PDA

View Full Version : Lietuvių kalba ir lietuviški rašmenys

Adminas
2006-08-10, 02:51 PM
Jau treti metai draugiškai skelbiama, kad šiame forume privaloma rašyti lietuvių kalba su visais jos atributais. Rezultatas yra toks koks yra ir jis tikrai ne tas, kurio laukta.
Taigi, pykit nepykit 1 d. neatšaukiamą blokavimą gaus visi be išimčių kurie ignoruoja lietuviškus simbolius, rašo grynu „slengu“ ir panašiai. Moderatoriai ne išimtis.
Sekantis blokavimas bus 7 d. plius No PM grupė 30 d. taip kaip ir numatyta. Taip pat neatšaukiamas. Dar sekantis jau 30d ir galiausiai paskutinis, vartotojui bus uždėtas pastovus blokavimas rašymui į forumą ir be abejonės NoPM grupė. Bandymas registruotis naują vartotoją, bus traktuojamas kaip įsilaužimas su visomis atitinkamomis pasekmėmis.

Edmas
2006-08-10, 07:54 PM
sveiki,gal galima būtų nors pretendentų 10'ką sužinoti? (gal reikia jau skubėti taisyti savo klaidas?), bei pora vakarų apsilankyti pas kokią jauną pradinukų gramatikos mokytoją?

Artūras-M
2006-08-10, 08:00 PM
Pas jauną žavią mokytoją verta bet kada apsilankyti. Dėl to ir stengiamės :supz:

ErnasGTD
2006-08-10, 09:13 PM
Prieš užblokuojant 1-nai dienai reikėjo geriau kokį nors perspėjimą duoti,o ne blokuoti iš karto.

Artūras-M
2006-08-10, 09:38 PM
Perspėjimai surašyti čia. Taisyklėse taip pat tai pirmoji ir dar pajuodintu šriftu įrašyta taisyklė.
Ir tik dėl absoliutaus taisyklių ignoravimo pasirinktas efektyvus vienadienio blokavimo būdas, kurio nepastebėti sunku, plius jis reikalauja mažiausiai administratoriaus darbo. Užtenka aktyvuoti blokavimą ir nurodyti terminą. Ir po termino pabaigos, blokavimas nusiima automatiškai.

scorpionas
2006-08-10, 09:59 PM
Aš tik bijau vieno dalyko, kad žmonės bijodami pridaryti klaidų mažiau skelbs temas ir į jas mažiau bus atsakymų (pačiam būnant tikru lietuviu truputi baisu rašyti)

Edmas
2006-08-10, 10:01 PM
bet jei koks plūgo rankena šiandien prigrybaus, ryt jis mėšlą veža (tuo metu jis blokuotas), po ryt vėl grybą pjauna net nepajutęs baudos :smt017
ir gavęs 7d. pradės aiškintis kodėl ne 1 !!! O:)

Artūras-M
2006-08-10, 10:05 PM
Aš tik bijau vieno dalyko, kad žmonės bijodami pridaryti klaidų mažiau skelbs temas ir į jas mažiau bus atsakymų (pačiam būnant tikru lietuviu truputį baisu rašyti)

Čia niekas nevertina lietuvių kalbos ir gramatikos žinojimo. Juo labiau, kai bus bent panašu į lietuvišką raštą, bus galima serveryje paleisti klaidų taisymą. Dabar kol kas veikia tik dažniausiai vartojamų žodžių „vertimas“. Dėl kurio, dauguma žinučių įgauna lietuvišką kvapą ;)

Artūras-M
2006-08-10, 10:07 PM
[quote=Edmas link=topic=4196.msg42144#msg42144 date=1155236480]
ir gavęs 7d. pradės aiškintis kodėl ne 1 !!! O:)
[/quote

Aiškintis nedraudžiama, galima autoatsakovą užstatyti :smt044

ErnasGTD
2006-08-11, 05:10 PM
Gerai ,kad mane blokavo tik 1-ną dieną O:)

igoriokas
2006-08-11, 06:50 PM
nuo kada pradedama blokuoti?!

Edmas
2006-08-11, 06:52 PM
nuo kada pradedama blokuoti?!

kaip suprantu nuo vakar :smt017

Edmas
2006-08-17, 09:39 PM
na štai :!: dabar malonu ir skaitinėti visi stengiasi , ir mandagumas atsirado. pasirodo bijo to drakono anapus laido O:)

igoriokas
2006-08-17, 09:57 PM
na štai :!: dabar malonu ir skaitinėti visi stengiasi , ir mandagumas atsirado. pasirodo bijo to drakono anapus laido O:)

nieks nenori gauti bano 18_2_100v

Mindaugas
2006-08-19, 08:31 PM
banstick mf_crackegg

boolve
2006-08-21, 01:09 PM
GRYNIAUSIA NESAMONĖ!

Artūras-M
2006-08-21, 01:12 PM
Sveiks Bulvyte, seniai matytas :)

igoriokas
2006-10-19, 10:35 AM
na ir kur gi tas piktas adminas kuris grąsino visus banyti kurie nerašys lietuviškai?!
kaž kokie dvigubi standartai :smt017

boolve
2007-01-22, 12:57 AM
na sveiki sveiki, labai seniai nebuvau, o jei ir buvau užėjes tai tyliai. visdėlto buvo kas nuskausmintas dėl gramatikos klaidų? :)

igoriokas
2007-01-26, 07:47 PM
na sveiki sveiki, labai seniai nebuvau, o jei ir buvau užėjes tai tyliai. visdėlto buvo kas nuskausmintas dėl gramatikos klaidų? :)

buvau bet tikrai ne dėl gramatinių klaidų :)

BigBug
2007-01-28, 11:57 AM
Labai daug kas daro gramatines klaidas. Viena dvi klaidos gali papulti, bet kai kas antras ar trečias žodis parašytas ne su lietuviškais rašmenimis ir kas penktame šiaip kokia klaida įvelta, tai nelabai gražu...

Siūlau prieš postinant parašyt į wordą ir patikrinti su "spellčekeriu" :D

geddas
2007-05-09, 12:10 PM
O kam cia reikia tu lietuvisku raidziu? Nesuprantat paprastai? Juk gatvej kai kalbi, tai nekalbi pagal visas taisykles, gyvenam Lietuvoj, galima, aisku, stengtis del tu lietuvisku raidziu, bet nemanau, kad butina, juk cia bendravimui audio tema forumas, o ne literatu susirinkimas. Kad ir rusai savo forumuose nevisi raso slaviskom raidem, visi supranta, visiem ok. Netoleruoju tokiu klaidu, kai vietoj vienos raides irasyta kita, pavartotas ne tas linksnis taip, kad negalima suprasti. Kas sugebejo perskaityti mano posta, tas suprato. Noriu admino pozicijos del tokiu grieztu taisykliu.

