View Full Version : Ar įmanoma ką išpešt
Košakas
2005-05-15, 07:33 PM
Sveiki,
būtų idomu sužinoti ar yra kažkokia galimybė išpešti kažką padoraus iš tokio setupo (tik nesijuokit :) ) priekyje 10cm panelėje, gale elipsės. Na bent jau kad i nugarą tas garsas neitų? :?
Ar pamiršt tą idėja ir taupyti pinigus? Jei visgi yra kažkokia išeitis apšvieskit, nes į garsą investuot daug kažkaip nenorėčiau :) fat...
AudrunasV
2005-05-15, 08:08 PM
Kaip investuosi - taip gros..
Nerka
2005-05-16, 07:43 AM
Vienintelis ką gali bandyt tai per elipses leist tik zemus, o per 10cm tik nuo kokių 120-200Hz. Bet šniokš silpnai :roll:
Svajūnčikas
2005-05-16, 10:01 AM
Sveiki,
būtų idomu sužinoti ar yra kažkokia galimybė išpešti kažką padoraus iš tokio setupo (tik nesijuokit :) ) priekyje 10cm panelėje, gale elipsės. Na bent jau kad i nugarą tas garsas neitų? :?
Ar pamiršt tą idėja ir taupyti pinigus? Jei visgi yra kažkokia išeitis apšvieskit, nes į garsą investuot daug kažkaip nenorėčiau :) fat...
Čia į MAZDA ? :-D
Košakas
2005-05-16, 10:40 AM
taip mazda 626 coupe(sena)
durelės super nedekingos podiumams. Pats kreivas rankas kišti nenoriu o firmoj dėtis darbas brangiai kainuos.
Gal rast kokius kokybiškus 10 cm dinamikus, plius jei atjungti nuo elipsiu aukštus dažnius gal šis tas gautusi?
Reikia, tsakant perkelti scena labiau į priekį :)
Svajūnčikas
2005-05-16, 11:44 AM
taip mazda 626 coupe(sena)
durelės super nedekingos podiumams. Pats kreivas rankas kišti nenoriu o firmoj dėtis darbas brangiai kainuos.
Gal rast kokius kokybiškus 10 cm dinamikus, plius jei atjungti nuo elipsiu aukštus dažnius gal šis tas gautusi?
Reikia, tsakant perkelti scena labiau į priekį :)
Kas iš tų kokybiškų dešimtukų, jei jie pritvirtinti prie plastmasinės panelės ir orientacija į grindis..... labai jau nedėkinga mašina garsiakalbiams. Aš dariau duryse podiumus.
Artūras-M
2005-05-16, 12:13 PM
Tai kad podiumai nesudėtingi šitai mašinai. Nesuprantu ko čia pergyvent ?
Košakas
2005-05-16, 12:15 PM
Kas iš tų kokybiškų dešimtukų, jei jie pritvirtinti prie plastmasinės panelės ir orientacija į grindis..... labai jau nedėkinga mašina garsiakalbiams. Aš dariau duryse podiumus.
šiuo atveju pas mane dešimtukai yra paneleje viršuje, palenkti šiokiu tokiu kampu į vairuotoja (pas mane iki 87 m kupe ;) )
Tai visgi kaip ir baigiu apsisprest. Reik išsirinkti elipses kurios grotu be stipraus ir nuo Alpine CDE-9821R magelio. Triejų juostų musėt ir aukščiausių dažnių bandysim atjungti... :?
kad gausis vienas dievas težino...
Košakas
2005-05-16, 12:20 PM
Tai kad podiumai nesudėtingi šitai mašinai. Nesuprantu ko čia pergyvent ?
...nufotkinsiu kada duris, parodysiu
Nerka
2005-05-16, 12:39 PM
šiuo atveju pas mane dešimtukai yra paneleje viršuje, palenkti šiokiu tokiu kampu į vairuotoja (pas mane iki 87 m kupe ;) )
Tai visgi kaip ir baigiu apsisprest. Reik išsirinkti elipses kurios grotu be stipraus ir nuo Alpine CDE-9821R magelio. Triejų juostų musėt ir aukščiausių dažnių bandysim atjungti... :?
kad gausis vienas dievas težino...
