View Full Version : Greitas. Dinamiskas. Grojantis.
Koks sub'as tiktu i vw corrado? Nereikia man,kad pustu,nereik slegio. Reikia grojancio sub'o,o svarbiausia greito. Klausau techno,techelectro,taigi siai muzikai tai svarbu. Investicija butu apie 3k,bet cia ir stiprintuvui,montuotojui.
Tarkim is jbl gti klases,ka manot. Arba ground zero vidutiniokas tarkim gzhw 30x?
nu su tiek lt gali ir i fimele kreiptis,nes vistiek vien boso negana, reik dar gerai ir apiforminti
suprantu,kad nuo sumontavimo priklauso 50%,bet i firma jau prabanga,geriau siaip zmogu ne sudaranki susirast. O del sub,gal kokiu patarimu turit. O del ground zero suklydau-nejautrus jis labai,o kainuoja 200€-neverta.
Aiwaras
2006-11-15, 01:28 PM
Tavo muzikai/reikalavimam turėtų tikti garsiukas su aukštesniu rezonansu, mažesne pakabos eiga, lengvesniu difuzorium. Kitaip sakant venk šių parametrų kraštutinumų. Subų besipuikuojančių super duper žemu rezonansu, extremalia pakabos eiga. Toki bus orentuoti į slėgį. Ne taisyklė, bet tendensija yra.
Aciu uz patarima. Gal galetum kelis modelius parasyti kuriais galeciau dometis? Rms apie 600 butu per akis (tik ne banpass'e).
zavas
2006-11-16, 04:56 PM
Tai gal naudok koncertinius garsiakalbius? Galesi tuo paciu isibegejimu ir aplinkinius pasiurptinti... ir bosas bus kaip klube... tik neaisku kaip masinoje koncertinis grotu...
ttadaz
2006-11-16, 05:11 PM
na gal koncertinai tegul ir koncerte groja :smt020
Artūras S
2006-11-16, 05:44 PM
suprantu,kad nuo sumontavimo priklauso 50%,bet i firma jau prabanga,geriau šiaip zmogu ne sudaranki susirast. O del sub,gal kokiu patarimu turit. O del ground zero suklydau-nejautrus jis labai,o kainuoja 200€-neverta.
Turėtumei visus šituos klausimus spręsti su "šiaip žmogumi nešūdarankiu" O:) Apie garsiakalbius reikia šiek tiek išmanyti ir montavimo kainos pas tokius instaliuotojus paprastai būna ne pačios žemiausios.Natūralus dalykas.
Aisku supratau. Na bet cia viskas po nauju metu bus, reik pinigu pasitaupyt... Cia tik siaip db bandau is jusu naudinga info ismust (:
atrodo nusimato 18_2_100v
aišku supratau. Na bet cia viskas po nauju metu bus, reik pinigu pasitaupyt... Cia tik šiaip db bandau is Jūsų naudinga info ismust (:
daug temu isnagrineta , vertetu pasiskaitineti labiau, daug klausimu atkris.
As klausiu konkretaus subwoofer'ģo modelio. Jei expertams nesunku,tai gal galetumet brukstelt keleta kurie pasizymetu anksciau isvardintomis savybemis. (Apie 600wrms, apie 1,5k lt). Is anksto aciu.
andrius
2006-11-18, 04:05 PM
ne profas...bet patart galiu,pagal tawo reikalavimus jbw10gti ... statyk jbl w12gti...nu ten ne 600rms o 700rms-4000peek...patariu delto kad pats jeis domejausi ir visi labai juos giria...galingas,gerai ir brangus subas:) nors uz tavo lt isheitu ir W15... :smt023
Juk pacioj pradzioj sios temos parasiau,gal ka is jbl gti serijos? Nu vadinasi mano nuomone sutapo. W10 mazoka,w12gal... W15 nu butu neblogai...tik monoblokas jam kainuos daugiau nei pats sub'as. Jauciu reiktu arba jl audio arba poweramper,ar as klystu?
Artūras S
2006-11-18, 08:47 PM
15 colių subai dažniausia būna patys greičiausi. O:) ir atitinka reikalavimus :greitas ,dinamiškas,muzikalus. :smt021
Teiravausi e-pastu del jbl'u tai w15 nuo w12 skiriasi tik 80lt,nesamoene,gal suklydo jie (:man pateike 1540 ir 1620 kainas,dar zadejo nuolaida. tarkim issirenku
W15. Jam geriau dvikanalis tiltu ar monoblokas? Gal galit patart kaip stipra issirinkt..
Artūras S
2006-11-19, 07:33 PM
Aišku geriausia monoblokas tik ne digital .Tačiau tu klaidingai suformulavai savo pageidavimus.Rašei ,kad slėgio nereikia o renkiesi 15colių subą kuris visada groja šiek tiek aukščiau negu 12colių ir turi pagrindinį pliusą -jautrumą.Kitaip saknt jie "pučia".Tai kyla klausimas ko tau reikia iš tikrūjų ,manau nesi pats išsiaiškinęs iki galo. O:)
15coliu-greitesni stai kas man svarbiausia. Gali ir papusti nieko blogo(: noriu sub'o: 1. Kuo greitesnio. 2. Su gera dinamika. 3. Muzikalaus.
Aiwaras
2006-11-19, 09:27 PM
Blin aš jūsų abejų nesuprantu.
tech
15" subai greitesni už 10" ar 12"??? ka čia kalbi, kas tau taip sakė?? Jei ką tai šitie Artūro žodžiai buvo ironija "15 colių subai dažniausia būna patys greičiausi. ir atitinka reikalavimus :greitas ,dinamiškas,muzikalus. "
Nori greito boso tai dėk 10", nori dar ir galios tai dėk du 10".
Artūrai S
"renkiesi 15colių subą kuris visada groja šiek tiek aukščiau negu 12colių ir turi pagrindinį pliusą -jautrumą"
Ar čia tu sakai, kad 15" subas turi aukštesnį rezonansinį dažnį nei tokios pačios serijos 12" ir kad 15" jautresnis nei 12" ??
Vat ka reiskia naujokuj uzduoti klausima (:
Artūras S
2006-11-19, 10:07 PM
Aiwaras.Labai sunku paaiškinti žmogui kuris nelabai gaudosi apie garsiukus.Turiu mintyje ne tave.Dažniausia 12colių subai groja tolygiau negu 15colių.Bet pučia geriau 15 nes jie tam ir skirti.Rezonansinis dažnis gali būti ir 18cm garsiakalbio žemesnis negu 30cm garsiuko.Pvz Scan speak 18cm ,kur stovi pas mane Fs yra 25hz kai tuo tarpu 12 colių subui tai yra pakankamai žemas rezonansas.Mano pavizdys buvo paviršutiniškas tam kad mažiau suprantančiam žmogui būtų lengviau suprasti kas norėta pasakyti.Jei jį užversi informacijos lavina jis liks nieko iš viso nesupratęs.
