PDA

View Full Version : SUBas į 11ltr dėžę?(removed)

Artūras S
2006-01-09, 08:23 PM
nera šitame auto (volvo v40) daug vietos po kojom, 8ltr be šansu, 3-gal , bet įdomu girdėti kad su 13cm draiveriu galima kažka nuveikti. gal vis dar turit kažkoki modeli su tokia instaliacija?

Daug vietos po kojom nėra nei viename automobilyje,bet jei labai nori randi.Gal ne 10litrų bet randi.
Šita instaliacija yra užėmusi ne vieną prizinę vietą ir šiandien ji yra veikianti.

Artūras-M
2006-01-09, 09:27 PM
Nėra toj mašinoj sub žemo. Yra tik apatinis priešbosio diapazonas ir tas ne stebuklingas. Gal būt dabar, kai pakeitei garsiakalbius situacija pagerėjo (priešbosio prasme). Nors mano manymu tau šalia garsiakalbių dar ir stiprintuvą pramesti reikia O:) Mašinoj be 25 cm subo, plius geroj dėžėj kalbėti apie žemus dažnius nevertėtų.....

Artūras S
2006-01-09, 09:51 PM
Kada paskutinį sykį klausei?Kokį stiprą klausei?Kodėl nebuvo stiprų testo į kurį norėjo papulti perdaryta Arizona?O dėl subo ir klysti.Mūsų skoniai šiek tiek skiriasi.Tu mėgsti kad pūsteltų aš mėgstu, kad švelniau pūsteltų .Dėkui nuotraukas įkėliau .

Artūras-M
2006-01-09, 11:36 PM
ČI neina kalba apie mėgsti nemėgsti. Eina kalba apie tai ar yra efektyvus žemas ar jo nėra. Tavo mašina bendroj sumoj yra dar gana triukšminga, o pats puikiai žinai, kad triukšmo spektras važiuojant yra žemuose dažniuose. Norint turėti gerą dinaminį diapazoną, reikia bent 50 dB viršyti triukšmus.....

Artūras S
2006-01-10, 07:18 AM
Manau automobilyje šitas neįmanoma .

Artūras-M
2006-01-10, 01:51 PM
Ir dar kaip įmanoma. Yra jau išbandyta n+k kartų. Žinoma jeigu kalbam apie automobilius žemiau MB banginių, 7 BMW ir tt. Tai izoliacija turi būti atitinkama. Plius stiklų sandarumas. Gerai paruoštoj mašinoj turi važiuodamas 160-180 km/h greičiu susikalbėti laisvai, praktiškai nedėdamas pastangų. Pagrindinis triukšmas - tai oro srauto sukeliamas specifinis šnypštimas. Važiuojant mieste, praktiškai turi nesigirdėti jokio triukšmo iš lauko. Štai va čia mes galim tada kalbėti apie audiofilinius reikalus. O klausymasis stovint, tai tik pradinė stadija. Važiuojant pvz durelėse keičiasi oro slėgis, sustandėja mašinos korpusas nuo iš lauko spaudžiančio oro srauto, automatiškai pradeda kitaip groti priešbosiai. Pvz pas mane važiuojant yra visai kitas skambėjimas....

muzotonas
2006-01-10, 01:55 PM
Kada paskutinį sykį klausei?Kokį stiprą klausei?Kodėl nebuvo stiprų testo į kurį norėjo papulti perdaryta Arizona?O dėl subo ir klysti.Mūsų skoniai šiek tiek skiriasi.Tu mėgsti kad pūsteltų aš mėgstu, kad švelniau pūsteltų .Dėkui nuotraukas įkėliau .

Dėl boso Hondoje ar bile kurioje masinoje su 13 fokalo subais nerasi zemo boso ir cia ne skonio reikalas o faktas. mazas garsiakalbis to padaryti negali, tovincioje masinoje gal 20 ir uztektu, bet vaziuojanti turi buti 2x20 geriau 25. tada galima tiketis, kad zemas registras gros.
man labai gaila, kad emmos test cd nera tokiu kuriuniu kurie buvo senuose cd kaip muzika is zvaigzdziu karu ar kur yra vargonai ar didelis bugnas, nes ten tavo sistema padarytu prpr. turiu pvz nturaliu garsu irasus, kuriame zemu reikia tiek, kad 1 15 net zmoniskai neispucia.ir tai nera kazkas ant gamtisko.
zemas bosas jis turi daug energijos ir garsiakalbiai turi ja sukurti.
tai kad skonis cia jau kitas dalykas o teisingas Bosas yra teisingas.
Mirka.