Jei rimtai planuoji riboti aukštus elipsėms tai kam tada trys juostos :?:
Manau užtektų ir vienos, bet tokių matyt nėra. Pagalvok apie tai :!:
Košakas
2005-05-16, 01:53 PM
Jei rimtai planuoji riboti aukštus elipsėms tai kam tada trys juostos :?:
Manau užtektų ir vienos, bet tokių matyt nėra. Pagalvok apie tai :!:
na tai koks skirtumas ar triejų ar dviejų ar keturių juostų, vistiek garsiakalbis bandys visą diapazoną groti. Reiks kažkaip nuimti aukštus
oj čia matyt kažko nedasupratau.... klausimas kaip tas ribojimas turėtu būti įgyvendintas? :)
Nerka
2005-05-16, 02:00 PM
Aš dėl kainos turiu omeny, o riboti gali aktyviu arba pasyviu filtru :) Kartais toks navarotas buna galvoj pvz.: "P-i-o-n-e-e-r" funkcija FIE. Nežinau kaip su Alpine.
Košakas
2005-05-16, 02:08 PM
Aš dėl kainos turiu omeny, o riboti gali aktyviu arba pasyviu filtru :) Kartais toks navarotas būna galvoj pvz.: "P-i-o-n-e-e-r" funkcija FIE. Nežinau kaip su Alpine.
:lol: :lol: na šiaip man čia siūlo tiesiog nukirpti laidukus vienai juostai
Jei alpinoj nera filtro, tada galima nuosekliai elipsem pajungt po rite 5mH.Gausis pirmos eiles filtras , pjaus kazkur ties 120Hz.
Košakas
2005-05-16, 06:32 PM
Dar toks klausimėlis jei galima
kokio galingumo elipses pirkti prie 45W mago? 50w? 60w? gal turit ką pasiūlyti?
beje jei priekyje teks keisti dinamikus ka 10cm pasirinkti? komponentinius? ar šiaip dinamikus ir atskirai pysčalkas dar nusipirkt? 10cm komponentiniai gan reti pardavime...
Audrius
2005-05-16, 07:03 PM
10cm komponentiniai gan reti pardavime...
Yra ju - tik i parduotuve nuejes sakyk , kad reikia .
Kadangi mago isejimai daugiu daugiausia, nekreipiant demesio i iskraipymus, 20W, tai elipsiu uzteks 25W. Kadangi ant tu elipsiu galingumai rasomi tuo paciu stilium, tai pirk 50W:)
O uz komponentinius 10 normalesnius sumokesi 400lt, tai gal geriau kokius 16 pigesnius uz 200lt ir dar liks 200 bitumui ir fanerai...
Košakas
2005-05-16, 09:01 PM
aisku, 50 W... o jei 60W bus tai irgi nieko baisaus manau?
nes va tokius du variantus svarstau
http://www.apsaugossistemos.lt/det.php?id=7&tema=koaksaliniai_garsiakalbiai
http://www.hela.lt/catalog/product_info.php/cPath/41_33/products_id/63
any ideas kurie butu geresni? Alpine siek tiek brangesni, nors VDO ir apatine plankė zemesne ir jautrumas didesnis...
Manau, turi paklausyt, kuriu garsas tau labiau patiks
Audrius
2005-05-16, 10:28 PM
Cia pats sugalvojai ? Jei taip , dziugu girdet , kad bent kazkas pradeda mastyti .
Cia pats sugalvojai ? Jei taip , dziugu girdet , kad bent kažkas pradeda mastyti .
As atrodau toks beviltiskas?
Audrius
2005-05-17, 10:18 AM
Cia pats sugalvojai ? Jei taip , dziugu girdet , kad bent kažkas pradeda mastyti .
As atrodau toks beviltiskas?
Kaip tik , labai progresuojantis .
Košakas
2005-05-17, 12:20 PM
Na kadangi matau kad turit lasivo laiko :) tai gal galėtumet pakomentuot Ivolga garsiakalbius... vakare turbut turėsiu proga nulekti "pasimatuoti"
ir dar... visgi komponentinių 10cm pigesniu nei 200 lt dar neradau... ar smarkiai prasciau bus ideti iprastus koaks. plius cypsikus ? kokia firma pasirinkti dešimtukams?
