PDA

View Full Version : Uzkurus varikli atsiranda cypimas

Modzius
2011-10-11, 12:40 PM
Sveiki, turiu problema, automobilyje aparatura sudeta : Pioneer magas, linijiniai laidai eina vienu slenksciu, maitinimo laidai, kitu. Stiprintuve prijungus suba, viskas ok, dajungus kiausinius ir uzvedus varikli, ir subas ir kiausinai leidzia cirskianti garsa. Pirkau kita linijini, pirkau filtra prie mago. Tas pats.. Gal kas nors isivaizduoja kas per? :) Dekingas is anksto.

Automobilis: Audi 80 (B4)

Black Scorpio
2011-10-11, 01:03 PM
stiprintuvas?

omsonass
2011-10-11, 01:57 PM
kažkur nutrūkus žemė, gali būti grotuvo pusėje arba stiprintuvo, su pigiais linijiniais ir visko pasitaiko

Modzius
2011-10-12, 12:37 AM
Lineika gera. Stipriaka irgi kita pajunges buvau, tas pats. Su zeme rytoj patikrinsiu laida visa.

omsonass
2011-10-12, 09:02 AM
grotuvo linijinių žemė gali būti prapuolus, pabandyk nuo grotuvo korpuso užmesti laido galą prie linijinių korpuso

firebug
2011-10-21, 09:26 AM
Ta pacia problema ir as vienoj auto turiu.
Linijiniai geri. Bet cypimas siu niuansais.
Cypimo nebuna, bet pagavus kartais duobe kokia jis atsiranda :D
Gal cia genero beda - bet ji buvo ir pries ir po genero remonto.
Akumas nuo stepro - vos per metra - tai ten bedos su maitinimu nebus.
Linijiniai praeita toli nuo maitinimu visu.
Ka siulot? Naujas laidas i mage tiesiai nuo akumo su 10A saugikliu? Nes jau vilties kitaip issprest nematau

Ignas V.
2011-10-21, 10:33 AM
Aš manau bėda ne maitinime magnetolos. O minuse,dar kartą patrikrink gerai minuso kontaktus,turi būti gerai prisuktas,liestis kuo didesniu pavirsiaus plotu su kėbulu,gerai dar butu nušveistas kebulas.Geriausia minuso vieta prie diržu tvirtinimo varžto.O ne šiaip prie kokios skardelės prisukti. Dar kadangi minėjai jog tai nutinka kartais po mašinos sukrėtimo,pasitikrink laidus už magnetolos.Gal kas, kur liečiasi ir gaudo foną netyčia.

firebug
2011-10-21, 10:39 AM
Uz magnetolos laidus patikrinau. Ten viskas norma. Bandau ir siaip kai viskas gerai judint laidus stumdyt ta maga - niekas nesikeicia.
Nuo akumo minusas isuktas kapitalus. Mages pliusas ir minusas kaip gamykline buvus.
Pati mage gera - tikrinau kitoje auto :D
Dar pabandysiu genero minusa patikrinti - gal ano ten kas nors mire.
Jei nepades - tiesiu i mage nuo akumo naujus laidus, vistiek prikurkei naujus laidus tiesiu ir po pelenine dar dvi prikurkes atsiras - tad bus pakeliui.

Neturetu laidai pyktis labai:
* Kaire puse - visa kas buvo laidai gamykliskai (ir laidai i priekini garsiakalbi)
* Centras - nuo akumo laidai prikurkei, magei (na dar prie rankinio daromas diagnostinio kabelio fishkes atejimas - uzknisa lysti po kapotu).
* Desine - Linijiniai ir laidai i priekini garsiakalbi.

JoJo
2011-10-21, 11:28 AM
o kur tavo, filtrai? jeigu prie automobilio laidu, taipogi pradeda fonuoti.

Ignas V.
2011-10-21, 11:55 AM
Dabar pasimečiau. Kiek suprantu grojant per stiprintuva tik pašalinis garsas?
Tai tada kaip minėjo Omsonas gali būti grotuvo žemė prapuolus.Bet tai juk neturėtu įtakos grojimui be stiprintuvo. (Na bent jau man 88 buvo prapuolus ir kol be stiprintuvo tol viskas čiki,tik pajungus stipra atsirado kaip sakoma apsuku garsas :( )

firebug
2011-10-21, 12:12 PM
Dabar pasimečiau. Kiek suprantu grojant per stiprintuva tik pašalinis garsas?
Tai tada kaip minėjo Omsonas gali būti grotuvo žemė prapuolus.Bet tai juk neturėtu įtakos grojimui be stiprintuvo. (Na bent jau man 88 buvo prapuolus ir kol be stiprintuvo tol viskas čiki,tik pajungus stipra atsirado kaip sakoma apsuku garsas :( )
Taigi patikslinu - be stepro groja graziai be zysimo.
Per stepra su zyzimu.
Bet zysimas tik pakracius auto per duobes.
Lineiku zeme nepabegus, bandziu lietinet su korpusu. Bala zino ka daryt, aplamai gal mage pakeisti - juk jau pradejau ieskot kokios :)

Ignas V.
2011-10-21, 12:35 PM
Na jeigu ieškai kitos magės tada gal ir taip.Bet juk minėjai ,kad kitame auto magė veikia gerai.Nu tada nebežinau kas dar galėtu būti.Man tik i galva ateina viena mintis,kaškur nėra kontakto laiduose.

firebug
2011-10-21, 01:18 PM
Sutampysiu naujus laidus... Neauksa kainuoja, tik laiko uztruks. :)

Ricka
2011-10-21, 01:22 PM
ar žinai kode be stipro nėra jokių garsų? nes groja nuo vidinio mago stipintuvo. man tas pats buvo. nuo mago viskas ok, o pajungi stiprą - pilna triuksmu, o prblema buvo tikrai ne stiprintuve ar laiduose...

