PDA

View Full Version : padėkit surinkti aparatūra.

Platkauskas
2013-05-10, 09:41 PM
Sveiki, auto būtų ford galaxy mk1. Muzika: techno, hardstyle, dubstep, drumbass. Kaina viso gėrio 4000-5000lt.Taigi: Galvos norėčiau multimedijos 2din su navigacija, dažnai tenką ją naudoti. Toliau komponentai i prieki bei stiprintuvas jiem. zemo daznio garsekalbis gale bei monoblokas jam. jai imanoma norėciau sūbų dviejų vienoj dėžeja. tada kondensatorius jai jo reikia, laidai šakotuvai ir t.t. kas reikalinga pajungimui viso šito. apie izoliacines medžiagas jau prisiskaičiau. p.s. ar užteks tokio dydžio mašinai daryti priekis+ sūbas ar ka tai į galines dureles taip pat reikėtų įdėti? Pradžiai tiek:) dar turiu kelis klausimus bet gal diskusijos eigoje jie išsirutuliuos. Dėkui iš anksto.

Liveris
2013-05-10, 11:25 PM
Sveikas
Viskas įmanoma tik reikia pasirinkt tinkamus elementus :)
Dėl priekio dėk pvz FOCAL KIT 165 A1 (http://www.audiopulsas.lt/automobiliu-garso-aparatura/garsiakalbiai/focal/komponentiniai-garsiakalbiai/kit-165-a1/)
gerai paruošk duris, ir turėsi rimtą priekį.
Subus pardavinėja Ernestas kapas 2x10" senos serijos rimti sūbai.
Stiprintuvus manau rasi abu už 1 klt drasiai. Kas lieka iš sumos ~ 2 klt. 1 klt magui, 1 klt laidai ir garso izoliacijos medžiagom + aplaistymui :)
Dar nepaminėjai ar dėsi viską pats ar kažkam patikėsi šitą reikalą.
Pradžiai tiek.

Platkauskas
2013-05-10, 11:30 PM
Norėčiau pats bandyti susidėti viską.

Vilmantas
2013-05-10, 11:37 PM
Negalima taip imti ir sakyti : dėk Focal. Kitas gal maikių krūvą suplėšys tarkim kokį MB QUART ar k.t. liaupsindamas. Neaišku niekas: jokių konkretesnių poreikių ar reikalavimų sistemai nematom. P.S. - techno hard ir t.t. - galima girdėti skirtingu atlikimu, skirtingame skambesyje...
Kažkas čia sakė panašiai: noriu žmonos - px kokia, svarbu grindis plauna...:)
O šiaip - jei užsakovas nelabai gaudo peles, tai yra nemažai argumentų pirktis naujus daiktus. Dėl tech. patikimumo, nekalbant apie kitką.

Platkauskas
2013-05-10, 11:52 PM
Nu gal tada būtų galima paaiškinti kokio jum konkretumo reikėtų? Manau kad žemas turėtų būti sodrus. Komponentai taip pat turėtų gražiai ir švariai perteikti garsą. Dėl to ir klausiu ką galima būtų su kuo suderinti. Taip aš žalias, bet jaų beveik dvi savaitės per forumus duoduosi, skaitau ir kuo daugiau tai darau tuo man viskas painiau darosi dėl to ir nusprendžiau parašyti jum tiesiogiai.

muzotonas
2013-05-11, 12:22 AM
Sodriau, gražiau švariau, bet tai yra tik keli terminai kurie tinka garso apibudinimui. Patarti mes tau negalim, nes tu pats nežinai ko nori neturi jokio atskaitos taško. Akustiką gali pirktis gatavą arba komplektuotis atskirai iš skirtingų garsiaklabių. Šeip užklausk kas tavo mieste iš čia esančiu gali duoti kažką paklausyti ir tada žiurinėkis, kas ir kaip. Dėja tavo automobilio salonas yra didelis todėl, reiktu renkantis atkreipti demesį į apatinio registo atkurima.

Platkauskas
2013-05-11, 12:30 AM
Sunkus variantas kad rasių ką nors savo mieste iš čia gyvenančių, nes aš gyvenu Danijoje. Į lt grysiu liepos mėn keliom dienom tai per tą laiką norėčiau susirinkti viską o čia jaų instala darytis. Su kuom valgomas apatinis registras? Sorry.

Vilmantas
2013-05-11, 09:29 AM
Tai yra žemi dažniai. Gal tu pavartyk forumą, pasiskaitinėk. Bus ir naudos, ir šiaip akiratį praplėsi, terminai paaiškės, techninių dalykų srityje gal kiek aiškumo įneš. Aišku, jei pačiam įdomu... :)

Platkauskas
2013-05-11, 09:32 AM
Aš dvi savaitės jaų po forumus duoduosi, kiek žmonių tiek nuomonių.

muzotonas
2013-05-11, 09:35 AM
Danijoje manau dar nemirė car audio http://www.emmanet.dk/, nuvarysi tikrai turėsi ka veikti.

Platkauskas
2013-05-11, 09:51 AM
Gerai bandysiu nulėkti kur nors. Paklausyti. Ir susirinkti pavyzdžiu kas ausims mieliause. Nu bet pvz dėl multimedijos galit ką patarti?

Platkauskas
2013-05-11, 10:04 AM
ir koks turetu buti subo jautrumas- db?

Vilmantas
2013-05-11, 10:12 AM
Jei po forumus aklai lakstysi, nesigaudydamas, tai ir autogido forumo patarimai už auksą pasirodys... Bet kuris kurčnebylis kai pradeda savo tiesas skelbt - tai liūdna būna.
Kaip tave ant kelio užvesti, ką... ? :confused:
Nėra jautrumo idealo - pagal skambesio poreikius, arba pagal sistemos išpildymo technines sąlygas yra renkami garsiakalbių parametrai.
Man iš multimedijų gal JVC turi daugiausiai privalumų skambesyje. Bent jau kiek komfortiškesnis garsas.

Platkauskas
2013-05-11, 10:28 AM
nu tai tame ir yra reikalas kad kiekvienas žmogus turi savo nuomone ir jos visos skiresi. vienam vienas daiktas gali buti tiesiog pasaka kitam paskutinis š..o gabalas. o forumuose ypač norima vienas kita suėsti su visais š..ais " koky čia gaidy susidėjai"

muzotonas
2013-05-11, 11:45 AM
Dėl 2 din tai siulau kenwoodą, koki modeli jau žiūrėk pagal savo skonį ir piniginę. Geru daigtų skelbimose praktiškai nėra, o pagrindinė prekyba vyksta eilinėmis prekėmis kurios skiriasi tik apipavidalinimu ir minmaliai turiniu. Kas dėl subo jautrumo tai šiuolaikinių siurblių jautrumas prasideda nuo 80-82 db 1W/1m, vidutiniškai sukasi apie 85-88 dB 1W/1m, senų subų jautrumas buvo didesnis vidutiniškai apie 88-90 dB 1W/1m. Matuojant lauke ne mašinoje. Jeigu tau reikia dviejų subų ir tu dar esi pirmoje garso pažinimo evoliucijos stadijoje tai dėkis kurie turi daugiau W, kuo platesnė gofra, tada dasiperki D-klasės n kW stiprintuvą ir klausai. Kada evoliucionuosi iki aukštesnio laiptelio tada jau galesim lygiavertiškai padiskutuoti. O dabar tai jeigu tik skaitysi visus forumus, o nieko praktiškai nedarysi t.y. neklausysi ten aptariamų daigtų, rezultatas toks pats kai mama tau skaitytų pasakas. Dabar aiškiau?

Platkauskas
2013-05-11, 11:53 AM
nu aš tokia nuomone ir susidariau kad reikia durti pirštu i koky daikta kuris mano nuomone yra neblogas o paskui jau paaiškės kas kur ir kaip. žinau kad be klaidu neapseisim. su tuo jau susitaikes. tiktai pradziai mastau mažinti išleidžiama sumą kad klaidos nebutų labai skaudžios kišeniai.:D

Black Scorpio
2013-05-11, 11:58 AM
Aplamai šimtus kartų besiakrtojanti situacija: protini protini žmogelį kokius daiktus ir kodėl reikia pasirinkti, kokaisi kriteriajsi vadovausti ir pan. Tada tas nuvaro pas kokį prekybininką ir vistiek š* prisiperka, nes anas moka gražiau šnekėti :D

Platkauskas
2013-05-11, 12:06 PM
Black Scorpio gali pacituoti iš mano sukurtos temos kur yra parašyta ka konkretaus nusipirkti? Aš dėl to čia ir parašiau kad tas prekybininkas kuris gražiai pašneka neikištu kokio šudo bet kolkas jokios nuomonės nesu susidares ką pirkti. žinau kad akustika pirksiu sukomplektuota tik visgi neturiu susidares nuomonės kuris geriau. ar focal ar mb quart.