Tai jei dedi koxsus tai kam dar papildomi cypliai?
Košakas
2005-05-17, 06:46 PM
525i net nežinau... gal visgi kažkaip paveiks sceną į geresniąją pusės tie cypsiai jei bus papildomi...
demesio dar pora klausimų turiu :). Būsiu dėkingas labai jei patarsit:
1. pas mane coupe kebulo mašina, palangė metaline, joje jau išmuštos skyles bet va klausimas kaip veržti ar tiesiai prie metalo ar pasigaminti medinius žiedus kažkokius???
2. parduotuveje prikniso protą kad permontuoti dinamikus yra negerai nes ten ta paslanki dalis (manau suprasit apie ką kalba) išsigamina kitus takelius ir paskui gali pradeti peršokinėti, plerpti, sugesti visa kolonėle... Kiek tame tiesos? Jei tai tiesa tai teoriškai geriau pradžioi sužinoti atsakyma į pirmą klausimą man o tik po to montuotis.
Audrius
2005-05-17, 08:16 PM
525i net nežinau... gal visgi kažkaip paveiks sceną į geresniąją pusės tie cypsiai jei bus papildomi...
Nieko gero i tavo sistema papildomi cypliai neines .
1. pas mane coupe kebulo mašina, palangė metaline, joje jau išmuštos skyles bet va klausimas kaip veržti ar tiesiai prie metalo ar pasigaminti medinius žiedus kažkokius???
Gamink "kazkokius" medinius ziedus .
Košakas
2005-05-17, 09:13 PM
Gamink "kazkokius" medinius ziedus .
Labai šmaikštu :)
Manau, kad "kazkokie mediniai ziedai", elipsiu ieskojimas, pirkimas, montavimas, 10" ieskojimas, pirkimas, montavimas+"cypliu" pirkimas ir montavimas atims daugiau vargo ir pinigu, negu 16" komponentu dejimas i dureles.Apie garso kokybes palyginima nera ir kalbos...
Artūras-M
2005-05-17, 09:55 PM
Manau, kad "kazkokie mediniai ziedai", elipsiu ieskojimas, pirkimas, montavimas, 10" ieskojimas, pirkimas, montavimas+"cypliu" pirkimas ir montavimas atims daugiau vargo ir pinigu, negu 16" komponentu dejimas i dureles.Apie garso kokybės palyginima nera ir kalbos...
Pilnai sutinku su šia nuomone ;)
Audrius
2005-05-17, 10:00 PM
Labai šmaikštu :)
Taik kad toki svarbu elementa pats , tamsta , labai jau nuvertinai .
Košakas
2005-05-18, 10:25 AM
:x :x
taišku reikėjo viską sugadinti... suprantama kad šudas tie dešimtukai... maitinau save iliuzijomis... klausimas kiek tu podiumu gamyba atsistos...
Artūras-M
2005-05-18, 10:29 AM
:x :x
taišku reikėjo viską sugadinti... suprantama kad šudas tie dešimtukai... maitinau save iliuzijomis... klausimas kiek tu podiumu gamyba atsistos...
Neverta iliuzijomis maitinti, nusivylimas garantuotas. (čia iš skaudžios patirties) O kainuotų panašiai kaip elipsės į galą, bet galima lizinguoti :-D
Košakas
2005-05-18, 10:30 AM
na elipses jau nusipirkau.. Ivolga... pinigu man jau niekas negrazins, nebent ishsikeisciau jas i komponentus tuo pacioi parduotuveje :-D
Aiwaras
2005-05-18, 10:34 AM
na elipses jau nusipirkau.. Ivolga... pinigu man jau niekas negrazins, nebent ishsikeisciau jas i komponentus tuo pacioi parduotuveje :-D
Jai pakuotes bei paciu elipsiu neapgadinai tai pabandyk issikeisti.
Košakas
2005-05-18, 11:17 AM
Na jau ne, bandysiu ir toliau vašką iš š spaust :) visgi paskaičiavau kad kaip ni kruti komponentai brangiau gausis apie pora šimtų minimum... ir visgi pusiaukelėje sustoti ir atgal eiti kažkaip neidomu. Reik savo kailiu pajust visą "grožį" tokio setupo. Gal man pradžiai ir užteks, nesu melomanas didelis.
