PDA

View Full Version : monoblokas ar paprastas stiprintuvas?

darializ
2006-11-08, 08:56 PM
sveiki.. pats asmeniskai dar nesu susidures su monoblokais.. man idomu ar ten yra kas nors blatniau padaryta negu paprastame stiprintuve kur gali pasirinkti aukstus zemus ir vidutinius.. tarkim ar pasirinkus zemus ant paprasto stiprintuvo ir paemus monobloka gaunamas bent kiek panasus rezultatas?? gal kas nors galit smulkiau papasakoti apie monoblokus??

lanys
2006-11-08, 10:20 PM
Oj, jau belekiek pridiskutuota ta tema. Pasinaudok paieška..

Liveris
2006-11-08, 11:22 PM
MOnoblokas daugiasia skirtas tik subui maitinti, jų dažniai iki 150 hz, dar aisq gali midbosus ant jų pakabinti, bet tik ne kokius vidutinius, aukštus ar kiaušinius :smt018

Aiwaras
2006-11-09, 02:17 PM
Nu nevisai taip. Ir monoblokas gali atkurti visą juostą. Priklauso nuo to kaip nustatysi filtrą.

darializ
2006-11-09, 02:22 PM
su ta paieska nieko gero nerandu.. o paasikinot tai kaip kokiam pirmokui.. tad gal kas nors ka nors protingesnio, o ne ....?? del ko verta monobloka det? ar neverta?

Gincė
2006-11-09, 02:35 PM
su ta paieska nieko gero nerandu.. o paasikinot tai kaip kokiam pirmokui.. tad gal kas nors ka nors protingesnio, o ne ....?? del ko verta monobloka det? ar neverta?

Tai tu prie monobloko nori bosą jungt ???

lanys
2006-11-09, 02:51 PM
Mažiau nei prieš mėnsesį buvo tokia pati diskusija. http://forumas.i-klubas.lt/index.php?topic=4523.0

atvortke
2006-11-09, 08:34 PM
Nu nevisai taip. Ir monoblokas gali atkurti visą juostą. Priklauso nuo to kaip nustatysi filtrą.
Ant daugumos monobloku nėra galimybės atkurti visą juostą. Kokiam tau teko matyt ?

lanys
2006-11-09, 09:10 PM
O kam tau ant monobloko atkurti visą dažnių juostą ? Komponentus junksi ant 2 monoblokų? Ar bosą klausysi visoj dažnių juostoj ?

darializ
2006-11-12, 08:53 PM
klausykit, arba as perdurnas siam forumui arba jus perdaug protingi..
paklausiau kuo skiriasi o jus cia mane durnium jau vadinat kad komponentus nuo monobloko jungiu :):) kazkaip idomiai jus ce..
siaip realiai monobloka as suprantu kaip stiprintuva, prie kurio reikia jungtti zemo daznio kolonele (liaudiskai tariant bosa). kaip suprantu monoblokas atkuria tik zemus daznius.. ar as kazka blogai suprantu ???

kiek zinau monobloku kainos buna didesnes negu paprasto striprintuvo. tai man idomu, ar juose yrakas nors del ko garsas galetu buti svaresnis, ir galios daugiau... siaip realiai mastant tarkim paemus monobloka kokiu 500W ir paprasta dvieju kanalu stiprintuva (kuri sutiltavus gaunamas vienas kanalas 500W) - monoblokas mano manymu turetu daugiau galios isgauti is garsas turetu buti svaresnis.. ar as cia baisiai klystu ???

ivas
2006-11-13, 02:35 AM
tau imete nuoroda, kurije yra nuoroda O:) ir dar neaisq :ploju:
tai va zmogai raso, kad geriau butu ne monoblokas, o 2 kanalu stipras
kokybes ir kainos atzvilgiu.
monoblokai skirti valinti( gerai varzybom spl..., jie te palaiko iki 1omo,o su tiek kokybes nedaug)

Darka
2006-11-13, 11:20 AM
Paprastai aiškinant-jei tavo subas yra 4Ohm,tai pilnai užtenka ir dvikanalio,bet jei dvi ritės po 4Ohm,tai jas sujungęs gauni 2Ohm.O prie tokios apkrovos nekiekvienas dvikanalis dirba tiltu,o tie kurie dirba ir kainuoja.O monoblokui tai normali apkrova.Pagrindiniai monoblokų pliusai ir yra žemos apkrovos laikymas,didesnė galia,mažesnės energijos sąnaudos(ypač D klasės-skaitmeninių) ir dažniausiai esantis visas paketas reguliavimo skirto tik bosui(geresni žemo filtrai,subsonikas,fazės reguliatorius,kartais net parametrinis žemo ekvalaizeris).Bet čia tik pvz.Perkant stiprą reikia atsižvelgt į patį subą,jo galią ir kokybės reikalavimą,nes nekiekvienas ir dvikanalis kokybiškai valdo subą.

