PDA

View Full Version : Golf mk3 priekis

skolerik
2013-11-09, 08:18 PM
Labas vakaras :)
Šiaip ne taip, bet nusprendžiau savo golfuke susidėti kažką į priekį.Pasiskaitinėjau šiek tiek forumą ir nusprendžiau, kad į priekį dėsiu ws17e ir nežinau kokius aukštadažnius dėti, daug kas rašo, kad labai patenkinti yra gaiva 0606 aukštadažniais, bet rcl tinklalapyje jų neberandu. Taip pat jau išsipjoviau žiedus į dureles,tik nežinau ar jie nebus per maži, jų suklijuotu storis yra 8cm, reikia gilesnio tunelio ar užtenka jau? Po to, skaičiau, kad prie aukštadažniu lituoja visokes rites, kondikus, gal galite labiau apšviesti apie juos? Kur pirkti ir pnš...tikiuosi padėsite, o ne kaip daugumoje Lietuvos forumų pradėsite aiškinti koks aš esu dūchas,kad nieko nemoku ir pnš... ;)

Inproof
2013-11-09, 09:25 PM
Na apie filtrus tai, kad ir šiame forume pasiskaitinėk daugiau, tikrai yra pakankamai informacijos. Arba google išgelbės. Įsivesk crossover calculator ir ten bus ir skaičiuoklė ir 1informacijos kaip reiktu skaičiuoti. Bėja filtrų kirtimus reikia derinti ir pagal garsiakalbius. WS17e yra vertas pasirinkimas už pinigus, bet jei atidėtum laiko susidėti ws20e tai būtų išvis rimtas reikalas. Tik galiu iškarto pasakyti, kad šiems visatonams reikia daug gerų watų ir šiaip jie smagiausiai groja prie didesnio garso. Tai su stiprintuvu pasirinkimu čia reikia neprašauti. Grįžtant prie filtrų jų galima ir nepirkti o filtravimą pasidaryti su stiprintuvu. Čia irgi pasiskaitinėk. Kalbant apie aukštadažnius iš pigių kurie yra rcl.lt už savo kaina groja dayton audio modeliukai. Kalbant apie žiedus tai 8cm tūrėtų pakakti arba būti net per daug kiek pamenu. Viskas priklauso kaip viską montuosi.

skolerik
2013-11-09, 09:38 PM
Negalėčiau dar vieno stiprintuvo pajunkti, nes magelis lėvas, ir tik viena pora lineikom ir gale pajungta 2x caliber cw12 ant 1 kanalo stipreko :) Na mėginsiu dar pasiskaitinėti apie filtrus. Norėčiau pats 20-tukų į dureles, bet jai per metus laiko šiaip ne taip prisiruošiau susidėti kažką rimtesnio negu kažkokie kicx komponentai į standartines vietas, tai apie 20-tukus tik pasvajoti :D dar metus reiktu pralaukti. O kiek skaičiau pvz prie tweeteriu prilituoja kondiką ir nebereikia filtro?

skolerik
2013-11-09, 09:49 PM
Peržiūrėjau tuos dayton audio, tai labai jau brangus jie, neleidžia man kišenė tiek mokėti už viena tweeteriuką :)

Inproof
2013-11-10, 11:29 AM
Paverčiam kitaip kalba. Koks grotuvas ir koks stiprintuvas? Ko tikiesi iš atsinaujinimo ? Paminėjai, kad kažkokie komponentai yra sudėti. Ko iš jų trųksta ? Nes sakykim gali būti taip, kad pakeisdamas priešbosį ir aukštadažnį gali nieko neišlošti.

skolerik
2013-11-10, 12:55 PM
Priekyje kicx pd 5.2, man iš jų trūksta visko :) Bet kaip sakoma dovanotam arkliui į dantys nežiūrima :) Grotuvas jvc kd r435, stalčiui guli alpine cde 9882ri , bandžiau nusireguliuoti, bet man ten per sudėtinga :D O gale stiprintuvas pioneer gm-d8400m. Manau tikrai daug išloščiau pakeitęs esamus komponentus į ws17e

Inproof
2013-11-10, 03:45 PM
Ok geriausias varijantas būtų viską parduoti. Na 9882 galima iš bėdos palikti. Bet aš viską parduočiau. Pradėčiau viską iš naujo. Imt kokia alpina su aktyviais filtrais, ir geresni 6 kanalų stiprintuvą. Aišku viską lemtų už kiek parduosi esama aparatūra, bet šiomis dienomis labai rimtą visą sistemą galima surinkti už 800-1000lt

Jei tu turi minti visatonus leisti nuo grotuvu tai gali pamiršti tokia įdėją iškart.

