PDA

View Full Version : Magej nera Line-Out`o

Berazumiukas
2005-08-17, 12:17 AM
Sveiki. Turiu beda ir noreciau surasti tos bedos sprendima.

Turiu automagnetola su CD. Senukas Grundigas... Viskas jam OK, bet va jis neturi linijinio isejimo... :( O labai norisi suba pajunkt... :-D Turiu as sumastes viena varianta. Bandysiu pasidalint juo su su jumis. Bet ispradziu apie masininiu magnetolu Line-Out veikimo principa... Vienam forume man kiti zmoguciai pasake, kad magnetolos Line-Out`as yra tas pats kas ir garsiuku isejimas, tik va skiriasi ju MAX itampa.. Garsiuku - MAX 10V, o line-out`o - MAX 500mV... :evil:
O dabar apie sumanyma...

Tas senukas Grundigas turi keturis kanalus... Du is ju man nereikalingi... Tai negi nebutu galima ant dvieju kanalu pakabint po rezistoriu ir junkt prie stipriaus, o stipreka tada uztiltint? Tiesa reikia zinot reikiamos varzos parametrus.. Paimam testeri, pagarsinam mage, kiek velka priekiniai garsiukai, tada matuojam itampa... Bet juk itampa ten nepastovi :( Ka tokiu atveju daryt? Gal turit pasiulymu? Tada jau reiketu pamatuot sroves stipri... Cia irgi beda... Norint rast amperus, testeri reikia junkt nuosekliai... Bet jei esant dideliai itampai garsiuko isejime nuosekliai prijungsiu testeri, nesupleskes mage? Ka cia irgi sugalvot? Jei zinociau siuos parametrus, pagal R=U/I formule galeciau paskaiciuot rezistoriaus reikiama varza... O tada jau butu galima atrast ir reikiama rezistoriaus galia pagal formule P=U(kvadratu)/R

Tai va toks mano sumanymas... Turiu dar viena klausima... Noriu ant dvieju priekiniu kanalu prijungt du vidutiniu dazniu garsiukus ir du aukstadaznius.. Zinoma jiems po filtra kabint... Tai va ar vilktu mage? Gaila, kad ant jos neraso W... High Power ir tiek :lol: Bet as manau, kad ten bus kokis 25-30W ant kanalo... O klausiu ar pavilks, nes nezinau ar tie pasyvus krosoveriai suryja daug galios... Tai va.

Laukiu Jusu pagalbos. Butu malonu kad padetumet issprest sia beda... :!:

Artūras-M
2005-08-17, 12:36 AM
Paprastai norint pajungti stiprintuvą nuo galinio laipsnio, yra naudojamas skiriamasis transformatorius. Bet kuriuo atveju teisingesnis variantas pasiraitoti rankoves ir įkišti lituoklį tam aparatui po dangteliu :-D

Berazumiukas
2005-08-17, 12:47 AM
Paprastai norint pajungti stiprintuvą nuo galinio laipsnio, yra naudojamas skiriamasis transformatorius. Bet kuriuo atveju teisingesnis variantas pasiraitoti rankoves ir įkišti lituoklį tam aparatui po dangteliu :-D

Papasakok apie tokius transformerius...

O kuo blogas mano pasiulytas variantas?

Ir ka reiketu daryt, norint isvest normalu line-out?

DEIVISC
2005-08-17, 08:54 AM

Ir ka reikėtų daryt, norint išvest normalu line-out?
dedi hi-low adapterį ir galvosūkis išsprestas

Berazumiukas
2005-08-17, 10:20 AM

Kiek mazdaug kainuoja toks adapteris? Ir ar lengva ji rast? :-)

Gincė
2005-08-17, 12:33 PM
kiek kainuoja dabar nežinau,o pirkt yra beveik visose automobilinės aparatūros parduotuvėse ar intaliuojančiose firmose...