Artūras S
2006-01-10, 07:21 PM
Ir dar kaip įmanoma. Yra jau išbandyta n+k kartų. Žinoma jeigu kalbam apie automobilius žemiau MB banginių, 7 BMW ir tt. Tai izoliacija turi būti atitinkama. Plius stiklų sandarumas. Gerai paruoštoj mašinoj turi važiuodamas 160-180 km/h greičiu susikalbėti laisvai, praktiškai nedėdamas pastangų. Pagrindinis triukšmas - tai oro srauto sukeliamas specifinis šnypštimas. Važiuojant mieste, praktiškai turi nesigirdėti jokio triukšmo iš lauko. Štai va čia mes galim tada kalbėti apie audiofilinius reikalus. O klausymasis stovint, tai tik pradinė stadija. Važiuojant pvz durelėse keičiasi oro slėgis, sustandėja mašinos korpusas nuo iš lauko spaudžiančio oro srauto, automatiškai pradeda kitaip groti priešbosiai. Pvz pas mane važiuojant yra visai kitas skambėjimas....

Turėjau mintyje mažus ir vidutinės klasės automobilius nes jų daugiausia.Su limužinais viskas aišku.Focal subiukai negroja subboso bet groja visą boso diapozoną labai kokybiškai tiksliai ir yra galimybė tai padaryti priekyje.Esu pripratęs prie priekinio boso ir dar negirdėjau nei vieno automobilio su subu kuriame viskas būtų taip priekyje.Antras dalykas nei vienas didelis subas nesugroja greitų gaidų taip tiksliai ir artikuliuotai.Norint geresnio efektyvumo apatiniame jų grojimo diapozone galima kišti į faziką bet didėja tūris ir sunkiau suderinti.Atsiranda daugiau problemų.

Artūras S
2006-01-10, 07:43 PM

Dėl boso Hondoje ar bile kurioje mašinoje su 13 fokalo subais nerasi žemo boso ir cia ne skonio reikalas o faktas. mažas garsiakalbis to padaryti negali, tovincioje mašinoje gal 20 ir uztektu, bet vaziuojanti turi buti 2x20 geriau 25. tada galima tiketis, kad zemas registras gros.
man labai gaila, kad emmos test cd nera tokiu kuriuniu kurie buvo senuose cd kaip muzika is zvaigzdziu karu ar kur yra vargonai ar didelis bugnas, nes ten tavo sistema padarytu prpr. turiu pvz nturaliu garsu irasus, kuriame zemu reikia tiek, kad 1 15 net zmoniskai neispucia.ir tai nera kažkas ant gamtisko.
zemas bosas jis turi daug energijos ir garsiakalbiai turi ja sukurti.
tai kad skonis cia jau kitas dalykas o teisingas Bosas yra teisingas.
Mirka.

Apie subbosą aš ir nekalbu nes Focaliukai į 0 išeina ant 50hz.Na kabina 40-30hz subboso bet ten slėgio mažoka.Antras dalykas ir Artūras ,ir tu kalbate apie stereotipinę valinančią automobilio audiosistemą.Paklausyk namie ar toks tas bosas kaip mašinoje.Antras dalykas pažiūrėk į originalias audiosistemas,ten subai labai dažnai gaminami naudojant 13cm 12cm garsiakalbius.Tvirtai įsitikinęs kad Audi BMW ir kitų automobilių inžinieriai yra gudresni už mus kas ir girdisi paklausius tuos automobilius.Pvz naujam VOLVO džipe gyvenime, nei vienas instaliatorius nekiš nagų prie sistemos, nes ten ir taip neblogas vidutinis lygis.
Žemas bosas turi daug energijos, bet be kitų kokybiškų dažnių jis yra niekas. Puikiai žinome ,kad kažkokiame tembre dalyvauja gana platus dažnių diapozonas.
Didelis būgnas su 5W grojo labai neblogai(ir nereikia to EMMA disko yra geresnių įrašų)tik be abejo trūksta "masės" nes praktiškai nėra subboso.
Noriu pasakyti, kad Mažo diametro subai turi savų privalumų ir priimtinas jų naudojimas automobilyje. Automobilio audiosistema aplamai yra krūva kompromisų.Viskas priklauso nuo prioritetų ir mastysenos.

