View Full Version : Lempinis automobilinis 2x35W
Artūras-M
2005-10-19, 12:42 PM
Taigi, nežinau ar domina forumiečius pvz pilnai lempinis galinis dviejų kanalų stiprintuvas. Gamintojas reikalauja pirkti 30 vnt: tada šiek tiek kainą žemina. Perkant vienetais, pardavimo kaina gaunasi ~4000 LT.
http://www.i-klubas.lt/store/tube_close.jpg
http://www.i-klubas.lt/store/tube_open.jpg
Amplifier type: Class-AB, Vacuum tube amplifier
Audio output transformer by HAMMOND.
Double side glass Epoxy 2 oz PCB.
Protections: Speaker shorts, Reverse battery, and Thermal
Gold plated: RCA audio, Speaker and connectors.
Amplifier type 2 channel amplifier
Power vacuum tube EL34x4
Input vacuum tube
ECC82x4
Output Power 35 watts * 2 channel RMS
Frequency response 30Hz~30KHz/+-1dB
Sensitivity Up to 1V
Idling current 10A
Power fuse rating 25A
Dimension 442*226*182/mmL*D*H
Tadas B
2005-10-19, 03:04 PM
ha ha ha :-D per visa lietuva kazin ar surasi 30 norinciu stiprintuvo kurio galia 2x35 , gi hebra nesupras :!:
Artūras-M
2005-10-19, 03:34 PM
Che 99%, kad nerasiu nei vieno :-D
Ernestas
2005-10-19, 08:27 PM
kokia audiosistema ysivaizduoji su siuo stiprintuvu?
Amigos
2005-10-19, 08:42 PM
Manau jai kaina netokia kandi butu atsirastu vienas kitas pirkejas :roll:
Ernestas
2005-10-19, 08:49 PM
ne stiprintuvo kainoje problema,o kiek dar kainuos LYGIAVERTIS magas,koloneles,laidai,triuksmo izoliacija..............
As manau kad uz tokius pinigus ~4000lt galima butu internete ir ka nors geriau susirasti. pvz neseniai maciau Buttler audio Blue 2150 pardave lyg uz 800doleriu... na bet cia jau reik daznai knaisiotis ir ieskot.. o 35w tai masinoje per akis.. mano manymu ir 10w pilnai uztektu.. tik biski jautresnius dinamikus uzdeti pvz focal, arba gera jautru tweateri ir 2 dinamikus i viena puse (bendras 2 dinamiku jautrumas turetu pakilti kazkur iki tweaterio lygio), kaip kad buvo aprasytos kazkuriam gramofono numeryje savadarbes koloneles skirtos lempiniam stiprintuvui.
Artūras-M
2005-10-23, 06:37 PM
As manau kad uz tokius pinigus ~4000lt galima būtų internete ir ka nors geriau susirasti. pvz neseniai mačiau Buttler audio Blue 2150 pardave lyg uz 800doleriu..
Na šio modelio Butler Audio stiprintuvo kaina pas gamintroją nesiekia 800 USD. Yra nuoroda nuorodų skyrelyje portale. Butler Audio negali prilygti aukščiau parodytam modeliui, nes Butler Audio yra tik hibridinis stiprintuvas. Konkrečiai BA nesu klausęs, tačiau esu montavęs Poweramper ir Planet Audio hibridinius. Abu paminėti stiprintuvai pagal specų atsiliepimus pakrauna kruopų BA. Galų gale, hibridinis manęs jau nebedomina, dabar turiu tą kokybę automobilyje. Noriu pilnai lempinio ;)
Paminėtą stiprintuvą būtų galima bandyti lyginti su http://milbert.com/BaM235ab/ tik jau pastarojo Retail price yra apie 2600 USD.
ha ha ha :-D per visa lietuva kazin ar surasi 30 norinčių stiprintuvo kurio galia 2x35 , gi hebra nesupras :!:
SOS, kas čia darosi? Kokio išsilavinimo (lempinėj technikoj) žmonės čia rašo?! Neįsižeiskit, bet tiesiog privalau jus pataisyti. Jei šis stiprintuvas TIKRAI "atiduoda" (kuo aš laaaaabai abejoju) 35 vatus vienam kanalui ( apie prastą kokybę patylėsiu, nes įdėtas keitiklis-garantuotai), tai BET KOKIAM auto, bet kokius garsiakalbius naudojant, net kurčiam būgneliai sprogs! Pavyzdžių toli ieškoti nereikia. Mano stipras 6,5 vato. Pilnai transformatorinis (nėra varžų). Senukai Tannoi popieriukai ruporuose. Aš negaliu pilnu garsu namie klausyti-vazonai ant palangių važinėja! O jūs rašot apie 35x2 vatų automobilio salone?!!! APSURDAS!!! Juk tai lempinis garsas, nebent visą galingumą atisduoti subui, kurio jautrumas (kaip daugumos dabartinių pigių auto-sub...inių) 82...84 db. Ir paneikit, jei sugebėsit. :smt020
Artūras-M
2005-12-18, 12:11 PM
Sveikas atvykęs, malonu matyti naujus protingai rašančius žmones :ploju:
Artūras S
2005-12-18, 09:28 PM
Jum čia bus sunku dviem.Jūsų mažuma.
Jum čia bus sunku dviem.Jūsų mažuma.
Kaip nor atlaikysim O:) Tik "MŪSŲ" vis daugėja. Sunku pakelti tai, kas vos ne pelenais virto-lempinė technika. O dar teisinga lempinė technika, tai iš viso retenybe tapo :smt100
Artūras-M
2005-12-19, 12:44 PM
Lempas suėdė taip vadinamas Hi-End ir Hi-Fi ir PMPO :smt044 O dabar pribaiginėja „home cinema“. Tie kurie žavisi pastaruoju, niekad negirdėjo gero garso normaliam kinoteatre ir jiems tinka Dolby INC surogatas.....
Garis
2005-12-19, 01:02 PM
Vyrai, jus sakykit ka norit, bet kausote tuos pačius CD (na gal vinilus) kurie įrashyti su jūsų taip vadinamais surogatais (neigiamias gryžtamais, impulsiniais maitinimais, kompresoriais, enchanceriais, limiteriais ir kitom blogybėm). Patikėkit manim, profesionalioje aparatūroje nėra nusirista iki tokių apsurdų kaip kad pvz. lempiniai lygintuvo tilteliai (lempos geriausiu atveju naudojamos pradiniuose mikrofonų stiprintuvuose). Taip kad jūs jau parduotuvėje perkate nekokybiškai įrašytą įrašą, tai kaip jis gali skambėti gerai su jūsų super puper lempinėm apartūrom? Taip išeina kad jūsų apartūra ištaiso nekokybišką įrašą?
Artūras-M
2005-12-19, 01:14 PM
Meti labai stiprų argumentą ;)
Atmesiu atgal :
1. Maitinimo šaltinis yra pajungtas nuosekliai signalui visose grandyse. Tai yra kolonėlėse jis pajungtas nuosekliai su kolonėle, pradiniam - nuosekliai su pradinio vidine varža ir tt.
2. Yra dar tokie faktoriai kaip signalo šaltinio (stiprintuvo pvz) suderinimas su imtuvu (kolonėle pvz) nieks to geriau nepadarys, kaip lempinis kaskadas su transformatorium.
3. Grįžtamas ryšys pradiniuose laipsniuose nėra labai didelė blogybė, nes mažos srovės. Bėdos atsiranda galiniame laipsnyje,: kai padidėqja srovės ir padaugėja parazitų, kurie paduodami į grįžtamą ryšį ir gamina naujus parazitus ;) (skaitykit stiprintuvų teoriją kolegos, ten viskas surašyta prieš 40 metų.....)
4. Nėra geresnio kaskado, kaip kaskadas dirbantis A klasėj
5. Kuo trumpesnis signalo kelias - tuo geriau
6. Geriausias montažo tipas - orinis
7. Serijinė gamyba - gaidys
8. Na ir tt :smt033
Lempas suėdė taip vadinamas Hi-End ir Hi-Fi ir PMPO :smt044 O dabar pribaiginėja „home cinema“. Tie kurie žavisi pastaruoju, niekad negirdėjo gero garso normaliam kinoteatre ir jiems tinka Dolby INC surogatas.....
Tai aukso žodžiai! Būtų ant popieriaus parašyti, išsikirpčiau ir įsirėminčiau! Ypač dėl seno kinoteatro. Nepatikėsit, bet paskutinį kartą ten buvau 1985 metais, kai Wilnoj Wentoj dirbau. Vėliau laiko nebuvo, o dar vėliau-noro, kai sužinojau, kad ten Dolbi-surrownd. Kino neliko... gaila.
GARIUI Audiofiliniai diskai įrašomi lempine aparatūra. Dydis sulig teniso kortu. Sava elektrinė-atskiras generatorius. Keitikliai "supokuoti į dėžes iš skirtingų metalų. Naudojama fazių randomizacija. Ir dar daug-daug-daug gudrybių. O ar žinai, kad paprastas CD diskas, perrašytas į LP formatą JAU skamba kitaip-žymiai teisingiau! Paskaitinėk Lichnickį. Mokytis-mokytis ir dar kartą mokytis! V.I. Leninas.
Artūras-M
2005-12-19, 06:26 PM
Vėliau laiko nebuvo, o dar vėliau-noro, kai sužinojau, kad ten Dolbi-surrownd. Kino neliko... gaila.
Lietuvos kino teatre buvau to Dolby suround pristatyme. Didžiausias ažiotažas, valstybės vyrai ir jų moterys ir visa kita belebirda. Tai iš pykčio net nepamenu kokį filmą rodė, nes pusę jo prabumbėjau. Lietuvos kino teatras anksčiau turėjo pačią geriausią garso įrangą, o gavosi š....
DV-ART
2005-12-19, 08:29 PM
Dabar kaifo niekas nebedaro,visi daro tik bapkes,va kur yra tiesa!!!
Dabar kaifo niekas nebedaro,visi daro tik bapkes,va kur yra tiesa!!!
Tas tai tiesa, bet ar galima ramia sąžine žiūrėti į dabartinį jaunimą. Abiturientinio amžiaus jaunuolis atėjo į draugo radioprekių parduotuvėlę, paprašė įjungti stiprintuvą ir "šitas" kolonėles, paklausė, atidarytu stalčiumi (tas jau nebeužsidaro) pažiūrinėjo nieko nesuprantančiom veršelio akim ir sako:- "A gali užmest diską, kur daugiau KALA?" Na ką su tokiu daryti, kaip kalbėt?! Jam kuvaldos reikia, o ne grojimo! Nors ir tada stalčius neužsidarys!...