vires
2005-08-17, 01:11 PM

Kiek maždaug kainuoja toks adapteris? Ir ar lengva ji rast? :-)
Prieš ką nors pirkdamas, gerai apžiūrėk savo stipralą, gal jis turi aukšto lygio iėjimus (hi lewel input) :wink:

Berazumiukas
2005-08-17, 02:21 PM

Kiek maždaug kainuoja toks adapteris? Ir ar lengva ji rast? :-)
Prieš ką nors pirkdamas, gerai apžiūrėk savo stipralą, gal jis turi aukšto lygio iėjimus (hi lewel input) :wink:

Na tikrai nesu toks zioplas, kad nepastebeciau High inputo ir paskui sukciau galva kaip gaut Low input.... :wink: :!:

Gincė
2005-08-17, 05:43 PM
Pradžiai pabandyk su hi-low adapteriu .Tai tikrai nebus blogai. O kai pasirodys ,kad trūksta kokybės ,ar atsirado laisvų pinigų aparatūrai ,tada parasidės grotuvų ir stiprintuvų ir visokių kitokių aparatų kaitaliojimai....

Berazumiukas
2005-08-17, 10:57 PM
Pradžiai pabandyk su hi-low adapteriu .Tai tikrai nebus blogai. O kai pasirodys ,kad trūksta kokybės ,ar atsirado laisvų pinigų aparatūrai ,tada parasidės grotuvų ir stiprintuvų ir visokių kitokių aparatų kaitaliojimai....

Su mielu noru isbandyciau, bet kur man ji gaut ir kiek jis kainuoja? :?

Gincė
2005-08-18, 08:58 AM
Neturėtų būt brangesnis kaip 30 lt. O pirkt :

kiek kainuoja dabar nežinau,o pirkt yra beveik visose automobilinės aparatūros parduotuvėse ar intaliuojančiose firmose...

Auto Audio
2005-08-18, 08:25 PM
pas mane yra orginalus magas masinoj bet irgi nebuvo lineiku tai pazistamas meistras isvede jas prilitavo laidus pries pirmini stiprintuva mage. tai turiu ir lineikas ir koloneliu laidai laisvi.

Berazumiukas
2005-08-21, 01:42 PM
pas mane yra orginalus magas mašinoj bet irgi nebuvo lineiku tai pažystamas meistras isvede jas prilitavo laidus prieš pirmini stiprintuva mage. tai turiu ir lineikas ir Kolonėlių laidai laisvi.

Na as pats bandysiu issivest line out`a, taciau man reikia trupucio Jusu pagalbos :)

Magej stovi dvi TDA 7375A mikroschemos. Atsiradau pdf dokumenta apie sias mikruskes. Taciau as nelabai suprantu, tarkim nuo kurio cipo vest kairi ir nuo kurio desini kanala. Esme tame, kaip suzinot ar vienoj mikroschemoj yra priekinis kairys ir priekinis desinys kanalai? O gal priekinis desinys ir priekinis kairys? Nenoreciau turet tos pacios puses (tarkim kaires) isejima.. :/
Kitas klausimas, tame pdf dokumente yra sios mikroschemos jungimo pavyzdziai... Is vieno cipo iseina keturios IN kojeles ir keturios OUT... Duotuose pavyzdziuose is vieno cipo galma isgaut keturis stereo kanalus arba du stereo, bet uztiltintus. Tai va cia as ir pasimetu... Is kurios kojeles imt nesustiprinto signalo pliusa, ir minusa, kai isejimai yra uztiltinti?

P.S. pfd dokumentas: http://www.digchip.com/datasheets/parts/datasheet/456/TDA7375A.php

E-mail: berazumiukas@mail2k.ru
Pass: 2807

Berazumiukas
2005-08-22, 10:40 PM
Issivedziau tikra line-out`a pats. Aciu tiems, kurie bent truputi pasuko galva del mano bedos ;-)

Artūras-M
2005-08-22, 10:44 PM
Šaunuolis :-D