Platkauskas
2013-05-11, 02:45 PM
ar esat kas girdėja apie firmą xzound? cia danijoje iš to ka mačiau parduotuvėja turetų buti populiari prekė nes didelis pasirinkimas. taip pat toj parduotuvėja kurioje buvau buvo tik pioneer AVH-2400BT 2-din, kas nors gal bandėt?

Black Scorpio
2013-05-11, 03:37 PM
ar esat kas girdėja apie firmą xzound? cia danijoje iš to ka mačiau parduotuvėja turetų buti populiari prekė nes didelis pasirinkimas. taip pat toj parduotuvėja kurioje buvau buvo tik pioneer AVH-2400BT 2-din, kas nors gal bandėt?
LIetuvoje šios firmos gaminių praktikšia nėra. tačiau bendroji praktika rodo, kad produktas kurio pilnos parduotuvės labai retai būna geras, nes būna skirtas vatų besivaikančiai publikai matančiai tik gražius skaičius ir dizainą. Tokie yra ~80% pirkėjų drąsiai

Platkauskas
2013-05-11, 03:43 PM
aišku apie xzound tada danijoje pasirinkimo iš komponentų nėra, dar du buvo pioneer komplektai.:D

gedasquattro
2013-05-11, 04:09 PM
Turiu stiprintuva xzound, galiu pasakyt tik tiek - šlamštastika. Puikiai tinka Black Scorpio apibudinimas.

Platkauskas
2013-05-11, 04:16 PM
dėkui dėkui jau susidariau nuomonę apie xzound, gal ka apie multimedija?

Platkauskas
2013-05-12, 10:05 AM
sveiki dar karta, dar keli klausimai: žiurinejau spec car audio parduotuvėse čia danijoje komponentus, ar esat ka gero girdėja apie šių firmų gaminius?
Renegade,
Rainbow,
Dynaudio,
Crunch.
JL Audio CP212-W0v3 2 x 12 ka manot apie šį daikta?

Black Scorpio
2013-05-12, 12:51 PM
sveiki dar karta, dar keli klausimai: žiurinejau spec car audio parduotuvėse čia danijoje komponentus, ar esat ka gero girdėja apie šių firmų gaminius?
Renegade,
Rainbow,
Dynaudio,
Crunch.
JL Audio CP212-W0v3 2 x 12 ka manot apie šį daikta?
nu jau kažkas panašiau :)

Renegade - asmeniškai nebandęs
Crunch - ne stebuklas
Rainbow - gana geras pasirinkimas pradedančiajam ir vidutiniams naudtotojui. Sąlyginai tikrai gana rimti daiktai
Dynaudio - nežinau kokia ten linija platinama, bet kaip firma tai gamina labai aukšto lygio (ir brangius) daiktus
JL Audio CP212-W0v3 2 x 12 - yra panaudoti JL audio 12w0 bosai, t.y. bene pigiausi iš jų turimo repertuaro, tačiau pati kaip firma pasižymi būtent žemadažnių (jų stiptintuvų gamyba) kurie yra galingi ir kokybiški. Kaip pvz daug visur atlinksniuota Jl audi o12w3 serija, yra galingi bosai tuo pačiu sugebantys ir groti į temą :)

plačiau kol kas biškiuką tingiu :)

p.s. tamstai ko gero rekomenduočiau rintis rainbow produkciją

Platkauskas
2013-05-12, 01:29 PM
as dairausi carsound.dk gal butu kam nesunku pasidairyti ten ir patarti ka imti?

Platkauskas
2013-05-12, 01:34 PM
?
rainbow EL-C5.2

rainbow SLG 265.20CQ

Liveris
2013-05-12, 07:08 PM
Kaip pvz stipriakas subuj http://www.carsound.dk/produkt.asp?id=11232&pk=13&produkt=JL_Audio_JX500%2F1D_-_Forst%E6rker
komponentam http://www.carsound.dk/produkt.asp?id=10674&pk=13&produkt=Rainbow_BEAT2_-_Forst%E6rker
subas http://www.carsound.dk/produkt.asp?id=10884&pk=27&produkt=JL_Audio_12W0v3-4_-_Subwoofer arba http://www.carsound.dk/produkt.asp?id=11187&pk=27&produkt=Rainbow_DL-S12_-_Subwoofer
is komponentu jei rasi JL C2 arba ieskok info apie rainbow, rasi tikrai tinkancia serija atitinkancia tavo norus, tik reikia kad kas patartu juos klauses.

Platkauskas
2013-05-12, 07:11 PM
dėkui, o aš dar karta pasikartosiu ar tokiai auto kaip galaxy uztenka priekis + subas?

gieshiukas
2013-05-12, 07:28 PM
o aš dar karta pasikartosiu ar tokiai auto kaip galaxy uztenka priekis + subas?
manau,kad visa tai priklauso tik nuo Tavęs pačio...aš pats šiuo metu važinėju su VW Sharan'u pirmos kartos ir retkarciais dvieju Kicker L5 15'ukų+ priekyje bei gale sudėtų komponentų būna per mažai!!!o kartais atisuku tik priekį ir sumažinu žemadažnių "gain'ą" ir viso to per akis!!!

Platkauskas
2013-05-12, 08:08 PM
nu geriausia būtų susidėti kad netrūktu. bet čia tada jau paskutinis dalykas ka reikėtu daryti tai kažka dėtis i galines dureles. bet tada žiurint i ateitį neapsimokėtu komponentam iškart pirkti 4 kanalu stiprintuvo? ar gala galima tik nuo mago pajungti?

gieshiukas
2013-05-12, 08:58 PM
nu geriausia būtų susidėti kad netrūktu. bet čia tada jau paskutinis dalykas ka reikėtu daryti tai kažka dėtis i galines dureles. bet tada žiurint i ateitį neapsimokėtu komponentam iškart pirkti 4 kanalu stiprintuvo? ar gala galima tik nuo mago pajungti?

nu-šio GERO GARSO forumo senbuviai ir kompetetingi nariai Tau vienareikšmiškai pasakys,kad geram garsui galo nereikia.Na,o visa kita tai čia jau Tavo paties reikalas...dėl keturkanalio stiprintuvo tai vėl gi priklauso kaip jį išnaudosi?jei priekis bus pasyvus-tai užteks jo ir galui(ateity).nors galą gali jungti ir nuo magnetolos(nors as asmeniškai vidinio magnetolos stiprintuvo nenaudoju...)

Platkauskas
2013-05-12, 09:13 PM
nu manau kad priekis bus pasyvus, kaip pirmai sistemai kuria pats darysiu tai kitaip ir neisivaizduoju o paskui bus matyti:D

gieshiukas
2013-05-12, 09:45 PM
jei neplanuoji gaminti jokių podiumų durelėms-gerai pasimatuok priešbosio motavimo gylį!!!nes šiuose modeliuose labai nedidelis garsiakalbio montavimo gylis(ir taip jau turėsi garsiakalbį montuoti ant apmušimo ,o ne po juo.nebent pirksi "slim fit" tipo garsiakalbius!)

Platkauskas
2013-05-12, 09:48 PM
Planuoju darytis podiumus, tik neaišku kaip iš pradžių gausis. Bet statybininkas esu tai rankos ne iš siknos auga.:)

gieshiukas
2013-05-12, 10:22 PM
Planuoju darytis podiumus, tik neaišku kaip iš pradžių gausis. Bet statybininkas esu tai rankos ne iš siknos auga.:)

man užteko tik ideti kokių 8 mm žiedą tarp durų skardos ir apmušimo(šiuo metu naudojamiems FOCAL POLYGLASS serijos priešbosiam,bet meginau dėti DLS senosios REFERENCE serijos-tai neužteko vietos...)nu-įmesk tada foto su savo podiumais kaip pagaminsi.