Ignas V.
2011-10-21, 01:28 PM
Tai gal pasakysi kur ieškoti problemos?

omsonass
2011-10-21, 03:00 PM
Dažnai problema būna pačiam grotuve, ne su jo maitinimu, pažeisti linijiniai išėjimai, teks nešti pas meistrą savaime nepasitaisys. Galimas atvejis, kad ir stiprintuvo problema, maitinimas grotuvo ir stiprintuvo čia ne prie ko. Aišku gedimo priežastis gali būti stiprintuvo silpnas maitinimas (geros žemės nebuvimas) tada kertama per grotuvo linijinius

firebug
2011-10-21, 03:31 PM
Dažnai problema būna pačiam grotuve, ne su jo maitinimu, pažeisti linijiniai išėjimai, teks nešti pas meistrą savaime nepasitaisys. Galimas atvejis, kad ir stiprintuvo problema, maitinimas grotuvo ir stiprintuvo čia ne prie ko. Aišku gedimo priežastis gali būti stiprintuvo silpnas maitinimas (geros žemės nebuvimas) tada kertama per grotuvo linijinius
2 steprus bandziau tu zyzdavo.
Stiprintuvo maitinimas pagal pilna programa, tiesiai nuo akumo laidai ateina.
Atstumas laido po metra (tiek pliusas tiek minusas).
But tame problema tai man pagavus duobe neasirasdinetu ir nedinginetu zyzimas.
Buna kartais tiesiog raunant stipriai su masina is vietos isimusa ir gyvena zyzimas.
Stepras stovi ant galima sakyti bendzo bako. Bet tikimybe kad ten kur nuo bako siurbliuko bus garsai irgi negalima, nes ten tiesiog siurbliuku nera

omsonass
2011-10-21, 03:53 PM
su pioneer dažnai taip būna, pas tave linijiniai jungiasi į grotuvą per kažkokią jungtį? dažniausiai tai ten nebūna gero kontakto

Linartas
2011-10-21, 04:02 PM
O pačioj mašinoje minusas negali "plaukiot" ?

MBumcik
2011-10-21, 04:38 PM
Taigi patikslinu - be stepro groja graziai be zysimo.
Per stepra su zyzimu.
Bet zysimas tik pakracius auto per duobes.
Lineiku zeme nepabegus, bandziu lietinet su korpusu. Bala zino ka daryt, aplamai gal mage pakeisti - juk jau pradejau ieskot kokios :)

Jei instaliacijos laidai tikrai tvarkingi - gali būti toks atvėjis kai ateina į grotuva "triukšminga" žemė , aš pabandyčiau eksperimentui :
1. atjungti Radijos Antenos kabelį (man padėjo).
2. Su multimetru patikrinti Pioneeriaus lineiku žemė , kiek vienos poros !!! (buna vienas kitas trumpiklis pramuštas grotuvo viduje).
3. Grotuvui prie korpuso prisukti maksimaliai trumpą (10-20mm2) minusą kitą galą prie kebulo.
4. Lineikoms naudoti "suktos poros" gerą firminį kabelį.
5. Jei niekas nepadėjo - perki stiprintuvą su BALANSINIAIS ĮĖJIMAIS :D

p.s. pats su "zyzimais" kovojau ~2metus, dabar ramu ;).

firebug
2011-10-24, 09:36 AM
Nam žemė nepabėgus nuo magės - dvi turiu tokias pačias, abi pirktos naujos (viena mano, kita švogerio) ir abi pas mane tokios "dainuojančios".

Radau laidus bežiūrėdamas "magijos", visas maitinimas mago pajungtas nuo spyneles. Ir geltonas ir raudonas laidas stovi nuo ten.

Taigi vėlgi, tiesioginis laidas nuo akumo paduodant pliusą ir minusą, kabinant ant jo 10A saugiklį ar yra galimybe kad išspres mano problemas? Ar tuoj reikes mastyt tokią magiją kaip "maitinimo filtras" ?

omsonass
2011-10-24, 10:46 AM
netikiu, kad padės tau koks filtras, įsidėk pabandymui kitos firmos grotuvą, jei pigios klasės iš naujų pioneer tai ten konkretus šlamštas

firebug
2011-10-24, 11:11 AM
Ne. Dėja seni blaupunktai.
Pionieriaus skambesys nepatinka. Blaupunkto šiaip irgi :) Taigi vistiek galiausiai alpina atsiguls :)
Dabar po biški gaminasi namie CD iš flacu.

P.S. Redaguoju į LT kalba nes įspėjimus kelis gavau :)