View Full Version : Geriau vidutinis lempinis sriprekas ar geras tranzistorinis
2SB554
2005-11-26, 09:35 PM
toks klausimas pasistojo* ,
ar* aukstos klases stiprekas ,tranzistorinis, gali* gražiau grot uz vidutiny* lempiny stiprintuva .
tikrai gali :) gali ir panasiai kaip geras lempinis :) bet kainos tokiu irgi nezmoniskos.. cia jau geriau elektrotechniku klausti ar gali ir kodel
2SB554
2005-12-03, 08:20 PM
tikrai gali :) gali ir panašiai kaip geras lempinis :) bet kainos tokiu irgi nezmoniskos.. cia jau geriau elektrotechniku klausti ar gali ir kodel
harman kordon bandziau paklausyt kaina apie 3500 lt nelempinis ir cav lempini uz beveik tokia pacia kaina klausiau ,skamba beveik vienodai crien znajit, cavo paprastumas labiausiai patiko ,O cordone man perdauk pribumbasu, bet signala atiduoda gera
cia priklauso nuo klausomos muzikos tipo. jei megsti klasika ar dziaza rinkis lempini, jei roka ar popsa - tranzistorini. lempini geriau dvitakti.
klausytojas
2006-01-15, 04:33 PM
klausimas skamba panašiai kas skaniau ar kiauliena,ar jautiena-viskas labai subjektyvu.jeigu garsas tinka visa kita man giliai px,kokie ten grafikai,kas ten viduj ir ką apie tai mano kiti,nors kas patinka man -kitam gali pasirodyti paskutinis ššš,kiek žmonių tiek nuomonių-nors audionote lempinukas su gimtosiomis kolonomis,ai kaip puikiai džiaziuką atvaro...
DEIVISC
2006-01-15, 05:52 PM
lempinis stiprintuvas parodo vokalisto ar muzikanto emocijas, o visų kitų stiprintuvų garsas šaltas ir monotoniškas
muzotonas
2006-01-15, 06:52 PM
Lempa geriau ir gražiau, nekalbant, kad žiema šilčiau.
Mirka.
ramus
2006-01-15, 10:05 PM
Retorinis klausimas:
Koks tranzistorinis yra GERAS, ir koks lempinis yra VIDUTINIS? Vienam gali NAD C320Bee būti geras, kitam gali Marantz PM-11S1 būti *ūdas...
Apskritai, būna įvairių tranzistorinių, ir įvairių lempinių stiprintuvų, kurių kiekvienas skamba skirtingai. O galutinis rezultatas gaunamas derinant stiprintuvus prie garso šaltinių ir kolonėlių... Ir kiekvienas derina tai pagal savo mėgiamą muziką ir skonį, ir į tokius klausimų kaip vienareikšmiško atsakymo nėra - kiekvienas sprendžia pagal savo ausį :smt020 .
Artūras S
2006-01-15, 10:14 PM
Būtent todėl kalbos apie garso sistemas yra subjektyvios. :smt020
DEIVISC
2006-01-17, 05:02 PM
objektyvu tai, kad nerasit tokio žmogelio, kuris nuo lempų pereitų prie tranzų ir tai daug ką pasako
klausytojas
2006-01-17, 05:37 PM
na ir ką tai pasako ir kas čia objektyvaus,gal pats sociologinį tyrimą atlikai-kas nuo ko prie ko pereina :smt017 aš manau kad tas kam labiau prie širdies tranzai lempos ir nepirks-juolab ,kad lempinė technika nepigiai kainuoja,o kam patinka natūralu-gerina techniką sau tinkama linkme,na ir muzika kurią klauso manau irgi įtakoja pasirinkimą(nekalbu apie aparatūrą ,kurios kaina su 4 ar 5 nuliais),įsivaizduokim dabar kokį metalistą klausantį ac/dc per lempą-manau ne kas.taigi atsakymas manau vienareikšmis kas kam patinka tas tą ir perka,na aišku ir už kiek gali įpirkti ir giliai px man kas ten ką ant ko keičia ar ką rašo forume petia,vasia ar petras su jonu,vis tiek pats einu klausytis,rinktis ir renkuosi savo ausimis ,to visiems ir linkiu O:)
Artūras S
2006-01-17, 07:19 PM
Akivaizdu kad nesi girdėjęs kaip groja lempinis stiprintuvas kai ant patefo per jį paleidi" AC žaibs DC".Patikėk, tranzai slepiasi po lova.
Arvydas
2006-01-17, 07:32 PM
cia priklauso nuo klausomos muzikos tipo. jei megsti klasika ar dziaza rinkis lempini, jei roka ar popsa - tranzistorini. lempini geriau dvitakti.
Jokio skirtumo. Nors ir house progressive. Gera lempa viska atkuria... netikeciau ir as tuo, jei nebuciau klauses. Aisku ne vien lempos cia viska daro. Svarbu ir kolonkes, grotuvas ir t.t.t
klausytojas
2006-01-17, 07:52 PM
Akivaizdu kad nesi girdėjęs kaip groja lempinis stiprintuvas kai ant patefo per jį paleidi" AC žaibs DC".Patikėk, tranzai slepiasi po lova.
aš gi ne sakau,kad tranzai geriau,tik sakau,kad kiekvienas perka ir turi tai kas JAMpatinka ir dar karta sakau ,kad vienareikšmiškai teigti ar tas ar tas, kas liečia ac/dc per lempą ,taigi sakau,kad kalbu apie aparatus kurių kaina ne 4 ir ne 5 nuliai, o ir slepiasi tie tranzai TAU,kitam gal tas skambesys nepatinka(nesakau kad man nepatinka lempinis garsas).taip kad diskusija beprasmiška...
