View Full Version : Ar verta dėt elipses į galą?
Evaldas_
2011-07-24, 01:02 AM
Šiuo metu turiu elipses, viena labai šiaip sau groja. Firmos net nepamenu, lyg ir Boschmann, bet modelio nežinau. Nelabai patenkintas grojimu jų.
Daug kas sako, jeigu nori kokybės mesk elipses lauk ir dėkis koaksialus arba komponentus apvalius.
Tai kaip yra iš tikrųjų?
Garsiakalbiai sudėti į palangę pas mane.
Aišku daug įtakoja magė, šiuo metu ji prasta ir pigi, Denver CAU-415.
Esmė tokia, ar su geresne magnetola (Apie 400lt) ir kokybiškom gana elipsėm garsas gale geras būtų ar nelabai? Ar iš viso galą jungt ant stiprintuvo? Šiuo metu turiu stiprintuvą Magnat HOT ROD 2500, pajungtas subas ant jos.
Black Scorpio
2011-07-24, 08:31 AM
apvalūs koaksiala ar elipsės skirtumo didelio nėra... o dar tokios elipsės kaip Boshman tai iš viso ten tragedija o ne grojimas.... rezultatas geriausias yra iš komponentinės sistemos, tačiau juos reikėtų montuoti ne gale o priekyje, o ir magnetolą už 400lt NAUDOTĄ jau gali normalią gana nupirkti
Evaldas_
2011-07-24, 09:46 AM
Esmė, kad lėšos nėra pačios didžiausios mano. Komponentai gerai, bet brangu kokybiškesni, žiūrinėjausi internete, kad už tiek gal ir nieko būtų įsidėt priekyje http://www.neriba.lt/automobilines-prekes/garso-aparatura/garsiakalbiai/alpine-spg-17cs.html.
O gale kokius Hertz garsiakalbius galvojau.
O didelis skirtumas ar jungiama nuo magnetolos ar nuo stiprintuvo?
Ir ar apsimoka dėtis vadinamus šnypštukus?
Black Scorpio
2011-07-24, 10:10 AM
Esmė, kad lėšos nėra pačios didžiausios mano. Komponentai gerai, bet brangu kokybiškesni, žiūrinėjausi internete, kad už tiek gal ir nieko būtų įsidėt priekyje http://www.neriba.lt/automobilines-prekes/garso-aparatura/garsiakalbiai/alpine-spg-17cs.html.
O gale kokius Hertz garsiakalbius galvojau.
o kam tau jų gale reikia?
O didelis skirtumas ar jungiama nuo magnetolos ar nuo stiprintuvo?
gana didelis: garsas išraiškingesnis, priešbosis tvirtesnis, greitesnis ir pan, nu ir savaime aišku galios rezervas (aišku kalbu kai dedamas bent jau pusėtinas stiprintuvas o ne išjuoka su gražiais skaičiais)
Ir ar apsimoka dėtis vadinamus šnypštukus?
o kam tau jie reikalingi? tike komponentinėje sistemoje, tiek koaksialinėje sistemoje jie jau būna
Evaldas_
2011-07-24, 10:33 AM
Galas gal labiau dėl kompanijos važiuojant kartu.
Jau ir temos pavadinimą keist reiktų beveik.
O kaip dėl tų komponentinių, kuriuos nulinkinau. Pusėtini bent? Nekrioks man jie tiesiog?
Ir kaip stiprintuvas, jeigu prie jo jungčiausi. Kaip minėjau Magnat HOT ROD 2500 šiuo metu turimas.
Magnetolos irgi Alpine dairausi iš tikro. Ar ieškot ko nors kito gal? Pioneer, Clarion?
Black Scorpio
2011-07-24, 10:40 AM
Galas gal labiau dėl kompanijos važiuojant kartu.
Jau ir temos pavadinimą keist reiktų beveik.
O kaip dėl tų komponentinių, kuriuos nulinkinau. Pusėtini bent? Nekrioks man jie tiesiog?