Platkauskas
2013-05-12, 10:24 PM
Būtinai imesiu, tik dar kai viską susiruosiu dėl pasiimk kampu reikės pasigilinti!:)

Platkauskas
2013-05-16, 06:36 PM
sveiki dar karta, ka gero galit pasakyti apie šitas audio firmas? DHD Power Cruiser, Nitro Audio, Rockwood, Earthquake-PH, Earthquake-Xtreme, Earthquake-TNT, Performance Teknique. yra vertu dėmesio?

Vilmantas
2013-05-16, 06:43 PM
Negerai taip kada veiksmas pakrypsta tokia linkme: tu prisirankioji įvairaus plauko pavadinimų ir čia klausinėji kaip ir kas. Tokiu keliu niekur nenueisi - tau vistiek truks žinių norint iš jų kažką pasidaryti. Galų gale, kai atveši kokį kratinį sažiningesniam instaleriui - pastarasis gali pabėgt laukais rėkdams iš siaubo. :)

Platkauskas
2013-05-16, 06:49 PM
Šių firmų aparatus pardavinėja vieną car audio parduotuvę. Tai kaip tada jūs ponas siūlote daryti. Prisikrauti kišenės pinigų, nuvaryt mašina į kokio instaliario garažą palikti jam viską ir po kiek laiko atvaryti pasiimti grojancia auto. Kur visas idomumas, mokymasis iš klaidų ir t.t.?

Vilmantas
2013-05-16, 07:54 PM
Daug car audio parduotuvių pardavinėja daug ką. Ponas siūlo būtent taip ir daryti - nes įdomumas mokytis iš klaidų ir t.t. dažnai kainuoja daugiau nei susimokėti už grojančią auto.
Finale iššvaisčius keturženkles sumas praeina noras "mokytis" toliau: " bl tiek litų ištaškiau, kaip šūdas taip šūdas - užteks, gana ".
Na - o jei car audio sritis grynai smalsumas/hobis, tada galiu paguosti, pirmi informacijos rinkimo metai patys sunkiausi, paskui bus lengviau. :)

Platkauskas
2013-05-16, 08:00 PM
Aš esu jaų su tuo susitaikęs kad bus sunku ir kad kainuos tai nemažai pinigų. Bet noriu viską pats darytis vien dėl " sportinio intereso" pažiūrėti ar gausis kas. Lt taip didelis pasirinkimas, danijoje deja ne. Spindulius 500 km aplink mane yra gal keturios audio parduotuvės. O aš šalia kopenhagos gyvenu, liūdną.:(

Artūras S
2013-05-16, 08:46 PM
Aš esu jaų su tuo susitaikęs kad bus sunku ir kad kainuos tai nemažai pinigų. Bet noriu viską pats darytis vien dėl " sportinio intereso" pažiūrėti ar gausis kas. Lt taip didelis pasirinkimas, danijoje deja ne. Spindulius 500 km aplink mane yra gal keturios audio parduotuvės. O aš šalia kopenhagos gyvenu, liūdną.:(

Tokiu atveju nesivaikyk pavadinimų, o sėsk mokytis fizikos. Gilinkis į tai kaip pagamintas ir kaip veikia garsiakalbis, iš ko padaryti filtrai. Pasidomėk apie akustikos dėsnius. Viskas šitas dalyvauja auto garso instaliacijoje. Garsiakalbiai tai tiki "molis" iš kurio lipdomas puodas. Tau kaip statybininkui: geros plytos pačios nesusimūrina. Dar reikalingas geras mūrininkas. Kaip žinia juo iš karto netampama.:)Jei turėsi didelį norą ir skirsi daug laiko, tai po kokių 5m pradėsi gaudytis šiuose reikaluose.

Platkauskas
2013-05-16, 09:51 PM
O tai ką man daryti dabar jai noriu kad muzika grotų mano automobilyje?:) savaitgalį kai turėsiu daugiau laiko susiziuresiu ką norėčiau ir galeciau nusipirkti ir tada vėl klausiu jusu nuomonės, jai nieko prieš.:)

Platkauskas
2013-05-16, 09:53 PM
Ką manot apie earthquake companija?

Cezarijus
2013-05-16, 10:50 PM
Jei turėsi didelį norą ir skirsi daug laiko, tai po kokių 5m pradėsi gaudytis šiuose reikaluose.

Kažkada buvau kaip autorius Platkauskas, netyčia čia užklydau, ir skaičiau ~1metus kol pradėjau kažką orientuotis, protingesnį klausimą galėjau užduoti. Tada kažką pasidariau, kažkas sudegė- perdariau, tada vėl tas pats. Po kokių ~3m atradau Visaton, jie buvo daug geriau nei visokie vidutinio ar pradinio lygio komponentai. Bet kad suprasti kas, kaip, kodėl ir už ką, kaip jau rašiau, prireikė ~3m skaitymo. Tik tada pasikeitė požiūris. Tad jei nori kažką darytis pats, pasidomėk Visaton, rezultatas manau bus žymei geresnis už visokius žemės drebėjimus ir t.t.

Platkauskas
2013-05-17, 07:25 AM
Bet ar verta pradėti nuo visatonu deginimo?:) o dėl earthquake tai ne apie komponentus o apie stiprintuvus ir mono blokus gal dar apie suba klausdamas turėjau galvoj.

Artūras S
2013-05-17, 09:20 AM
Silpniausia audio sistemos dalis yra akustika (garsiakalbiai). Nuo jų ir reikėtų pradėti. Su stiprintuvais situacija daug lengvesnė. Ypač kalbant apie pradinį lygį. Taigi neklausinėk bendrai apie gamintojus (visi pradinukai nuo to pradeda:)) o pradėk gilintis į techninius dalykus. Kaip minėjau siūlyčiau nuo garsiakalbių veikimo ir kas ten vyksta juose išsiaiškinimo. Norint pačiam kažką pasidaryti be šių žinių nieko nebus. Bus tik grybavimas ir pinigų mėtymas.

Platkauskas
2013-05-18, 09:52 AM
nu dar karta sveiki, ką manot apie šiuos komponentus? rainbow vanadium cs 230? gal stiprintuva kas pasiulys prie jų?

Platkauskas
2013-05-18, 09:53 AM
bagažinėja turbut bus 2x jl audio 12w0v3 su jl audio e 4300...

Artūras S
2013-05-18, 02:08 PM
nu dar karta sveiki, ką manot apie šiuos komponentus? rainbow vanadium cs 230? gal stiprintuva kas pasiulys prie jų?

Pagal tai kas matosi iš nuotraukų, tai nelabai kokie viduriai bus ir man asmenišai užkliūva filtruose ritės su feritais. Kitką reikia klausyti. Pats jų negirdėjau. pasiimk kokius Focal iš viršutinių ir baigsis bėdos su komponentais.

Platkauskas
2013-05-18, 02:15 PM
Kuriuos būtent žiūrėti iš focal?

Liveris
2013-05-18, 02:24 PM
Focal 165a

Platkauskas
2013-05-18, 02:26 PM
Aš katik apžiūrinėjau 165 v1. Ką per stiprintuvą jiem reikėtų junkti tiek ir 165a?

Artūras S
2013-05-18, 05:22 PM
Žiūrėk ne žemiausias serijas. Reiktų bent jau Focal 165 K2P

Artūras S
2013-05-18, 05:25 PM
Stiprintuvas tinka po 50w kanalui arba daugiau. Tačiau stiprintuvas prie tokių garsiakalbių turėtų būti taip pat ne pigiausių serijų.

Platkauskas
2013-05-18, 09:39 PM
taigi šiuo metu mano planuose yra šie dalykai;
JL audio 12w0v3 x 2 - 698lt
JL audio e4300- 440lt
Focal 165 v1- 1500
laidai gal iš zealum.
dar truksta mago ir stiprintuvo komponentams, viskam iki galo apgalvoti turiu laiko iki liepos mėnesio, tada gryšių i lt ir pradėsiu pirkti. Tad laukiu visų jūsų pastebėjimų ir patarimų.

