PDA

View Full Version : REIKALAINGA PAGALBA INSTALIUOJANT AUTOAPARATURA

Jamukas
2005-04-28, 12:22 AM
Sveiki, meleomanai. Turiu OPEL Astra (5 duru) ir ketinu susideti aparatura y gamyklines vietas. Turiu ysigijes Infinity REF serijos koloneles 16-os komponentai priekiui ir 13-ukai gale bei Panasonic grotuva su CD Chengeriu. Ketinu dar dakomplektuoti stiprintuva(-us) bei suba(-us) y galine palange ir paversti savo automobiliuka muzikine tvirtove.
Gal kas turite protingu patarimu kaip man tai pachiam realizuoti, t.y. ka dasipirkti, kur inete rasti principiniu jungimo schemu, kokiu butinu izoliaciniu priemoniu imtis ir pan.
Kadangi kol kas nelabi raukiu apie visokiu filtru, papildomu akumu naudojima, stiprintuvu tiltavima bei kitomis temomis, stipriai pagelbetu principines schemos(arba nuorodos y jas), kaip viskas buna paprastai jungiama, ka tai prideda ir ka atima.
P.S. kas per bredas, kad magnetoloj tik vienas (REAR) linijinis ishejimas y stiprala ir kaip man jy maximaliai realizuoti.
Ish anksto DEKUI, uzh protingas mintis!!! ;-)

Audrius
2005-04-28, 10:07 AM
Sveiki, meleomanai. Turiu OPEL Astra (5 duru) ir ketinu susideti aparatura y gamyklines vietas. Turiu ysigijes Infinity REF serijos koloneles 16-os komponentai priekiui ir 13-ukai gale bei Panasonic grotuva su CD Chengeriu. Ketinu dar dakomplektuoti stiprintuva(-us) bei suba(-us) y galine palangė ir paversti savo automobiliuka muzikine tvirtove.
Gal kas turite protingu patarimu kaip man tai pachiam realizuoti, t.y. ka dasipirkti, kur inete rasti principiniu jungimo schemu, kokiu butinu izoliaciniu priemoniu imtis ir pan.
Kadangi kol kas nelabi raukiu apie visokiu filtru, papildomu akumu naudojima, stiprintuvu tiltavima bei kitomis temomis, stipriai pagelbetu principines schemos(arba nuorodos y jas), kaip viskas būna paprastai jungiama, ka tai prideda ir ka atima.
P.S. kas per bredas, kad magnetoloj tik vienas (REAR) linijinis ishejimas y stiprala ir kaip man jy maximaliai realizuoti.
Ish anksto dėkui, uzh protingas mintis!!! ;-)

Pirmiausia izoliuok duris (visa tai rasi izoliacinese medziagose ) . Papildomu akumu nemanau kad tau reikes , nebent isidesi supeer galinga audio . Stiprintuvai tiltuojami tuo atveju kai neuztenka galios arba norima maksimaliai isnaudoti suba ( kaip tiltuot buna parasyta ant pacio stoprintuvo , dar buna parasyta ar stiprintuvas dirba 2 omu varzoje ar ne - tuomet jei dirba norint ji isnaudoti reikalingas subas su 2 ritem , jas jungiant lygiagreciai : is stiprintuvo + i garsekalbio abu + , o is - i abu - ) . Jei pas tave mage yra tik viena pora lineiku , jas gali issakot panaudojant perejima (vadinama Ygriku) arba pirk kita maga , nes naudojant 2 perejimus gausi linijiniuose laiduoe labai maza itampa .

Jamukas
2005-04-28, 12:03 PM
Dekui uzh patarima!
O ka prarandu turedamas zhema ytampa? Gal tai gali kompensuoti geras stipralas arba dar koks sprendimas? Dabar ytampa linijiniam ishejime yra 1,2 V.
Ir vistik, gal kas zhinot neblogu saitu nete, kur nagrinejamos bei vaizduojamos principines automibilines aparaturos jungimo schemos.
Butu viskas daug aishkaiu ir nereiktu zhmoniu varginti.

Audrius
2005-04-28, 12:57 PM
O ka prarandu turėdamas zhema ytampa? Gal tai gali kompensuoti geras stipralas arba dar koks sprendimas? Dabar ytampa linijiniam ishejime yra 1,2 V.

Pas tave yra linijiniame 1.2 v jai jungsi prieki , gala ir dar suba nuo tos vienos poros lineiku , gausis kad kiekviena lineika tures po 0.4 v - tai labiau apsunkina stiprintuvo darba . Geru stiprintuvu tai konpensuot gali , bet su tavo komponentais manau vertetu pasikeisti maga.

Jamukas
2005-04-28, 01:46 PM
Magelio nelabi norechiau keisti, nes yra paprastos ishvaizdos, suderintas su mano CD Changeriu, su nuotoliniu pultu ir dar mosfeto "galas" 4x50W.
Naujam geram mageliui skirtus pinigus mieliau investuochiau y lechiau senstanchius/nuvertejanchius komponentus, t.y. stiprala(-us), suba...

atvortke
2005-04-28, 08:40 PM
4*50 o ba ir as noriu okio mago bo pas mane mosfetas ir po 26w. :shock:

Jamukas
2005-04-29, 12:09 AM
Pigiai tokio negautum...
Turiu sena gera modeliuka...
Kiek zhinau ju nebegamina...