Taigi, kokius 10-ukų variantus pasiūlytumėte? kaina iki 150lt. Bet geriau į šimtą tilpti.
:)
ir dar kokie parametrai 10uku man dabar būtų svarbiausi? galingumas?
pas artūrą parduotuveje matau axtonus kažkokius labai nesilpnus kaip 10-ukai bet jautrumas žemas - 86.. jiems jau stiprintuvas reikalingas?
Košakas
2005-05-18, 01:16 PM
prie progos galit žvilggetelėti į mano coupe dureles...
http://koshakas.fotopic.net/c544607.html
apačioje dvi nuotraukos.
Artūras-M
2005-05-18, 01:50 PM
pas artūrą parduotuveje matau axtonus kažkokius labai nesilpnus kaip 10-ukai bet jautrumas žemas - 86.. jiems jau stiprintuvas reikalingas?
Dešimtukų su didesniu jautrumu nerasi. Nebent bus pameluoti parametrai. Bet kuriuo atveju, 10 cm garsiakalbius turėsi leisti ne žemiau, kaip nuo 200 Hz......
Košakas
2005-05-18, 01:52 PM
Dešimtukų su didesniu jautrumu nerasi. Nebent bus pameluoti parametrai. Bet kuriuo atveju, 10 cm garsiakalbius turėsi leisti ne žemiau, kaip nuo 200 Hz......
o kaip šiuo atveju man apsimokėtu juos žiūrėti ar ka nors paprastesnio tarkim hertz cx100 (berods taip vadinas) arba alpine kur irgi pas tave yra imti bet jie silpnesni 30/60w hertzai... o alpine dar maziau rms
Artūras-M
2005-05-18, 02:03 PM
(berods taip vadinas) arba alpine kur irgi pas tave yra imti bet jie silpnesni 30/60w hertzai... o alpine dar mažiau rms
Na jeigu nori, galiu pakoreguoti RMS reikšmes :lol: Minimi Alpine groja švariai, subalansuotai kaip ir dera šios firmos garsiakalbiam ;) Axton kala kaip plaktukai. Hertz bus kaip su sausu pagaliuku ;) Taupūs žmonės ima Arizona ir vargo nemato :lol: Jup labiau, kad Mazda originalios vietos nukreiptos į kojas. Ten gali kišti kad ir brangiausius, o naudos daug nebus. Nepatingėtum pavargti, įsikištum į tas vietas 13 cm. Tikrai telpa, esu ne vieną automobilį tokį daręs. Tik pavargti reikia ;)
Košakas
2005-05-18, 03:27 PM
Na jeigu nori, galiu pakoreguoti RMS reikšmes :lol: Minimi Alpine groja švariai, subalansuotai kaip ir dera šios firmos garsiakalbiam ;) Axton kala kaip plaktukai. Hertz bus kaip su sausu pagaliuku ;) Taupūs žmonės ima Arizona ir vargo nemato :lol: Jup labiau, kad Mazda originalios vietos nukreiptos į kojas. Ten gali kišti kad ir brangiausius, o naudos daug nebus. Nepatingėtum pavargti, įsikištum į tas vietas 13 cm. Tikrai telpa, esu ne vieną automobilį tokį daręs. Tik pavargti reikia ;)
Ej ! keik kartu dar man sakyti kad pas mane ne i kojas!! :-D nepatingek, atsidaryk linką ( http://koshakas.fotopic.net/c544607.html ) ten nufotkinau specialiai priekines kolonkes mano mazdoje.
Tai arizonas siulai :? o galios joms uzteks? Draugelis pirko neperseniausiai arizonas 16ukus placiajuoscius tai nzn ka jis ten pridare bet jau viena kolonke plerpia... gal puse metu te pagrojo
Artūras-M
2005-05-18, 03:38 PM
Ej ! keik kartu dar man sakyti kad pas mane ne i kojas!! :-D nepatingek, atsidaryk linką ( http://koshakas.fotopic.net/c544607.html ) ten nufotkinau specialiai priekines kolonkes mano mazdoje.
