View Full Version : Prasau protingu patarimu
Gytuks
2012-10-22, 10:44 PM
Nusipirkau nebrangiai tokia deze: http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=23964374
Spesifikasjoner
Modell: FA RSX12mk2
Type: Passiv subwoofer, bil
12"x2 SUBWOOFER
50 OZ MAGNET
MAX POWER:800W
IMPEDANCE: 4 OHM pr terminal
PAPER CONE FOAM EDGE
4-LAYERS VOICE COIL(AL): 2"
FREQ. RESP.: 30-300HZ
SPL: 90B/W/M
Mål, cm- H x B x D: 30 x 69 x 37
Kokio stiprintuvo man reiktu? Beto desiu elpses ir dar priekinese durelese apvalias. Deze kaip matot uzdaro tipo, kaip manot ar verta kazka tobulint su deze, tarkim angas, ar perdaryt nauja deze, ar tiesiog palikti kokia yra. O masinyte tai VW Vento bagazine pakankamai didele.
Dekui uz atsakymus
Liveris
2012-10-22, 10:59 PM
Na nusipirkai tai nusipirkai gi neišmesi dabar. Kitą kartą prieš pirkdamas tokį ... gabalą pasitark pirma čia. Jam manau pakaktu stipriako tiltu 400-500 rms.
Gytuks
2012-10-22, 11:43 PM
Na nusipirkai tai nusipirkai gi neišmesi dabar. Kitą kartą prieš pirkdamas tokį ... gabalą pasitark pirma čia. Jam manau pakaktu stipriako tiltu 400-500 rms.
nu 40 lt kainavo :)
Black Scorpio
2012-10-23, 10:03 AM
apie elipses geriau pamiršk.
Dėžę fazikinę visada galima padaryti bet tam reikia garsiakalbio parametrų
Gytuks
2012-10-23, 07:42 PM
apie elipses geriau pamiršk.
Dėžę fazikinę visada galima padaryti bet tam reikia garsiakalbio parametrų
Kodel sakai elipses pamirst? Tai paramestrai yra. Ir kokio stipreko reiktu.
Black Scorpio
2012-10-23, 07:48 PM
Kodel sakai elipses pamirst? Tai paramestrai yra. Ir kokio stipreko reiktu.
reikalingų parametrų deja nėra.
Nes bosas stumdys elipses kaip tik jam patinka.
Gytuks
2012-10-23, 10:28 PM
tai sakai uztenka durelese apvaliu ir dezes bagazinej? tai deze paliksiu tada kokia jau ji bebutu, kol nenusibos, o kokio stiprintuvo minimum reikia ar reiki pirktis iskart toki kad ateytyje galetu kazka galingiau pajungt?
Liveris
2012-10-23, 10:40 PM
Taigi dėl stiprintuvo parašiau.
Gytuks
2012-10-23, 10:49 PM
Taigi dėl stiprintuvo parašiau.
o kaip suzinot tikslu garsiakalbiu galinguma? raso 800W, o kiek reliai, pagal ka spresti?
Liveris
2012-10-23, 10:50 PM
Ten rašo "MAX POWER:800W" o tai yra 300-400 rms.
Vilmantas
2012-10-24, 05:46 PM
Kam tu čia rašinėji visokius savo išsigalvojimus... :) Tuomet pagrįsk šitą teiginį kažkuo: matavimais, straipsniu, tech. išvadomis ar pan.
Liveris
2012-10-24, 08:43 PM
Ir vel tu savo, komentuoji ne ka reikia ;)
Gytuks
2012-10-24, 10:03 PM
Tai kaip pagal jus suzinoti tikslesni galinguma?
Vilmantas
2012-10-25, 12:49 AM
Ir vel tu savo, komentuoji ne ka reikia ;)
Nesupratau ką pasakyt norėjai? Mano pastebėjimas aiškus ir tikslus - o paties šypsenos čia kiek ne į temą.
Vilmantas
2012-10-25, 12:52 AM
Tai kaip pagal jus suzinoti tikslesni galinguma?