Avgustas
2013-05-18, 10:02 PM
o mano patirtis sako:
svarbiausia yra geras install'as (laidai, lineikos, "kauliniai" podiumai), o su laiku priderini ir įranga, kuri pastaruoju metu labai keičiasi :)

Platkauskas
2013-05-18, 10:15 PM
Nu kas liečia kaulinius podiumus tai jai juos darysi 16tukui tai paskui jai koky 20tuką norėsi dėti bus problemą. Bet nuo tokių problemų manau nepabegsiu. O kuo aš daugiau skaitau tuo viskas painiau darosi. Nes kiek žmonių tiek nuomonių, vieniem gerai tas kitiems gerai kitkas. Čia kol pats nepabandysi nieko negali nuspręsti, tik tiek kad tokie forumai padeda tokiems jauniem šioje srityje susigaudyti kaip man. Bei profams pasidalinti savo patirtimi bei pastebėjimais. Tai tikiuosi dar sulaukti gerų patarimų.:)

Artūras S
2013-05-19, 12:03 AM
Tai tikėkimės K serija bus sekantis etapas.:D Dabar truputį pasimėtyk pinigais, paskui pradėsi pirkti teisingus daiktus. Matyt šitoje vietoje nieko pakeisti nepavyks. (akustika turi būti maximaliai gera.). V serija kol kas atrodys gera, bet ateityje pasidarys prastoka. Tačiau tu jau būsi ją nusipirkęs. Tada teks pardavinėti su nuostoliu. Taigi siūlau sutaupyti pinigų ir iš karto turėti gerą daiktą. Tačiau matyt ponas turite jų daug ir galite taškytis ir į kairę ir į dešinę. Na tada sėkmės.:beer:

Platkauskas
2013-05-19, 12:16 AM
Aš neatmetu galimybės įkąsti ir į k seriją bet tai bus aišku keliu mėnesių bėgyje. Tai gal būtu galima konkrečių pvz kas tiktų k serijos komponentas iš stiprintuvų? Dėl galvos taip pat norėtųsi užvedimo ant reikiamo kelio, nes paskaites jaų pradedu abejoti ar reikia man multimedijos, ar galima ir su ją išgauti ką tai gero...

Artūras S
2013-05-19, 12:28 AM
Jei kalbėti apie kokybę tada multimedija nereikalinga, net žalinga. Turi ieškoti nusipirkti:Alpine F1, Nakamichi CD 700II, Mc Intosh MX 406, Denon A1 arba Z1, Clarion 9244. Gal dar kas papildys mane. Gera stereo sistema tikrai geriau negu multimedija. Bent jau man. Daug maloniau paklausyti kokybišką skambesį negu žiopsoti filmą kai reikia žiūrėti į kelią. Prie Focal man tikdavo Audison stiprituvai. Bet reiktų VRX serijos ir kuo mažiau procesorių, ekvalaizerių ir filtravimų. Kas signalo kelyje viskas dažniausiai neigiamai įtakoja signalą ir galutinį rezultatą. geroje sistemoje tai turi reikįmės, multimedijoje beveik neturi.

Siūlau iš karto stengtis įsigyti gerus daiktu, taip galutiniame rezultate praleisi kelis'' laiptelius'' ir išleisi mažiau pinigų. Na o rezultatas bus toks pats kaip ir einant ''aplinkui.''.

Platkauskas
2013-05-19, 10:30 AM
kaip minėjau ankščiau mane multimedija domina dėl navigacijos, naudoju ja pakankamai daug ir nepatinka tie laidai iš "prikurkės" pastoviai besimaišantys...

Artūras S
2013-05-19, 10:51 AM
Tada daryk kaip išmanai. Jei nori kokybės- reikalingi kompromisai. Principas labai paprastas: kuo trumpesnis signalo kelias tuo kokybė geresnė. Kuo daugiau funkcijų pridėta į grotuvą tuo daugiau elektroninių detalių per kurias keliauja signalas. Tai jį ir neigiamai visa tai įtakoja. Hi End grotuvuose yra net Direct funkcija. Tembrų bloko apėjimas. Daugelis ar gal visi aukščiau išvardinti auto grotuvai tą funkciją turi. Ir tai dar tuos grotuvus žmonė tobulina. Taip, kad tikiuosi supratai apie kokį lygį kalbame.

Platkauskas
2013-05-19, 10:56 AM
tai gal turit kokių pasiulymu dėl kompromiso? kaip ankščiau buvo minėta tai jvc pakankamai gražiai išgroja, žiūrėjau KW-NT1?

Platkauskas
2013-05-19, 11:26 AM
ka dėl laidų galit patarti, kokį saugikli, saugikline kolonelem kokius laidus kiek kubiku? + -?, linijiniai?

Saulidze
2013-05-19, 01:36 PM
Laidams nepagailėk lešų taip pat, pliuso turėtų užtekt 35mm2, minusinis gali kiek ir mažesnis būt. O dėl linijinių, tai jei yra litavimo žinių, galima gerus laidus pačiam pasigaminti, vienas forumietis savo puslapyje yra patalpinęs visa DYI (www.omsonas.lt), pats tokius naudoju, tikrai nesiskundžiu;)

Black Scorpio
2013-05-19, 01:50 PM
Laidams nepagailėk lešų taip pat, pliuso turėtų užtekt 35mm2, minusinis gali kiek ir mažesnis būt. O dėl linijinių, tai jei yra litavimo žinių, galima gerus laidus pačiam pasigaminti, vienas forumietis savo puslapyje yra patalpinęs visa DYI (www.omsonas.lt), pats tokius naudoju, tikrai nesiskundžiu;)šiaip jau laidaų storis turi būti vienodas

darializ
2013-05-19, 02:41 PM
Laidams nepagailėk lešų taip pat, pliuso turėtų užtekt 35mm2, minusinis gali kiek ir mažesnis būt. O dėl linijinių, tai jei yra litavimo žinių, galima gerus laidus pačiam pasigaminti, vienas forumietis savo puslapyje yra patalpinęs visa DYI (www.omsonas.lt), pats tokius naudoju, tikrai nesiskundžiu;)

visiška nesamonė, jeigu minusas plonesnis, tai ir pliuso storis praranda prasmę.

Artūras S
2013-05-19, 04:43 PM
tai gal turit kokių pasiulymu dėl kompromiso? kaip ankščiau buvo minėta tai jvc pakankamai gražiai išgroja, žiūrėjau KW-NT1?
Nepyk, bet nebeturiu ką pridurti. Bandyk skaityti temą nuo pradžių. Mano rašliava visa eina pro šoną.

darializ
2013-05-19, 10:02 PM
Artūras bando tau pasakyti, kad kokybiškai grojančių televizorių nėra ir kogero mes neuslauksime. o tu vistiek prašai patarti kokią multimediją pirkti kuri grotų.

Atsakymas: GROJANČIOS MULTIMEDIJOS NĖRA !!!!!

jei jau pirksi televizorių, tai nebešvaistyk pinigų brangiem garsiakalbiam ir stiprintuvam

Platkauskas
2013-05-19, 10:54 PM
Aš suprantu kad nepalyginsi multimedijos su tarkim Alpine F1, Nakamichi CD 700II, Mc Intosh MX 406, Denon A1 arba Z1, Clarion 9244 ar kitais daug paprastesniais grotuvais, bet aš save kolkas laikau ta vidutine klase kurei reikia ir optimalaus praktiškumo ir kiek imanoma išspausti iš to gero garso. aš nesu garantuotas bet tiek Artūras S. tiek Vilmantas atstovauja shop'ams kurie prekiauja tam tikrų firmu gaminiais, ir jai pas juos ateina potencialus klijantas ir sako "norėčiau multimedijos" tai jie turbut nesako kad jos yra šudo gabalai. sorry už savo pamastymus. Aš nesiruošiu varyti i garso varžybas ar panašiai, svarbu kad mane tenkintu tai ka isidėjas. Žinau kad po kurio laiko norėsis vis daugiau geriau ir t.t Bet viskam turi ateiti savo laikas. Su darializ tikrai galėčiau pasigynčiti dėl paskutinio jo komentaro nors ir esu visai Žalias.

Blogulis
2013-05-19, 10:58 PM
paskaičiau ir graudu pasidarė...