BigBug
2007-05-09, 12:13 PM
Tuom, kad lengviau būtų galima pasinaudoti paieška. Nes poto reikia įvedinėti su lietuviškais rašmenimis, be lietuviškų rašmenų ir dar būna, jog parašo žodį kuriame viena raidė lietuviška o kita švepla. Tai poto spėliot reik :smt021

geddas
2007-05-09, 01:26 PM
O tai nepaprasciau padaryti paieska, kuri lietuviskas raides suprastu ir kaip sveplas? (š=s ir pan)
Buna ir kad patys internautai netycia suklysta ir paraso ne ta raide, tai tokia paieska butu didesnis privalumas, nei rasymas lt raidemis.

Lenikas
2007-05-09, 01:34 PM
rasymas lt raidemis yra didziausia nesamone. mes sedim tarptautiniam tinkle ir cia vyrauja standartine koduote, anglu abc. o lietuviu kalba reikalauja tam tikros koduotes, jas turi ne visi. neturiu ir as. man jos paprasciausiai nereik,nes as niekad nerasau tom lietuviskom raidem,standartas yra standartas yra gerai.
net ir pats lietuvos online ikurejas yra pasakes, rasmenis internete reikia toleruoti, o jei zinai,kad pasnekovas neturi atitinkamos koduotes dar ir taikytis prie jo. tik zinoma as pries tokius dalykus kaip LAJWAZ, cia jau prievartavimas...

spydas
2007-05-09, 01:48 PM
O gal dar geriau visiems liept rašyt angliškai? tada mus rastų ir suprastų visas pasaulis... :smt019
Esi lietuvis, tai ir rašyk lietuviškai... Visiškai nesuprantu kur problema rašyt lietuviškai ir kodėl nekuriems tiesiog trūks plyš reikia rašyt "iškrypėliškai"? :smt017 Koduotės... galiu suprasti jei žmogus rašytų į mūsų iš kokios Kamčiatkos ar Zimbabvės, na, išeivijos lietuvis, neturi tos koduotės - viskas OKi, toleruojam, manau, tas tavo autoritetas būtent tokius kosmopolitinius atvejus ir turėjo galvoj, ir šiaip manau, kad tie žodžiai dešimtmečio senumo, kai dar su tais rašmenim dar bardakas buvo...bet jei lietuvoj lietuvis sakosi nevartojąs lietuviškų rašmenų ir tuom vos ne didžiuojasi, tai atsiprašau :butthead:

geddas
2007-05-09, 03:29 PM
Nieks cia nesididziuoja, mano draugas taip pat visiskai nenaudoja lietuvisku raidziu ir gyventi, kaip nekeista, gali. Tai jei zmogui paprasciau, greiciau rasyt sveplai, tai kam cia issidirbinet ir ji lauzyt? Keist paieska ir viskas, supratau, kad kitu argumentu nera. Jei zmogus gali padeti kitam, tai ir padeda nesvarbu kokiom raidem, gal pas kita ant klaviaturos nesurasytos lt raides, tai jei jis gali padet, pades ieskodamas raidziu? Tinges. Visiskai nesu pries lt raidem rasancius, bet nemanau, jog butina tai daryti butinumu :smt017

spydas
2007-05-09, 04:23 PM
Tie, kur gatvėj keikias, spjaudos, siemkas gliaudo irgi, kaip nebūtų keista, išgyvena. :smt017 ir kažkodėl labai gerai jaučias, nepaisydami to, kad visas svietas mano, kad jie mažų mažiausiai nekultūringi, o galbūt net ir debilai bei urodai. Tai gal tegu ir tai būna rodiklis? Kodėl į teisingas vietas su treningais bei sportbačiais neįleidžia? Tai juk žmonėms gi labai patogu, kodėl dabar juos "laužo" bei prievartauja? :smt017
Nebijokit, adminas su rašybos bei skyrybos taisyklių knyga jūsų rašliavos netaršys bei kuolų po žinutėm nerašys :smt020 Tikriausiai :lol: Nieks čia normaliai tų taisyklių nemoka, kad poros nosinių nepadėit, nieks net nepastebės. :smt020 Techniškai persilaužt reikia poros dienų - iki savaitės. Išbandyta. :wink: Per tą laiką kol kai kas laužosi, seniai būtų išmokę tratint teisingai lietuviškai geriau nei shweplajjjj ir nei sveplai. Čia renkasi žmonės su ambicijom įkirst elektrotechniką, akustiką ir tt, o štai bac - 9 raidžių atseit neįveikia :smt020 C`mon, chebra, nesilaužykit :smt023

Lenikas
2007-05-09, 05:09 PM
as tai isties neturiu tos koduotes, nes 90% laiko praleidziu prisijunges per mobilu. komunikabilu,bet gaila koduotes nera...

geddas
2007-05-09, 05:42 PM
Vat kad ir Leniko atvejis, negi zmogu baninti dabar reikia? Aisku yra kultura ir panasiai, bet cia niekas nesikeikia ir nesiukslina. Manau visiems gerai, nes vieni kitus suprantam :smt023 :partyman:

Lenikas
2007-05-09, 06:00 PM
vat butent rasom vienas kitam suprantama kalba ir to pakanka.
tik kaip ir minejau 'doomaz, shaukshtaz' cia tai nesamones..

spydas
2007-05-09, 06:20 PM
Na, Lenikui tada dar atleist galima. Tais atvejais kada jis iš mobilaus rašo :-D O vat dėl kokių priežąsčių geddas klaviatūroj lietuviškų raidžių neranda? :smt020

geddas
2007-05-09, 06:54 PM
Rasydamas lt raidem sugaisciau 20% daugiau laiko :smt034

BigBug
2007-05-09, 07:22 PM
Nieks cia nesididziuoja, mano draugas taip pat visiskai nenaudoja lietuvisku raidžių ir gyventi, kaip nekeista, gali. Tai jei žmogui paprasciau, greiciau rasyt sveplai, tai kam cia issidirbinet ir ji lauzyt? Keist paieska ir viskas, supratau, kad kitu argumentu nera. Jei zmogus gali padėti kitam, tai ir padeda nesvarbu kokiom raidem, gal pas kita ant klaviaturos nesurasytos lt raides, tai jei jis gali padet, padės ieskodamas raidžių? Tinges. Visiskai nesu prieš lt raidem rasancius, bet nemanau, jog butina tai daryti butinumu :smt017

