View Full Version : ar galima ant mago jungt 2 omus
Ideja tokia. garaze metosi zemadazne kolonele, kuri orginaliai ejo i Audi automobilius. bet kolonele yra 2 omu, o stiprintuvas buves kartu nugaraves kazkur...
sugalvojau kad noriu ikist ta kolonele i tokia kovine masina, i kuria nenoriu leisti pinigu aparaturai.
klausimas: ar galima jungti ta kolonele nuo mago isejimo vieno?
jeigu ne, tai gal galima jungti ant to pacio laido su viena galine kolonele, kad gautusi 4 omai +2 omai = 6 omai?
lunksi nuosekliai varza padidinsi, bet sumazes galia kiekvienai kolonelei Primesk dabar turi kokius 19W rms tai tai 2Ohm teks 66% galios, o 4Ohm teks 33% manai tau kas nors gros?:) ypac subas?:D
tai kaip tik ant 2 omu butu daugiau galios. bet ar nesudegs magago isejimas...
o subas tai ten juokingas.. 16tukas man rodos
tai kaip tik ant 2 omu būtų daugiau galios. bet ar nesudegs magago isejimas...
o subas tai ten juokingas.. 16tukas man rodos
Na man atrodo kad taip ir parasiau 2 Ohm 66% galios o tai yra daugiau nei 33% :)
beje ant 6ohm tavo magiukas nesugeves atiduoti visos Anrt jo aprasymo parasytos galios tarkim buvo 20W gausi tik kokius 14W ... :)
nu zodziu galios galiomis, man kaip bus taip, man svarbu suzinot ar galima 2 omus jungti ant mago nieko nesudeginant
TGreiciausiai nesudegs bet labai tyliai gros :) o tada kai atsuksi ant MAX va tada irms ir sudegs :)
nutariau nerizikuot ir nupirkau varza, kad pasidarytu 4 omai grandineje...
tokiu atveju gausi tik puse galios :) kita puse galios teks varzos silumai :)
bet jei ant 2 omu nugegs magas tai bus jokios galios...
Polygon
2005-08-20, 04:05 PM
siaip, jei Omas teisus, tai 4omu dinamikas gaus dvigubai daugiau nei 2omu.. bet tai jei dinamikus laikyt varzom..
jei labai-labai nori pajunk ir ta, ir ta, junk lygiagreciai, ta kuris 2omu butinai per filtra, kuo maziau dazniu gors, to ir geriau :) gal net savaite atgros magiukas, kol nesudegs ;) nors ziema tai turetu grot normaliai
Manau, galima butu mage pries galini kaskada sujungt tarpusavy abu kanalus(tik galiniu isejimu) tada butu galima abu galinius isejimus jungt lygiagreciai prie 2om garsiakalbio.Ir bus ~38W :)
nenoriu as ten ziauriai veltis. susukau inkila idejau vamzdio gala is lempos. pajungiau su varza kad 4 omai butu, idejau rite, groja kazkur nuo 500hz. nu ir man tos galios per akis (juk ten tik 15 cm garsiakalbis). biski zemo yra prie 10cm koaksalu prieky ir viskas.
Nerka
2005-08-22, 08:53 AM
Groja nuo 500Hz? O gal iki 500? Šiaip jei inkilas nedidelis bandyk ji padėt kur nors priekyje, tik leisk iki 100 nu max 200Hz.
tfu, jo iki 500. Is pradziu kai galvojau jungt 2 omus tai nupirkau rite kad iki 300 hz ar 250hz (tiksliai nepamenu) grotu, idejus varza ta rite prie 4 omu filtruoja nuo 500hz.
o sakai per daug groja? as kazkaip pagalvojau kad jei butu bosas normalus tai per daug grotu, o dabar dydzio kaip komponentinis midbasas, tai pagalvojau kad nieko nebus jei ir nuo biskeli auskciau gros
Artūras-M
2005-08-22, 10:41 AM
Kabink tuos du omus ir nesuk sau galvos. Praktiškai visos naujuose aparatuose esančios galinės mikroschemos gali dirbti ant 2 Om apkrovos. Tik truputį kais magelis :-D
Kabink tuos du omus ir nesuk sau galvos. Praktiškai visos naujuose aparatuose esančios galinės mikroschemos gali dirbti ant 2 Om apkrovos. Tik truputį kais magelis :-D
tai va kad magelis tai ne naujas. ten blaupunktas, liaudiskai sypsena "sypsena". sitam nieko nebus?
Nerka
2005-08-23, 09:17 AM
Tai dar geriau, ten dvi galinės mikroschemos. Jei sudegs tai tik viena :wink: