PDA

View Full Version : Del akumo ...

Egydaa
2005-10-14, 10:28 AM
Pas mane masina dyzeline, variklis 2.4. idetas 100 A Bosch Silver akumas. Ji naudoju apie 3 metus. Masinoje 3 stiprintuvai. Paskutiniu metu pastebiu, kad yara taip: pasivazinejus apie menesi su ikrautu akumu buvo viskas gerai. Paskutinem dienom grizdamas po darbu paklausiau muzikos tikrai garsiai ir siandien ryte jau pajauciau, kad akumas nusedes. Jei butu ziema tikrai buciau nepasikures. Norejau paklausti: ar cia pagal jusu patyrima jau akumui chana, ar dar del visa ko paziureti kaip generatorius krauna? Ar verta deti kita akuma? Gal galite koki rekomenduoti? Galvoju Varta Silver 100 A. O ar verta nusipirkti (nezinau kaip vadinasi) uzvedeja? (tai tokia deze su start kabeliais, didelia paleidziamaja srove, kaip lagaminukas nedidelis, kuri prijungi prie akumo ir uzvedi? Kaina apie 200 Lt. grubiai. Nors viena jau buvau paemes kazkoki lieva turbut, nes ta uzvedeja kroviau visa para, nusinesiau prie masinos ir nieko jis nepasuko (prijungus prie akumo). Tai teko grazinti. O gal zinote kur tokiu tik geru uzvedeju yra? Ar verta toki isigyti? Aciu uz patarimus.

Artūras-M
2005-10-14, 10:39 AM
Kad su akumais vargas. Pas mane krovimas normalus, aparatūra sąlyginai negalinga, akumui dar metų nėra, tačiau problemos tos pačios. Šiaip papildomai pakraut reikia, bent kartą į pora savaičių. Dabartiniai akumai visiškas šlamštas....

M
2005-10-14, 11:19 AM
Kad su akumais vargas. Pas mane krovimas normalus, aparatūra sąlyginai negalinga, akumui dar metų nėra, tačiau problemos tos pačios. Šiaip papildomai pakraut reikia, bent kartą į pora savaičių. Dabartiniai akumai visiškas šlamštas....

Mano aparatura irgi negalinga, nors Ivolga BG-1004 pasizymi dideliu energijos valgymu, taciau akumas sveikas sveikutelis :) o jam jau trys metai:)

Artūras-M
2005-10-14, 11:23 AM
Mano aparatura irgi negalinga, nors Ivolga BG-1004 pasizymi dideliu energijos valgymu, tačiau akumas sveikas sveikutelis :) o jam jau trys metai:)

Manau, kad mes skirtingai suprantam sveikumą ;) Jei dar užkuria, tai nereiškia sveikas ;)

mariokas
2005-10-14, 04:09 PM

visiska teisybe.

turejau atliekama akuma, tai pasijungiau papildoma. tris men. vazineju kolkas viskas gerai, dyzeliukas kuriasi tai pasakiskai nuo dvieju. priklauso 100 ah, dabar yra 2*100 ah :twisted:

stalinukas
2005-10-14, 09:40 PM

visiska teisybe.

turėjau atliekama akuma, tai pasijungiau papildoma. tris men. vazineju kolkas viskas gerai, dyzeliukas kuriasi tai pasakiskai nuo dviejų. priklauso 100 ah, dabar yra 2*100 ah :twisted:
Nemanai, kad tavo generatorius nesugebes pakrauti 2*100 Ah? Gal geriau isidek viena normalesni. Daugiau kreipk demesi nei talpa, bet i startine srove...

mariokas
2005-10-14, 11:43 PM
vezineju senokai, krauna kaip ir normaliai nes generatorius galingas... startine srove abieju nemaza dabar tiksliai nepasakysiu bet abieju ~po 600A

boolve
2005-10-16, 05:39 PM
na tai pradzhiai gerai butu pashiureti kas ten su tuo generatorium, paskuj nusipirk gera akuma, pasizhiurek tixliai pagal generatoriu, kad nebutu per dydelis, nes ans varkashas sunkai tvarkysis su tuo akumu, ir paksuj isidek i bakazgnika papildoma prisijungti reiketu tik extra atveju. arba su eletrotechnikais pasikalbeti riektu kaip butu jei kabintum dijoda jam ant laido kuris ateina nuo pirmo akumo, kad galetu jis padeti anam akumuj, bet nevalgytu ish generatoriaus, chia toki sugalvojau bajeri past tik riektu sakau kad specai apdorotu ta klausima..

stalinukas
2005-10-16, 05:47 PM
na tai pradzhiai gerai būtų pashiureti kas ten su tuo generatorium, paskuj nusipirk gera akuma, pasizhiurek tixliai pagal generatoriu, kad nebutu per dydelis, nes ans varkashas sunkai tvarkysis su tuo akumu, ir paksuj isidek i bakazgnika papildoma prisijungti reikėtų tik extra atveju. arba su eletrotechnikais pasikalbeti riektu kaip būtų jei kabintum dijoda jam ant laido kuris ateina nuo pirmo akumo, kad galetu jis padėti anam akumuj, bet nevalgytu ish generatoriaus, chia toki sugalvojau bajeri past tik riektu sakau kad specai apdorotu ta klausima..
Tada tą akumą iš bagažinės turėsi nešiotis namo pakrovinėti. Kam to reikia?
Paprasčiausiai reikia tvarkingo generatoriaus ir jam tinkamo akumo.

boolve
2005-10-16, 06:01 PM
na taip riekes ji atskirai pakraudinetim, tas tai tiesa kad sakai riekia tvarkingoi akumo ir generatoriaus, bet problema kad 3 stiprekai o vaiksi jei mexta pasitrankyti? tai tai.. tai..

Ernestas
2005-10-17, 08:26 PM
dioda akumams atskirt tai reikes is troleibuso lupt.Buvau i Siglitos Volga idejes reliuka kokiu 400 A,pasidomek gal liko.reliukas ten du akumus komutavo.

NetRat
2005-10-20, 03:16 PM
bmw 6 cilindrai aparatura gan galinga (du stiprintuvai su kondiku) ir klausoma pastoviai 1-2 valandas per diena labai garsiai su ijungtom sviesom (vasara kondishke) daug laiko praleidziant kamsciuose - akumas (~65 ah varta ar bosch nepamenu) gyvas antri metai, visiskai jokiu problemu ziemos metu. Tad arba su elektrine dalim blogai (kazkur patyliukais trumpina esant dregnam orui ar pan.), arba akumas ate.

NetRat
2005-10-20, 03:18 PM
Ir stalinukas teisus - uzvedimo momentui svarbiau yra akumuliatoriaus generuojama startine srove nei talpa.

M
2005-10-21, 09:48 AM

Mano aparatura irgi negalinga, nors Ivolga BG-1004 pasizymi dideliu energijos valgymu, tačiau akumas sveikas sveikutelis :) o jam jau trys metai:)

As skaitau sveikas, kai pasileidus tiek kad jau komponenai nenesa, o bosas sedyniu varztus atsukineja, bet lempos ir lemputes nepritemsta ir nemirksi :) neturiu voltmetro negaliu tiksliai ismatuoti itampos kritimo, bet zinau kad sveikas :D