Artūras S
2006-01-17, 08:04 PM
Klaidingai manai.Gamta davė žmogui ausis tam ,kad jis girdėtų ,ir žmogus samoningai pats to nesuprasdamas atskiria kas skamba teisingai, o kas ne.Tik reikia duoti palyginti .Tu lygiai taip pat atskirtum ir pripažintum, kad lempiniai stiprai groja gražiai.
Šitaip šneku todėl ,kad bendrauju su klientais ir iš šalies matau kaip jie natūraliai atskiria gerą skambesį nuo prastesnio.Būna ir su sugaditu supratimu, bet tokių iš 20 vienas.
klausytojas
2006-01-17, 09:32 PM
aš ir dabar pripažįstu,kad jie skamba gražiai ir man labai patinka ir manau gal kada ir aš turėsiu lempinuką,kas liečia samoningą atskirimą tai būtent tu čia klysti-kiek žmonių klauso bubmoxus laikydami tai garso viršūne ir ne tik tie kurie mažai turi pinigų,o kiek puspročių (atsiprašant)gatvėm laksto pusės metro skersmens bosavykus isimetę-baubimas vienas,bet jam tai patinka ir jam zjb,teisingai bendrauji su klientais-be abejo lempinukus perka išlavintos klausos žmonės(neskaitant tų kurie turi daug pinigų ir perka pasipuikuoti),o kas sugadintą supratimą tai jeigu imti mases tai gal iš 20 vienas,o gal dar iš daugiau turi tą supratimą.kitaip nebūtų pas mus tik keli hi-fi salonai kurie kas keli šimtai metrų pabirę po senamiestį.už tai nueikit į kokį centrą ir pamatysit kaip liaudis plastmasę grebia su lemputėm mirksinčiom... man lempa patika ir vinilas patinka planuoju patefoną įsigyti,bet yra juk kas ir ezoterikas,akupeisus,makintošus ,clase ir tt. perka ir kaina jų nemažesnė nei lempų taigi kiekvienam savo.
ir patefonas, ir lempa yra jega. :supz: tegu tik daugiau zmoniu juos ivertina. tik gaila man didziosios dalies tautos. jiems geras garsas tai bumcikas. bet cia del mados. kai paklauso ka geresnio, daugelis is tikruju supranta, kad garsas geras. tik nesutinka atsisakyt prestizo. tik kazi, ar prestizas buti, atsiprasant, "glušu"? nauja tema forumui :ploju:
Artūras S
2006-01-17, 09:54 PM
Na aš apie žmones geresnės ir liberalesnės nuomonės.Jaunimas mėgsta automobilinį kalantį bosą aš prieš tai nieko neturiu.Svarbiausia, kad būtų su kuo palyginti ir žmonės patys atsirinks.Gerai grojančią sistemą iš karto visi atskiria .Nesvarbu ar jaunas ar senas.Va jei visi darys stereotipiškai tai tada palyginimo nebus.
.Va jei visi darys stereotipiškai tai tada palyginimo nebus.
pritariu. bet galetu palygint sau ir pasirinkt geresni. paklausius to kalancio boso tai tik galva skauda, ausys atbunka. kam gadint klausa. naturalumas svarbiausia
DEIVISC
2006-01-17, 10:05 PM
aš ir dabar pripažįstu,kad jie skamba gražiai ir man labai patinka ir manau gal kada ir aš turėsiu lempinuką,kas liečia samoningą atskirimą tai būtent tu čia klysti-kiek žmonių klauso bubmoxus laikydami tai garso viršūne ir ne tik tie kurie mažai turi pinigų,o kiek puspročių (atsiprašant)gatvėm laksto pusės metro skersmens bosavykus isimetę-baubimas vienas,bet jam tai patinka ir jam zjb,teisingai bendrauji su klientais-be abejo lempinukus perka išlavintos klausos žmonės(neskaitant tų kurie turi daug pinigų ir perka pasipuikuoti),o kas sugadintą supratimą tai jeigu imti mases tai gal iš 20 vienas,o gal dar iš daugiau turi tą supratimą.kitaip nebūtų pas mus tik keli hi-fi salonai kurie kas keli šimtai metrų pabirę po senamiestį.už tai nueikit į kokį centrą ir pamatysit kaip liaudis plastmasę grebia su lemputėm mirksinčiom... man lempa patika ir vinilas patinka planuoju patefoną įsigyti,bet yra juk kas ir ezoterikas,akupeisus,makintošus ,clase ir tt. perka ir kaina jų nemažesnė nei lempų taigi kiekvienam savo.
pradedi prieštaraut sau nes sugalvojai kad lempos jau ir tau reikia -skamba gražiai, mano manymu visvien dauguma muzikos ligonių anksčiau ar vėliau atsiduria prie lempų, o plasmase centruose perka žmonės kuriems muzika ne prioritetas
Artūras S
2006-01-17, 10:05 PM
Trukdo stereo tipai ir automobilio,klubinio ir koncertinio garso mados.Daugelis vaikšto į klubus kur ant 100Hz kala,nueina į slėgiminį roko koncertą ir tą ką girdi nori kad taip skambėtų visa muzika.Manau taip.
aha. stereotipai tikras pazangos stabdis. dabar kas eina i dziaza tai jau kaip ir bijo viesai pasakyt. palaikys nevisiskai protingu. cia aisku ne jusu aplinkoj.
