PDA

View Full Version : Automobilis VW passat sedanas. Padekit išsirinkt garsiakalbius į jį

Panchio
2006-08-28, 08:55 PM
Sveiki,
Atsiprašau iškart jei pažeidžiu taisykles ar pan... aš naujokas, todėl prašau skaudžiai nemušt.. :oops:

Neseniai isigyjau mageli Alpine CDE-7860R ir turiu stiprintuva BLAUPUNKT VPA 4120. Liko pasirinkt koloneles. Biudžetas iki 1000Lt (reikalui esant+-~200Lt) Kaip ir rašiau temos pavadinime, tai mašina passatas sedanas. Dabar kolonėles pas jį "stockinės", tik gale kažkokios "noname" įdėtos. Norėčiau jas pakeist visas, tik nežinau kuom. Norisi daug ir pakankamai geros kokybės garso (neesu didelis melomanas)
Ar dėt į palangę elipses, ar komponentus, koki bosą? Prašau, kad parekomenduotumėt konkrečius modelius, tinkamus prie dabartiniu daliu (magelio, stiprintuvo)
Ačiū

EXONN
2006-08-28, 10:26 PM
Aš siūlyčiau keisti tik priekinias kolonėles i apygerisu komponentus už šią sumą...

Panchio
2006-08-28, 10:31 PM
Aš siūlyčiau keisti tik priekinias kolonėles i apygerisu komponentus už šią sumą...

Vien i prieki isidet komponentus uz ~1000Lt :smt017 Bet kad ir tie "noname" neipatingai groja gale, boso norisi, galios...
O ir prieki man rodos tik 13tukai, 16tukai netilps.

EXONN
2006-08-28, 10:37 PM
Nu tai ne už 1000, 750 komponentam 250 instaliacijai... Nu aišku viskas priklauso nuo norų, jei nori kad grotų manau taip būtų geriausia, jei nori kad kaltų :smt021 už ta kaina pirkis viską...

Panchio
2006-08-28, 10:41 PM
Nu tai ne už 1000, 750 komponentam 250 instaliacijai... Nu aišku viskas priklauso nuo norų, jei nori kad grotų manau taip būtų geriausia, jei nori kad kaltų :smt021 už ta kaina pirkis viską...

Na as nelabai suprantu, ka jus skaitote "grotu", "kaltu". Gal yra koks viduriukas? O šiaip rašiau, koki mageli ir stiprintuva turiu, reik man tik garsiakalbiu. Tai ir noriu, kad patartumėt kaip pasielgt ;)
Laukiu ir daugiau nuomoniu, su konkrečiais pasiulymais
Ačiū

LiPaLaZ
2006-08-28, 11:19 PM
jeigu turi 1000 lt ir nori kad grotų, garsiai ir daug žemo - tai nuo sumos nubrauk kokius 250 Lt vien garso/vibro izoliacijai priekinių durų. ir tada jau ieškok ko nors už ~750 lt Konkrečių modelių nesiūlysiu, bet tikrai galiu pasakyt - geriau dar nuo sumos nubrauk kokius 300 Lt ir už juos tegu tau kas nors normaliai sudės. Patikėk, instaliacija yra tikrai LABAI svarbus viso skambesio elementas...Taigi - turėdamas 450 Lt eik medžiot garsiukų, arba taupyk toliau...

Panchio
2006-08-29, 09:04 AM
jeigu turi 1000 lt ir nori kad grotų, garsiai ir daug žemo - tai nuo sumos nubrauk kokius 250 Lt vien garso/vibro izoliacijai priekinių durų. ir tada jau ieškok ko nors už ~750 lt Konkrečių modelių nesiūlysiu, bet tikrai galiu pasakyt - geriau dar nuo sumos nubrauk kokius 300 Lt ir už juos tegu tau kas nors normaliai sudės. Patikėk, instaliacija yra tikrai LABAI svarbus viso skambesio elementas...Taigi - turėdamas 450 Lt eik medžiot garsiukų, arba taupyk toliau...

