View Full Version : patarkit dėl akumo laidų
patarkit el. energijos klausimu pas mane nukirpti maitinimo laidai nuo akumo, tai ar juos apsimoka sujunginėti, man atrodo geriau būtų naujus nusipirkti
tipo ir + ir -? nu minusa tai lengva pasikeist, su + tai nezinau, gali but sunkoka, nes net neias kur jie te nueina, bent jau pas mane.
abu nukirpti. sujungus bijau, kad kai truputį užsioksiduos, kad neprasidėtų svarkės efektas :smt021
TiesTo
2006-11-13, 12:10 PM
taj dėk ant + toje vietoje saugiklį(ir geras sujungimas ir apsidraudimas) jei tinkama vieta, o minusą taj gali ir pasikeist, gi ji nuo belenkur gali pasiimti(jei į stiprą)
desperad
2006-11-13, 01:54 PM
tai pliusas į starterį ar stiprintuvą nukirptas? Jei į starterį, tai saugisklio geriau tu ten nedėk, bus įtampos kritimas...
buna pirkt klemos, kur ikisi ir prisuki :smt023
tai pliusas į starterį ar stiprintuvą nukirptas? Jei į starterį, tai saugisklio geriau tu ten nedėk, bus įtampos kritimas...
į starterį
tai te pakeiti kitu laidu ir viskas.as tai isvis nuo generatoriaus i akuma storesni laida tiesiai atvedes, kad maziau kristu itampa.
kur tokių laidų galima ieškoti, kai nereikėjo tai niekur jų ir nemačiau
audio aparatos pardese, senukuose...
koks tas saugisklis? kuo jie skiresi?
desperad
2006-11-23, 10:37 AM
koks tas saugisklis? kuo jie skiresi?
Sorry, įsipynė s raidė greit spausdinant, norėjau parašyti saugiklio... O:) Geriau kaip Ivas sakė pakeisk laidą storesniu, pas mane nuo generatoriaus iki akumuliatoriaus atvestas 25 kv laidas, voltmetras pradėjo kokiais 0.2-0.3 volto daugiau rodyti... Bet reikia gerai sulytuoti laido antgalį, kur į generatorių ar starterį jungsis.
Jei norisi paprasčiau galima autolaužyne nusipirkti originalų laidą ir pakeisti, bet pirmas variantas geresnis.
sarkys
2006-11-26, 02:23 PM
idomumo deliai klausinejau destitoju, koks kontaktas geriau ar sulituotas ar presuotas.tai kazkodel sake kad geriau presuotas. idomu kokios bus jusu nuomones ?
lanys
2006-11-26, 02:57 PM
idomumo deliai klausinejau destitoju, koks kontaktas geriau ar sulituotas ar presuotas.tai kazkodel sake kad geriau presuotas. idomu kokios bus Jūsų nuomones ?
Tikrai įdomu kodėl :smt017
sarkys
2006-11-26, 03:11 PM
nelabai pamenu kuom jis argumentavo, savo atsakyma. reiks dar perklausti jo. cia gal tik jo nuomone. o kaip istikruju yra tai velnias zino O:)
nu lituotas gali oksiduotis greiciau