View Full Version : Bauginanti nežinia....nežinau ką ir nuo ko pradėt
Mariozas
2004-07-09, 09:07 PM
sveiki. sugalvojau tevams sudeti aparatūrą į mašiną, bet sakė kad daug nebumbsėtų, tai sakau reik imtis darbo, bet taip toks jausmas, nežinau ar geriau izoliuot ar kuistis prie garsiakalbių jų derinimo :smt102
labai dėkingas už atsakymus :!:
atvaziuok sestadieni pas mane i darba pakalbesim.
Savanoriu 79, kaunas
ghetto
2004-07-09, 11:16 PM
atvažiuok sestadieni pas mane i darba pakalbėsim.
Savanoriu 79, kaunas
o cia kas per imone?
Mariozas
2004-07-10, 12:08 PM
Sveiki, 6x6, supranti kaip yra, as noriu tik paklaust :-) jau mazdaug issiaiskinau, desiu skleistuvus i priekines stoikes durelese nieko nedesiu, dinamikus gale ir jei iseis y prieki sudesiu, o kad bosas girdetusi, imsiu tuba [gal] arba pats darysiu deze 8) susakysiu kokie aparatai: skleistuvus pas toki dede paimsiu uz ~50lt is bazes lygtais 5 sandelio, jis nuo labai seniai ten, dinamikus: Ivolga SR2.4, bosa darysiu is muzikinio centro samsung max-WL85 subo, jei kas ne taip pataisykit :). magnetola: taj sakau pioneer DEH-1500 uz ~600lt. Stiprintuvo nedesiu. dar kalausimas: ar reikes kur pjauna daznius? nu kur atskiria aukstus nuo vidutiniu, o vidutinius nuo zemo ir t.t. is anksto aciu :)
Arunas B
2004-07-10, 04:09 PM
Vargse tevu masinele :wink:
Mariozas
2004-07-10, 06:12 PM
vargse buna, kai prapuciu vamzdzius :-D taj tada buna :smt021 nu vienu zodziu, 6x6 sake, kad atlekciau iki jo, ka nors patartu :wink: bet kur cia prilakstysi, kai as dar toks škacas :oops: bet vis vien patarkit kas netingi, ar mano uzsibrezimai be rysio 8-[ . laukiu komentaru ir patarimu :supz:
nu tai ir atlek, drasiai. Tik geriau i antra savaites puse
Artūras S
2004-07-12, 01:18 PM
Labai gerai kad turi noro pats imtis darbo,bet galėčiau pasakyti ,kad tavo tėvų automobilis bus badomasis triušis.Patarimas:pasimokyti montavimo
darbų kurioje nors firmoje maždaug 2m..
PS. montavimo darbai nereiškia garsiakalbių prisukimo ir fanieros pjaustymo.
Mariozas
2004-07-12, 04:22 PM
sveiki! 6x6, palukek bent 2 metus, taj atleksiu i bet kuri lietuvos krasta :wink:
o siaip butu idomu padirbet kokioj firmelei, pasiziuret, kas kaip :)
zmones, tai kaip, noretau suzinoti jusu nuomone apie mano instaliacija :wink:
6x6 tikrai palauk ir atleksiu [po ~2metu] :-D
aciu.
Gincė
2004-07-13, 07:36 PM
Sveiki, 6x6, supranti kaip yra, as noriu tik paklaust :-) jau maždaug issiaiskinau, desiu skleistuvus i priekines stoikes durelėse nieko nedesiu, dinamikus gale ir jei iseis y prieki sudesiu, o kad bosas girdetusi, imsiu tuba [gal] arba pats darysiu deže 8) susakysiu kokie aparatai: skleistuvus pas toki dede paimsiu uz ~50lt is bazes lygtais 5 sandelio, jis nuo labai seniai ten, dinamikus: Ivolga SR2.4, bosa darysiu is muzikinio centro samsung max-WL85 subo, jei kas ne taip pataisykit :). magnetola: taj sakau pioneer DEH-1500 uz ~600lt. Stiprintuvo nedesiu. dar kalausimas: ar reikės kur pjauna dažniųs? nu kur atskiria aukstus nuo vidutiniu, o vidutinius nuo žemo ir t.t. is anksto aciu :)
Jo kaip jau sakyta "Vargšė tėvų mašinėlė",bet kaip žinoma mokėdamas niekas dar negimė (tuo labiau mokėdamas dėt aparatūrą į automobilius)
1. Reik išsiaiškint kokio modelio vargšė + kėbulo tipas
2, Jei sudėsi skleistuvus i priekines stoikes o i duris nieko -tai ir iš garso nieko nebus
3, dar neteko matyt(girdėt) normaliai grojančio boso naudojant mago vidinius stiprintuvus,kaip ir neteko išgirst nė vieno garsiakalbio gerai grojančio žemus dažnius jei garsiakalbis visiškai tam nepritaikytas ir geriausiu atveju tik bando juos grot(čia apie muzikinių centrų plastmasinius subus)
