View Full Version : Projektelis: bosu dezes su magnetais isorej
Auto Audio
2006-02-11, 07:57 PM
Dezes su nuozulnem didelio turio, su fazikais. Nu sakykim SPL skirtos, zadu daryt kiekvienai dezei po du fazikus. Tai ju turius sudet kad butu kaip paskaiciuota vienam, bet ilgis ne toks kaip vieno? Garsiakalbio korpusas isorej tai tik atsims jo turis. Ar dar ka turiu zinot? O jungimas tai iprastas + i + o - i -? ar jau keist reik? jei kas daret ka nors panasaus ka dar tureciau zinot? :smt017 dekui is anksto uz jusu mintis :ploju:
Tesla
2006-02-12, 08:12 PM
cia kazkokia misraine pavarei.. isdestyk mintis aiskiau.
o su fazikais reikia skaiciuot, nera taip, kad vietoj vieno ilgo idedi 2 trumpesnius ar pan..
Auto Audio
2006-02-20, 03:52 PM
sverbiausias klausimas- tai suba dedant i deze, magnetu ne i vidu o i isore, kas keiciasi? (isskyrurus dezes turi del garsiakalbio turio) grojimui itakos tas netures?
sneku apie tokius grsiakalbio pastatymus: http://galerija.i-klubas.lt/index.php?album=&image=Kaunas09.JPG
http://galerija.i-klubas.lt/index.php?album=%2FAlytus_2005%2F&image=Alytus_200 5_001.jpg
2SB554
2006-02-20, 04:03 PM
o kodel tu nori deri isvirkciai ,garsiukus del vaizdo ar kazkokio kitokio zemo
Auto Audio
2006-02-20, 04:45 PM
jei garsui itakos netures tai del vaizdo
DV-ART
2006-02-20, 08:31 PM
Ar graziai mes padarem????????? Kai desi atvirksciai tai fazes sukeisk, garsui dydeles reiksmes nedaro ir kiek supratau tavo subai po dvi rites tai tik nieko nesumaisyk.
Auto Audio
2006-02-21, 01:45 AM
palauk tai ka man jungt stipro + i subo -? ir - i + ??? o jus abu cia projektelius gaminot? nu sakyciau labai liux nors as aisku stengsiuosi mandriau ir galingiau padaryt :) turiu visokiu minciu... jo pas mane subai po dvi rites jungsiu ant 1 omo tai gal nesumaisysiu :) o golfe ant deziu iskart spakliavot? su kokiu spaklium jei nepaslaptis? ten apacioj kur uzreista su medziaga daret? kokia epoksidke naudojot?
Julius2
2006-02-21, 08:47 AM
Ar graziai mes padarem????????? Kai desi atvirksciai tai fazes sukeisk, garsui dydeles reiksmes nedaro ir kiek supratau tavo subai po dvi rites tai tik nieko nesumaisyk.
ar gerai suprantu sukeitimas reikalingas tam kad subas nesvarbu kai jis idetas pradzioje judeti i dezes puse?
Auto Audio
2006-02-21, 01:19 PM
tai cia turbut taip iseina kad subas turi i ta pacia puse vaiksciot, tai jei suba apverti tai tenka ir atvirksciai jungt. bet tai cia kyla tada daug klausimu pvz link magneto ar eigos jam uztenka, ar nepasikeis grojimas juk jis "pumpuoja" jau nebe priekiniu o uzpakaliniu plotu kuris dar yra ir kugio formos ir beto oras trenkiasi i garsiakalbio korpusa... ar cia kazka ne taip suprantu...? :smt017
Julius2
2006-02-21, 01:35 PM
tai cia turbūt taip išeina kad subas turi i ta pacia puse vaiksciot, tai jei suba apverti tai tenka ir atvirksciai jungt. bet tai cia kyla tada daug klausimu pvz link magneto ar eigos jam uztenka, ar nepasikeis grojimas juk jis "pumpuoja" jau nebe priekiniu o uzpakaliniu plotu kuris dar yra ir kugio formos ir beto oras trenkiasi i garsiakalbio korpusa... ar cia kažką ne taip suprantu...? :smt017
manau cia jau reikia i akustika gilintis :smile:
Auto Audio
2006-02-21, 02:05 PM
nu tai negi daugiau niekas nedares ar nenusimano?
DV-ART
2006-02-21, 03:51 PM
Garsui ytakos visiskai nedaro,o yra daug kitu dalyku ,kur tikrai darys. pameginsi ir suprasi!!O ar geriau padarysi bus matyt ,is karto atsiusk nuotraukas.o dabar darosi dar rimtesnis projektelis,bet saules sviesa pamatys dar negreitai.
