PDA

View Full Version : Galiniai garsiakalbiai - i palange ar dureles.

firebug
2011-10-24, 09:39 AM
Tai prie visų savo problemų turiu dar vieną.
Turiu dar viena komponentų komplektą ir galvoju kur juos dėt - į galines dureles ar palangę
Būtų nevisada jungiama, o kartais - kai gale būt pakrauta žmogienos.

Dabar palangėje guli elipsės kurios nervina, nes įjungus ''triukšmą'' per jas susikalbėt nebeimanoma.
Kokia jūsų nuomonė apie garsiakalbių montavimą gale (apart tos - kad muzika turi sklisti iš priekio ir t.t.)
Dėkui :)

omsonass
2011-10-24, 10:33 AM
siekiant tobulo garso gale garsiakalbių tikrai nereikia, bet jei reikia tik įgarsinimo automobilyje tai nepakenks ir gale garsiakalbiai gamtoje daugiau garso turėsi :) kiekvienas darosi sistemą pagal savo poreikius. Jei tau reikia gale garso tai taip ir daryk.

firebug
2011-10-24, 11:16 AM
Taigi mano klausimas yra toks - Kur geriau - Palangėje ar durelėse :) Kurį iš šitų blogių rinktis???

omsonass
2011-10-24, 01:41 PM
viskas priklauso kokie garsiakalbiai dėsis ir nuo jų apiforminimo

Black Scorpio
2011-10-24, 02:09 PM
jau nebe pirmi metai man neduoda ramybės ši frazė:

"A well mounted front system is the most important in
a sound system. In some cases we also use rear
mounted speakers used as "rear fill". Rear fill
speakers will improve the front stage image by adding
a weak sound from the rear filling up the sound stage
and giving it a deep."

firebug
2011-10-24, 02:12 PM
Kalbant apie blackscorpio komentarą:

Tada taip, tai gal gale dėti tiktai midus??? O ''cypalus'' paguldyt į stalčių?:)

desas
2011-10-29, 02:43 AM
Visų pirmą, muzika yra komplektuojama tau (Vairuotojui), tai tik priekis, antra jei jau kalbama apie gala vadinasi jis skirtas keleiviams, tai nemanau kad keleiviams reikia daug triukšmo, o kokybės atžvilgiu originalūs garsiukai turi popierinius difūzorius ir jie yra daug jautresni ir kokybiškesni nei kokie fuflo su 100w (Nepaminejai kokius turi), Tad mano siūlymas palik originalius garsiukus ir gale, (nebent turi kažka rimtesnio).

firebug
2012-01-05, 10:31 AM
Prikeliu seną temą kai jau esu jaus autorius.
Taigi priekis Focal ps165. Galas - dar palangėje guli seni kiaušai - bet jau donorinė palangė yra kuri be skylių. Taigi tu "griausmų" nebebus.
O i galines dureles galvoju dėti http://www.hifonics.lt/g52c.htm tokius. Nieko nepadarysi turiu toki komplektą - arba panaudoti arba paleisti i marčias :D Į marčias niekam nereik (reik visiems arba 10cm arba 16).
Galvoju deti be aukstų. Ar verta tokia "chimička" dėmesio?

omsonass
2012-01-05, 01:57 PM
tikrai neverta, gale jei kažką ir montuoti tai kokius bosiukus, kad lengvai pritartų priekiui

gintosha
2012-01-18, 09:41 PM
nevarg tu taip,į galą tiktai suba ar pora mažų subų ir viskas

antonnas
2012-01-19, 04:59 PM
Visų pirmą, muzika yra komplektuojama tau (Vairuotojui), tai tik priekis, antra jei jau kalbama apie gala vadinasi jis skirtas keleiviams, tai nemanau kad keleiviams reikia daug triukšmo, o kokybės atžvilgiu originalūs garsiukai turi popierinius difūzorius ir jie yra daug jautresni ir kokybiškesni nei kokie fuflo su 100w (Nepaminejai kokius turi), Tad mano siūlymas palik originalius garsiukus ir gale, (nebent turi kažka rimtesnio).

