View Full Version : Reikia pagalbos
Kadangi esu naujokas šiame forume tai ir pradėsiu čia. Reikia pagalbos? Nesusitvarkau su žemu dažniu.Atsibodo mėtiti pinigėlius į balą - nuperki,pabandai, parduodi su minusu ir vėl t.t. Šiai dienai CD Nackamichi z-45, priekis Fockal utopia pliki tik šešioliktukai ir subas JL audio W3, užjunkta viskas per JL audio A4300.Negarsiai viskas tvarkoje, bet garsiau sūbo nebegirdi.Kadangi pats suprantu jog A4300 negali visko patemti nutariau toliau siekti užbrėžto tikslo - kažka keisti.Įsigijau RSaudijo triliktukus į galą fono pagyvinimui.Pabandysiu pajunkti nuo JL A4300 utopijas ir RSaudio - gal patems,o sūbą nuo kokio tai dvikanalio tik va bėda nežinau ką pasirinkti. Esu nusižiurėjas ETON PA 2808,Audio system htl402,Alpine v12mrv-1505.Pasirinkau šiuos styprus nes jei trūktu žemo galėčiau dapirkti dar vieną W3 arba išvis pakeisti sūbus.Jei galit padėkit savo žiniom, gal kas yra bandęs prie utopiju parinkinėti sūbą.Manau pradžiai užteks ačiu.
skiesflyer
2011-12-26, 08:59 PM
Matosi, kad ketini toliau sėkmingai juos mėtyti į balą.
Pateiki mažai info apie sistemą, filtrus, auto ir t.t.
Šiuo metu silpniausia grandis tai stiprintuvas ir subas. o galas kam išvis nesuprantama.
P.S. Subo girdėjimas/negirdėjimas individualus reikalas. IMHO, teisingai suvesto subo neturi girdėtis, turi būti jausmas kad "valina" priekis (liaudiškai tariant), kas daugeliui sunkiai įveikiama.
Galas šiaip pagyvinimui atjungti visad suspėsi.Auto citroen xm karavanas priekis pasyvus krosai MB QUART.Prie priekio nesikabinėju groja gerai į perspektyvą reikia padaryti krosus utopiju vieną orginalu turiu, reikia tik ritę suvinioti 2 milihenriu, tai ne problema kondikai taip pat. Auto gal ir nemuzikinė,bet manau kažka galima paspausti.Kas liečia sūba man ir nereikia,kad lubos atšoktu ar stiklai trukinėtu nereikia,kad užgožtu priekio reikia pagyvinti žemą.
skiesflyer
2011-12-26, 11:50 PM
Na tai susitvarkyk jovalą priekyje. O subas šūdas :D
Ne dėl jovalo priekije prašau pagalbos,o dėl sūbo ir stiprintuvo.
Black Scorpio
2011-12-27, 10:06 AM
labai įdomukas per automobilis, kad tau W3 "nesigirdi"
Blogulis
2011-12-27, 02:21 PM
labai įdomukas per automobilis, kad tau W3 "nesigirdi"
Prašom ;) .
Galas šiaip pagyvinimui atjungti visad suspėsi.Auto citroen xm karavanas priekis pasyvus krosai MB QUART.Prie priekio nesikabinėju groja gerai į perspektyvą reikia padaryti krosus utopiju vieną orginalu turiu, reikia tik ritę suvinioti 2 milihenriu, tai ne problema kondikai taip pat. Auto gal ir nemuzikinė,bet manau kažka galima paspausti.Kas liečia sūba man ir nereikia,kad lubos atšoktu ar stiklai trukinėtu nereikia,kad užgožtu priekio reikia pagyvinti žemą.
Black Scorpio
2011-12-27, 03:48 PM
Prašom ;) .
tada man toks jausmas problema ne su bosu ar stiprintuvu o su ausimis :D
Sabinas
2011-12-27, 04:46 PM
Negirdėjus sunku kažką patarti, tačiau peršasi išvada, kad galios tavo subui neužtenka. JL'ai mėgsta vatus.
Tavo vietoj dėčiau atskirą stiprintuvą bosui. Iš tavo išvardintų imčiau ETON PA 2808.
Neskubėk pirkti, paprasyk, gal kas duos pamėginti kokį stiprintuvą pasimėginimui, tada bus lengviau daryti išvadas.
