PDA

View Full Version : minivenų akustika

dalyvis01
2006-06-28, 08:43 AM
sveiki, gal susidūrė su minivenais. Aš pats turių Ford Galaxy ir planuoju pakeisti jo gamykline akustiką. Gal kas žino ar yra kokios nors tokių automobilių garso aparatūros skambėjimo, montavimo įpatybės bei garsą skleidžiančių komponentų parinkimas. Mano planuose į priekį RAinbow SLX 265 Deluxe, galas Hertz ES 250 (uždara dėžė), galva SH 99.
Ačiū už atsakymus

dalyvis01
2006-06-28, 10:35 AM
na nejaugi jokių nuomonių?

2SB554
2006-06-28, 11:36 AM
na nejaugi jokių nuomonių?

komponentai geri, magas geras ,bosas normoi ,gerai tik susidek viska tvarkingai

muzotonas
2006-06-28, 11:55 AM
Seip tai triuksmas, gan didelis ir dėl to su bosu bus problemu.
Mirka.

dalyvis01
2006-06-28, 01:17 PM
[quote=muzotonas link=topic=3967.msg39764#msg39764 date=1151484925]
šiaip tai triuksmas, gan didelis ir dėl to su bosu bus problemu.
Mirka.

gal galėtum truputį detaliau?

Artūras S
2006-06-28, 07:06 PM
Apie automobilių akustikos įpatumus galėtum daugiau sužinoti jei panaršytum daugiau po forumą.Čia informacijos yra labai daug tik reikia netingėti ir skaityti.

dalyvis01
2006-06-29, 07:56 AM
Apie automobilių akustikos įpatumus galėtum daugiau sužinoti jei panaršytum daugiau po forumą.Čia informacijos yra labai daug tik reikia netingėti ir skaityti.

šiaip tai man atrodo, kad tikrai nemažai esu perkaitęs šio forumo, tačiau apie šio tipo automobilius praktiškai nieko neradau. Nežinai, gal tiesiog kažką praleido, o gal nepastebėjau

jazz
2006-06-29, 01:03 PM
As taip pat jau po truputi bandau spresti muzikos problema tokiame paciame automobilyje ir galiu pasakyti kad tai nera labai paprasta.

Dureliu gylis daugeliui garsiakalbiu per mazas, reikia daryti podiumus - kas jau savaime indikatorius vagims kad ideta kazkas geresnio.
Garsiakalbiu vietos durelese tokios, kad jie paprastai buna isspardyti kojomis ilipant ir islipant is automobilio.
Garso ( isorinio ) izoliacija tik vidutiniska, o ploto kuri reikia padengi garsa izoliuojancia medziaga daug.
Aukstu dazniu garssiakalbiu priekyje firmini fordo garsiakalbi pakeitus i geresni ( kaiciau i peerless NDT53) nepavyksta jo taip istatyti kad gauti patenkinama skambesi atsispindejus nuo priekinio stiklo.Pakreipti taip kad butu nukreiptas i klausytoja irgi nera kaip del paneles formos. Iskelti virs paneles nesinori vel del tu paciu vagiu.
Toje vietoje kur priekineje paneleje istatytas AD garsiakalbis automobiliui pastovejus sauletoje vietoje labai smarkiai pakyla temperatura - neaisku kaip ilgainiui tai paveiks AD garsiakalbi.
subwoofer'io statyti nesiruosiu - man nereikalingas "ZEMAS", o man reikalingam kokybiskam ZD lygiui isgauti labiau tiks durelese imontuoti garsiakalbiai.

dalyvis01
2006-06-29, 02:30 PM
As taip pat jau po truputį bandau spresti muzikos problema tokiame paciame automobilyje ir galiu pasakyti kad tai nera labai paprasta.

Dureliu gylis daugeliui garsiakalbiu per mažas, reikia daryti podiumus - kas jau savaime indikatorius vagims kad ideta kažkas geresnio.
Garsiakalbiu vietos durelėse tokios, kad jie paprastai būna isspardyti kojomis ilipant ir islipant is automobilio.
Garso ( isorinio ) izoliacija tik vidutiniska, o ploto kuri reikia padengi garsa izoliuojancia medziaga daug.
Aukstu dažnių garssiakalbiu priekyje firmini fordo garsiakalbi pakeitus i geresni ( kaiciau i peerless NDT53) nepavyksta jo taip istatyti kad gauti patenkinama skambesi atsispindejus nuo priekinio stiklo.Pakreipti taip kad būtų nukreiptas i klausytoja irgi nera kaip del paneles formos. Iskelti virs paneles nesinori vel del tu paciu vagiu.
Toje vietoje kur priekineje paneleje istatytas AD garsiakalbis automobiliui pastovejus sauletoje vietoje labai smarkiai pakyla temperatura - neaisku kaip ilgainiui tai paveiks AD garsiakalbi.
subwoofer'io statyti nesiruosiu - man nereikalingas "ZEMAS", o man reikalingam kokybiskam ZD lygiui išgauti labiau tiks durelėse imontuoti garsiakalbiai.