Garis
2005-12-20, 09:24 AM
GARIUI Audiofiliniai diskai įrašomi lempine aparatūra. Dydis sulig teniso kortu.
Turi nors viena tokį kompaktą? :) Aplomai ka chia pliurpi nesamones, tu kur patekai? Į hififilu forumą ar auto garso forumą? Jei nori pasirodyt mandras tai parašyk ka nors protingo, o ne apie kosmosa. Tu mašina nors turi? Turbūt gamyklinė aparatura ten stovi? Aplomai mashina ne vieta skirta klausytis muzikos, mašinoje iškyla dauk kompromisų, pradedant nuo riboto energijos šaltinio ir baigiant mašinos salono įnešamais pagražinimais. Tie kaip tu vadini kilowatai ne iš piršto laužti, bėda ta kad automobilinės akustinės sistemos yra labai mažo jautrumo (lyginant su buitine aparatūra, o juo labiau koncertine), vat ir tenka naudoti D klasės stiprintuvus (na kolkas tik žemadažniams garsiakalbiams), o į A klasės stiprintuvus tenka užmerkt akis, nes tokių pečių nebūtų su kuo išmaitinti...
Artūras-M
2005-12-20, 03:26 PM
Na nesipykit... :smt017 iš tikrųjų tai šiurpas kaip jaunimas klauso, bet tai jų teisė. Iš kitos pusės kur jiems gauti geriau ? Nuvažiuoja į firmą, o ten tikslas kuo daugiau prikrauti.... Patys ne visi gali krapštytis...
GARIUI Audiofiliniai diskai įrašomi lempine aparatūra. Dydis sulig teniso kortu.
Turi nors viena tokį kompaktą? :) Aplomai ka chia pliurpi nesamones, tu kur patekai? Į hififilu forumą ar auto garso forumą? Jei nori pasirodyt mandras tai parašyk ka nors protingo, o ne apie kosmosa. Tu mašina nors turi? Turbūt gamyklinė aparatura ten stovi? Aplomai mašina ne vieta skirta klausytis muzikos, mašinoje iškyla dauk kompromisų, pradedant nuo riboto energijos šaltinio ir baigiant mašinos salono įnešamais pagražinimais. Tie kaip tu vadini kilowatai ne iš piršto laužti, bėda ta kad automobilinės akustinės sistemos yra labai mažo jautrumo (lyginant su buitine aparatūra, o juo labiau koncertine), vat ir tenka naudoti D klasės stiprintuvus (na kolkas tik žemadažniams garsiakalbiams), o į A klasės stiprintuvus tenka užmerkt akis, nes tokių pečių nebūtų su kuo išmaitinti...
Piktas dėdė :smt018 O dar ir kvailas, Nemoka net pamatuot galingumo, o purkštauja. Turiu aš ir ne vieną tokį diską! Mat tokio šlamšto kaip cd ir jo atmainos neklausau senai! Aš klausau LP !
vires
2005-12-21, 08:45 AM
Turi nors viena tokį kompaktą? :) Aplomai ka chia pliurpi nesamones, tu kur patekai? Į hififilu forumą ar auto garso forumą? Jei nori pasirodyt mandras tai parašyk ka nors protingo, o ne apie kosmosa. Tu mašina nors turi? Turbūt gamyklinė aparatura ten stovi? Aplomai mašina ne vieta skirta klausytis muzikos, mašinoje iškyla dauk kompromisų, pradedant nuo riboto energijos šaltinio ir baigiant mašinos salono įnešamais pagražinimais. Tie kaip tu vadini kilowatai ne iš piršto laužti, bėda ta kad automobilinės akustinės sistemos yra labai mažo jautrumo (lyginant su buitine aparatūra, o juo labiau koncertine), vat ir tenka naudoti D klasės stiprintuvus (na kolkas tik žemadažniams garsiakalbiams), o į A klasės stiprintuvus tenka užmerkt akis, nes tokių pečių nebūtų su kuo išmaitinti...
Piktas dėdė* :smt018 O dar ir kvailas, Nemoka net pamatuot galingumo, o purkštauja. Turiu aš ir ne vieną tokį diską! Mat tokio šlamšto kaip cd ir jo atmainos neklausau senai! Aš klausau LP !
Moderatoriai!? Nuo kada čia galima tokiais žodžiais drabstytis?
Garis
2005-12-21, 10:17 AM
Piktas dėdė* :smt018 O dar ir kvailas, Nemoka net pamatuot galingumo, o purkštauja. Turiu aš ir ne vieną tokį diską! Mat tokio šlamšto kaip cd ir jo atmainos neklausau senai! Aš klausau LP !
O tu dar ir pagirūnas brolau! Gal siūlai LP mašinoje klausytis? Ir išvis rišam šitas nesamones, pasilaikyk savo nuomuone apie garasą sau ir neveidink čia guru.
Artūras-M
2005-12-21, 01:00 PM
Moderatoriai!? Nuo kada čia galima tokiais žodžiais drabstytis?