Pas mane ant vieno kompo nėra lietuviškų raidžių. Jeigu pastoviai jas naudotum, jų net nereiktų, nes atmintinai žinotum, kur kuri yra. Parašyti š užtrunka mažiau nei sh. Kiekvienas gali susiinstaliuoti lietuvių kalbą, net užsienyje interneto kavinėse paprašius įdiegia betkokią kalbą ;)

Kažkada ir aš rašiau belekaip su sh ir t.t. Bet vieną dieną sugalvojau, kad reikia pradėti žmoniškai rašyti. Ir dabar labai nervuoja jeigu kurnors nėra lietuvybės :)

Dėl paieškos - tai čia vienas iš argumentų. Niekas jos neperprogramuos, kad ji kitaip mastytų - o gal nori pasamdyti programerį, kad tai padarytų? :twisted:

spydas
2007-05-09, 07:30 PM

O tavo minutė kainuoja štuką euro :smt020 20% daugiau sugaiši kol atprasi, t.y. kokią dieną, paskui kokią savaitę spausdindamas pirmus sakinius, o paskui tu man niekaip neįrodysi, kad paspausti "a" užtrunka daug trumpiau nei "ą" :smt016 :smt020

geddas
2007-05-09, 08:17 PM
Nu jus tai kalbininkai :supz:
"Štuką", "nervuoja" :supz:

geddas
2007-05-09, 08:18 PM
As programeris, bet saves nesamdau :partyman:

Edmas
2007-05-09, 08:35 PM
Kas nesutinka, turi teisę nedalyvauti diskusijose ir išsiregistruoti.

Lenikas
2007-05-09, 08:47 PM
Edmai :-) nu nesakyk nesamone cia diskutuot ir aiskintis kas kaip parase zodi 'shudas' :-D Ir taip jau siame forume perdaznai gincijames. rasykim lietuviskai,nesikeikim ir uzkaskim kirvius \/

spydas
2007-05-10, 08:07 AM
Nu jus tai kalbininkai :supz:
"Štuką", "nervuoja" :supz:

Nesikabinėk prie žodžių, nes atrodo, kad jau visiškai nebeturi ką pasakyt :smt020
O kas dėl diskusijų, tai jos iš tikrųjų tuščios :mrgreen:. NES kaip šiam forume reikia rašyti, nurodė Adminas ;-), o Adminas visada yra teisus :lol: Buvo bandyta aiškint kas kaip ir dėl ko. Sąmoningi žmonės pagalvos, supras ir ateis į doros kelią patys. Nesąmoningi irgi ateis...arba išeis. Tiesiog tikrai nėr vietos diskusijoms :supz:

geddas
2007-05-10, 08:16 AM
Turiu, kad jus irgi kabinejates prie mano rasliavos :smt017 :smt020

Edmas
2007-05-10, 10:09 PM
rasykim lietuviskai,nesikeikim ir uzkaskim kirvius \/
aš už :supz:

Turiu, kad jus irgi kabinejates prie mano rasliavos :smt017 :smt020
ojojoii tavo mielas drauge šeštoji žinutė šiame forume prasideda taip:

O kam cia reikia tu lietuvisku raidžių? Nesuprantat paprastai?
tai kas kabinėjasi? pats sujudinai širšių lizdą ir nori išvengti įgėlimo.

Čia niekas nevertina lietuvių kalbos ir gramatikos žinojimo. Juo labiau, kai bus bent panašu į lietuvišką raštą,
kadangi tingiu rašyti ir beto prirašyta daug tai tik pacituosiu
[quote=Artūras-M link=topic=4203.msg42272#msg42272 date=1155331476]
registracijos metu 1. punktu yra parašyta, kad forume privaloma lietuvių kalba. Tai kam reikėjo spausti kad sutinki su taisyklėmis ? Kiekvienas žmogus turi valią rinktis kas jam patinka, kas nepatinka. Paspaudei, reiškia privalai laikytis.

Dabar dėl ko vis tik priimtas toks griežtas sprendimas ? Kažkam tai gali pasirodtyt kvaila, tačiau pateiksiu kelis pagrindinius argumentus:

1. Skaitomumas
2. Bendras forumo vaizdas tampa solidesnis
3. Paieškos sistemos žymiai lengviau ras i-klubo forumą

1-2 savaime aišku ir nėra ką čia plėstis.

3 punktas manau didžiąjai daugumai nesuvokiamas, todėl trumpai paaiškinsiu jo svarbą.
Forumas gyvas tada, kai jame dalyvauja kaip galima daugiau žmonių. Pagrindinai žmonės mus randa iš paieškos sistemų. Paieškos sistemos ne žmonės, tai robotai kurie pastoviai „aria“ po internetą ir pastoviai kažkokia jų dalis knisasi po mūsų forumą. Ko jie ieško ? Nieko, jie viską kas yra parašyta krauna į savo krepšį ir tempia namo, tai yra į savo duombazes. Dabar kažkuriam pasaulio gale atsirado koks nors žmogelis susirūpinęs car audio sportu. Jis Google paieškoj įveda frazę "minimali sistema SQ varžyboms" . Vualia, žmogelis jau atmestas pas mus, konkrečiai http://forumas.i-klubas.lt/index.php?topic=3700.msg40373 jo paslaugoms.
Taigi, jei ši frazė pas mus būtų parašyta gezų kalba, kuri pradėjo labai plisti pastaruoju metu pas, mes to žmogaus nematytumėm. Dabar mes negaunam daugybės potencialių klubo narių vien dėl to, kad normalus žmogus nesugebės į paieškos sistemą įvesti tai, ką gali sukurti gezo galva.
Analogiškai yra su visais terminais ar frazėmis.
Taigi, visi kas nesugeba rašyti taisyklingai, yra paprasčiaisiai ne tik kad nenaudingi forumui, bet ir kenksmingi. Todėl reikalavimas taisyklingos lietuvių kalbos panaikintas nebus. Kas nenori, nemoka rašyti lietuviškai, gali rašyti angliškai, rusiškai. Bet taisyklingai. Viena kita frazė gali būti ir geziška, tačiau ne ištisai temos bei jų pavadinimai.

