PDA

View Full Version : Galiniams komponentams dėžutės tūris?

Svajūnčikas
2004-05-10, 01:29 PM
Taigi, ruošiuosi i gala sudeti komponentus IVOLGA VHC-6.21 16cm.
Darysiu midbosams dėžes. Tik nežinau parametrų taigi ir tūrio nepasiskaičiuosiu.
Gal tokiems nėra labai svarbu tikslus tūris. Galvoju padaryti 8-10litr.

Patarkit :roll: [/b]

Arunas B
2004-05-10, 07:52 PM
Manyciau tarp 12 ir 16 litru.

Svajūnčikas
2004-05-12, 10:22 AM
Nejau nieks nemontuoja į galą dėžučių? Ar nėra prasmės?

Gincė
2004-05-12, 01:38 PM
Prasmė dėt į galą komponentus gal ir yra (jei tau tikrai jų ten reik ), o tyla "eteryje" manau reiškia kad daugeliui čia patarinėjančių galinės akustikos išvis nereikia . Daug kas pasakys kad geriau tuos pinigus išleist brangesniai Front akustikai , nebent pas tave Multimedia. Kas dėl nuskriaustų keleivių (dėl muzikos nebuvimo gale ir subo stuksenimo į nugarą) tai manau kas užsakinėja muziką -tas ir moka. :lol:

Svajūnčikas
2004-05-12, 03:16 PM
Prasmė dėt į galą komponentus gal ir yra (jei tau tikrai jų ten reik ), o tyla "eteryje" manau reiškia kad daugeliui čia patarinėjančių galinės akustikos išvis nereikia . Daug kas pasakys kad geriau tuos pinigus išleist brangesniai Front akustikai , nebent pas tave Multimedia. Kas dėl nuskriaustų keleivių (dėl muzikos nebuvimo gale ir subo stuksenimo į nugarą) tai manau kas užsakinėja muziką -tas ir moka. :lol:

Prieky dabar yra IVOLGos, kurias noriu mest į galą, o FOCALus į prieky, plius dar Infinity Kappa subas.

Gincė
2004-05-12, 04:38 PM
Dabar tai tapo aiškiau. O ką negi verkiant reik galinės akustikos? Aš tai Ivolgas paprasčiausiai parduočiau ir nevargčiau gamindamas jom atskirus tūrius.

Svajūnčikas
2004-05-12, 04:49 PM
Dabar tai tapo aiškiau. O ką negi verkiant reik galinės akustikos? Aš tai Ivolgas paprasčiausiai parduočiau ir nevargčiau gamindamas jom atskirus tūrius.

IVOLGos kainavo 450lt. Kaip manai pardaves daug gauciau.... :-D

Taigi vietoj galiniu koaksialu panaudosiu komponentus (Ivolginius), o į priekį Focalai.

Beje, kai galas neužpildytas man kažkaip neskamba.....

Gincė
2004-05-12, 04:57 PM
Visiškai normalu jei įpratęs ir nori girdėt muziką iš preikio ir galo. O dėl dėžių tai nemanau kad chačbeke bus labai praktiška bagažinėj subas ir dar kažkokios dėžutės akustikai (pvz kaip kiti daro po palange), nebent daryt iš karto dėžę subui ir iš kraštų atskirus tūrius Ivolgom. O kiek tam skirsi tūrio apsprendžia bendras garsiakalbių išsidėstymas ir subo dėžės forma.

Svajūnčikas
2004-05-12, 06:15 PM
Visiškai normalu jei įpratęs ir nori girdėt muziką iš preikio ir galo. O dėl dėžių tai nemanau kad chačbeke bus labai praktiška bagažinėj subas ir dar kažkokios dėžutės akustikai (pvz kaip kiti daro po palangė), nebent daryt iš karto dėžę subui ir iš kraštų atskirus tūrius Ivolgom. O kiek tam skirsi tūrio apsprendžia bendras garsiakalbių išsidėstymas ir subo dėžės forma.

Būtent per vidury subas, o iš kraštų tūriai bus Ivolgom. Aš jau taip ir darau!

Robertas-G
2004-05-12, 06:51 PM
na tai ir gerai viskas - jei tau paciam patinka garsas ir gale, viskas tvarkoj. siaip checbeko atveju sprendimas visai teisingas, be to ir estetiskai turetu gautis visai neblogai.

Arunas B
2004-05-12, 09:24 PM
Kazkada man garsas is galo buvo irgi neblogai,bet tai buvo laikas kai nezinojau kas ir kaip turi groti. Dabar negaliu pakesti garso is galo ypac kai jis ardo priekine scena.

Svajūnčikas
2004-05-13, 01:38 PM
kažkąda man garsas is galo buvo irgi neblogai,bet tai buvo laikas kai nežinojau kas ir kaip turi groti. Dabar negaliu pakesti garso is galo ypac kai jis ardo priekine scena.
Bet tai mes priekiuj duosim daugiau garso nei galui. Nejau tai gali ardyti sceną?
Erdvinis garsas vigi man patinka....

spydas
2004-05-13, 01:54 PM
Jei nejungsi tweeteriu, kastruosi zemus ir gerokai pridusinsi - tai gal ir neardys

Arunas B
2004-05-13, 08:29 PM
kažkąda man garsas is galo buvo irgi neblogai,bet tai buvo laikas kai nežinojau kas ir kaip turi groti. Dabar negaliu pakesti garso is galo ypac kai jis ardo priekine scena.
Bet tai mes priekiuj duosim daugiau garso nei galui. Nejau tai gali ardyti sceną?

Jei erdvinis garsas tenkina, tai gali montuoti galine akustika. Bet jei sakai, kad nori priekiui duoti daugiau garso nei galui,tai galo ir negirdesi . Taip kad pagalvok ar verta prasideti su galine akustika :wink:

AudrunasV
2004-05-13, 11:44 PM
Sheip - as galiu papasakot ish savo trumpos gyvenimo istorijos.... tai kas vadinama brendu... tai dar nereishkia kad pasaulinio vardo nepelnes brendas negali skambet gerai - klaidinga....
Kaip rodo realus rezultatai - jis tikrai gali but tarp geriausiu...
Jei kas nori.... papasakosiu.. :wink:

Svajūnčikas
2004-05-14, 10:39 AM

Jei erdvinis garsas tenkina, tai gali montuoti galine akustika. Bet jei sakai, kad nori priekiui duoti daugiau garso nei galui,tai galo ir negirdesi . Taip kad pagalvok ar verta prasidėti su galine akustika :wink:
Matai kai pavargsiu nuo erdinio garso, bet kada galėsiu jį prisukti 8)

Klausimas: džutes beveik jau pasidariau, dabar idomu ar reikia vidų kuo nors iskloti kaip subwuferį? Sinteponas tiks? Kiek jo reikia? Ar pilną prikimst, ar tik sieneles padengt?