Aiwaras
2006-11-19, 10:27 PM
Vat ka reiskia naujokuj uzduoti klausima (:
Nu tu nenukabink nosies. Matai viskas rutuliojasi gerai. Naudingos info gauni ;) Nepadarysi klaidos.
Aiwaras
2006-11-19, 10:30 PM
Rezonansinis dažnis gali būti ir 18cm garsiakalbio žemesnis negu 30cm garsiuko.
Sutinku ir tikrai nesiginčinu. Aš specialiai ir pažymėjau, kad kalbant apie vienos serijos garsiukus. Tarkim Alpine SWR ar Hertz HX ir panašiai.
Tai pradedam nuo pradžių. Tai kokio iš tikro nori subo tech? Tavo muzikai tikrai reikia kaip tu sakai greito, dinamiško aš sakyčiau kietesnio braižo subo.
Jus man kaip naujokui rasote taip,lyg butu svetima kalba. Norint perprast reikia enciklopedijos (: bet po truputi,tikiuosi perprasiu.montavimui stiprui ir sub- 3k lt. Reikia tu savybiu + ~600wrms. Muzika:techelectro,techno,schranz,hardcore-agresyvi muzika
Artūras S
2006-11-19, 11:10 PM
kad gražiai grotų užtenka 4*50W RMS prie 4ohm.Garso pilnos akys net tildyti reikia.Jei nori galingo subo tada w reiks daugiau.Norint pilnai užmaitinti 600W subą ir dar komponentus pradedama kalba apie tai koks generatorius stovi automobilyje ir ar tokie vatai yra realu nekeičiant generatoriaus,ir ar to iš viso reikia.
Aiwaras
2006-11-19, 11:23 PM
Gerai Artūras sako, pasidomėk kiek tavo generatorius gali duoti srovės ir atmetus lempas, pečiukus kek gali realiai turėti vatų. Gal tu be reikalo kalbi apie tuos 600W RMS. Nesinervuok, kad nesiūlom kažkokio konkretaus modelio. Pradėkim nuo pradžių, išsiaiskinam kiek realiai tu gali turėti vatų. Aš tikrai nžn koki generatoriai stovi korado, pasidomėk pats ir parašyk.
Tai kiek suprantu tokia sistema kaip ir reikalauja bent 1.0F kondesatoriaus itampai palaikyti? Ar as vel klystu? P.s. 4x50 mazoka(bent jau man), noretusi kazko daugiau. 2p.s. 2 sub'ai?montavimo kaina dvigubeja? Tarkim 2 10' sub,turetu ir greicio ir galios
Aiwaras
2006-11-19, 11:29 PM
Manau tu nežinai kas yra 4x50W. Nu bet nesiveliam į beprasmį ginčą.
Ar kaina smarkiai padidės priklauso nuo to kokio lygio instaliacijos nori. Jei tau nereikia, kad būtų į sparną įmontuotas, ar dar kokių mandrumų tai kaina nesikandžios. Dedi į paprastą medžio dėžę, pritvirtini prie kėbulo ir bus gerai. Už 3kLt tikrai įmanoma
Artūras S
2006-11-20, 04:00 PM
Už tokią kainą bus prastai. O:)
Daugiau negaliu sau leisti,juk ir taip 3k jau sis tas.
Darka
2006-11-20, 08:09 PM
Baik Artūrai juokaut O:)Juk žmogus dar ir tėvus parduos betaupydamas :smt044
Artūras S
2006-11-20, 08:21 PM
Tokiu atveju atsisakyčiau subo.Norint pavalgyti galimi du būdai:
1.Galima už 10lt prisikišti spurgų.Bus labai daug ,bet taip pavalgęs nekaip jausiesi.
2.Galiima už 10lt pasiimti nedidelį ir neblogą kepsniuką.Bus gal nelabai daug ,bet pavalgyta būtų skaniai.
Aš rinkčiausi antrą variantą.Ką rinktumėtės Jūs?
nori pasakyti,kad geriau isvis be subo negu jis(sub + stipras + montavimas) uz 3k lt? Juokinga. Cia sita suma tik sub'ui. Priekiniai akustikai dar 2k dadeciau,nu ir dar 1k jau viskam sumontuot.Tai gautusi mazdaug.Montavimas1,5k. Akustika3k. Stiprai1,5k.
Artūras S
2006-11-20, 09:19 PM
Noriu paskyti kad geriau mažiau bet kokybiškiau ,ir dar noriu paskyti kad internetiniuose pokalbiuose vis tiek neišsiaiškinsi kas yra geriausia.reikia viską paklausyti gyvai ir tada baigiasi samprotavimai ir spėliojimai.Tiesiog girdi kas gerai ir kas blogai.Už 5-6-7-8-9klt.....galima padaryti "truputį" grojančią sistemą.Gal net ir daugtaškio nereikia.
Aiwaras
2006-11-20, 10:02 PM
Gazdini Artūrai žmogų O:) Matuodamas savo kalibru (jei taip galima išsireikšti). Tu kaip visada maksimalistas iki kaulų smegenų.
Žvelkim į viską racionaliai: subo diapazonui įgarsinti, 3kLT daugiau nei pakanka. Neprašė tech sukomplektuoti jam visos sitemos, o tik žemų dažnių dalį sukomplektuoti.
Nu uz 10klt,tai as ir Lenina is numirusiu galeciau prikelti (:cia chebra roka klauso su popieriniais tviteriais, klasika per ivolgas,o populiariausias sub'as typeR.Beje patys expertaj minejo,cituoju 'nuo 1klt jau beveik visi komponentai gerai groja'
Vilmantas
2006-11-21, 01:17 AM
Kas liecia bosa, jau geras pasirinkimas yra 2x12 deti bosus...Kaip deti i palange ar kaip kitaip , pacio reikalas...Valins, pamatysi...Reiketu tau paklausyt kaip grajina kokia tai sistema su skirtingu skaicium bosu...Susidarytum vaizda...... :smt020 :smt023
Aisku. Reikia paciam paklausyt,kitaip nieko nebus. Bet jej deti du,tai uztektu ir po 10, kiek supratau is jusu pasakojimu,taj jie ir greicio daugiausiai turetu.
Tarkim 2x300wrms fr-86db, 10".
Aiwaras
2006-11-21, 10:10 AM
Bet jej dėti du,tai uztektu ir po 10, kiek supratau is Jūsų pasakojimu,taj jie ir greicio daugiausiai turėtų.
Tikrai taip.
Artūras S
2006-11-21, 10:40 AM
Kuo mažesnis garsiukas ,tuo greitesnis.Kiek ir kokių dėti turi nuspręsti pats.kuo daugiau garsiukų tuo daugiau slėgio.Man asmeniškai daug slėgio nereikia.Teikiu pirmenybę tikslumui ir greitumui.
Rei rinkciausi Ground Zero® gzhw 25x (25cm,mounting depth-14,9cm, power handling- 600w, impendance- 3,6Ohm, spl-84,5dB, fs- 25,1Hz)gamintojas rekomenduoja deti i fazikine deze(41l)Jei deciau tokiuos du,gerai sumontuoti jie butu-greiti?dinamiski?muzikalus?
shefukas
2006-11-21, 02:07 PM
Paskaityk emaila :)
Artūras S
2006-11-21, 06:48 PM
Gazdini Artūrai žmogų O:) Matuodamas savo kalibru (jei taip galima išsireikšti). Tu kaip visada maksimalistas iki kaulų smegenų.
Žvelkim į viską racionaliai: subo diapazonui įgarsinti, 3kLT daugiau nei pakanka. Neprašė tech sukomplektuoti jam visos sitemos, o tik žemų dažnių dalį sukomplektuoti.
Supratau ,kad už 3klt reikia viską padaryti.Neatidžiai perskaičiau.Ir kartais nieko blogo adrenalinas. O:)
Taip ir galvojau,kad kazkas ne taip. Dabar ramiau.
Aiwaras
2006-11-21, 07:00 PM
Rei rinkciausi Ground Zero® gzhw 25x (25cm,mounting depth-14,9cm, power handling- 600w, impendance- 3,6Ohm, spl-84,5dB, fs- 25,1Hz)gamintojas rekomenduoja dėti i fazikine deže(41l)Jei deciau tokiuos du,gerai sumontuoti jie būtų-greiti?dinamiski?muzikalus?
Nesu klauses šio subo, bet pagal parametrus ir konstrukciją jis nepanašus į greitą ir dinamišką :)
Taip atrodo, kad tavo klausa/protas nori dinamiško ir muzikalaus, bet akys ima viršų ir traukia link blizgučių, įspūdingos išvaizdos ir panašiai.
P.S. aš pačioj pradžioj rašiau koki greito subo požymiai, bet turbūt jau pamiršai.
manttys
2006-11-21, 07:01 PM
Na cia patyrusiu kaip matau apsilanke, tai as gal ta proga irgi pasiteirausiu ;) Ateity nusprendziau rinktis tarp 2 variantu:
1. 2xjl 12w3
2. 1x jl 13w6
Auto sedanas, tas su uzdara deze nelabai kas iseis. Tad ko gero reikes vented arba bandpass. Taigi, kas geriau is siu 2 variantu, jei norima optimalaus kokybes/slegio santykio? Muzika siuolaikiska, ritminga. Originaliu cd grovas manau nematys.. Buciau labai dekingas, jei kas galetu argumentuotai issakyti svo nuomone :)
Artūras S
2006-11-21, 07:13 PM
Apie JL komentarų neturėsiu nes nečiupinėjau.Iš išvaizdos atrodo normaliai.Esu daręs pvz su Peerless 10" į Mazda 626.Gavosi greitutis bosiukas fazikinėje dėžėje.
Aiwarai, juk ground zero blizguciai ne isvaizda bet muzikos prasme,jie sub'uose lyderiai amerikoj ir vokietijoj. Apdovanojimus ir gerus testu rezultatus atsibostu ir vardint. Tu negirdejes kaip jie groja,tai kaip gali is isvaizdos spresti?
Aiwaras
2006-11-21, 07:53 PM
Matai tech aš jo neteisiu, o tik pasakau savo nuomonę. Tai visiškai teisėta.
O prizus galima laimeti ir už slėgį ir už gera slegio/kainos santykį.
Beje aiwarai,kaip naujokiui man ten nelabai suprantama. Gal gali parasyti dar karta i ka tureciau atsizvelgti rinkdamasis greita sub'a,tik dabar siek tiek aiskiau,issamiau-jeigu nesunku. Is anksto aciu (:
Artūras S
2006-11-21, 08:15 PM
Tavo muzikai/reikalavimam turėtų tikti garsiukas su aukštesniu rezonansu, mažesne pakabos eiga, lengvesniu difuzorium. Kitaip sakant venk šių parametrų kraštutinumų. Subų besipuikuojančių super duper žemu rezonansu, extremalia pakabos eiga. Toki bus orentuoti į slėgį. Ne taisyklė, bet tendensija yra.
DV-ART
2006-11-22, 01:42 PM
O:) O:)Pasakysiu savo nuomone O:).Uzsirovei ant dvieju HI'ENDciku O:) O:).,o as siulyciau,pora subuku,kaip mineta .Prie ju kuklus priekis ir sioks toks galas,garso atveju. Ir galesi baldielinti kiek sirdis leidzia!!!! :supz: :supz:
Prituriu tau,nes as neikart sioj temoj neminejau,kad man turi buti gerai. Tik paprasciausiai noriu isspausti kuo didesne nauda investuodamas-juk cia normalu. Expertams-gal galite parasyti pora konkreciu sub modeliu,kurie atspindi visa tai. Thanks a lot
Artūras S
2006-11-22, 07:29 PM
Na DV-ART irgi šiek tiek teisus, bet temos autorius turi pats rinktis ar klausyti diapozoną iki 100Hz kurį propaguoja DV-ART O:),ar tą kuris yra maždaug 20 kartų didesnis ir kurį propaguojame mes su Aiwaru. :smt020 O:)
DV-ART
2006-11-23, 04:53 PM
Jo mes SPL'cikai tai megstam,bet geriausiu atveju atlaikom koki pusvalanduka O:) O:) O:) po to kaput!!!! Nebera nei muzikos, nei ausu.
Na spl'cikai tai cia jus ne is tos parapijos kaip as :-D man tik reikia greituku keliu bosiuku ir fsio. Automobilio surinkinet po kiekvieno pasiklausymo nesinori. P.s. Tai gal parekomenduosit koki sub?
Artūras S
2006-11-23, 07:33 PM
Aš tai kaip visada rekomenduoju gerus priešbosius vietoje vidutinio subo ir vidutinių priešbosių.Pinigais net ir pigiau gaunasi. O:)
Aiwaras
2006-11-23, 07:42 PM
Artūras parekomendavo Peerless ;)
Aš prie jo pasiūlymo prisidedu. Dar į svarstomų sarašą įtraukčiau Helix HXS 1006 MK II, Alpine SWL-1042, Rainbow pagal kišene kaip pvz.: Profi 8"
Aiwaras
2006-11-23, 07:45 PM
Aš tai kaip visada rekomenduoju gerus priešbosius vietoje vidutinio subo ir vidutinių priešbosių.Pinigais net ir pigiau gaunasi. O:)
Kalbant apie apatinį registrą Man tai labai priimtina konsepcija: stiprūs priešbosiai priekyje ir gale subas grojantis tik gryną subo diapazoną. Tech atveju turbūt užtektų tik priečbosio. Susidėtų už tuos tukstančius y priekines duris 20tukus tai nereikėtų jokių subų :supz:
DV-ART
2006-11-23, 07:47 PM
Tik kodel cia helix mk2,as asmeniskai juo nusivyles. Tikrai uz tokius pinigus galetu groti geriau!!!
