View Full Version : koloneles apie 1k lt?
boozer
2005-10-25, 10:53 AM
Koks geriausias variantas butu buitiniu koloneliu (stereo) apie 1k lt +-pora simtuku ;)?
Koks geriausias variantas būtų buitiniu Kolonėlių (stereo) apie 1k lt +-pora simtuku ;)?
nemanau kad tau kas vienareiksmiskai nusakys, reikia paciam klausytis, nes man kai rekomendavo gale koloneles (ar kaip ten jas) tai nuejes paklausyti supratau, kad skamba panasiai kaip radiotechnikos ar CAV... ir palyginus su paprasciausiomis Dali irviso dingo noras pirkti. nusipirkau naudotas Heko (kad ir kiek ieskojau niekur neradau aprasymo, net tokios firmos neradau.. :) ... kainavo 450 o groja uz koki ~2000
Artūras-M
2005-10-25, 03:21 PM
Labai jau daug subtilumų čia.....
boozer
2005-10-26, 12:05 PM
Nu ka Arturai pats sau imtum uz tokia kaina? :)
Aisku sakysi kad geriau radijo taska klausysi, nei tokias pigias koloneles, bet gal visgi yra kas nors i ta puse :)
Artūras-M
2005-10-26, 12:27 PM
Nu ka Artūrai pats sau imtum uz tokia kaina? :)
Žinai, ko gero gaminčiausi.....
boozer
2005-10-26, 01:24 PM
As irgi ko gero gaminciausi, bet deja ne man reikia ;)
reikia vyresniam zmogui, muzika nuo popso iki klasikos, kalbasinimas nesvarbiausia :)
reikia vyresniam žmogui, muzika nuo popso iki klasikos, kalbasinimas nesvarbiausia :)
Tada tegu perka vieno tokio kainiecio gaminamas koloneles :) bus geriausias variantas nes tada realiai nusipirks iki 2000 LT ar gal bur daugiau verta garsa :) tik va as jo kontaktu neturiu..:( bet kazkur forume buvo minetas
boozer
2005-10-26, 03:30 PM
reikia vyresniam žmogui, muzika nuo popso iki klasikos, kalbasinimas nesvarbiausia :)
Tada tegu perka vieno tokio kainiecio gaminamas koloneles :) bus geriausias variantas nes tada realiai nusipirks iki 2000 LT ar gal bur daugiau verta garsa :) tik va as jo kontaktu neturiu..:( bet kažkur forume buvo minetas
Cia gal toks veikejas pasivadines Kaudio? ;)
Artūras-M
2005-10-26, 03:43 PM
Taip. Klausiausi kelis variantus. Groja visai neblogai. Bet to yra ir daugiau gaminančių korpusus ;)
boozer
2005-10-26, 03:50 PM
Taip. Klausiausi kelis variantus. Groja visai neblogai. Bet to yra ir daugiau gaminančių korpusus ;)
O i mano kaina galima tilpt?
Be abejo:)
Artūras-M
2005-10-26, 06:15 PM
Kukliai ;) Vidutinės kokybės korpusai kainuos apie 400 LT. Pats supranti, kad garsiakalbiam jau lieka ne kaži kas ;)
Svajūnčikas
2005-10-26, 06:53 PM
Kukliai ;) Vidutinės kokybės korpusai kainuos apie 400 LT. Pats supranti, kad garsiakalbiam jau lieka ne kaži kas ;)
O Artūras gali pagaminti? :roll:
Artūras-M
2005-10-27, 01:56 AM
O Artūras gali pagaminti? :roll:
Gali ir gamina. Bet stebuklo už tokius pinigus nebus. Yra kaip yra....
Svajūnčikas
2005-10-27, 09:33 AM
O kas tas Kaudio? Pagal jo pasisakymus, tai pasakyčiau, kad tai tas pats Artūras M :) Labai jau kategoriškas Hi-End'ščikas :-({|=
P.S. ar apsimoka sukišti į gargalus 2000lt + dėžės 400lt + filtrai 400lt (kalbant apie lentynines kolonėles)? Ar geriau už panašią sumą kad ir kokius Audionotus nusipirkti?