Artūras S
2006-01-17, 10:20 PM
Jėga.Sekmadienį einu į Kauno muzikinį teatrą , į "Paryžiaus Katedrą".Klaipėdiečiai gastroliuoja.
Artūras S
2006-01-17, 10:24 PM
aha. stereotipai tikras pazangos stabdis. dabar kas eina i dziaza tai jau kaip ir bijo viesai pasakyt. palaikys nevisiskai protingu. cia aišku ne Jūsų aplinkoj.
Nesutinku.Bent jau Kaune dėka Jono Jučo (ir visų Lietuvos džiazo muzikantų) džiazas tapo labai madingas.Kiek pamenu ir Vilniuje šiemet vyko keli geriausi koncertai.Ir aplamai deka džiazo festivalio Lietuva tampa vis labjau žinoma!!!!!
aha dziazas gerai. itk su kuo bepasneku, tai, kai pasakau kad ji klausau, sako kad durnas. tik keli tokie, kurie i dziazus eina. todel ir paieskojau internete ko nors apie gera garsa. galvojau rasiu, kas gera muzikele klauso. ir radau :ploju: valio. labai gerbiu visus entuziastus, kurie stengiasi kazka nuveikt ausu labui
klausytojas
2006-01-18, 08:13 AM
DEIVISC rašo :pradedi prieštaraut sau nes sugalvojai kad lempos jau ir tau reikia -skamba gražiai, mano manymu visvien dauguma muzikos ligonių anksčiau ar vėliau atsiduria prie lempų, o plasmase centruose perka žmonės kuriems muzika ne prioritetas
Nieko aš sau nprieštarauju,niekur šitoj temoj aš nesakiau kad lempa man nepatinka ar kad tranzai skamba geriau-tiesiog renkasi kas kam patinka,tas pats ir su bumčikais,na o dėl plastmasių tai yra ir tokių veikėjų kur nusipirke skarbonkes mp3-keikia girdi neskamba,o visa kita maždaug liuks,nors pripažinsiu,kad čia irgi reikia užaugti,pajusti ,išgirsti,o paskui prasideda ligos ir vargas šeimos biudžetui... :smt021
Arvydas
2006-01-18, 05:30 PM
Nesutinku.Bent jau Kaune dėka Jono Jučo (ir visų Lietuvos džiazo muzikantų) džiazas tapo labai madingas.Kiek pamenu ir Vilniuje šiemet vyko keli geriausi koncertai.Ir aplamai deka džiazo festivalio Lietuva tampa vis labjau žinoma!!!!!
Nu ir kokiam paskutiniam festivalio koncerte buvai ? :)
Artūras S
2006-01-18, 09:21 PM
Paskutiniame buvau pernai.Šiemet, labai gėda,bet nebuvau. :oops:
:smt018 sitokia geda. O:) juokauju. is tikruju tai brangoki tie koncertai. visuomet atsiranda svarbesniu reikalu. nors norint galima ir uz dyka nueit. visai neblogi buna
Arvydas
2006-01-19, 10:50 AM
:smt018 sitokia geda. O:) juokauju. is tikrųjų tai brangoki tie koncertai. visuomet atsiranda svarbesniu reikalu. nors norint galima ir uz dyka nueit. visai neblogi būna
brangoki, bet jei inestuoji i juos, o ne i audio, tai ne taip jau ir brangu :)
aplankyti geriausius (aisku ne visus) kaunasjazz koncerus festivalio metu uztenka apie 300 Lt
is tikruju. uz tokia suma centriuko nenupirksi. o kiek ispudziu :smt023
Arvydas
2006-01-19, 09:42 PM
is tikrųjų. uz tokia suma centriuko nenupirksi. o kiek ispudziu :smt023
pritariu. Is pradzu buvo gaila tu 300, o dabar su malonumu juos isleidziu, nes tikrai verta.
elviukai
2006-02-08, 10:00 PM
lempinis stiprintuvas parodo vokalisto ar muzikanto emocijas, o visų kitų stiprintuvų garsas šaltas ir monotoniškas
Argi? as rimtai ilgesni laika klausiau tik kokius 8 komercinius lempinius stiprintuvus(pakankaimai gerus,kad nesigirt paminesiu prasciausius ,beje dvitakcius kora- 6000eur, audio research 3000eur) ir galybe tranzistoriniu. ir zmones puikiai upgreidinasi tiek is lempiniu i tranzistorinius tiek ir atvirksciai. viena toki upgreida teko net paciam ivykdyt :smt022 atsiveze zmogus is estijos savo didziulius lempinius monoblokus, paklausyt kaip su jo busimom kolonelem skamba.. ir issiveze.. kaip cia svelniai isireiskus nuliudes.. skambesys nepriklauso nuo pasirinkto tipo , labiau gal nuo schematikos ir panaudotu pasyviu aktyviu detaliu, kuo trumpesnis kelias kuo maziau gryztamo rysio ,net ir neigiamo tuo klausytojas arciau muzikos
Lempa geriau ir gražiau, nekalbant, kad žiema šilčiau.