Susimeciau isvis (: tai gal daryt taip, det gerus is didziosios G priesbosius uz visus lt ir kada ateiti isimest sub. Nu reik mastyt. o geri priesbosiai,tai cia kokie? 20ukaj,kajp as juos i tas duris ykisiu...gal 16 uzteks,uz 2k gerus paimciau?
Artūras S
2006-11-23, 08:39 PM
Scan-speak ir 2klt nereikia užtenka 1,2klt.ir jie ne 20cm bet 18cm.
Aiwaras
2006-11-23, 08:53 PM
Tik kodel cia helix mk2,as asmeniškai juo nusivyles. Tikrai uz tokius pinigus galetu groti geriau!!!
Tu sakai tu žinai ;)
skan-speak dar ir labai zema diapazon kabina-cia jau pliusas. O su jais koks stiprintuvas "draugauja"? Lempinis butu lb gerai,taip? Butler audio-jis ne visai lempinis kiek girdejau,rusijoj forume skaiciau,tipo komponentas puikus pasirinkimas.
Artūras S
2006-11-23, 09:23 PM
Su lempom daug kas draugauja. :smt020
Bet is esmes lempiniai duoda naturalu garsas,bet daugiau skirti klasikai ir visukiems instrumentalams,o elektronine muzika jauciu butu bedoj. Nors jei as vel eiliny kart klystu,tai noreciau toki isigyti. Kiek uz 2kanali 2x100 atsilenkciau?poweramper
Artūras S
2006-11-23, 09:58 PM
Eilinį kartą klysti.Power Amper kiek žinau Lietuvoje nebėra.
Heh,vat ir jus klystat Arturai.(: E-prekyba hela.lt parduoda 2kanali,tik kaina mane zudo(2,5klt) Vat jei kos zmogelis naudota pasiulytu susimastyciau.Beje cia ne esme,o lempiniai kaip ten su tom klasikom ir electronikom?Ar jie viska svariai groja?(:
Klausimas Arturui S: Kokie konkrečiai tie scan-speakai ir kokiu aukštadažniu prie ju reikėtų? Na, ir apie krosus butu gerai šiek tiek info:)
EXONN
2006-11-23, 10:29 PM
Tech, o tu paimk ir pasiskambink ir pasidomėk ar tikrai gali užsisakyt... nes daugkur ir arizonos kataloguose yra ;)
Vat skambint nebandziau,gal tu ir teisus. Bet noretusi tokio daigto.
lanys
2006-11-23, 11:19 PM
Žmogui prie elektro/bumčiko siūlote lempinį stireką?
Nu čia įdomus, įdomus sprendimas :smt017
Aiwaras
2006-11-24, 12:00 AM
Nesiūlom, pats žmogus nori.
Tikrai man nieks nesiule.(: bet ir pats buvau girdejes kad elektronikai jie netinka. Mazdaug apsisprendziau, kaip sako Arturas-nevalgysiu spurgu-geriau isimontuosiu gerus priekinius komponentus ant gero subo.1,5k kompo+1,0k stipras+0,5k montavimas.taskas
Artūras S
2006-11-24, 07:39 PM
Labai smagu ,kad nuomonė dėl spurgų sutapo. :smt023
Paskutineje zinuteje,turejau omeni -gerus komponentus,ne ant gero subo,o ant gero stipro- (: taigi teks igarsinti prieki,bagazine dar palauks kol papilnes kisenes (: Arturai,cia sportiniu interesu, scan-speak(koks stipras jiems tinka?firma ir t.t.) Aciu.
Klausimas Arturui S: Kokie konkrečiai tie scan-speakai ir kokiu aukštadažniu prie ju reikėtų?
jo idomu ką pataria juk ne vienas modelis
Artūras S
2006-11-24, 08:19 PM
Pas mane Genesis ,bet reiktų geresnio pvz Power Amper su lemputėm pradiniame kaskade.Audison VRx ,Dimension (tie kur su suktukais panašiais į lempas).Labai gerai tinka "samopalai". O:)
Tech atvėju imčiau tik jl12w6v2,tai subas kuris ne tik muzikalus ,bet ir pumpuojantis,tavo muzikai labai tiktų.Kiti focal utopia ir phase aliante ,bus gal ir muzikalesni ,bet tikrai neturės tiek slėgio.
Stiprus kabinčiau du dvikanalius,kad w6 normaliai užmaitintų,nes jis watus labai mėgsta,400-600rms jam pats tas.
Akustika ,apie scanus negalvok jei negali išskirt bent 2k ,nes vien du priešbosiai 1200 kainuoja ,o kur dar jo lygy atitinkanti piščialka +krosas... Paimk kokius focalus k2p 1500lt berods, labai gerai priešbosis tvarkysis su tavo muzika.
Apskritai Tavo muzikai reikia kuo daugiau db (proto ribose),nes tokia muzika tikrai nesiklauso nuo vieno 10"
Jei klausyt ramesnę viskas verstūsi aukštyn kojom...
+negalvok kad tau instaliuos viską už 500lt,firmoj ir su 1500 neprasisuktum ,jei skaičiuot subo dėžę,podiumus ,laidus...
Pamiršau pridėt IMHO,bet tai kai pats patyręs savo kailiu ką reiškia klausyt elektronine muzika,tai turiu savo nuomone...
Dekui uz issamu atsakyma Push,tikrai visa tai turesiu omeni. Vat man ir buvo svarbu,kad kazkas isreikstu savo nuomone,butent ka deretu rinktis siai muzikai. (:
Artūras S
2006-11-24, 10:02 PM
Labai gerai viskas stojasi į savo vietas paklausius ir palyginus įvairias sistemas gyvai.Ta kur groja gerai paprastai visi tai pripažįsta.Čia forume kiek žmonių tiek nuomonių.Reikia klausyti ir lyginti gyvai.Aišku tai atima daug laiko, bet tai yra objektyviausia.
Labai gerai viskas stojasi į savo vietas paklausius ir palyginus įvairias sistemas gyvai.Ta kur groja gerai paprastai visi tai pripažįsta.Čia forume kiek žmonių tiek nuomonių.Reikia klausyti ir lyginti gyvai.Aišku tai atima daug laiko, bet tai yra objektyviausia.
Klausyt beabejo objektyviausia,bet kur tokią galimybę gausi? Mano nuomonė paprasta,sunki elektroninė muzika be slėgio ir žemų natų yra nieko verta.
Artūras S
2006-11-24, 10:23 PM
Sistema turi atkurti garsą kuo arčiau to kas įrašyta.Kas iš to kad ji gros tik elektroninę muziką?Muzikoje yra ir kitų stilių.Sunkiausia instaliuoti tą sistemą kuri sugeba pagroti bet kokį stilių teisingai.Jeigu sistema gros tik elektroninę muziką tai ji bus prasta.