O kas tas Kaudio? Pagal jo pasisakymus, tai pasakyčiau, kad tai tas pats Artūras M :) Labai jau kategoriškas Hi-End'ščikas :-({|=
P.S. ar apsimoka sukišti į gargalus 2000lt + dėžės 400lt + filtrai 400lt (kalbant apie lentynines kolonėles)? Ar geriau už panašią sumą kad ir kokius Audionotus nusipirkti?
Man vieninstele problema iskilo gaminant koloneles buvo is kur pigiau gauti dinamikus :), tai gi darem taip draugas, kuriam reikejo koloneliu pats ieskojosi dinamiku, o as tik deze dariau :) beje deze gavosi nereali, gaila kad neturejau tuo metu fotiko, taip ir liko neuzfisuota. Su dinamikais svere 120 Kg :) 140 auskcio, bet cia turbut vienintelis dalykas kuri vienareiksmiskai galima ismatuoti. plotis siaurejantis i virsu, su i virsu vis labiau slifuotais kampais. gylis, panasiai i JMlabs utopia. Tiesa su tais plokstumu pasvirimo kampais irgi buvo problemu. Filtrus irgi teko rinkti ne paciam :), kadangi viskas buvo daroma ne vienoje vietoje, teko kelis kartus perderinti filtrus :)(tas irgi kainavo, nes reikejo pakeisti kelis kondikus, o jie kazkokie padlos brangus buvo), beje koloneles gavosi 4 juostu, kaip ir JMlabs originalas. Skambejo nuostabiai, taciau ir kainavo ... ~4000 LT abi
Artūras-M
2005-10-27, 12:24 PM
Skambejo nuostabiai, tačiau ir kainavo ... ~4000 LT abi
Čia gal tos pačios, kur su anglies pluošto viduriukais buvo nutemptos į Accapela ? ;)
Artūras-M
2005-10-27, 02:34 PM
Jeigu turi prie ko jungti, tai apsimoka. Jei neturi tai tikrai ne ;)
Skambejo nuostabiai, tačiau ir kainavo ... ~4000 LT abi
Čia gal tos pačios, kur su anglies pluošto viduriukais buvo nutemptos į Accapela ? ;)
man irgi butu idomu zinoti kur jos dabar yra, nes kiek zinau, per menesi jos buvo nupirktos uz nemaza suma :) O pati gamyba man buvo vasaros nuotykis, nes as tada audio technikoje nesigaudziau, tik galedavau pasakyti ar man graziai ar ne groja, o ypac ar graziai atrodo :) Isores apdaila is medzio masyvo (vysnia ar riesutas nebeatsimenu).
Zinauk, kad uz dinamiko ant galines koloneles sieneles dareme toki igaubto kugio formos detale, kuri turejo sklaidyti koloneles viduje susidarancias stovincias bangas, taip pat mazinti dinamiko rezonansa, del gryzusios nuo galines sieneles atsimususios garso bangos.