Mirka.
NU nebutinai oi nebutinai :), A klases tranzistoriniai ir po 300w pastoviai i ora paleidzia...
O del garso tai pritariu elviukui, gera tranzistorini stiprintuveli verta isgirsti.. turi savu niuanseliu kaip ir lempos, taip kad tikrai negalima teigti kad vienas ar kitas geriau, cia kaip sakant IMHO O:)
muzotonas
2006-02-09, 08:18 AM
Na as tikrai klauses geru tranzistoriniu, bet lempinis geriau, masinoje manau optimaliausia tai lemp0in4 pradžia ir tranzinis galas. Ne be lempos ner laimės.
Mirka.
elviukai
2006-02-11, 08:58 PM
Na as tikrai klauses geru tranzistoriniu, bet lempinis geriau, mašinoje manau optimaliausia tai lemp0in4 pradžia ir tranzinis galas. Ne be lempos ner laimės.
Mirka.
masinoje tik ant 2a3 SE. 2kanalu. ant kanalo po 4 omu aukstadazni, viduriuka bei priesbosi. jei negalingi ir jautrus subai(apie 80db)galima ir subus dveju riciu ant to pacio kanalo pajungt. veeeeza nerealiai. :smt018
boolve
2006-02-22, 11:16 PM
kaip akzhkas sake kad reikia lyginti, o kad paisklausai vieno vienur kirto kitur paksui trechio dar kitur plius aplinka netokia skambesiui plius koloneles netokios plius dar kiti komponentai.. o shiap nera ko laxtyti paskui tuos lempinukus.. arba kad gera ishsirinkti ir uzh pakankamai zhema kaina mnaau nera paprasta nes reikia uzhsiimti tuo.. o stabdi yra tas kad nera nomrmaliu galimybiu.. kas ish to kad gali pasirinkti lempavyka uzh daugiau nei 5000 LT nors neretai ir Euru .. o pasiiehskojustranzistoriako kas supaprastina galimybes kad ju dugiau. o jei i temso klausima, tai geras lempavykas tikrai geriau 'gali' buti nei pusetinas tranzistorinis..
BET koks lempinukas geriau už bet kokį tranzistorinį, nes puslaidininkiai iš viso netinka klausytis Muzikai.
Tesla
2006-02-27, 11:20 AM
nebuk toks kategoriskas!
nebuk toks kategoriskas!
Galiu būti toks. 30 metų praktikos tai leidžia. Ir ne tik lietuvoj...
o ar niekas neatkreipe demesio per ebay gali nusipirkt lempini stiprintuva uz 500-700zaliu, tai ten jie labai jau chujovi? o gal ten noormalus tai visai noormalia kaina iseitu parsisiust
Artūras-M
2006-02-27, 08:26 PM
nebuk toks kategoriskas!
O turi argumentų prieš ? aš tai neturiu, tikrai negirdėjau nei vieno tranzistorinio nuo kurio šiurpuliai perbėgtų per kūną ;) Vienam ir soja mėsa, kitam ir karbonadas ne bet koks tinka.....
Tesla
2006-02-27, 08:35 PM
tiesiog nykstamai mazam procentui zmoniu to reikia.. o sakyt kad bet koks lempinis geriau uz bet koki tranza manau neteisinga..
tiesiog nykstamai mažam procentui žmonių to reikia.. o sakyt kad bet koks lempinis geriau uz bet koki tranza manau neteisinga..
Tą patį galvojau prieš 15 metų. Kad suvokti iki galo kas yra kas reikia laiko. Pilnai suprantu tuos, kurie negali atsisakyti tranzo ir cyfros. Tai kaip narkotikas, ar kitas užkratas, kaip S-90 sindromas, nuo kurio irgi laaabai sunku išsigydyti.
muzotonas
2006-02-28, 10:16 AM
Manau tai yra tesiog taip, kad reikia laiko suprasti kas kaip groja, bet man lempinukas geriau.
Mirka.
Tesla
2006-02-28, 11:29 AM
s90 senai praeity.. as irgi uz lempa balsuoju, bet noriu pasakyt, kas manau ir taip aisku, kad nevisi tai supranta ir didziajai daugumai tos lempos nereikia.. klauso sau D klases monoblokus ir vazineja patenkinti.. nes jiems to ir reikia, nepaaiskinsi kad tai lempa groja geriau uz tranza :)
Artūras-M
2006-02-28, 11:41 AM
Nesuprantu kam reikia lygiuotis į daugumą ;)
Ernestas
2006-02-28, 01:09 PM
eeeeeeee,nevarykit ant d-klases,jie turi tik viena minusa-niekas ju netaiso :twisted:
Julius2
2006-02-28, 01:26 PM
As sakau kad MB S600 yra gera masina ir komfortas nerealus vaziuoajnt bet ne visi sau gali leisti ji nusipirkti tas pats yra ir su muzika :smt021
Tesla
2006-02-28, 01:40 PM
as ir nesilygiuoju i dauguma.. :) tiesiog yra tokia realybe.. nu ka galima pasakyt klientui kai ateina ir sako, turiu 8000lt ir noriu 2kW.. :smt022 ir tai ne del to kad jam tiek reiktu, o del to, kad "butu"
muzotonas
2006-02-28, 02:09 PM
eeeeeeee,nevarykit ant d-klases,jie turi tik viena minusa-niekas ju netaiso :twisted:
dar ir nelabai tinka grojimui.