Dar kitas varijantas kaip ir sakiau, garsiakalbių nekeisti, o leisti juos nuo stiprintuvo plius tinkamai sumontuoti. Situacija kardinaliai pasikeis.

skolerik
2013-11-10, 06:55 PM
Na turiu dar garaže kažkokį keturkanalį stiprintuvą. Žiedai jau paruošti, mėginsiu montuoti juos, dėtis alipine turima ir jungti nuo stiprintuvo, žiurėsiu kas bus. Jai nepatiks pirksiu ws17e. O dabar žiedus tarpusavyje kuom klijuoti? Lipalu , silikonu? O pardavinėti esamą stiprintuvą nelabai noriu, judina jis mano colibrius neblogai :)

Saulidze
2013-11-10, 08:01 PM
Klausimas- ar durys tinkamai paruoštos? Jei ne, tai pirma tinkamai jas pasiruošk pradėdamas vibro izoliacija (bitumas), jei nežinai kaip, pasivartyk forume instaliacijų skiltis, ten aiškiai parodyta kaip kas reik daryt. Garsiakalbių visada spėsi prisipirkt, pirma su esama ginkluote pasidaryk maximumą, tada žiūrėk toliau.

skolerik
2013-11-10, 08:20 PM
Durys dar neparuoštos, bet artimiausiu metu jai neatsikratysiu mašinos, manau jas pasiruošiu, galą taip pat reikia bitumu iškloti,nes barškutis dabar esu :)

Inproof
2013-11-10, 08:51 PM
Tu patikek manim, tas tavo pioneerius yra nieko vertas.

skolerik
2013-11-10, 08:57 PM
Gali būti :D Subam galvojau apie qs 1.600 , bet šito niekas neperko :) tai taip ir atsisakiau tos minties apie qs 1.600 , tai su kuom geriausia būtų tarpusavyje klijuoti žiedus? Ryt tada jau įmesčiau pirmų prisvilusių blynų fotkiu :)

Andrius111
2013-11-10, 09:44 PM
yra tokie klijai rūsiškai vadinasi "klej mesto gvozdej". Man jie puikiai laiko žiedus iki dabar. Ir kelis litus tekainuoja.

Inproof
2013-11-10, 09:54 PM
Šiaip lipalas tą darbą atlieka kuo puikiausiai, tik ilgai džiūna. qs 1.600 tai čia turbūt bus kicx.. Pamiršk visus tuos kicx pioneer caliber ir panašius daigtus jei nori kalbėti apie gerą garsą. Pioneer ok bet tik keli gaminiai.

skolerik
2013-11-12, 02:54 AM
Dėkui už patarimus, bet kol kas apsiribosiu ties durimis ir podiumais. Ryt būčiau jau susidėjęs podiumus į durys, bet šian labai nekilo rankos darbui, tai tik sušveičiau žiedus, pasidėjau lipalą šone ir išlėkiau :D Ryt mėginsiu klijuotis žiedus,pjaustyti abšyfkes ir montuoti žiedus, dar reikės nulėkti į kokia auto daliu parduotuvę ir nusipirkti garso-vibro izoliacijos.

Vilmantas
2013-11-12, 10:14 AM
Tai gal tik nepirk iš auto dalių parduotuvės vibrogarso izoliacijos...

skolerik
2013-11-12, 12:50 PM
Kodėl? Kur tada galima jos įsigyti?

Saulidze
2013-11-12, 06:11 PM
Žiūrint iš kokio miesto esi ir, bet Kaune yra keli punktai iš kur gali pirktis: "Decibelas", "RCL", bei šiuometinės situacijos nežinau, bet kiek pamenu pas Vilmantą "Garsų gamoje". Yra ir daugiau vietų kuriose prekiaujama vibro izoliacija, bet šiuo metu tik tiek į galvą atėjo vietovių :D

Inproof
2013-11-12, 07:17 PM
www.oxi.lt

skolerik
2013-11-12, 10:49 PM
Podiumai jau gatavi,beliko sumontuoti į automobilį. Galvojau šiandiena vakare viska pasidarysiu, bet iškilo šiokiu tokiu nesklandumu, tai palikau žiedus toliau džiūti.Dabar tokį klausimą turiu, imi tarkim fanieros gabalą, išpjaunu jame skyle ir samarėzais ją prisuku prie durelių skardos, tada imu suklijuotus žiedus ir priklijuoju prie tos fanieros? Ar laikys man? Ar geriau mėginti imti ilgus samarėzus ir sukti per visus žiedus į fanierą? Bet bijau, kad gali suskilti man tie žiedai. Kaip patartumėte daryti?