Hmm... pas mane durelese nera jokiu koloneliu, o ir podiumu joms daryt as nelabai noriu. Man ir negrazu, ir siaip nepatinka...
I prieki nusprendziau perdet 13tukus is galo, o gala naujai igarsint, tik dabar neturiu supratimo kaip. Jei kokias elipses susukt i palange, ar siaip 20tukus? Bosa i bagazine?

ttadaz
2006-08-29, 09:33 AM
nieko gero animal_rooster

Panchio
2006-08-29, 09:46 AM
Idomiai, uz ~1000Lt neina tik koloneliu isidet? Kitu uz tiek ir stiprintuva, ir mageli, ir koloneles isideda...
Na patarkit ar i palange susukt kokias elipses, ar i standartiniu vieta kazka det, koki bosa? Ir kur isigyt?
Dekui

pharaon
2006-08-29, 11:38 AM
Idomiai, uz ~1000Lt neina tik Kolonėlių isidet? Kitu uz tiek ir stiprintuva, ir mageli, ir koloneles isideda...
Na patarkit ar i palangė susukt kokias elipses, ar i standartiniu vieta kažką det, koki bosa? Ir kur isigyt?
dėkui

Čia žinok visada taip patarinėja,jei nori rast pigesnę sistemą,turi pats ieškotis. Mano tema kaip tik yra "Mitsubishi Carisma audio..... ".
Tai aš už 1000lt nusipirkau komponentus ir subą bei dar liko pinigų stiprintuvui. Atsidėk ~100lt laidams,saugikliams,etc,o tada skaičiuokis,kiek tau lieka O:)
Jei įdomu,ką pas save susidėjau - klausk,bet už tiek tikrai galima susidėt gerai skambančią sistemą.

Panchio
2006-08-29, 11:55 AM
Idomiai, uz ~1000Lt neina tik Kolonėlių isidet? Kitu uz tiek ir stiprintuva, ir mageli, ir koloneles isideda...
Na patarkit ar i palangė susukt kokias elipses, ar i standartiniu vieta kažką det, koki bosa? Ir kur isigyt?
dėkui

Čia žinok visada taip patarinėja,jei nori rast pigesnę sistemą,turi pats ieškotis. Mano tema kaip tik yra "Mitsubishi Carisma audio..... ".
Tai aš už 1000lt nusipirkau komponentus ir subą bei dar liko pinigų stiprintuvui. Atsidėk ~100lt laidams,saugikliams,etc,o tada skaičiuokis,kiek tau lieka O:)
Jei įdomu,ką pas save susidėjau - klausk,bet už tiek tikrai galima susidėt gerai skambančią sistemą.

Skaičiau Jusu tema, na kadangi aš audioaparaturoj neesu didelis specelistas, tai daug ko ir nesupratau...
Aš jau parašiau, ka turiu. Mageli, stiprintuva. Laidus turiu (lineikas). tik reiktu laidu i pacius garsiakalbius, o gal stockinei laidai tiktu? Na bet cia neesme....
As niekaip nesugalvoju, ka det i gala. I standartiniu koloneliu vieta telpa tik 13tukai. O kaip suprantu is 13cm garsiakalbiu galios daug nebus, o man jos norisi :) Todel lieka varijantas i palange kazka sudet ir bosa. Nes dureles podiumu pas mane nera ir ju daryt visai nenoriu. Todel ir prasau, kad kas patartu konkrecius modelius uz ~1000Lt. Na reikia kazkokiu garsiakalbiu i gala ir boso.
Dar kyla klausimu del stiprintuvo, pas mane ant jo puikuojasi uzrasas 1500W :) na yra (4x250/2x750W - 4 Ohm) tai pagal ji noriu ir garsiakalbiu.
Ir dar, kokioj parduotuvei, turgui.... pygiausia galima isigyt masinines audio aparaturos? Cia veiksmas Kaune

pharaon
2006-08-29, 12:10 PM
dėkui

Skaičiau Jūsų tema, na kadangi aš audioaparaturoj neesu didelis specelistas, tai daug ko ir nesupratau...
Aš jau parašiau, ka turiu. Mageli, stiprintuva. Laidus turiu (lineikas). tik reiktų laidu i pacius garsiakalbius, o gal stockinei laidai tiktu? Na bet cia neesme....
As niekaip nesugalvoju, ka det i gala. I standartiniu Kolonėlių vieta telpa tik 13tukai. O kaip suprantu is 13cm garsiakalbiu galios daug nebus, o man jos norisi :) Todel lieka varijantas i palangė kažką sudet ir bosa. Nes dureles podiumu pas mane nera ir ju daryt visai nenoriu. Todel ir Prašau, kad kas patartu konkrecius modelius uz ~1000Lt. Na reikia kazkokiu garsiakalbiu i gala ir boso.
Dar kyla klausimu del stiprintuvo, pas mane ant jo puikuojasi uzrasas 1500W :) na yra (4x250/2x750W - 4 Ohm) tai pagal ji noriu ir garsiakalbiu.
Ir dar, kokioj parduotuvei, turgui.... pygiausia galima isigyt masinines audio aparatūros? Cia veiksmas Kaune

Į palangę geriau nieko nedėk,o įsimesk į bagažinę subą ir gerai bus :supz
O už likusius pinigus gali įsidėt komponentus į priekį ir bus visai gerai O:)

Dėl stiprintuvo,tai spėju jo modelis yra koks nors McKick ar pan.. Iš jo nieko gero nesitikėk,tų deklaruojamų vatų ten tikrai nėra,geriausiu atveju gali būt 4x70rms ir tai dar abejotina..