Nelabai sutinku, kad muzika turi būt komplektuojama tik vairuotojui. Gi mašinos yra skirtos vežti žmones, o ne tik save vežiotis :) Kartais tenka ir pačiam gale pasivažinėti, tai kai pas mane galas buvo tusčias nelabai patiko is bagažinės sklindantis tik bosas, muzikos nesigirdejo. Taigi atgal sukišau i palangę kiaušus plius papildomai įdėjau atliekamus midbosus į galines dureles. Tikrai labai jaučiasi skirtumas. Vairuotojo vietoj iš galinių durelių sklindantis garsas kažkaip pagyvina patį priekį. Mano nuomone jei turi atliekamus garsiakalbius tai dėkis, kad ir kaip visi sakytų nesamonė tu to garso nesugadinsi, tik keleiviams bus maloniaus su tavim važiuot :)

omsonass
2012-01-19, 05:38 PM
kiekvienas komplektuojasi pagal savo norus ir supratimą, gale gali dėti ką nori ir kiek nori niekas nedraudžia, bet jei kalba eina apie garso kokybę, scenos kažkokį formavimą, tonališkumą ir kitus svarbius niuansus iš kurių susideda geras garsas tai gale negali būti jokių elipsių

skiesflyer
2012-01-19, 06:06 PM
gale negali būti jokių elipsių
Kodėl negali? IMHO, jei jos dirbs tinkamame dažnių diapazone ir tinkamu lygiu, tai turėtų būti minimali pagalba priešbosiams. Kas būtų žingsnis link geresnio tonalinio, jei sistemoje nevartojamas žemadažnis. Klausimas tik, ar "šiuolaikines" (pigios) elipses, geba skleisti virpesius žemesnius, nei padorūs midbosai? Šiaip pati eliptinio garsiakalbio konstrukcija nėra bloga... :mad1:

omsonass
2012-01-19, 06:14 PM
na duryse manau nuo 80 hz gros dauguma priešbosių, o elipsės gale, kad papildys žemesnę daly nelabai įsivaizduoju kokiu būdu ;)

skiesflyer
2012-01-19, 06:26 PM
na duryse manau nuo 80 hz gros dauguma priešbosių, o elipsės gale, kad papildys žemesnę daly nelabai įsivaizduoju kokiu būdu ;)Tai aš ir pareiškiau abejonę dėl "šroto" galimybių. Bet rimtesni "kiaušai" gal gali papildyti, pvz:
http://www.avtozvuk.com/az/2011/02/PHD_sub/phd_sub69_align.jpg

peris
2012-01-19, 06:53 PM
Nelabai sutinku, kad muzika turi būt komplektuojama tik vairuotojui. Gi mašinos yra skirtos vežti žmones, o ne tik save vežiotis :) Kartais tenka ir pačiam gale pasivažinėti, tai kai pas mane galas buvo tusčias nelabai patiko is bagažinės sklindantis tik bosas, muzikos nesigirdejo. Taigi atgal sukišau i palangę kiaušus plius papildomai įdėjau atliekamus midbosus į galines dureles. Tikrai labai jaučiasi skirtumas. Vairuotojo vietoj iš galinių durelių sklindantis garsas kažkaip pagyvina patį priekį. Mano nuomone jei turi atliekamus garsiakalbius tai dėkis, kad ir kaip visi sakytų nesamonė tu to garso nesugadinsi, tik keleiviams bus maloniaus su tavim važiuot :)

nežinau, kas ten pas tave buvo, bet bent pas mane ant galinės sėdynės sėdint daug žemesnis sūbo lygis, negu sėdint prieky..o jei dar važinėčiau galvą prikišęs prie vairo, tai visai nesveikai daug žemo būtų..o va su priešbosiai atvirkščiai, prieky lyg ir normaliai, o gale nesvietiškai bubina tuo pačiu nesvietiškai baubdami, ko prieky nėra

Vilmantas
2012-01-19, 07:32 PM
Elipsės juk tie patys bendraašiai garsiakalbiai - tik difuzoriaus plotas skiriasi. Nėra nei čia blogis nei gėris - sistemų bei kėbulų konfigūracijų irgi įvairių būna.
Nuo poreikių ar galimybių ir priklausys galinės akustikos pasirinkimo klausimas.
Aplamai - ar tai pure stereo, ar ten kokia 10.1 multimedija su N garsiakalbių - tai ir įtakos galutinį sprendimą.