Ir kaip stiprintuvas, jeigu prie jo jungčiausi. Kaip minėjau Magnat HOT ROD 2500 šiuo metu turimas.
Magnetolos irgi Alpine dairausi iš tikro. Ar ieškot ko nors kito gal? Pioneer, Clarion?
komponentų pasirinkimas neblogas, o ar krioks ar ne čia jau priklauso ar duosi jiem galios kiek priklauso ar tiek kiek net netelpa :D bet kuris garsiakalbis pradės bezdėti nuo per didelės galios :)
stiprintuvas ne stebuklas, bet iš bėdos gal ir tiks... nors geriau būtų rasti kokią senukę alpinkę, ar panašiai. kas dėl magnetolos tai tiek Alpine tiek Clarion'ai geri, o kas liečia Pioneer tai reikėtų išskirti keletą modelių, t.y. P77, P88, (nu ir egzotika P9, P90, P99), likusieji grotuvai yra popsas :) (gražūs, patikimi, patogūs ir pan, tačiau nemuzikalūs)
p.s. nu onormaliai padaryto priekio gale irgi pakankamai gerai viskas girdisi. be to, jeigu lyginant ar tu išleisi 300lt priekiui ir 200lt galui, ar išleisi 500lt vien priekui, spėk kuris rezultatas bus geresnis :)
Evaldas_
2011-07-24, 10:47 AM
Žinau, kad ne stebuklas stiprintuvas. Na o dėl to palyginimo tai taip, aišku pasidarė. Galvoju gal visai prieky palikt tik komponentus o gale kokią bačkutę nebaisiai galingą palikt ir gražiai man gros. :)
Magnetolos pasieškojau autogide kokios dėvėtos, užkliuvo akis už http://www.autogidas.lt/alpine-ida-x-303-2010-15485486.html
Gal ko kito ieškotis bandyt? Kurios serijos būtent.
Black Scorpio
2011-07-24, 11:15 AM
. Galvoju gal visai prieky palikt tik komponentus o gale kokią bačkutę nebaisiai galingą palikt ir gražiai man gros. :)
tai beja, ko gero pati teisingiausia sistema ;)
Magnetolos pasieškojau autogide kokios dėvėtos, užkliuvo akis už http://www.autogidas.lt/alpine-ida-x-303-2010-15485486.html
Gal ko kito ieškotis bandyt? Kurios serijos būtent. nu apie Alpinkes čia jau kolegų teks prašyti pagalbos, nes nifigą nesigaudau aš jose :D
Evaldas_
2011-07-24, 11:21 AM
Na gal paieškojęs pats neprašausiu. :D
O tai vėl klausimas kyla automatiškai man. Jeigu nuo stiprintuvo jungsiu tiek bačkutę tiek komponentus, laidai nuo magės laisvi lieka ar gal galima sukomponuot juos kaip? Tarkim kairės pusės priekis ir galas išeina į komponentus ir teoriškai turėtų gautis 100W išėjimas. Tas pats su dešine puse. Ar vis dėl to stiprintuvas geresnis variantas?
Cezarijus
2011-07-24, 11:28 AM
O tai vėl klausimas kyla automatiškai man. Jeigu nuo stiprintuvo jungsiu tiek bačkutę tiek komponentus, laidai nuo magės laisvi lieka ar gal galima sukomponuot juos kaip? Tarkim kairės pusės priekis ir galas išeina į komponentus ir teoriškai turėtų gautis 100W išėjimas. Tas pats su dešine puse. Ar vis dėl to stiprintuvas geresnis variantas?
