PDA

View Full Version : Garsiakalbiai 92 metų WV Passat Wagon automobiliui

byvis
2005-04-27, 12:44 PM
Sveiki,

Esu naujokas auto audio srityje todėl labai nepykit jei nusišnekėsiu.

Žodžiu situacija tokia:

Temoje minėtame automobilyje stovi senas senas Blaupunkt'as...(berods gamyklinis) O priekyje kažkokie garsiakalbiai, kurie leidžia vos suprantamus garsus, kuriuos sunku butu pavadinti muzika. Kadangi finansai yra LABAI riboti, o muzikos vistiek norisi, tai gal galėtumėta ką patarti? Šiaip dabar domina toks dalykas, ką rinktis: koaksialinius ar komponentinius garsiakalbius. Dėsiu į standartines vietas, nes kaip ir sakiau nėra finansų bandyti įgrūsti kur kitur. Yra keturios vietos: dvi priekyje, dvi - elipses formos - gale. Kaip būtų protingiausia išsirinkti ką dėti? Dabar konkrečiai domina šių dviejų rūšių garsiakalbių pasirinkimas, o ne firmos. Kelių juostų rinktis?

Galva bus Lava CRM-8410. Brangesnio neįperku, o kiek teko skaityti šį forumą, tai neblogi atsiliepimai apie jį. Stiprintuvo be vasaros neplanuoju. Nėra litų :(

Patys finansai garsiakalbiams, max - 300 lt. Taip kad patys matote, jog tai tikrai biudžetinis pasirinkimas. Ir tikrai žinau, kad jums juokinga atrodo ši suma. Bet nuo kažko juk reikia pradėti. Galbūt dabar 300 lt, o kitą kartą 3000 lt. Juolab, kad dar tik moksleivis esu :)

Tiesa, nesu audiofilas ir visiškai nesu patyręs, ką reiškia gera muzika automobilyje. Teko girdėti draugelių kilowatus, kurie įspūdžio nepadarė. Pats neieškau galingos sistemos, man svarbu kad tik būtų įmanoma "normaliai" pasiklausyti muzikos(pradedant Trance, dance, club, baigiant hard rock).

Būsiu dėkingas, už bet kokius protingus patarimus.

P.S. Jaučiu, kad aš ne taip supratau, kas yra komponentai ar ne? Perkant juos jau automatiškai reiks daryti papildomas vietas?