Su ausimis viskas tvarkoje:).Priekis groja puikiai nesikabinėjiu užsukai du tredždalius garso viskas tvarkoje,bet jei nori daugiau tai va ir prasideda.Visu pirma nebejauti sūbo darbo pradeda utopijas kraipyti jos nebeišgroja savo (kaip jos išgros jei JL A4300 tik 4 po 70w ,o utopijos realiai 100w,o šiaip jei neklystu 134w ir dar sūba tampyt tai kaip jis gali viska temti).Kas liečia muziką klausausi viską kas gražiai groja tik ne metalą,sunku roka na pvz. Dire Straits, Yello,Genesis,Mike Oldfield,Quenn mėgstu trumpa,mikšta konkretu bum garsą kurį atlieka būgnininkas su koja arba kontrabosa patempė styga ir pummt nepernešu sūbo baubimo. Iš principo reiktu atsikratyti JL stiprintuvu kadangi jis silpnas ir pastatyti du atskirus dvikanalius rimtus stiprintuvus.Nėra kur nuvažiuoti,kad būtu galima pažaisti su vienokiu ar kitokiu stiprintuvu, čia reikia žmogeliuko praktiko kuris yra į kelias dešimtis auto idieges garso aparatūros ir nujaučiantis,kaip vienoks ar kitoks stypras pumpuoja ir kokį sūbą pasirinkti.Apie ETON PA2802 skaičiau ji testavo Avto zvuk žurnale tai reitingas neblogas ,jūsų forume tipo daug srovės ima (jei nori atiduoti tai ir paimti turi).:);)
skiesflyer
2011-12-27, 11:18 PM
IMHO, Tau reikia daugiau galios subui, ir geresnio stiprintuvo priekiui. Labiausiai erzina kai nesusiveda subas su priekiu dėl geležėlių silpnumo.
darializ
2011-12-28, 02:01 PM
niekaip nesuprantu... kaip žmonėm į vienas rankas papuola utopia ir jl stiprius???? :confused2:
o beje, pas tave prieky kokie aukšti egzistuoja? nes iš pirmo posto supratau kad tik priešbosiai. o šiaip mano patarimas butu pirma patikrinti jungima prie stipriaus, paskui visus filtrus pereiti tiek mago tiek stipriaus. jei tau truksta tik garso lygio manau su situ stiprium turi buti pakankamai.
Aukšti PHASE CF serijos už sibolinius pinigėlius papuolė tai paemiau nes MB Quartai po100w sudegė. Bandžiau ieškoti nete kas per aukšti neradau info jei tiksliai ką rašo ant magneto tai PHASE CF serie PL CF TW 25. Kas per produktas nažinau norėtusi sužinot kas per piščialkės aukšto duoda pakankamai jei ant nako viskas panuliam tai dar į minusą norisi pamažinti.O kas liečia JL tai vienoje firmelėje sukrovė tik dabar niekaip nesuprantu,kaip prie utopiju galėjo tai pasiūlyti ir viską ant vieno stiprintuvo užjunkti ?Gal dėl to kad buvau girdėjas jog JL o aparatura gera. ištikro sakyčiau stiprintuvas kantrus tik tiek,kad nepatempia tai kas pas mane. Negalingiems komponentams pilnai užtenka tai tik mano nuomonė. Ką darysi gyveni mokaisi.:)
darializ
2011-12-29, 10:39 AM
Aukšti PHASE CF serijos už sibolinius pinigėlius papuolė tai paemiau nes MB Quartai po100w sudegė. Bandžiau ieškoti nete kas per aukšti neradau info jei tiksliai ką rašo ant magneto tai PHASE CF serie PL CF TW 25. Kas per produktas nažinau norėtusi sužinot kas per piščialkės aukšto duoda pakankamai jei ant nako viskas panuliam tai dar į minusą norisi pamažinti.O kas liečia JL tai vienoje firmelėje sukrovė tik dabar niekaip nesuprantu,kaip prie utopiju galėjo tai pasiūlyti ir viską ant vieno stiprintuvo užjunkti ?Gal dėl to kad buvau girdėjas jog JL o aparatura gera. ištikro sakyčiau stiprintuvas kantrus tik tiek,kad nepatempia tai kas pas mane. Negalingiems komponentams pilnai užtenka tai tik mano nuomonė. Ką darysi gyveni mokaisi.:)
tavo aukštadažniai sudege nuo perdidelės galios. mano asmeninė nuomonė - tu pats kol kas gerai nežinai ko nori. nuvaziuok pas koki nusimananti drauga su alaus dėže ir paprašyk kad pasižiurėtu ka ir kaip tu ten susijunges ir kaip susiderines. gal truputi bus aiškiau pačiam kas ir kaip.
o Jl firma yra viena iš tų nedaugelio, kuri deklaruoja mažesne galią nei iš tikro yra.