Auto Audio
2006-02-21, 03:54 PM
nu tai galetum ir pasakyt apie kitus dalykus nes nesinori pinigu i bala metyt :) kai padarysiu imesiu nuotrauku i galerija bet irgi dar uztruks.
DV-ART
2006-02-21, 04:00 PM
Kokie subai???????
Auto Audio
2006-02-22, 02:31 AM
Audiobahn aw1206t
DV-ART
2006-02-22, 01:40 PM
Ir tu tokius zadi deti du? Cia vienas kw plesia,tai ka tu su tokia sistema darysi?
Auto Audio
2006-02-22, 01:59 PM
nu tai cia ne per daugiausiai sakyciau mano masinai kaip tik bus :) as galvojau 4 tokius montuot bet jau brangu gaunasi dar vieno audiobahn stipriaus reiktu kuris gan brangokas. be to ir dabar truksta komponentu kartu su stiprium jiems ir dar kondiko reik... galvoju gal toki kaip tam golfe det nebrangus ir tipo 5 faradai nes audiobahn tai labai jau brangus kondikai...
DV-ART
2006-02-22, 03:57 PM
Pradziai issibandyk stipra,nes ju nenori nieks vezti, o kondiko visiskai nesiuliciau deti,dek papildoma akumuliatoriu.Yra spec.muzikai,turiu suba awp... 1200 w rms.Tai mazai kas ji pavelka, trecia stipra siunciames!!!!!!!!
Auto Audio
2006-02-22, 04:29 PM
kaip nenori? mano Audiobahn A2300HCT veza kaip bitute, taigi jis turi smarves 2400W RMS prie 1 ohm. Yra pas mane ir antras akumas pastatytas (bet paprastas) kondiko butinai reikia nebent dar pora tu sustru akumu imesciau :)
DV-ART
2006-02-22, 07:27 PM
Kazkodel, man kyla toks jausmas ,kad tu nesi bandes.tas stiprintuvelis vos pavelka viena,o tu prie jo du zadi jungti!!! antras dalykas cia yra dvikanalis stipras, be poros monobloku geriau ju net ne trukdyk. Nebent tu is ju nori 30% galios!!!! dar yra toks nedidelis akumuliatoriukas kuris atstoja 100f kondika, ir nepasakyciau ,kad brangus. dar ,kad susidursi su elektros problemomis. pasiskaityk instaliacijos skyriuje.
byjadz
2006-02-22, 07:51 PM
Na kalbant apie audiobahn kaip firma ,tai as ne kokios nuomones,spl'ui spaust gal ir tinkami jie, bet tiket ju rasomais vatais patarciau netiket :D Tarkim pas Audiobahn aw1206t is deklaruojamu 1100 rms ,ten tera apie 600,bent jau uztenka jam tokio stipro.
Dar kas prajuokino,kad bachuriukas nori juos atvirsciai montuot,na aisq jo reikalas,bet audiobahn marketingas puikiai sudirbo siuo atveju...
2SB554
2006-02-22, 08:11 PM
Pradziai issibandyk stipra,nes ju nenori nieks vezti, o kondiko visiskai nesiuliciau dėti,dek papildoma akumuliatoriu.Yra spec.muzikai,turiu suba awp... 1200 w rms.Tai mažai kas ji pavelka, trecia stipra siunciames!!!!!!!!
seikas DV-ART ar tik ne del subo kokybes kaltes negroja, gal but jo jautrumas pernelyg mazas, nes cia tikrai nera didelis galingumas, jei nori as tau galiu pasiulyti saundstryma tarantula 2000rms,audiobahan 3500rms ,cia stiprai splui ,akyse dumai pasirodo is tokiu bosu :smt022 :smt023 pajieskok kitu bedu del ko negroja ,as manyciau su kokiu denonu ir 400rms jis puikiai judetu
niu kad blizguciais dabar visisi bando vilioti,netik audiobahn! mada dabar tokia!
2SB554
2006-02-22, 08:28 PM
niu kad blizguciais dabar visisi bando vilioti,netik audiobahn! mada dabar tokia!
zinok tai ka paminejau as siandien ir paciupinejau ir pabandziau pamatuoti kai kuriuos pamatavimus ,mala nikazica nifiga
DV-ART
2006-02-22, 08:35 PM
Labai idomu ,ka tu pamatavai savo matavimais????????? Ir tiesa sakant brangiausios serijos subai,apie kuriuos mes snekam tikrai yra verti demesio!!!