darializ
2006-11-13, 04:44 PM
Paprastai aiškinant-jei tavo subas yra 4Ohm,tai pilnai užtenka ir dvikanalio,bet jei dvi ritės po 4Ohm,tai jas sujungęs gauni 2Ohm.O prie tokios apkrovos nekiekvienas dvikanalis dirba tiltu,o tie kurie dirba ir kainuoja.O monoblokui tai normali apkrova.Pagrindiniai monoblokų pliusai ir yra žemos apkrovos laikymas,didesnė galia,mažesnės energijos sąnaudos(ypač D klasės-skaitmeninių) ir dažniausiai esantis visas paketas reguliavimo skirto tik bosui(geresni žemo filtrai,subsonikas,fazės reguliatorius,kartais net parametrinis žemo ekvalaizeris).Bet čia tik pvz.Perkant stiprą reikia atsižvelgt į patį subą,jo galią ir kokybės reikalavimą,nes nekiekvienas ir dvikanalis kokybiškai valdo subą.

pagaliau atsirado zmogus kuris zmoniskai paaiskino .. dekui..

TiesTo
2006-11-13, 10:12 PM

na dėkui už šia info :supz: o tarkim sūbas Alpine SWR 1242D (2om + 2om arba 4om + 4om). tai prie ko geriau? 2kanalų ar monobloko? ar tarkim ir tas pats SWR 1222D (2om + 2om). kurį prie kokio stipriaus būtų geriau jungti? :smt017

ivas
2006-11-14, 01:16 AM
viskas nuo pinigu, poreikiu. nuo pacio boso apiforminimo ir t.t.

TiesTo
2006-11-14, 02:58 PM
ne apie tay čia... aš apie pajungimą. Vienas sūbas 2+2 kitas 4+4 omai tai ir klausiu korį prie kokio stipriaus geriau jungti? Tarkim prie 2kanalų stipriaus kuris geriau būtų? :smt017

Darka
2006-11-14, 04:22 PM
Jei reikia tiltuot,tai geriau 2+2Ohm,jei stipras galingas,tai galima ir netiltuot jungt rites nuo atskirų kanalų.Nu variantų begalė.Mano nuomone geriausia daryt taip,kad stipras grotų ant 4Ohm apkrovos ir duotų reikalingą subui galią,nes geriausias kokybės santykis.

ivas
2006-11-14, 05:35 PM
as ir uz 4omus arba jei iseina ir daugiau. :smt023

bronsas
2006-11-14, 06:21 PM
kazkur raset kad negalima subui duot pilnos dazniu juostos, o tai kas tada nutiks, ar jam nesweika, ar garsas lievas bus?

lanys
2006-11-14, 08:59 PM
Bent jau pas mane nuo 150 hercų, tai baubia, kaip kino teatras :D O ties 300 atrodo, kad jis iššoks iš tos gėžės. Apie skambėjimą nutyliu.

bronsas
2006-11-14, 09:58 PM
blempa o as kaiptik, savo LP reguliatoriu atsukau iki 300 hz, nes kitaip nesigirdi subo, vis mazinant dazni tyleja subas ir nebelieka boso, kame reikalas?

lanys
2006-11-14, 11:24 PM
Tai gali bass boostą padidint.

Beje, nėr ko norėt iš magnat the rock 800 :)

Pas mane toks pat ant boso pajunktas, bet kai tik bus pakankamai finansų, tai iškart jį keisiu... :smt017

bronsas
2006-11-15, 07:53 PM
o kuo jis tau tox prastas, siap manau kad puse welnio uz tokius pinigus tas magnat, vistik geriau nei bosman ar reveland...

lanys
2006-11-15, 07:58 PM
Aš ir maniau, kad jis pusė velnio, kol nepaklausiau kitų stiprekų.

Beje, magnato manuale rašo, jog maitinimo laidas turi būt 16 kwadratų. O pardavėjas sakė, kad tas lizdas, kur tvirtinasi laidas, yra max 10 kwadratų laidui. (Gal jis melavo, bet kam jam meluot, kai prekiauja Magnatu) :D

bronsas
2006-11-15, 08:27 PM
[quote=lanys link=topic=4656.msg47062#msg47062 date=1163613507]
Aš ir maniau, kad jis pusė velnio, kol nepaklausiau kitų stiprekų.

o ar klausei ka is makmaku ir revelandu?
jo, tai ten raso kad 16 kvadratu minimum, bet tai gi nelogiska, juk laidus ne iki kambario tempsi. nu bet matyt ten chebra su didele atsarga parase...