Platkauskas
2013-05-19, 11:03 PM
kas tau nepatinka? Blogulis

Black Scorpio
2013-05-19, 11:27 PM
Aš suprantu kad nepalyginsi multimedijos su tarkim Alpine F1, Nakamichi CD 700II, Mc Intosh MX 406, Denon A1 arba Z1, Clarion 9244 ar kitais daug paprastesniais grotuvais, bet aš save kolkas laikau ta vidutine klase kurei reikia ir optimalaus praktiškumo ir kiek imanoma išspausti iš to gero garso. aš nesu garantuotas bet tiek Artūras S. tiek Vilmantas atstovauja shop'ams kurie prekiauja tam tikrų firmu gaminiais, ir jai pas juos ateina potencialus klijantas ir sako "norėčiau multimedijos" tai jie turbut nesako kad jos yra šudo gabalai. sorry už savo pamastymus. Aš nesiruošiu varyti i garso varžybas ar panašiai, svarbu kad mane tenkintu tai ka isidėjas. Žinau kad po kurio laiko norėsis vis daugiau geriau ir t.t Bet viskam turi ateiti savo laikas. Su darializ tikrai galėčiau pasigynčiti dėl paskutinio jo komentaro nors ir esu visai Žalias.
trumpai tariant beveik visų multimedijų grotuvų goijmą galima prilyginti papastiems grotuvams iki kokių 500lt. ir nėra reikalo lyginti su taip kuriuos tavi išvadintu elitu (jų kainos varijuoja nuo 3000 iki 5000)

Platkauskas
2013-05-19, 11:34 PM
cia mano buvo 6ie varijantai buvo paminėti dėl kontrasto, dėl to ta mintis ir baigėsi žodžiais ir kitais daug paprastesniais...

Inproof
2013-05-19, 11:36 PM
Vyrai tiek šnekos i lankas, o gero patarimo nėra... Nori gero garso imi multimedia suskaitmeniniu išėjimu ir jungi išorinį procą.... Prašau jum grojanti multimedia....

darializ
2013-05-20, 07:52 AM

patikėk, mano kelias su multimedijom pramintas. Galiu tau tik tiek pasakyti, kad brangiausia multimedia, yra maždaug pigiausio blaupunkto lygio garso atžvilgiu. tai apie kokius tu čia dar F1 svaigsti ??? Deje, kas universalu, netinka niekam. Draugiškas patarimas:
1. Multimedia,(filmais klipais ir t.t.) tu pats džiaugsiesi tik pirma mėnesį po įsidėjimo. vėliau ji tau pasidarys nebereikalinga, arba tik pasimaivyti tada kai įsės kokia blondinė. Bet deje, šiais laikasi tuo nebepasimaivysi. Kas antra vidutinio senunmo mašina orginalioj sistemoj jau turi toki "malonuma"
2. Navigacija taip pat naudosesi nedaug. Sunkus žemėlapių atnaujinimas, kogero daugunmoj modelių netgi nėra naujų žemėlapių. Paprasčiau yra nusipirkti navigaciją už 300lt arba išmanųį telefoną. Taip turėsi navigaciją ir mašinoj, ir su dviračiu važiuojant, ir keliaujant pėsčiom. Dideliuose miestuose delninės navigacijos vaikštant yra nepakeičiamas dalykas. Plius galėsi pats naujinti žemėlapius kada panorėsi ir kiek panorėsi. Jeigu nervuoja kyšntis laidas iš "prikurkės", prasivesk tą laidą už panelės pasijungęs nuo kokio pliuso iš laidyno.
3. jeigu pirksi multimediją su skaitmeniniu išėjimu, paskui dar procą (ar dar koki velnią), tai įdomu ką tu dar už tuos 4000-5000lt nupirksi.
4. Yra vienas gana neblogas variantas norint turėti ir gerą garsą ir multimediją mašinoj. Aš pats jo nebespėjau įgivendinti. Gali dėti dvi "galvas". jungimo būdų yra įvairių. bet tai vėlgi atsiriame į piniginę. tavo skiriama suma verčia šį variantą pamiršti.

taigi, tavo teisė rintktis. jei pasirenki multimediją, tai nustok keiktis tokiais žodžiais kaip A1, Z1, F1... tada kalbėkim: bochman, blaupunkt, xzound.

muzotonas
2013-05-20, 08:19 AM
Multimedijos garso kokybės yra kaip ir eilinio mago, lyginti juos su grietinėle kaip 7990, Z-1, ir t.t. negalima. Bet realiai tos kokybės pakanka, kad nedegraduotu klausa.
Kas dėl žemėlapių tai priklauso nuo gamintojo ir atnaujinimai yra labai lengvai diegiami.
O kas liečia bendra tendencija tai yra tokia, kad tai yra ateitis ir norim mes to ar nenorim tų kombainų tik daugės. O garsas genda nuo kartos į kartą.

darializ
2013-05-20, 08:28 AM
Multimedijos garso kokybės yra kaip ir eilinio mago, lyginti juos su grietinėle kaip 7990, Z-1, ir t.t. negalima. Bet realiai tos kokybės pakanka, kad nedegraduotu klausa.
Kas dėl žemėlapių tai priklauso nuo gamintojo ir atnaujinimai yra labai lengvai diegiami.
O kas liečia bendra tendencija tai yra tokia, kad tai yra ateitis ir norim mes to ar nenorim tų kombainų tik daugės. O garsas genda nuo kartos į kartą.

tokiu atveju, geriau parduok ta galaxy, dasidėk tuos 5000lt, nusipirk naujesnę su dvd ir navigacija. Išloši visomis prasmėmis: turėsi dvd, turėsi navigaciją, garso kokybė bus panaši (tik gal tyliau gros), ir prie viso to turėsi naujesnę mašiną.

Platkauskas
2013-05-20, 10:14 AM
Tai kaip suprantu jusu patarimas būtu toks. Arba pirk galvą už 3000-5000 arba keisk mašina. Nu verta pasvarstyti atsižvelgus į faktą kad mano visa aparatūra turėjo tilpti į tą sumą. Net nejuokinga.

Vilmantas
2013-05-20, 10:14 AM
Vilmantas atstovauja shop'ams kurie prekiauja tam tikrų firmu gaminiais, ir jai pas juos ateina potencialus klijantas ir sako "norėčiau multimedijos" tai jie turbut nesako kad jos yra šudo gabalai.
Tiesa - nesakau kad tai Š - tačiau VISUOMET patariu pirktis pigesnį vieno DIN grotuvą, o likusią sumą įprasminti garsiakalbių keitime ir paruošoje, na arba koks kitas kompromisas...

Platkauskas
2013-05-20, 10:21 AM
Tai būtu malonų išgirsti daugiau tu kompromisų, nes dabar yra statytis telika ir junkti proca, nors prieš tai post'as buvo kad kuo mažiau visokių procu ir t.t.

Cezarijus
2013-05-20, 10:25 AM
Autoriau, o tu kokį lygį nori pasiekti? Kokias sistemas esi girdėjęs? Kas tau pačiam patinka? Gal tau užtenka multimedijos lygio? Ar nebus taip: įsidėjau f1- nu nifiga nivalit...

darializ
2013-05-20, 10:28 AM
Tai būtu malonų išgirsti daugiau tu kompromisų, nes dabar yra statytis telika ir junkti proca, nors prieš tai post'as buvo kad kuo mažiau visokių procu ir t.t.

mano patarimas būtų, nusipirk magą už 300lt, tarkim P77 ir visos multimedijos po 3000-5000lt nublanks.
Bet jei nori vaizdo, tai irgi nėra blogai. kiekvieno teisė pasirinkti.

Artūras S
2013-05-20, 10:37 AM

Jei nesi kontūzytas ir tavo ausys sveikos drąsiai gali save priskirti prie normaliai girdinčių žmonių. Tai reiškia kad esi tarp visų normaliai girdinčių. Tame tarpe ir tarp mūsų. Taigi visi ir bando tau pasakyti kas geriausiai, praleidžiant visus tarpinius variantus.

PS. aš atstovauju tik save ir jokių parduotuvių neturiu. Pats darau audio sistemas savo rankom tom kuriom dabar rašau.