Gal gali pasakyti kokio diametro priekiniai originalūs garsiakalbiai eina ir kokio maksimalaus gylio į jų vietą galima įdėti
mano norimi rainbow turi sekančius išmatavimus:
Mounting depth without / with ring - 63 / 61 mm
External diameter without / with ring - 166 / 180 mm
nstallation diameter - 142 mm
Fastening diameter - 156 mm
ar tilps jie į originalių vietą?

Artūras S
2006-06-29, 08:42 PM
Užtat vienatūriai yra labai tinkami žemam dažniui.

helix
2006-06-29, 10:00 PM
tai koks skirtumas y kokia masina det aparatura- kai darai - tai ir padarai, o kad ir brangiau duris paruost kainuos ar pan -tai kam tada minivena pirkt, jei po to del muzikos dusaut- jei jau radai 5000 ar pan. euru galaxui- tai rasi ir bitumui dadet 50 litu durims, nes gal uz tiek daugiau jo reiks ...atrodo, kad neymanoma muzikos padaryt minivene :smt018...o kas del vagiu - tai kaip sakoma - " bijai vilko - neik y miska " , yra eile budu sudet , kad vagis , nenuvares pries tai masinos - nepavoks bent jau kolonkiu ir kt. daiktu.

DEIVISC
2006-06-29, 10:26 PM
subwoofer'io statyti nesiruosiu - man nereikalingas "ZEMAS", o man reikalingam kokybiskam ZD lygiui išgauti labiau tiks durelėse imontuoti garsiakalbiai.

[/quote]
kai prasidarai langus ZD priekinėse durelėse nelieka visai, nebent kondicionierius yra

muzotonas
2006-06-30, 08:18 AM
Dar pasakyk, kad 2 16 atgros visa žema.
Mirka.

jazz
2006-06-30, 11:14 AM
>> subwoofer'io statyti nesiruosiu - man nereikalingas "ZEMAS", o man reikalingam kokybiskam ZD lygiui išgauti labiau tiks durelėse
>> imontuoti garsiakalbiai.

>>kai prasidarai langus ZD priekinėse durelėse nelieka visai, nebent kondicionierius yra

Kondicionierius zinoma yra.
Atsidarius dureliu langus Galaxy minivene, skirtingai nei daugumoje kitu mano turetu automobiliu, girdeti labai didelis oro srauto keliamas triuksmas todel viso muzikinio spektro garsu klausymas pasidaro nebemalonus.
O kadangi man patinka girdeti gerai sklambancia muzika automobilio viduje ir ne tokio garsinio lygio kad girdetusi dar ir visiems aplinkiniams tai as vaziuodamas muzikos klausausi uzdarais langais.

>> Dar pasakyk, kad 2 16 atgros visa žema.

Pirma ne 2 bet 4 x Morel Elate 6
Antra - tai tikrai gros ir gros pakankamai gerai. Tiek gerai kiek tai gali buti automobilyje so jo garso sklidimo ir atspindziu specifika nedideleje erdveje ir uz nelabai didelius pinigus.
Trecia - as nesiekiu garse pabrezti DAUG ZEMO, man patinka tonaliai subalansuotas ir atitinkantis mano klausomos muzikos stiliu skambesys.

Beje tai kad mano useris jazz dar nereiskia kad klausausi vien tokios muzikos.
Muzika, kurios klausymui bandau paruosti automobili :

jazz 60%
rokas 20%
klasika 10%
kita 10%

Artūras S
2006-06-30, 11:58 AM
Manau kad mūsų su jazz skoniai ir prioritetai labai panašūs.Nemėgstu daug slėgio žemame dažnyje nes tada blogiau pradeda girdėtis kiti dažniai.Tikrai garantuoju kad su 4vnt Elate 16cm išgausi pakankamai jautrumo žemuose ir bosiukas lokalizuosis priekyje ir plius jis bus greitutis kas galutiniame rezultate įtakoja ir panoramą ir dinamiką ir malonumą klausytis.Kita vertus daug buitinių kolonėlių yra gaminama su 16cm bosiukais,kartais sudvejintais ir to boso kaip ir užtenka.Automobilio salono įtakoje boso žemesnio gauname iš vis dykai ir naudojant 16cm garsiukus jo yra sntykinai daugiau negu kambaryje.Skirtumas tik toks kad mašinoje ,dėl mažo salono akustinių įpatybių bosas skambės šiek tiek kitaip.