Svajūnčikas
2005-10-27, 03:22 PM
Jeigu turi prie ko jungti, tai apsimoka. Jei neturi tai tikrai ne ;)
Tipo "pirma nusipirk grotuvą su stiprintuvu", o tuomet jau eksperimento būdu :!:
Artūras-M
2005-10-27, 03:26 PM
Piramidės formos korpusai yar vienas geriausių sprendimų. Tačiau tokių kolonėlių mažai kam reikia. Dabar Hi-End'inėm vadinasi iš principo namų kino kolonėlės, tiksliau kambario puošmena ;)
boozer
2005-10-27, 07:01 PM
Nu supratau, uz mano suma iseina korpusai ir filtrai, garsiakalbiam dar teks pataupyt :)
Artūras-M
2005-10-27, 07:05 PM
Nu supratau, uz mano suma išeina korpusai ir filtrai, garsiakalbiam dar teks pataupyt :)
Žiūrint kokie apetitai. Gali ir korpusam neužtekti :lol:
boozer
2005-10-27, 07:25 PM
Nu supratau, uz mano suma išeina korpusai ir filtrai, garsiakalbiam dar teks pataupyt :)
Žiūrint kokie apetitai. Gali ir korpusam neužtekti :lol:
Nu jei is mdp tai gal uzteks :)
Piramidės formos korpusai yar vienas geriausių sprendimų. Tačiau tokių kolonėlių mažai kam reikia. Dabar Hi-End'inėm vadinasi iš principo namų kino kolonėlės, tiksliau kambario puošmena ;)
kazkada pries 6 metus maciau infinity lygtais piramidines formos po 1000 LT uz kolonele, buvo kazkoks ispradavimas, kaip nepopuliaraus ir neperkamo modelio :)
2SB554
2005-11-22, 07:32 PM
as turiu ta cav komplektuka is 6 daliu du subai du dvijuosciai ir podjumai*tope apie kainuoja *2300lt* groja neblogai tik nepatariu pirkt i maža plota nesuprasi* garso ,* o šiaip musa nuosirdziai
Amigos
2005-11-22, 10:47 PM
Manau pirmam experimetui pakaks, paprasta dvijuoste turetu gautis :wink:
Butu kiek "abidna" sukisus nemaza suma ir likti nepatenkintam rezultatu, jai kas nepasiseks :smt017
2SB554
2005-11-23, 05:49 PM
na su tais experimentais tai taip ,kaip dar mokiausi tvert stiprius draugelis sako nori ismokt, nusipirk tranzu kibira panasiai ir buvo
na as siuliciau mission, bent jau mano pasirinkimas buvo toks missiom m34* :smt020* :smt023
o šiaip* tai* tikrai reik pačiam klausyt, tai tikrai neisvengiama, ir nereik niekur skubet, kad ir ekonominis variantas, bet perkama nevienai dienai, tai reiktų ir renkantis nepagailet keliu menesiuku, ir paklausyt neviena karta, bent jau as taip dariau, gal kaikuriose padrese buvau mirtinai uzknises,* bet... issirinkau ir tuo patenkintas* :supz:
boolve
2006-02-22, 11:50 PM
Dvi juostos perakis, juolab pagyvenusiam zhmogui. Ir ka gali ishleisti pastatomom ant zhemes tai geriau prideti ta suma monitoriukams. nepatogumas tik tai kad riekia stovu nors manau kambary nevin tik keturios sienos tai bus kur padeti, pagaliau pakabinti galima. Gaminti butu gerai tik tas uzhima nemazhai laiko ir papildomu problemu. nors kokiu ten tu problemu. nueini i garzhoka kur daro baldus ir paskai riekai inkiliuku pakai kokiu ir kokiu principu gaminti. sukaltu ish paprastos drozhliu plokshtes kas yra normalu , nebutinas tas MDF, tas drozhliu plokshtes priskambis tox nedydelis akd nepasius. bet uzhtai sutaupys.. tai va inkilai jau yra ~50-100Lt plius apdaila ~50Lt + lakavimas, garsiakalbiai kad ir Visaton arba chiut geresnius, tai isheis apie 400-600 uzh visu keturis + 100 LT filtram.. asihku paty projekta pasieishkoti ishbaigta.. ir gausi labai neblogos kokybes. tai liks pora shimtu ant alaus :) + praktikos ir zhiniu maishelis.
Arba... arba GALE.
Vėl pasikartosiu ir paklausiu. Čia nėra kritika, bet iki šiol nesuprantu vieno-kam daryti prasčiau ir brangiau, negu galima nusipirkti? Ir vargo mažiau ir visa kita tik į pliusą.