neišradinėk dviračio ir nemesk kelio dėl takelio, jau pradėjai eiti teisinga kryptim, tai jos ir laikykis :old:
Black Scorpio
2011-07-24, 11:47 AM
MAgo kanalai "nesikominuoja" ir nesitiltuoja :) be to, realiai grotuvo vieno kanalo galingumas yra ~22w/rms, yr mago galingumas visada bus 4x22w (4x50w/max) ne 2x44/rms, ne 2X100 ar panašiai, ten visada bus 4x22 :) viskas ką galėtai išvaidinti tai pokanalį jungimą, bet čia manau jau kiek per aukštas pilotažas tamstai būtų, nes reikėtų filtrus perdarinėti ;)
Evaldas_
2011-07-24, 11:52 AM
MAgo kanalai "nesikominuoja" ir nesitiltuoja :) be to, realiai grotuvo vieno kanalo galingumas yra ~22w/rms, yr mago galingumas visada bus 4x22w (4x50w/max) ne 2x44/rms, ne 2X100 ar panašiai, ten visada bus 4x22 :) viskas ką galėtai išvaidinti tai pokanalį jungimą, bet čia manau jau kiek per aukštas pilotažas tamstai būtų, nes reikėtų filtrus perdarinėti ;)
Aišku, nesiterliosiu tada net su jais. Kam kišt nagus, kur tau nelemta kolkas.
neišradinėk dviračio ir nemesk kelio dėl takelio, jau pradėjai eiti teisinga kryptim, tai jos ir laikykis :old:
Supratau. Na dar paprastas klausimas. Kondensatorius. Būtinas ar nelabai? Kiek girdėjau geriau srovę paskirsto jis. Tiesa ar nelabai? Ir jeigu reiktų, tai spėju komponentam pusės farado, o bačkutei gal farado pakaktų?
Black Scorpio
2011-07-24, 12:00 PM
Supratau. Na dar paprastas klausimas. Kondensatorius. Būtinas ar nelabai? Kiek girdėjau geriau srovę paskirsto jis. Tiesa ar nelabai? Ir jeigu reiktų, tai spėju komponentam pusės farado, o bačkutei gal farado pakaktų?
Kondensatoriaus paskirtis kiek kitokia :) jis lygina įtampos šuolius sistemoje, o ne konkreęiam daiktui, t.y. kondensatroius dedasi prie stiprintuvo. kita vertus, jo paskirtis yra taisyti klaidas padarytas dedant sistemą, konkrečiai laido storio nepakankamumą. Didžiausi įtampos kritimai atsiranda panaudojus per ploną pliusinį laidą. Bet kuriuo atveju jis aktualus sąlyginai jau galinogms sistemoms. tav atveju panaudojus 16-20 kvadratų laidą apie kondiką net minties neturėtų būti :)
Evaldas_
2011-07-24, 12:10 PM
Tai ko gero jis beveik ir nereikalingas man bus. :)
mindosy
2011-08-01, 11:33 AM
pasiieškok focal access serijos 165 komponentų, arba pažiūrėk forume xzmogas pardavinėja šiek tiek brangesnius polyglass, jei įpirksi - turėsi daiktą...
tada imi šitą reikalą
http://www.autogidas.lt/audison-srx-3-15486652.html
ir alpine bet kurį cda serijos grotuvą (tilpsi į 300Lt su senesniu, kad ir 9812), nors tiks ir tavo paminėtas ida serijos
subas, kad ir toks
http://forumas.i-klubas.lt/showthread.php?t=12974
ar toks
http://forumas.i-klubas.lt/showthread.php?t=12976
dar reiks laidų ir paruošt bent minimaliai duris (bitumas, mediniai žiedai), jei to nepadarysi-negros tau komponentai ir už 6000Lt
viso išlaidų suskaičiavau apie 1200Lt, bet pavydės draugai ką turėsi...
realiai variantų yra begalė, sakau, kas panašaus praktiškai išbandyta. Jei tiek litų nėra nemėtyk, o po truputi pirkis viską ir dėl, pradėk nuo durų paruošimo, subas desertui...
Evaldas_
2011-08-05, 10:28 PM
Subas šioks toks mėtosi gale, nedega man dar jis baisiai. O kas būtų bitumas, mediniai žiedai kaip suprantu aplink garsiakalbių rėmelį, kad ne į plastmasę sukt?
http://auto.plius.lt/skelbimas/apsaugos-garso-sistemos/audio-videotechnika/focal/id-1712993?qt=
Nusižiūrėjau pasieškojęs šitus garsiakalbius. Ką manot apie kainos ir kokybės santykį?