PDA

View Full Version : Subo bumsėjimas darant perjungimus magnetoloj

ŽygisKlp
2012-04-04, 09:18 PM
Iškilo man gal tokia va ir neproblema, bet man vizgi tai trugdo, beto sorry, kad neradau nieko panašaus jau iš esamų temų, gal nežinia kaip tiksliai ieškot šito reikalo :)

Tai va reikalas toks : perjungiant kūrinius ar radijo stotis iš subo jauciasi toks bumbtelejimas, taipoji jis jaučiamas ir keiciant jau magnetoloj esanti custom EQ.
Kai CD ar USB dirba normaliai per dainu perėjima iš vienos i kitą to bumtelejimo nera, jis jaučiamas tik kažka keičiant ant magnetolos.

Kolkas spejau išbandyt tokius variantus: atvest atskirą laidą tiesiai nuo akumo - klemos i stiprintuvo -, tai nepadėjo, nes pradžiai galvojau gal yra blogas kontaktas paimtas nuo kėbulo, pasirodo šitas variantas atkrenta. Buvau bandęs pajungt ir naują + i stiprintuvą nuo akumo +, nevedant per salona ir t.t., tai taip pat nepadėjo. Atjungus remote laidą išeinantį iš magnetolos i stiprintuvą ir vietoj remote pajungiant nuo stiprintuvo + i remote, irgi nepadejo. bandant koreguoti filtrus ant stiprintuvo, buvo jaučiamas tik šiek tiek mažesnis bumbtelėjimas, bet prarandama kokybė, galingumas ir pan.

Nespėjau dar patikrinti linijinių laidų, gal čia jie kalti, bet pirkti jie nauji, o ne iš kokio nors antikvariato. Dar galvojau gal kaltas stiprintuvo tvirtinimas, nes aš ji esu pritvirtines prie kėbulo, ir gal gaunamas i stiprintuvo korpusą - na kitaip tariant masė :) bet stiprintuvas naujas, taigi lygir tai neturėtų turėt reikšmės.
Mm taip pat buvo pamastymas, kad gal kondensatorius išgelbėtų iš šios situacijos, bet vizgi kondikas labiau lygina ir duoda jėgos stiprintuvui piko metu, kai akumas ar generatorius staigiai negali atiduot.
Dar tuo pačiu norejau paklaust ar išvis verta butų man statyt kondika, nes žymaus tampos kritimo nejaučiu leidžiant gan galingai, tik retkarčiais vos vos kelis proc gal prigęsta panelės apšvietimas. Kondiko manau prireiktu gal tada jei ateiti statyt stiprintuvą komponentam.
Būtų malonu sužinot jau igudusių auto audio aparatūroje nuomones :)

Magnetola Alpine CDE-120R
Stiprintuvas JBL GTO3501
Subas Alpine SBE-1243BP
Komponentai JBL CS2165C ir DLS K6

Dėkui iš anksto už atsakymus :)

omsonass
2012-04-05, 08:37 AM
Greičiausiai problema bus grotuvo viduje ir manau bus sunkiai surandama problema. Bandyk pakeisti grotuvą ir pasižiūrėk ar bus tas pats, jei dings problema tada nešk grotuvą remontuoti.

ŽygisKlp
2012-04-05, 08:36 PM
Pakeitus naują magnetolą i seną niekas nepasikeitė, dar netgi sustiprėjo tas bumtelėjimas perjungimo metu. Reiks dar pabandyt pakeist į kienonors naujesnę, nes ta senoji gan jau nemažai metų atitarnavus :) Dar pastebėjau, kad perjungiant dainas iš USB nera jokio bumsejimo, o kartais šis bumsėjimas negalėtų atsirasti nuo pačio stiprintuvo ?

omsonass
2012-04-05, 10:25 PM
Pakeitus naują magnetolą i seną niekas nepasikeitė, dar netgi sustiprėjo tas bumtelėjimas perjungimo metu. Reiks dar pabandyt pakeist į kienonors naujesnę, nes ta senoji gan jau nemažai metų atitarnavus :) Dar pastebėjau, kad perjungiant dainas iš USB nera jokio bumsejimo, o kartais šis bumsėjimas negalėtų atsirasti nuo pačio stiprintuvo ?
belieka pabandyti su kitu stiprintuvu ir bus viskas aišku

gintosha
2012-04-07, 12:05 AM
laidus pasikeisk,stiprą irgi.

KaTiS
2012-04-07, 04:54 AM
laidus pasikeisk,stiprą irgi.

man irgi šviečiasi kad lineikos papuolė ne ten kur reikia :)
kolkas reikia eit lengviausiais keliais ir patikrint ar ne stipeko problema..