2SB554
2006-02-22, 09:31 PM
elementoriskai pamatavau kiek jis kintamos atiduoda isejime prie skirtingu varzu ,cia jug kalba apie galia eina, ar as klystu,o kad tu apie gerus bosus kalbi as neabejoju ,tik kokia ju paskirtis,aisku as nezinau ka tu prie to jungei pries tai , :smt017
Auto Audio
2006-02-23, 12:13 AM
ta stipra buvau uzjunges ant 1 boso ant 2 omu tai sakyciau kuo puikiausiai groja, manau tas pats bus ir ant 2 subu prie 1 omo. nu gal ir galetu daugiau pagrot bet man atrodo uzsidektu kas nors :) kiek as cia savaite nebuvau prie kompo kad taip uztvindet? :) gaila nieko naujo neparaset geriau pasidalintumet mintimis apie subo montavima atvirksciai. juojkinat jus mane.. audiobahnas toks anoks - tai nusipirkit ir pamatysit koks is tikruju kam cia fantazuot, ne bobuciu turgus. o atvirksciai montuosiu kaip ir sakiau tam kad garsui nesikeiciant islosiu su vaizdu. turi but viskas ciki visais atzvilgiais :smt023
Julius2
2006-02-23, 01:28 PM
ta stipra buvau uzjunges ant 1 boso ant 2 omu tai sakyčiau kuo puikiausiai groja, manau tas pats bus ir ant 2 subu prie 1 omo. nu gal ir galetu daugiau pagrot bet man atrodo uzsidektu kas nors :) kiek as cia savaite nebuvau prie kompo kad taip uztvindet? :) gaila nieko naujo neparaset geriau pasidalintumet mintimis apie subo montavima atvirksciai. juojkinat jus mane.. audiobahnas toks anoks - tai nusipirkit ir pamatysit koks is tikrųjų kam cia fantazuot, ne bobuciu turgus. o atvirksciai montuosiu kaip ir sakiau tam kad garsui nesikeičiant islosiu su vaizdu. turi but viskas ciki visais atzvilgiais :smt023
ir gerai darysi jeigu kartais neveiks tai nors graziai atrodys O:)
Ernestas
2006-02-23, 01:46 PM
svarbu kad vagim nebutu per grazus vaizdelis :twisted:
Auto Audio
2006-02-23, 02:02 PM
nu tai reikes niekam nerodyt :smt047
Julius2
2006-02-23, 02:07 PM
nu tai reikės niekam nerodyt :smt047
kai cia tu taip nusprendei darai grazu ir niekam nerodysi taip negalima :twisted:
Auto Audio
2006-02-23, 02:44 PM
tai as del saves darau, kiti gales tik pasiklausyt kai langa atsidares vaziuosiu:D
Julius2
2006-02-23, 02:52 PM
tai as del saves darau, kiti gales tik pasiklausyt kai langa atsidares vaziuosiu:D
tik ziurek kad tie kurie klausys tavo masinos parkavimo vietos nezinotu :smt023
Auto Audio
2006-02-23, 02:57 PM
nu reikes greit lakstyt kad pabegciau be to mano masina greiciausiai kaune tik viena tokio modelio yra tai nebus kur begt :)
ir kas čia jau per žvėris, toks unikalus? :shock:
Auto Audio
2006-02-23, 06:05 PM
toks kaip mano paveiksliuke tik naujausio modelio ir netuninguotas. :smt023
atvortke
2006-02-23, 07:15 PM
toks kaip mano paveiksliuke tik naujausio modelio ir netuninguotas. :smt023
O kas čia toks, bijai viešumo parašyk į privatą
DV-ART
2006-02-23, 09:19 PM
Jeigu sakai ,kad tau uztenka garso tai gerai!!! tik as sakiau ka bandziau ir nieks ten neuzsidege!!!!!!!!.Amink, kad dar prie subu reiks ir priekio, kuris butu lygus galui.jiems reiks stipro,.
Auto Audio
2006-02-24, 01:24 AM
ta tai zinau is esmes priekis dar svarbiau... nu nzn ar daugiau galetu dar grot, bet galvojant logiskai tai kam audiobahnui gamint subus kurie yra 2200 w rms ir stipreka subam kuris 2400w rms o is tikruju, kaip tu sakai, yra kad ir apie 1000w rms. o kad subam jis tai tikrai nes yra galimybe jungt ant 1 omo ir t.t. ir pats pagalvok kokius dar garsiakalbius galetum ant tokios galios jungt :) nebent prijungt kruva komponentu kol pasieks 1 oma :D ir esu mates audiobahno demomobiliu kur yra butent tokie subai ir toks stipras... gal ten pas jus kas nors blogai buvo su juo??? o tas tavo isgirtas akumas kiek kainuoja ir kaip vadinasi? cia toks geltonas?
turiu dar viena klausima jeigu faziko vamzdis islenda is dezes i isore gan nemazai, tai tas ilgis nieko nereiskia?
