PDA

View Full Version : Prašau komentarų dėl pasirinktos stereo sistemos

NetRat
2006-03-20, 10:03 AM
Savaitgalį Akapeloj klausiau komplektuko, kuris labai patiko:
Kolonėlės Jamo D590 http://www.jamo.com/Default.aspx?ID=3825&M=Shop&PID=10705&ProductID=16 648
Nebrangus Marantz grotuvas ir brangus (virš 5k LTL) Marantz stereo stiprintuvas - neįsiminiau modelių :oops:
bet siūlo CD5001 http://www.marantz.com/new/index.cfm?fuseaction=Products.Product&cont=eu&bus= hf&prod_id=3523&series=comp&type=cd
ir PM7001 http://www.marantz.com/new/index.cfm?fuseaction=Products.Product&cont=eu&bus= hf&prod_id=3517&series=comp&type=amp nes tarsi klausytas stiprintuvas yra tik galingesnis, o kokybė ta pati.
Iš pradžių nepatiko skambesio minkštumas, tačiau pakeitus buvusius grafitinius :?: laidus, garsas atsistojo į vietą. Dar nebuvau girdėjęs man taip patikusio komplekto :prayer: Klausiau džiazroką, roką, metalą, klasiką (vivaldi bei Bacho vargonus). Bendra komplekto kaina, including laidus, gautųsi apie 7 k LTL :dauzau:
Prašau pakomentuoti pasirinktą sistemėlę.

Artūras-M
2006-03-20, 12:14 PM
nes tarsi klausytas stiprintuvas yra tik galingesnis, o kokybė ta pati.
Iš pradžių nepatiko skambesio minkštumas, tačiau pakeitus buvusius grafitinius :?: laidus, garsas atsistojo į vietą.

Pirmiausia, jeigu skiriasi galingumas, jau skiriasi ir kokybė. Jeigu nejautei skirtumo, reiškia kažkuris sistemos elementas viską labai gadino. Man intuityviai silpna vieta atrodo Jamo kolonėlės čia. Aš jų neklausiau, negaliu kažką smarkiai argumentuoti.
Dėl laidų. Jeigu jauti tokį didelį skirtumą keičiant laidus, gerai susimastyk ar ta sistema tikrai verta dėmesio. Bendru atveju jautrumas laidams kelia įtarimą dėl sistemos elementų kokybės. Laidai daro įtaką, tačiau ta įtaka neturi būti ypatingai ryški. Nebent ant laidų kabo filtrai, transformatoriai ir etc.
Pastaruoju metu pardavėjai labai smarkiai spekuliuoja laidais ir jų įtaka. Nepasimauk ;)

klausytojas
2006-03-20, 12:16 PM
klausiau minėtas kolonas ne kartą-tikrai geras daiktas-labai patiko, stiprintuvas 7001 irgi geras,klausiau būtent su šitom kolonėlėm,kažkaip rusai labai forumuose giria,sako gerokai pranoksta prieš tai buvusį 7200,na o grotuvą žiūrėk pats,klausykis,greičiausiai stipras jau turi ir savo porininką cd iš tos pačios linijos.kas liečia Artūro teiginį,kad silpna vieta kolonėlės kategoriškai nesutinku-tai vienas iš geriausų jamo modelių,esu irgi ant jų padėjęs akį :smt023

NetRat
2006-03-20, 12:40 PM
Tuo momentu jie neturėjo 7001 stiprintuvo, todėl nebuvo galimybių palyginti ar jie sako tiesą, jog klausytas stiprintuvas (vizualiai ir pagal kainą panašus į PM-15S1, bet galiu klysti) yra "tik galingesnis ir 7001 stiprintuvas savo kokybe jam yra artimas" :roll:
Dėl laidų - praktiškai kiekvienoje parduotuvėje juos labai akcentuoja. O kad girdėjau skirtumą - faktas, aš, tiesą pasakius, ir pats nustebau, kad išgirdau :-D Aišku, nebuvo tai labai žymus skirtumas, bet to gabaliuko ir trūko. Tuo metu klausiau Apocalyptica, su pakeistais laidais violončelės pradėjo skambėti šiek tiek skaidriau.
O dėl pačių kolonėlių - sunku pasakyti ar tai Marantz, ar visgi pačios kolonėlės, tačiau, kaip rašiau, man taip negrojo nei Triangle Altea, nei AudioNote 1,2,3, nei Focal Chorus 716, nei nebepamenu dar kas... O ir atrodo Jamo šimtąkart geriau, nei visos išvardintos :smt023

Artūras-M
2006-03-20, 12:53 PM
Tuo metu klausiau Apocalyptica, su pakeistais laidais violončelės pradėjo skambėti šiek tiek skaidriau.

