PDA

View Full Version : Kur problema? auksti pjauna, viduriu nera

develop
2006-05-21, 02:18 AM
zodziu praleides 10h garaze gryzau susinervines totaliai. susidejau stiprintuva, tai auksti pjauna l. astriai ir praktiskai viduriu nerasta. pradzioj klausant tik nuo galvos lyg skambes kazkiek buvo normalesnis iki tam tirko garso.

Sistema:
Blaupunkt Modena CD52, Ivolga VHC 5.21, Blaupunkt GTA-450 stipras, bei Signat ONYX kakzox ten subas (jam priekaistu neturiu).

suprantu, kad ta sistema nera kakzokia ypatinga. bet skambesys tai ciut susilaikau nenusikeikus :smt017

Gal turit kokiu minciu, nuo ko pradet ieksot problemos? Labiausiai ytariu komponentus. Beje sistema sudeta 4gen Civic'e ('88-91) tai ten durys dideles, tai gal "paskesta" ten viskas? Seip pacios durys isklijuotos bitumu, ir ant apdailos ~1cm storio toks veltinis, specialus garso izoliacijai. midbasai ant fanieros ziedu.

dabar tik galvoje sukasi dvi mintys: a) daryt podiumus su dezutem midbasam b) keist visus komponentus

Artūras S
2006-05-21, 09:09 AM
Sveikas.Nemanau ,kad kalti garisakalbiai ar kiti sistemos komponentai.Labai daug kas priklauso nuo suderinimo.Papasakok kaip pastatyti stipro filtrai,kaip paleisti komponentai ivolga,kaip sureguliuotas magas?Kad pasakyti kas negerai ,reikia įsigilinti į kėkvieną smulkmeną. O:)

DEIVISC
2006-05-21, 10:36 AM
po 10valandų praleistų prie muzikos klausymo ir reguliavimo pradeda negrot aparatūra paėmusi ir pirmas vietas varžybose

Artūras-M
2006-05-21, 11:29 AM
Čia Deivis teisingai pastebėjo. Psichologiškai, dėdamas stiprintuvą buvai nusiteikęs geresniam rezultatui. Šiaip , nei vienas tavo sistemos komponentas neblizga skaidriais vidutiniais. Modenoj išsijunk visus filtrus, jie ten bjaurūs. Dėl keitimo, tai pirmas kandidatas pas mane būtų stiprintuvas šiuo atveju.
Pradžiai pabandyk sumažinti aukštus pačiam komponentų krosoveryje.

develop
2006-05-21, 01:37 PM
Na 10h ne tik reguliavau, o instaliavau visus laidus :)

ant mago viskas nustatyta ant 0, x-boss'ai OFF. zodziu viskas isjungta. krosoveriai aukstu -3dB berods, o midbasai "pass". seip bandziau visais variantais junginet, efektas panasus. stipras ant flat. velgi derinau ji visaip, bet astraus auksto isvengt niekaip nepavyksta. kas labiausiai ir nervina, nes klausyt kur aukstas vokalas tai kancia ausim.

o tai nemanot kad mano duru turis per didelis?

Artūras-M
2006-05-21, 02:06 PM
Na durų tūris labai smarkiai vidutinių nesuprastins. Dėl aukštų, tai kaip ir visi pigūs aukštadažniai, šitie nėra išimtis. Jų negalima leisti žemiau kaip 5 - 6 khz. Deja automobilistai tikisi stebuklo ir vis bando tokius šūdukus paleisti nuo 2-3 kHz. Ne paskutinėj vietoj ir gamintojų bei pardavėjų akiplėšiškas melas.... Rezultatas girdisi ;)

develop
2006-05-21, 05:07 PM
taigi, sendien kiek apsiramines nuejau vel derint. supratau kad arba komponentai nieko verti arba stiprintuvas. nors labiau likciau prie pirmo varijanto.
derinimo "geriausi" varijantai tokie (sipro FRONT - komponentai, REAR - subas)

1. Stipras - F: ~30%, R: 100%. Magas: Treble -1
2. Stipras - F: ~50%, R: 100%, Magas: Fade +4 (i gala), Treble -2

beje komponentu 75W RMS, stipro 50W RMS i kanala, tiltu 160W

kadangi pirma karta tenka derint, tai gal as cia y pievas varau? Nors isbandyta viskas kas ymanoma.
Jei turit kokiu komentaru/patarimu, prasom issakyti.

to Artūras-M: o kaip galima aukstus nupjaut? kazkokius spec filtrus det? ar net neverta cia "zaist" ?

