Prisijungti

View Full Version : Is ko geriausia daryti dezes Ka naudot viska nuo a iki z aciu

axasdf
2005-12-15, 09:41 AM
Is ko geriausia daryti dezes Ka naudot viska nuo a iki z .aciu Rasykit netingekit

furious
2005-12-15, 12:45 PM
mdp, fanera, stiklo audinys ir epoksidine derva, mdf....

Ernestas
2005-12-15, 07:31 PM
taip pat reikes varztu ,medvarsciu, kliju,kokio skuduro tam viskam aptraukt,dreles su graztais,pjuklo(geriau elektrinio),gal plaktuko ir dideles šiukšledežes kai nesigaus viska utilizuot :smt003 :smt003 :smt003

furious
2005-12-15, 11:57 PM
:D

boozer
2005-12-16, 10:48 AM
Dar prie to pačio norėjau paklaust ar skirsis ir kaip skirsis vidutinės kokybės ir galingumo subiuką įmetus į dėžę daryta iš vienodo storio mdp ir mdf ir faneros? Žinau kad skiriasi šių medžiagų rezonanciniai dažniai ir t.t., bet ar realiai jaučiamas didelis skirtumas?

atvortke
2005-12-16, 12:21 PM
Jei subas kainuoja iki 400lt manau nelabai skirtumas jausis. Man su mdf labiau patinka dirbt

boozer
2005-12-16, 12:57 PM
Jei subas kainuoja iki 400lt manau nelabai skirtumas jausis. Man su mdf labiau patinka dirbt

Man irgi su mdf labiau patinka dirbt ;)
Tik čia man vienas ekspertas įrodinėjo kad dėžė iš mdp visiškas gaidys, o iš mdf super haiendas :)
garsiakalbio kaina naujo apie 400 lt.

furious
2005-12-16, 02:54 PM
pritariu. mdf yra labai gerai, jei finansai leidzia... ai nors ka ten gailet, kai sau darai :) mdf maziau barska nei mdp, taigi ji tinkamesne.

Artūras-M
2005-12-16, 03:00 PM
Nepritariu kad mdf yra labai gerai, jeigu kalbam apie automobilinį subą. Kalbant apie kolonėles, mdf yra vidutiniškai. Iš prieinamų medžiagų, geriausiai yra baldinė faniera ir skiedrų plokštė. Paprasta drožlių plokštė yra gerai, bet ją būtina impregnuoti. Tada kaina priartėja prie kitų medžiagų, o darbo daugiau.

furious
2005-12-16, 03:02 PM
skiedru plokste? ta tokiu dideliu skiedru, lakuota?

Artūras-M
2005-12-16, 03:04 PM
taip, geriau yra lapuočių, nei spygliuočių. Pirmoji panašesnė į kamštinę dangą ;)

furious
2005-12-16, 03:08 PM
na vat idomu butu kada tokia deze paklausyt... tik itariu, kad dirbti su tokia plokste ne pats maloniausias dalykas...

Artūras-M
2005-12-16, 03:32 PM
Na lengviausiai dirbti su mdf, jeigu darai chaltūrą. Jeigu darai gerai, lengviausia dirbti su faniera iš bėdos su paprasta drožlių plokšte.

S
2005-12-16, 07:06 PM
kaip orientuotų drožlių ploktės?

DV-ART
2005-12-17, 03:03 PM
jai daryti deze,tai tik is geros fanieros,nes teko zmogui perdaryneti deze.Bandziau sutaupyti keleta litu,deze padariau is mdp,tai ji subrinko ir subas isplese nugara.tai kam daryti po du kartus???

boozer
2005-12-17, 04:19 PM
Nepritariu kad mdf yra labai gerai, jeigu kalbam apie automobilinį subą. Kalbant apie kolonėles, mdf yra vidutiniškai. Iš prieinamų medžiagų, geriausiai yra baldinė faniera ir skiedrų plokštė. Paprasta drožlių plokštė yra gerai, bet ją būtina impregnuoti. Tada kaina priartėja prie kitų medžiagų, o darbo daugiau.

Skiedrų plokštė tai tipo OSB? O kodel mdf negerai? Čia skambesio prasme, ar patvarumo ar dar ko?
O jeigu drožlių plokštę tarkim su kaučiukiniais ar dar kokiais klijais iš išorės klijuoji medžiaga, o iš vidaus dar kuo nors, tai gal ji biški impregnuojas?

algiosa
2005-12-17, 04:23 PM
DLS rekomenacijos:

When building a speaker box it is of most inportance that it is stabile and compleatly sealed. It is recomended to use a softer board then MDF because the MDF:s material resonance is 400Hz witch could have bad influences on sound quality. If the cutting of the material is perfect a c/c-measure between screews are 30cm if the cutting is not perfect place screews 15cm appart. The lengt of the screews should be 3 times the material thickness. Allways use a lot of glew. If you are making a box with woofers inside make one side openable. Use twice as many screws and use a rubber shield.

Ernestas
2005-12-17, 05:18 PM
o vertimas bus? :smt017

DEIVISC
2005-12-17, 06:00 PM
dėžės ir taip impregnuojasi klijais(ypač lipalu) kai ant jų klijuoji medžiagą.

Ernestas
2005-12-17, 07:52 PM
o as visa medi masinoj pinoteksu sutepiau..............ketvirti metai laiko,nepuna,nebriksta,nesipucia..........ir investicija popigiaja.........