Tavo kompaktas ?

NetRat
2006-03-20, 01:03 PM
Tuo metu klausiau Apocalyptica, su pakeistais laidais violončelės pradėjo skambėti šiek tiek skaidriau.

Tavo kompaktas ?

Taip

Artūras-M
2006-03-20, 01:10 PM
Reikėjo skirtingus žanrus turėti. Aš neklausiau šitų kolonų, bijau teigti. O kad geresnis stiprintuvas nebūtinas, tai tikrai nesutinku.

NetRat
2006-03-20, 01:16 PM
Aš perklausiau gal 6-7 skirtingus CD su skirtinga įrašo kokybe O:) , o laidų keitimas buvo klausantis būtent Apocalyptica - ant to disko yra ir violončelės, ir moteriškas vokalas, ir būgnai.
Dėl stiprintuvo - aš irgi pakraipiau galvą, bet nusprendžiau nesiginčyti ir palaukti, kada užsiveš 7001, o tada ir palyginsim :smt020

Artūras-M
2006-03-20, 01:45 PM
Atkreipk dėmesį į detalumą. Ar užteks tau jo. Violončelės, vyriškas vokalas, maži būgneliai. Čia jos turėtų turėti silpniausią vietą.

NetRat
2006-03-20, 06:36 PM
Beje, o kaip dėl skaičių? Kolonėlės 4 omų 200W continuous, o stiprintuvas prie 4 omų - 100W :smt017

Joda
2006-03-26, 07:44 AM
Beje, o kaip dėl skaičių? Kolonėlės 4 omų 200W continuous, o stiprintuvas prie 4 omų - 100W :smt017

Kur tu žadi dėti tuos 100w? Juk buity to ryškiai per daug. O ypač su Danijos ESAIS :razz: Juk tai tiktai S-90. ne daugiau. Tik kam mokėti daug daugiau? O šiaip tai pats tas tokiam popsui, kaip "ROCK". Ir vatų santykis pats tas, nes nė vienas aparatas tiek neturi, bent jau Jamo-esai, tai tikrai.

NetRat
2006-03-30, 11:21 AM
Joda, o be kritikos galėtum pasiūlyti tamstos nuomone grojančių altenatyvų?

ramus
2006-04-25, 01:52 PM
O ypač su Danijos ESAIS :razz: Juk tai tiktai S-90. ne daugiau. Tik kam mokėti daug daugiau? O šiaip tai pats tas tokiam popsui, kaip "ROCK". Ir vatų santykis pats tas, nes nė vienas aparatas tiek neturi, bent jau Jamo-esai, tai tikrai.

Nu kartais man atrodo, Joda, šneki tai kaip dainuoji... Vien dėl to, kad jamo labai paplitę kolonėlės, nereiškia, kad jos blogos. Kaip firminių kolonėlių, jamo yra labai neblogas kainos/kokybės santykis, ir čia net diskutuot bei ginčytis nereikia... Apskritai, net pigiausių Jamo modelių, tokių kaip E350, negalima lygint su ESAIS...

Joda
2006-04-28, 05:36 PM
O ypač su Danijos ESAIS :razz: Juk tai tiktai S-90. ne daugiau. Tik kam mokėti daug daugiau? O šiaip tai pats tas tokiam popsui, kaip "ROCK". Ir vatų santykis pats tas, nes nė vienas aparatas tiek neturi, bent jau Jamo-esai, tai tikrai.

Nu kartais man atrodo, Joda, šneki tai kaip dainuoji... Vien dėl to, kad jamo labai paplitę kolonėlės, nereiškia, kad jos blogos. Kaip firminių kolonėlių, jamo yra labai neblogas kainos/kokybės santykis, ir čia net diskutuot bei ginčytis nereikia... Apskritai, net pigiausių Jamo modelių, tokių kaip E350, negalima lygint su ESAIS...

Tai, kad baubia Jomo, kaip esai. Muzikos iš jų nė kvapo. Ir klausiau su nepigiu stipru. Jei toks pirmas įspūdis, toliau nė bandyti neverta, nieko neišpeši ir su kitais komponentais, laidais ir ...