Artūras-M
2006-01-10, 08:11 PM
Apie subbosą aš ir nekalbu nes Focaliukai į 0 išeina ant 50hz.Na kabina 40-30hz subboso bet ten slėgio mažoka.Antras dalykas ir Artūras ,ir tu kalbate apie stereotipinę valinančią automobilio audiosistemą.

Pas tave patį daugiau valina nei pas mane :smt019 Įmetus ant snarglių surinktą subą, net Sinatros balso tembras pasikeitė. O ten žemo apskritai nėra.... Boso diapazonas yra žemiau 60 Hz. O tavo fokaliukai realiai vos vos gerai atkuria 80 Hz įvertinant žmogaus ausies specifiką. Pasianalizuok grafiką, kurį prikabinu. Nepamiršk, kad ausis logaritmuoja garso amplitudę.

Žemas bosas turi daug energijos, bet be kitų kokybiškų dažnių jis yra niekas. Puikiai žinome ,kad kažkokiame tembre dalyvauja gana platus dažnių diapozonas.

Žemas bosas savyje jokios energijos neturi, tai tik slėgis. Visa jo energija slypi aukštesniuose dažniuose. Tačiau kad išgroti boso diapazoną reikia velniškų energetinių resursų. Tai vėl nesunku suprasti iš pateikto paveiksliuko. Šita prakeikta žmogaus ausies specifika suveda į nulį visas pastangas apseiti be garsiakalbių su dideliu difuzoriaus plotu.

muzotonas
2006-01-11, 08:48 AM
Apie subbosą aš ir nekalbu nes Focaliukai į 0 išeina ant 50hz.Na kabina 40-30hz subboso bet ten slėgio mažoka.Antras dalykas ir Artūras ,ir tu kalbate apie stereotipinę valinančią automobilio audiosistemą.Paklausyk namie ar toks tas bosas kaip mašinoje.Antras dalykas pažiūrėk į originalias audiosistemas,ten subai labai dažnai gaminami naudojant 13cm 12cm garsiakalbius.Tvirtai įsitikinęs kad Audi BMW ir kitų automobilių inžinieriai yra gudresni už mus kas ir girdisi paklausius tuos automobilius.Pvz naujam VOLVO džipe gyvenime, nei vienas instaliatorius nekiš nagų prie sistemos, nes ten ir taip neblogas vidutinis lygis.
Didelis būgnas su 5W grojo labai neblogai(ir nereikia to EMMA disko yra geresnių įrašų)tik be abejo trūksta "masės" nes praktiškai nėra subboso.
Noriu pasakyti, kad Mažo diametro subai turi savų privalumų ir priimtinas jų naudojimas automobilyje. Automobilio audiosistema aplamai yra krūva kompromisų.Viskas priklauso nuo prioritetų ir mastysenos.

Kas liečia naujų mašinų konstruktorius tai jie gal ir yra gudresni, bet konstuktorius gali padaryti ir tokia grojančia mašina, bet po jo kyla buhalteriniai klausimai ir ten visos jo pastangos žlugo.
Tu tesiog pats parasei, kad didelis būgnas grojo neblogai, nes jis ir negali groti gerai.
tau toks bosas patinka nes tu klausai muziko kurioje jo yra mažai ar jo isvis nera todėl tau reikia svelnumo ir t.t.
Mirka.

muzotonas
2006-01-11, 08:55 AM
Turėjau mintyje mažus ir vidutinės klasės automobilius nes jų daugiausia.Su limužinais viskas aišku.Focal subiukai negroja subboso bet groja visą boso diapozoną labai kokybiškai tiksliai ir yra galimybė tai padaryti priekyje.Esu pripratęs prie priekinio boso ir dar negirdėjau nei vieno automobilio su subu kuriame viskas būtų taip priekyje.Antras dalykas nei vienas didelis subas nesugroja greitų gaidų taip tiksliai ir artikuliuotai.Norint geresnio efektyvumo apatiniame jų grojimo diapozone galima kišti į faziką bet didėja tūris ir sunkiau suderinti.Atsiranda daugiau problemų.