Inproof
2013-11-12, 11:04 PM
Sugrežiok skyles su gražtu prieš sukdamas varštus.

skolerik
2013-11-12, 11:08 PM
Net nepagalvojau apie tai :) o neužtektu tiesiog priklijuoti?

Armada
2013-11-16, 02:22 PM
Kaip galima susideti rimta aparatura uz 1000lt? Kai vien komponentai ar stiprintuvas tiek kainuoja... (naudotas) o laidai dar kiek

Inproof
2013-11-16, 03:05 PM
Nu skaičiuojam.

Grotuvas: Sakykim koks alpine 9833/9835 šiū dienų kaina ~250lt
Stiprintuvas: Didelis pasirinkimas... Kažkas iš senesnių serijų sakykim šiomis dienosmis buvęs šio forumo dalyvis pardavinėja Altai stiprintuvą 6 kanalų už 450lt ar kenwood keturkanali už 350lt
Akustika. Galima daryti sakykim naują dvijuostę su visaton ws20e ir dayton audio aukštadažnių. Jų suma būtū ~320lt Arba sakykim pirkti i6 forumiečio parduodama mbquart trijuostę 250lt.

Trijuostės kaina: 950lt
Dvijuostės kaina: 920lt

Aišku instaliacija ir panašiai, bet čia kaina priklauso nuo kiekvieno. O tokios sistemos grotu tikrai neprastai.

Inproof
2013-11-16, 03:07 PM
o ištikro tai galima susidėti ir už pusę tiek, tik reikia tūrėti noro ir ieškoti.

Armada
2013-11-16, 09:19 PM
o tokie custom komponentai kaip groja palyginus su kokiais dls rm 6.2 ar rs audio basse ?

Inproof
2013-11-16, 10:53 PM
Kalbi apie dvijuoste kuria pasiuliau? Gal labiau tiktų prie to reikalo, koks fostex FE87 ištikro, tada būtų dar geriau. Kas apie ws20e tai as juos pats naudoju ir esu labai patenkintas. Vienintelis jų minusas tai prastas jautrumas. Lyginti su tavais duotais pvz, tai net nelyginčiau, ne tas kalibras čiut, bet iš esmes gali groti ir tas ir tas, kaip ir abu gali negroti. Viska reik bandyt, žiūret, klausyt. Aš tiesiok žinau, kad už tokią pinigų sumą galima surinkt neblogą sistemele.

skolerik
2013-11-18, 06:41 PM
Buvau apleidęs tiek durys golfo, tiek forumą. Nu ką šiandien viską baigiau. Ir galiausiai galvojau, kad tuoj aš tą golfą sukaposiu gabalais :D darymas žiedus dariau ne 16.5cm, o užmečiau puse cm daugiau,tai dariau 17cm žiedus, ir tie puse cm labai viską sugadino...Teko pjaustyti labai daug abšyfkes, kur planavau,kad neturėtu išoriškai matytis,kad ji yra supjaustyta, o gavosi atvirkščiai, poroi vietoi matosi plyšiai ~2cm, nu čia nieko baisaus tie plyšiai, galima greit užtaisyti juos.Dar gavosi pats žiedu tunelis tas, per ilgas,nes labai išlindęs iš po abšyfkes. Tai reikės vieną žiedą lupti lauk, tada bus gerai. Gerai, kad spėjau tik vienas durys pasidaryti, nebuvo laiko, ryt mokysimės iš klaidų ir mėginsiu nebedaryti jų. Po to dėl to puses cm,neišeina normaliai uždėti durų abšyfkes dar.Nu pirmas blynas ir gerokai susvilęs :D Prikabinu porą ft.
http://postimg.org/image/9pglhdxox/
http://postimg.org/image/4v747komr/
http://postimg.org/image/n2oni1hgh/
http://postimg.org/image/v09kdva2p

Inproof
2013-11-18, 09:53 PM
Oj neee persistengei tu cia stipriai. Ten su 16cm garsiakalbiu galima taip padaryt, kad orginalios grotelės net užsideda. Ištikro net ir su 17cm imanoma. Perpuse sutrumpinbk žiedus.

skolerik
2013-11-18, 10:25 PM
kažkaip jo.. neapskaičiavau, ryt viską pataisysim.