Platkauskas
2013-05-20, 10:46 AM
Nu šaunuolis Artūras S. Nu aš suprantu kad jūs visi norit tik geriausio.:) bet aš tikrai nesiruošiu pirkti galvos už praktiškai visa arba net didesnia suma kuri yra numatyta visam šiam reikalui. Cezarijus o į kokius lygius gali suskirstyti? Kaip jaų pradžioje rašiau tai nieko normalaus nesu girdėjęs ir šiuo metų neturiu galimybės pasiklausyti. O apibūdinti norima garsą tikrai sunku.

Artūras-M
2013-05-20, 11:01 AM
Tu ne pasiūlymų lauki, o pritarimo, kad reikia statyti multimediją. Ok, pritariu, nes tau gero garso nereikia, tu net nesuvoki kas tai yra, tai net nereikia daryti kažką geriau. Imk bet kokią multimediją, kuri tau patinka/graži ir statyk, bus gerai. Jeigu pasiseks, tai po kažkurio laiko pamatysi kad suklydai ir tada nusuksi į teisingą kelią pats. Jeig pasiseks dar labiau, tai liksi patenkintas savo pasirinkimu visam likusiam gyvenimui ir tokiu būdu liksi tarp tų 99%, kuriems pofik garso kokybė, svarbu tik kiek triukšmo ir kuo daugiau mygtukų. Gerai girdėti gali bet kas, bet tik maža dalis turi pakankamai išprusimo, kad klausyti... Šiaip esu susidūręs, kai klientas pasako atvirai - man reikia kad būtų krūta ir sudarytų įspūdį, girdėtųsi iš toli. Gerbiu tokį atvirumą, nes tai pagerina rezultatą.

Kas link tavo argumento, kad mutimedijos reikia dėl navigacijos, užkniso laidai, tai čia vaikiškas argumentas. Būk vyras, sakyk tiesiai - man reikia pasipontavoti, prieš mergas/kolegas, bei pasirodyti kietam. (iš patirties galiu pasakyti, kad čia ne tas kietumas, kurio reikia mergom). Bet kokią suknistą navigaciją gali pasijungti taip, kad ji tik aliktų savo funkciją ir nesimakaluotų jokie laidai. O tai, kad tą navigaciją galima prireikus išsiimti iš auto ir neštis rankoje, yra tik papildomas bonusas, kuris kitą kartą gali būti išsigelbėjimas. Visi kombainai gal ir patogūs tuo, kad viskas krūvoje, tačiau kokybė nukenčia neišvengiamai. Kombainai jau gamybos procese orentuojama į tuos 99% nemokančių/nenorinčių klausyti.

Procai - tu net nesuvoki kas tai yra, tačiau tas žods skamba magiškai (krūta). Tik susimastyk, kodėl visi, kurie praeina visą tobulėjimo kelią tuos procus ne tik keikia, bet ir išjungia visam laikui, net jeigu sistemoje tie procai jau būna, ir suderinti juos jau moka.

Taip kad pradėk savo tobulėjimo kelią, montuokis multimediją, navigaciją , procesorius ir pirmyn. Tik mintyje turėk tai, ką tau čia publika surašė, ir galiausiai turėk ateityje drąsos pripažinti, kas marketingistas, o kas marketingo auka, arba tai, kad tau iš esmės ne garso kokybė yra svarbi. O į auką galiu parodyti pirštu jau dabar ;)

Black Scorpio
2013-05-20, 11:02 AM
manau čia labai tiks:

LM forume į PM gavau tokį klausimą, ir parašiau tokį atsakymą apie grotuvus:

-------- Carb0nataS parašė: --------
O siaip del tu grotuvu yra ten koks kosminis skirtumas tarp pvz 300lt kainuojancio ir 700lt ?gotuvus galima skirtysi į keletą kategorijų. či paskirtsyiu pagal save maždaug, kad būtų suprantamiau.
t.y.
1: pigūs
2: brangesni dėl grojimo (atkuia garsą geriau negu analogai su pribombasasi už paanšią keina, bet reikalauja gana rimtų kitų sistemos elementų)
3: brangesni dėl pribombasų (t.y. grutuvai su visokaisi blizgučiais, spalvotais ekranais ir dar velniai žino kokiais dalykais kuie po savaitės tampa nebenauudojami
4: brangesni dėl galimybių (iš esmės tai tam tikra 2 grupės atmaina. t.y. grotuvai turintys gana plačias eguliavimo funkcijas, leidžiančias maskuoti sistemos trūkumus)
5: labai brangūs dėl grojimo (tas pats kas 2 grupė, bet visai kitame lygyje. kur naujo grotuvo kaina viršija 3000lt, bet paprastai net pribombasų neturi http://static.linkomanija.net/pic/smilies/smile1.gif )

tavo atveju tau reikėtų (4) grupės grotuvo. Kas liečia skirtumus, tai už 300lt tu nupeki tik bazinį grotuvą, t.y. grynai 1 grupė. Už 700lt jau patenkama į 2-3-4 grupes. Aišku geresni šių grupių grotuvai siekia iki maždaug 2000lt, tad kainos diapazonas plius/minus 500-2000lt.
čia kalbu apie oficialias padavimo kainas
Pvz, Pioneer DEH-P88RS, savo laiku kainavo ~1900lt, ir yra grynai (4) grupės grouvas. Jo pagalba galima suvesti praktiškai bet kokią sistemą (išskyrus jau aukšto lygio) turi visus filtrus, 16 juostų EQ, garso korekcijas ir da visokio velnio http://static.linkomanija.net/pic/smilies/smile1.gif
šiai dienai skelbimuose ~500lt naudoto kaina

atsakymas į klausimą: taip, yra skirtumas tarp grotuvo už 300 ir 700lt, bet nelygu kokio to skirtumo ieškosi. jeigu pirksi brangesnį grotuvą, nes jis geriau groja tai su prasta sistema to praktiškai nepajusi ir skirtumo nebus http://static.linkomanija.net/pic/smilies/smile1.gif

p.s. dauguma forumo vartotojų (ypač tau patarinėjančių) turi sistemas kurios kokybiu atžvilgiu laisvai telpa į 3% geriausių sistemų (įskaičiuojant visas dėtines ssistemas, katu su budiliškosiomis) taigi jas galima drąsiai vadinti aukšto lygio sistemomis. O itin auktšą lygį pavadinčiau ~0,5% sistemų, kurių yra vienetai.

darializ
2013-05-20, 11:24 AM
Nu šaunuolis Artūras S. Nu aš suprantu kad jūs visi norit tik geriausio.:) bet aš tikrai nesiruošiu pirkti galvos už praktiškai visa arba net didesnia suma kuri yra numatyta visam šiam reikalui. Cezarijus o į kokius lygius gali suskirstyti? Kaip jaų pradžioje rašiau tai nieko normalaus nesu girdėjęs ir šiuo metų neturiu galimybės pasiklausyti. O apibūdinti norima garsą tikrai sunku.

gaila, kad nebėra galimybes mano buvusį E39 paklausyti. Nesunkiai būčiau suorganizavęs perklausą su multimedia, vienu procesoriniu, ir viena "direct" vidutinio lygio galva. tada nekvaršintum galvos ir manau per pusvalandį apsiprendimas būtų aiškus.

Platkauskas
2013-05-20, 11:41 AM
Aš netaikau neį į tuos 3% neį juolabiau į tuos 0,5 % nes neį lėšos neį mano žinios to niekaip neleidžia. Kad ir turėtum savo E39 vistiek be liepos nieko paklausyti negaliu. Dar bandysiu ieškoti čia vietinių instaleriu gal jie turės ką paklausyti.

darializ
2013-05-20, 12:09 PM
Aš netaikau neį į tuos 3% neį juolabiau į tuos 0,5 % nes neį lėšos neį mano žinios to niekaip neleidžia. Kad ir turėtum savo E39 vistiek be liepos nieko paklausyti negaliu. Dar bandysiu ieškoti čia vietinių instaleriu gal jie turės ką paklausyti.

klausyti neuž-tenka, reikia lyginti...

Platkauskas
2013-05-20, 12:10 PM
Reikia turėti ką lyginti..