Na as suprantu, kad mano automobilis tau neligis ir ten bosas groja iš galo :smt017 as net nežinojau
Mirka.

Artūras S
2006-01-11, 12:18 PM
Tavo automobiliui šis parašymas negalioja nes subai priekyje.Pas tave ten viskas gerai.Pas mane dar geriau.Pavasarį galėsim persimesti jei kas prie varžybų mus prileis. O:)

Artūras S
2006-01-11, 12:34 PM
Žemas bosas savyje jokios energijos neturi, tai tik slėgis. Visa jo energija slypi aukštesniuose dažniuose. Tačiau kad išgroti boso diapazoną reikia velniškų energetinių resursų. Tai vėl nesunku suprasti iš pateikto paveiksliuko. Šita prakeikta žmogaus ausies specifika suveda į nulį visas pastangas apseiti be garsiakalbių su dideliu difuzoriaus plotu.
.

Dėl energijos tai taip ir supratau kad kalba eina apie elektrinę energiją.Viskas ką rašai yra teisingai tačiau be ausies logaritmavimo yra dar ir kitos problemos su kuriomis galima kovoti naudojant šituos mažus bosiukus.Visur kompromisai.

Artūras S
2006-01-11, 12:36 PM
Tai reiškia galima bus apsimėtyti EMMA diskais ? :smt017

Taip ,Mirka įmes diską pas mane į auto ,aš pas jį.

Artūras S
2006-01-11, 12:46 PM
tau toks bosas patinka nes tu klausai muziko kurioje jo yra mažai ar jo isvis nera todėl tau reikia svelnumo ir t.t.
Mirka.
Su šituo teginiu nesutinku kategoriškai.Klausau visą muziką tame tarpe ir Ramstein.

muzotonas
2006-01-11, 01:08 PM
Mirka.
Su šituo teginiu nesutinku kategoriškai.Klausau visą muziką tame tarpe ir Ramstein.

Zinok dar ne vienoje masinoje man ramstainai negrojo, pas tave manau irgi negroja.
Kas dėl valinansiu ar svelnesniu tai cia yra manau taip.
Tikras garsas yra visiems toks pats, tik kiekvienas jis bando isgauti savaip su sau labiau patinkanciais prieskoniais svelnumas , tikslumas, "mėsa" ir taip toliau.
O zarzybose tai dėje galėsim tik pasimėtyti kompaktais, nes automobilio neruosiu.
Mirka.

Ernestas
2006-01-11, 06:56 PM
Mirka.

Zinok dar ne vienoje mašinoje man ramstainai negrojo, pas tave manau irgi negroja.
Tikras garsas yra visiems toks pats, tik kiekvienas jis bando išgauti savaip su sau labiau patinkanciais prieškoniais svelnumas , tikslumas, "mėsa" ir taip toliau.
O zarzybose tai dėje galėsim tik pasimėtyti kompaktais, nes automobilio neruosiu.
Mirka.

Mirka, pas many groja :supz: :supz: :supz: :supz:

Artūras S
2006-01-11, 08:48 PM
Mirka.

Zinok dar ne vienoje mašinoje man ramstainai negrojo, pas tave manau irgi negroja.
Tikras garsas yra visiems toks pats, tik kiekvienas jis bando išgauti savaip su sau labiau patinkanciais prieškoniais svelnumas , tikslumas, "mėsa" ir taip toliau.
Mirka.

Yra pasikeitimų.Gal Rmsteinai geriau groja.Na dėl varžybų jei pasistengtum gal kas ir gautūsi ne tik kompaktais pasimėtyti.