Kol kas manau niekur važiuoti nereikia,kaip sureguliota nieko labiau nebepaspausi. Apvažiuota diskutuota vienbalsiai nutarta atsikratyti JL.Nežinau pas ką nuvažiuoti,kad iš po stalo ištrauktu rimtą styprą ir sūba ir užjungtu. Patikėk tokiam pasiūličiau už šitokia zabova pinigu.Kiek man kainuotu iš kokio tai auto ištraukti pabandymui ?Prilekiu sutarus pora valandžikiu reliu ir baigta.
Black Scorpio
2011-12-29, 05:35 PM
iš po stalo ištraukti rimtoką styprių galiu, bet kaip su subu nžn :rolleyes:
Sabinas
2011-12-29, 07:15 PM
Balck Scorpio, trauk stiprintuvą, o aš subą trauksiu, nes guli nenaudojamas :)
beje, iš kokio miesto pats esi?
Šiauliai būčiau iš Kauno ar Vilniaus tokiu nesamoniu nebūtu,Šiauliuose kas liečia muzoną nėra kur kreiptis teoriškai pakalbėti dar imanoma, bet realiai pabandyt tai ne.
Black Scorpio
2011-12-29, 10:21 PM
Šiauliai būčiau iš Kauno ar Vilniaus tokiu nesamoniu nebūtu,Šiauliuose kas liečia muzoną nėra kur kreiptis teoriškai pakalbėti dar imanoma, bet realiai pabandyt tai ne.
Panevėžy užtai yra :)
Tinka pradžiai kas per stiprintuvas ir sūbas ?
Black Scorpio
2011-12-30, 12:02 AM
Tinka pradžiai kas per stiprintuvas ir sūbas ?
nežinau, ne aš bet forumiečių yra ;)
pvz Mindosy :)
Flyner
2012-01-04, 10:18 PM
Klaipėdoje pasiūlyčiau savo PPI pasibandyt subui. Manau pavežtų, o ir pačiam būtų įdomu paklausyti ką jis gali. Bet su sąlyga, kad pas tave yra laidai pravesti, nes mano auto lėtai juda ta linkme.
Ačiu už pasiulymą turėsiu minty
Prigriebiau STEG K2 04 reikia sūbo arba dviejų
Black Scorpio
2012-02-14, 09:08 AM
Prigriebiau STEG K2 04 reikia sūbo arba dviejų
matau rimtai nusiteikęs :D
Tiek to rimtumo po truputi komplektuoju. Gal yra teke susidurt.
Audison HV Sedici
Ka galiu pasakyti papuoliau pas Mindosy valandos begije taip uzgrieze,kad is automobilio lipti nesinori.:)Didelis dekui jam:beer: (Atsiprasau uz klaidas katik perinstaliavo kompa klavetura nedirba,kaip reikia);)
Sveiki neleido sukurti naujos temos todel rasau cia.Nesusigaudau su omais kaip padaryti,kad veiktu viskas ant 2omu stiprintuvas
vibe fli 1000w
Type: Monoblock. Class: AB. 4 Ohm Mono: 250 watts RMS. 2 Ohm Mono: 500 watts RMS.
Max Power: 1000W. Frequency Response: 20Hz-300Hz.
SNR: 99dB. Bass Boost: 0-24dB. Input: 2 Channel.
LED Voltage Display: Included.
Height: 55mm. Width: 400mm. Depth: 250mm.
subas Alpine SWR-1222D/SWR-1242D
Pikinė galia: 1500W
Nominali galia: 500 W
Atkuriamų dažnių diapozonas: 24Hz-500Hz
Varža: 4Ω+4Ω / 2Ω+Ω