Cezarijus
2013-05-20, 12:17 PM
Cezarijus o į kokius lygius gali suskirstyti? Kaip jaų pradžioje rašiau tai nieko normalaus nesu girdėjęs ir šiuo metų neturiu galimybės pasiklausyti. O apibūdinti norima garsą tikrai sunku.

galiu apibūdinti savo sistemą: Pioneer 77 ~250Lt; stiprintuvas 6 kanalų su perdarytais filtrais skirtas biampingui ~500Lt; visatov midai 150Lt pora; Aukštadažniai nenauji ~100-150 Lt pora; Storai išklijuotos durys bitumu ~200Lt. Laidai kiek kainavo nepamenu. Trumpai apie grojimą: pakankamai švelniai, pakankamai detaliai, protingai klausant niekas nebarška, atkuriama daug maž visa dažnių juosta. Mano poreikius šiai dienai tenkina. Ir net subo nereikia, nors yra du laisvi nenaudojami kanalai. Ir aš save priskiriu kažkur per vidurį tarp tų 99% ir to 1%. O tu dabar, nežinau ką mėgstu, bet noriu kad būtų skanu ir daug. Ir lygiuojies į tą 1%. Kol nežinai ko nori konkrečiai, nedaryk.

darializ
2013-05-20, 12:19 PM
Reikia turėti ką lyginti..

dauguma instalerių manau turėtų tau ką paklaustyti ir palyginti.

Black Scorpio
2013-05-20, 12:43 PM
galiu apibūdinti savo sistemą: Pioneer 77 ~250Lt; stiprintuvas 6 kanalų su perdarytais filtrais skirtas biampingui ~500Lt; visatov midai 150Lt pora; Aukštadažniai nenauji ~100-150 Lt pora; Storai išklijuotos durys bitumu ~200Lt. Laidai kiek kainavo nepamenu. Trumpai apie grojimą: pakankamai švelniai, pakankamai detaliai, protingai klausant niekas nebarška, atkuriama daug maž visa dažnių juosta. Mano poreikius šiai dienai tenkina. Ir net subo nereikia, nors yra du laisvi nenaudojami kanalai. Ir aš save priskiriu kažkur per vidurį tarp tų 99% ir to 1%. O tu dabar, nežinau ką mėgstu, bet noriu kad būtų skanu ir daug. Ir lygiuojies į tą 1%. Kol nežinai ko nori konkrečiai, nedaryk.galiu drąsiai pasakyti, kad drąsiai patenki į kokia 5-10% geriausių... matyt nelabai įsivaizduoji kiek budulių yra :DDDD

Vilmantas
2013-05-20, 07:23 PM
Esant poreikiui - vienu metu galiu dvi gan skirtingai skambančias auto pateikti perklausai. Abi padoriai įgarsintos.

Platkauskas
2013-05-20, 09:44 PM
Pirmas dalykas aš netaikau į joky vieną procentą. Nesupratau kur tą sugebat isskaityti? Antrą aš tikrai neprašau jusu leidimo statytis multimedija. Man vaizdas gražus multimedijos ir ji man tinka praktiškumo atžvilgiu. Nesu gyvenime naudojas navigacijos vaikščiodamas ar dviračių važinėdamas. Taigi užmirštam šią diskusija dėl multimediju.

Artūras-M
2013-05-21, 12:01 AM
Man vaizdas gražus multimedijos ir ji man tinka praktiškumo atžvilgiu. .................. Taigi užmirštam šią diskusija dėl multimediju.
Tai va nuo šito ir reikėjo pradėti - dėk bet ką, kas pagal kišenę ir kas patinka. Tokioje situacijoje visa kita pofik.

Platkauskas
2013-05-24, 08:18 PM
sveiki dar karta ka manot apie Focal 165v30?

Avgustas
2013-05-24, 08:45 PM
Polyglasai neblogi, netgi gerai :)

darializ
2013-05-24, 08:52 PM
sveiki dar karta ka manot apie Focal 165v30?
išpradžių prašei, kad kas nors patartų apie grojančią multimediją, visi forumiečiai tau vienareiskmiškai pasakė, kad grojančios multimedijos nėra. tačiau likai prie savo nuomonės.
tai kokio velnio klausi ką mano apie komponentus? vistiek susidarysi savo nuomonę.

Platkauskas
2013-05-24, 08:58 PM
tai tada nx šitas forumas reikalingas? Jai tau Ekspertas nepatinka ko aš klausiu ar domiuosi tai papraščiausei nerašyk ir neskaityk jokių problemu nebus...

Avgustas
2013-05-24, 09:05 PM
tuomet sorry, ne šis forumas tau skirtas...

Platkauskas
2013-05-24, 09:16 PM
tai man apsimoka dar čia jusu ko klausti ar čia visi užsišike busit dėl multimedijos?

darializ
2013-05-24, 09:20 PM
tai tada nx šitas forumas reikalingas? Jai tau Ekspertas nepatinka ko aš klausiu ar domiuosi tai papraščiausei nerašyk ir neskaityk jokių problemu nebus...

ką tau žmonės turi parašyti? parašys kad geras daiktas, įsidėsi ir paskui keiksi kad negroja.. galų gale keiksi tuos "ekspertus", kad nieko nenusimano. tu suprask, kad negalima vertinti atskirų sistemos elemtų. reikia vertinti visumą. visa sistema groja silpniausios grandies lygyje. į savo sistemą prie multimedijos dėk nors ir utopijas, bus labai sėkmingai išmesti pinigai. čia tas pats kas klausti ką manote apie vw golf. išgirsi labai platų diapazoną nuomonių.

Platkauskas
2013-05-24, 09:23 PM
Gerai viskas aišku čia...

darializ
2013-05-24, 09:31 PM
Gerai viskas aišku čia...

nesuprask tu klaidingai. šis forumas yra GERO garso. multimedija su tuo nieko bendro neturi. bet jeigu tu nori tai nieks taves neatkalbinės. dėk, džiaukis ir važinėk. kadangi aš pats turiu labai skaudžios patirties su multimedija tai bandau kažkam pagelbėti. po poros metų suprasi, kad padarei didžiausią klaidą. bet net ir mažam vaikui reikia leisti kartą nudegti pirštus, kad daugiau nelystų prie ugnies. kitaip nespėsi gaudyt jo.

Platkauskas
2013-05-24, 09:36 PM
nu bet reikia suprasti taip: jai deduosi multimedija tai kitos sistemos gali būti pačios pigiausios ir gaidiškiausios? nu gerai pabandysiu multimedija nepatiks išmesiu o tai ka daryt su likusia sistema? Jau galva plyšta...

darializ
2013-05-24, 09:51 PM
nu bet reikia suprasti taip: jai deduosi multimedija tai kitos sistemos gali būti pačios pigiausios ir gaidiškiausios? nu gerai pabandysiu multimedija nepatiks išmesiu o tai ka daryt su likusia sistema? Jau galva plyšta...

tai nereiškia dėti žemiausio lygio, tai reiškia patartina dėti multimedijos lygio, jeigu nenori veltui mėtyti pinigu.

Platkauskas
2013-05-24, 09:57 PM
Aš suprantu taip, jai deduosi multimedija tada reikia leisti pinigus jos lygio sistemai, paskui pagal jus suprasiu kad multimedija yra Š.... viska turėsiu mesti laukan ir pradėti viska iš pradžių? tai gal butu galima komponentus susidėti normalius, stiprintuvus ir tik paskui keisti galvas juk tai turbut pigiau atsieitų? Ne?

darializ
2013-05-24, 10:11 PM
Aš suprantu taip, jai deduosi multimedija tada reikia leisti pinigus jos lygio sistemai, paskui pagal jus suprasiu kad multimedija yra Š.... viska turėsiu mesti laukan ir pradėti viska iš pradžių? tai gal butu galima komponentus susidėti normalius, stiprintuvus ir tik paskui keisti galvas juk tai turbut pigiau atsieitų? Ne?

viskas.. pasiduodu :D
jei esi pasiruošęs keitalioti sistemos dalis, tuomet nieks geriau kaip tavo pačio ausis nepasakys ar tau tinkamas ar netinkamas daiktas ..

Black Scorpio
2013-05-24, 11:57 PM
nesuprask tu klaidingai. šis forumas yra GERO garso. multimedija su tuo nieko bendro neturi. bet jeigu tu nori tai nieks taves neatkalbinės. dėk, džiaukis ir važinėk. kadangi aš pats turiu labai skaudžios patirties su multimedija tai bandau kažkam pagelbėti. po poros metų suprasi, kad padarei didžiausią klaidą. bet net ir mažam vaikui reikia leisti kartą nudegti pirštus, kad daugiau nelystų prie ugnies. kitaip nespėsi gaudyt jo.
ARBA visdėlto tave tai tenkins ir važinėsi laimingas.

