View Full Version : Reikia patarimu del grotuvo
Sveiki,
mano magelis (clarion dxz838rpm) pavargo (error 6), atėjo laikas pakeisti. Ką parekomenduotumėt kainu kategorijoje iki 1000 lt. Noriu kad būtų naujas aparatas ir su dokumentais. ebay‘juje esu nužiūrėjęs šiuos modelius (aisku kitokie pasiulymai labai laukiami O:)):
PIONEER DEH-P880PRS
PIONEER DEH-P80MP
CLARION DXZ755MC
CLARION DXZ765MP
Ar ne per „prabangus“ jie bus mano sistemai (priekis - hertz ESK 165s, galas – hertz ECX 165. pajungta nuo ivolga bg1004) ta prasme gal nėra reikalo su tokia sistema ieškoti brangaus mago?
p.s. ar usa rinkai skirtus magus galima pritaikyti europiniams radio dazniams?
aciu
Tesla
2006-04-20, 04:24 PM
magas butu aukstesniam lygyje nei akustika su stiprintuvu. nematau prasmes pirkt brangaus mago tokiai sistemai. o is amerikietisko daznio i europini nepadarysi.
Garis
2006-04-20, 06:47 PM
o is amerikietisko daznio i europini nepadarysi.
Na shitoj vietoj nesutikchiau, buna netgi pachiuose maguose per meniu regijonas persijungia.
Taip pat ir nevisai sutikchiau kad nereikia gero mago prastai sistemai, geras magas ir visai bloga sistema priverchia zenkliai geriau skambeti, be to tie Hertz'ai ESK nera jau tokie blogi kad netiktu prie tokio lygio mago. Aishku geriau butu prieki pasikeisti i HSK serija, o gala ishvis atjungti. Stiprituvas tai kaip ir dzin, negadins jis perdauk nieko.
TAdzhius
2006-04-20, 08:44 PM
Nežinau, pagal ką čia sprendžiate, tiks ar netiks, bet mano supratimu visi garso kelyje atsidūrę įrenginiai TIK GADINA garsą. Ir jei pvz įsivaizduotumėme, kad geras CD grotuvas garsą sugadina 5%, prastesnis - 10%, o blogi dinamikai - 20%, tai gero grotuvo ir blogos akustikos atveju vistiek gautumėme mažesnį bendrą garso gadinimą(24%), nei blogo grotuvo ir prastos akustikos atveju(28%)
Labai abejoju, ar įmanomas toks dalykas, kaip kad pvz vieno įrenginio sugadinto garso pagerinimas kitame garso kelio įrenginyje (galbūt pvz magas dažninėje charakteristikoj turi duobę 3db ties kokiu 100hz, o stipriakas toje vietoje tokį patį pakilimą, nors ir čia tūrbūt atsirastų galybė kitokių iškraipymų, kurių vistiek neitų suderint)
Anyway, gal labai klaidingai mąstau, laukiu argumentuotų nuomonių :smt023
Tesla
2006-04-21, 01:00 AM
didziausia garso dalis priklauso nuo akustikos. nebutinai turi but brangi, bet svarbiausia tinkamai parinkta ir sumontuota. ne kiekvienas zmogus isgirs skirtumus tarp grotuvu, kai tuo tarpu keiciant akustika, garsas ryskiai pasikeicia ir eilinis pilietis puikiai girdi skirtumus. aisku brangesnis grotuvas gros geriau su esama akustika. bet mano galva skirtumas tarp 300 ir 600lt kainuojancio grotuvo bus tikrai mazesnis nei tarp akustikos uz tiek pat pinigu.
Garis
2006-04-21, 12:29 PM
Pilnai sutinku su Tesla ir dar dapildychau kad su gera akustika ir prastas kasetinis magas geriau skambetu nei High-End'inis CD grotuvas su bloga aksutika. Taip kad daugiausia (sakychiau kokia 90%) garso kokybe ytakoja akustika, o tik po to elektroniniai komponentai.
viska cia jus gerai rasot, bet man dabar aktualiau pakeisti grotuva, nes šitas groja tik radija. akustikai dar reikia pribresti t.y. paklausyti kaip groja gera, pabandyti is esamos viska isspausti. planavau kuklesne sitema bet matau kad reikės kažkada sugrįžti prie akustikos.
Tesla
2006-04-21, 01:36 PM
sunku patart. tik dar vienas klausimas tau, ar ziuri tik i garso kokybe, ar ir i dizaina, valdymo patoguma, paprastuma? :) koks paciau labiau patinka is isvardintu?
manau prie valdymo galima priprast (esu turejes ir kenwooda, sony, clariona, blaupunkta), dizainas kuo paprastesnis (DEH-P880PRS, clarion DRZ9255 O:)). muzika klausau ivairia nuo doors'u iki hauso.
problema tame kad nezinau ar gerinsiu toliau sistema ar ne. jei tikrai zinociau kad keisiu akustika tai imciau koki geresni. tiesiog svarstau ar su prasta/vidutiniska akustika apsimoka imti gera grotuva (ferrario ratai neprivers ziguliuko vaziuot geriau :D), beje kas blogiausia tai vidutinio lygio grotuvai apkarstyti lemputemis ir delfinais.
gal esate komplektave panasia sistema ir zinot koks grotuvas tinka prie mano hertz'u.
p.s. gal ne i tema: ar gero grotuvo filtrai gali atstoti komponentu krosus (konkreciai apie hertz ESK 165s, juos ismesciau)? ta prasme planavau dapirkti krosus priekinei akustikai bet jei grotuvas gerai nufiltruoja tai gal galima sitoj vietoj pataupyt? ar taip?
Garis
2006-04-21, 02:48 PM
p.s. gal ne i tema: ar gero grotuvo filtrai gali atstoti komponentu krosus (konkreciai apie hertz ESK 165s, juos ismesciau)? ta prasme planavau dapirkti krosus priekinei akustikai bet jei grotuvas gerai nufiltruoja tai gal galima sitoj vietoj pataupyt? ar taip?
Aishku kad nea, gotuve filtrai ishvis ne tam reikalui skirti, jie tik ishfiltruoja dazhnius kuriuos groja subas, kad nevaryt pilna dazhniu juosta ir subui ir komponentam. Zhinau tik viena maga kuris turi savyje aktyvu filtra skirta pajungti komponentu midbassa ir aukshtadazhni per atskirus stiprintuvus - tai atrodo Pioneer 9600MP.
DEIVISC
2006-04-21, 09:21 PM
Pilnai sutinku su Tesla ir dar dapildychau kad su gera akustika ir prastas kasetinis magas geriau skambetu nei High-End'inis CD grotuvas su bloga aksutika. Taip kad daugiausia (sakychiau kokia 90%) garso kokybe ytakoja akustika, o tik po to elektroniniai komponentai.
jau kad 90proc. įtakoja tai kažin ar sąmonę pasakei , garsui atkurt viskas įtakoja vienodai tiek akustika, tiek stiprintuvas tiek magas pvz pakeitus stiprintuvą prie tos pačios akustikos garsas skiriasi kaip diena ir naktis
beda ta, kad nori naujo aparato, nes galetum nupirkt gera naudota daug pigiau. del to, ar apsimoka det aukstos klases aparata i prasta sistemele, manau, kad aparatai iki 1000lt nera ta aukta klase ir jei aparato skambesys patinka dek. per savo akustika vistiek girdesi jo charakteri. o kodel nebandyt susitaisyt seno? clarionai gerai groja. taviskis, jei neklistu, gana aukstos klases