Apie pikus ir nominalus yra nemažai parašyta GRAMOFONAS puslapyje, ten tikrai daug info rasi, nesinori kopijuoti...
skiesflyer
2012-10-25, 08:12 AM
Pikinė ar nominali galia vienas iš neypatingai reikšmingų tech. parametrų (kaip pvz svoris, ar matmenys ir t.t.). Nederėtų koncentruotis į šitą parametrą.
rebik
2012-10-25, 08:33 AM
Na nusipirko žmogus subą papigiai, ji tenkina, kam čia isidirbinėti?
Jei patarimo dėl stipro, teisingai jau pasiūlė - 300-400 RMS bus per akis. Tokio galingumo pakanka ir praktiškai bet kurioje sistemoje, jei tai ne SPL ir ne boombox.
Tik kad būti tikrai RMS, o ne max power ar panašiai.
Markė čia jau ne labai įtakuos.
Kita vertus, kad neišmesti pinigų dar karta į balą, imti stiprą bent jau normalaus brendo, kad tiktu ir toliau naudojant jau su padorių subu.
Blogulis
2012-10-25, 08:33 AM
Nesupratau ką pasakyt norėjai? Mano pastebėjimas aiškus ir tikslus - o paties šypsenos čia kiek ne į temą.
O per ilgai laiką skaitant šį forumą mano pastebėjimas būtų toks, kad Tu p*skis prie arklio, pas jį galva disesnė... Jau senai visus užp*sai su savo FULL HD raiškos iškalba ir tuščio iš kiauro pilstymu. Neturi ko pasakyti, tai visai patylėk, kaip ir kiti, kad darome. Esi vyras ir iš stuomens ir iš liemens, bet liežuvis kaip bobos. Elgies kaip koks malalietka bandydamas į savę dėmesį atkreipti.
rebik
2012-10-25, 08:35 AM
o per ilgai laiką skaitant šį forumą mano pastebėjimas būtų toks, kad tu p*skis prie arklio, pas jį galva disesnė... Jau senai visus užp*sai su savo full hd raiškos iškalba ir tuščio iš kiauro pilstymu. Neturi ko pasakyti, tai visai patylėk, kaip ir kiti, kad darome. Esi vyras ir iš stuomens ir iš liemens, bet liežuvis kaip bobos. Elgies kaip koks malalietka bandydamas į savę dėmesį atkreipti.
+1 ......................
Vilmantas
2012-10-25, 10:42 AM
O per ilgai laiką skaitant šį forumą mano pastebėjimas būtų toks, kad Tu p*skis prie arklio, pas jį galva disesnė... Jau senai visus užp*sai su savo FULL HD raiškos iškalba ir tuščio iš kiauro pilstymu. Neturi ko pasakyti, tai visai patylėk, kaip ir kiti, kad darome. Esi vyras ir iš stuomens ir iš liemens, bet liežuvis kaip bobos. Elgies kaip koks malalietka bandydamas į savę dėmesį atkreipti.
Ei, išsišokėli, kokios pareigos tavo čia? Auklėtojas? Ar čia savo išprusimą pademonstruot nori? Šiaip tai jei nesugebi dalyvauti pokalbyje kaip žmogus, tai ir tylėk sau toliau. Mano komentaras tiksliai i temą, ir aš turiu ką pasakyti.
P.S. - labai faina stebėti, kada ateina į parduotuvę va tokie nuotraukos, tyliai apsižvalgo sau kvailai šypsodamiesi, užuot atvirai pasilabinęs ir neria lauk. O paskui jau liūtas iš už ekrano. Tai tu kaip vyras ateik ir pasakyk tai i akis man nerašinėjęs čia už visus.
Liveris
2012-10-25, 11:12 AM
Vilmantai, pats pradėjai šitą nesamonę kaip visad. Aš parašiau žmogui kad reikia stipriako 300-400 rms, kas sudaro gasiakalbio max power 700-800w. tai kas blogai? Jei kalbu netaip tai patark žmogui ir pataisyk mane, o ne lauk kol pirmas kas atsakys ir tada jau užsipulk.
Black Scorpio
2012-10-25, 11:28 AM
kam daryti razborkes temoje? susikurkite temą ir aiškinkitės :D
p.s. Vilmantai pats konfliktą iš esmės ir pradėjai, nes kiek skaitau tiek nesuprantu ką norėjai tuo pasakyti ir kam jis buvo skirtas :D
Vilmantas
2012-10-25, 05:24 PM
Trumpai drūtai.