Blokuojami bus visi be išimties. Užsuks Adamkus ir parašys ką nors gezų kalba, bus užblokuotas ir tas. Dar kartą primenu, kad blokavimas nerodo mano jokio požiūrio į žmogų. Tai tik mechaninis darbas, kuris atliekamas nesigilinant. "Copy - paste - Ban": sekantis ;)

geddas
2007-05-10, 11:09 PM
Peace men :supz: Sirses nepatinka :partyman: :twisted:

spydas
2007-05-11, 10:05 AM
Peace men :supz: Sirses nepatinka :partyman: :twisted:

"...bet lietuviškai vistiek iš principo nerašysiu! :supz: :smt020 "

:lol: :lol: :lol:

geddas
2007-05-11, 04:06 PM
Rašysiu rašysiu, įkalbėjot O:)

spydas
2007-05-11, 07:28 PM
Šaunuolis :supz: :smt023

Artūras-M
2007-05-16, 01:14 AM

Tai nerašyk, gali tiktai skaityti. Jeigu sunku apsispresti, man nesunku padėti geram žmogui, aš gi geros dūšios :grin:

Artūras-M
2007-05-16, 01:16 AM
Rašysiu rašysiu, įkalbėjot O:)

Alaus įkalsim cheers

Artūras-M
2009-08-19, 10:17 PM
Pakartoju, kas seniai jau buvo rašyta:

registracijos metu 1. punktu yra parašyta, kad forume privaloma lietuvių kalba. Tai kam reikėjo spausti kad sutinki su taisyklėmis ? Kiekvienas žmogus turi valią rinktis kas jam patinka, kas nepatinka. Paspaudei, reiškia privalai laikytis.

Dabar dėl ko vis tik priimtas toks griežtas sprendimas ? Kažkam tai gali pasirodyt kvaila, tačiau pateiksiu kelis pagrindinius argumentus:

1. Skaitomumas
2. Bendras forumo vaizdas tampa solidesnis
3. Paieškos sistemos žymiai lengviau ras i-klubo forumą

1-2 savaime aišku ir nėra ką čia plėstis.

3 punktas manau didžiajai daugumai nesuvokiamas, todėl trumpai paaiškinsiu jo svarbą.

Forumas gyvas tada, kai jame dalyvauja kaip galima daugiau normalių žmonių. Pagrindinai žmonės mus randa pasinaudoję paieškos sistemomis. Paieškos sistemos ne žmonės, tai robotai kurie pastoviai „aria“ po internetą ir pastoviai kažkokia jų dalis knisasi po mūsų forumą. Ko jie ieško ? Nieko, jie viską kas yra parašyta krauna į savo krepšį ir tempia namo, tai yra į savo duombazes. Dabar kažkuriam pasaulio gale atsirado koks nors žmogelis susirūpinęs car audio sportu. Jis Google paieškoj įveda frazę "minimali sistema SQ varžyboms". Vualia, žmogelis jau atmestas pas mus, konkrečiai http://forumas.i-klubas.lt/index.php...=3700.msg40373 (http://forumas.i-klubas.lt/showthread.php?p=32981) jo paslaugoms.
Taigi, jei ši frazė pas mus būtų parašyta gezų kalba, kuri pradėjo labai plisti pastaruoju metu pas, mes to žmogaus nematytumėm. Dabar mes negaunam daugybės potencialių klubo narių vien dėl to, kad normalus žmogus nesugebės į paieškos sistemą įvesti tai, ką gali sukurti gezo galva.
Analogiškai yra su visais terminais ar frazėmis.
Taigi, visi kas nesugeba rašyti taisyklingai, yra paprasčiausiai ne tik kad nenaudingi forumui, bet ir kenksmingi. Todėl reikalavimas taisyklingos lietuvių kalbos panaikintas nebus. Kas nenori, nemoka rašyti lietuviškai, gali rašyti angliškai ( ateityje su atitinkamais simboliais rusiškai, lenkiškai ir etc. Bus pranešta kada tai jau galima). Bet taisyklingai. Viena kita frazė gali būti ir geziška, tačiau ne ištisai temos bei jų pavadinimai.

Blokuojami bus visi be išimties. Užsuks Adamkus ir parašys ką nors gezų kalba, bus užblokuotas ir tas. Dar kartą primenu, kad blokavimas nerodo mano jokio požiūrio į žmogų. Tai tik mechaninis darbas, kuris atliekamas nesigilinant. "Copy - Paste - Ban": sekantis ;)

Kaip įsijungti lietuvišką klaviatūros išdėstymą Windows sistemoje galima rasti čia (http://www.jocys.com/projects/advkbd/default_lt.htm).

spydas
2009-08-20, 08:34 AM
O aš, durnius, galvojau, kad lietuviškai turim rašyt, todėl, kad mes - lietuviai... :( Pasirodo - dėl paieškos robotų... :D

Artūras-M
2009-08-20, 10:56 AM
Žinok į patriotizmą aš jau net ir nebenoriu apeliuoti, kiek pastebėjau, pagrindinė jaunimo masė nesupranta kas tai ....

mersas32
2009-08-20, 01:23 PM
rasymas lt raidemis yra didziausia nesamone. mes sedim tarptautiniam tinkle ir cia vyrauja standartine koduote, anglu abc. o lietuviu kalba reikalauja tam tikros koduotes, jas turi ne visi. neturiu ir as. man jos paprasciausiai nereik,nes as niekad nerasau tom lietuviskom raidem,standartas yra standartas yra gerai.
net ir pats lietuvos online ikurejas yra pasakes, rasmenis internete reikia toleruoti, o jei zinai,kad pasnekovas neturi atitinkamos koduotes dar ir taikytis prie jo. tik zinoma as pries tokius dalykus kaip LAJWAZ, cia jau prievartavimas...

as kažką esu girdėjęs univere, kad lygtai jei kompiuterinė kalba yra ne valstybiniu mąstu t.y. ne valstybinių tarnautojų terpėje,- lietuviški ''šriftai'' yra neprivalomi!!!
Reiktų tuo pasidomėti ir tada būtų išpręstos visos bėdos. nei viena forumo taisyklė negali prieštarauti LRS įstatymui

Artūras-M
2009-08-20, 01:56 PM
as kažką esu girdėjęs univere, kad lygtai jei kompiuterinė kalba yra ne valstybiniu mąstu t.y. ne valstybinių tarnautojų terpėje,- lietuviški ''šriftai'' yra neprivalomi!!!
Reiktų tuo pasidomėti ir tada būtų išpręstos visos bėdos. nei viena forumo taisyklė negali prieštarauti LRS įstatymui
Dar viena panaši mintis ir gausi baną amžiams. Tada galėsi aiškintis ar tai įstatymiška ar ne. Tu pažymėjai kad sutinki su forumo taisyklėmis, o jos yra tokios kokios yra.

