PDA

View Full Version : Klausimas dėl garso kabelio nuo stiprintuvo į subelį

magaizeris
2012-12-29, 11:11 PM
Tai vat iškilo toks klausimas, gal kuris gudresnis apšvies labiau, nuo stiprintuvo laidas na kiek ten 1m iki subo, tai kokį geriausia naudoti laidą tam reikalui? kuo storesnį? teoriškai kuo storesnis tuo geriau, bet praktiškai atstumas mažas, gerai o jei pajungus 6mm2 srovės kabeli?

Black Scorpio
2012-12-30, 12:23 AM
Tai vat iškilo toks klausimas, gal kuris gudresnis apšvies labiau, nuo stiprintuvo laidas na kiek ten 1m iki subo, tai kokį geriausia naudoti laidą tam reikalui? kuo storesnį? teoriškai kuo storesnis tuo geriau, bet praktiškai atstumas mažas, gerai o jei pajungus 6mm2 srovės kabeli?

keliolika kilowatų tu ten ruošiesi jungti? :D:D:D

magaizeris
2012-12-30, 01:26 AM
ne galios aš noriu o kokybės :D kokius laidus naudoti iš geresnių o ne belenkokius?

Black Scorpio
2012-12-30, 09:01 AM
ne galios aš noriu o kokybės :D kokius laidus naudoti iš geresnių o ne belenkokius?

naudok belekokius. Jeigu jie bus ne telefoniniai (ne per ploni),skirtumo vistiek nebus. ne su tokio lygio sistema, ne ant sub kabinant

magaizeris
2012-12-30, 11:40 AM
viskas, tik tiek ir reikėjo man, nes graužė mane nežinomybė ar jaučiamas kažkoks skirtumas ar ne, tada reiškiasi 2x4mm beroc tie kaip būna kolonėlių laidai turi pakakti

peris
2013-01-02, 01:22 AM
ir tai per stori...kai šalta bus, bus labai kieti, bus nepatogu patemt į šoną, kad pamuštui į bordiūrą ratui vežti sulopyt būtų vietos. 2x2,5 pilnos akys ir ausys būtų to kabelio metro atstumui, gal net ir 1,5 užtektų, kad net lanai norint nepavyktų išgirst. Jaučiu, kad ir su 0,5 būtų viskas labai gerai :D

magaizeris
2013-01-02, 12:48 PM
nemanau, pas mane buvo tikrai nepamenu kokio storio laidas 1 metro, na tikrai jis buvo plonas, dar nuo kiaušinių jungimo laikų :D tai pajungus dabar beroc 2x4mm ar mažesnius nebe pamenu :confused: na bet man rodos po 4mm tai jautėsi iškart man kažkaip ant boso:old:

magaizeris
2013-01-04, 02:07 PM
prie to paties noriu jūsų patarimo ir šiek tiek žinių, noriu tokių antgaliu, kur jų galima įsigyti? kokie senukai ar moki veži gal prekiauja? ar kur įsigyti. Ir antras klausimas kokio karščio reikia kad lydmetalis pradėtų lydytis?
http://carphotos.cardomain.com/ride_images/1/3230/2581/8073790009_large.jpg

kostas
2013-01-04, 02:10 PM
Senukuose tikrai yra

magaizeris
2013-01-04, 04:25 PM
jo radau, dabar dėl lydmetalio kaitinimo į vidų, su kuo įkaitinti jį? kiek žinau jis apie 230 temp lydosi, tai su kuo pigiau užkaitinus? pirkti lempą brangios jos

peris
2013-01-04, 05:31 PM
nestebuklas tie sunukiniai..O ir šiaip beveik visus stambesnius reikia ne lituot, o presuot su tam skirtu presu. presavimo eigoje jie atrodo taip:
http://www.gph.lt/inc/viewimage.php?id=1212562898&table=contents

magaizeris
2013-01-04, 05:35 PM
su presavimu pernelyg daug problemų, iš kur čia gausi tas reples paprastas žmogus, o litavimas nejau toks blogas? tai gerai tada kas geriau užspausti su paprastom replėmis ar lituoti su lydmetaliu ir tuos senukų antgalius? domina ir kokybiškiau ir tvirčiau ypač

peris
2013-01-04, 05:40 PM
kaune su antgalių presavimu galiu pagelbėt.