Panchio
2006-08-29, 12:19 PM
pharaon neatidziai skaitot :smt002 rasiau, kad stiprintuvas BLAUPUNKT VPA 4120 va toks: http://www.blaupunkt.com/it/7607792074_main.asp - ar jis geras, ar s.... as nezinau, bet jo keist nera pinigu ir noro.

Tai siulot idet i prieki 13tukus vietoj standartiniu ir bosa i bagazine? O tai galine palange isvis be nieko palikt? Ir kaip bosa montuot i sedano bagazine? Ir ar tokia komplektacija suteiks daug garso? Ir gal kas konkreciai modelius parekomenduokit

EXONN
2006-08-29, 12:44 PM
Nu jau supratau ko tikiesi iš savo sistemos, tai tu irgi siūlyčiau gala palikti be nieko o prieki daryt komponentus ir suba i gala, nemanau kad už tokią kainą galima nusipirkti ir komponentus ir subą geros kokybės, o jei pirksi beleką tai jau skirtumo kaip ir nėra, geriausiai būtų kad pats galetum susirasti kokianors parduotuvę kurioje galetum paklausyti kelis variantus ir pats nusprestum kurie tau graziausiai skamba ;) ir juos nusigriebti...

P.S subus bei komponentus gali paziureti iš ivolgos kanors, gal rasi tinkamus tau.

pharaon
2006-08-29, 12:48 PM
Nu jau supratau ko tikiesi iš savo sistemos, tai tu irgi siūlyčiau gala palikti be nieko o prieki daryt komponentus ir suba i gala, nemanau kad už tokią kainą galima nusipirkti ir komponentus ir subą geros kokybės, o jei pirksi beleką tai jau skirtumo kaip ir nėra, geriausiai būtų kad pats galetum susirasti kokianors parduotuvę kurioje galetum paklausyti kelis variantus ir pats nusprestum kurie tau graziausiai skamba ;) ir juos nusigriebti...

Na nežinau,turiu aš Ivolga 12c ir nesiskundžiu,kaip už tokią kainą - :smt023
Komponentus irgi galima rast pakankamai gerus už ~500Lt

EXONN
2006-08-29, 12:50 PM
Nu juk aš ir sakau kad nieko įpatingo nebus bet ir nieko blogo ;) aš irgi su sistemele ne už milijonus važineju ir gi nesiskundžiu bet su laiku norisi vis geriau kad būtų. :smt020

Panchio
2006-08-29, 12:56 PM
dėkui uz atsakymus ;) Gal Kaune kas kokia parduotuve galit parekomenduot, kur galima nusipirkt komponentus ir bosa. Na internete tai kažkaip sunkiai sekasi ieskot, kas prekiauja audioaparatura.
Ivolga esu pas drauga girdejas, tai mano ausim tikrai maloniai grojo ir pats apie jas masciau, tik nerandu kas prekiauja :smt022
Beja o stiprintuvas mano normalus? pakaks kolonelem? Nes as ji dovanu dar seniau gavau, tai nežinau kas ten per daiktas

pharaon
2006-08-29, 01:05 PM
dėkui uz atsakymus ;) Gal Kaune kas kokia parduotuve galit parekomenduot, kur galima nusipirkt komponentus ir bosa. Na internete tai kažkaip sunkiai sekasi ieskot, kas prekiauja audioaparatura.
Ivolga esu pas drauga girdejas, tai mano ausim tikrai maloniai grojo ir pats apie jas masciau, tik nerandu kas prekiauja :smt022
Beja o stiprintuvas mano normalus? pakaks kolonelem? Nes as ji dovanu dar seniau gavau, tai nežinau kas ten per daiktas

Dėl parduotuvės,tai tikiuosi bano negausiu,bet,kiek ieškojau,radau du variantus: Siglita arba Muzikinės dirbtuvės.
O dėl komponentų,tai pirma forumą pasiskaityk,išsirink kelis variantus,o tada važiuok į parduotuvę ir iš jų išsirink ;)

desperad
2006-08-29, 01:19 PM
Tiesiogiai šiame forume negalima skelbti reklamos, galima tik perku-parduodu srityje ;) tokių firmų vardinimas ir būtų reklama.