.
Klausyt beabejo objektyviausia,bet kur tokią galimybę gausi? Mano nuomonė paprasta,sunki elektroninė muzika be slėgio ir žemų natų yra nieko verta.
[/quote]
Viskas ką parašei yra apvalu.Apie kokį slėgio kiekį kalbame?Kas liečia žemus tai geroje sistemoje jie girdisi tik priklausomai nuo garsiakalbių gali būti skirtingas slėgis.Sugebėjimas atkurti žemai ir slėgis yra du skirtingi dalykai.Daug kas juos maišo.
Sistema kuri puikiai grotu electronine muzika-man butu gera. Nes grotuvas kitokio cd ir nematys. Juk ne siaip sau kisu lt, viskas is meiles muzikai. Ir jei zmogus sako "klausau viska"- tai jam ta muzika maziausiai rupi, nes viska galima tik toleruoti.
Artūras S
2006-11-24, 11:13 PM
Gera muzika visiškai nepriklauso nuo stiliaus.Šitą teiginį žinau tvirtai.
Tikrai taip. Tik siuo atveju noriu kad sistema grotu kuo galima agresyviau,nesiruosiu del kitu muzikos stiliu visko svelninti.
Artūras S
2006-11-25, 10:53 AM
Tikrai taip. Tik šiuo atveju noriu kad sistema grotu kuo galima agresyviau,nesiruosiu del kitu muzikos stiliu visko svelninti.
Matau nelabai žinai ką reiškia agresyvi sistema.Greitai pavargsi jos klausydamas.Sistemą turi būti malonu klausyti ir ji turi būti švelnoka.Kitaip sakant švelniai pūsti turi.Tokia mūsų prigimtis. O:)
Sistema turi atkurti garsą kuo arčiau to kas įrašyta.Kas iš to kad ji gros tik elektroninę muziką?Muzikoje yra ir kitų stilių.Sunkiausia instaliuoti tą sistemą kuri sugeba pagroti bet kokį stilių teisingai.Jeigu sistema gros tik elektroninę muziką tai ji bus prasta.
.
Viskas ką parašei yra apvalu.Apie kokį slėgio kiekį kalbame?Kas liečia žemus tai geroje sistemoje jie girdisi tik priklausomai nuo garsiakalbių gali būti skirtingas slėgis.Sugebėjimas atkurti žemai ir slėgis yra du skirtingi dalykai.Daug kas juos maišo.
[/quote]
O mano pasiūlyti variantai skirti tik elektroninei muzikai? Tam ir mokami dideli pinigai ,kad galėtų sistema tvarkytis padoriai ir su kitais stiliais.
Slėgio su žemai atkuriamais dažniais nemaišau,nes gali žemai groti o valins neypatingai,tokius aš isivaizduoju scan speakus. Apskritai kalbant priekis tokiai muzikai manau turėtų būt su atitinkamais parametrais,kad grotų aukščiau šiek tiek,bet stipriau,antriap gausi žemiau ir "skysčiau", aš neteisus? O subas tvarkysis su žemiausiais dažniais...
Slėgio aišku pagal skonį,bet bent jau MAN elektronine muzika klausyt be nugaros lengvo masažo lygu pornografijai,yapč kalbant apie sunkiąją el muziką,o ne power hit radio... IMHO Yra muzika skirta valinimui-kitą galima ir be daug watų klausyt...
Nors man tai praeitas etapas,vis mažiau elektroninęs muzikos mano repertuare,nu bet vis tiek reikia atitinkamo slėgio (bent 125db) nors tu ką,sakyčiau esu daugiau linkęs i SQL...
Artūras S
2006-11-25, 01:33 PM
Mes paprasčiausiai nesusikalbam.Mano supratimu audiosistemos paskirtis kuo natūraliau ir tikroviškiau atkurti tas kas įrašyta.Todėl reikia ,kad audiosistema sugebėtų atkurti visus stilius.Viskas ,tai ir yra vienintelis reikalavimas gerai audiosistemai.
Rekomenduojamas slėgis muzikos klausymui yra 85-90db.jei klausysi garsiau pastoviai tai neigiamai įtakos tavo klausą.Sistema turėtų turėti galimybę pasiekti 120db slėgį.Šiuo atveju kalbame apie dinamiką.125db tai jau prasideda kalba apie reaktyvinio lėktuvo keliamą triukšmą.Pažiūrėčiau kiek jame išbūtum.
Gerai audiosistemai manau reikia ne 6k, o 20k maziausiai,bet cia ne mano kisenej.. 120dB noreciau turet savo auto,bet pirma turbut gera prieki reiks susidet. P.s. Agresyvi sistema man nenusibostu,zinau ka kalbu,nes man tai patinka. I Like It.
Artūras S
2006-11-25, 03:42 PM
Galima ir už 10klt kažką sugalvoti.
6klt akustikai,stiprintuvams ir montavimui, nu negaliu daugiau skirti,juk ir taip daug(man). Sugalvosiu ir uz tiek.
Artūras S
2006-11-25, 11:52 PM
Tikuosi šitos diskusijos davė bent šiokios tokios naudos apsisprendžiant kokią sistemą darysi. :smt020
Tikrai taip. Labai aciu visiems uz atsakymus.
P.s. Gal teko kam ciupineti Alumapro produkcija? Lb jau juos giria.. IMHO,ALCHEMY 12MXs.. Cituoju 'Imho the best subwoofer's in production(neoficialiai)'
DV-ART
2006-11-28, 04:23 PM
Klausimas!!! Kaip is tikruju turetu groti techno muzika?????
Klasika-suprantu ,Rokas-suprantu,bet del techno???? Gal kiekvienas turi instaliuotis pagal save.Pas mus kaime trys klubai ir kiekviename tie patys gabalai kitaip groja O:) O:) O:).Ir aisku as jau nesneku apie kokybe O:) O:). O gal pats paprasiausias variantas yra pasideti koncertine kolonele ant keleivio sedynes!!! :supz: :supz:
cornolio
2006-11-28, 07:26 PM
Kad muzika elektroninė, tai nereiškia, kad ji kokybiškai grot negali.
Nieko nesupratau ka norejai pasakyti, kaip suprast 'kaip turi grot techno muzika?' kaip yrasyta laikmenoj taip ir turi groti-paprasta kaip 2x2.kada ji groja svariai pats jauti savo ausimis.
Tipo jej man patinka techno tai su gamykliniais klausyt?bullshit.
