View Full Version : apie legendas
DEIVISC
2015-12-23, 10:05 AM
turiu keleta legendinių grotuvų noriu pasidalinti savo perklausa realiai mašinoje.
Alpine 7909j- klausiau grotuva apie pusmeti, garsas žavejo savo uždegančiu garsu, toks gyvas ir labai aiškus garsas, tačiau radau aibe trūkumų- garsas aštrokas, rekiantis, tonalinis limpa prie aukštadažnių, to pasekoje su scenos gyliu yra problema, tenka nustumti aukštų tembrus vos ne iki minimumo kad jie nerėktu taip. Bosas irgi nelabai patiko toks kalantis, smeigiantis ir ausis žalojantis, bet pats priešbosis 100-500hz puikus labai agresyvus tinka rokui. Alpinos arkliukas vidutinieji dažniai-aiškūs, švarūs emocingi. Bendras detalumas sakyčiau prastokas, mažai niuansų muzikoje.
Sony CDX 90 buvau padejes spintoje kaip eilini grotuva nieko nesitikedamas gero, tačiai wow! labai nustebino po Alpinos tuo kad susitvarke scena, koks garso gylis!, kokia panorama! detalumas nerealus išlindo visos smulkios detales kurios tiesiog smilgsta ore, kurių neturejo Alpine.(bitai savo daro) Tonalinis nustebino savo lygumu, idealumu, niekas neišsišoka, neturiu prie ko prikibti, garsas taip pat labai aiškus ir švarus, galbūt truputi šaltesnis ir mažiau emocionalus nei Alpine. Sudejus pliusus minusus tikrai Sony rimtesnis aparatas, tikras varžybinis grotuvas skirtas nugalėti.
Tai tokie pastebejimai.
Dar laukia Eclipse 55060
Artūras S
2015-12-23, 11:00 AM
Galiu ir aš psidalinti šiokia tokia patirtimi, tik nežinau kokias galima apie tai daryti išvadas nežinant kokioje sistemoje buvo testuojama ir ar tikrai likę komponentai buvo gerai suderinti. Jeigu buvo klausoma automobilyje, tai tada iš viso daug klausimų kaip ten su akustikos suderinimu. Na mes klausėme automobilyje kuriame sumontuota dviejų juostų akustika. Visi garsiakalbiai Scan-Speak su savo gamybos filtrais ir leidžiama buvo nuo dviejų kanalų stiprintuvo. Automobilis Golf 6. Naudojami šaltiniai buvo:
1. Alpine Tda-7556R Tape&Radio &Ai-Net 6 Disc Cd Changer(seniukas)
2.CDA-178BT CD RECEIVER WITH ADVANCED BLUETOOH (naujas iš dėžutės)
3. Nexus 7 planšetė (2013m) + BB1796 išorinis DAC
Išvados: 1 variantas nustebino teisngu žemu ir priešbosiu. Viso diapozono skambesys gana šiltas, tonalinis teisingas. Man kaip ir norėjosi geresnės bendros kokybės, bet tai gali būti pripratimas prie kitos sistemos. Na žinoma tobulumui ribų nėra, bet buvau nustebintas ir nesitikėjau tokio šiandieninio rezultato iš senuko su AiNet laidu. 2 variantas tiesiog nepatiko. Apačios kažkokios "prilaikytos" ir paryškintas aukštesnis registras. Kažkur ties aukštesniais viduriais ir žemesniais aukštais. Paryškintame diapozone detalumas geras, bet visiškai neteisingas tonalinis balansas iš pačio grotuvo. Susidaro vaizdas, kad "šarmankė" pagaminta naudoti su gamykliniais, nelabai kokybiškais garsiakalbiais ir paryškinta silpniausia gamyklinių aukštų vieta. Man šitas aparatas "nekimba" visiškai. 3variantas užgrojo teisingiauiai. Garsas šiltas, dinamika gera, tonalinis puikus. Pasistengus ir prikišus nagus į DAC galima dar pagerinti bendrą signalo kokybę.
Kaip nekeista automobilyje liko : 1. Alpine Tda-7556R Tape&Radio &Ai-Net 6 Disc Cd Changer su planu ateityje prie jo įdiegti variantą 3.
DEIVISC
2015-12-23, 11:23 AM
likusi sistema top kaip ir priklauso topiniams grotuvams.
aerodynamic
2015-12-23, 12:14 PM
Įdomu, lyginat plančetę ir kokį nešiojamą grotuvėlį, kaip iBasso, kokie skirtumai būtų, dideli ar tik smulkmenos?
Artūras S
2015-12-23, 12:42 PM
Viskas priklauso nuo to kaip ir iš ko daiktas padarytas. Planšetėje tiesiog įdėta mikruškė ir nuo jos viskas priklauso. Specializuotas daiktas turėtų groti dar geriau, bet neaišku kas ten sudėta. Reiktų klausyti. Nežinau kaip groja DUAL CIRRUS CS4398 čipas įtariu nelabai. Kiek žinau paskutinis geriausias čipas yra ES9018K2M. Šitas tikras SACD čipas.
aerodynamic
2015-12-23, 12:46 PM
Be bandymų kelio galima būtų teigti, kad toks grotuvėlis apleinkia top high-end galvas toje pačioje sistemoje?
Artūras S
2015-12-23, 12:49 PM
Manau, kad klausimas, bet gros pakankamai gerai. Bus kokybė panašaus lygio.
Artūras-M
2015-12-23, 05:24 PM
Niekada neusidūriau su rėkiančiais aukštais, kalančiais žemais ir kitais kreivais garsais jeigu kalbam apie Alpine viršutinius modelius. Galiu užtikrinti, kad problema ne Alpine, o kita sistemos dalis plius instaliatoriaus nuotaika. Gal ir grubiai čia, bet nieko asmeniško ;) Pavažinėsi su Sony ir grįši atgal, ne tu pirmas ne tu paskutinis ;)
Scena pas 79** seną seriją visa yra nebloga. Tonaliai jie taip pat puikiai subalansuoti, galima ginčytis dėl skaidrumo ir detalių. Beje, tos smulkios detalės tavo minimame sony tai kaip koks smėlis, kuris iš pradžių nustebina, vėliau vargina...
Kita kalba jeigu kalbėtum apie Sony XES, tada galima būtų sutikti, kad scena gilesnė. Yra kažkoks CDX iš 20** metų su nenuimama panele, ji atsiverčia. Šitas groja tikrai puikiai, nors neturi to draivo kurį turi Alpine, žodžiu labiau tinka klasikai.
Tda-7556R savo laiku buvo šustras, geras traktas, tačiau tai jau absoliuti atgyvena, būtų gaila laiko prie jo kažką kurpti. Geriau jau pavargti ir išvalyti kokį CDA-137BTi...
muzotonas
2015-12-23, 06:02 PM
Nežinau kokios čia diskusijos tik dėl diskusijos, apie galvas. 7909, man patiko viskas išskirys detalumą, gal tai yra tesiog nuo senatvės (aparatas jau seniai pilnametis), naujo niekur negausim :( Kas liečia sony tai negaliu nieko pasakytri, nes butent šito nečiupinėjau per galvų palyginimą. Dar apie sceną, ją formuoja ne tik galva bet ir like sistemos komponentai tai nelabai manau korektiška peikti, nes vertiti reikia visas sitemą. Kas Artūro S dėl buriamos sitemos tai jei paimti dar šustresnę ne TDA 7556, o 7659 deką ir 624 keitiklį būtu tikrai neblogai.
DEIVISC
2015-12-23, 06:46 PM
žemi tikrai akcentuoti pas 7909 , bet jie negožia vidutiniu, kažkuriame dažnyje yra sukelti tarp 50-90 hz
DEIVISC
2015-12-23, 06:51 PM
Niekada neusidūriau su rėkiančiais aukštais, kalančiais žemais ir kitais kreivais garsais jeigu kalbam apie Alpine viršutinius modelius. Galiu užtikrinti, kad problema ne Alpine, o kita sistemos dalis plius instaliatoriaus nuotaika. Gal ir grubiai čia, bet nieko asmeniško ;) Pavažinėsi su Sony ir grįši atgal, ne tu pirmas ne tu paskutinis ;)
Scena pas 79** seną seriją visa yra nebloga. Tonaliai jie taip pat puikiai subalansuoti, galima ginčytis dėl skaidrumo ir detalių. Beje, tos smulkios detalės tavo minimame sony tai kaip koks smėlis, kuris iš pradžių nustebina, vėliau vargina...
Kita kalba jeigu kalbėtum apie Sony XES, tada galima būtų sutikti, kad scena gilesnė. Yra kažkoks CDX iš 20** metų su nenuimama panele, ji atsiverčia. Šitas groja tikrai puikiai, nors neturi to draivo kurį turi Alpine, žodžiu labiau tinka klasikai.
Tda-7556R savo laiku buvo šustras, geras traktas, tačiau tai jau absoliuti atgyvena, būtų gaila laiko prie jo kažką kurpti. Geriau jau pavargti ir išvalyti kokį CDA-137BTi...
kad gryšiu prie 7909 tai faktas, jis emocionalesnis o man tai svarbiausias kriterijus renkantis bet kokį komponentą, o jei varžyboms tik SONY 90, nes groja labai "tiesiškai"
muzotonas
2015-12-23, 08:05 PM
kad gryšiu prie 7909 tai faktas, jis emocionalesnis o man tai svarbiausias kriterijus renkantis bet kokį komponentą,
Tai už ka moki babkes ta ir turi.
Artūras-M
2015-12-23, 08:37 PM
kad gryšiu prie 7909 tai faktas, jis emocionalesnis o man tai svarbiausias kriterijus renkantis bet kokį komponentą, o jei varžyboms tik SONY 90, nes groja labai "tiesiškai"
O tai manai teisėjai nevertina emocijos ? Net jeigu jie patys to ir nenorėtų/nesuvoktų, emocijos įtaka bus didelė. Į varžybas iš Sony gali tik su XES rodytis, ir tai manau ne su visais, aš palyginus mažai jų girdėjau, kad tvirtai teigti.