Artūras-M
2006-01-12, 08:16 PM
Viskas ką rašai yra teisingai tačiau be ausies logaritmavimo yra dar ir kitos problemos su kuriomis galima kovoti naudojant šituos mažus bosiukus.Visur kompromisai.

Tu įsigilink į šitas kreives. Tada manau pats sutiksi, kad su 13 cm bosiukais spręsti mašinoj subo problemas gali tik Donkichotas O:)

Artūras S
2006-01-12, 08:31 PM
Focal JM-lab manau žinomas gamintojas pasaulyje.Šitie garsiakalbiai kataloguose pateikti su visais likusiais subais 10,12 ir 15 colių.Pasižiūrėkite į klogus.Nesakau ,kad jie groja kaip dideli 40 ar 30cm bet jų grojimo diapozonas yra patrauktas žemiau negu paprasto tryliktuko.Plius juos galima naudoti su faziku tada bus daugiau slėgio ,galima didnti jų kiekį ir t.t.Taip kaip groja šitie bosiukai nesugros dideli ir atvirkščiai.Matyt Focal inžinieriai yra kvailiai ,kad tokius garsiukus pavadino subais.

Artūras-M
2006-01-12, 10:20 PM
.Nesakau ,kad jie groja kaip dideli 40 ar 30cm bet jų grojimo diapozonas yra patrauktas žemiau negu paprasto tryliktuko.Plius juos galima naudoti su faziku tada bus daugiau slėgio ,galima didnti jų kiekį ir t.t.Taip kaip groja šitie bosiukai nesugros dideli ir atvirkščiai.Matyt Focal inžinieriai yra kvailiai ,kad tokius garsiukus pavadino subais.

Blyn ir tu marketingo auka pasidarei :ploju: :ploju: :ploju: :ploju:

Užsidėk pasiklausyt kaip jie net nuo Bitlų plerpia ant didelio garso :twisted: Beje labai geras gabalas pasityčioti iš subo parodijų, nes nėra maskavimo aukštesniais dažniais. Nors labai žemo dažnio čia ir nėra ;)

www.i-klubas.lt/store/Track25.wav (http://www.i-klubas.lt/store/Track25.wav)

Artūras S
2006-01-13, 05:37 PM
Užsidėk pasiklausyt kaip jie net nuo Bitlų plerpia ant didelio garso .

Jie nėra galingi .Pas mane grodavo ant ribos ,bet tos galios normaliam klausymui užtenka.Jei nori kad jie "valintų" tai taip nebus.

Artūras-M
2006-01-13, 06:32 PM
Sistema privalo pasiekti 105 dB garso lygį visam diapazone. Kitaip tai ne sistema o tik sistemėlė ;) O realiai pageidautina, kad sistema sugebėtų pasiekti 120 dB 20 Hz - 20 kHz be jokių iškraipymų. Tada mes galim kalbėti apie teisingą garso perteikimą....

Artūras S
2006-01-13, 08:08 PM
Taigi per varžybas pasiekė ir ne kartą.(105)

Artūras-M
2006-01-14, 02:16 AM
Taigi per varžybas pasiekė ir ne kartą.(105)

Gal tau priminti prietaisų kalibravimo problemas ? Gal tada nustosi švaistytis varžybų rezultatais ;) Na nesu aš toks naivus ir nesu tas kuris negirdėjo gerų 13 cm garsiakalbių. Puikiai žinau ką jie gali ir ko negali. Tie patys tavo Focal yra geri priešbosiai, bet ne daugiau. Beje, tik geri priešbosiai, bet ne labai geri, labai geri gali būti tik 20 cm. Ir kaip mes norėtumėm išsisukti, nuo fizikos niekur nepabėgsim....