Mirka.
Artūras-M
2006-02-28, 02:36 PM
as ir nesilygiuoju i dauguma.. :) tiesiog yra tokia realybe.. nu ka galima pasakyt klientui kai ateina ir sako, turiu 8000lt ir noriu 2kW.. :smt022 ir tai ne del to kad jam tiek reiktų, o del to, kad "būtų"
Tai valio. Už 8 KLT jam galima pilnai atsriegti tuos 2 KW ir nereikia daug nieko aiškinti O:)
as ir nesilygiuoju i dauguma.. :) tiesiog yra tokia realybe.. nu ka galima pasakyt klientui kai ateina ir sako, turiu 8000lt ir noriu 2kW.. :smt022 ir tai ne del to kad jam tiek reiktų, o del to, kad "būtų"
Laikas įpilti žibalo į ugnį :smt023
100 vatų. Tikro ilgalaikio elektrinio galingumo. JAU yra keičiamas akumuliatorius, generatorius ir elektro-instaliaciją aplink juos. Kitaip Audi 100 sudega ši dalis. Išbandyta-pamatuota-įrodyta! Kam šnekėti apie kilovatus, kai mašinoj daugiau 100 vatų nebūna? Nemanau, kad daug kas pakeičia akumą, gen. ir laidus :supz:
Pasaulyje, masiniu būdu, ne pagal užsakymą, gaminamas pats galingiausias garsiakalbis-600 vatų! Buvo 2001 metais. Tai statistika. Tokiais gagalais buvo grota Italijos kažkurio miesto senojoje dalyje... Čerpės nuo stogų nulakstė-uždraudė jame roko koncertus. Architektūrinis paminklas.
1986 metais viso Vingio parko akustinis galingumas buvo 1200 vatų. O juk plotas nemažas.
Nėra diskotekos, Lietuvoje, uždaram plote naudojančios daugiau nei 2 kw. SUMARINIO akustinio-elektrinio galingumo!
Gana svaičioti apie neesamus galingumus, nes išrodot vaikiškai.
Artūras-M
2006-02-28, 06:20 PM
Šiaip generatoriai mažiau 90A nesu matęs. Didesnėse mašinose stovi ~140A. Techniškai galingumai yra pasiekti, tačiau garse tai neatsispindi. Nes tipinis subų jautrumas kuriuos tauta naudoja yra 82-84 dB.
Šiaip generatoriai mažiau 90A nesu matęs. Didesnėse mašinose stovi ~140A. Techniškai galingumai yra pasiekti, tačiau garse tai neatsispindi. Nes tipinis subų jautrumas kuriuos tauta naudoja yra 82-84 dB.
Mielas žmogau. Negi dar tiki skaičiais?
Šiaip generatoriai mažiau 90A nesu matęs.
tai kokie tada stovi visokiuose kibiruose (golf, bulkos, ir t.t.) :shock:
Artūras-M
2006-02-28, 06:39 PM
Na turiu savybę pasitikėti matavimais ;) Galima ir pojūčiais: jeigu mašinai važiuojant atsukama garso rankenėlė ir mikroautobusas pradeda trūkčioti į taktą, tai manau kad toks netiesioginio matavimo būdas yra gana patikimas. Šiaip kilovatų jau yra, muzikiniu signalu valdomi įtampos keitikliai (taip marketingistai vadina D klasės stiprintuvus) jau gali pašerti ir 3 mm suvirinimo elektrodą. Taigi vamzdžius virinti galima, bet nepopuliaru, nes visi plastmasinius naudoja O:)
Šiaip generatoriai mažiau 90A nesu matęs. Didesnėse mašinose stovi ~140A.
tai kokie tada stovi visokiuose kibiruose (golf, bulkos, ir t.t.) :shock:
Tikrai ne daugiau 50 A. Aš ne šoferis ir vairuoti niekada paprasčiausiai negalėsiu, todėl žinau iš kitų šaltinių. Dėl auto garso bendravau su latvijos komanda, kurie ruošia varžyboms mašinas(garso slėgio, ar kaip ten vadinasi). Dėdami du kanalus po realių 100 vatų subams, keičia generatorių ir akumą, nes bulkos elektr. dalis neveža. Visą kitą statistiką, dėl galingumų taip pat surinkta iš patikimų šaltinių ir patikrinta, pagal galimybes, bei patvirtinta. Visa tai ne iš piršto laužta. Todėl parašiau, kad iki gyvo kaulo įgryso KILOWATOMANIJA, ypač paplitusi jaunimo tarpe. Man žymiai maloniau, kai paklausę mano aparatūrą ir pamatę, jei reikalaujama, matavimus (tiesiog prie akių pademonstruoju) nepatiki savo akimis, kad groja max. 5,5 wato, o šiurpuliukas per nugarą jau eina!