O dėl 50-90 hz, tai pasitikrink sistemą, panašu interferuoja instaliacija ir kuomet sistema gauna gerą signalą tai dar labiau jaučiama. Neturi jokio pakilimo nei vienas Alpione modelis šiame diapaazone, ir kituose neturi. Skambėjimo atspalviai šiuo atveju gaunami ne dėl amplitudinės dažnuminės charakteristikos. Reiktų analizuoti giliau, kad konkretizuoti.
DEIVISC
2015-12-23, 08:49 PM
Su Sony groja net labai tolygiai visuose garso lygiuose, net ant labai didelio garso malonu klausyti, instaliacija ne prie ko.
DEIVISC
2015-12-23, 08:54 PM
Beje, tos smulkios detalės tavo minimame sony tai kaip koks smėlis, kuris iš pradžių nustebina, vėliau vargina...
.
skiriu dar mikrodinamiką nuo smėlio....
DEIVISC
2015-12-23, 09:00 PM
[QUOTE=Artūras-M;161743]O tai manai teisėjai nevertina emocijos ?
buvo tik malonumas klausyti kiek pamenu 5 balai skalė, toliau techniniai dalykai garse, esmė kad varžybų pas mus nenusimato :)nera ką diskutuoti.
DEIVISC
2015-12-23, 09:10 PM
o Sony XES brangu ir sunku rast, įdomu ar kas turėjo pas mus...
muzotonas
2015-12-23, 09:48 PM
O tai manai teisėjai nevertina emocijos ? Net jeigu jie patys to ir nenorėtų/nesuvoktų, emocijos įtaka bus didelė. Į varžybas iš Sony gali tik su XES rodytis, ir tai manau ne su visais, aš palyginus mažai jų girdėjau, kad tvirtai teigti.
Kada vertino seniai ( taip vadinų vyresne negu mano kartą), kurie supranta tai gal ir vertino, dabar svarbiausia scene, fokusas, o kad garsas emocionaliai mires niekam neidomu. svarbu yra centriukas, o už jo kokiu 3 m atstumu fokusiuojasi būgnininkas. Visi dabar mazminasi dėl scenu kurias galima pakenčiamai išgauti su biski brangesniu magu.
Artūras S
2015-12-23, 10:15 PM
O kai išgirsta dianamišką sistemą tai akys ant kaktos iššoka. Man taip pat taip būna. Kai groja gyvai tai net šiurpuliukai per nugarą bėgioja. Bet retokai taip atsitinka. Mano minėtoje sistemoje realiai groja CD keitiklis ir šiek tiek kasetnikas, nes per jį viskas eina. Labai egzotiškai skambėjo kai pasileidau kasetę.;) Labai senai tokį dalyką buvau klausęs automobilyje.
Artūras-M
2015-12-24, 12:40 PM
Su Sony groja net labai tolygiai visuose garso lygiuose, net ant labai didelio garso malonu klausyti, instaliacija ne prie ko.
Tai tau CDA7990 negroja, tai dabar 7909 nebegroja, užgrojo Sony CDX. Kažkada tik 45 Nakamichi grojo. Įvertiant tai, kad kiekvienas iš senesnių veikėjų jau turi pakankamai informacijos apie vieno ar kito aparato grojimo potencialą, šiek tiek keistai viskas žiūrisi.... Man CDA7990 groja su tokiu potencialu, kad pilnai aš jo net nesugebėjau išnaudoti be jokių pimpinimų.
Deivi, nesiblaškyk taip, ne mums legendas nuvainikuoti, yra taip kaip yra ;) Aš asmeniškai įjungiau kompromiso mygtuką, ir jau puikiai suvokiu, kad CD grotuvo era automobilyje baigėsi, namie taip pat. Tegyvuoja HDD, SD ir kiti kompiuteriniai kaupikliai (laikmenos lietuviškai) Taigi automobilyje tereikia radijos, kai kam TV ir daug HDD kad ir vidutiniais DAC, tikrai pasirinkimas platus ir jie realiai gerai groja. Žinoma, kam biudžetas leidžia, tas gali ir geresniu keitikliu apsirūpinti.
Kas nori džiaugtis gurmanišku garsu iš CD, tiems yra CDA7990, ODR, XES srijos, na dar McIntosh. Kam tinka mp3, tiems lieka CDX ir kiti šios kategorijos Alpine CDA, Pioneer biudžetiniai ir tt.
Man mirštančio CD negaila, labiau gaila mirusios magnetinės juostos, tai senų laikų emocijos ;)
DEIVISC
2015-12-24, 05:24 PM
hdd ir kiti kaupikliai tikrai ne man, sorry....tegul jaunimas žaidžia..o cd dar ilgai nemirs.. , cd su originaliais senesniais įrašais kainuoja nemažus pinigus...
Artūras S
2015-12-24, 05:58 PM
Labai klysti. Internete pilna puikios kokybės įrašų ir nieko nekainuoja. Kalbu tik apie gerą kokybę ir šiuolaikinius formatus. Plius naudojant šiuolaikinius kaupiklius, atsiranda galimybė automobilyje ir ne tik, paklausyti Flac, WAW, DSD, DSF, DFF su 384khz, 192khz, 96khz diskretizacija. DSD, DSF, DFF kaip žinome yra SACD failai kurie randasi SACD diske. Žinoma visko pagrindas yra "Master Tape", bet šiuolaikiniai įrašai su dabartinės technikos galimybėmis tikrai bus geri. Na nesupyk, bet esi iš paskutinių mochikanų su tokiu požiūriu. Gyvenimas eina į priekį, viskas keičiasi, o įpatingai techiniai dalykai. Jie tiesiog šuoliuoja laike. CD diskai tikrai po truputį eina į "pavėsį" jų vietą užima kitokios, šiuolaikinės, patogesnės, didesnį kiekį informacijos turinčios laikmenos ir technologijos. Taip, kad draugiškai siūlyčiau šioje vietoje pasitempti. :D
Artūras-M
2015-12-24, 11:14 PM
hdd ir kiti kaupikliai tikrai ne man, sorry....tegul jaunimas žaidžia..o cd dar ilgai nemirs.. , cd su originaliais senesniais įrašais kainuoja nemažus pinigus...
Niekas nekalba apie atsisakymą tų CD, kuriuos jau turi. Juos kopijuoji į pageidaujamą formatą ir naudoji iš disko. Kalba apie tai, kad jau nebelogiška automobilyje eksplotuoti pačius kompaktus. Tai nepatogu, nepraktiška, o ir pačių kompaktų gaila. Gi tie kompaktai gauna visą temperatūros, drėgmės kaitos gamą, dulkes, pirštų taukus, braižymą. Visa tai neišvengiama. Tavo vadinami seni CD su originaliais įrašais, greičiausiai yra vinilo kopija su skaitmeniniu būdu išvalytais triukšmais, dažnai remasterinimo metu optimizuoti boombox'am ar radijo stotim. Taigi čia net nekvepia originalia kokybe. Labai nedidelė šių kompaktų dalis yra rašyta iš „master tape“, dažniausiai tokie kompaktai turi užrašus tipo „High resolution“ ar kažkas panašaus. Jie sutinkami retai. Tokios kokybės yra garsių aparatūros gamintojų demo diskai, tame tarpe Alpine F1 status, Marantz, Focal, Vilson Audio ir kiti. Uždėjus šiuos diskus gera sistema pradeda kvėpuoti, su prasta nelabai jaučiamas skirtumas.
Šių laikų vinilas (kuriuose seni įrašai) tai tas pats kompaktas, tik dar papildomai sugadintas vinilo. Gal būt yra kažkuri dalis, kurie kaip originalą naudoja magnetinę master tape. Taigi užburtas ratas. Artimiausias ir arčiausiai originalo mums pasiekiamas šaltinis yra senos plokštelės, kurias galima savarankiškai remasterinti. Bet čia atskira veiklos rūšis, nežinau ar mano rankos kada iki to prieis savo poreikiams. O nusikopijuoti CD nematau vargo. Visa šiuolaikinė muzika jau visa iš HDD, tik įrašyta į kompaktą. Bet kuriuo atveju, visi CD maketuojami pirmiausiai įrašus sukėlus į HDD ir tik tada po apdorojimo iš HDD rašomas master diskas ir toliau štampuojamos kopijos. Gerai jeigu pirkai CD, kuris štampuotas pirmoje limito pusėje, tačiau jeigu gavai iš paskutinių, ten gero nedaug.
Beje, formuojant disko turinį, nenaudojami jokie super puper laidai ar kažkas panašaus. Viskas daroma labai žemiškai, tik profesionali programinė įranga. Taigi tokio disko kopijavimas vėl į HDD tikrai nieko nepagadina. O HDD n+k kartų geresnis šaltinis nei paprastas CD :) Vaizdelių kaip gaminami CD gali pasižiūrėti youtube, yra ir normalios dokumentikos šia tema.
Šiaip legenda ir mitas yra CD kaip pačios laikmenos kokybė. Teoriniai duomenys realybėje nepasiekiami, realus dinaminis diapazonas sukasi tarp 60-70 dB, ir tik labai nedaugelyje kompaktų šis dydis artėja link 80 dB. Visa kita labai priklauso nuo šaltinio, nuo to kas remasterino, tai yra kiek piknaudžiavo kompiuterio galimybėmis, ekvalaizeriais bei kitais kokybės gerintojais.
O dėl jaunimo, tai man tikrai keista, kodėl jie vis dar nekuria gerų sistemų kurių garso šaltinis yra ar tai PC ar tai Android tapšnokliai. Mano manymu, automobilyje optimaliausia streaminti per bluetooth tiesiai iš tapšnoklio. Namie ko gero PC geriau. Techninės galimybės jau pasiekiamos už gana nedidelius pinigus. Tiem kas nori gatavo sprendimo, naminiai Hi-End lygio aparatai taip pat yra, kaina sukasi apie 1KEUR...
Artūras S
2015-12-25, 02:36 PM
Sveiki ,visi. Su šventėm.