Kas čia per mazda tokia ? :shock:
Tai arizonas siulai :? o galios joms užteks? Draugelis pirko neperseniausiai arizonas 16ukus placiajuoscius tai nzn ka jis ten pridare bet jau viena kolonke plerpia... gal puse metu te pagrojo
Kai sugebi, tai gali ir per dieną išplerinti ;) Šiaip galios joms tikrai pakanka sočiai, bet tai nereiškia kad galima sukti be proto. Antra problema būdinga visiems koaksialams - pjaustydami skardas, ar kokius kitus darbus dirbdami privaro metalo drožlių į plyšį ir tada verkia kad plerpia... Žinoma, šitie garsiakalbiai nepretenduoja į higendą :lol:
Svajūnčikas
2005-05-18, 04:20 PM
Tai arizonas siulai :? o galios joms užteks? Draugelis pirko neperseniausiai arizonas 16ukus placiajuoscius tai nzn ka jis ten pridare bet jau viena kolonke plerpia... gal puse metu te pagrojo
Ką reiškia "galios joms užteks" ?
Galia kuri rašoma ant garsiakalbių reiškia, kad "vat štai tiek watų" šis garsiakalbis dar gali priimti ir kažką groti (su kažkokiais iškraipymais aišku).
Watai ant stiprintuvo rodo kiek gali jis atiduoti.
Watai ant garsiakalbio rodo kiek gali jis priimti.
Beje, apie muziką, garsumą ir t.t. šiuo atveju kalbos nėra. Ir vatai nepasako kaip garsiai gros tavo speakeris. Kaip ir negali pasakyti ar bus labai karštas 30W lituoklis...
Garsumui svarbu garsiakalbio jautrumas. Tikras dB/W (1 m)
Mano galva.... :)
Blynka
2005-05-18, 11:56 PM
pas mane honda civic..
i dureles prieky pirkau paprastus komponentus http://www.pioneer-eur.com/eur/product_detail.jsp?product_id=6791&taxonomy_id=25-131, visai gerai groja..ka manot apie sias kolonkes??? :roll:
Artūras-M
2005-05-19, 12:09 AM
http://www.pioneer-eur.com/eur/product_detail.jsp?product_id=6791&taxonomy_id=25-131, visai gerai groja..ka manot apie sias kolonkes??? :roll:
Žinai, svarbu kad tau gerai groja. Nes šiaip, kiek žmonių tiek nuomonių. Man pvz pas mane mašinoj negroja ir šiek tiek geresni komponentai ;)
AudrunasV
2005-05-19, 03:28 AM
Kosakas> jau geriau to linko nebutum rodes! ka tu ten skardas dantim kandai?
Gal zmogus valgyt norejo :wink: + kolonkem vieta padare,nors mano pirmu kolonkiu montazas taip pat atrode tik tai buvo senokai :-D
Artūras-M
2005-05-19, 08:55 AM
Ne jis krokodilą bagažinėje vežė, o elipsės tai tik maskuotė :smt042 :smt043 :smt044 :smt044 :smt044 :smt044
Svajūnčikas
2005-05-19, 08:58 AM
:-D
Košakas
2005-05-19, 11:29 AM
blexa gi iš kažkokio kreivarankio pirkau ta kupą. pats kai pamačiau tai šokas buvo :-D
Košakas
2005-05-19, 11:32 AM
pas mane honda civic..
i dureles prieky pirkau paprastus komponentus http://www.pioneer-eur.com/eur/product_detail.jsp?product_id=6791&taxonomy_id=25-131, visai gerai groja..ka manot apie sias kolonkes??? :roll:
kur tu ten komponentus pamatei :?
Blynka
2005-05-19, 05:44 PM
o tai cia nekomponentines???? :D
rebik
2005-05-23, 09:09 PM
Gali buti kaip variantas(taupant pinigus ir netaupant laiko)pajungti i grandine su 10cm du kondikus po 470mkf sujungtus + prie +(arba - prie -)ir nupjauti elipsu dinamikus esncius ant tiltelio.jei gu aisku tai pades isgauti kaz ka panasaus i garsa.Viena karta nepagailek komponentams bent jau 250 Lt,ir galesi zmoniskai muzikos klausytis