Dėl komentarų: jei kažką kamuoja nepilnavertiškumo kompleksas dėl rašybos, prašom arba į polikliniką arba į mokyklą, nedraskius čia akių. Kas labai madoj dabar tarp laido riterių.
Dėl W. Turim pvz: MAGNAT bačką su 1200 W užrašu. Tai pagal aptariamą logiką jam reikėtų pajungus leist dugnais JL AUDIO SLASH 500/1 kad šitas subas būtų užganėdintas? Na, taip gaunasi, ar ne?
O kas liečia aiškinimą, tikrai nėra prasmės gilintis - ta tema tiek ir tiek prirašyta medžiagos bet jau šiam forume...
Na, ar dabar visi patenkinti? :)
P.S. - tik susitariam kad nereikia rutulioti diskusijos apie nominalias, maksimalias, pikines galias.... Nes kaip ir minėjo vienas gerb. forumietis, šitos kalbos absoliučiai bevaisės.
Gytuks
2012-10-25, 07:53 PM
na o tarkim rimtu firmu garsiakalbiu duomenimis galima pasitiketi?
Vilmantas
2012-10-26, 01:28 AM
Ir tai ne visada... Pvz. MOREL - be abejo, aukštai kotiruojamas gamintojas rinkoje - nepasidrovi rašyti ant savo pigiausių serijų garsiakalbių iš piršto laužtus galingumus.
Gytuks
2012-10-27, 10:22 AM
Ir tai ne visada... Pvz. MOREL - be abejo, aukštai kotiruojamas gamintojas rinkoje - nepasidrovi rašyti ant savo pigiausių serijų garsiakalbių iš piršto laužtus galingumus.
tai gaunasi taip, kad pasidaryti deze pagal duomenis beveik neimanoma. Ir dauguma deziu padaryta salia geros kokybes? Ar klaidinama tik del W, ar ir dauguma duomenu?
gintosha
2012-10-27, 09:09 PM
parašiau į pm
Koks tolkas daryti jai gamintojas padarė dėže, klausyk ir galvos nesuk.
Black Scorpio
2012-10-27, 09:47 PM
tai gaunasi taip, kad pasidaryti deze pagal duomenis beveik neimanoma. Ir dauguma deziu padaryta salia geros kokybes? Ar klaidinama tik del W, ar ir dauguma duomenu?
kad nelabai matau logikos šitame sakinyje. galingumas meluojamas pagrinde marketingo tikslais, kuo daugiau w, tuo geriau :D kitus parametrus nėra absoliučiai jokio tikslo (ypač skirtus dėžei skaičiuoti, nes juo ssumelavus, gausis belekokia dėžė, ir niekas nei gros, nei pūs)
iš esmės meluojama pagrinde dėl galingumo, kartais (paskutiniu metu dažnėja) ir dėl jautrumo. Visų kitų parametrų melavimas yra betikslis.
skiesflyer
2012-10-27, 10:52 PM
Taip, Juodas Skorpione, bet dažniausiai nesutampa ir thiele/small parameters, priklausomai nuo matavimo budų. Bet tai netrukdo suskaičiuoti tinkamą terpę garsiakalbiui.
gintosha
2012-10-27, 11:14 PM
galima bet kokiam sūbui padaryti tikrai gerą dėžę,tik reikia nepatingėti.
Ziogas
2013-04-29, 08:51 PM
Ei, išsišokėli, kokios pareigos tavo čia? Auklėtojas? Ar čia savo išprusimą pademonstruot nori? Šiaip tai jei nesugebi dalyvauti pokalbyje kaip žmogus, tai ir tylėk sau toliau. Mano komentaras tiksliai i temą, ir aš turiu ką pasakyti.
P.S. - labai faina stebėti, kada ateina į parduotuvę va tokie nuotraukos, tyliai apsižvalgo sau kvailai šypsodamiesi, užuot atvirai pasilabinęs ir neria lauk. O paskui jau liūtas iš už ekrano. Tai tu kaip vyras ateik ir pasakyk tai i akis man nerašinėjęs čia už visus.
labai taikliai pasakyta