4, dar neteko(turbut ir neteks) matyt (girdėt) garso automobilyje su nepjautais dažniais ,tam naudojami krosoveriai (cd grotuvo,stiprintuvo ar pasyviniai iš garsiakalbių komplekto) kur ir kaip juos pjaustyt išvis atskiras klausimas nebent naudosi krosoverius iš garsiakalbių komplekto,vistiek liks klausimas kur nupjaut bosą( jei nenaudosi stiprintuvo turėsi problemų su dažnių pjaustymo klausimais)
Dėl laiko stokos daugiau nevardinsiu ,gal kitą kartą :wink: ,vienu žodžiu iš tokio komplekto galima naudot tik grotuvą( pajungt kokias paprastas kolonėles ir viskas) nebent ruošies kordinaliai ir visiem laikam pakeist klasikinę garso automobilyje shemą : 2 garsiakalbiai (ar 2 juostų komponantai )priekyje (montavimo variantų n) 2 garsiakalbiai gale (dažniausia elipsės palangėj) ir magnetola ar cd grotuvas. Arba : 2juostų komponentai priekyje + stiprintuvas (bet 2 kanalų(aišku geriau 4 kanalų))+ bosas bagažinėj + cd grotuvas . Tai tiek :wink:
Mariozas
2004-07-16, 03:08 PM
gince audi 100 juk! audio iki 1000-1500lt isleisiu [zinoma bus devetu ingriedientu 8) tai tiek :D
Thanx Gince ir kitiem :) gerai zmones, lekiu padirbet, pinigo pasidarysiu ir pasistengsiu irodyt zmonem, kad s-90 ar elipses nera zemiausiai ir puikiausiai grojantys garsiakalbiai :-D susirasysim liepa :wink: Iki auto&audio myletojai :) Kimbu i darbus :supz:
Artūras-M
2004-07-19, 10:13 PM
gince audi 100 juk! audio iki 1000-1500lt isleisiu [žinoma bus devetu ingriedientu 8) tai tiek :D
Su elipsėm nevark, jeigu jau nori patapti normaliu auto audio mėgėju. Eik kitu keliu. S90 žemadažnis yra gerai. Šiaip esu padaręs ne vieną mašiną su juo, taip pat ir su kitais pigiais rusiškais garsikalbiais. Rezultate investavus 70 LT į priešbosius, klasikinės pakraipos muzikai ir ~100 LT bumčikui, tecno į neblogus aukštadažnius ~200 LT į S90 žemadažnį ~120 LT įdėjus savo smegenų, darbo bei kantrybės galima varžytis su 5 kart didesnio biudžeto garsiakalbiais. Tačiau nereikia pamiršti kad kondensatorius, laidai, kokybiški stiprintuvai gera mašinos salono izoliacija šiai sistemai yra būtini. Automatiškai garsiakalbių maža kaina dingsta tarp visų kitų komponentų kainos ir praktiškai neverta gaišti laiko. Būtų norinčių, galėčiau patalpinti internete rekomendacijas kaip suktis su pigiais elementais bet didelėm darbo sanaudom ;)
Aiwaras
2004-07-20, 12:33 AM
[ Būtų norinčių, galėčiau patalpinti internete rekomendacijas kaip suktis su pigiais elementais bet didelėm darbo sanaudom ;)
Priskaiciuok mane prie norinciu :)
marko
2004-07-20, 10:00 AM
As taip pat noreciau :D
tomazas13
2004-07-20, 11:45 AM
mani taip pat prie norinciu ;)
Mariozas
2004-07-23, 03:41 PM
Sveiki! stai as vel gyvas, ir jau lakstau po parduotuves ir ziurineju kainas ir t.t. :) jei ka arturai - m mane ir priskaiciuokit. kai jau bus darbas ipusejes pranesiu :-D
Marcius
2004-07-31, 01:01 AM
Priskaiciuokit uir mane rie tu norinciu informacijos
MidaX
2004-10-18, 03:40 PM
Ash irgi neatsisakysiu i sarasha :D
Qrmis
2004-10-18, 06:43 PM
Hi,
Ir ash i sarasha:)
Lb domintu, kaip geriau ir pigiau teisingiau istatyt koaksialius i priekine panele(i stanbdartu vietas). Ir taip pat i galines dureles koaksialius.
Esu mates, jog reiktu det medzhio, priesh uzhsukant garsiukus, reiktu durelese patepliot medzhiagos izoliacines, skyles uzhsikimsht durelese.
+Ar tikrai(ir kokiu tikslu) reikia apgaubt priesh istatant garsiuka su paralonu.
Kol kas tiek, thnks:)