PDA

View Full Version : Daugybiniai instaliacijos klausimai

SerZ
2005-04-24, 06:35 PM
1. Ar svarbu krosoevrius det kuo arciau gargalu, ar gali but ir toli? As mastau apie visu patalpinima bagazineje, kur butu geras priejimas ir matomumas

1,5 Ar krosu buvimas netoli benzo siurblio, pvz, gali sukelti "biciu" ar kitokiu pasaliniu efektu? Kaip apsisaugoti?

2. Duru vibroizoliacija reikia isklijuotui idealiai kuo daugiau ploto, ar galima gabalais? Nes man nuo salcio vezant ir kraunant bitumas suluzinejo, tai klijavau gabalais, vietom tarp ju nemazi tarpai

3. Prie "pliuso" negali eiti linijiniai, ar apskritai jokie garso sistemos laidai? Man iseina i vienas duris paleist tik per ta pati slenksti, kur ir pliusas..

4. Jei galui nedet stiprintuvo, o leist nuo galvos, verta jai det kondensatoriu (turiu nediduka 0,2 F) ar geriau ji det stiprintuvui - galva jo niekada "nepasivys" energijos sunaudojimu?

5. Gale dedant komponentus, kaip padaryt kad jie neperrektu priekio ir siaip priekiui netrukdytu?

atvortke
2005-04-24, 06:43 PM
as bent jau klijuoju taip bituma kad nebesimatytu skardo. ant sjunugimo uzvarau dar sluksni.

SerZ
2005-04-24, 06:56 PM
tu atvortke taupyk pinigus ;P siaip man labiau is teorines puses idomu, kaip geriau, nes zinau kad daug kas daug kaip daro, bet kuris variantas geriau - nzn

atvortke
2005-04-24, 07:09 PM
taupau :-D

Tesla
2005-04-24, 09:11 PM
1. Ar svarbu krosoevrius det kuo arciau gargalu, ar gali but ir toli? As mastau apie visu patalpinima bagazineje, kur būtų geras priėjimas ir matomumas

1,5 Ar krosu buvimas netoli benzo siurblio, pvz, gali sukelti "biciu" ar kitokiu pasaliniu efektu? Kaip apsisaugoti?

2. Duru vibroizoliacija reikia isklijuotui idealiai kuo daugiau ploto, ar galima gabalais? Nes man nuo salcio vezant ir kraunant bitumas suluzinejo, tai klijavau gabalais, vietom tarp ju nemazi tarpai

3. Prie "pliuso" negali eiti linijiniai, ar apskritai jokie garso sistemos laidai? Man išeina i vienas duris paleist tik per ta pati slenksti, kur ir pliusas..

4. Jei galui nedet stiprintuvo, o leist nuo galvos, verta jai det kondensatoriu (turiu nediduka 0,2 F) ar geriau ji det stiprintuvui - galva jo niekada "nepasivys" energijos sunaudojimu?

5. Gale dedant komponentus, kaip padaryt kad jie neperrektu priekio ir šiaip priekiui netrukdytu?

1. Krosus gali deti ir bagaznike, kaip tik mazesne tikimybe del biciu.

2. Gali klijuoti ir gabalais, tik stens kad prisiglaustu krastai.

3. Tempk per ta pati slenksti, nieko baisaus nebus.

4. Geriau stipriakui konderi pajungt.

5. Su faderiu pazaisk, ta prasme ant priekio atsuk daugiau nei ant galo...

SerZ
2005-04-25, 08:46 AM
aciu, kazkiek nurimau - tik va del faderio - pas mane tik 2 poros liniju, ir galine eina subui ir siaip galui - tai tildant gala subai pridus...

p.s. o duris tik vienas spejau isklijuot, bet efektas nerealus

Audrius
2005-04-25, 09:24 AM
aciu, kazkiek nurimau - tik va del faderio - pas mane tik 2 poros liniju, ir galine eina subui ir šiaip galui - tai tildant gala subai pridus...

p.s. o duris tik vienas spejau isklijuot, bet efektas nerealus

Pabandyk varzu tokiu atveju prikabinet ant galiniu garsekalbiu .

DEIVISC
2005-04-27, 11:32 AM
Kažkur perskaičiau kad krosoveriai turi būti kuo arčiau stiprintuvo, todėl šia teorija ir naudojuosi

R-ka
2005-04-27, 10:06 PM
Tai norit pasakyt kad yra geriau krosus ded baznike ir tempt po laidu pora atskirai iki viduriu ir atskirai iki aukstu ? nei viena ladu pora iki kroso o krosa duryse ar sheip kur netoli ?

Arunas B
2005-05-07, 01:56 AM
Tai norit pasakyt kad yra geriau krosus ded baznike ir tempt po laidu pora atskirai iki viduriu ir atskirai iki aukstu ? nei viena ladu pora iki kroso o krosa duryse ar šiaip kur netoli ?

Krosai arciau stiprintuvo geriau aisku laidu daugiau reikia bet taip kiekvienas garsiakalbis turi savo laida nei kitu atveju tik viena abu ir tik po to ten trumpus laidelius. Laidu varza mazesne kai kiekvienas dinamikas turi savo laida is automobilio galo. Be to jei krosai dideli tai daug lengviau juos sutalpinti bagazineje nei priekije . Ir aisku dar gaunasi taip kad juos sukisi prie kokiu nors laidu kuriu netruksta po panele ir kurie trugdzius skleidzia.

Arvydas
2005-05-07, 09:08 AM
3. Prie "pliuso" negali eiti linijiniai, ar apskritai jokie garso sistemos laidai? Man išeina i vienas duris paleist tik per ta pati slenksti, kur ir pliusas..

3. Siaip signalo laidai neturetu kartu eiti su galios laidais.
Kadangi srove is akumo teka nesinusine, tai srove neturetu indukuotis signalo laide, o trukdziu kaip ir neturetu atsirasti. Bet gali iskilti kita smulki problemele... Jei stiprai nera aprupinti geru energijos tiekimu, tai prie garso ataku gali atsirasti itampos kritimai, ko pasekoje itampa bus neperiodiskai pulsuojanti ir tai gali itakoti siganlo laidus. Todel mano patarimas butu toks: Nieko tokio labai blogo neatsitiks, jei kartu desi, bet jei yra galimybe, tai dek juos toliau.