Joda
2005-12-20, 04:25 AM
o as visa medi mašinoj pinoteksu sutepiau..............ketvirti metai laiko,nepuna,nebriksta,nesipucia..........ir investicija popigiaja.........
Mdf... mdp... skiedros... Aš lipdyčiau iš molio ir vidų išmozočiau karšta smala, kad netrupėtų įpylęs šiek tiek tepalo, storu sluoksniu. Kaip manot, kas gautūsi? Čia ne juokelis, aš visai rimtai! ... Beje, taip JAU yra padaryta :smt020

Ernestas
2005-12-20, 01:26 PM
parodyk :grin:

boozer
2005-12-20, 06:04 PM
o as visa medi mašinoj pinoteksu sutepiau..............ketvirti metai laiko,nepuna,nebriksta,nesipucia..........ir investicija popigiaja.........
Mdf... mdp... skiedros... Aš lipdyčiau iš molio ir vidų išmozočiau karšta smala, kad netrupėtų įpylęs šiek tiek tepalo, storu sluoksniu. Kaip manot, kas gautūsi? Čia ne juokelis, aš visai rimtai! ... Beje, taip JAU yra padaryta :smt020

Nu gal ne mašinoj tikiuos? :D

ivas
2005-12-20, 06:06 PM
kaip molyje skamba?

Artūras-M
2005-12-21, 01:48 PM
kaip molyje skamba?

Turi gerai skambėti. Pagrindiniai kriterijai yra svoris, standumas ir aptakumas. O su moliu viskas gali būti idealu, apart darbo sanaudų ;)

boozer
2005-12-21, 04:18 PM
Turi gerai skambėti. Pagrindiniai kriterijai yra svoris, standumas ir aptakumas. O su moliu viskas gali būti idealu, apart darbo sanaudų ;)

Bet grįžtant iš padebesių ant žemės, tai mdf ir sunkesnė ir standesnė už mdp (kad ir impregnuota manau), tai kodėl mdf blogiau? :)

Artūras-M
2005-12-21, 08:35 PM
Buvo forume kalba, pasieškok. Buvau numetęs ir santykinius svorius...

boozer
2005-12-21, 10:20 PM
Buvo forume kalba, pasieškok. Buvau numetęs ir santykinius svorius...

Nu kai reikėjo tampyt šių plokščių lapus, tai mdf atrodė sunkesnis :)
Be to mdf irgi visokių būna, kietmedžio plokščių tankis gali but ir 0,8-1 g/cm3 ;)

Artūras-M
2005-12-21, 10:26 PM
Tai ką pas mus vadina MDF, yra jokių dulių, tai medžio plaušo plokštė. Praktiškai tas pats, kas vynioamas popierius.... Tas akustinis MDF kurį yra tekę matyti senovinėse rimtose kolonose, yra panašus į keramiką....

Egiux
2005-12-22, 02:07 PM
Na kokius baldus mašinoj teko gamint tai visur naudojau fanierą. Tik pjaunant plonesnę fanierą su mano elektriniu siaurapjūkliu ji šerpėtodavo. Čia kažin tas šerpėtojimas proklausė nuo fanieros kokybės (prastai suklijuota) ar nuo įrankių (ne pats brangiausias siaurapjūklis)

Artūras-M
2005-12-22, 02:18 PM
Ir nuo to ir nuo to. Svarbu teisingai pasirinkti...

atvortke
2005-12-22, 02:51 PM
Na kokius baldus mašinoj teko gamint tai visur naudojau fanierą. Tik pjaunant plonesnę fanierą su mano elektriniu siaurapjūkliu ji šerpėtodavo. Čia kažin tas šerpėtojimas proklausė nuo fanieros kokybės (prastai suklijuota) ar nuo įrankių (ne pats brangiausias siaurapjūklis)
Kad gal peiliukas per grubus, nors kaip čia pasakius bandžiau su siaurapjukliu ir metalo peiliuku pjaut irgi šiaušdavosi, paskui pabandžiau rankini metalo pjukla buvo čiki, bet nepatinka rankom pjauti :smt022 :smt019

Aiwaras
2005-12-22, 03:27 PM

Manau nuo pačioje geležtėje (ar kaip pavadinti?) esančių dantukų dydžio bei tankio ir dar nuo geležtės vaikščiojimo greičio.

S
2005-12-22, 06:46 PM
Na lengviausiai dirbti su mdf, jeigu darai chaltūrą. Jeigu darai gerai, lengviausia dirbti su faniera iš bėdos su paprasta drožlių plokšte.

:smt017
pažįstamas anksčiau turėjas įrašų studija sakė, kad jo draugas kolonėles darydavo iš plokštės, jei darydavo dideles koncertines tai dėdavo sluoksnį fanieros dėl tvirtumo.

furious
2005-12-22, 09:04 PM
bandyk pajuti smulkesniu pjukleliu. serpetoja, nes didelis takas.

Egiux
2005-12-24, 03:47 PM
turėjau ir aš mintį tokią, kad per stambus pjūklas. Bet kažkaip buvau pagalvojęs kad tie keičiami pjūkleliai standartiniai. Na kai darysiu kitą išbandysiu smulkesnį. Kančia buvo išpjaut žiedelį, ypač jei mažesnis žiedo plotis. Beje gritis plovimo nereguliuojmamas pas mane.