Ko gero neperklausęs keleto instalų nesužinosi ko nori

Artūras-M
2013-05-25, 12:11 AM
nu bet reikia suprasti taip: jai deduosi multimedija tai kitos sistemos gali būti pačios pigiausios ir gaidiškiausios?
Priekis turi būti geras, visa kita tiks ir gaidiška.

nu gerai pabandysiu multimedija nepatiks išmesiu o tai ka daryt su likusia sistema? Jau galva plyšta...
Tau pradžiai reikia bent ką nors paklausyti, pažiūrėti tą savo multimediją veikime, neskubėk...

Platkauskas
2013-10-23, 07:31 PM
Sveiki gyvi. Ar atsirastu žmogus kuris galėtų suprojektuoti dėžę subui?

Artūras S
2013-10-24, 08:19 AM
Siūsk duomenis, savaitgalį bandysiu rasti laiko.

Platkauskas
2013-10-24, 08:13 PM
Gtx pro eleminator III ×2. dekui is anksto.

ulida
2013-10-24, 09:25 PM
Qts; Vas; Fs; Re; Le; Xmax; Z; Qms; Qes; SPL; Pe; B.L; diametras; Sd;
prie to pačio surask ir visus šituos duomenis, kitaip tau nieko nepaskaiciuos, žmogus nori padet o tu net šiknos nepajudini...

Platkauskas
2013-10-24, 10:00 PM
Nieko apsoliuciai internete nerandu apie juos. Ryt I parduotuve uzsuksiu gal ten gausiu duomenis.

Platkauskas
2013-10-25, 12:03 AM
Diametras 12" neatkreipiau demesio kad neparasiau jo. Sorry.

Platkauskas
2013-10-25, 04:25 PM
Štai ka pavyko parduotuveje sužinoti: VAS 61,3. FS 33. QTS 38. taippogi susitariau kad jis man padarys dėžės brėžinius. Bet gal bent jau litraža kas gali paskaičiuoti?

Platkauskas
2013-10-25, 06:59 PM
Taigi garso sistemų profesionalai. štai ka susikomplektavau. priekis Audio system m165plus. į galines dureles eis tik midbass iš tos pačios operos as m165plus. subai bus 2x gtr12 pro eleminaitor III. stiprintuvas priekiui bus performance teknique ICBM 4-800. subui performance teknique ICBM 1-2500. Išpeikit arba paplokit per petį.:D Dar siūlė stiprintuvą imti 6 kanalu ir viska junkti per ji viena: rockwood 6amp 5029. Čia grynai pinigu taupymo sumetimais, ką jūs apie tai manot? dėl galvos dar vyksta galvojimai ir ieškojimai. Laukiu jūsų pastebėjimų...

Artūras S
2013-10-25, 10:51 PM
Tai kokios dėžės reikia?

PS šiaip tai duomenų apie garsiakalbį mažoka. Yra dar tokie kaip: Le,Re,Qms, Qes, SPL,BL,SD,Mms,Xmax.

Vilmantas
2013-10-25, 11:40 PM
Dristu reziumuoti klausdamas: ar tai yra ta už penkias štukas litų susirinkta minėta komplektacija? Ar kažkas pasikeitė finansinėje situacijoje perkant, ar šiaip nutiko kažkokie nepaaiškinami dalykai?

Platkauskas
2013-10-26, 10:35 AM
Šiaip tai turbūt nutiko nepaaiškinamas dalykas. Nes visas šitas malonumas kainuos grubiai apie 4000lt plius galva, subo dėžė, podiumų darymas, vibro garso izoliacija. Kas dėl dėžės tai turbūt portinėją jie užgros, o dėl kitų duomenų tai viskas ką pavyko gauti, šie duomenys buvo ištraukti iš spec. programos dėžėm daryti. Čia kaip suprantu danams tokių duomenų pilnai užtenka. nors keista nes parduotuvė yra oficialūs gtx tiekėjai o info neturi.

Artūras S
2013-10-26, 03:59 PM
Tai maždaug suskaičiuoti užtenka, bet tiksliau tai ne. Tai maždaug turėtų būti 40ltr dėžės tūris.(lengvai daminta) Fazės apvertėjas kurio ilgis nuo 300mm iki 400 kurio diametras 100mm. Reiktų pabandyti kaip geriau gros.

Kadangi parametrų minimaliai tai už rezultatą neatsakau.Kažkokį keistą gamintoją pasirinkai, kuris niekur nepateikia garsiakalbio T/S duomenų. Reikėjo pirkti kokius Alpine ir ten viskas gamintojo puslapyje juodu ant balto.

Platkauskas
2013-10-26, 07:14 PM
Nu čia pagal pardavėja geras kainos ir kokybės santykis.

Artūras S
2013-10-26, 08:40 PM
Tai nežinau tada. Mačiau yra tų dėžių gatavų. Jei gamintojas tas pats tai geriau pirkti gatavą. Matyt toks jų tikslas ir yra. "Kreivokas" gamintojas.

Platkauskas
2013-10-26, 08:55 PM
nu dėžė man kainuoja 900 danijos kronų tai gaunasi apiė 400 litų. tai aš geriau pats pasidarysiu. Taupydamas pinigus ir šiaip noriu kad būtų kuo daugiau mano paties darbo įdėta į viską.:D

Vilmantas
2013-10-26, 09:34 PM
Pigūs dedamieji nesuteikia garbės sistemai už keturis gabalus. Nežinau, bet panašu kad arba smarkiai permoki, arba tave mausto.

Platkauskas
2013-10-26, 09:37 PM
nu reikia nepamiršti kad viska perku danijoje kainų skirtumas yra su Lietuva lyginant bet jai pirkti lt ir siustis tai kaina ir atsistotų panašiai taip pat. tik aišku dėl kokybės yra klausimai.

Vilmantas
2013-10-26, 09:44 PM
Nu tik nereikia su siuntimais - šimtas litų už siuntą tikrai būtų ta nuolaida ką gautum pirkdamas visą sistemos komplektą. Tuo tarpu matau jog ten susibašliavai neadekvačiai rezultatui.

Platkauskas
2013-10-26, 09:52 PM
palyginimui Rainbow BEAT1 kainuoja 2299 DKK tai yra 1060 LTL tai yra 360 brangiau nei garsugamoj bet man jo atsisiuntimas kainuoja apie 200-250lt.

Platkauskas
2013-10-27, 05:32 PM
Aš dar nesusibašliavau, tik paprašiau jo pateikti pasiulyma.

kostas
2013-10-27, 07:52 PM
Jeigu taip kainos skiriasi, tai pirk Lietuvoj. Juk važinėja į Daniją, kaip ir į UK visi mikroautobusai. Juk tokia siunta kiek kainuos? 100Lt? 200Lt? Daugiau tai nekainuos. Kokios problemos?

Artūras S
2013-10-27, 07:57 PM
Aš dar nesusibašliavau, tik paprašiau jo pateikti pasiulyma.
Tada keisk komponentų poziciją. Tiesiog pirk aukštesnes serijas. Akustika yra silpniausia audiosistemų grandis, o perkant pigiausias serijas tai iš viso tyliu.

Platkauskas
2013-10-28, 07:20 PM
Tai as db ir desiu aukstesnes klases komponentus ir pirksiu is lt.:D

bigbrother
2014-02-11, 09:20 PM
Kaip zmones sake taip ir gavosi. Na bet isbandes savo kailiu turesi ka pasakyti. Siaip uk ir nera daug audio parduotuviu. Geriausias draugas ebay. Siuntimas ne drambli kainuoja.

Platkauskas
2014-02-22, 09:16 PM
file:///C:/Users/mindaugas/Desktop/20140222_154609.jpgSveiki laukiu protingų minčių ka daryti su vidinėmis skardomis ir skylėmis? Garsiakalbiai bus orginaliose vietose ant medinių žiedų kolkas. dėkui

Platkauskas
2014-02-22, 09:21 PM
čia foto turbut taip imesti reikia

gieshiukas
2014-02-23, 09:58 PM
aš pas save dariau taip...