Lietuvoje lietuvių kalba yra valstybinė, šiame forume ypač.

mersas32
2009-08-20, 02:13 PM
Dar viena panaši mintis ir gausi baną amžiams. Tada galėsi aiškintis ar tai įstatymiška ar ne. Tu pažymėjai kad sutinki su forumo taisyklėmis, o jos yra tokios kokios yra.

Lietuvoje lietuvių kalba yra valstybinė, šiame forume ypač.

Dėkuij už įspėjimą.
gal galėčiau sužinoti katrą taisyklę pažeidžiau, išsakydammas savo nuomonę, kad daugiau taip nedaryčiau.
Atsiprašau

Artūras-M
2009-08-20, 02:41 PM
Forumo jokios, nes realiai forumo taisyklės yra sakyčiau labai liberalios. Tačiau būdamas paranojiku, tokiame rašinyje galiu įžvelgti agitaciją prieš Lietuvių kalbos vartojimą IT. O tai jau galima išrutulioti ne tik kad kėsinimąsi į LR įstatymus, tačiau ir LR Konstituciją ;)

Papildomai, aš esu vienas iš senų lietuvių kalbos rašmenų propoguotojų internete (google "lietuviški rašmenys internete", taip kad tai kertasi su visa mano ideologija. Tik tiek, kad ši tema jau praktiškai nebeaktuali techniniam lygmenyje, aš jau nuo šito nusišalinau. Visa problema liko lietuvių mentalitete, o su tuo kovosime toliau ;)

mersas32
2009-08-20, 03:00 PM
Forumo jokios, nes realiai forumo taisyklės yra sakyčiau labai liberalios. Tačiau būdamas paranojiku, tokiame rašinyje galiu įžvelgti agitaciją prieš Lietuvių kalbos vartojimą IT. O tai jau galima išrutulioti ne tik kad kėsinimąsi į LR įstatymus, tačiau ir LR Konstituciją ;)

Papildomai, aš esu vienas iš senų lietuvių kalbos rašmenų propoguotojų internete (google "lietuviški rašmenys internete", taip kad tai kertasi su visa mano ideologija. Tik tiek, kad ši tema jau praktiškai nebeaktuali techniniam lygmenyje, aš jau nuo šito nusišalinau. Visa problema liko lietuvių mentalitete, o su tuo kovosime toliau ;)

nu gal apie konstitciją susilaikom...
gerbiu tavo patriotizma. Jei esi vienas iš pirmųjų tai turbūt žinai apie ką aš kalbu tame sakinyje. Gal žinai tada ar aš teisus ar ne, ar buvo tas įstatymas patvirtintas ar ne? aš baigiau 1996m. gal kažkas po to ir keitėsi.
Dėkuij.

Artūras-M
2009-08-20, 04:06 PM
Neteisingai traktuoji Valstybinės Kalbos Įstatymą (http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=15211).... Pats įstatymas nereglamentuoja lietuvių kalbos naudojimo bendrijose (kokia galima vadinti į-Klubą, čia galėtumėm įvesti ir kiniečių kalbą [su hieroglifais] ) Ši bendrija turi savo taisykles, kurios bet kuriuo momentu gali būti pakoreguotos pagal laikotarpio aktualijas. Taip pat aš nežinau nei vieno teisės akto, kuris leistų darkyti lietuvių raštą ir atsisakyti lietuviškų simbolių sąmoningai. Už tai lietuviškus rašmenis lietuviai prie caro gyvybę aukojo, o tu tikiesi, kad įstatymas juos atšauks ;) Kai kuriais atvejais galima nenaudoti lietuviškų simbolių, tačiau tai neturi tapti sistema.

Siūlau skaityti:
http://www.likit.lt Teisės Aktai (http://www.likit.lt/indexw.php?i=saitai/teises_aktai)
Atskirai pateikiu naudingą (http://www.liks.lt/modules/tinycontent/index.php?id=23) resursą.

mersas32
2009-08-20, 06:05 PM
Kai kuriais atvejais galima nenaudoti lietuviškų simbolių, tačiau tai neturi tapti sistema.

gal šis atvejis galėtų būti taikomas išeiviams lietuviams?

Dėkuij už nuorodas.

Artūras-M
2009-08-20, 06:22 PM
gal šis atvejis galėtų būti taikomas išeiviams lietuviams?

O kam? Išeiviai moka lietuvių kalbą ir jiems labai naudinga prisiminti lietuviškus rašmenis :p Ar išeiviai neįgalūs? O gal išeiviai užsienio forumuose rašo lietuviškai? ;)
Šis atvejis galioja kai kuriems žmonėms forume, kuriems yra tikrai sunku reikšti mintis lietuviškai ypač raštu. Taip pat tai išskirtiniai atvejai, kai pvz pavyzdingas forumietis prisijungia gulėdamas pleže per mobilų ar kokia panaši situacija. Tai yra, jeigu matosi kad tai ne sistema, pageidautinas prierašas, kodėl rašo be LT simbolių, kad naujokai neatsipalaiduotų. Visos išimtys yra blogis, nes tai paprasčiausiai tampa nekontroliuojama.

Pas mane nėra nei ant vienos klaviatūros lietuviškų raidžių, naudojuosi minimum trim kompiuteriais (vienas iš jų su Linux, kitas noutbukas ) tuo pačiu metu su visiškai skirtingomis klaviatūromis, ir man tai netrukdo rašyti lietuviškai. Puikiai žinau, kaip sprendžiasi klaviatūros problemos. Tam nereikia jokio papildomo įdiegimo, užtenka tik kelis kart spragtelti pele. Jeigu tikrai išeiviam labai sunku rašyti lietuviškai, jie gali rašyti angliškai. Matau naudą iš to keleriopą - bent jau kiti bandys skaityti, o gal ir rašyti angliškai ;)

mersas32
2009-08-20, 06:28 PM
Tam nereikia jokio papildomo įdiegimo, užtenka tik kelis kart spragtelti pele. Jeigu tikrai išeiviam labai sunku rašyti lietuviškai, jie gali rašyti angliškai. Matau naudą iš to keleriopą - bent jau kiti bandys skaityti, o gal ir rašyti angliškai ;)[/quote]

jo. nauda tikrai bus taip, kad reikia tai papropaguoti truputėli.

