PDA

View Full Version : Automobilio salono rezonansinis dažnis

Aiwaras
2006-04-04, 08:48 PM
Automobilyje yra šiek tiek kitaip, dėl specifinio žemo dažnio kėlimo tipiškai žemiau 50 Hz 12 dB oktavai statumu. Visas gudrumas ir yra tame, kaip teisingai surasti automobilio salono kritinį dažnį, nuo kurio prasideda kėlimas. O toliau užtenka paskaičiuoti subą, su atitinkamu kritimu nuo tos vietos.

Koks gali būti kritinis dažnis Mazda 323F BG mašinai?

Artūras-M
2006-04-04, 10:08 PM
~65

Aiwaras
2006-04-04, 10:44 PM
Žematonis SWL-1242
Oi kaip viskas čia veliasi... Ar tai reiškia, kad nuo 65Hz atkūrimo charakteristika turi pradėti krist? Bet, kad tai neymanoma padaryti su faziku... ar čia tik aš nemoku? Nu mažinant tūrį galima paslinkti dažnį aukštyn, bet tada portas nebetelpa dėžėj, kitas variantas porto rezonansą pakelti, bet tada atkurimo charakteristikoj kupra gaunasi ir apskritai garsiakalbiui nesweiak groti žemiau... O jei padarysiu dėžę nekreipdamas dėmesio į šitą kritinį dažnį tai atsiras gumbas nuo 65Hz??
Kitas variantas daryti uždarą dėžę, tada kristi pradeda labai patogiai, kazkur 60-70Hz, bet kad pas uždarą kritimas 6db/oct. o kyla dėl salono rezonanso tai 12db/oct.
Kaip man spręsti tokią problemą?

S
2006-04-05, 12:51 AM
Spėju pas Golf II kaip ir pas visas tokio tipo auto, taip pat panašus dažnis

Aiwaras
2006-04-06, 09:43 AM
Noriu paraginti man padėti :)
Ar eitu padaryti fazika? Nes pakolkas tai matau jog geriausias variantas uždara dėžė ir savaime gaunasi kilimas toj vietoj kur reikia. Tik tas kritimo ir kilimo statumas skiriasi.

Polygon
2006-05-17, 06:04 PM
uzdaroj dezej slegis krenta 4kartus per oktava - 12dB/oct