View Full Version : Klausimėlis dėl monobloko ir subo.
zygiswent
2013-02-13, 02:49 PM
Sveiki. Esu naujokas audio sistemose. Yranga montuosiu ne pats, noriu tik komponentus nusipirkti. Nusipirkau suba ir šiek tiek pasimečiau renkantis monobloką. Norėčiau paklausti ar tiks toks monoblokas mano subui? Ar viskas gerai bus? Ir dėl pajungimo, sube stovi du blynai, bet pajungimas vienas, ta prasme vienas + ir vienas -, o stiprintuve kiek matau 2 isejimai, nors visur raso kad vienas, kaip čia yra?
Monoblokas: http://www.caraudiocentre.co.uk/product_m-jbl-gto601-1_p-21972.htm
Sub'as: http://www.crutchfield.com/S-KyJ61wVHTRN/p_10952402BR/JBL-GT5-2402BR.html
Labiausiai mane domina jų sąveika kartu, bei pajungimas.
Blogulis
2013-02-13, 04:17 PM
Stiprintuve tie garsiakalbių pajungimo gnybtai yra sujungti lygiagrečiai, taip, kad jungi prie bet kurio + su - ir viskas tvarkoje.
zygiswent
2013-02-13, 04:35 PM
Stiprintuve tie garsiakalbių pajungimo gnybtai yra sujungti lygiagrečiai, taip, kad jungi prie bet kurio + su - ir viskas tvarkoje.
O stiprintuvo kiekvienas kanalas turi po 550rms, tiltuot nieko nereikia?
Blogulis
2013-02-13, 04:52 PM
Ten tik vienas kanalas, tik, kad dvigubi kontaktai lygiagrečiam jungimui dviejų subų. Bet kadangi tavo subai jau dėžėje sujungti lygegrečiai ir išeina vienu laidu tai ir jungi į betkurią + ir - porą.
zygiswent
2013-02-13, 05:28 PM
Ten tik vienas kanalas, tik, kad dvigubi kontaktai lygiagrečiam jungimui dviejų subų. Bet kadangi tavo subai jau dėžėje sujungti lygegrečiai ir išeina vienu laidu tai ir jungi į betkurią + ir - porą.
Dėkui, dabar viskas aišku dėl to. :) O kalbant apie visa kitą, ar yra kokių minusų renkantis šį monobloką mano sub'ui? Ar geras pasirinkimas, gerai skambės?
nieko gero tiek subas tiek stiprintuvas :)
zygiswent
2013-02-13, 11:21 PM
nieko gero tiek subas tiek stiprintuvas :)
Aš neklausiu geri jie ar ne, pats suprantu iš parametrų, kad žema klasė. Nedarom offtopic. :) Girdėjau kaip jis groja, man pilnai tokio užteks, nenoriu kažko įpatingo, tiesiog noriu sužinot ar toks monoblokas galės išspausti iš sub'o viską ką jis gali. Ar bent arti to, nes nesinori tokios dėžės bagažinėj vežiotis jeigu jis dirbs tik pusę tiek kiek gali. :)
Blogulis
2013-02-14, 09:22 AM
Subas: Recommended power: 200-550 watts RMS total; 2-ohm total impedance
Amp'as: 580 watts RMS x 1 channel at 2 ohms, 14.4V supply
Aišku stiprintuvas galėtų būti stipresnis, bet šiam kartui užteks.
gintosha
2013-02-14, 03:49 PM
stiprintuvas tikrai neišspaus iš subo visos galios