View Full Version : Kokį variantą rinktis?
flyeris
2006-08-01, 07:00 PM
Sveiki,
Stiprintuvas Kenwood KAC-9152D. Teoriškai palaiko 1 omo rėžimą. Anot instrukcijos, atiduoda ~900W RMS tiek prie 1 omo, tiek prie 2...
..na ir keli man rupimi klausimai:
1) kaip elgtumetes jus - garsiukus jungtumet 1 omo režimu ar 2-ju?
2) kokius garsiukus rinktumetes?
šiuo metu mastau apie 2x Alpine Type-R 12'ukus. Ar vertas dėmesio pasirinkimas? Gal uz tokius pinigus galima kažką racionalesnio pasirinkti? Mielai isklausysiu visu nesaliskus pasiulymus ;)
Tiesa, dar klausimėlis.. Tarkim turiu porą garsiukų (kiekvienas turi po dvi rites). Norint, kad viską sujungus stiprintuvas dirbtų 2 omų rėžimu, kokios turi būti garsiukų ritės (2 omu ar 4) ir kaip viska teisingai sujungti? :)
dėkui uz idėjas is anksto ;)
DV-ART
2006-08-01, 08:11 PM
Priklauso ka ruosiesi veikti, maza varza labiau link spl'o.Jei nori kokibiskesnio subo ,stenkis jungti ant dydesnes varzos.Tik kazin ,ar Alpine subai neuzmus tavo stipro !!!!
flyeris
2006-08-02, 12:13 AM
Ta prasme, bus per "macnus"? :oops:
Aiwaras
2006-08-02, 08:08 PM
Mačnus - suprask galingus
flyeris
2006-08-03, 12:43 AM
Ghmm.. Kokius geriau garsiukus imti? Turbut einamesni yra 2 rites po 4 omus.. Tokius, manau, butu paprasciau po viena isparduot, jei veliau vieno nuspresciau atsisakyt? Sujungus du Type-R'us prie mineto stiprintuvo ji verciant dirbt pastoviai 1 omo apkrova, ar nebus per didelis isbandymas jam? Ar labai juntamas garsiakalbio atkuriamo garso kokybes skirtumas tarkim tarp 1 ir 2 omu. Ir ar skiriasi paciu garsiakalbiu garsines savybes, jei yra skirtingu varzu rites? Ar 2 po 2 omus rites nereiks vel, kad garsiakalbis labiau skirtas SPL'ui? :oops: Buciau dekingas, jei pasidalintumet savo asmenine patirtim ;)
Aiwaras
2006-08-03, 07:45 AM
IMHO Lengviau parduoti bus garsiakalby kurio varža 4 omai, o ne 2. Garsiukas turintis dvi rites po 4 omus gali susijungti į 2 ir 8 omus, o turintis dvi po 2 omus susijungia į 4omus ir 1omą.
flyeris
2006-08-03, 10:14 AM
Bet dabar ziurejau internete.. Tai jungdamas 2 garsiukus turincius dvi po 4 omus, juos galesiu sujungt tik i 1 arba 4 omus, taip? :)
Niokas
2006-08-03, 07:04 PM
yra du jungimo budaij lygiagretus ir nuoseklus.pvz 4 ir 4 ohm subas sujungus nuosekliai reiskia kad vienos rites - su kitos + ir likusius prie stipro gausi varza 8ohm o sujungus nuosekliai reskia abieju riciu + ir- sujunges i stipra gausi 2ohm aišku pliusus su pliusais minusus su minusais y tai turi atkreipti dėmesį pirkdamas subus arba stipra kad teisingaij apkrauti stipra siekiant isgaut max galinguma arba kokybe bet tada galingumaij mazetu su tavo stipru o rms prie daug ohm brangus audioaparaturoje o kokybe nuo 4ohm bet 8 aišku dar geriau pvz studijine aparatyra net 16 ir daugiau ohm būna.na manau dabar aiškiau :smt023
Pastaba:
adminpower Šis vaikinas smarkiai nusikalba, palauksim kol pasimokys, tada gal ir bus verta kreipti dėmesį :lol:
atvortke
2006-08-03, 08:06 PM
nusikalbejai.....
flyeris
2006-08-03, 10:56 PM
Na zinau. Galimus jungimo variantus jau perziurejau:
http://www.cardomain.com/shop/wooferwizard.pl?num_of_subs=2&impedance_of_subs=4o hm_dvc&x=95&y=5
Anyway, domina objektyi nuomone, ar labai kencia garso kokybe jungiant, tarkim lyginant 1 omo varza su 2 omu varza.. Ir kokia itaka rezultatui turi patys garsiukai, priklausomai nuo ju riciu varzos, jei turi.. ;)
Tesla
2006-08-04, 09:34 AM
mazejant apkrovos varzai, daugiau "prakaituoja" stipriakas, maziau turi muzikalumo, jei isvis jo turi.. dideja iskraipymai ir prasteja kontole, nes keiciasi damping faktorius..