Edmas
2009-08-20, 06:38 PM
asmeniškai aš tik nuo 19 val. darbo dienom ir savaitgaliais prisėdu prie pc. (vakar nuo 22) pastoviai naršau su safari naršykle telefone. ir nei karto nesikeikiau mintyse jog neina rašyti lietuviškai. beto telefonas kartais savavališkai pakeičia parašytą žodį taip, kaip jam atrodo geriau. paskui tenka redaguoti. stabdis tik tas jog omnitelio 3g iki teo optimalaus-plius kaip pėsčiam iki kinijos. ir netikiu jog gulintis paplūdimyje neturi galimybės rašyti teisingai. nors pasitaiko situacijų...

Artūras S
2009-08-22, 08:09 AM
Siūlau sugalvoti kaip, kad pirmą kartą registruojantis, sistema raudonai ar dar kitaip, parodytų žodį, ar išrėktų, ar kompas padaužytų per galvą ir paėmęs už nosies parodytų žodį IEŠKOTI.

Edmas
2009-08-22, 03:49 PM
ar yra naudojančių win7 ? aš naudojau gal du mėn,prieš gerą pusmetį, bet niekaip negaliu prisiminti, o ir patikrinti (ty instaliuoti tik dėl to, kad pažiūrėti) neturiu nei noro nei laiko, nors galimybės leidžia. žinau jog win7 yra LT kalba 100% bet ar tiesa, kad neina rašyti lietuviškai? aš kažkaip netikiu, nors nesu 100% įsitikinęs.
paaiškėjus jog tikrai neina, viešai atsiprašysiu už įspėjimą dėl rašybos buvusio (užblokuoto amžiams) nario

Artūras-M
2009-08-22, 04:26 PM
Artūrai, nežinau ką daryt su tuo ieškoti... Reiks sudėtingesnę užduotį registracijai sugalvoti....
Edmai, nereiks tau nieka atsiprašinėti. Vamzdį tegul graužia pliurpiantys nesamones apie tai, kad kažkurioj tai OS nėra lietuvių kalbos.

Edmas
2009-08-22, 04:35 PM
Artūrai, nežinau ką daryt su tuo ieškoti... Reiks sudėtingesnę užduotį registracijai sugalvoti....
Edmai, nereiks tau nieka atsiprašinėti. Vamzdį tegul graužia pliurpiantys nesamones apie tai, kad kažkurioj tai OS nėra lietuvių kalbos.registracijai reik uždėt
tipo saugos kodas "šešios žąsys su šešiais ..." kad parašytų teisingai...:D
tik location pasirinkus AU, VA, BR, IO ar kitą valstybę gal duot išimtį.

darko
2009-08-22, 06:56 PM
Bandžiau užsiregistruoti, kad nors ir paryškintos tos taisyklės vistiek nekrenta į akis, gal išdidinti šiek tiek reiktų ;) Ar specialiu šriftu atkreipti dėmesį, nes dabar iš inervijos norisi paspausti sutinku su taisylėmis ir vsio :D Arba išmest kokia "warning" lentele, kai pažymima varnelė, jog sutinku su taisyklėmis pvz "Nepamirškit naudoti ĄČĘĖĖĮŠŲŪŽ " :)

Artūras S
2009-08-22, 07:34 PM
Naudoju W7 jau kokius mažiausiai pusė metų.Dabar taip pat rašau iš kompo su šia operacine.Yra joje lietuvių ir kalba ir klaviatūra.Tarp kitko visai geri langai.

Edmas
2009-08-22, 07:49 PM
Naudoju W7 jau kokius mažiausiai pusė metų.Dabar taip pat rašau iš kompo su šia operacine.Yra joje lietuvių ir kalba ir klaviatūra.Tarp kitko visai geri langai.
o aš tik dabar baigiau instaliuoti ir vargstu su aktyvacija help
P.S. (ąčęėįšųūž) naudoju win7 v7000 taip kad Artūrai tu teisus atsiprašinėti nereikės

Ernestas
2009-08-23, 12:57 AM
keliat kažkokias problemas iš oro.........nepatinka naujokui rašyt lietuviškai - banas savaitei, nepadėjo - laisvas, nėr čia ko lyst kiekvienam į šikną ir ieškot kažkokių techninių pasiteisinimų, tik reiktų bano funkcijos galimybę suteikt daugiau žmonių nes Artūras M. spėju nevisą laik turi galimybių sukontroliuot visą forumą fiziškai.....

Valdas B.
2009-09-10, 06:12 PM
Ten sureguliuoti nieko nereik, tiesiog išjungti visus pričendalus ir tiek.
As truputi ne i tema.
Arturai M.,tai kas yra blogiau,rasyti be nosiniu ir tt,ar vartoti tokius barbarizmus kaip virsuje. Jei mes propaguojam teisinga lietuviu kalba,tai ir rinkime zodzius.Tai kuris atvejis reikalauja didesnio bano:)
PS kadangi reiskiuosi retai tai 7 denos bano manes negazdina.
PPS o kai zmogus i sita foruma paraso dideli teksta angliskai,manau tikrai nevisi viska supranta.

mersas32
2009-09-10, 06:47 PM
As truputi ne i tema.
Arturai M.,tai kas yra blogiau,rasyti be nosiniu ir tt,ar vartoti tokius barbarizmus kaip virsuje. Jei mes propaguojam teisinga lietuviu kalba,tai ir rinkime zodzius.Tai kuris atvejis reikalauja didesnio bano:)
PS kadangi reiskiuosi retai tai 7 denos bano manes negazdina.
PPS o kai zmogus i sita foruma paraso dideli teksta angliskai,manau tikrai nevisi viska supranta.
sorry, del angliško rašymo
jei ką yra tranlater.ru šiai ateičiai

Artūras-M
2009-09-10, 08:02 PM
As truputi ne i tema.
Aš nepropoguoju jokios kalbos, aš noriu matyti forume ne šveplus žmones. Švepli gali kreiptis į logopedą, mano manymu problema išspręndžiama arba bent jau sušvelninama :D
Barbarizmai - jeigu jie yra gyvoj kalboj, man kaip ir nusičiaudėt, aš už gyvą kalbą (kažkaip nepamenu, kad tu būtum kada nors šveplavęs kalbant :p )

Valdai, esi protingas diedas ir plius žinai, kad aš tikrai nekeisiu tvarkos. Sorry, kam tai nepatinka, gali nieko nerašyti. Ir labai prašau nespaminti temose, kur netinka. Skundam yra atskira skiltis.

O čia jau to žmogaus problema, nes taip parašęs susiaurina ratą tų, kurie gali jam atsakyti. Kam tikrai įdomu, tas gali pasinaudoti vertėju.