skiesflyer
2012-01-19, 08:08 PM
Elipsės juk tie patys bendraašiai garsiakalbiai.Elipsė yra garsiakalbio forma, o coaxial - sistemos tipas. Kaip tai susiję?

omsonass
2012-01-19, 09:41 PM
Tai aš ir pareiškiau abejonę dėl "šroto" galimybių. Bet rimtesni "kiaušai" gal gali papildyti, pvz:
http://www.avtozvuk.com/az/2011/02/PHD_sub/phd_sub69_align.jpg
nesupratau ką čia pateikei, kokio garsiakalbio čia tokia dažnuminė? ar čia, kad free air nuo žemiau sugeba atkuri norėjai pasakyti. Man tai čia kažkokia nesąmonė. Žemų dažnių atkūrimą labai daug kas lemia, ne vien garsiakalbis, reikia nepamiršti akustinio apiforminimo.

skiesflyer
2012-01-19, 10:30 PM
nesupratau ką čia pateikei, kokio garsiakalbio čia tokia dažnuminė? ar čia, kad free air nuo žemiau sugeba atkuri norėjai pasakyti. Man tai čia kažkokia nesąmonė. Žemų dažnių atkūrimą labai daug kas lemia, ne vien garsiakalbis, reikia nepamiršti akustinio apiforminimo.
Kažkokia "Genesis Profile 69" kopija, dažnuminė free air. Kurioje vietoje nesąmonė? Čia vieno garsiakalbio kreivė, ne visos sistemos. Apiforminimas savaime suprantamas dalykas, neverta plėstis.

omsonass
2012-01-19, 10:58 PM
ir tu manai autorius galvoja dėti kažką panašaus, elipsės formos sub-wooferius :) čia bosas elipsės formos, o ne liaudiškai vadinama elipsė pilna juosta (trisjuostė ant vienos ašies), paskaityk pradžioje temos rekomendavau dėti bosus į galą tai ar čia ne tas pats? koks skirtumas apvalus, keturkampis ar ovalus

Vilmantas
2012-01-20, 10:29 AM
Elipsė yra garsiakalbio forma, o coaxial - sistemos tipas. Kaip tai susiję?
Prasideda retorika.. :)
Orientavau į sparnuotą frazę: " elipsės yra blogis ". :D

skiesflyer
2012-01-20, 10:38 AM
Aš irgi į šitą fraze orientavausi ir norėjau paneigti. Ne viskas blogis, kas kiaušinio formos. :D

DEIVISC
2012-01-20, 01:52 PM
eksperimentavau su galiniais garsiakalbiais, supratau kad tai butina, reikia montuoti tik midbasus ir kuo geresnes kokybes ir tik i dureles, suderinus su priekiniais garsiak pasiekiamas didesnis erdves pojutis kurio masinoje isvis nera, taigi skambesys tampa artimesnis namu skambesiui. Gerai suderinus nenukencia nei scena nei kiti niuansai.

antonnas
2012-01-20, 02:44 PM
Jei jau visi prieš garsiakalbius gale, gal tada galėtumet paaiškinti kodėl namų kino sistemos būna gaminamos 5.1 ar 7.1 (priekis, centras, galas, subas) ? Pagal jus vadinasi namuose idelus garsas ir turėtų susidaryti tik iš priekinių kolonėlių ir subo ? :) tai kam povelniais reikia tų 5.1 ar 7.1 sistemų

Jazzas
2012-01-20, 02:47 PM
tam kad yra skrtingi įrašai, yra stereo įrašai (CD formatas) yra ir daugiakanaliai (DTS ir t.t.) Va būtent tiems daugiakanaliams įrašams ir reikalingos tos 5.1, 7.1, 9.2 ir t.t.

skiesflyer
2012-01-20, 03:19 PM
JPagal jus vadinasi namuose idelus garsas ir turėtų susidaryti tik iš priekinių kolonėlių ir subo ? Jokio subo, idealus garsas yra kairė ir dešinė kolonėle.