Jaunimas tikrai linkęs į naujoves, tik tenka susidurti su techniniais sprendimais kurių tikriausiai ne visi sugeba išsispręsti. Na, o instaliatoriai skaitau atsilieka šituose reikaluose stipriai. Va čia ir yra didžiausia problema. Manau tai susiję su tiesiog šitos srities nerentabilumu. Geriau įdėti kažkokį grotuvą, pasiimti, nuo pardavimo savo procentą ir viskas. Nedaug, bet greitai. Darant variantus nestandartinius visas projektas išsitempia laike ir finansiniu požiūriu yra visiškai nenaudingas. Ypatingai tas galioja kalbant apie įmones. Šiaip tai jau tikrai pakankamai senai yra daromi variantai su visokiom planšetėm. Tiesiog Youtube surinkime: "car audio nexus 7". Geriausias inovatyvumo pavyzdys automobiliai Tesla. Sumontuotas ir adaptuotas obuolys.
DEIVISC
2015-12-25, 09:47 PM
suprantu mašinos naujeja, prabangesnes visos jau su kietais diskais , negi dėsi sena alpine:0. Kai turesiu apynaujį auto tada pakeisiu mastymą bet ne gero garso naudai.
DEIVISC
2015-12-25, 10:00 PM
Kas liečia vinilus ir cd laikmenas ko jau ko bet man nereikia apie tai pasakot, tame sukuryje jau daug metų, beto nesutikau NEI VIENO pažystamo labai rimto audiofilo(ne melomano) kuris naudotu visokius hdd diskus namie , tik vinilas ir cd. parodose rimtos firmos niekada nenaudoja kietu diskų ar manote kad toks kaip Audio Note atsilikes? Kurie grodovo iš kietu disku aš bėgdavau (ne tik aš) iš tos sales kuo toliau...., teko ir lyginti toje pacioje brangioje sistemoje cd ir hd, pastorojo garsas -šaltas be emocijos, neidomus...taip kad nereikia apie mohikanus
Artūras S
2015-12-25, 10:46 PM
Tai tada pasakyk koks skirtumas tarp skaitmens pavertimo analogu iš cd disko ir iš HDD? HDD turiu mintyje kompą už kurio stovi išorinis USB DAC. Kurioje vietoje dingsta ta emocija? Mano manymu ji yra tik toje vietoje kol atsidarai dėžutę ir paimi CD diską.:) Toliau tai principas tas pats. Plius jei groji CD tai labai svarbus momentas pasidaro transportas kas automobilyje yra iš viso misija neįmanoma dėl gabaritų. Na o toliau DAC kurio grojimas viskas priklauso nuo maitinimo , kondų ir mikruškės. Šitie komponentai gali būti naudojami ir mašinoje ir buityje. Realiai tai viskas priklauso nuo to trakto kuris verčia skaitmeną į analogą, o kokiu būdu bus patiekta skaitmena DAC'ui didelės reikšmės neturi. Principas tai toks. Tai čia kalba apie skaitmeninį garsą. Kas liečia vinilą tai jau visiųkai kita kalba. Pats aš namie ir klausau iš kompo(skaitmenins signalas) su išoriniu DAC iš jo analogas į stiprintuvą. Viskas gerai ir su emocijomis ir su viskuo. Ir tai ne vieno mano nuomonė. Na tiesiog gali atvažiuoti jei įdomu ir pats paklausyti. Bet kokiu atveju grįžtant prie plokštelės ji gros geriau ir maloniau už skaitmeninį garsą. Na o Audio Note kodėl taip daro tai manau komercija ir daug dar ezoterikos. Kol bus dauguma taip mąstančių kaip tu tol ir gamins CD grotuvus, nes iš to galima uždirbti. Kai pradės pirkti grtuvus iš HDD tada pradės gaminti tokius. Tiesiog ką perka tą ir gamina. Paprasta. Nežinau, čia tik mano tokia nuomonė. Laikas parodys ar šitos nuomonės šalininkai buvo teisūs.
PS. Mes esame jau seniau ginčijęsi šita tema. Gal prieš kokius metus ir aišku kitoje temoje.
DEIVISC
2015-12-25, 10:58 PM
na ne audiofilo nuomones nepakeisiu....jus tik prijaučiantys tai sferai. geri transportai , grotuvai ir dac ir sukuria emocijas garse už ką mokami dideli pinigai, hdd garsas švarus bet neidomus
Artūras S
2015-12-25, 11:03 PM
Tai tada pasakyk koks skirtumas tarp skaitmens pavertimo analogu iš cd disko ir iš HDD? HDD turiu mintyje kompą už kurio stovi išorinis USB DAC. Kurioje vietoje dingsta ta emocija? ..........
Na tai gal gali tada pakomentuoti?
Kaip suprantu emociją pirmiausiai įtakoja kuo didesnis dinaminis diapozonas plius tonalinis balansas. Tai prie ko čia transportas? Visą laiką maniau, kad transportas skirtas kuo tiksliau nuskaityti iš disko siunčiamą informaciją. Tipo kuo geresnis transportas tuo tikslesnis nuskaitymas.Šiaip logiškai mąstant tai HDD yra daug tikslenis įrenginys. Žinoma problema išlieka pradiniame šaltinyje ir informacijos įkėlime.
DEIVISC
2015-12-25, 11:09 PM
sakau kad jums svarbu techniniai dalykai o ne kaip pvz itakoja kad ir koks laido gabaliukas emocijai, tai nebera ka kalbeti, atsiprašau
Artūras S
2015-12-25, 11:14 PM
Tu nesupyk, bet žinai, kad techniniai dalykai glaudžiai susiję su geru garsu. Ir manau žinai, kad aš asmeniškai kalbu ne tik apie juos. Tiesiog man susidaro vaizdas, kad tu kažkuo tiesiog užsipyrusiai įsitikinęs. Na tai tavo nuomonė, bet mes tiesiog bandome čia diskutuoti apie senukus grotuvus ir kuo toliau tuo giliau kasame. Gal savo nuomonę aš pakeisiu, arba gal tu. Matysime.:) Prašiau tavęs pakomentuoti ,bet tu nieko kažkodėl nerašai. Iš tavo kalbos susidaro vaizdas, kad emocija kažkokiu stebuklingu būdu yra transporte ar CD diske. Atrodo, kad jei tas laikmenas naudosi bus emocija. Tai kur ji ten yra? Ku ta paslaptis? Išdėstyk savo argumentus.
DEIVISC
2015-12-26, 12:18 AM
pro mano ausis praeina dideli kiekiai tiek cd tiek LP, kiekvienas leidejas, kiekviena įrašų kompanjia įrašinedavo skirtingai, vieni labai prastai, kiti geriau, mažuma puikiai. Tas pats albumas išleistas ivairiose šalyse skamba visiškai skirtingai, tarkim jei grupe susikurusi US, tai geriausias įrašas ir bus US pirmo leidimo, arba jei grupe iš Vokietijos išleido savo šalyje albuma, bet po mėn. perleido ir US jau galimai skambės blogiau. Kuo daugiau perleidimu kasmet tuo prastėja kokybė nes ir leidybinės firmos keičiasi. Tai klausimas ir atsakymas Artūrui iš kokiu cd yra įkeliama į hdd ar kita formatą ypač senesnių grupiu albumai, nes naujausios grupės gal iškart rašo į hdd neturiu žinių. Nesamonė kad isikelti iš kompo i kieta diską įrašą jis bus tokios puikios kokybės kaip gerų kompanijų(ECM, Electra ir tt) pirmi cd ar lp presai.(apie šiuolaikini LP nekalbu, nes groja blogiau nei mp3 ir dar nauji siaubingai traška ). Tai čia dalis esmės kodel senieji cd yra brangūs ir paklausūs audiofilu tarpe, ir kodel cd/lp niekada nemirs, nes juose dar yra gyvybė/emocija. O kas yra hdd???
DEIVISC
2015-12-26, 10:00 AM
. Gyvenimas eina į priekį, viskas keičiasi, o įpatingai techiniai dalykai. Jie tiesiog šuoliuoja laike. CD diskai tikrai po truputį eina į "pavėsį" jų vietą užima kitokios, šiuolaikinės, patogesnės, didesnį kiekį informacijos turinčios laikmenos ir technologijos. Taip, kad draugiškai siūlyčiau šioje vietoje pasitempti. :D
Kad vyksta viskas atvirkčiai kuo toliau tuo garsas tik prastėja tiek įrašai tiek visa aparatūra. Kas rimtai klauso muzika perka tik senus grotuvus, stiprintuvus ir garsiakalbius, taip pat ir įrašus. Pasaulyje atgime lempa ir vinilas. O gereja tik vaizdo technika, fotoaparatai ir tt.
Artūras S
2015-12-26, 11:48 AM
Man atrodo mes nesusišnekam. Informacijos nuskaitymas/perkėlimas iš vienos laikmenos į kitą tai nėra audio įrašo sukūrimas studijoje. Čia jau atskiras reikalas. Mes tiesiog nuskaitom bitus iš CD disko kuriuos supučiam į HDD, SD, USB, SSD ar dar į kokią nors laikmeną. Koks skirtumas iš kur tą srautą pasiima DAC? Kad įrašai skiriasi ir taip visi žino. Ne apie tai kalba. Kalba, kad imam patį geriausią įrašytą CD jį kopijuojam į kitokią laikmeną ir negirdime skirtumo, nors tu sakai, kad yra. Tai jau tikriausiai penktą kartą prašau pasakyti savo nuomonę kurioje vietoje esmė? Tu tik teigi, kad CD geriau ir viskas.CD tai tokia pat laikmena kaip ir HDD, USB SD ar kitos. O aš ir tas kas pas mane klausė( gal kokie 10 žmonių) skirtumo nepajuto. Kyla natūralus klausimas: ar tau yra tekę klausyti PC kaip garsi šaltinį? Jei taip tai kokie sitemos komponentai buvo? Pas mane per USB pajungtas DAC TEAC UD-H01 su pakeistais operaciniais. Tikslaus modelio nepamenu, bet LM metaliniame korpuse. Kol kas geresnių kiek žinau nėra. Signalas paimtas iš balansinio apėjus nereikalingus kaskadus. Toliau stiprintuvas Cembridge Audio PA500 visos detalės pakeistos pradedant kondais bai giant varžom ir diodais. Kolonėlės Cerwin Vega E-715 jautrumas apie 93db likęs tik žemų garsiukas. Viduriai įdėti Fostex Fe 167 ir super tweeter irgi Fostex nežinau modelio. Labai senas. Sistema pakankamai kokybiška, kad girdėtūsi skirtumai.