Ši sritis neturi moderatorius esamu laiku :smt017 O kam nors nepatinkančius rašinius galit persiųsti moderatoriams, tam yra atitinkama nuoroda „Parodyti Moderatoriui“. Nėra moderatoriaus, gaus administratorius. Komentaras būtinas. Priešingu atveju nelabai bus kreipiamas dėmesys...
O komentuoti čia neverta, nes tai tik dar labiau kursto bereikalingą diskusiją...
Piktas dėdė :smt018 O dar ir (kažkas netaip), Nemoka net pamatuot galingumo, o purkštauja. Turiu aš ir ne vieną tokį diską! Mat tokio šlamšto kaip cd ir jo atmainos neklausau senai! Aš klausau LP !
O tu dar ir pagirūnas brolau! Gal siūlai LP mašinoje klausytis? Ir išvis rišam šitas nesamones, pasilaikyk savo nuomuone apie garasą sau ir neveidink čia guru.
Nori būt šustriausias? Gal tokiu ir buvai iki man pasirodant? Pavydi, suprantu... :smt022
Egiux
2005-12-21, 04:58 PM
Jus taip apie tas lempas kalbat, kad as pradėsiu galitėtis kam išardžiau seną lempinį radijo imtuva su plokštelių grotuvu viršuj. Didis kaip televizoriaus, svoris taip pat. :smt017
Jus taip apie tas lempas kalbat, kad as pradėsiu galitėtis kam išardžiau seną lempinį radijo imtuva su plokštelių grotuvu viršuj. Didis kaip televizoriaus, svoris taip pat.* :smt017
Neimk i galva ka "seni krienai kalba" O:)
Nedaug yra siame forume zmoniu kurie isgirstu ka lempiniai groja.Ju klausant reikia ir ausis normalias turet.Man kaip vidutiniam klausytojui uztenka ir tranzistoriniu hi-fi sistemu.Cia mano nuomone.Ir ner ko cia kariaut :smt111
Egiux
2005-12-22, 02:00 PM
Neimk i galva ka "seni krienai kalba" O:)
Nedaug yra siame forume žmonių kurie isgirstu ka lempiniai groja.Ju klausant reikia ir ausis normalias turet.Man kaip vidutiniam klausytojui uztenka ir tranzistoriniu hi-fi sistemu.Cia mano nuomone.Ir ner ko cia kariaut :smt111
Na mano nuomonė irgi tokia pat. Reik daugt iki tokios aparatūros ir muzikos :) Bo jaučių kad kokį negrų gabalą užsileidus, naudos iš tų lempų bus kaip šuniui penkta koja.
petia
2006-11-03, 12:57 AM
Sveiki,
Rasau pirma karta ,atleiskit jei kas nors bus negerai.Kas atsitiko? Ar auto garso megejai pavargo ,kad aktyvumas tema - kaip padaryti gera garsa automobilyje ,nebekalbama.Noreciau pasidalinti savo kuklia patirtimi siekiant gero garso automobilyje.Noriu trumpam paliesti praejusiu metu tema apie lempine technika .Keista jog gerbiamo Arturo M paliesta tema apie lempinius stiprintuvus susilauke didesne dalimi neigiamos reakcijos.Bukime realistais ,dauguma autogarso megeju nera artimai susipazine su musu praeities audio technika .Tai ar verta daryti skubotas isvadas !
Kiek man zinoma pastaraisiais metais EMMA varzybu dalyviu autobilius sekmingai uzkariauja lempines technikos fragmentai . Galime drasiai prieiti isvados ,jog tai geras dalykas .Tai kodel gi nepasiulius kazka panasaus placiam vartotojui!!!As suprantu jog ,finansine prasme tai nera paprasta ,bet tikrai verta!!!!.Kai kurie forumo dalyviai kalba - kam to reikia ,as vistiek negirdziu taip gerai ,kad man reiketu HI-END technikos .Toli grazu ne visi lempinia stiprintuvai yra HI-END klases ir ne visi tranzistoriniai yra slamstas.Esu daug kartu isitikines jog geram komfortiskam garsui nereikia dirigento ausu-jis patinka kiekvienam.Pagaliau garsas subjektyvi savoka ,niekas negali pasakyti kur yra tas tikrasis ,pats geriausias.Ka pasirinkti ?Kokius garsiakalbius?Koki stiprintuva ?Labai sunkus klausimas kievienam norinciam kokybiskiau klaustis muzikos .Muzika tai kaip musu organizmas -vientisas ir labai sudetingas,tai siulyciau rinktis labai atsargiai Pateiksiu kelias paprastas taisykles .Akustika t.y -subas ir kiti garsiakalbai turi buti pagaminti vienos kompanijos tai uzgarantuos vientisesni ,tikslesni garsa,visos sitemos garsiakalbiu jautrumas matuojamas Db turetu buti aukstesnis negu 90 Db -tai pades isvengti dideliu islaidu perkant stiprintuva ,kadangi jautresnius garsiakalbius lengviau priversti garsiau ir kokybiskiau groti (NEREIKIA galingo stiprintuvo!)JAUTRIOS KOLONELES GROJA KOKYBISKIAU KLAUSANTIS TYLIAI! Manau tai butu pagrindines taisykles i kurias reiketu atsizvelgti pries mokant pinigus uz audio technika.Uzbaigiant tema apie lempas -turint gera jautria akustika (KURIOS TIKRAI GALIMA ISIGYTI LIETUVOJE UZ NORMALIUS PINIGUS ) butu galima rinktis stiprintuva ,aisku cia kiekvieno zmogaus reikalas nuspresti ka pirkti lempini ar tranzitorini ,Taciau nemanau kad kas nors prilygtu visom turiciom savybem -elektroninei lempai!!!
Galios trukumas lempiniame stiprintuve -tai mitas .JOS VISADA BUS DAUGIAU ,NEGU TRANSISTORINEJE TECHNIKOJE ,NES LEMPA GROJA ATVIRIAU ,AISKIAU ,SILCIAU.GARSO KIEKIO POJUTIS YRA ZYMIAI DIDESNIS PRIE MAZESNES GALIOS , Drasiai galiu teigti ,jog lempinio stiprintuvo 10 W prilygsta 15 W ir daugiau tranzistorinio.
Tai tik mano subjektyvus ,paimti is praktikos samprotavimai.Aciu kad skaitete.
P.S
Jei kam butu idomu pasidalinti savo patirtimi apie garsa ,rasykite ,buciau labai dekingas.
Petia
Kas liečia lempas ,tai esu ne kartą skaitęs užsienio uzerių atsiliepimus antai jos groja per skystai t.y. be agresijos ,atseit mano tranzistorinis man labiau patinka,kalbam apie aukštos klasės aparatūrą,be to švelnumas juk ne visiem privalumas.Čia apie lempas automobiliuose.
Pats girdėjau lempą tik namuose pas vieną bičiuką,devėtos sistemos kaina apie 20k,na tada galiu sakyt drasiai ,kad užgrojo...
Šiaip asmeniškai nieko prieš jas neturiu,vartočiau...
petia
2006-11-03, 07:54 PM
Kas del skystumo ,tai nesutinku :smt018 Kaip jau minejau nekiekvienas lempinis stiprintuvas yra geras ir nekiekvienas tranzistorinis yra slamstas .Manau geriausiai butu paciam paklausyti ir tada nuomone taptu objektyvi ,o ka kazkas raso
tai neverta jokio demesio nes tai visai kitas zmogus su skirtingais isitikinimais ir poziuriu i muzika .Daug savo gyvenime prisiskaiciau tokio meslo ,kad net bloga .Lempinio stirintuvo garsa labai lengva koreguoti -t.y keiti lempas ir klausai ,
daug pasaulyje yra lempu gamintoju is kuriu kiekvienas turi savita garsa .Tai salyginai pigu ir greita .Galima pakoreguoti garsa kur nori iskystuma ,slapuma ,ko tik sirdis geidzia .O kas del transistoriniu tai ju pasaulyje yra labai nedaug ,kurie groja teisisingai Galeciau viena pamineti t.y Sony XES -M1 ,sitas aparatas labai gerai pagamintas (TEISINGAI) ir beperstojo klausantis ilga laika neerzina ausu ,aisku daug priklauso nuo cd koloneliu ir taip toliau .Man teko klausytis sio stiprintuvo kartu su Denon DCT -1 visai geras grotuvas .Tiesa kaip nebutu keista ,jei neklystu siu stirinyuvu buvo pagaminta labai nedaug .(Mano draugas nusipirko toki uz 300 lt ) siaip jo kaina sukasi apie 3000 lt )Stai tau ir SONY !!!
Niekada netikek ka tau sako kiti pabandyk pats -tai tiesiausias rasti tai ko tu nori
Siulyciau jei pasitaikytu po ranka toks daiktas kaip SONY XES-M1 griebti be dvejoniu .Tai rimtas daiktas jame vien tik garso reguliatoriurs kainuoja apie 150lt yra RIKEN varzu ir tt....
Na be abejonės visos rašliavos priimt už gryną tiesą negalima,tad atsiimu žodžius. Kas liečia soniukus,tai yra labai gerų daiktų,ne vien tik mex serija,yra grotuvas žemesnės serijos ,kuris krauna daug kam malkų,tai c90r. Aišku mex-as už 300 lt neprastai,bet papuola tokie bairiai vieną kart gyvenime...
Šiaip kiek domėjausi ebayjuj ,tai mašininį hibridinį planet audio ar butler gali paimt 300-600 USD intervale,visai neprastai gal kada ir pats ką sugalvosiu,kai atkusiu :smt023
Dar įdomu ar yra lietuvoj entiuziastų-profesionalų gaminančių lempas ,svarbiausia už priimtiną kainą? Čiuju,neapsimokėtų lietuvėlej to pradėt...
petia
2006-11-03, 08:59 PM
TIKRAI YRA !!!!!!!!!!!!!!
Zinau kas daro pats turiu ir keli yra padaryti musu gerbiamu EMMA asociacijos nariu masinose .Tai salyginai nebrangu
,taciau islaidos pateisina 1000% rezultata .Tai labai paprastos konstrukcijos stiprintuvai galios per akis 70 W kanalui
nedideliu gabaritu ir tt...Daug kas daroma Lietuvoje ,taciau nera tam reklamos ir sunku rasti pirkeja ,ne del kainos ,
o del skepticizmo .Dar daromi lempinei buferiai cd grotuvams ir daug kitu dalyku ,kurie smagina musu ausis
Jei domintu kas nors rasyk !
na aš jau papieminau :) o kad yra tokių žmonių ,belieka tik :ploju:
petia
2006-11-03, 09:39 PM
Tai ir as paplosiu :smt041 :smt041 Gero savaitgalio!!!!!!!!!! 33
EXONN
2006-11-18, 09:25 PM
o tada kiek maždaug tas malonumas kainuoja... ? sakykim vidutinis 4 kanalu arba 2 kanalu lempinis pagamintas Lietuvoje?
Aiwaras
2006-11-19, 12:01 AM
Jei su kokybiškom lempom, taip pat ir išęjimo trafais tai be 2000Lt net negalvok.
lanys
2006-11-19, 12:12 AM
Kaip pastebėjau dauguma klubiečių mėgsta elektroninę muziką, popsą ar kažką panašaus...
Ar nemanot, kad lempinis stirekas nesusitvarkys su tokiais stiliais ? Ypač su bumčiku ? :smt017
Jei su kokybiškom lempom, taip pat ir išęjimo trafais tai be 2000Lt net negalvok.
hmz,2k sakyčiau dideli pinigai,už tiek jau gali paimt poweramper hibridinį,todėl man nelabai tikisi ,kad samapalnas daiktas tiek kainuos... Tos pačios lempos kiek žiūrėjau praktiškai centus kainuoja,pažiūrėjau pagal userių rekomenduojamus modelius ,tai kainos svyruoja tarp 10-30baksu už vnt,dėl trafo neturiu supratimo...
P.S. Gaila petia dingęs...
Aiwaras
2006-11-19, 09:01 PM
Nu mes labai apstrakčiai kalbam, aš tau galiu sukomplektuoti lempinį kurio vien dalys kainuos daugiau nei 2000Lt, o tu sakai netiki, kad tiek gali kainuoti. O:) Jei tai per daug galima sukomplektuoti ir uz 500-800Lt dalims.
Bet jei jau dairomės į lempinį samopala tai aš padariau prielaidą, kad nelabai tenkins toks už 800Lt.
Be to nelygink pilnai lempinio stiprintuvo su hibridiniu tai visiškai ne tas pats. Bent jau auto audio, hibridinį pigiau ir lengviau padaryti.
EXONN
2006-11-20, 06:04 PM
nu gerai, 1500 lt su darbu išeitu padaryt hibridą? ir man idomu tada su kuo iš firminiu jis galėtų lygintis kokybe?
Aiwaras
2006-11-20, 09:52 PM
Taip, išeitų. Su kuo galėtų lygintis iš gamyklinių, nžn. eikėtų klausti ar kas lyginot? jei taip tai ka ir su kuo? koki rezultatai?
IMHO turėtų groti geriau nei už tokius pačius pinigus gamyklinis, jei darytų žmogus susipažinęs su elektronika ir darytų ne bile, kad tik pinigus paimt.
asvienis
2006-11-22, 08:00 AM
Tai jau tikrai - normalus hand made už serijinius tikrai geriau :supz: O juo labiau, kad daugelis iš mūsų turi ribotus finansus, tai ir telieka tik šis kelias... Būtų malonu, jei pavyktų išgirsti gyvai tokia sistemą - pradedant nuo cd lempinio buferio iki 100 proc lempinio stiprintuvo...
petia
2006-12-04, 06:33 PM
Sveiki,
Kas duoda 1500 lt uz gera hibrida(be tranzu) ir puikiai grojanti!!!
petia
2006-12-04, 10:14 PM
Brangus tautieciai ,
Jei kila kokiu klausimu mano rasyta tema klauskite mielai pasidalinsiu kuom galiu.
Aciu!
Edmas
2006-12-05, 12:23 AM
Sveiki,
ir kur tu buvai prieš pora metų - prieš metus ....
Aiwaras
2006-12-05, 09:00 AM
Sveiki,
Hibridiniai stiprintuvai be tranzu neegzistuoja!
Ir nesupratau, tu čia parduodi?
petia
2006-12-05, 01:00 PM
Sveiki,
Tai ka nejaugi tik tranzistorius gali buti kaip stiprinantis elementas schemoje ?
Mikroschema ten vietoj tranzu ,keista bet yra kokybisku.
Artūras S
2006-12-07, 08:43 PM
Taip taip ir ne tik buityje ,bet ir automobiliuos mūsų Lietuvoje.Ir su tokiu net prizinės vietos užimtos. O:)
Aiwaras
2006-12-08, 08:15 PM
Sveiki,
Tai ka nejaugi tik tranzistorius gali buti kaip stiprinantis elementas schemoje ?
Mikroschema ten vietoj tranzu ,keista bet yra kokybisku.
jei stiprintuvas turės tik lemas kaip stiprinimo elementus tai toks bus lempinis, o ne hibridinis. Aų tai norėjau pabrėžti. Hibridinis tai lempa + tranzas
Artūras-M
2006-12-15, 12:14 AM
Brangu.
Kertam lažybų,kad automobilyje NE HIBRIDO tiesiog nebūna!!! Grynai lempiniu paprasčiausiai nepasinaudosi :)
Tai jau tikrai - normalus hand made už serijinius tikrai geriau :supz: O juo labiau, kad daugelis iš mūsų turi ribotus finansus, tai ir telieka tik šis kelias... Būtų malonu, jei pavyktų išgirsti gyvai tokia sistemą - pradedant nuo cd lempinio buferio iki 100 proc lempinio stiprintuvo...