Julius2
2006-02-24, 08:23 AM
nu reikės greit lakstyt kad pabegciau be to mano masina greiciausiai kaune tik viena tokio modelio yra tai nebus kur begt :)
parasyk koks modelis ir marke nes kazkas netas lagina foto nekuria vel kazkas filmus siuncia.aciu
Auto Audio
2006-02-24, 11:00 AM
o kas yra nori pirkt? nenukrypkim nuo temos. parasysiu jei pasidalinsi mintim apie subo montavima atvirksciai :)
DV-ART
2006-02-24, 03:31 PM
Atsimink ka reiskia demo masina, tenais yra sumontuota prekiu gausa vilioti pirkejus ir ar teko jose sedeti ir klausytis muzikos.As pats Vokietijos parodoje sedejau audiobahn'o dylerio masinoje,kur elipsiu buvo daugiau negu proto.Nebent tu to nori!!!!! geriau nenukripkim nuo temos, dabar del stiprintuvo, kuris tikrai grojo pas mus komponentus.Uzmesk aki ant audiobahn midbassu amd 60 q,viena kolonele 3ohm, veza 100 rms, montavome jas dvi ir pora aukstu ant vieno kanalo,ir gavosi 1 ohm,vienam kanalui.kiek bus vatu pats pasiskaiciuok!! apie akuma tikrai kalbejau ne apie optima{geltona}.Yra daug mazesnis ir pigiasnis variantas.jis yra KINETIC KHC 600, jo duomenys,14 ah, 600 amps, 750 cca,atstoja 100 f kondika, pats isbandziau.Mes mokejom 750 lt.
Auto Audio
2006-02-25, 01:41 AM
elipsiu joks rimtas klausytojas nemontuoja, nu rupuzes jeigu jie sitaip audiobahna garsina tai visai nukvake tie vokieciai :smt018 nu kad 1 nu tei teks klausytis tada ne visko ka gali subai, nes neturiu ka daryt, stipriako jau neparduosiu. jis man gros, kad net sultys i sonus taskysis, kitaip jam bus :smt021 :D o kaip del tu vamzdziu? ar islindimo ilgis i isore ka nors itakoja? (jis dar turi praeit pro daug ziedu is mdf) nu bet atsakymu tai turbut gaila daugumai parasyt tiek protingu zmoniu bet kai nesuinteresuoti tai spyga gausi :)
furious
2006-02-25, 01:47 AM
elipsiu joks rimtas klausytojas nemontuoja, nu rupuzes jeigu jie sitaip audiobahna garsina tai visai nukvake tie vokieciai :smt018 nu kad 1 nu tei teks klausytis tada ne visko ka gali subai, nes neturiu ka daryt, stipriako jau neparduosiu. jis man gros, kad net sultys i sonus taskysis, kitaip jam bus :smt021 :D o kaip del tu vamzdziu? ar islindimo ilgis i isore ka nors itakoja? (jis dar turi praeit pro daug ziedu is mdf) nu bet atsakymu tai turbūt gaila daugumai parasyt tiek protingu žmonių bet kai nesuinteresuoti tai spyga gausi :)
tas išlindęs vamzdžio galas veiks taippat kaip ir dėžės viduje. dėžės viduj ar išorėj mums nesvarbu. svarbu tik ilgis ir diametras.
Auto Audio
2006-02-25, 01:52 AM
nu dekui dekui, bet jeigu taip gausis kad jis pagal ilgi net i deze neieis arba vos vos?
furious
2006-02-25, 01:54 AM
tai nieko baisaus kad išorėj. tik reikia turėt omeny, kad jau iš dėžės tūrio nereikės atiminėt faziko tūrio, jei jau jis visas bus išorėj.
Auto Audio
2006-02-25, 02:00 AM
aciu. pasistenksiu taip neiskelt kad tarp jo ir dezes atsirastu tarpas:) tai gal dar ir situo kalusimu ka nors zinai atvirkscia suba idejus kaip gros? "tai cia turbūt taip išeina kad subas turi i ta pacia puse vaiksciot, tai jei suba apverti tai tenka ir atvirksciai jungt. bet tai cia kyla tada daug klausimu pvz link magneto ar eigos jam uztenka, ar nepasikeis grojimas juk jis "pumpuoja" jau nebe priekiniu o uzpakaliniu plotu kuris dar yra ir kugio formos ir beto oras trenkiasi i garsiakalbio korpusa... ar cia kažką ne taip suprantu...?"