Artūras S
2015-12-26, 11:56 AM
sakau kad jums svarbu techniniai dalykai o ne kaip pvz itakoja kad ir koks laido gabaliukas emocijai, tai nebera ka kalbeti, atsiprašau Deivi, laido gabaliuko įtaka skambesiui tai taip pat technika ir fizika ir visi žinome, kad žaidimai su laidais paskutinėje vietoje. Tada kai jau sistema realiai yra grojanti. Tik smulkmenas su laidais išsilaižai. Ir tai lineikos pradžioje, o po to kolonėlių. Jei sistema bus ne kokia joks laidas nepadės. Visur fizika ir jokios ezoterikos nėra.
Artūras S
2015-12-26, 05:17 PM
Kad vyksta viskas atvirkčiai kuo toliau tuo garsas tik prastėja tiek įrašai tiek visa aparatūra. Kas rimtai klauso muzika perka tik senus grotuvus, stiprintuvus ir garsiakalbius, taip pat ir įrašus. Pasaulyje atgime lempa ir vinilas. O gereja tik vaizdo technika, fotoaparatai ir tt.
Vinilas, lempa niekada ir nebuvo numirę, bet mes kalbame apie skaitmenines laikmenas ir garso atkūrimą iš jų. Kalba tai apie automobilinius garso šaltinius. Garsiakalbių, stiprintuvų, grotuvų bei įrašų yra gerų ir nebūtinai senų. Yra ir senų ir naujų. Fostex garsiakalbius pirkau naujus ir jie į mano kolonėles labai tiko. Scan Speak tikrai geriau naudoti naujus. Tai tik keli pvz.
DEIVISC
2015-12-26, 06:12 PM
vis pasigyvino forumas, atsirinks kam idomu kas kur...o gal ir pabandys kad ir alpine 7909 su hdd laikmena. Mano nuomonė nepasikėtė , formatai keičiasi ir keisis bet cd/lp gyvuos kaip nieko geriau nesukurta.
Artūras S
2015-12-26, 06:50 PM
Dėl LP sutinku visu šimtu procentų, bet CD yra tik informacijos kaupiklis kuris laikui einant keičiasi ir kesis. Skaitau CD jau po truputį pakeitė kitos laikmenos. Nasakau, kad visiškai, bet labai didele dalimi. Ir tikrai neprognuozuoju , kad pakeis visiškai. Žmonės turi prisipirkę todėl keičiasi labai lėtai. Pats PCM formatas tai manau gyvuos dar labai ilgai. Šiaip CD ilgaamžiškesnis negu kasetė. Kasetė į CD pasikeitė greičiau. Nors po truputį kasetes taip pat išleidinėja, bet tai jau nėra masinis produktas.
Šiaip tai aš palyginimus turėjau galvoje tik ant buitinės aparatūros, mašinoje ten bet kokiu atveju ne tas kokybės lygis.
Artūras-M
2015-12-26, 08:49 PM
Visumoje gerbiu už įsitikinimus.
Taip pat nežinau apie kokią super sistemą kalbi, kad tau CD pati technologija tokia brangi. Aš namie naudoju greita ranka sumestas samadielkinas kolonėles su K+H Klein+Hummel tr-12al 25 cm žemadažniu išluptu iš šios (http://www.neumann-kh-line.com/klein-hummel/globals.nsf/resources/oy_manual_e_010682.pdf/$File/oy_manual_e_010682.pdf)sistemos. Viduriu - aukštu tarnauja Sonido SFR-145a (http://sonido.hu/adat_pdf/sfr-145a.pdf). Visa tau sumesta maždaug į 80 litrų dėžę, su minimalistiniais, aišku neužbaigtais filtrais, kol kas be jokių fazoinvertorių. Sistema nors ir laikina, tačiau gana vykusiai subalansuota, nežiūrit kai kurių aidų žemadažnio diapazone, bet tai logiška, nes nėra jokio užpildo.
Stiprintuvai buvo išbandyti įvairūs tranzistoriniai, ir vis tik palikta dabartis lempoms, tranzistoriai lai lieka mašinai. Dirbo SE maketai su 6П3С, 6П7С po vieną ir dvejintos. Paskiausiai ilgą laiką ГУ-50, kuris skambėjo gana solidžiai. Dabar visai neseniai gavau dovanų neveikiantį mc300 (http://www.china-hifi-audio.com/en/meixing-mingda-amplifier-c-17/meixing-mingda-mc300-ase-tube-integrated-amplifier-remote-contro-p-384), žinoma jis buvo greitai atstatytas ir po pakeitimo kinietiškų 6p3 į rusiškas 69 metų laidos suskambo gana neblogai, iki perdarymo dar padirbs. Bet kuriuo atveju man 300B yra per galingas komplektas kasdien naudoti. Ir šalia jo greitu laiku dar atsistos elinė sava konstrukcija su 6С19. Kasdien man tereikia iki 1W galingumo, tiek įrašams tiek ir telikui ;) Per kokį mėnesį laisvalaikiu pabaigsiu pradinį, ir užsiimsiu šiuo galu. Dabar CD namie kaip testinį naudoju seną Marantz CD-73 su TDA-1540 DAC, lengvai išvalytu traktu. Kadangi kasdieniam naudojimui jis deja jau netinkamas dėl komplikuoto stalčiaus, šalia stovi Akai CD-m939 su gana vidutiniu PCM-56.
Testui buvo naudota pigus Behringer UCA222 usb, taip pat nebrangus DAC su Wolfson WM8740SEDS, surinktos plokštės kaina ~50 USD su S/PDIF įėjimu.
Buvau labai nustebintas tos kokybės, kuri išeina iš UCA222. Ji daugiau nei pakankama daugumai tipinių naminių sistemų. Signalas švarus, skaidrus su BB būdingu temperamentu. Praktiškai jau išbandžius šią pigią USB kortą tapo aišku, kad naudoti CD grotuvą kasdieniam klausymui yra paprasčiausiai nelogiška.
Kadangi UCA222 neturi S/PDIF, o man buvo reikalinga plokštė būtent su S/PDIF dėl to kad nesukant galvos jungti teliką, užsakiau plokštę su WM8740. Trumpai kalbant, pasibandęs šį pigų DAC buvau šokiruotas. Praktiškai Marantz CD-73 negroja geriau. Nežiūrint to, kad jau daugiau kaip metai ši plokštė naudojama, tačiau galutino verdikto negaliu surašyti. Baigsiu pradinį (žinoma lempinis), kuriame šis DAC bus integruotas ir tada šį kūrinį išbandysiu aukštesnio lygio sistemoje ir dar papildomai su Marantz CD17. Bet jau dabar aišku, kad CD grotuvo man praktiškai nereikia, nebent kas padovanos CD su PCM58 ar PCM65 ;)
Tarp kita ko, pas mane kieme dar stovi mano e23 su Alpine 7915, jos traktas purvinesnis už 7909, tačiau braižas panašus. O įvertinant tai, kad prieš tai ilgą laiką šioje mašinoje buvo CDA7990R ir dar puikiai pamenu tą skirtumą, kai F1 buvo pakeistas 7915. Sistema kaip ir buvo ta pati likus Alpine F1 trijuostė su pakeistu viduriu ir kažkuris kastruotas MRV dvikanalis. Nebepamenu. Kartais dar pravažiuoju ir pasidžiaugia širdis ;)
Šioje mašinoje išbandyta daug grotuvų, tame tarpe ir Sony, Clarion, Denon, Eclipse ir dar visokio velnio.
Mano supratimu, nekeliant super reikalavimų, naujas Alpine UTE-92BT turėtų būt labai vykęs sprendimas. Jeigu biudžetas leis, ateinančių metų pradžioje kyštelsiu į savo seną BMW ir iš karto bus aiškus šio grotuvo potencialas. Bet kuriuo atveju, į darbinę mašiną keliaus būtent šis grotuvas, dėl to kad apjungti telefoną, planšetę su vienu išbaigtu sprendimu. CD automobilyje ateities nematau jokios.
DEIVISC
2015-12-26, 09:39 PM
kažin ar pasaulyje varžybos jau vyksta su kietais diskais gal žinot nerandu tokios info..
Artūras S
2015-12-26, 10:21 PM
Nereikia suprasti kieto disko sąvokos tiesiogiai. Kietas diskas tai gali būti vidinė planšetės atmintis, gali būti USB, gali būti SD, gali būti išorinis SSD. Visos šios laikmenos yra pakankamai didelės šios dienos muzikos surašymui. iš bet kokio prietaiso padavus skaitmeninį signalą į išorinį DAC jo išėjime, priklausomai nuo DAC kokybės, turi puikų RCA signalą. Tada pirmyn į varžybas. Aš kur rašiau viršuje apie savo trijų šaltinių testuką, tai geriausiai skambėjo planšetė. Na ten gal grotuvai buvo bet kas kas papuolė po ranka. Tau Deivi tikriausiai tai skamba šokiruojančiai, bet tai tiesa. Įrašas buvo 192khz/24bit. ir paprastus tiesą pasakius planšetė grojo geriausiai. Tereikia tokius daiktus tik sudėti ir naudotis. Viskas jau senai atrasta.
muzotonas
2015-12-26, 10:39 PM
Nu kad CD keliauja link kapinių tai faktas, bet kas liečia šaltinį kaip palnsetę tai manau yra netas šaltinis, kuris išliks ateityje. Realiai viskas sukasi link telefono, kadangi dabar pagrindiniai telefonų pardavimai sukasi link 5" ekranų dyždio tai yra pakankamas valdymui žiurejimui mažoka, bet važiuojant navi važiūrėti pakanka. Kitas aspektas, kad dabartiniai automobiliai derinami ta linkme. Taigi belieka tik kokie geri 5 metai ir viskas bus susieta su telefonu.
Artūras S
2015-12-27, 12:13 AM
Pilnai sutinku. Jau dabar kai kurių telefonų procesoriaus galingumo užtenka. Realiai tai yra pati pati planšeté tik mažu ekranu.