Lempinio buferio cd daryti išvis neverta,kaip ir lempos ženyti prie cd ar panašių tarškalų. Jei grandinėje yra bent vienas puslaidininkis-tai jau nebepavadinsi Muzika!
CD buferiuose pilnai pakanka BURR BROWN-inių operacinių.O lempa tik paryškina CD ir kitų jo palikuonių netobulumą.Žinoma,kaip į tai pažiūrėsi.
Artūras S
2006-12-21, 09:03 PM
Kertam lažybų,kad automobilyje NE HIBRIDO tiesiog nebūna!!! Grynai lempiniu paprasčiausiai nepasinaudosi :)
Žinau ,kad Vokietijoje per EMMA varžybas dalyvavo viena moteris su lempiniu galiniu stipru.Jei reikės tikslesnės informacijos tai rasime.
quattro
2006-12-21, 09:16 PM
Automobilyje negali būt grynai lempinio, nes keitiklis bus tranzistorinis....
Artūras S
2006-12-21, 09:22 PM
Keitiklis bet kokiu atveju gali būti tik impulsinis su tranzais ir diodais.Tranzai reikalingi maitinimui.Be šito neišeina. :smt022 Garso signalas neis per tranzus.
quattro
2006-12-21, 09:29 PM
Deja, tai ir yra hibridas(teoriškai) , jei teisingai supratau Jodos mintį.
Artūras S
2006-12-21, 09:31 PM
Hibridinis tada kai pradiniame kaskade yra lemputės ,o galas tranzistorinis.Maitinimo niekas dabar neliečia tai atskira grandis per kurią audiosignalas neina.
Lempinį pradinį vargiai ar užmaitinsi be keitiklio. Keitiklis (dvd budinčiam režime,kompas,telikas), jei jis tiesiog YRA kažkur kambaryje ir jungiasi į BENDRĄ elektros tinklą, be atskiriamūjų filtrų,tada toje patalpoje Muzikos nebebus. Keitiklis yra nuodas net per nuotolį. Tiesiog nenoriu ir nematau reikalo diskutuoti šia tema. Sorry, bet lygis ne tas, nesuprasit.
Bendrai,kam reikalinga lempa,jei "grojama" CD? juk tai nesuderinami dalykai: puslaidininkiai ir lempos. Tik iš pirmo žvilgsnio "groja" geriau,teisingiau negroja išvis,o jei jums ir groja, tai vertėtų atkreipti dėmesį į tai, kad "groja" ne geriau, bet KITAIP!!! Be abejo lempa įneša pokyčius skambesio charakteriui,bet ar į gerają pusę? Dar pabrėšiu: žiūrint kam ko reikia,ar Muzikos ar tik malonaus garso ausiai. JO AUSIAI.
Hibridiniam stiprintuve maitinimas-keitiklis juntamas ne pernelyg stipriai. Tačiau davedus hibridą iki maximalios kondicijos-akivaizdu.Net CD grotuve pakeitus fiksuotos įtampos stabilizatorius į paralelinius,garsas labiau keičiasi,negu klijuojant lempinį buferį ar keičiant patį SAK.Maitinimas bet kur yra PATI svarbiausia grandis.O mašinoj turėtų būti pliusas-akumuliatorius-tai bekompromisinis maitinimo šaltinis. TURĖTŲ būti taip, bet, deja nėra. :) Mat visur įveltas kitas nuodas-generatorius. Taip,kad nesukit galvos ir nekreipkit dėmesio į visokį muilą-rašliavas apie lempas+CD ir kt.nesuderinamus dalykus.Tai tik bereikalingai mėtomi pinigai.
Artūras S
2006-12-24, 12:53 PM
Automobilio specifika labai nedėkinga.Nieko nepadarysi.Muziką į automobilius paprastai dedasi tie žmonės kurie daug praleidžia laiko juose ir kurie megsta tą muziką.Taigi siekiant geresnio garso seka kompromisai.Patefono tai neįsidėsi-dedam CD.Nori pataisyti kas nepadaryta gamykloje arba kas nepadaryta-krapštinėji visokius puslaidininkus ir laidininkus.Taigi pakeitus tranzus lempomis atsiranda tonalinis balansas malonensnis ir priimtinesnis žmogaus ausims ir bet kuris pilietis geriau grojančią sistemą atskiria.Netgi nepriklausomai nuo amžiaus .Taigi automobilis yra vien tik kompromisai.Jeigu visgi kilti iki tobulumo tai daiskusijos pabaiga manau yra gyvas koncertas kuris taip pat turi savo niuansėlių tokių kaip skirtingų salių akustika ir t.t..
Na aš turejau garbės pabendraut su žmogum profesionaliai gaminančiu stiprintuvus bei akustiką beje home... Bendravau su mintim gamintis lempinį stiprintuva ir ką ,jo nuomone su 2k biudžetu neverta net pradėt galvot apie lempinį,nes kokybiškas niekaip neišeina už tuos pinigus. Jo nuomone labai gerą tranzą apgrotų nebent 5-10k lt savikainos lempinis stiprintuvas. Pats jis jų klausęs krūvas ir pats jis kažkodėl su pajuoka žiūri į pigiųjų lempų gerbėjus lietuvoje... Jo nuomone A-class praktiškai nėra lygių tik jo panaudojimas automobilyje sudėtingas,nors įmanomas,bet kol kas susilaikiau geresniems laikams,o gal būt kišt į mašiną tokį stiprintuvą šiek tiek dvelkia pornografija? Kuo toliau tuo labiau isitikinu kad mašinoj užtenka "ausiai malonaus" garso,o dangiškas lai lieka kur ir turi būti-namuose :)
Artūras S
2007-01-09, 02:49 PM
Dangiško garso nėra.Yra arba kokybiškiau arba nelabai kokybiškai grojančios sistemos.Rezultatas pasiekiamas įvairiais būdais.Būdas priklauso nuo klausytojo supratimo ir piniginės.Automobilis turi savo specifiką ir sąlygoja pasirinkimą taip pat.