geriausia yra prie 4 omu, kartais su geru stiprium prie 2. prie 1 omo manau tik SPL'ui tinka, ne muzikai...
flyeris
2006-08-04, 11:10 AM
dekui, gana aiksiai viska isdestei :) kadangi turedamas tokius garsiukus galesiu prie stipro juos sujungt 1 omo arba 4 omu rezimu, tai bus galima paeksperimentuot.. 250W RMS vienam type-R'ui uzteks isjudint? :oops:
Tesla
2006-08-04, 04:29 PM
250W bus mazoka...
Aiwaras
2006-08-04, 09:13 PM
Bet dabar ziurejau internete.. Tai jungdamas 2 garsiukus turincius dvi po 4 omus, juos galesiu sujungt tik i 1 arba 4 omus, taip? :)
Jeigu turi du garsiakalbius kurių kiekvienas turi dvi rites po 4 omus tai gali gauti tokias varžas: 16 omų, 4 ir 1. 4 omus galima išgauti ir kai garsiakalbiai pajungti nuosekliai ir kai lygegriačiai. Kuris variantas geresnis reikia pamastyti. Čia tokios kombinacijos gaunasi jei abejų garsiakalbių rites sujungiam vienodai. Ar nenukentės kokybė tiem garsiakalbiam grojant kartu kai vieno ritės pajungtos vienaip, o kito antraip aš nžn.
flyeris
2006-08-05, 12:55 AM
Na gerai.. Tai gal kas galetumet man tada papasakot, kaip groja stiprintuvai prie 1 omu varzos. Kokios gali but pasekmes? Ar labai kentes galutinis "produktas"? Zvelgiant is dabartines mano perspektyvos, 2 Type-R'ai nelabai kaip limpa prie dabartinio mano stiprintuvo - nebent ju rites butu po 2 omus, kas visiskai nepraktiska nusprendus ju atsisakyt.
Kokios mano galimybes?
1. SPL'inis variantas, uzsimerkiant ir jungiant abu subus prie stipro ant 1 omo varzos.
2. Jungti viena Type-R'a (abi rites lygiagreciai - ~900 pure RMS power), tikintis, kad subas atlaikys, o ir as potensiometra didinsiu su protu :oops:
Gal dar kokiu minciu uyra? :smt017 Vnz, labiausiai rupi, kaip performance'ins garsiukai prie 1 omo - labai muzikalumas kentes?
atvortke
2006-08-05, 10:26 AM
Muzikalumas kentės, bet kokio muzikalumo tu nori iš dviejų swr'ų- ten tik valinimas liks man rodos. Tau paaiškino juk, kad 4omų(2*2) yra lengviau parduoti tai kas dar negerai ?
flyeris
2006-08-05, 11:27 AM
Kad man rods priesingai, 4*4 (SWR-1242) yra parduot lengviau nei 2*2 (sitas susijungtu net ant 2ju omu, tad turbut butu optimaliau) :oops:
Kleckas1978
2006-08-08, 05:54 PM
Kuo didesne varza tuo steprui lengviau. + didesne kontrole.
Prie 1 omo gausis jau subu drozimas ir greitaii jiems artes galas.
Tavo atveju geriau 2x SWR1222D (kadangi bus 2+2 omai ir 2+2 sujungsi juos nuosekliai ir gausis 4+4 omo sujungi lygiagreciai ir gausi 2 omu varza steprui.
Teoriskai turetu duoti tavo stepras 900 w rms prie 2 omu. manau jau ir 800 w rms 2x SWR daugmaz uzteks.
Bet vel iskyla klausimas kam tiek slegio? ar bus priekyje sudvejinti priesbosiai?
Jeigu nebus tai pilnai uztenka ir vieno SWR1222D Prie 4 omu tavo stipras geriau ji kontrolius ir lengviau dirbs.
Aiwaras
2006-08-09, 12:16 AM
Du SWR reikalingi tik sportui, reklamai, pasipuikavimui, smegenim taškyti. Muzikai ir vieno per akis.
Beje mašinos generatorius pagamins pakankamai amperų? ar tie swr'ai gros puse galios??
LiPaLaZ
2006-08-09, 02:16 PM
Jeigu turime vieną subą, didinant garsą - daugėja iškraipymų (kaip ir bet kokiam garsiakalbyje, nebūtinai subuose). Pajungus 2 subus - siekiant išgauti tą patį slėgį - garso suksi mažiau, kas automatiškai duoda mažesnius iškraipymus.