DEIVISC
2015-12-27, 07:12 AM
tai cd seniai nukeliaves i kapines nuo usb atsiradimo, bet ne tarp rimtų muzikos klausytojų, kurių mažuma. Beto kur tu gausi tau patinkanti įraša...ne viska gali atsisiūsti.
Artūras-M
2015-12-27, 10:47 AM
Taigi belieka tik kokie geri 5 metai ir viskas bus susieta su telefonu.
5" mažai viskam. Naudojau 4", kaip telefonas per didelis bet dar toleruotinas. Dabar naudoju 4.5" dar labiau nepatogus ir svarstau gal reikia grįžti prie tradicinio mobilaus. Ypač dar įvertinus tai, kad telefonas labai pažeidžiamas, laužo juos kas netingi. Aš bet kuriuo atveju turiu tampytis planšetę. 8" kompromisas dėl patogumo naudotis su patogumu tampyti.
Neturiu mintyje planšetės kaip šaltinio, planšetė daugiau valdymo įrankis. O patys įrašai gali gulėti bet kur.
tai cd seniai nukeliaves i kapines nuo usb atsiradimo, bet ne tarp rimtų muzikos klausytojų, kurių mažuma. Beto kur tu gausi tau patinkanti įraša...ne viska gali atsisiūsti.
Deivi, kas tau draudžia nusipirkti pageidaujamus įrašus CD formate? Bus kažkoks budintis CD grotuvas namie, kurio dėka galėsi pasidžiaugti kompakto įkišimo procesu o vėliau susikelti į kompiuterinį formatą ;)
Tik laiko klausimas, kada muzikos leidėjai pradės pilnu tempu pardavinėti licenzijuotus muzikos įrašus. Prieš vėją nepapūsi...
DEIVISC
2016-01-06, 03:28 PM
noriu paklausti specu apie eclipse kuri turi išejime 8V ir paduodu signala i stiprintuva kuris priima iki 2,5V . Kas turetu atsitikti?
Artūras S
2016-01-06, 06:44 PM
Persikraus įėjimas, arba bus labai garsiai nustačius ant stiprintuvo jautrumą į pačią mažiausią padėtį. Galima stiprintuvo įėjimą priderinti prie esamos situacijos, tik teks lysti į vidų ir lituoti. Reikia pakeisti įėjimo varžą.
Artūras-M
2016-01-06, 06:47 PM
Nieko nebus, garso rankenėkę reiks mažiau sukti ;)
Įdomu kas pagerėjo pas šią markę. Kažkur apie 2007 metus bandžiau kažkurį beveik viršutinio modelio CD (kiek pamenu jau buvo 8V, egzotika), nepaliko jokio teigiamo įspūdžio. Nors jau tada mitai sklandė...
DEIVISC
2016-01-06, 07:49 PM
nežinau ar tai sutapimas ar ne bet butent su eclipse esu sudegines audison driverius ir net dviejuose stiprintuvuose, todel dabar bijau jungti.
Artūras S
2016-01-06, 07:58 PM
Tai jei viršijai įtampą tai galėjai ir sukepinti.
DEIVISC
2016-01-06, 09:08 PM
o sakot nieko neatsitiks
Artūras-M
2016-01-07, 12:24 AM
Galvot reikia ką darai... Sedici draiveris dirba A klasėje, jeigu įėjime pavarysi pilnus 8 V, ir stiprintuvo reguliatorius bus per daug atsuktas, tuomet lėks draiverio išėjimo kaskadas, nes ant tranzų kris per didelis galingumas. Jeigu nepasitiki savimi, tuomet pasidaryk varžinį daliklį Eclipse išėjime.
Šiaip greičiau problema buvo generacijoje, gal ta tavo sena Eclpisė generavo, arba įvarei jos buferinį kaskadą į clipingo režimą. Išduosiu paslaptį, maitinant grotuvą 12-14V įtampa, 4 V pusiau kokybiškus dar galima kažkaip išpešti, 8V niekaip. Būtina naudoti kokybišką keitiklį (ne daugintuvą) bent 2x15V. Dėl to geri grotuvai visi turi išorinį maitinimo šaltinį.
Kažkur turiu Sedici schemas, bet tingiu analizuoti giliau kaip ten kas padaryta. Sau nenaudočiau jo prie jokių aplinkybių, labai sukomercintas mitas.
DEIVISC
2016-01-07, 07:39 AM
dažnai atsuku iki ribojimu garsa, nei vienas stiprintuvas nedegdavo, o šito draiveriai problematiški, bet su sony c90 dar nieko neatsitiko ten lyg 4V. po brax šitas audison paliko gilų įspūdį, nemanau kad kas yra geriau iki 1000 eur kategorijoje už devėta.
muzotonas
2016-01-07, 06:31 PM
Kažkur turiu Sedici schemas, bet tingiu analizuoti giliau kaip ten kas padaryta. Sau nenaudočiau jo prie jokių aplinkybių, labai sukomercintas mitas.
Aš irgi turiu schemas, nes turėjau toki, tai nelabai noriu sutikti su sukomercinimu, nes jis dar 1992 jei neklystu pasirodė, kada tai dar nebuvo tokia komercija ir groja jis kelis kartus geriau negu Žiauriai sukomercinti VRX, va su tuo tai sutinku.
Artūras-M
2016-01-07, 08:55 PM
Na mano nuomonė 10 metų senumo (http://forumas.i-klubas.lt/showthread.php/2603-Audison-HV-Sedici-SKUBIAI-PATARIMO-!!!) ir nekinta ;)
Audiofiliniu pavadinti stiprintuvą su 150W nominaliu galingumu ir kurio petyje 4 tranzai aš negaliu niekaip. Tai yra gražiai valinantis stiprintuvas to meto pasiturintiems žmonėms.
Lenkų dwojka aštuntame dešimtmetyje turėjo fainą testinį šaukinį:
szszszszszszszszszsz...kanał lewy
szszszszszszszszszsz...kanał prawy
toliau dar kažkoks testas. Taip prasidėdamo muzikinės laidos stereo režime :) Tai maždaug taip galima apibūdinti ir šio stiprintuvo skambėjimą. Jis net su Focal Utopia ir McIntosh galva nesugeba atrišti garso nuo garsiakalbių, ką kalbėti apie komplektą su žemesnio lygio sistema. Focal apskritai turi kažką fenomenalaus, nuo jų garsas atsiriša gana nesunkiai. Ko nepasakysi apie Scan Speak.
Stiprintuvo galingumas turi būti parinktas taip, kad garsiakalbiai pradėtų kraipyti anksčiau nei stiprintuvas. Praktiškai optimumas priekinei akustikai yra 50-75W RMS, čia su ta mintimi, kad sistema turi ne tik gerai normaliai skambėti, bet reikalui esant ir valinti. Jeigu tik geram skambesiui, tai 30W per akis.
Apskritai, visų automobilinių stiprintuvo garso žudymas prasideda to stiprintuvo filtruose (krosoveriuose). Daugelio žymių firmų viršutinių eilučių stiprintuvai užgroja padavus signalą tiesiai į galinį laipsnį. Kai kuriems net nereikia papidomų kaskadų įtampos sukėlimui. Gal būt Sedici taip pat užgrotų išmetus visą mėšlą. Daug žinių tokiai modifikacijai nereikia, per kokius 2.2 mkF Audyn Cap signalas paduodamas tiesiai į galinį laipsnį. Žinoma reikia nuo galinio atjungti tai kas išeina iš krosoverių.
Tipiškai krosoveriai sukurti tam, kad kiekvienas mechanikas galėtų suskirstyti dažnius taip, kaip jis nori, tai yra siekta universalumo. O tokiu atveju kalbėti apie kokybę neverta.
DEIVISC
2016-01-08, 06:56 PM
kad sedici nera jokių krosoverių,
Artūras-M
2016-01-09, 05:18 PM
Yra pradinis stiprintuvas su simetrinio įėjimo kaskadu, greičiausiai naudoji coaxial. Ir neaišku kas ten sukomutuota toliau, kaip coaxial verstas į simetrinį ar atvirkščiai. Kažkodėl sklando mitai, kad balansinis įėjimas garantuoja kokybę. Deja balansinis įėjimas tik garantuoja galimybę turėti mažesnius triukšmus naudojant sujungimo kabelius 10-200 metrų ilgio. Man visiškai nesuprantama kam to reikėjo automobilyje. Nors įvertinant kad stiprintuvo galia tik prasideda nuo 150W kanalui, tai galima turėti mintyje auto traukinių įgarsinimą ;)
Norėdamas pilnai įsitikinti kaip šis stiprintuvas gali groti, turi naudoti signalo šaltinį su geru simetriniu išėjimu. Arba naudoti kokybišką transformatorių. Ir po to sulyginti su coaxial įėjimu. Geriausia apskritai išmesti šią nesamonę ir palikti tik galinį laipsnį.
Nebepamenu jo schemos, domėjausi ~2005 metais, naujo susidomėjimo banga neužplūdo....
Aš irgi turiu schemas, nes turėjau toki, tai nelabai noriu sutikti su sukomercinimu, nes jis dar 1992 jei neklystu pasirodė, kada tai dar nebuvo tokia komercija ir groja jis kelis kartus geriau negu Žiauriai sukomercinti VRX, va su tuo tai sutinku.
Tikrai ~1992 metus išleistas? Tuomet visiškai suprantama kodėl jis taip skamba. Tuo metu dar tik pradėjo kelti galvą teorija, kad neigimas grįžtamas ryšys žudo garsą. Ir visos problemos buvo spręndžiamos gilinant grįžtamo ryšio reikšmę. Idealus stiprintuvas yra be jokio grįžtamo ryšio. Tranzistoriniam sunku tai pasiekti, todėl toleruojamas negilus lokalus neigiamas grįžtamas ryšys. Jokiu būdu ne gaubiantis stiprintuvą nuo gali iki pradžios. Daug literatūros yra šia tematika tiek anglų, tiek rusų kalbomis. Pasiieškoti galite savarankiškai...
muzotonas
2016-01-10, 05:11 PM
Kadangi mūsų nuomonės nesutapo, užsirašysiu į hakerių kursus, laužti forumo :). Realiai tai tikrai nestebuklingas stipras, bet kaip ir viskas kas darosi mūsų srityje, reikia praragauti daug. kas liečia visus filtrus tai tikrai labai mažai gamintojų, juos sugeba padaryti teisingus, o ten viskas ir pradingsta. Tai dabar pratesiant šita diskusija, reikia judėti toliau. Galvas apšnekėjom, stiprintuvus paseilėjom, kas toliau? Garsiakalbiai?