Ar esmė vatuose? Sergam gigantomanija ir tiek... :smt022
Na turiu savybę pasitikėti matavimais ;) Galima ir pojūčiais: jeigu mašinai važiuojant atsukama garso rankenėlė ir mikroautobusas pradeda trūkčioti į taktą, tai manau kad toks netiesioginio matavimo būdas yra gana patikimas. Šiaip kilovatų jau yra, muzikiniu signalu valdomi įtampos keitikliai (taip marketingistai vadina D klasės stiprintuvus) jau gali pašerti ir 3 mm suvirinimo elektrodą. Taigi vamzdžius virinti galima, bet nepopuliaru, nes visi plastmasinius naudoja O:)
Galingai čia tamista! Galingai! 100 vatų iš 14,6 volto prie 4 omų apkrovos (imkim pastovų galingumą) Iš auto elektro grandinės naudoja... Gal kas teisingai pratęs?
Pasufleruosiu, kad 100 vatų stiprintuvas, prie 4 omų apkrovos iš 230 voltų (čia juk žeminantis variantas, ne aukštinantis, kaip auto) naudoja apie 2A pastoviam galingtumui, vienam kanaluiu. 500 vatų trafas reikalingas AB klasei.
Na laaabai jau nesunku paskaičiuoti, kiek susidarys rovės aukštinančiam, auto variante. Fizikai, kur jūs!!! :smt119
pasikartosiu ir imesiu linkus, o ar niekas neatkreipe dėmesio per ebay gali nusipirkt lempini stiprintuva uz 500-700zaliu, tai ten jie labai jau chujovi? o gal ten noormalus tai visai noormalia kaina iseitu parsisiust,
http://cgi.ebay.com/845-Class-A-Single-Ended-Vavle-Tube-Int-Amp-NR_W0QQitemZ5872213014QQcategoryZ14973QQrdZ1QQcmdZ ViewItem
ar kazka panasaus, bet ne tube
http://cgi.ebay.com/MARANTZ-250-POWER-AMPLIFIER-RARE_W0QQitemZ5873213322QQcategoryZ39783QQrdZ1QQcm dZViewItem
Artūras-M
2006-02-28, 07:38 PM
Pasufleruosiu, kad 100 vatų stiprintuvas, prie 4 omų apkrovos iš 230 voltų (čia juk žeminantis variantas, ne aukštinantis, kaip auto) naudoja apie 2A pastoviam galingtumui, vienam kanaluiu. 500 vatų trafas reikalingas AB klasei.
Tada aš tau pasufleruosiu, kad mašinoj apie AB klasę niekas nekalba, kai kalba apie galingumus. Automobilinės technikos gamintojai stiprintuvus kurie dirba AB klasėj jau vadina A klase. Ten kur AB vadina, tai dirba B+, tai yra šiek tiek praverti tranzai ~20 mA srovė ramybės. Tokios kaip B ar C kalsės, tai oficialiai nėra automobilinėj technikoj. Suprask, kad jeigu neparašyta AB, tai reiškia 100% kalbam apie B klasę ;)
O kai kalbam apie D klasę, tai turima mintyje įtampos keitiklį, kuris yra valdomas muzikiniu signalu. Teoriškai jo naudingumas yra apie 90-95% nes tranzai dirba rakto režime (reguliuojama impulso trukmė). Taip pat niekas automobiliuose nekalba apie triukšminį galingumą, visi kalba apie RMS ir dažnai pagerintą. Remiantis mano patirtim, tai jeigu stiprintuvas rimto gamintojo ir turi pagal juos 2x100, reiškia išvertus į pasinį nom galingumą jis turi 2x50. Tai yra tipiškai po keitiklio galinis laipsnis gauna 2x32-35V. Ir proporcijos daug maž išlieka ;)
Ne, tamsta, taip neišsisuksi. Kalbėta buvo apie galingumo konvertavimą. Koks skirtumas kokia klasė? Ju kalba ape reikšmę įtampa x srovė x varža = galingumas. Ir jooookio skirtumo, kokia klasė. Jei prie 230 v. 100 vatų 2 A. Tai tas pat iš 14,6 v. - 31,5 A. Nuo fizikos nepabėgsi. Iš niekur naudojama srovė neatsiranda ir niekur nedingsta. Kalba apie pastovų galingumą, o ne apie momentinį, ne apie impulsą, kurį palaiko kondai.
Artūras-M
2006-02-28, 08:09 PM
OK, jeigu toks įkyrus O:)
Tipiška sistema sudėta tūlam lietuviui kuris nepagaili ~10 kLT ir nelabai kreipia dėmesio į kokybę, iš akumuliatoriaus valgo pilna galia vidutiniškai apie 40-45A. Nuo akumo tokia sistemėlė gali dirbti 20-30 minučių neužvestu varikliu ir ne visai pilnu galingumu. Su užvestu varikliu jokių problemų, tik kartais galima užgesinti variklį, piknaudžiaujant garso rankenėle. Pajungus pakrovėją ima apie 30-45 A. Tai čia dar gana kukli sistema ;) Kam tau atrodo kišam 50 kv/mm maitinimo kabelius ir saugiklius po 200A ? ;) Ant 25 kv/mm laido 5 metrų ilgio krenta papildomai dar ~2 voltai O:)
Yra buve atvejų, kai mašinos stogas ties vidurine atrama linksta pagal taktą :supz:
atvortke
2006-02-28, 08:26 PM
OK, jeigu toks įkyrus O:)
Tipiška sistema sudėta tūlam lietuviui kuris nepagaili ~10 kLT ir nelabai kreipia dėmesio į kokybę, iš akumuliatoriaus valgo pilna galia vidutiniškai apie 40-45A. Nuo akumo tokia sistemėlė gali dirbti 20-30 minučių neužvestu varikliu ir ne visai pilnu galingumu. Su užvestu varikliu jokių problemų, tik kartais galima užgesinti variklį, piknaudžiaujant garso rankenėle. Pajungus pakrovėją ima apie 30-45 A. Tai čia dar gana kukli sistema ;) Kam tau atrodo kišam 50 kv/mm maitinimo kabelius ir saugiklius po 200A ? ;) Ant 25 kv/mm laido 5 metrų ilgio krenta papildomai dar ~2 voltai O:)
Yra buve atvejų, kai mašinos stogas ties vidurine atrama linksta pagal taktą :supz:
tai čia daug nereikia, golfe pas mane irgi taip buvo, išsprendžiau bėdą įsidėdamas 500w max popierini sūbą mmmm pasaka.