Dv-Art.Lietuvoje yra tik 1 techno clubas(Vault),o jei tu kaime net 3uose girdi techno,tada kyla klausimas,tu bent nutuoki kas tai per muzika?(:stai tau electronines muzikos gidas po180skirtingu zanru,kad ģsgirdes bum bum nesauktum 'techno'! www.ishkur.com
andrius
2006-11-29, 04:57 PM
Lietuvoje yra tik 1 techno clubas(Vault),mans factory irgi good music:)
Taip sutinku, mans factory gera muzika,bet kas liecia sunkesne electronika,sunkesni techno braiza,tai ten net ne i ta puse (:
DV-ART
2006-11-30, 10:30 AM
o tai tam klube groja taip kaip irase studijoje???? as tai ir klausiau ar zinai kaip turi groti o ne kas ir kokiu formatu irase!!!! bet manau jei pasiklausytom to iraso studijoje ir tavo tam klube tai galvoju ,kad pajaustum ta skirtuma!!!!
Va cia tai suskelei :-D klube niekada neskamba orginalus irasas,mixersiai garsas iskraipomas,keiciamas daznis,greitis..Tam ir reikalingas dj,kad jis savu stilium perteiktu muzika puplikai. Auto ir namie turi skambeti kokybiskai,taip kaip irasyta i cd. (:
Mixersiai*-mixeriais,turntable'ais. Beja tavo klausimo alternatyva mazdaug tokia. 'kaip turi skambet rokas? Turejau 4 gitaras ir visos skambejo skirtingai.' nu juk nesakyk nera logikos (: (:
DV-ART
2006-11-30, 12:01 PM
Tai sustiguok kita karta gitaras O:) O:) O:) O:) O:)
zavas
2006-11-30, 03:51 PM
Zodziu... Mazdaug taip... Bando diskutuoti tie kam svarbu tik bass ir tie kas supranta kas yra garsas ir gaunasi tokie nesusipratimai. Manau tai tema be pabaigos ir be aiskaus tikslio... Mazdaug pasirodyti kas gudresnis...
Beje... Panevezy mano nuomone niekas negroja normalios muzikos... Visur tik balalaikos... O tuo labiau nei viename klube nera normalios aparaturos...
Artūras S
2006-11-30, 07:43 PM
Mixersiai*-mixeriais,turntable'ais. Beja tavo klausimo alternatyva maždaug tokia. 'kaip turi skambet rokas? turėjau 4 gitaras ir visos skambejo skirtingai.' nu juk nesakyk nera logikos (: (:
Per savo audiosistemą pagal tembrą turi atskirti su kuria tavo gitara duotu momentu yra grojama.Jei atskirsi tai gali būti ,kad tavo audiosistema yra visai nebloga.Toks ir yra uždavinys ,kad keturios skirtingai skambančios g. negrotų vienodai.
Man tai aisku. Beje as gitaros niekad taip ir neturejau :-D
Artūras S
2006-11-30, 07:56 PM
Dar nevėlu.Gali pagalvoti apie įsigijimą.
Nerijus R.
2006-12-01, 09:18 AM
O as deciau JL AUdio W6 modeliuka...
AudrunasV
2006-12-01, 10:25 AM
o gal Focal KIT33V2?
Pasirinkimas milziniskas (: tik va kuri...tai klausimas..
AudrunasV
2006-12-01, 10:47 AM
Be jokios abejones.. :ploju: Siandien pasaulyje tiek gamintoju - kad ir sunkoka suskaiciuoti. Tiesiog forume - daug zmoniu, kurie daug girdeje, bet nemontave ar nepirke. Taigi pershasi ishvada - rinktis pagal kaina (vienam ji didele - kitam piguma) pagal uzimama vieta automobilyje, pagal poreikius. Kiekvienas privalo zinoti ko jis nori is garsiakalbiu. O niuansu - gali buti labai daug. Taip kad - nereiktu lyginti automobiliu Volga ir kokio Bentley ( nors ir abu turi po vienodo turio variklius).
Nerijus R.
2006-12-01, 12:07 PM
“...the best sounding subwoofer that I have tested for CA&E.”
"This demonstrates how successful the JL Audio engineers have been in controlling harmonic distortion. The bass guitar notes are forceful and tight. Note shifts are clear with no blooming in the upper bass frequencies like a number of the other subwoofers that I have tested in the past. The detail in the bass line is great. The 12W6v2-D4 has got to be the most linear subwoofer in frequency response that I have tested."
- Eric Holdaway, Car Audio and Electronics, March 2004... on the 12W6v2
W6 jau nepirmas zmogus apibudina,kaip man tinkanciu. Bet nesu jo niekad klauses,reiks paklausyt ir nusprest.
Nerijus R.
2006-12-01, 01:54 PM
W6 jau nepirmas zmogus apibudina,kaip man tinkanciu. Bet nesu jo niekad klauses,reiks paklausyt ir nusprest.
Kaip tai ruosiesi daryti?
Db esu svetimoj saly,paieskosiu distributoriu,gal rasiu.
Nerijus R.
2006-12-01, 02:27 PM
Db esu svetimoj saly,paieskosiu distributoriu,gal rasiu.
Sekmes tau didvyri ;)
Tipo uzsibreziau kazka neimanomo? :-D nerasiu tai nerasiu todel ir rasiau "gal".
Jazzas
2008-03-01, 07:20 PM
Gal galite man patarti su subais:
I kokius rimciau uzmesti aki?
Turiu vieninteli prioriteta: naturalumas, nereikia man jokiu kosminiu RMS, dideliu garsiakalbiu bagazineje ir t.t. klausoma muzika jazz'as, latino, instrumentine ir pan. t.y. muzika atkuriama "gyvais" insrumentais. Automobilis Saab 9-5 sedanas. Kolkas masinoje visa stock'ine aparatura.
Dekoju uz racionalius atsakymus!
Edmas
2008-03-01, 07:33 PM
tuomet kaip pasikeisi priekį gal nereiks žemadažnio išvis? SWX puikiai groja tik ar nekandžios kaina?
Jazzas
2008-03-01, 07:38 PM
tuomet kaip pasikeisi priekį gal nereiks žemadažnio išvis? SWX puikiai groja tik ar nekandžios kaina?
Gal ir neprireiks, ka gali zinoti...
Na kaina manau galetu buti iki 1500 Lt
Edmas
2008-03-01, 07:54 PM
na tai swx ir nemažai alaus išeina už 1500 :smt023
atvortke
2008-03-01, 08:01 PM
o aš vistik du SWR 10" imčiau....
stalius339
2008-03-01, 08:13 PM
swx geris,visiem rekomenduoju :smt020,na teisybes turetu buti atsuktuvo zodziuose su dviem 10'' teoriskai mazesnis-greitesnis,neteko klausyti ir lyginti-butu ydomu......gal kas turite?
DV-ART
2008-03-02, 12:29 PM
Manyciau ,kad net 1 per akis! :supz: :supz:
AutoBoomsas
2008-03-02, 12:37 PM
swx geris,visiem rekomenduoju :smt020,na teisybes turėtų buti atsuktuvo zodziuose su dviem 10'' teoriškai mazesnis-greitesnis,neteko klausyti ir lyginti-būtų ydomu......gal kas turite?
