PDA

View Full Version : Pilna sistema uz max 2000lt

Evaldas
2006-09-18, 10:27 PM
Sveiki visi, esu naujokas šioje srityje tad kreipiuosi i jus pagalbos prasydamas patarti. I sistema turėtų ieiti: magas (mp3 nereikia), 2 juostų komponentai i prieki, bosas i bagazine ir jam stiprintuvas. Automobilis Toyota Corolla.
Originaliu disku, klasikos, jazzo nesiklausysiu, todel ypatingos kokybės nereikia, bet kad galeciau klausyti ivairia muzika. Tiesiog norėčiau aiskaus,detalaus, svelnaus, nevarginancio priekio ir minksto(bet ne per minksto), gilaus, nebaubiancio,sodraus, stipraus boso(nebūtinai greito ir tikslaus, bet su kuo tolygesne daznine charakteristika), beto bosas fazikineje dezeje man labiau patinka. Montuosiu viska pats ir i sia kaina neieina medžiagos ir laidai. Aukstus i standartines vietas, vidutiniams bandysiu daryti podiumus, o del boso vietos bagazineje neapsisprendes, bet patogiausia būtų sone sumontuoti. Kadangi esu jaunas noriu uz tokia kaina turėti ir nemazai galios :smt020
Galvojau apie bosa Phase Thriller Pro 12V
komponentai: Phase PC 165.20
Stiprintuvas: Magnat The Rock 800
Magas: Pioneer DEH-P7500MP (devetas) O:)

Laukiu komentaru, pasiulymu ir kritikos :smt023

lanys
2006-09-18, 11:23 PM
Prieki ir junktum nuo stipreko?

Evaldas
2006-09-19, 11:41 AM
Nejunkciau.

Gincė
2006-09-19, 11:47 AM
Sveiki visi, esu naujokas šioje srityje tad kreipiuosi i jus pagalbos prasydamas patarti. I sistema turėtų ieiti: magas (mp3 nereikia), 2 juostų komponentai i prieki, bosas i bagazine ir jam stiprintuvas. Automobilis Toyota Corolla.
Originaliu disku, klasikos, jazzo nesiklausysiu, todel ypatingos kokybės nereikia, bet kad galeciau klausyti ivairia muzika. Tiesiog norėčiau aiskaus,detalaus, svelnaus, nevarginancio priekio ir minksto(bet ne per minksto), gilaus, nebaubiancio,sodraus, stipraus boso(nebūtinai greito ir tikslaus, bet su kuo tolygesne daznine charakteristika), beto bosas fazikineje dezeje man labiau patinka. Montuosiu viska pats ir i sia kaina neieina medžiagos ir laidai. Aukstus i standartines vietas, vidutiniams bandysiu daryti podiumus, o del boso vietos bagazineje neapsisprendes, bet patogiausia būtų sone sumontuoti. Kadangi esu jaunas noriu uz tokia kaina turėti ir nemazai galios :smt020
Galvojau apie bosa Phase Thriller Pro 12V
komponentai: Phase PC 165.20
Stiprintuvas: Magnat The Rock 800
Magas: Pioneer DEH-P7500MP (devetas) O:)

Laukiu komentaru, pasiulymu ir kritikos :smt023

Pas žemadažnius automobilyje labai sunku padaryti lygią dažnuminę ... Kalbant apie visą dažnių juostą - aukštadažniai standartinėse vietuose - tikrai neduos lygios dažnuminės ...
O kad montuosi viską pats :smt023

lanys
2006-09-19, 12:10 PM
Tai jei komponentu nejunksi ir renkies iš magnatu, tai gali jamt the rock 1000.

Evaldas
2006-09-19, 12:25 PM
Pas žemadažnius automobilyje labai sunku padaryti lygią dažnuminę ... Kalbant apie visą dažnių juostą - aukštadažniai standartinėse vietuose - tikrai neduos lygios dažnuminės ...

Žinau jog labai sunku padaryti lygią dažnuminę, bet tai yra vienas iš mano tikslų ;) gal tada išeitų tolygumas iki 150Hz, o viską kirpt pirmos eiles filtru? :smt017
Kas dėl aukštų, tada prie priekinio stiklo rėmu?

Evaldas
2006-09-19, 12:28 PM

Ar nebus per galingas?

Gincė
2006-09-19, 12:32 PM

Žinau jog labai sunku padaryti lygią dažnuminę, bet tai yra vienas iš mano tikslų ;) gal tada išeitų tolygumas iki 150Hz, o viską kirpt pirmos eiles filtru? :smt017
Kas dėl aukštų, tada prie priekinio stiklo rėmu?