Artūras S
2006-05-21, 05:22 PM
Akivaizdu kad pats nesusitvarkysi.Kreipkis į profą ,kad ir į Artūrą M.Sistemos derinimas tai daugiausia patirties reikalaujantis darbas. O:)

DEIVISC
2006-05-21, 05:28 PM
jei nupjausi aukštus iki 5-6khz tai iki tiek midbasai nedatemps tada reiks papildomos trečios juostos viduriams

develop
2006-05-21, 05:35 PM
greiciausiai taip ir reiks padaryt. nors jau praradau vilti ka nors gero isgirst su esama aparatura :smt017

Artūras-M
2006-05-21, 05:52 PM
jei nupjausi aukštus iki 5-6khz tai iki tiek midbasai nedatemps tada reiks papildomos trečios juostos viduriams

13 cm garsiakalbiai neišgros iki 5-6 kHz ? Tai ką tada jie gali apskritai išgroti ? Į šiukšlių konteinerį tokius :twisted: Blyn mane nervinat, fizikos žinių nulis, tai ir reikalaujat iš garsiakalbių to ko jie gyvenime negali padaryti. Po to klykiat apie aštrius aukštus. Kiek galima šituos elementarius dalykus aiškinti ? Eikit mokytis, blyn..... :smt093

Artūras-M
2006-05-21, 05:54 PM
to Artūras-M: o kaip galima aukstus nupjaut? kazkokius spec filtrus det? ar net neverta cia "zaist" ?

Iš tikrųjų reiktų filtrą perdaryti ... :smt017 Nedirbau su Ivolga, surašyk bent jau kondikų nominalus kokie ten yra....

Artūras S
2006-05-21, 09:14 PM
Tegu važiuoja pas prfus ir už bapkes sutvarkys.

DEIVISC
2006-05-21, 10:00 PM
[
13 cm garsiakalbiai neišgros iki 5-6 kHz ? Tai ką tada jie gali apskritai išgroti ?
nepastebėjau kad apie 13tukus kalba, bet ir tai nekiekvienas gali iki tiek išgrot čia jau 10tukai geriau jaučiasi

Artūras-M
2006-05-22, 12:19 AM
Tegu važiuoja pas profus ir už bapkes sutvarkys.

Pas profus ta paslauga nėra pigi, nes ryja nemažai laiko. Mano manymu žmogus gali pats pasidaryti. Juolab kaip supratau, jam malonu krapštytis....

Tesla
2006-05-22, 01:09 AM
o is kokio miesto esi?

develop
2006-05-22, 01:18 AM
kažkaip jauciu kad Artūras-M buvo arciausiai tiesos apie psichologini poveiki. susireguliaves stipra bei maga, gal ir visai ymanoma klausytis. tiesiog dabar pameginsiu paklausyt rimtesneis grotuvais bei stiprais, kaip tos ivolgos gros. tik man kiek keista, kodel nustacius viska ant 0, is stripro galima paduot tik 30% galingumo i komponentus kad grotu padoriai. o rms'ai juk mazesni nei komp.

beje, Artūrai, nufotkinsiu krosus, tada bus galima rimciau pakalbet apie filtrus.

p.s. esu is kauno
p.s.s. taip, "car audio" mano vienas is stipriausiu hobiu.

develop
2006-05-22, 11:14 PM
su dziaugsmu pranesu, kad mano sistema ne tik "triuksmauja" bet siek tiek pradejo groti. kai pakeiciau galva i Alpine CDM-9823R. tiek vidutiniai, tiek bosas graziau skamba nei su BP. o ir auksti ne tokie pjaunantys. nors dar nespejau pilnai susireguliuoti. bet esme - judam i prieki :supz:

siek tiek veliau ymesiu krosu foto, gal dar bus galima ka "pareguliuot".

vp
2006-06-06, 10:37 AM
patikrink faze, gal sumaisei kolonkiu pliusa su minusu.

develop
2006-06-06, 10:48 AM
patikrink faze, gal sumaisei kolonkiu pliusa su minusu.

su fazem viskas tvarkoj.

Po biski reikalai juda link skambejimo. tik kad stiprintuvas isejo atostogu :smt021

spydas
2006-06-06, 12:05 PM
Gera proga pasibandyt kitą :wink:

scorpionas
2006-06-27, 11:53 PM
Pas mane yra bp Hamburg cd 70 kai as ji pirma karta isidejau tai labai patiko , bet kai vietoje jo ikisau sena pioneer net nezinau klases nes galva nusitrynusi gal kokia 3 tai vos neapakau nuo skirtumo atsirado vidutiniai ir bosai tapo malonesni. (prieki sxs 13, Alpine 2 ch seniena , o gale JVC 2 ch stiprintuvas su USB 5053 subu).Sistema ekonomines klases , bet galva daro labai didele ytaka. Hamburge yra ekvalaizeriai nemazai nustatymo galimybiu ir as juos nustatinejau 2 metus bet nieko gero isgirst neisejo. O senas Pioneer kur garaze gulejo niekam neidomus su 0 nustatymais nusluoste BP nosi . Labai nusivyliau BP.Dabar reikes galvot apie kita balalaika.

Artūras S
2006-06-28, 01:20 AM
Problema ne grotuve ,bet tame kas projektuoja sistemą.gaminių pasaulyje yra begalybė.

Julius2
2006-06-28, 02:15 PM
Problema ne grotuve ,bet tame kas projektuoja sistemą.gaminių pasaulyje yra begalybė.

o tai kodel peikiate grotuvus kurie yra zemos klases ir kainuoja nebrangiai?visur kur duodate pasiulymus visur siulote imti auksto lygio grotuvus :smt021

scorpionas
2006-06-28, 07:30 PM
Paparasciausiai Bp mano sistemeliai netinka.Gal ir ne vien jis ten netinka.