antonnas
2012-01-20, 03:24 PM
Jokio subo, idealus garsas yra kairė ir dešinė kolonėle.

nu jau, o kur erdves jausmas ? jis idealiam garsui netinka ? :)

Jazzas
2012-01-20, 03:27 PM
bloga sistema pas tave, jei edvės jausmą kuria subas...

antonnas
2012-01-20, 04:04 PM
bloga sistema pas tave, jei edvės jausmą kuria subas...
aš kalbu apie daugiau nei dvi koloneles, o ne suba

peris
2012-01-20, 04:08 PM
tai kad tos daugiakanalės filmam buvo skirtos iš esmės, o ne muzikai klausyt :)

Jazzas
2012-01-20, 04:11 PM
Atsiprašau, gal ne taip supratau. Bet geroje stereo sistemoje, kai klausoma stereo įrašo tikrai galima pajusti trimate erdvę (aukšis plotis gylis).

P.S. Ko gero mes skirtingai suprantam žodį "ERDVĖ".

omsonass
2012-01-20, 06:00 PM
5.1 ar 7.1 yra namų kino kolonėlės
specialiai paryškinau, kelis kartus perskaityk raudona tekstą ir gal ką suprasi tada
jos skirtos filmams įgarsinti, efektams. Matau, kad dauguma naujokų net nesuvokia kas yra gera scena, joje jaučiami visi instrumentai, visi jie turi savo pozicijas erdvėje. Garsas visas formuojasi virs panelės, bosas jaučiamas ne iš ten kur groja, bet taip pat susiformavęs priekyje.

Vilmantas
2012-01-21, 12:08 AM
Atsiprašau, gal ne taip supratau. Bet geroje stereo sistemoje, kai klausoma stereo įrašo tikrai galima pajusti trimate erdvę (aukšis plotis gylis).

P.S. Ko gero mes skirtingai suprantam žodį "ERDVĖ".

Pilnaverčiam bendravimui pagilinti bei sustyguoti sąvokas - informacija palengvinanti orientaciją:
http://www.spauda.lt/science/math/space-forms.htm

Į sveikatą. :D

DEIVISC
2012-01-21, 07:05 PM
apie ka diskusija dabar pakrypo ar apie galines auto kolonkes ar apie namu kina? :D

antonnas
2012-01-21, 10:43 PM
apie ka diskusija dabar pakrypo ar apie galines auto kolonkes ar apie namu kina? :D

apie tobulo garso išgavimą automobilyje netik vairuotojui, nes kaip suprantu, nieks vienviečių dar nevairuoja ;)

peris
2012-01-21, 11:00 PM
neturiu net ką pridurti po tokio komentaro...

skiesflyer
2012-01-21, 11:04 PM
apie tobulo garso išgavimą automobilyje netik vairuotojui, nes kaip suprantu, nieks vienviečių dar nevairuoja ;)
"Tobulas garsas" neturi nieko bendro, su Tamstos įsivaizduojamomis schemomis. Be to tai tiesiogiai proporcinga klausytojo klausai.

Black Scorpio
2012-01-22, 01:42 AM

koks po galais skirtumas, niekam neįdomu ką girdi pisilupę snukaii (ypač mažai įdomu jiems patiems) o tuo tarpu vairuotojui (dažnu atveju vieninteliam blaivam, dažu atveju mašinos sąvininkui, tik jam vienam ir rūpi kas groja :)

galų gale daroma dėl savęs, ne dėl kitų. o jeigu darai dėl kitų tai prisikiši į bagažinyką kiaušų, atidarai bagsažinę daugiabučio kieme ir organizuoji koncertą

antonnas
2012-01-22, 02:05 AM
koks po galais skirtumas, niekam neįdomu ką girdi pisilupę snukaii (ypač mažai įdomu jiems patiems) o tuo tarpu vairuotojui (dažnu atveju vieninteliam blaivam, dažu atveju mašinos sąvininkui, tik jam vienam ir rūpi kas groja :)

galų gale daroma dėl savęs, ne dėl kitų. o jeigu darai dėl kitų tai prisikiši į bagažinyką kiaušų, atidarai bagsažinę daugiabučio kieme ir organizuoji koncertą

jeigu tu visą laiką vežioji tik prisilupusius tai sau ir darykis aparatūra... dar galėtum ir sėdynes išsiimti, kam jos reikalingos, gi prilupusiems jokio skirtumo kur sėdi, patogiai ar ant žemės.