Jei ryžtis daryti, tai kažką originalaus, o ne kartoti vieną ir per tą patį. Ir skirti 400...600 visam projektui... nesuvokiu. Gal tokia suma nebent vienai piščialkai... ? Bet tai ir bus tik piščialka, ne daugiau. Nebent kalba vyksta apie tusovkes, ar kaip ten dar kitaip vadinat?
nu tai pribrendo ir man namu akustika pasiremontuoti, kas gali tada iseiti is koloneliu 1000-1500lt?
nu tai pribrendo ir man namu akustika pasiremontuoti, kas gali tada iseiti is Kolonėlių 1000-1500lt?
Kaip klausi, taip ir atsakysiu. Ir kiti, manau ne daugiau ką tepasakys, nes info.=0.00
Išeis du inkiliukai. Arba dvi būdos šuniui. Inkilus geriau daryk-pavasaris "ant nosies" O:)
O jei visai nieko nesusivoki, kaip ką ir iš ko daryti, tai ir bus geriausias variantas nusipirkti šrotines. Už 1000... 1500 ? ... gal net nebūna šrote tokios kainos. Už 500... 600 lt. gali super padorias isigyti. Nesenai buvo 4-ių juostų GRUNDIG PROFESIONAL BOX. Aktyvios, su 4-iais stiprais viduje. Korpusai kaip iš plieno, išvaizda super. Gamintos tada, kai dar daiktus gamino, o ne balalaikas, tipo utopia :!: :!: :!: :smt021
Ernestas
2006-02-28, 01:06 PM
o dar liko?noriu
o dar liko?noriu
Ne, tokios pasitaiko pora, trejetą kartų į metus. Ne vieta prekiauti. Rašyk į ąsmenines.
Aiwaras
2006-03-01, 01:21 PM
Ne vieta prekiauti. Rašyk į ąsmenines.
Moderatorius:
šaunuolis ;)
klaustukas
2006-03-07, 09:59 PM
nu tai pribrendo ir man namu akustika pasiremontuoti, kas gali tada iseiti is Kolonėlių 1000-1500lt?
Kaip klausi, taip ir atsakysiu. Ir kiti, manau ne daugiau ką tepasakys, nes info.=0.00
Išeis du inkiliukai. Arba dvi būdos šuniui. Inkilus geriau daryk-pavasaris "ant nosies" O:)
O jei visai nieko nesusivoki, kaip ką ir iš ko daryti, tai ir bus geriausias variantas nusipirkti šrotines. Už 1000... 1500 ? ... gal net nebūna šrote tokios kainos. Už 500... 600 lt. gali super padorias įsigyti. Nesenai buvo 4-ių juostų GRUNDIG PROFESIONAL BOX. Aktyvios, su 4-iais stiprais viduje. Korpusai kaip iš plieno, išvaizda super. Gamintos tada, kai dar daiktus gamino, o ne balalaikas, tipo utopia :!: :!: :!: :smt021
na Joda visuose forumuose ziuriu ima virsu :smt098 :-D
na bet kiek girdejau tai tikrai gaudaisi technikoj ir jau daug metu toje srity esi tureciau kreiptis turbut Jus... :prayer: :-D
esme tame kad srote perkant kazka tai jau nemazai turi zinoti ka perki :]
tuo labiau jeigu technika tokio pat amziaus kaip ir pirkejo :mrgreen:
o siaip pvz as irgi nei elektronikas nei ka bet darausi stipriu su LM3886 nors va paziurejau internete gatavi deveti iki 300 Lt kainuoja
as tikrai jo pigiau nepadarysiu bet kazkaip is idomumo darau ne vien kad daikta tureciau :]
veliau galvoju ir inkiliukus dvijuoscius pasigaminti :-D
na audio jau nzn metai gal daugiau laiko domiuosi ir pries stipriu gamindamasis labai daug skaiciau daug klausinejau kad ir durnu klausimu pvz kaip kondensatorius jungti maitinime :] na bet po biski mokausi ir tiek :] aisku tuo paciu metu ir apie koloneles daug domiuosi skaitau ir t.t.