Teoriškai mažesnis greitis? O gal atvirkščiai?
zavas
2008-03-02, 01:04 PM
1. Kokia cia sena tema atkaset...
2. Jei atkaset - tai bent ka anudingo parasykit
3. Lietuviu kalboje (nors as ir ne specialistas) bruksnys "-" gali reiksti praleista tarini, tad, "mazesnis-greitesnis" reiketu suprasti, kaip "mazesnis YRA greitesnis"
stalius339
2008-03-02, 03:14 PM
1. Kokia cia sena tema atkaset...
2. Jei atkaset - tai bent ka anudingo parasykit
3. Lietuviu kalboje (nors as ir ne specialistas) bruksnys "-" gali reiksti praleista tarini, tad, "mazesnis-greitesnis" reikėtų suprasti, kaip "mazesnis YRA greitesnis"
as nesuprantu jai kam kas nepatinka kas ka atkasa prasom nekreipti demesio :smt021
o del bruksnio tu teisus
stalius339
2008-03-02, 03:15 PM
swx geris,visiem rekomenduoju :smt020,na teisybes turėtų buti atsuktuvo zodziuose su dviem 10'' teoriškai mazesnis-greitesnis,neteko klausyti ir lyginti-būtų ydomu......gal kas turite?
Teoriškai mažesnis greitis? O gal atvirkščiai?
nusikalbejai
zavas
2008-03-02, 04:40 PM
Dar apie greituma... Teoriskai, difuzorizaus judejimo greitis neturetu daug skirtis pas 10 ir 12 coliu modelius toje pacioje serijoje, nes paprastai, Xmax buna labai panasus, tad ir greitis gaunasi tik vos mazesnis. Na bet ausims ne fizika groja :!:
Jazzas
2008-03-02, 06:11 PM
O kazko maziau galingesnio ar negaletumet pasiulyti, nes man tu vatu tikrai tiek nereikia. O:)
Polygon
2008-03-02, 06:24 PM
Dar apie greituma... teoriškai, difuzorizaus judejimo greitis neturėtų daug skirtis pas 10 ir 12 coliu modelius toje pacioje serijoje, nes paprastai, Xmax būna labai panašus, tad ir greitis gaunasi tik vos mazesnis. Na bet ausims ne fizika groja :!:
difuzoriaus judejimo greitis priklauso nuo veikiamos jegos(srove ir BL), difuzoriaus mases ir signalo daznio(periodo trukme)
skambejimo "greitumas" cia ne prie ko
Edmas
2008-03-02, 06:29 PM
nes man tu vatu tikrai tiek nereikia. O:)
ne vatai groja. pasižiūrėk koks jo jautrumas
Jazzas
2008-03-02, 08:24 PM
nes man tu vatu tikrai tiek nereikia. O:)
ne vatai groja. pasižiūrėk koks jo jautrumas
Na taip, ne vatai groja, ta as zinau. O jei as jungsiu prie jo max 200 vatu galingumo stiprintuva, ar subas gales parodyti vis savo garso kokybes potenciala?
Edmas
2008-03-02, 08:50 PM
pilnai. juk ne spl ruošies. beto esu girdėjęs swr maitinamą ~100w (bijau suklyst bet tikrai ne daugiau 150) ta sistema puikiai groja ir tikrai apdovanota... nepirk dabar, pirma susirask pasiklausyti. apsilankyk alytuje...
peris
2008-03-02, 09:53 PM
na man nuo 150w ausys linksta jau
atvortke
2008-03-02, 09:54 PM
na man nuo 150w ausys linksta jau
pasakok kas per toks jautrus apiforminimas
peris
2008-03-02, 10:01 PM
gal cia tik mano ausim taip atrodo na bet liukas ir seip langai neturetu kilnotis jei tik atrodo :smt017 pasigyriau :twisted:
Backlazhanas
2008-03-03, 08:17 AM
as ir buvau nustebes kad net ausis suskaudo tyrinejant ta 150W
pontifikas
2008-03-03, 12:14 PM
draugas, "ekspertas", visu galu meistras ir be abejones hi-endo pasiekejas (skaitant ironiskai) uzleido savo 650w rms. papurte, pabaube ir :smt021 na o bet taciau isedus i tokio jaunuolio civica (vilniuj, lapine kalvariju g. dirbo pries pora metu) ir paklausius jo mineta "viso labo tik 150w" maistas norejo islipti is organizmo...
atvortke
2008-03-03, 07:38 PM
organizmas prastas ;) Norėčiau pats paklausyt... Stebuklų nebūna, galima padaryt jautrę subo dėžę, bet tas jautrumas bus iki tam tikros ribos
Black Scorpio
2008-03-03, 07:48 PM
idomu ar ten 150w yra kalbama apie garso kieki ar apie sistemos galinguma? pastaruoju atveju jeigu tai ya nominalus galingumas tai galios is tikruju ne taip jau ir mazai :) ( viso labo penkios S-90 koloneles) :supz:
atvortke
2008-03-03, 07:51 PM
Skaičiuoji tai juokingai.... nu ką pas mane subai 2*500w tai sistema kilovatinė? tik pofik kad duodu 4kw jiems ....
Black Scorpio
2008-03-03, 08:31 PM
Skaičiuoji tai juokingai.... nu ką pas mane subai 2*500w tai sistema kilovatinė? tik pofik kad duodu 4kw jiems ....
skaiciavimas skaiciavimu, o as turėjau galvoje skirtuma tarp nominalios ir Rms galios
realiai jug gi 50w nominalios galios garsiakalbis gana nesunkiai atlaikytu ir isgrotu (isbaubtu) 150w garso.
nu pas tave 2*500w (rms?) tai realiai gali nemeluodamas sakyti, kad pas tave yra ~300w, kad yra ~750w, kad yra 2*500w, kad yra 1kw arba kad yra 4kw. visais atvejais bus teisybe, tik skirsis galios matvimo kriterijus (ar kaip ji ivardinti) ar tu turejai galvoje Nominalu, ar sinusini, ar RMS, ar artima Max galinguma.
tikiuos mane kas nors suprato :D
P.S. skaiciukus primeciau grynai nuo akies
Jazzas
2008-03-03, 08:32 PM
Tai kolkas vienas rimtas variantas SWX 10-tukas.
Kokie butu dar galimi variantai? Priminsiu, jog nereikia jokio spl'o, tiktai naturalumas klausantis bosines gitaros (pvz. Richard Bona), kontraboso (The Rosenberg Trio) ir kitu zemo registro instrumentu!
atvortke
2008-03-03, 09:14 PM
Tai kolkas vienas rimtas variantas SWX 10-tukas.
Kokie būtų dar galimi variantai? Priminsiu, jog nereikia jokio spl'o, tiktai naturalumas klausantis bosines gitaros (pvz. Richard Bona), kontraboso (The Rosenberg Trio) ir kitu žemo registro instrumentu!
turiu tau peerless XLS10tuką naudotą :)
Black..... šneki kažkokias nesamones... nieko nepavyko suprast.