Saulidze
2013-11-19, 12:43 AM
Nuimk kelis žiedus!! :O Savo golfe susidėjom 17cm su giliu montavimu ir originalios grotelės uždengė garsiakalbius. Patarimas: nusileisk pilnai langus, tada montuokis žiedus, dažnai pasimatuodamas atstumus, nebijok magneto įleisti i durų ertmę, taip sumažinsi žiedų tunelį, bei galėsi išlaikyti originalų įvaizdį ;)

Liveris
2013-11-19, 03:44 PM
Jo nuimk vieną žiedą ir viskas tilps tada.o ta fanera, kur dėjai prie per visą plokštumą, siūlau prasitest iki pat galo, kad tą didžiają ertmę uždengt.

Inproof
2013-11-19, 05:37 PM
Ten su ta ertme tai mes pas Saulidze turėjom bėdų. Abfyškės apatinė dalis tiksliau kišenė čiut sulenda į tą ertmę. Ten jei normaliai daryt tei reikia su išlinkimu arba iš vidinės pusės montuot.

skolerik
2013-11-19, 06:16 PM
Nu va kolegos, išsprendžiau bėdas, nupjoviau po vieną žiedą ir gavosi labai gerai. Tik bėda,kad jau absyfke sugadinta, praeita kartą per daug absyfkes supjausčiau :D Skambėjimu patenkintas labai, atsirado žemas kurio anksčiau visiškai nebuvo, net subą atjungiau dabar :D foto ryt įkelsiu keleta :)

Saulidze
2013-11-19, 06:36 PM
Apšyvkių pilni šrotai, bei pilnos pakelės (aš nejuokauju), tad pakaitalą rasi be problemų ;) Laukiam foto (y)

Inproof
2013-11-19, 06:42 PM
Čia tik tau pasiseke rasti pakelej :D

skolerik ten pas tave viskas dabar i skardas groja. Dėkis bitumą.

skolerik
2013-11-19, 07:11 PM
Nu dėl absyfkiu tai nesuku galvos.Dar reikės ryt kasekus damušti.Reikės nešti žiedus draugui,kad viena žiedą pratekintu, nes vieno žiedo vidinis skersmuo per mažas ir neįsistato normaliai garsiakalbis.Po to kur kalbėjote apie ta fanierą, kad uždengti visą tą ertmę , pjausčiau ja tol kol užsidėjo abšyfkė, tai galiausiai to fanieros liko labai nedaug :D O dėl bitumo, kita mėnesi žiūrėsiu, nes reikia pradėti mašiną TA ruošti, tai bus kur pinigų išmesti :)

zolis
2014-03-14, 07:08 PM
Sveiki,
nekuriant kitos temos turiu bėda su komponentais. Sudėta Focal 165A1 4vnt.+ MB QUART Q4.80 stiprintuvas+ Pioneer p88rs+ 50mm2 laidai+ alfatec berots lineikos (subo nėra) į darbine mašina irgi golfas mkIII universalas. Bėda tokia niekaip nepavyksta atreguliuot man, kad komponentai duotu žemų, nes dabar tik spiegia auksti (dėl žemų tai pati kolonėlė juda). Laidai vietom nesumaišyti. Bėda sistemoje? Mano galvoje, nes truksta patirties? Ar šie komponentai neskirti žemiems? Ar dėt suba ir nesukt galvos?

zolis
2014-03-14, 07:11 PM
Lyginu kolonėlių grojimą pagal orginalias, kurios buvo sudėtos. Šitos skiriasi, kaip diena nuo nakties.

Vilmantas
2014-03-15, 10:25 AM
Esi bėdos pavyzdys, kada žmonės galvoja kad visi garso sistemos dedamieji garsa atkuria vienodai, skiriasi tik kaina. Sorry - nieko asmeniška.
Dėl ko tau aukštas toks: Focal iš savęs gana spigūs viršutiniame registre. Grotuvas irgi prie tokių. Stipreko atkūrimas taip pat neaišku į kurią pusę.
Pasikeisk bent grotuvą pabandymui tarkim į kokį seną JVC - pajusi skirtumą kaipmat.
Kas dėl priešbosio - grotuvo HPF turėtų būti ant 80 Hz kaip pvz. Stipreko HPF filtras irgi panašiai turi būti nustatytas. Na, šiaip nustatymai iš klausos daromi...
Arba išlindo priešbosio instalo klaidos ( nors ten nelabai yra kur pasiklysti :) )

Artūras S
2014-03-16, 08:04 PM
Focal aukštų spiegimas-tai nemokėjimas instaliuoti ir sureguliuoti. iš kėkvieno aukštadažnio galima padaryti ir spiegiantį ir švelniai grojantį.