisenes patriotiskumas negalioja, tuo labiau kai salis del kurios turetum toks but, i ta kisene nieko neideda ir nesistengia ideti - kaip ir visur pats turi savim rupintis. Nu turbut cia Pakso atvejis uzkrete mane antipatriotiska nuotaika. Siaip didziuojuosi budamas lietuviu :smt026 O del tu magnetu tai as su savim i lektuva neemiau subo, jis dejau i bagaza. Su magnetu gali buti blogai, nes su savim turejau tokiu mazu korteliu su magnetiniu pavirsiumi (prilipinti prie saldytuvo), tai jiems tas uzkliuvo...

harnas
2004-04-08, 03:55 PM
as irgi kai veziau savo subus si rudeni is amerikos, juos dejau i bagaza po lektuvu tai prie ju niekas nesikabino. o del mago tai mano nakamichi cd400 ten kainavo apie 330$ o lietuvoje jis kainuoja apie 1700 Lt tai net nezinau kur geriau rinktis :-k cia uz 1700 ar ten uz 950 :?:

Nerka
2004-04-08, 05:17 PM
harnas pamiršai paminėt apie radiją :-#

harnas
2004-04-08, 05:30 PM
sitam forume kaip supratau susirinke zmones kurie klauso kompaktus daugiau nei radija ir beje man uztenka tu stociu kurias traukia sis magas :supz:, o traukia daugiau nei puse

Artūras-M
2004-04-08, 05:57 PM
šitam forume kaip supratau susirinke žmonės kurie klauso kompaktus daugiau nei radija ir beje man uztenka tu stociu kurias traukia sis magas :supz:, o traukia daugiau nei puse

Nepirkčiau net ir su tokiu skirtumu aparato be RDS ir su kas 0,2 šokinėjančia radija...

Amigos
2004-04-08, 08:16 PM
Sveiki

Man tai labai idomu yra kodel amerikosai radijas tik kas 0.2 leidzia daznius keist? Siaip gyvai nemaciau , bet girdejau ar skaiciau kazkur, kad kaikuriu firmu galvose yra numatytas kazkoks perjungimas is USA standarto radijo daznio zingsnio i europietiska. Tik vat gyvai nemaciau, ta gal cia kas siaip pasvaigo. Nors pas mane pati buvo anksciau Clarionas DRX 1235 jai neklystu modelis, senukas toks, netycia kazkur nete radau jo modeli nes ant snukio jam uzrasyta nebuvo. tai skaiciau kad jis buvo grynas amerikonas ir pagal snuki bent jau, nezinau gal buvo amerikosiskas snukis uzdetas ant europietisko galo, nes pirkau tada gariunuose. Tai jis visas radijo stotis eme ir jo zingsnis buvo normalusjai neklystu 0.05 ar 0.1

Nezinau koki ten surinkta is daliu buvau nusipirkes ar kas ten buvo, bet is snukio amerikonas o radija europietiska. Gera tarnavo kompaktas niekada nesokinejo, nebent i pusmetrine duobe ilekdavau :lol: paprastas kaip tris kapeikos grojo prasta kaip, nes prie jo pajungti buvo 4 koaksialai, ir ka is jo tiketis tokios klases, bet man jis vistiek patiko, bet patsukai ir be snukio isnese, nors jis ir tekainavo kelis simtus

boolve
2004-05-22, 01:41 PM
stipriu kabink dvikanali kas daug kartu buvo kalbeta. ir bassavykuj dar veina dvikanali su galimybe tiltuoti. jau manau viskas ir taip aishku.