DEIVISC
2016-01-10, 07:04 PM
parašykite kas geriau už sedici , šiaip vertingas daiktas labai retai jau išlenda ebay
Artūras S
2016-01-10, 07:08 PM
;)Mano lempinis pentodu.;)
DEIVISC
2016-01-10, 08:52 PM
tai mes ne apie savo gamybos kalbam o apie legendas, kas geriau ? turejau brax žymiai blogiau..gal dls, genesis?
muzotonas
2016-01-10, 09:35 PM
Nežinau, nes jau seniai klausiau sedici, dar seniau klausiau Somy xes M2, šiežiausias iš mano klausyti tai Soundstream Reference piccaso, kuris šiemet ir turėtu apsigyventi masinoje :)
Arunas B
2016-01-10, 10:13 PM
Arturai kaip tas MRV F900 isejo tau ji prasitestuoti? Idomu kaip jis tavo ausim, nes manes jis visikai nesuszavejo.
DEIVISC
2016-01-11, 10:15 AM
jei apie garsiakalbius, idomus variantas trijuosteje phase linear alliante '8 (20cm)kaip priešbosis gal kas eksperimentavo?
Arunas B
2016-01-11, 11:20 AM
Nu Aliante 10" ar 12" kai subas tai groja tikrai ispudingai. 8" kaip priesbosis trecioj juostoj nezinau reiktu ekspermentuoti bet abejojiu kad verta butu rinktis ji butent siam darbui. Labaiu gal turetu jie tikti subui priekyje, turio jie nereikalauja didelio tai ir deze be vago, kad ir i bardacioko vieta, isipaisytu.
Artūras-M
2016-01-11, 06:34 PM
tai mes ne apie savo gamybos kalbam o apie legendas, kas geriau ? turejau brax žymiai blogiau..gal dls, genesis?
Tada reiktų konkretizuoti, legendos turi būti nemodifikuotos. vaizdas bus liūdnas, nedaug liks.
Nežinau, nes jau seniai klausiau sedici, dar seniau klausiau Somy xes M2, šiežiausias iš mano klausyti tai Soundstream Reference piccaso, kuris šiemet ir turėtu apsigyventi masinoje :)
Nenuostabu, jeigu turi modelį kuris dar buvo kurtas Sounstream Technologies. Dabar Epsilon Electronics Inc valdo Soundstream, Power Acoustik, Precision Power, Farenheit, Epsilon-Pro, Kole Audio ir gal dabar dar ką nors. Iš esmės tai pagrindinai China OEM pardavėjas. Sutinku, tarp Kinijos produkcijos yra daug perliukų, bet....
Arturai kaip tas MRV F900 isejo tau ji prasitestuoti? Idomu kaip jis tavo ausim, nes manes jis visikai nesuszavejo.
Gėda prisipažinti, bet neradau tam progos :) Bėda tame, kad neturiu automobilinio grotuvo, verto šio stiprintuvo. Iš senienų likus tik Alpine 7915. Gal reiks nors namie pasijungti kada... Bet kažkodėl kokia 70% esu įsitikinęs, su juo galima padaryti gerą sistemą visai nemodifikuojant. Su Alpine reikia mokėti dirbti, ir susitaikyti su tam tikrais niuansais (arba prie jų prisitaikyti), šio gamintojo visos pozicijos vertos savų pinigų.
Kadangi mūsų nuomonės nesutapo, užsirašysiu į hakerių kursus, laužti forumo :). Realiai tai tikrai nestebuklingas stipras, bet kaip ir viskas kas darosi mūsų srityje, reikia praragauti daug.
Dėl skonio sunku ginčytis. Tačiau bendrais bruožais, sistemos atkuriamas garsas privalo būti bent panašus į garsą, kuris sklinda koncertų salėje. Jeigu klausome akustinės muzikos, ten niekas necipsi ir nekala, tačiau ir nekyla noras eiti iš ausų vatą išsilupti (žinoma ten jos nėra) ;)
Tai dabar pratesiant šita diskusija, reikia judėti toliau. Galvas apšnekėjom, stiprintuvus paseilėjom, kas toliau? Garsiakalbiai?
Vėl gi, čia buvo išsakytos kelios nuomonės be jokio atskaitos taško. Kadangi esu skaitęs pasisakiusių labai daug prieštaringų vertinimų pvz kad ir apie CDA-7990R, tai kaip ir sukelia šypseną ;) Man asmeniškai CDA-7990R buvo per didelis galvos skausmas automobilyje, nes kiekvieną rytą su nerimu pirmiausiai žiūri į mašinos langus, ar jie visi vietoje. Lygiai tas pats ir po kiekvieno palikimo bet kur. Kita bėda ta, kad jau senai nebematau prasmės automobilyje naudoti CD. Tuo tarpu čia vos ne visi pasisakiusieji geriau vertino visokius 45, denonus, eclipse , p99, beckerius ir daug kitų ;) Taigi kolegos, laikas gal būtų įjungti kažkokį tai racionalų objektyvumą? :ku)
Apie ką toliau diskutuoti? Realijos yra tokios:
1. Grotuvų CD formatas jau kaip ir nebeįdomus, reiškia logiška bandyti ieškoti optimalaus šiuolaikinio USB/HDD/Bluetooth ir tt. palaikančio grotuvo, lyginant jį su daugumai prieinamu etalonu, nebūtinai pačio aukščiausio lygmens, svarbu kad dauguma jį turėtų. Tai galėtų būti sakykim senosios Alpine 790*, 791* ar kažkas panašaus.
2. Stiprintuvai - velnias, čia daug sudėtingiau. Nuo ~1990 masiškai pradėti naudoti operaciniai, reiškia labai gilus grįžtamas ryšys, gero nedaug. Kažkuris VRX tik deklaravo ne daugiau ~20dB ir grojo tikrai puikiai. Iš tų kuriuos esu panaudojęs vykusiai, tai tik U-Dimesion Forte, Poweramper hibridiniai nemodifikuoti grojo tiek, kiek jau sakyčiau daug maž pakanka. Dabar vos ne visi D klasės. Net nežinau nuo ko atsispirti. Reikia lyginti realiam laike, tų kurie buvo papuolę grojantys net ir nebepamenu tikslių modelių, prekinis ženklas nieko negarantuoja.
3. Akustika - klausimas dar sunkesnis ir dar labiau priklauso nuo skonio bei įpročių. vieniems reikia kad ciksėtų ir bumbpsėtų + vidurio reguliatoriaus (kad galėtų išpjauti visiškai). Būtent į šią kategoriją ir orientuojasi automobilinės akustikos gamintojai, deja... Kiti jau pažengę, bet dauguma vis tik nori padailintų aukštų dažnių ir papiktinto priešbosio bei labai pikto subo. Dar kiti yra su labai keistu polinkiu klausytis kaip iš už po storos užuolaidos, gal užkulisiuose dažnai būdavo? ;) Atskira kategorija yra ta, kuriai pofik skambėjimas, svarbu kad iš toli lauke girdėtūsi...
Žodžiu skonių daug. Man užtenka gero plačiajuosčio.
4. Laidai akustiniai - čia labai paprastas lyginimas, imi Lietkabelio monolitą ir norimą palyginti laidą. Jeigu turimas skamba panašiai kaip monolitas, tai viskas ok.
5. Lineikos - irgi gana nesunku. Pas visus bus užsilikę kokių DLS, Zealum (trauktos tamsiai mėlyna medžiaga) ar kažko iš visiems žinomų. Sulygini ir gauni rezultatą. Manau ši pozicija taip pat tuoj bus neaktuali, optika išstums.
6. Kondikai - palyginai su Brax ir viskas aišku.
7. Jungtys, svarbu geras kontaktas. Abejoju ar automobilyje verta smarkiai gilintis.
Kas dar liko?
Bet kuriuo atveju reikia kartas nuo karto susimesti į krūvą ir subjektyviai objektyviai palyginti, geriausiai tomis pačiomis salygomis. Lyginimas skirtinguose automobiliuose, skirtingų žmonių darytuose ir su skirtingais kitais elementais yra visiškai niekinis, nes rezultatas bus nesuprantamas. Manau surinkus visus instaliatorius į krūvą, davus tokį patį auto, tokius pačius sistemos elementus, rezultatai bus gana skirtingi...
Apskritai vis tik dar svarbu susidėlioti ko iš sistemos reikalauji. Sistema turi būti su tinkamai parinktais elementais, o tai kai čia anksčiau vertindavo su Brax stiprintuvais akustiką ir galvas, verkti norėjosi. Arba su Becker ir nakamichi 45 visus likusius komponentus. Gerai kai laikas sudėlioja viską į savo vietas ;)
Svarbiausia yra geranoriškumas visame kame. Pati sistema neturi varginti, muzika turi teikti malonumą, o ne kelti įtampą. Klausome ne aukštus, vidurius, žemus, o bendrą muzikinį paveikslą ir šis paveikslas turi likti pastebimas ir prie nedidelio garso.
Pasilazdavoti - žinoma būtina, kaip be šito :)
omsonass
2016-01-12, 09:57 AM
audison vrx 6.420 man užgrojo tik tada kai išmečiau visus filtrus
4528
prie gerai grojančių stiprintuvų priskiriu jau minėtą soundstream picasso class a, man labiausiai patikę ir vis dar patinka tai marantz 750A monoblokai, dabar bandausi Micro-Precision stiprintuvus į vidų pasižiūrėjus paprastutis stiprintuvas, viduje nėra nieko mandro kondensatoriai maitinime daewoo, bet groja jie taip, kad nesinori jame nieko daryti.