Šeip nesuprantu jūsų tokio požiūrio... Tai kam povelniais yra gaminamos mašinos, kad keleiviai kuo komfortiškiau jaustūsi ? keturių zonų klimato kontrolės, porankiai, elektriniai langai, daiktadežės ir panašiai, gi tik vairuotojui viskas turi būt skirta...

P.S. daugiabučio kieme koncertui man užtenka ir koncertinės kolonėles bagažinėje ;)

spydas
2012-01-22, 11:30 AM
antonnai,
pirmiausia dar nelabai ką spėjai tame reikale suprasti, bet tiesiog dugnas dega jau kažkam kažką įrodyti. atsipūsk. aš tau labai vaizdžiai pabandysiu papasakot kur tu čia papuolei. Jei kalbėtume apie mašinas, tu papuolei maždaug į tikrų sportinių mašinų klubą. Na, kur virinami rėmai, dedamos dantis barškinančios pakabos, tiesaus srauto riamojantys išmetimai, metamos nafik visos nereikalingos izoliacijos bei sėdynės. O tu ateini ir pradedi visiems aiškinti- ėėė, chebra - ką jūs nusišnekat - o kaip keleivių komfortas??? Kaip uošvė gale sėdėdama jausis???? :D

Black Scorpio
2012-01-22, 12:40 PM
jeigu tu visą laiką vežioji tik prisilupusius tai sau ir darykis aparatūra... dar galėtum ir sėdynes išsiimti, kam jos reikalingos, gi prilupusiems jokio skirtumo kur sėdi, patogiai ar ant žemės.

Šeip nesuprantu jūsų tokio požiūrio... Tai kam povelniais yra gaminamos mašinos, kad keleiviai kuo komfortiškiau jaustūsi ? keturių zonų klimato kontrolės, porankiai, elektriniai langai, daiktadežės ir panašiai, gi tik vairuotojui viskas turi būt skirta...

P.S. daugiabučio kieme koncertui man užtenka ir koncertinės kolonėles bagažinėje ;)

jeigu daryčiau viską dėl keleivių tai pirkčiau ilgą ilgą limuziną su atskirta keleivio zona ir įsidarbinčiu vairuotoju :ku)

tu papuolei maždaug į tikrų sportinių mašinų klubą.

tai, kad čia ir yra iš esmės tikrų sportininkų klubas :beer:

antonnas
2012-01-23, 01:52 AM
tai, kad čia ir yra iš esmės tikrų sportininkų klubas :beer:
o taip, vectra labai į sportišką neša :) beje, audiodirbtuvėse palangių gaminimo meistras esi, tai kaip čia, visiems darai, o čia jau keiki...

Black Scorpio
2012-01-23, 02:20 AM
o taip, vectra labai į sportišką neša :) beje, audiodirbtuvėse palangių gaminimo meistras esi, tai kaip čia, visiems darai, o čia jau keiki...
sarkazmo nereikia, puikiai visi suprantame apie kokį "sportą" kalba eina. be to nei aš meistras nei ką (greičiau pagelbėjau keletui žmonių išpildyti norus), o ir vėtra jau seniai pencijoje.

kas liečia palangę, tai jeigu žmogus pasako "noriu DAUG garso o visa kita px" tai koks po galais skirtumas. bet kai tamsta pradedate skleisti erezijas apie muzikalumą tai atsiprašau :)

firebug
2012-01-23, 12:40 PM
Na dar aš pateršiu savo pradėtą temą.
Ar tinkamas daigtas Alpine MRV-F540 maitinti komponentams? Jis turi bent kiek "žemiškos" kokybes?
Nes dabar jau prasidėjo stiprintuvo paieškos :)

skiesflyer
2012-01-23, 02:48 PM
Ar tinkamas daigtas Alpine MRV-F540 maitinti komponentams?
Komponentams tinkamas.