Nepasakei svarbaus dalyko ar pats ruošėsi montuoti viską ar veši į firmą? Jei montuosi firmoje, tai geriausia ten važiuoti ir klaustį ką už tokią sumą gali tau padaryti ir kada. Manau jie galės ir duoti paklausiti ką siulo, nes su tais daiktais nuolat dirba. O jei busi nepatenkintas rezultatu, tai visą kaltę ir galėsi versti instaliatoriui, nes kitaip pasakys, jog atsivežei š***, tai š**** ir išėjo :twisted:

Pažiūrėk šitą saito nuorodą, čia instaliatoriai, kurie ir parduoda garso įrangą, gali ir jų pasiteirauti.

http://www.i-klubas.lt/index.php?option=com_weblinks&catid=16&Itemid=22

Panchio
2006-08-29, 01:25 PM
Montuosiu manau pats. Nors pakolkas nieko ten per daug neismanau, bet juk reik pradet.
na vazuosiu daba komponentu pazet.
O kaip del boso? jam lieka ~500-600Lt. uz sia suma iseina kazkas? kokio gamintojo, koki modely ziuret?

pharaon
2006-08-29, 01:32 PM
Montuosiu manau pats. Nors pakolkas nieko ten per daug neismanau, bet juk reik pradet.
na vazuosiu daba komponentu pazet.
O kaip del boso? jam lieka ~500-600Lt. uz sia suma išeina kažkas? kokio gamintojo, koki modely žiūrėt?

:smt017
geriau daugiau pinigų skirk komponentams nei subui. Jeigu patinka Ivolga,tai ir pirk,už tiek pinigų išeis beveik trys 12" subai :supz: :lol:

Panchio
2006-08-29, 01:36 PM
Na ~500-600Lt komponentam i prieki. (bet tik 13cm - neisivaizduoju ka jie gali grot)
ir ~500-600Lt bosui - bet cia jau su deze

EXONN
2006-08-29, 02:08 PM
uz 600 lt 13 komponentai visia padorei gros ir aukstu ir vidurius o zema paliksim subui ;) aisku butu gerai iskarto ir filtrus pasikeist nuo komponenu nes kaip taisykle jie buna ne pacios geriausios kokybes, bet cia jei noresi su laiku instaliatorei tau pades pagaminti reikiamus filtrus, siame forume tikrai yra zmoniu mokanciu tai daryti.

pharaon
2006-08-29, 02:14 PM
Na ~500-600Lt komponentam i prieki. (bet tik 13cm - neisivaizduoju ka jie gali grot)
ir ~500-600Lt bosui - bet cia jau su deže

O kur pinigai durų garso bei vibro izoliacijai? :smt017

Panchio
2006-08-29, 02:25 PM
ir ~500-600Lt bosui - bet cia jau su deže

O kur pinigai durų garso bei vibro izoliacijai? :smt017

Tai juk garsiaklabius i prieki desiu, ne i duris. Vietoj dabar esamu standartiniu.

Panchio
2006-08-29, 06:10 PM
i prieki nusprendziau deti:

Ivolga - 400Lt
SILVER BULLET SB 5.0
130mm.
90dB 70Hz-20kHz.
2 way; 100W; 4Ohm.

Arba

DLS PS5 - 540Lt
130mm.
93dB 50W..

O koki bosa pirkt uz ~500Lt neissirenku, gal kas ka patars? Ir ar mano pasirinkti garsiakalbiai verti demesio?

Linelis
2006-08-29, 06:13 PM
Skaičiau šitą temą ir pagalvojau kad įsiterpsiu. Temos autorius keletą kartų pabrėžė kad į dureles nieko nedės. Vadinasi dės į orginalias vietas panelėje. Tai šiuo atveju ar ne būtų optimalesnis variantas neblogi koksialai? Atkrenta filtrai, montavimo problemos. Ir sutaupoma pinigėlių...

ttadaz
2006-08-29, 06:28 PM
Bet priekinėj panelėj labai jau laisvas tūris gaunasi...

Aiwaras
2006-08-30, 02:44 PM
Bet priekinėj panelėj labai jau laisvas tūris gaunasi...