45264527
brax 2400 tam kam reikia tvirtos ir greitos apačios, naudočiau tik bosui arba priešbosiams
Artūras S
2016-01-12, 11:27 AM
Na kažkada Arizona Eagle dvikanaliui esu apėjęs filtrus, pakeitęs kondus maitinimo ir pereinamus. Gal ir signalinius, dabar jau gerai nepamenu. Po to tranzus paleidau į A/B klasę, nes būdavo šalti kaip varlė. Tada užgrojo normaliai. Jei gerai pamenu tik įjungtas "tuščiai" imdavo 1,5A berods. Manau dar dabar groja jis. Stiprintuvas pigutis, paprastas ir va tau rezultatas labai geras.
muzotonas
2016-01-12, 08:29 PM
Tai susumavus situacija tokia, galvos(Cd) jau vieną koją įkėlė į muziejų, stiprintuvus dirbančius ne d klasėje gamina tik keli brendai, o viskas kas groja tai tik senukai, arba 2002-2006 m. laidos priburtas širpotrebas. Tai net ta pati atskaitos tašką jau sukalibroti padoriame lygyje yra sudetinga, dėl išsigimusios audio industrijos. Todėl kaip darydavo mūsų šnapsorgas, užtvirtindamas vitinta dešra, sakau, kad geras garsas pasiduoda visiem bitboxam ir kitom iškreiptom jo formom. Todėl mums belieka tik savo kampai ir mašinos su geru garsu ir galimybė susirinkus pagerti alaus ir apie gerą garą pakalbėti. Tai gal alaus?
Vilmantas
2016-01-12, 08:41 PM
Blem, šalta, gal ko stipriau? Vodkės su citrina ir šlakeliu kolos....?
muzotonas
2016-01-12, 08:51 PM
Ne barmenų susiburimas :) Šiandien tik -3.
Vilmantas
2016-01-12, 09:47 PM
Nuo to alaus tik morda pučiasi.:)
DEIVISC
2016-01-13, 04:43 PM
belieka nieko nedaryt nes niekas nebegroja, man tai pvz idomu bandyt tokius senus grotuvus / stiprintuvus ar akustika kuri tuomet buvo nepasiekiama nes kainavo didelius pinigus, kaip sakant hobis buvo ir jis niekur nedingo...
Modis
2016-01-13, 07:29 PM
O ka butu galima rasti iš nauju grojančiu grotuvu, gaminamu šiai dienai,ar jau viskas tokiu nebegamina ?
DEIVISC
2016-01-13, 07:45 PM
kad naujų rimtų turbūt nebegamina vien serpatrebas.
Artūras-M
2016-01-13, 11:56 PM
Reiktų pastebėti ir pabrėžti, kad ši tema apgaulinga. šioje temoje kalba eina apie elitinį garso sistemos lygį, kur biudžetas mažmeninėmis kainomis būtų nuo 6000€. Taigi tai nieko bendro neturiu su kasdienėmis sistemomis.
(Ši pastaba žinoma ne seniems forumo dalyviams, tai forumo naujokams ar atsitiktinai užklydusiems. Pasiskaičius tokią temą gali susidaryti įspūdis, kad viskas, jau niekas nebegroja ir neverta nieko daryti ;) )
Kaip žinia, visi sistemos komponentai turi būti atitinkamo lygmens, o bendras sistemos lygmuo priklauso nuo žemiausio komponento kokybės. Sistema turi būti komplektuojama taip, kad aukščiausias lygmuo būtų akustikos, žemiau/lygu stiprintuvas, dar žemiau/lygu grotuvas. Kas link komponento lygio nustatymo, tai čia yra keblu, nes naudojant skirtingų gamintojų komponentus, yra labai sunku teisingai sudėlioti. Kaina nelabai padės, čia tik parenkančio asmens patirtis ir sąžiningumas gali būti naudingi. Taigi priekinė akustika turi būti maksimalios pagal kišenę/montavimo galimybes kokybės.
Normalių grotuvų kaip ir nėra didelės problemos iki gana aukšto lygio. ~300€ kainos grotuvai turi tą kokybę ir galimybes, kaip kad anksčiau kainavę minimum dvigubai brangiau. Kita kalba, kad modernizuoti šių grotuvų praktiškai nebeįmanoma, viskas integruota keliose mikroschemose.
Problema yra gerai skambantys stiprintuvai akustikai, nes dauguma naujų stiprintuvų yra D klasės. Aš kol kas nelyginau skambėjimo šios kainos kategorijos (~300€) stiprintuvų D klasės su tipine AB, kuri buvo naudojama anksčiau. Gal šiuolaikiniai D klasės nėra tokie jau nebepakenčiami? Subui D klasės pats tas.
Vis gi, tas aukštas pradinis lygmuo pilnai pasiekiamas su tuo, kas yra rinkoje. Tokį lygmenį laikyčiau pilnos sistemos (grotuvas-stiprintuvas-akustika-subas-laidai) komponentų kaina mažmenoje apie ~1000€ neįskaičiuojant montavimo darbų. Didinant biudžetą žinoma kokybė dar turi kur augti. Taigi bendras principas, kad kokybė priklauso nuo investuotos sumos išlieka.
Arunas B
2016-01-14, 12:12 AM
O kam tie nauji kai senu galima gauti ir tikrai geru, laiko jau isbandytu. O nauji ka ten pirkt is oro, bandinetis ir greiciausiai nusivilti :)
Artūras-M
2016-01-14, 12:34 AM
O kam tie nauji kai senu galima gauti ir tikrai geru, laiko jau isbandytu. O nauji ka ten pirkt is oro, bandinetis ir greiciausiai nusivilti :)
Grotuvai seni, manau nelabai verta diskutuoti, galvos skausmas ir šiuolaikinių galimybių nebuvimas.
Stiprintuvai seni - taip, bet reikia nepamiršti apie išdžiūvusius kondikus, bei galimai buvusius remontus, paprastai kokybė nuo to nepagerėja. Atstatymo kaina sudarys nemažą sumą. O jeigu kalbant apie biudžetines sistemas, tai svarbu dar ir gabaritas. Tavo atveju, ar pvz Deivio čia kita kalba. Aš sau dar taip pat esu pasitaupęs vieną dvikanalį Denon, kuris skamba puikiai, nors yra kokių 199* metų ir jau apie 10 metų pas mane guli nenaudojamas ;)
Garsiakalbiai tai čia ko gero apskritai tik nauji, jeigu mastyti blaiviai, arba kažkoks tai kokteilis arba plačiajuosčiai, kas pvz man patinka.
Apskritai nereikia pamiršti, kad yra didelė dalis klausytojų, kuriems reikia gana gerai skambančios sistemos, tačiau jie patys nieko nedarys. Be to, jiems reikia produkto garantijos, sąskaitų faktūrų, nesudarkyto salono, bei nematomos instaliacijos. Beje, tokių yra apie 90% visų besidominčių. Tokiu atveju visa sistema turi būti surinkta tik iš šiuolaikinių elementų.
omsonass
2016-01-14, 09:40 AM
Kas liečia automobilinę akustiką tai galiu patvirtinti, kad gerai groja focal utopia visi garsiakalbiai, pats naudoju senus 1991m sony xes popierinius, jautrius garsiakalbius (aukštadažnis ribbon tipo xes S2 arba xes H50 praktiškai tas pats aukštadažnis). Automobilyje dažnai naudoju buitinius garsiakalbius kurie mano manymu groja dažnai geriau nei brangūs automobiliniai, bet tokiu atveju dažnai tenka aukoti originalią automobilio išvaizdą, dėl tinkamos instaliacijos.
Artūras S
2016-01-14, 10:23 AM
Pas mane, kas liečia montavimus, gaunasi 90% buitinė akustika. Įvairūs, tame tarpe ir plačiajuosčiai grsiakalbiai. Savos gamybos filtrai.
Ernestas
2016-01-14, 11:47 AM
Pas mane, kas liečia montavimus, gaunasi 90% buitinė akustika. Įvairūs, tame tarpe ir plačiajuosčiai grsiakalbiai. Savos gamybos filtrai.
bet buitiniai yra nepritaikyti automobilio eksplotavimo sąlygom, todėl nėra tokie ilgaamžiai kaip specializuoti automobiliniai, tai irgi stipriai apriboja pasiūlą klientams...... bet mums geriau pakeist juos kas trys meteliai ir klausytis kokybiškai negu turėt ilgaamžius bet negrojančius
Artūras S
2016-01-14, 12:36 PM
Tikrai neegzistuoja šita problema jei ant garsiakalbio nebėga vanduo. Ant saulės visi grsiakalbiai gyvena panašiai. Aš asmeniškai skaitau, kad nėra skirtumo tarp automobilinio ir buitinio garsiakalbio panaudojimo automobilyje. manau, kad tai tik marketinginiai reikalai. Galiu konstatuoti, kad geriausiai groja automobilyje tie garsiakalbiai kurie geriausiai groja ir buitinėse kolonėlėse. Taip yra todėl,kad fizika yra ta pati visur. Pvz Scan Speak Revelator ir Alpine F1 akustika yra vienas ir tas pats Scan Speak. Akivaizdus merketingo pavizdys.
DEIVISC
2016-01-14, 12:58 PM
Pas mane, kas liečia montavimus, gaunasi 90% buitinė akustika. Įvairūs, tame tarpe ir plačiajuosčiai grsiakalbiai. Savos gamybos filtrai. del to kad pigiau garsiak kainuoja?, su buitiniais manau del tūrių problema VAS buna dideli.
DEIVISC
2016-01-14, 01:03 PM
Kas liečia automobilinę akustiką tai galiu patvirtinti, kad gerai groja focal utopia visi garsiakalbiai, pats naudoju senus 1991m sony xes popierinius, jautrius garsiakalbius (aukštadažnis ribbon tipo xes S2 arba xes H50 praktiškai tas pats aukštadažnis). Automobilyje dažnai naudoju buitinius garsiakalbius kurie mano manymu groja dažnai geriau nei brangūs automobiliniai, bet tokiu atveju dažnai tenka aukoti originalią automobilio išvaizdą, dėl tinkamos instaliacijos. O kodel nenaudoji tada utopijų
jei taip gerai? klausiau tuos 8cm viduriukus tikrai gerai.