... ... ... tebūnie... Ne man smegenys kliuksės ir stalčius neužsidarys po poros metų "klausymosi" :smt013
atvortke
2006-02-28, 09:09 PM
... ... ... tebūnie... Ne man smegenys kliuksės ir stalčius neužsidarys po poros metų "klausymosi" :smt013
tai kad žinok s tokiu jau galima ir muziką klausyt,(nors tau gyvenime neįtiksi) kolkas mane tenkina grojimas
Arunas-
2006-02-28, 10:56 PM
jo Joda nelabai daug ka mato tiktai kas gereuse viduriuko kaip matau pasji nebuna
jo Joda nelabai daug ka mato tiktai kas gereuse viduriuko kaip matau pasji nebūna
Būna. Savo topinį variantą vokiečiam pardaviau. Klausau (retai) hibridą + akustinis labirintas + tiuninguotas CD ... Prastai pagal buvusią, negaliu sakyti, bet tai viduriukas... MAN viduriukas
Ernestas
2006-03-01, 10:58 AM
parduosi savo viduriuka?jei ka i pm
Garis
2006-03-01, 11:04 AM
Joda tu kiek pamenu visus čia esančius buvai nieko nesuprantančiais asilais išvadinęs ir sakei kad čia tau nelygis ir niekada daugiau nebeateisi į šitą forumą. Kodėl gryžai? Nerandi bendramincių? Ar iš kitų forumų jau irgi buvai išfutbolintas?
Joda tu kiek pamenu visus čia esančius buvai nieko nesuprantančiais asilais išvadinęs ir sakei kad čia tau nelygis ir niekada daugiau nebeateisi į šitą forumą. Kodėl gryžai? Nerandi bendramincių? Ar iš kitų forumų jau irgi buvai išfutbolintas?
Kituose jau daugumą į protą atvedžiau. Kodėl turiu tau ataskaitas duoti?
spydas
2006-03-01, 11:21 AM
Kituose jau daugumą į protą atvedžiau. <...>
Išeina, čia mes paskutiniai ir durniausi likom... :smt022 :-D
Aš nė vieno ir niekada durnium nepavadinau. Iš bet kurio iš jūsų galėčiau pasimokyti ir to neneigiu. Rasiu ko-pasimokysiu. O kas mano, kad jau viską žino...
Reikalas tas, kad garsui atidaviau 30 meų. TIk jam ir niekam kitam. Kito hobbio neturėjau. Dirbau diena dienon. Praktikos turiu. O klaidas dariau tas pačias, kokias dabar daro dauguma iš jūsų. Bet po daug metų visviena priėjau prie tikros tiesos. Prieisit ir jūs, reikia laiko. Dabar aš daugumos akyse balta varna. Bet ir aš savo laiku į garso technikos asus žiūrėjau kaip į... ne visai...
Artūras-M
2006-03-01, 11:43 AM
Dabar aš daugumos akyse balta varna. Bet ir aš savo laiku į garso technikos asus žiūrėjau kaip į... ne visai...
Perdažysim ir būsi kaip naujas :smt023
Arunas-
2006-03-01, 10:13 PM
manau ce dauguma turi savo nuomone susidare apie audio ir dauguma ce nesupranta tavo issireiskimu
Ernestas
2006-03-02, 11:43 AM
netrukdykit zmogui reikst savo nuomones,man pvz. visai ydomu,o mokytis niekada nevelu,ziniu niekad nebuna per daug......
Artūras-M
2006-03-02, 12:40 PM
ir dauguma ce nesupranta tavo issireiskimu
Kodėl tu taip teigi ? Manau nesi šioje vietoje teisus....
Aiwaras
2006-03-02, 12:58 PM
netrukdykit žmogui reikst savo nuomones,man pvz. visai ydomu,o mokytis niekada nevelu,ziniu niekad nebūna per daug......
Pritariu :ploju:
DEIVISC
2006-03-02, 01:02 PM
daugelis mūsų 20-30metų užsiėma muzikos hobiu :smt033
Artūras S
2006-03-02, 04:10 PM
Viskas gerai ,tik savo nuomonę reiški labai kategoriškai, todėl kas turi mažiau patyrimo šioje srityje ,atrodo nesuprantama. O:)
Aš nė vieno ir niekada durnium nepavadinau. Iš bet kurio iš jūsų galėčiau pasimokyti ir to neneigiu. Rasiu ko-pasimokysiu. O kas mano, kad jau viską žino...