Artūras S
2006-06-28, 08:21 PM
Būtent

develop
2006-08-09, 07:41 PM
pagaliau mano sistema "groja". Pasikeite galva ir stipras:

Grotuvas: JVC SH77R
Stiprintuvas: Alpine MRP-F240
Komponentai: VHC 5.21
Bosas: Signat Onyx W12

Skambesys koks buvo ir koks dabar tai net ner ka lygint :smt023 aišku, aukstas dar kiek astrokas, bet kiek domėjausi cia jau ivolgu aukstadazniu problema. manau beliko tik susvelint ta auksta ir busiu kol kas patenkintas.

hellmis
2006-08-11, 09:06 AM
pagaliau mano sistema "groja". Pasikeite galva ir stipras:

Grotuvas: JVC SH77R
Stiprintuvas: Alpine MRP-F240
Komponentai: VHC 5.21
Bosas: Signat Onyx W12

Skambesys koks buvo ir koks dabar tai net ner ka lygint :smt023 aišku, aukstas dar kiek astrokas, bet kiek domėjausi cia jau ivolgu aukstadazniu problema. manau beliko tik susvelint ta auksta ir busiu kol kas patenkintas.

na nesu tikras kaip šių ivolgų, bet SJ 6.2 aukštadažniai nėra aštrūs. Gal filtrus pažiūrėk, pas mane custom ;)

develop
2006-08-11, 09:15 AM
na nesu tikras kaip šių ivolgų, bet SJ 6.2 aukštadažniai nėra aštrūs. Gal filtrus pažiūrėk, pas mane custom ;)

tik kad aš tuose "custom" filtruose nė velnio neraukiu :smt017 filtrus pasijungęs kad kiek įmanoma švleniau, o jau kažka daryti/keisti papildomai ir žinios baigiasi.

Reikės nufotkint savo filtrus, paskui gal kas patars, ka dar galima padaryti :smt100

hellmis
2006-08-11, 10:01 AM

tik kad aš tuose "custom" filtruose nė velnio neraukiu :smt017 filtrus pasijungęs kad kiek įmanoma švleniau, o jau kažka daryti/keisti papildomai ir žinios baigiasi.

Reikės nufotkint savo filtrus, paskui gal kas patars, ka dar galima padaryti :smt100

paprasčiausia yra pakeisti esamą aukštadažnio kondensatorių į tokio paties nominalo, nes jaučiu, kad gali būt koks elektrolitas taupumo sumetimais. www.rcl.lt kad ir koks visaton geriau būtų, nai dabartinis, na čia pradžiai, o paskui galima ir toliau viska keisti :smt023 O:)

LiPaLaZ
2006-08-11, 10:21 AM
Čia visi kalba apie komponentų ar stipro aštrumą ir t.t. bet negali būt taip, kad instaliavimo brokas? T.y. netinkamai aukštadažnis pakreiptas?
:smt017

hellmis
2006-08-11, 10:29 AM
Čia visi kalba apie komponentų ar stipro aštrumą ir t.t. bet negali būt taip, kad instaliavimo brokas? T.y. netinkamai aukštadažnis pakreiptas?
:smt017

na kad ir kaip nukreiptas aukštadažnis jis neturi "pjauti" ausų :smt018, gal scena bus ne vietoj, bet manau aštrumo neturėtų būti.

develop
2006-08-11, 10:33 AM
na šiuo metu jau aukšti žiauriai "nepjauna" taip,kaip anskčiau. Bet vistiek, norėčiau kad būtų švelniau. Nes mėgstu mot. aukštą vokalą, tai man jie dar per aštrūs.

atvortke
2006-08-11, 07:09 PM
na šiuo metu jau aukšti žiauriai "nepjauna" taip,kaip anskčiau. Bet vistiek, norėčiau kad būtų švelniau. Nes mėgstu mot. aukštą vokalą, tai man jie dar per aštrūs.
uiiiij, moteriškas vokalas dažniausia ir spiegia :(

Aiwaras
2006-08-11, 08:04 PM
Dėl aukštadažnio aštrumo tikrai verta patyrinėti filtrus. Gali būti, kad aukštadažnis nuo peržemai paleistas groti, o gal tu jį pajunges neslopintą? vertėtų pabandyti ~ -3dB, bet ne su gamykline opcija, o pasidaryti normalų daliklį. Jei filtre įdėtas pigus bipoliaras tai apskritai nėra ką kalbėti - keist be susimastymo.

ttadaz
2006-08-12, 02:12 AM

Kartais ir "ant mago" nusiima aukštų "pjovimas". :supz: :twisted:

Kiek teko tureti pigokų komponentų,visuose aukšti ir vidutiniai dažniai grojo tik per aukštadažnį,o priešbosis tiesiog drebino dureles,bet jo nesigirdėjo (stipriau pagarsinus,girdėdavosi...bet "kliunksėjimas :twisted:" ).