DEIVISC
2016-01-14, 01:07 PM
bandysiu rytoj zapco seną stiprintuvą ant midbasų sklando legenda apie jų greitį ir muzikalumą. dampingas 1000 wow
Artūras S
2016-01-14, 01:21 PM
del to kad pigiau garsiak kainuoja?, su buitiniais manau del tūrių problema VAS buna dideli. Tai parenki T/S parametrus tinkamus automoblio specifikai. Vien Vas nieko nereiškia. Pagrinde Qts, SPL, Fs, BL, Vas Mms na žiūrint kokia būtų garsiakalbio paskirtis. Viduriam vienaip, priešbosiui kitaip, subui dar kitaip.
omsonass
2016-01-14, 02:59 PM
O kodel nenaudoji tada utopijų
jei taip gerai? klausiau tuos 8cm viduriukus tikrai gerai.
todėl, kad pas mane pilnas komplektas groja sony xes išskyrus stiprintuvus. Čia pats seniausias P1, X1 naujesnis xes Z50 taip pat gerai groja, bet ne taip. Kita priežastis focal utopia beryllium aukšti po šiai dienai nepigūs.
Artūras-M
2016-01-14, 03:15 PM
Daug mašinų esu padaręs su modifikuotais 10гдш10. Išpjovus aukštadažnio difuzorių gaunasi puikus vidurys praktiškai už dyką, gali puikiai dirbti juostoje nuo 100 Hz iki 7 kHz. Nemodiffikuotas taip pat visai nieko kaip plačiajuostis, groja geriau už visus plačiajuosčius originaliai naudojamus automobiliuose, tik saugot nuo žemų didesniu garsu reikia, persikrauna. Geriau nelakuoti, palikti kaip yra.
Man atrodo rusai šiuos garsiakalbius savaip nukopijavo nuo Beag HX-125 aštuntame dešimtmetyje. Žinoma originalo kokybė daug aukštesnė, tačiau šie taip pat naudotini. Šioje bazėje rusai gamino daug dinamikų ir visi jie kažko verti.
O šiaip jeigu 200-300€ už porą ne pinigai, Sonido (http://sonido.hu/termekek.php?lang=en) puikus pasirinkimas. Fostex rūko... Čia žinoma tiems, kam muzika galvoje, ne valinimas...
DEIVISC
2016-01-14, 05:50 PM
todėl, kad pas mane pilnas komplektas groja sony xes išskyrus stiprintuvus. Čia pats seniausias P1, X1 naujesnis xes Z50 taip pat gerai groja, bet ne taip. Kita priežastis focal utopia beryllium aukšti po šiai dienai nepigūs. Jei Sony Xes turi tai berilium tik juokas iš kainos ima, gal jie aštrūs kaip ir visi focal aukšti todel netraukia.
muzotonas
2016-01-14, 08:07 PM
Focalo utopija klausyti tikrai galima, tik didžiausia bėda viduriai, negražus, bent jau man. Aukšti aštrus jei blogai susiinstaliuoji ar krosas netinkamas, tada ir rėkia ir aštru ir t.t.
omsonass
2016-01-14, 09:02 PM
Esu klausęs pioneer odr garsiukus Lenkijoje buvo atvažiavęs Ukrainietis tai nežinau ką jis ten padaręs, bet klausytis buvo neįmanoma, tais pačiais garsiakalbiais teko klausytis sistemą Estijoje tik ten buvo visas pilnas komplektas odr tai fantastika nesinorėjo išlipti iš mašinos. Sunku įvertinti garsiakalbius kai jų nesi turėjęs pas save sistemoje, nors iš tikro aš viską testuojuosi pirmiausiai namų sąlygomis, o paskui tik automobilyje.
Focal utopia aukšti tikrai neaštrūs jei tokie kažkur buvo tai ten jų instaliacija bloga, nesuderinta sistema.
Artūras S
2016-01-14, 09:59 PM
Jei Sony Xes turi tai berilium tik juokas iš kainos ima, gal jie aštrūs kaip ir visi focal aukšti todel netraukia. Deivi, turėtum pamiršti tokį terminą kaip "aštrūs" aukšti. Tipo garsiakalbiai taip skamba jau iš gamyklos. Jei neteisingai viskas suderinta ir sukomplektuota, tada aukšti būna aštrūs. Aštrumas pasireiškia tuo, kad girdisi rezonansinis dažnis. Rezonansas dažniausiai girdisi dėl to, kad yra išprievartaujamas aukštadažnis paleidžiant jį groti per žemai.Dažniausiai šita problema atsiranda dvijuostėse, nes trijuostėse sujungimas paprastai randasi pakankamai aukštai.
Artūras-M
2016-01-14, 10:14 PM
Naminės Focal Diablo Utopia su berilium tviteriais skamba gražiai, aštrumo jokio nėra, puikiai formuoja sceną net su ne audiofiliniu stiprintuvu. Automobilinių negirdėjau. TN51 man jokio teigiamo įspūdžio nepaliko, neigiamo taip pat, naudoti pilnai galima, ir kaina reali. Tuo tarpu berilium kaina mano supratimu nelogiška. Apskritai Focal akustika visa yra gera, tačiau ji gal per daug spalvina ir tokiu būdu susintetina garsą. Panašiai kaip ir graži moteris, bet per daug prisidažiusi ;)
DEIVISC
2016-01-15, 08:27 AM
Naminės Focal Diablo Utopia su berilium tviteriais ;)
klausiau nieko gero jei atvirai, o kaina kosmine
Arunas B
2016-01-15, 12:54 PM
Kas del najesniu grotuvu tai teko zmogui instalinti pioneer DEX-P99RS man visai patiko jo grojimas o funkcinalumas jame siai dienai visai neblogas.
Ta prasme grotuvas manau vertas demesio ir galima su juo dirbti.
Artūras-M
2016-01-15, 03:04 PM
pioneer DEX-P99RS man visai patiko jo grojimas o funkcinalumas jame siai dienai visai neblogas.
Taigi čia 2009 metai, ar aš klystu? Pagerėjo garsas pas šią seriją? Šiuolaikinės būtinos funkcijos mano nuomone yra komunikavimas per bluetooth su telefonu, planšete be jokių papildomų priedų. Skaitymas bent vieno nekomercinio losless formato. Kokį formatą skaito šis modelis? Visi kiti DSP tai bereikalingas išmislas, galėtų išmesti ir tokiu būdu atpiginti, bet tai žinoma neįmanoma, nes naudojamos mikroschemos kur viskas integruota ;)
Artūras S
2016-01-15, 03:16 PM
Sony pagaliau pirmi: http://www.sony.com/electronics/hd-car-audio/rsx-gs9#product_details_default Kiek teko girdėti tai geriausia mikroschema yra ES9018K2M, bet čia panaudojo ES9018S. Tikėkimės taip pat šita bus gera.
Na ir kaip ir reikėjo tikėtis nesveika kaina: http://www.ceoutlook.com/2015/10/13/sony-sells-out-of-1499-hi-res-audio-deck/
PS šitas visas ūkis vėluoja kokius min 3metus.
muzotonas
2016-01-15, 04:08 PM
Gal neveluoja tesiog atėjo laikas pateikti rinkai, kuri buvo brandinama ilgai. Po metu max 2 tokių irenginių bus pas kiekvieną savę gerbiantį gamintoją. Bet vistiek lieka integracijos klausimas jo tiesiogiai neprikergsi prie galiklinės optikos. Tai pavelaves, bet vistiek nedabaigtas.
DEIVISC
2016-01-15, 05:33 PM
pasijungiau zapco z serijos, nieko įpatingo, detalumas vidutinis, muzikalumas irgi šiaip sau, po sedici nelabai kas groja......
Artūras S
2016-01-15, 07:02 PM
Gal nori duosiu lempinį paklausyti? Nuo 12v.
DEIVISC
2016-01-15, 08:17 PM
mašinoj reikia labai aiškaus/raiškaus skambesio ant didelio garso kiek suki tiek" tavo" kaip su galinga mašina kiek spaudi tiek "tavo", daug kas sutiks kad cia ir yra kaifas, bet tai pasiekt labai sunku, kai didelis garsas nevargina o teikia malonuma, lempinis bus silpnas jautriu 100db garsiak neturu.
Artūras S
2016-01-15, 08:32 PM
Jei turi 4v išėjimą tai paklausymui garso tikrai užteks ir su 87db. Man su 90db garsiukais garso tiek, kad atsukus sunku suikalbėti. Jei tau reikia dar daugiau, tada kažkas ne taip. Subas jau atskiras klausimas. Aš jo nenaudoju, bet tikrai nesu prieš.
DEIVISC
2016-01-15, 09:33 PM
su subu daugiau efektu gali išgaudyt, as ne apie spl
peris
2016-01-15, 11:35 PM
Kažkada pas Arturas—s vectroj klausiau lempinuko — visai patiko. Ar ne bg20 tada duryse buvo? normaliam klausymui garso kiekis beveik pakankamas buvo — kai gražiai groja norisi suktelt dar.
Artūras S
2016-01-20, 09:00 PM
Ne BG20, bet galima sakyti analogas jų. Labai panašūs pagal parametrus. Tada kai klausei stipras dirbo triodu. Dabar pentodu, tai klausosi stipriai dinamiškiau. Skaitau mašinoje tikriausiai pentodas tinkamesnis.
DEIVISC
2017-02-15, 03:23 PM
Gal kas klause Audison thesis quatro? kaip jis idomu.
Ernestas
2017-02-17, 07:43 AM
mašinoj reikia labai aiškaus/raiškaus skambesio ant didelio garso kiek suki tiek" tavo" kaip su galinga mašina kiek spaudi tiek "tavo", daug kas sutiks kad cia ir yra kaifas, bet tai pasiekt labai sunku, kai didelis garsas nevargina o teikia malonuma, lempinis bus silpnas jautriu 100db garsiak neturu.
Atsimeni pas tave kažkada seeeniai pirkau stiprintuvėlį audioquesto? ten buvo lygtais 2x25 ir su buitiniais garsiakalbiais nuo McIntoch plius aktyvus subelis labai gerai klausėsi muzika kuri ir tau patinka :ku):ku) taip kad vatai nevaldo :ku)