Auto Audio
2006-03-11, 04:42 PM
bl dar idejes viena bosa o du pilnai pakrautus akumus per 10 - 15 min nusodina. kas bus kai antra idesiu - 5 min? ka det kad pusvalandi pagrotu abudu????? :smt017 manau to akumo KINETIC KHC 600 tikrai neuzteks, traktorinu kokiu ar ko reik...........
buvo daug apie tai kalbėta, kad reikia įjungti variklį. Greičiau tau padėtų fūrinis nei traktoris, nes traktoriuose dažnai naudojami 2 po 6V akumai. :lol:
Auto Audio
2006-03-11, 05:08 PM
ta varikli tai jo, bet ka daryt kad puvalandi pagrotu su isjungtu? tai o tie furiniai kiek ah turi? kokios ju kainos? gal geriau pora masininiu imest vietoj furinio....
2SB554
2006-03-11, 05:58 PM
furinis akumas dar nera sprendimas ,ir grot isjungtu motoru galima tikrai ilgiau nei pusvalandy su paprastu akumu,ir ta furini uzkraut zinok reik.
Auto Audio
2006-03-11, 06:21 PM
su kokiu paprastu jeigu pas mane du galingus per 10 min issodina?????
atvortke
2006-03-11, 06:47 PM
Lietuvių mokėti rašyti ? Koks stipras?
DV-ART
2006-03-12, 07:31 PM
Nebejuokinkit su tom nesamonem,jauciu ,kad jokios aparaturos ten nera!!!!!!!!!!!!!!!!!! O:) O:) O:) O:) O:)
2SB554
2006-03-12, 07:55 PM
ajajai negerai, vadinasi pas tave arba 2 mtx hameriai stovi po 6000rms
arba pas tave aparatura sudinai sudeta, neisizeisk, bet
jieskok bedu laiduose ,akume ,ir generatoriuje :smt023
Auto Audio
2006-03-13, 08:03 PM
prie ko generatorius, jei as kalusiu, kaip prailgint grojimo laika su isjungtu varikliu ir sakau kad akumai pilani pakrauti??? o jei aparaturos nebutu tai kam man cia isvis klausinet???
Auto Audio
2006-03-13, 08:08 PM
stipras buti a2300hct
2SB554
2006-03-13, 08:31 PM
nesikarciuok ,o generatorius gali but ,kad nedakrauna tavo akumo ,gali but del generatoriaus reles kaltes, gal angliukai padile ,o stackose masinose viskas valdoma elektra o elektra ima is akumo ,ir kai dar pajungi muzikele tada jam buna sunku atiduoda daug, o pasiima mer mazai,bet nebutinai cia kalte ,dar laidai gali but siulau nuvaryt pas akumu meistrus jie ras beda :smt023
Auto Audio
2006-03-13, 08:44 PM
del generatoriaus tai neabejoju kad reikes ji "patuninguot". akumai buvo pilnai pakrauti nuo galingo pakrovejo, todel ir sakau kad generatorius cia ne prie ko. niekas daugiau elektros nesiurbia. bedu nera, manau tiek ir turi grot, tik kaip pigiai pailgint ta grojima?
2SB554
2006-03-13, 09:09 PM
na pas mane galingos aparaturos nebuvo ,bet buvo tokia sistemele 2 subai po du omus stiprekas 2kanalu blokas,komponentai magas ir elipse ,bet svaistydavau po valanda ir ilgiau ,bet taip niekad nebudavo o akumas 2 metus iskente, akumas buvo 88ampervalandziu, tranzito generatorius .
Auto Audio
2006-03-13, 09:31 PM
o kiek tranzito generatorius turi amperu?
DV-ART
2006-03-15, 01:09 PM
Tik kazkaip nesuprantu kam reikia baldielinti su neuzkurta masina, jauciu net nesupranti ,kad audiobahn'as dirba visu pajegumu prie 14,4 v. Montavom masina,kurioje trys emphazeriai,neteko matyti ,kad uz juos daugiau kas srebtu ir tikrai 100 a akumas atlaikydavo 20-30 min.
Auto Audio
2006-03-15, 04:21 PM
kad benzo sutaupyciau :) letai darbai vyksta... vakar visa diena dariau ciku lovius. reikes pabaikt si vakara ir dar garsiakalbiam ziedus pasidaryt (malkas :twisted: ). Kur bitumas kaune pigiausias?