Valdas B.
2009-09-10, 08:36 PM
Artūrai,aš ir nereikalauju keisti tvarka ir jokiu skundu nerašau:).Tiesa sakant aš tik "padjabnul" tavo tvarka:D.Nepyk

Artūras-M
2009-09-10, 09:03 PM
Tai daryk tai atitinkamoj vietoj su nuoroda į tai kas tau prašosi "podjabnut" ;)

Edmas
2009-09-10, 09:07 PM
PS kadangi reiskiuosi retai tai 7 denos bano manes negazdina.o neatrodo jog kartais gali ir po mėnesio neiti teisėtai rašyt? ar po kiekvienos žinutės vis malonu savaitę ilsėtis? beto tos 7 dienos tik pirmasis blokavimas...

Artūras-M
2009-09-11, 12:15 AM
Valdas geras diedas, tik gal alaus buvo padauginęs, tai išsidirbinėja. Už tai privalės atvažiuoti į susibėgimą :D

Edmas
2009-09-11, 12:39 AM
Valdas geras diedas, tik gal alaus buvo padauginęs, tai išsidirbinėja. Už tai privalės atvažiuoti į susibėgimą :D
aš ir nesakau, kad blogas :D ir rašiau ne jam vienam, o globaliai, kad visi pasiskaitytų kurie nemoka rašyt o galvoja taip kaip Valdas :D. tik gal suformuluotas atsakymas prastai dėl to pačio alaus :p

Valdas B.
2009-09-11, 10:08 AM
Na tiesa sakant buvo toks griekelis:D.O tu telepatas pasidarei:)Viskas gerai,aš ne iš tų jautrios siejos žmoniu,kurie labai stipriai reaguoja,pyksta ir tt.

Artūras-M
2009-09-11, 01:37 PM
O tu telepatas pasidarei:)V
Valdai, aš jau labai senas diegas internete. Patikėk iš to kaip parašyta, labai geriai jaučiasi kokioj būsenoj žmogus rašė eilutes. Ypač tada, kai tą žmogų dar šiek tiek pažįsti :p

rebik
2009-09-12, 12:34 AM
мултиязычность правильно будет мультиязычность :)

Artūras-M
2009-09-12, 12:36 AM
правильно колега, виноват, каюсь :sorry:

rebik
2009-09-12, 12:44 AM
коллега
великий могучий и тяжелый русский язык :)

Artūras-M
2009-09-12, 12:48 AM
Eik švilt, pats sumanei pasirodyti labai raštingas колега (http://ru.wiktionary.org/wiki/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B0) коллега :ku)
(http://ru.wiktionary.org/wiki/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B0)

rebik
2009-09-12, 12:50 AM
Украинский не есть Русский
http://ru.wiktionary.org/wiki/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B0

Artūras-M
2009-09-12, 12:53 AM
Pats radau :) Žiūriu reiks ir prie gramatikos pradėt kabinėtis jau :beer:

rebik
2009-09-12, 12:56 AM
Аš manau, jei jau pradėdame rašyti kita nei lietuvių kalba, tai jau ir rašykime teisingai :)
Ne visi buvo pažangūs mokykloje, bet nors vieną kalbą reikia žinoti...

Artūras-M
2009-09-12, 01:08 AM
Manau šiek tiek neteisingai traktuoji kalbos naudojimą. Forume niekada nebus kabinėjamasi dėl gramatinių stiliaus, formos, sintaksės ir kitų smulkių klaidų, nesvarbu kokia kalba rašoma. Procentaliai galinčių be klaidų rašyti yra 1-2% (tai procentas tų, kurie turėjo įvertinimą „labai gerai“ vidurinėje).

Žinoma šioje dalyje teoriškai turėčiau pats rašydamas perleisti bent per spellingą, tačiau aš nesivarginu ir nesivarginsiu, rašau gyvai ir net neperskaitau ką parašiau.

Nenorėčiau kad būtų kam nors priekaištaujama šiame forume dėl smulkių gramatinių ar spausdinimo klaidų, nereikia bereikalingos įtampos, mes neturim tikslo mokinti gramatikos. Nors žinoma visada maloniau skaityti be klaidų raštą, tačiau iš kitos pusės vertingesnis yra spontaniškas sakinys nei ilgai šlifuotas.

P.S. Šiuos debatus perkėliau į tinkamesnę temą.

spydas
2009-09-13, 12:16 AM
Spelingai, figelingai... Viskas juk norm tarp senių bei protingų ir problemų nekyla. Kam kyla problemų, tai naujokams, ir tai tik bukiausiems :) Nereik iki jų lygio nusileist.

Ramunas
2009-11-07, 05:06 PM
manau blokavimas del LT raidziu nera gera mintis Arturai , visgi Ne LTgramatikos forumas cia. Telefonuose sunkiai randamas toks dalykas.

atvortke
2009-11-07, 05:10 PM
Aš rašiau ir su lietuviškom raidėm iš telefono....
Taisyklės yra, o kaip įstengti jų laikytis, kiekvieno asmeninis reikalas.
Štai tokia mano nuomonė.

PonasX
2009-11-07, 06:15 PM
Kokiam čia telefone nėra LT raidžių? Mano buvusi Nokia 6100 turi LT raides (tik reikia lietuvišką meniu įsijungti), delninukas irgi turi (tiesa, 3rd programų pagalba), tėvo Nokia su symbian'u taip pat turi tas LT raides... Ne sms'us rašot, kad su LT raidėm mažiau ženklų gali parašyt vienoj sms, ko pasekoje lietuviškos sms tampa brangesnės nei šveplos :/

Edmas
2009-11-07, 09:36 PM
Ramūnai, tą tau atsakiau į asmeninę žinutę ir visi kiti ieškantys pasiteisinimo telefono prisidengimu nesivarginkite. netingėkit paspaudyti klavišų ir bus gerai. kiek žinau jau lietuviškai buvo galima rašyti nuo tada kaip dar internetas telefone buvo stebuklas. telefoną turiu nuo 1991 ar 2metų (anksčiau naudojausi skolintu ar laidiniu) pirmasis buvo "plyta" nokia net neatsimenu modelio tas su 12 cm ilgio antena dar dirbantis ne gsm o nmt tinkle. tas nerašė lietuviškų simbolių. vėliau sekantis 5120 (http://www.nokia.ca/get-support-and-software/product-support/nokia-5120) ir visi po jo iki šių dienų sagem siemens sony ir kiti puikiai susitvarko su dauguma pasaulio kalbų. ekranai dar nebuvo spalvoti bet rašyti ėjo. neina rašyti - nerašyk.
neatsimenu kuris narys, negali ar nemoka rašyti taisyklingai, bet forume rašo kaip pridera. parašo be tam tikrų simbolių ir paskui kur reikia padaro copy/paste. rezultatas vertas pagyrimo.