magaizeris
2013-01-04, 05:46 PM
ech aš iš Panevėžio

Black Scorpio
2013-01-05, 12:26 AM
nestebuklas tie sunukiniai..O ir šiaip beveik visus stambesnius reikia ne lituot, o presuot su tam skirtu presu. presavimo eigoje jie atrodo taip:
http://www.gph.lt/inc/viewimage.php?id=1212562898&table=contents

gal aš nesuprantu apie ką kalba, bet senukuose randami lietkabelio laidai labai vertinami jeigu neklystu :confused: tik va su akustiniais laidais abejoju, bei su antgaliai nežinau kaip reikalas

magaizeris
2013-01-05, 12:31 AM
nuspręstas jau reikalas naudosiu iš senukų, rytoj važiuoju užsipirkti mėginsim užlydyti kažkaip juos, dabar toks prašymas jūsų savotiškai, pas ką yra sistema ant galinių sėdynių išvedžiota gal galit pasidalinti foto? nusimato man vedžiojimas ir noriu pasižiūrėti kaip kiti darė :)

peris
2013-01-05, 01:08 AM
agl aš nesuprantu apie ką kalba, bet senukuose randami lietkabelio laidai labai vertinami ejigu neklustu :confused: tik va su akustiniais laidais abejoju, bei su antgaliai nežinau kaip reikalas

bent aš kalbėjau apie maitinimo kabelių antgalius. Kažkaip keistai man atrodo kokių 50mm2 laidas ir kelis gramus sveriantis varinis šūdukas gale :)

magaizeris
2013-01-05, 12:30 PM
dar neduoda ramybės klemai... ką galima padaryti kad turėti daugiau prisukti vietos? aš įsivaizduoju kokią varinę plokštelę tarkim prisukti, išsigręžti norimą kiekį skylių ir į ją tada sukti, ką jūs manot, patarkit šiuo reikalu
kažką tokio įsivaizduoju, kur gauti?

http://www.audiofanai.lt/files/public/1342556170_1271_FT0_img_1330_.jpg

tomaxsas
2013-01-05, 04:07 PM
bent aš kalbėjau apie maitinimo kabelių antgalius. Kažkaip keistai man atrodo kokių 50mm2 laidas ir kelis gramus sveriantis varinis šūdukas gale :)
juokini, tam antgalį bus gal 2cm3 vario kurio masė apie 18g, bet tau matyt švino reikia?

peris
2013-01-05, 06:09 PM
mano naudojami pvz 50mm2 variniai antgaliukai sveria ~45g/vnt.

magaizeris
2013-01-05, 07:50 PM
o kokius tu naudoji peri?

peris
2013-01-05, 07:58 PM
iš pirmo žvilgsnio beveik tokie patys, tik truputį stambesni, storesni, didesniu plotu.

magaizeris
2013-01-05, 08:07 PM
aišku tada

Ernestas
2013-01-09, 10:35 AM
nuspręstas jau reikalas naudosiu iš senukų, rytoj važiuoju užsipirkti mėginsim užlydyti kažkaip juos, dabar toks prašymas jūsų savotiškai, pas ką yra sistema ant galinių sėdynių išvedžiota gal galit pasidalinti foto? nusimato man vedžiojimas ir noriu pasižiūrėti kaip kiti darė :)
čia pasižiurėk, kaikuriose nuotraukose matosi http://forumas.i-klubas.lt/showthread.php?t=15005

Edmas
2013-01-17, 11:37 AM
su presavimu pernelyg daug problemų, iš kur čia gausi tas reples paprastas žmogus, o litavimas nejau toks blogas? tai gerai tada kas geriau užspausti su paprastom replėmis ar lituoti su lydmetaliu ir tuos senukų antgalius? domina ir kokybiškiau ir tvirčiau ypačgeras presas geriau nei litavimas, o ką panevėžyje nėra elektrikų? manau bet kuris geras elektrikas turi presą ar rankini ar hidraulini.

Black Scorpio
2013-01-17, 11:41 AM
geras presas geriau nei litavimas,kuo? (neskaitant to, kad lituotas laidas mėgsta nusilankstyti)

Edmas
2013-01-17, 12:07 PM
geresnis kontaktas

magaizeris
2013-01-18, 10:48 AM
čia kiek žmonių žiūriu tiek ir nuomonių, kiti sako kaip tik lituotas kontaktas yra geresnis. :) Na aš nežinau kur savo mieste kreiptis konkrečiai :D

Edmas
2013-01-18, 11:09 AM
Artūras kažkada pasakė jog geras pabrėžiu jog geras presas geriau nei iprastinis litavimas. pasidomėjus ta patį atsakymą gavau iš 2 elektrikų kiti 2 tik patraukė pečiais. o paskambini elektrikui ir sakai atsivežu Xmm2 laida ir antgalius ar užpresuosi... ir paminėjau kog noriu presuoti i šešekampi. ir jau nepamenu bet antras berods ar trecias pasigyrė jog turi ir nurode kur kada atsivezti. užpresavo ir neprašė nė lito bet pats daviau ant geros degtinės didelio butelio.
pries kokius 5 metus turėjau metalines plokšteles (savos gamybos preso antgalius ir presuodavau autoservise kur šarnyrus presuoja ant universalaus preso) buvo planai presą pasigaminti iš 12t hidraulinio domkrato. bet nelabai radau kas nebrangiai pagamins ir kitų dydžių antgalius o turėjau tik 16mm2. gaminant teiktų tureti bent 5 skirtingu dydžiu antgalius. tai taip ir liko tik planai..