Artūras S
2006-01-14, 09:33 AM
Su paskutiniu sakiniu sutinku 100%-tų.Dėl prietaisų -? .105 db nėra sunku pasiekti.Tą gali padaryti beveik kėkviena audiosistema ,o atsižvelgiant į mažą automobilio salono tūrį ,tampa santykinai dar lengviau. O:)

DEIVISC
2006-01-14, 10:09 AM
Sistema privalo pasiekti 105 dB garso lygį visam diapazone. Kitaip tai ne sistema o tik sistemėlė ;) O realiai pageidautina, kad sistema sugebėtų pasiekti 120 dB 20 Hz - 20 kHz be jokių iškraipymų. Tada mes galim kalbėti apie teisingą garso perteikimą....

su kelių vatų stiprintuvu būtų galima pasiekti 120db be jokių iškraipymų? buvau kažkada jūsų sukritikuotas kai dėjausi 4x100v stiprą atseit kam mašinoj tiek reikia

Artūras-M
2006-01-14, 03:59 PM
Dėl prietaisų -? .105 db nėra sunku pasiekti.

Kas neaišku dėl prietaisų ? Visi matavimai iki praeitų Kauno varžybų su maždaug 10 dB paaukštintais rezultatais. Pvz pas mane mašinoj 105 dB nėra be subo. Vidutinius taip, užrikdysiu ;)

P.S. Šiaip tu vis tiek įsikalęs savo ir nei velnio neskaitai kas yra rašoma ir kas tau pateikiama......

Artūras-M
2006-01-14, 04:00 PM
su kelių vatų stiprintuvu būtų galima pasiekti 120db be jokių iškraipymų? buvau kažkada jūsų sukritikuotas kai dėjausi 4x100v stiprą atseit kam mašinoj tiek reikia

Priklausomai nuo subo. Su geru subu 150-200W sočiai. Aš sukritikavau komponentams tokią galią. Jie tiek nevalgo....

Artūras S
2006-01-15, 12:17 AM
Dėl prietaisų -? .105 db nėra sunku pasiekti.

Kas neaišku dėl prietaisų ? Visi matavimai iki praeitų Kauno varžybų su maždaug 10 dB paaukštintais rezultatais. Pvz pas mane mašinoj 105 dB nėra be subo. Vidutinius taip, užrikdysiu ;)

P.S. Šiaip tu vis tiek įsikalęs savo ir nei velnio neskaitai kas yra rašoma ir kas tau pateikiama......

Nieko aš neįsikalęs.Girdžiu savo ausimis ir jomis pasitikiu.Norėjau pasakyti ,kad su tais Fokalais galima kažką padaryti.Toks vaizdelis kad ir tu savo "įsikalęs".Čia draugiškai. O:)

Artūras-M
2006-01-15, 12:05 PM
Nieko aš neįsikalęs.Girdžiu savo ausimis ir jomis pasitikiu.Norėjau pasakyti ,kad su tais Fokalais galima kažką padaryti.Toks vaizdelis kad ir tu savo "įsikalęs".Čia draugiškai. O:)

Taip aš įsikalęs - nevadinti vidurių priešbosiais, o priešbosių subu :smt081

muzotonas
2006-01-15, 01:20 PM
Taip aš įsikalęs - nevadinti vidurių priešbosiais, o priešbosių subu :smt081

Va sia tai linksma :smt023
Mirka.

Artūras S
2006-01-15, 02:02 PM
Focal JM-lab manau žinomas gamintojas pasaulyje.Šitie garsiakalbiai kataloguose pateikti su visais likusiais subais 10,12 ir 15 colių.Pasižiūrėkite į katalogus.Nesakau ,kad jie groja kaip dideli 40 ar 30cm bet jų grojimo diapozonas yra patrauktas žemiau negu paprasto tryliktuko.Plius juos galima naudoti su faziku tada bus daugiau slėgio ,galima didnti jų kiekį ir t.t.Taip kaip groja šitie bosiukai nesugros dideli ir atvirkščiai.Matyt Focal inžinieriai yra kvailiai ,kad tokius garsiukus pavadino subais.

Grįžtam į tą patį tašką todėl, kad neįsigilinate kas norima psakyti.

Artūras S
2006-01-15, 02:05 PM
Dar kartą save cituoju:
[/quote] :!:

Artūras-M
2006-01-15, 02:55 PM
Dar kartą save cituoju:

:!:

Na sutinku, kompiuteriniai subai irgi turi savo panaudojimo sritį, tačiau tai tik kompiuteriniai subai. Iš šito Focal išeitų šiek tiek geriau, nei tipinis Creative :smt043