Kažkaip manau, kad kokybiškiau grotų 10 subų mažai garsinant, nei 1 kalatotųsi kaip pasiutęs leidžiant ant maksimumo...
Ar neteisus?
Artūras-M
2006-08-09, 02:49 PM
Bet kuris garsiakalbis pradeda gaminti iškraipymus, jeigu eiga yra didelė. Norint turėti mažus iškraipymus, reikia neleisti garsiakalbiui lipti iš iš krepšio. Priešbosiui tai bus eiga +/- 1-2 mm, subui +/- 5 mm. Bandpass'e galima smaugti iki dugno, nes pati dėžė filtruoja harmonikas. Praktiškai grojant maksimaliu garsu, eiga turi būti vos pastebima. Priešingu atveju tai ne garsiakalbis, o siurblys ;)
ttadaz
2006-08-09, 03:08 PM
Kaip pastebėjau,subo eiga dažniausiai būna didesnė nei +-5mm...
O ar įmanoma (kokiais budais) ją sumažinti?
Su priešbosiais tas pats :smt022
Artūras-M
2006-08-09, 03:14 PM
Dėžė, filtrai ir žinoma mažiau garso duoti ;) O jei reikia garso, reikia taikytis su žemesne kokybe arba gerinti sistemos elementus ;)
LiPaLaZ
2006-08-09, 03:26 PM
Hmz.
Artūras skėlė man naujieną :)
Pasidariau dėžę su portu. Garsiai pasileidau keletą hip hopinių dainų pasižiūrėt kaip groja mp3, nu ir kiek nusigandau - slėgio perdaug :) kiek žinau DLS W612 nėra slėginis daiktas, o slėgio buvo tikrai daug. Gerokai prisukau stipriaką (hifonics zeus zx4400), tada slėgis aišku dingo, bet membrana vistiek akivaizdžiai juda :)
Kiek leidžiau visokių dainų (daugiausiai roko) jokių vėlavimų tikrai nėra, neplerpia, nebaubia, bosas staigus. Garsiai klausant pakaušį pakutena :smt020
Jeigu daina, kurioj būgnai kala staigiai, tai membrana irgi turi nesimatyt kaip dreba? :smt017
Artūras-M
2006-08-09, 03:43 PM
Šaunuolis, su mp3 ieškai niuansų :supz:
2SB554
2006-08-09, 03:44 PM
Hmz.
Artūras skėlė man naujieną :)
Pasidariau dėžę su portu. Garsiai pasileidau keletą hip hopinių dainų pasižiūrėt kaip groja mp3, nu ir kiek nusigandau - slėgio perdaug :) kiek žinau DLS W612 nėra slėginis daiktas, o slėgio buvo tikrai daug. Gerokai prisukau stipriaką (hifonics zeus zx4400), tada slėgis aišku dingo, bet membrana vistiek akivaizdžiai juda :)
Kiek leidžiau visokių dainų (daugiausiai roko) jokių vėlavimų tikrai nėra, neplerpia, nebaubia, bosas staigus. Garsiai klausant pakaušį pakutena :smt020
Jeigu daina, kurioj būgnai kala staigiai, tai membrana irgi turi nesimatyt kaip dreba? :smt017
jei membrana nejudes tai kaip tu garsa girdesi :) o kai juda be orentacijos tai arba stipras svaigsta arba deze netinka
pvz pas mane dava suba swr 1242 uzdaroje dezeje judina vd-1002 ir atrodo labai idomei zemo tikrai netruksta o juda vizualiai vos vos :smt020
LiPaLaZ
2006-08-09, 03:51 PM
Artūrai,
suprantu, kad ne su mp3 niuansų ieškot reikia, bet paleidau mp3 ir dar negriškus gabalus (no offence) tam, kad pažiūrėt kaip slėgio duoda :)
Kažkada darant dėžę buvo pridirbta nesamonių (su vega subu), tai kai kurios dainos kai grojo - subas labai vėlavo, tai norėjosi pažiūrėt ar ant tų pačių dainų vėluoja ar ne :)
Tas membranos vaikščiojimas (gana akivaizdus) būna kai garso tikrai daug atsukta. Kai nedaug - beveik nesimato kaip juda ta membrana.
O pažiūrėt ką sistema gali (slėgio atžvilgiu) nieko doro neturėjau po ranka, nes klausau dažniausiai roką, kas nėra jau tokia slėginė muzika man ausim...
Artūras-M
2006-08-10, 11:06 AM
jei membrana nejudes tai kaip tu garsa girdesi :)
+/- 5 mm yra didelė eiga, sumoje gaunasi 10 mm.
P.S. Negi taip norisi pridirbti man darbo ? Lietuvių kalba šiame forume yra būtina, kiek galima loti ir baninti ?