Black Scorpio
2013-01-18, 11:33 AM
Artūras kažkada pasakė jog geras pabrėžiu jog geras presas geriau nei iprastinis litavimas. pasidomėjus ta patį atsakymą gavau iš 2 elektrikų kiti 2 tik patraukė pečiais. o paskambini elektrikui ir sakai atsivežu Xmm2 laida ir antgalius ar užpresuosi... ir paminėjau kog noriu presuoti i šešekampi. ir jau nepamenu bet antras berods ar trecias pasigyrė jog turi ir nurode kur kada atsivezti. užpresavo ir neprašė nė lito bet pats daviau ant geros degtinės didelio butelio.
pries kokius 5 metus turėjau metalines plokšteles (savos gamybos preso antgalius ir presuodavau autoservise kur šarnyrus presuoja ant universalaus preso) buvo planai presą pasigaminti iš 12t hidraulinio domkrato. bet nelabai radau kas nebrangiai pagamins ir kitų dydžių antgalius o turėjau tik 16mm2. gaminant teiktų tureti bent 5 skirtingu dydžiu antgalius. tai taip ir liko tik planai..

jeigu gerai supratau situacija tokia:

varis yra kur kas geresnis laidininkas nei lydmetalis, tik tiek, kad lydmetalis užliedamas visus kampelius ir gyslas sudaro labai didelį kontaktinį plotą. "Geras" presas šiuo atveju suspaudžia varį su variu (ar akd ir koks ten antgalis naudojamas) , taip irgi išdidindamas kontaktinį plotą ir nepalikdamas vietos orsidacijai (kas rankomis neįmanoma)

Edmas
2013-01-18, 12:47 PM
jeigu gerai supratau situacija tokia: nesu atlikęs jokių bangymų tuo klausimu ir tiesiog tikiu kad taip. beto ir sudėjus tokius minusus kaip lituoto nusilankstymas, bei esu susidūręs su lituotu jog kolonėlių 6 ar 4 mm2 laidas buvo po metų naudojimo (ne jis nenusilankstė nes judinamas buvo tik instaliacijos eigoje, o ir norėdamas nelabai nulankstysi nes jis toje vietoje velniškai kietas ir lankstosi toliau nuo litavimo vietos. plonas gal kitaip...) nuo lituoto antgalio kokia 10 cm laido gijos buvo zalsvai juodos (vario korozija/oksidacija) tas puikiai matėsi per skaidrų laido šarvą. nežinau kas tai įtakojo ar temperatūra litavimo metu ar kažkuris cheminis elementas lydmetalio sudėtyle ar paprasčiausiai atmosferos poveikis, nors laidas buvo apsaugotas kembriku. tai tik mano subjektyvi nuomonė ir aš balsą atiduodu presui.

Black Scorpio
2013-01-18, 01:04 PM
nesu atlikęs jokių bangymų tuo klausimu ir tiesiog tikiu kad taip. beto ir sudėjus tokius minusus kaip lituoto nusilankstymas, bei esu susidūręs su lituotu jog kolonėlių 6 ar 4 mm2 laidas buvo po metų naudojimo (ne jis nenusilankstė nes judinamas buvo tik instaliacijos eigoje, o ir norėdamas nelabai nulankstysi nes jis toje vietoje velniškai kietas ir lankstosi toliau nuo litavimo vietos. plonas gal kitaip...) nuo lituoto antgalio kokia 10 cm laido gijos buvo zalsvai juodos (vario korozija/oksidacija) tas puikiai matėsi per skaidrų laido šarvą. nežinau kas tai įtakojo ar temperatūra litavimo metu ar kažkuris cheminis elementas lydmetalio sudėtyle ar paprasčiausiai atmosferos poveikis, nors laidas buvo apsaugotas kembriku. tai tik mano subjektyvi nuomonė ir aš balsą atiduodu presui.
panašiai man buvo su vienos mašinos minusiniu laidu. antgalis buvo lituotas, bet toje vietoje netoli ar tai prarūdiję buvo ar kokį velnia tai vaizdelis laido panašus, skirtumas tas, kad po kokių metų tas laidas nupuvo (ne naudojau ne rūgštį o kanifoliją) :eek:

magaizeris
2013-01-18, 02:33 PM
Na ne veltui galima teigti, kad automobilių gamintojai laidus ir presuoja o ne lituoja :D

Edmas
2013-01-18, 02:48 PM
(ne naudojau ne rūgštį o kanifoliją) :eek:aš nenaudojau nieko papildomai. buvo tik tas kas iėjo į lydmetalio sudėtį...

magaizeris
2013-01-18, 03:02 PM
tai būna lydmetalis iškarto su ta kažkokia medžiaga

Edmas
2013-01-18, 04:03 PM
tą ir naudojau