taip kad nereikia labai uzgozti su savo ziniomis tu kurie tik pradeda kazka darytis tikedamiesi kad padarys uz 1000 Lt auksto lygio sistema
is esme pvz as nei esu kada klauses gera akustika nei lygines tai labai ten skirtumo nematyciau
manau daugelis cia tokiu kaip as
o siaip Joda ar klauseisi kada dabartines muzikos na kur klubuose groja ? kai isgirstum turbut neleistum geru koloneliu gamintis ir gadinti jas :]
o va as tokia muzika ir klausau kaip ir daugelis kitu mano amziaus :]
o saltinis visgi islieka ne koks CD grotuvas bet kompiuteris bent pokolkas...
Aš tau! :smt018 Joda turi vieną galvą, jis ne slibinas, todėl kreiptis reikia "TU"!
Kad patys darosi, kad tu pats daraisi tik VALIO! Kad mažiau klaidų darytum, tam ir lendu, kaip uodas, nes klaidingu keliu pasukus, sunku į teisingą sugryžti. Pats tai patyriau, tik gan greitai pagijau.
Jei išgirstum kada tikrai gerai, teisingau grojančią sistemą, užburtų bet kokia Muzika ir to jau nepamirštum niekada. Ir nesvarbu, kokią pats klausaisi. Buvo atvejų, kai 14-metis išeidavo iš mano namų atidarytų stalčiumi, supratęs, kad ir be techno yra kažkas kita, jam nelabai suvokiama, bet laaabai gražaus.
Jei aš nebūčiau klausęs kuo įvairiausių stilių ir tik įvairių atskirų garsų, gal net ir nebūčiau padaręs... jau kažko, ne tai, kad tokio lygio komplekto. Ir nebūčiau paskyręs visų (gan nemažų) 10 metų pajamų. Ir dabar paklausau, pašefuoju vieną naktinį klubą.
Ir nėra iš tikro jau labai negerai tas kompas, kaip signalo šaltinis. Tiesiog nereikėtų vien tuo apsiriboti. Juk norisi prikelti apmirusią tikro garso įdėja-analoginį garsą. Todėl aš ir loju. Kam tada forumas vadinasi GERO GARSO MĖGĖJŲ. Jei tik CD, tai turėtų vaintis BELE, KAD TIK GARSO MĖGĖJŲ forumu. Na bet manau reikalai pasitaisys.
Klausimas dėl temos pavadinimo. O kokia suma bus 1k litų? 1k, tai suprantu, kad 1 kilogramas piniginių "popierėlių". Tik kokiom kupiųrom, juk skirsis suma jei sversim 10-ines ir 500-ines! :ploju:
klaustukas
2006-03-09, 09:44 PM
na as tik pradedu kazka suprasti sioje srity ir tikrai malonu kad yra zmoniu kurie padeda :wink:
siaip as labai daug info tiesiog is forumu suzinau na ne vien apie audio bet ir kitus dominancius dalykus :D
tikiuosi kazkada teks isgirsti tikrai gerai grojancia sistema :smt020
boozer
2006-03-11, 11:02 AM
Klausimas dėl temos pavadinimo. O kokia suma bus 1k litų? 1k, tai suprantu, kad 1 kilogramas piniginių "popierėlių". Tik kokiom kupiųrom, juk skirsis suma jei sversim 10-ines ir 500-ines! :ploju:
Na kilogramas manau būtų kg ;) O 1K internetiniu žargonu reiskia 1000 lt :) Nors pagal tavo standartus manau ir kilogramo 500-iniu neuztektu :D
uz 1k lt
mission m33 ar m34, na mano pasirinkimas buvo m34, kolkas patenkintas :supz: :smt020