Reikalas tas, kad garsui atidaviau 30 meų. TIk jam ir niekam kitam. Kito hobbio neturėjau. Dirbau diena dienon. Praktikos turiu. O klaidas dariau tas pačias, kokias dabar daro dauguma iš jūsų. Bet po daug metų visviena priėjau prie tikros tiesos. Prieisit ir jūs, reikia laiko. Dabar aš daugumos akyse balta varna. Bet ir aš savo laiku į garso technikos asus žiūrėjau kaip į... ne visai...
Arunas-
2006-03-02, 04:32 PM
nu kaip zinau ce yra apie 800 registruotu :) o as manau gal koki 100 ir suprastu o kiti nosi pakrapstytu ir nesuprastu
Arunas-
2006-03-02, 04:41 PM
beto joda atgaivino sita skilti :supz: :smt023
spydas
2006-03-02, 04:46 PM
Gaila tik, kad konkretūs bachūriukai tą atgaivinimą verčia asmeniškumų razborke, kuri eis į šiukšliadėžę... :twisted: :smt020
Gaila tik, kad konkretūs bachūriukai tą atgaivinimą verčia asmeniškumų razborke, kuri eis į šiukšliadėžę... :twisted: :smt020
man labai idomu jei aisku ne paslaptis ka gerb joda veikia , nes jo protingos raslevos ,gincu pilni forumai
Kuria prasme "ką veikiu" m?
prasme tokia , susidaro ispudis kad nenueini nuo kompo
ps .... as tai nepikalioju
prasme tokia , susidaro ispudis kad nenueini nuo kompo
ps .... as tai nepikalioju
O tai rašyti galima tik kompu ir tik sėdint namie? Nejuokink. Šalta, tai palydovinės tv lėkščių nekabinu. Todėl ir kariaunu su jumi. Ateis šiltesnės dienos-su palydovais kariausiu. :smt021
Artūras-M
2006-03-03, 12:25 PM
nu kaip zinau ce yra apie 800 registruotu :) o as manau gal koki 100 ir suprastų o kiti nosi pakrapstytu ir nesuprastų
Na nesuprantančių kokie 700 ištrinti, taip kad liko visi suprantantys ;)
O kas nori kabinėtis, eikit prie stulpo ir klauskit kodėl jis žiemą be kepurės lauke stovi....
P.S. Manau pastaba bus teisingai suprasta O:)
P.S2 Maksimalistinis požiūris nėra labai blogai, nesvarbu kad kitą kartą padaroma minimalistiškai, laikinai bet ilgam ;)
Arunas-
2006-03-03, 05:15 PM
uz laikino nieko nera pastovesnio :smt023
Amigos
2006-03-04, 10:06 PM
nu kaip zinau ce yra apie 800 registruotu :) o as manau gal koki 100 ir suprastų o kiti nosi pakrapstytu ir nesuprastų
Na nesuprantančių kokie 700 ištrinti, taip kad liko visi suprantantys ;)
O kas nori kabinėtis, eikit prie stulpo ir klauskit kodėl jis žiemą be kepurės lauke stovi....
P.S. Manau pastaba bus teisingai suprasta O:)
P.S2 Maksimalistinis požiūris nėra labai blogai, nesvarbu kad kitą kartą padaroma minimalistiškai, laikinai bet ilgam ;)
Nu vsio baigiu :drinkers: ir einu su stulpais rimtai pasisneket :smt082 :smt082 :smt082 :smt082 :smt082 :smt082 :smt082 :smt082 :smt082 :smt082
:smt023 :smt023 :smt023
nerijus
2006-07-01, 01:39 AM
Man tai lempinis,nes tranzistorinis apvile,bet kiekvienas turi svo pliusu ir minusu ;)
virgilijus
2006-07-05, 08:24 PM
TOKIE PASAKYMAI KAIP
Man tai lempinis,nes tranzistorinis apvile,bet kiekvienas turi svo pliusu ir minusu ;)
nei i tvora nei i mieta. jeigu i lempini sudesi bileka tai ir bus bilekas, taip ir i tranzistorini. viskas priklauso nuo pinigines bet tik ne lempinis su TC 180 isejime - is bedos taip , tada geriau tranzistorius............
man labai patinka skaityti, kaip gincijasi zmones ir nesusitaria del ko. svarbiausia yra klase, t.y., kainu kategorija. low-coste dar galima kalbeti, ar geriau lempa, ar tranzas. ziuri, kuris turi daugiau, pliusu, kuris minusu. ne paslaptis kad tarp mazai kainuojanciu daiktu laimetu lempa. ji chierina garsa bent jau draugiskai ausiai. na o kalbant apie hi-enda, tai jau nepasakysi, kas geriau. cia jau nebera absoliuciu tiesu. belieka tik asmeninis klausytojo skonis. tiesig brangus aparatai garsa gadina per mazai, kad galetume spresti, kuris groja geriau. tiesiog vienam reikia dinamikos (rinkites tranza!), kitam jau patinka svelnumas, ramybe, jis klauso tik klasika. toks zmogus rinksis lempa. tokia stai esme. taigi, sivada: blogas tranzas ar bloga lempa? -bloga lempa. geras tranzas ar gera lempa? -viska lems tik klausytojo skonis