PDA

View Full Version : Subo derinimas?

Svajūnčikas
2004-06-02, 03:21 PM
Esu sumontavęs subą Infinity Kappa 120.3se į uždaro tipo dėžę 28ltr. Kaip dabar jam geriausia pareguliuot filtrus nuo stiprintuvo. Ta prasme kokia duot apatine ir viršutinę ribas. Bent jau rekomenduokit, po to jau klausymo būdu dar pataikysiu.

Parametrai:

http://manuals.harman.com/INF/CAR/Boxes%20and%20Parameters/1203se_f.pdf

Laukiu patarimu.

spydas
2004-06-02, 04:31 PM
nemanau, kad yra tikslas uzdara deze is apacios "pjauti" - pati save "nusipjauna", ne fazikas, kad saugot reiketu, o virsu apie 80 max 100 Hz, priklausomai kiek zemai midbosas realiai tempia bei filtro eiles. Pjausi auksciau - girdesi suba is galo bumsint. toliau - pagal skoni :-D

boolve
2004-06-02, 04:34 PM
virshutine riba duok nuo tiek kiek baigia groti tavo mitbasiniai komponentai, kad komponentai ir subas negrotu topachio dazhnio. O apatinia riba tai jau kiek basavykas leidzhia kol pradeda karkti baubti dar kazhkur turetum pastebeti rezonancini dzhni kur garsiakalbis pradeda vos nedvigubai garsiau kazhkury dazhni groti tiesiog spengti (sunku nupasakoti man savo paprasta kalba) . Daug kas priklauso nuo mashinos ir pazchiso dezhes pastatymo budo. Sheip gali pabandyti ja pametyti po bagazhine ivairiopm pozom pasukimais ir vieta bagazhineje. bandymam gerai butu Testini CD kokinors kur daug zhemu visame ishgrojime arba pastovus vien tik zhemi dazhniai, paskuj dar nuo zhemiausio irki aukshchiausio dazhnio garsas, tada lengviau orentuotis ka griti tu ishs avos dezhes, ne skai uzhsileidi "delfinus" ar tai koki "spice girls" tai sunku isiklausyti.
bandyk.

harnas
2004-06-02, 07:24 PM
virsutine riba kaip reguliuojasi tai as suprantu, o kaip apatine tai niekaip nedasyla, jei nesunku paaiskinkit. dekui

Svajūnčikas
2004-06-02, 07:44 PM
virsutine riba kaip reguliuojasi tai as suprantu, o kaip apatine tai niekaip nedasyla, jei nesunku paaiskinkit. dėkui

Na geresniuose stiprintuvuose yra daugiau visokių galimybių. Pas mane tas filtras vadinasi "subsonic" berods, tai va jis ir pjauna iš apačios 20- 55Hz.

Nerka
2004-06-03, 07:17 AM
Tai labai gerai kad yra subsonic, bet tau jis nereikalingas, jis naudojamas Vented tipo dežems norint sumažinti subo eigą prie žemu dažnių.

Robertas-G
2004-06-03, 10:15 AM
siaip "subsonic" niekada nemaiso. kam apkrauti stiprinimo trakta labai zemais dazniais, kuriu vis tiek negirdime ir pats garsiakalbis atkurti nesugeba... manau visada yra prasme nupjauti viska zemiau 20Hz, kam bereikalo "tampyti" garsiakalbio pakaba, taip manau ir ilgaamziskumas padidetu...

harnas
2004-06-03, 11:36 AM
tai tada gal galite pasakyti kam reikalingas "phase" reguliavimas? nes pas mane yara subsonic ir phase (0-180). bandziau reguliuoti kazka bet man nieko nesigauna, jie vis taip pat baubia ir viskas. gal fazes reguliavimas ant uzdaro tipo deziu nesijaucia ar as ne i ta puse sukineju?
P.S. stiprintuvas MA Audio MA2601hx
http://mainstreet-caraudio.com/car/ma_audio/ma2601hx.htm
subai 2 Cerwin Vega 12D4 uzdarose dezese po kazkur 30L
http://www.cerwinvega.com/products/mobileaudio/vega/vega12.html

Robertas-G
2004-06-03, 02:01 PM
jei su subais ir ju stiprais viskas tvarkoje, tada fazes reguliavimas kartais padeda - ausis tai priima kaip grojima "kartu" priesbosiu ir subo. kartais nepadeda niekas - jei pvz stipras is saves yra "baubiantis" arba garsiakalbiai, paprasciausiai tenka viska keisti... deja, tokiu atveju pasitaiko gana daznai...