Artūras-M
2009-11-20, 12:52 PM
Aš žaviuosi, kaip lietuviai stengiasi pamiršti tai, jog jie yra lietuviai :) Kam sunku rašyti lietuviškai, rašykit angliškai, vokiškai, rusiškai, japoniškai, kinietiškai ir tt :ku)

Edmas
2012-01-04, 09:21 PM
Šiandieną gavau PM.

juk parasiau kad neturiu galimybes rasyt lt raidem ,kam tuos ispejimus dalint?.
įspėjimas buvo duotas šiame pranešime (http://forumas.i-klubas.lt/showpost.php?p=138620&postcount=13). nors prieš tai rašytame to paties forumo nario pranešimas atrodo taip... (http://forumas.i-klubas.lt/showpost.php?p=138608&postcount=11) toliau komentuoti nematau prasmės. ir perspėju, (tiksliau primenu nes blokuotų jau buvo dėl "administravimo aptarimas ne vietoje...") viešai visus jog nerašytumėt PM dėl tokiu veiksmų, nes galimas tašku padaugėjimas ir niekam nepaslaptis jog surinkus 10 gaunamas automatinis blokavimas. visi kas mano jog įspėjimas duotas nepelnytai prašome rašyti ir diskutuoti tarkim čia (http://forumas.i-klubas.lt/forumdisplay.php?f=13)

varna
2012-02-12, 01:29 PM
Jau treti metai draugiškai skelbiama, kad šiame forume privaloma rašyti lietuvių kalba su visais jos atributais. Rezultatas yra toks koks yra ir jis tikrai ne tas, kurio laukta.
Taigi, pykit nepykit 1 d. neatšaukiamą blokavimą gaus visi be išimčių kurie ignoruoja lietuviškus simbolius, rašo grynu „slengu“ ir panašiai. Moderatoriai ne išimtis.
Sekantis blokavimas bus 7 d. plius No PM grupė 30 d. taip kaip ir numatyta. Taip pat neatšaukiamas. Dar sekantis jau 30d ir galiausiai paskutinis, vartotojui bus uždėtas pastovus blokavimas rašymui į forumą ir be abejonės NoPM grupė. Bandymas registruotis naują vartotoją, bus traktuojamas kaip įsilaužimas su visomis atitinkamomis pasekmėmis.

Pritariu lietuvių kalbos naudojimui.

Turiu pasiūlymą pakeisti skyrių "arbatinukams" į "žaliems".
Man atrodo, kad dabar esantis yra pažodinis vertimas iš rusų, o lietuvių kalboje tas žodis tereiškia indą arbatai , bet ne pradedantį, menką supratimą turintį žmogų...

:confused:

DEIVISC
2012-02-12, 06:27 PM
mano manymu kad automuzikos domejimasis labai nyksta pas mus tuo paciu ir forumas eina i pabaiga...kam dar varzyti rasmenimis mazinant dalyviu skaiciu svarbu nesikeikt, nerasyt kaimietiskai ar dar kokiom tai "sustrom" frazem. Ar cia esme kad nebus varneliu ant kai kuriu raidziu. Smarkiai sureiksminta ir perdeta visa tai. Reikia dziaugtis kad dar kazkas kazka raso...

Artūras-M
2012-02-22, 12:31 AM
Manau DEIVISC (http://forumas.i-klubas.lt/member.php?u=47) x dienos nuo rašymo forume bus pats tas pirmai pradžiai.

darko
2012-02-22, 11:11 AM
Manau DEIVISC (http://forumas.i-klubas.lt/member.php?u=47) x dienos nuo rašymo forume bus pats tas pirmai pradžiai.

A ko čia tiek daug? :confused2:

Black Scorpio
2012-02-22, 11:18 AM
A ko čia tiek daug? :confused2:
aš irgi nesuprantu kam gulintį dar ir spardyti :confused: (kalbu apie forumą) ir iš esmės sutinku su DEIVISC

Artūras-M
2012-02-22, 12:52 PM
aš irgi nesuprantu kam gulintį dar ir spardyti :confused:
Kad gulėtų tvarkingai ;)
Šimtus kartų buvo šnekėta šia tema ir garantuoju, kad kol aš gyvas, forume bus privaloma rašyti normalia žmogiška šneka. Po manęs nors ir tvanas....
Šiuo metu žmonėms apskritai yra sunku pragyventi, o garso aparatūra yra prabanga. Bet ryšium su tuo, kad vietoj aparatūros montavimo ravi braškes nebūtina patapti beraščiu nesugebančiu normaliai užrašyti savo minčių.

darko
2012-02-22, 01:01 PM
Kovoti, tai kovoti, bet kam entuziastą tokiam ilgam laikotarpiui nuo forumo atjunginėti, tai vistiek nedaeina. Forumas merdėja, nes informacijos sukaupta per akis. Reiktų geriau ieškoti būdų kaip išjudinti iš stagnacijos taško. Nors jei šio forumo tikslas būti tik knyga apie auto audio visai Lietuvai, tai tikslas pasiektas, galima konservuot :ku)

spydas
2012-02-22, 01:02 PM
Black Scorpio - pats savo devizui prieštarauji ;)

Gali leist rašyt kaip nori - nori - "šveplai", nori - "sveplai", nori - "shweplay" ar "szwiaplaj" - jeigu forume nebėr įdomaus turinio (žali jo nepadarys, o ypač tokie, kam šiais laikais atrast Lt raides yra iš principo afigiena problema) - naudos iš to laisvumo bus tiek pat, kiek leidus čia robotukams pardavinėt viagrą. Gaila, aišku, kad taip yra, deja, ne raidėse esmė ir nėr čia ko iečių laužyt.

P.S.
Jei leisti jaunimui šūdu ant sienų rašyt - kaži ar padidėtų susidomėjimas raštingumu bei bibliotekomis? Ar bent jau elektrotechnika? :D

Ernestas
2012-02-23, 02:16 PM
jei gerai pagirdys Deivis Artūrą M. per susitikimą, gal ir sumažins jam bano laiką :ku) kaip Hippy buvo ir Arūnui

Black Scorpio
2012-02-23, 02:55 PM
jei gerai pagirdys Deivis Artūrą M. per susitikimą, gal ir sumažins jam bano laiką :ku) kaip Hippy buvo ir Arūnui
korupcija :beer::beer::ku)