Gatavo recepto nėra ... Turėsi pažaisti su garsiakalbių vietomis ir pasukimu :)

Evaldas
2006-09-19, 12:45 PM
Gatavo recepto nėra ... Turėsi pažaisti su garsiakalbių vietomis ir pasukimu :)

Nelabai norėčiau žaisti su vietomis, nebent su pasukimu truputuką, nes bagažinė tikrai nedidelė ir dar dujų balionas stovi :taip:

Aiwaras
2006-09-19, 07:39 PM
Manau Gincė turėjo omenyje ne žemadažnį. Jo vieta bagažinėje daro mažiausia įtaką iš visų garsiakalbių.

lanys
2006-09-19, 09:49 PM

Ar nebus per galingas?

Ar būtina "dugnu" klausyt? Kiek vatu tas bosas turi? Kodėl nenori imt keturkanali ir pasijunkti priekio dar? - jei bosas negalingas...

Evaldas
2006-09-19, 09:51 PM
Ar būtina "dugnu" klausyt? Kiek vatu tas bosas turi? Kodėl nenori imt keturkanali ir pasijunkti priekio dar? - jei bosas negalingas...

Tada reikia pasirinkti geresnį stiprintuvą, nes ant šito š nenorėčiau visko jungti :grin:

Evaldas
2006-09-19, 10:35 PM
Paskaitęs forumą, sužinojau, jog šitų Phase komponentų gan aštroki ir čaižūs aukšti, bei kiek prislopinti vidutiniai. Ką galėtumėte patarti iš komponentų už panašią kainą, kad būtų švelnūs, detalūs, bei malonūs ausiai aukšti ir šilti, išraiškingi vidutiniai? ;)

Artūras S
2006-09-20, 10:08 PM
Žiūrėk į Morel.

Evaldas
2006-09-21, 02:29 PM
Man būtų gaila tokią muziką ir dar irašytą iš mp3 klausyti ant morelių :)
Jau atsibodo rinktis... Vistiek uz 2kLT nieko padoraus neišsirinksiu.
Kaip manote ar derėtų Rainbow SLC-265 komponentai su Alpine SWR-1242D žemadažniu? Kokio skambesio galėčiau tikėtis, neatsižvelgiant į stiprintuvą, nes rinksiuos kita? :smt017

pharaon
2006-09-21, 02:39 PM
Man būtų gaila tokią muziką ir dar irašytą iš mp3 klausyti ant morelių :)
Jau atsibodo rinktis... Vistiek uz 2kLT nieko padoraus neišsirinksiu.
Kaip manote ar derėtų Rainbow SLC-265 komponentai su Alpine SWR-1242D žemadažniu? Kokio skambesio galėčiau tikėtis, neatsižvelgiant į stiprintuvą, nes rinksiuos kita? :smt017

geriau pirk Rainbow CSX 265,jie geresni uz SLC.. O:)

Aiwaras
2006-09-21, 02:43 PM
O kodel renkiesi subą su dvejom ritėm po 4 omus? Pirksi stiprintuvą palaikantį 2omus? Brangu.. Imk SWR-1222D. Iš šio subo gali išgauti labai įvairų žemą tik reikia šiek tiek žinių, arba turėsi paeksperimentuoti daugiau. Norėsi pasidarysi slegianty, norėsi truputį su kietu prieskoniu hausui ar pan. stiliui, ar muzikalų variantą bandpasse.

Evaldas
2006-09-21, 02:52 PM
Ačiū už pastabą, apsižioplinau ir parinkau su netinkama varža :D
Muzikalumas man svarbiau už slėgį, bet ironiška jog patalpoje muzikalumą gali pasiekti uždaroje dėžėje, o automobilyje bandpasse... :-k

O ar labai blogi šitie komponentai? Ar įmanoma iš jų išgauti šilta ir švelnų garsą?

lanys
2006-09-21, 11:24 PM
Phase ~500lt žymiai gražiau groja :)

O šiaip gali kokiam stende paklausyt, vis geriau, nei iš pasakojimų:)

Evaldas
2006-09-21, 11:48 PM
Nieko cia nebus, reikės taip ir daryti :smt020

Evaldas
2006-09-23, 02:39 PM
Ką manote apie Pioneer DEH-P7500MP arba Pioneer DEH-P6800MP? Koks jų skambesys?