Artūras-M
2007-01-10, 10:58 AM
Lempinį pradinį vargiai ar užmaitinsi be keitiklio. Keitiklis (dvd budinčiam režime,kompas,telikas), jei jis tiesiog YRA kažkur kambaryje ir jungiasi į BENDRĄ elektros tinklą, be atskiriamūjų filtrų,tada toje patalpoje Muzikos nebebus.
Joda, jaunystėj turėjau laimę dirbti energetikos srity, ir mano darbas buvo vienaip ar kitaip susijęs su pastočių auštos įtampos transformatoriais, bei apkrovos reguliatoriais (komutatoriais). Dirbau ne tik popierius vartydamas, bet kartu atlikdamas matavimus, bei šių įrenginių eksplotacinius remontus. Žiūrint iš mano žinių ir praktikos bagažo, ~220 V ir ~50 Hz maitinimo šaltis yra tokia blogybė, kad didesnės nesugalvosi. Iš mašinos borto įtampos pagaminti kokybišką energijos šaltinį yra žymiai paprasčiau, nei iš 220. Dėl šios priežasties, automobilinių įrenginių maitinimui skiriama žymiai mažiau dėmesio.
Keitiklis yra nuodas net per nuotolį. Tiesiog nenoriu ir nematau reikalo diskutuoti šia tema. Sorry, bet lygis ne tas, nesuprasit.
Kalbi kaip uošvienė :P Ar keitiklis nuodas, ar ne nuodas priklauso nuo projektuotojo. Jeigu sieki kokybės, niekas nedraudžia naudoti keitiklį ne 50-100 kHz o 400 Hz, kas visą laiką buvo naudojama karo pramonėj, bei super tikslių mobilių prietaisų gamyboj. Pliusas tokio sprendimo dar tas, kad tikrai rasi kenetronų kurie dar dirba su tokiu dažniu. Viskas priklauso nuo keliamos užduoties ir finansų.
Bendrai,kam reikalinga lempa,jei "grojama" CD? juk tai nesuderinami dalykai: puslaidininkiai ir lempos.
Vėlgi, kiek žmonių, tiek nuomonių. Mano manymu kaip tik labai suderinami. Pats apačioj parašei, kad groja kitaip. Būtent iš sintezės dviejų kitaip, gali gauti taip, kaip nori. Labai geras pavyzdys japonai šiuo atveju. Jie paprasčiausiai modeliuoja harmonikų santykius signale pagal savo nuotaiką. Ir beje, tai sėkmingai daro su rusiškomis 6C33S ir be abejo OTL ;)
Dėl CD, taip, labai brangu kad jis pradėtų groti. Bet tai įmanoma.
Net CD grotuve pakeitus fiksuotos įtampos stabilizatorius į paralelinius
Galima techniškai tiksliau apie šią lygiagrečią technologiją. Man kaip susenusiam radistui tai nesuprantama :oops:
Maitinimas bet kur yra PATI svarbiausia grandis.
Man atrodo, kiekvienas radioelektroniką studijavęs studentas žino, kad maitinimo šaltinis yra nuosekliai sujungtas su bet kurio stiprintuvo įeinančiu/išeinančiu signalu. Tranzistorinė/mikroscheminė schemotechnika nekelia reikalavimų maitinimo šaltiniui tokių, kaip kad kelia lempos. Tačiau kaip visada, lazda turi du galus ;)
O mašinoj turėtų būti pliusas-akumuliatorius-tai bekompromisinis maitinimo šaltinis. TURĖTŲ būti taip, bet, deja nėra. :) Mat visur įveltas kitas nuodas-generatorius.
Nuodų yra pas kiekvieną individą pasamonėj.... Vėl gi matau, nelabai žinai automobilio generatoriaus veikimo principo, jeigu leidai sau parašyti tokią frazę. Generatorius yra tik valdomas trifazis kintamos srovės šaltinis. Palyginus su ~220V pastotės apkrovos reguliatoriumi, automobilinio valdymas yra juvelyrinis ;)
Jeigu tau pagrindinis automobilio generatorius yra problema, galim pastatyti specialų atskirą, kuris bus varomas iš akumuliatoriaus ir gamins tavo mylimą 50 Hz. Sprendimas techniškai kvai_las, bet garantuoju 100%, kad tokio švarumo ~220V 50 Hz gauti namuose, tau būtų daug brangiau, nei automobilyje ;)
Iš tikrųjų, tai 50 Hz yra blogybių blogybė, tik per pastarąjį šimtmetį su tuo susitaikyta ir priemonės žinomos kiekvienam. Tuo tarpu keitikliniai maitinimo blokai projektuojami gana atmestinai.....