Ir dėl to greičiausia nebus priešbosio :/

Panchio
2006-08-30, 03:48 PM
Tai mano pasirinkimas geras? Keliais postais auksciau.
I bosa manau taip pat desiu ivolga Drive12C - ar visiskas s....? Gal tokius 2 i viena deze sumontuot?

ttadaz
2006-08-30, 04:57 PM
kaip aš įsivaizduoju(būsimą sistemą)-vieno turėtų būti per akis :smt023

Panchio
2006-08-30, 06:56 PM
kaip aš įsivaizduoju(būsimą sistemą)-vieno turėtų būti per akis :smt023

o jei i gala dar ideciau komponentus? vietoj standartiniu? S.... butu? Tokius pat, kaip ir i prieki

ttadaz
2006-08-30, 07:10 PM
aš tai coaxal'us įsidėčiau gale į standartines vietas...nes nelabai nauda kokia būtų iš komponentų ten...o ir kainų skirtumas nemažas O:)

Panchio
2006-08-30, 08:30 PM
aš tai coaxal'us įsidėčiau gale į standartines vietas...nes nelabai nauda kokia būtų iš komponentų ten...o ir kainų skirtumas nemažas O:)

Tai va, noriu sudet jau visus "taskus" ;)
I prieki komponentai Ivolga SILVER BULLET SB 5.0m i gala koaksalines ivolga ULTRA FINE UF 552 ir bosas i bagazine ivolga DRIVE 12C. Na cia viskas gerai? Normaliai gros nuo blaupunkt VPA 4120 stiprintuvo?

Artūras S
2006-08-30, 08:35 PM
Viskas gerai tik koksialai gale tai pinigų išmetimas.Stereo sistema yra L ir R kanalai.Jie padaro visas erdves kokios yra įraše todėl galinės kolonėlės viską tik sugadina.Jos priekinės panoramos gylį sumažina ir viskas tokiu būdu priartėja.

Panchio
2006-08-30, 08:50 PM
Viskas gerai tik koksialai gale tai pinigų išmetimas.Stereo sistema yra L ir R kanalai.Jie padaro visas erdves kokios yra įraše todėl galinės kolonėlės viską tik sugadina.Jos priekinės panoramos gylį sumažina ir viskas tokiu būdu priartėja.

Tai kodel gamintojas "stockines" koloneles taip montuoja? na bet tek to, visvien isidesiu i gala koaksalines, jei matisiu, kad viska gadina, tai atjungsiu. Nera baisia brangios ~175Lt

ttadaz
2006-08-30, 08:52 PM
jei pinigai ne esminis dalykas,manau,vertėtų kuo daugiau įvairių variantų išbandyti :smt023

Panchio
2006-08-30, 09:22 PM
jei pinigai ne esminis dalykas,manau,vertėtų kuo daugiau įvairių variantų išbandyti :smt023

na jei butu neesminis, tai vesciau i firma ir nesukciau sau galvos... bet suo atveju visai kitaip.. Planavau isleist ~1000Lt, tai panasiai ir gausis, gal truputi daugiau, bet nenubednesiu :)

Artūras S
2006-08-30, 09:53 PM
Na aš kambarį irgi vieną kartą bandžiau dažytis pats tai rezultatas toks kad pasamdžius žmogų kuris tuo užsiima būtų net pigiau gavęsi.Kadangi nežinojau apie šiuolaikines medžiagas tai teko iš naujo dažus pasidaryti.aišku nenubiednėjau ,bet daugiau taip nebesielgiu.skaitau kad reikia kėkvienam užsiimti savo darbu.

pharaon
2006-08-30, 10:20 PM

I prieki komponentai Ivolga SILVER BULLET SB 5.0m i gala koaksalines ivolga ULTRA FINE UF 552 ir bosas i bagazine ivolga DRIVE 12C. Na cia viskas gerai? Normaliai gros nuo blaupunkt VPA 4120 stiprintuvo?

Dėl subo gali neabejot - groja tikrai gerai,pats tokį turiu ir jokių nusiskundimų neturiu :smt023

Panchio
2006-08-31, 08:33 AM

Dėl subo gali neabejot - groja tikrai gerai,pats tokį turiu ir jokių nusiskundimų neturiu :smt023

O kokioj dezej jis? is ko pagaminta, kokie ismatavimai?

pharaon
2006-08-31, 01:35 PM

O kokioj dėžėj jis? is ko pagaminta, kokie ismatavimai?

Jis yra uždaroj dėžėj,tūris ~40litrų,pagaminta iš presuotos medienos.
Išmatavimų nepasakysiu,nes pas mane ji ne kubo formos,o stačiakampio+keturkampės piramidės,nu tokia su pasvyrimu :D