Black Scorpio
2008-03-03, 09:39 PM
nu sakysim... RMS galingumas ir MAX galingumas yra du visiskai skirtingi skaiciai apie ta pati daikta ar ne taip?
Arunas B
2008-03-03, 09:48 PM
organizmas prastas ;) Norėčiau pats paklausyt... Stebuklų nebūna, galima padaryt jautrę subo dėžę, bet tas jautrumas bus iki tam tikros ribos
Manau skirtumas labiau juntamas kaip buna grybo pripjauta ir su 1kilovatu sistema nesugeba normaliai pustelti ko pasekoje ir gaunasi kad 150w perpute tuos 650
Arunas B
2008-03-03, 09:50 PM
nu sakysim... RMS galingumas ir MAX galingumas yra du visiskai skirtingi skaiciai apie ta pati daikta ar ne taip?
Taip skirtingi skaiciai ir kai kalba eina apie sistemos galingumus tai kalbama apie RMS, o ne apie MAX
Black Scorpio
2008-03-03, 09:54 PM
Taip skirtingi skaiciai ir kai kalba eina apie sistemos galingumus tai kalbama apie RMS, o ne apie MAX
tai pvz kodel as negaliu sistemos galingumo ivardinti nominaliu galingumu? galingumas nuo to nepasikeis, tik skaiciukas mazesnis bus
atvortke
2008-03-03, 09:56 PM
Manau skirtumas labiau juntamas kaip būna grybo pripjauta ir su 1kilovatu sistema nesugeba normaliai pustelti ko pasekoje ir gaunasi kad 150w perpute tuos 650
Jei prie mažo galingumo nespaudžia, tai dar nereiškia kad davus 3x galios jis nepradės spaust nesveikai....
dariau nemažai dėžių spl'ui ir apie dėžės jautrumus truputį žinių turiu ;)
Padarai faziką, ir spaudžia, padarai BP spaudžia biški geriau, padvigubini galią fazikas +3dB, BP +1dB ... skirtumas yra?.., nors manau ir pats apie tai supranti.
atvortke
2008-03-03, 09:57 PM
tai pvz kodel as negaliu sistemos galingumo ivardinti nominaliu galingumu? galingumas nuo to nepasikeis, tik skaiciukas mazesnis bus
Šiaip sistemos galingumas ne pagal garsiakalbius skaičiuojamas, o kaip ir daviau suprast- stiprintuvus.
Black Scorpio
2008-03-03, 10:01 PM
Šiaip sistemos galingumas ne pagal garsiakalbius skaičiuojamas, o kaip ir daviau suprast- stiprintuvus.
tai tu nori pasakyti, kad stiprintuvas neturi nominalaus galingumo? jeigu garsiakalbis 50w, o stiprintuvas 1kw tai sistema kilovatine?
atvortke
2008-03-03, 10:05 PM
Na tai matyt 1500w ane? Net EMMA taisyklės rašo, kad sistemų galingumas skaičiuojamas pagal stiprintuvų galingumų sumą
Black Scorpio
2008-03-03, 10:14 PM
vienu nuliu per daug parases buvau...
ko gero gero konflikto esme bus tokia: kurs stiprintuvo galingumas jo paimamas ar atiduodamas?
ok, nusipirksiu 5w garsiakalbiuka, uzkabinsiu ji ant 1kw stipriaus ir sakysiu, "pas mani baxurai yra kilowatas" :supz:
Black Scorpio
2008-03-03, 10:40 PM
galu gale ka as noriu pasakyti, tas zmogus tikrai vargu ar yra skaites EMMA taisykles, ir visdelto lietuvoje dar yra like zmoniu kurie megsta galinguma skaiciuoti taip vadinamais "rusiskais vatais" taigi jeigu jis sakydamas, kad ten jis turi 150w turejo galvoje 150w kaip garsiakalbio nominalia galia, tai is tikruju yra nemazas galingumas :!:
Edmas
2008-03-03, 11:27 PM
iš kur išlindo tas 150w? jei kaltas aš tai tai situacija tokia: PVZ. 4kanalų stiprintuvas 4x100w 2kanalai priekiui ir tiltas sūbui. (tiksliai neatsimenu ar tikrai 4x100w ir ar tiltas ar kanalas sūbui (///A swr)) išvada: sūbas mano ausim puikiai grojo ir buvau stipriai nustebęs kad jis gauna tik~100w ty kanalas arba x2=200 (tiltu truputį daugiau) bet žinant ko siekiama tikrai nevyniojama pilnais dėl iškraipymų ir klausiau ne garsiai tai ir paėmiau viduriuką tarp 100 ir 200 = 150w max bet tikrai ne daugau.
pontifikas
2008-03-04, 10:27 AM
Manau skirtumas labiau juntamas kaip būna grybo pripjauta ir su 1kilovatu sistema nesugeba normaliai pustelti ko pasekoje ir gaunasi kad 150w perpute tuos 650
ta as is turiu omeny, kad kas is tu kw jei jie belekaip sumesti, kai pilnai pakanka (pasiklausymui - apie varzybas nekalbu) poros simtu w.
atvortke, pilnu pajegumu klausai daznai? (turiu omeny ne pasirodyma o pasiklausyma)
atvortke
2008-03-04, 04:39 PM
Aš darau ir SQ ir SPL tik skirtingose mašinose. Spl man yra tik sportas ir nieko daugiau. O yra ir SQ sistema, kurią klausyčiau kiauriom dienom jei darbo neturėčiau ir nesimokyčiau...
manacas
2008-03-04, 06:20 PM
jei gali, pasakyk kokie aparatai tavaja SQ ir SPL sistemas sudaro? :smt023
atvortke
2008-03-05, 12:01 AM
SQ rokford fosgate miller&kreisel scanspeak vifa vandersteen hifonics audiosystem
SPL panasonic alpine esx
peris
2008-03-05, 11:33 AM
panasonic?
AutoBoomsas
2008-03-05, 06:44 PM
panasonic?
Tai gi aiškai parašyta PANASONIC, o ko čia tokio įspudingo? Koks skirtumas iš kokio mago sinusą leisti, čia gi spl. O:)
atvortke
2008-03-05, 07:56 PM
panasonic?
Tai gi aiškai parašyta PANASONIC, o ko čia tokio įspudingo? Koks skirtumas iš kokio mago sinusą leisti, čia gi spl. O:)
:smt023
peris
2008-03-06, 10:25 PM
aisq :D
Artūras S
2008-03-20, 10:24 PM
Tema buvo apie muzikalų bosą, o baigėsi SPL.Žiauru.Reiks "nupjauti" pusę.
tolka
2008-04-01, 03:34 PM
as tau siulau vienareiksmiskai...peerless xxls 12'',arba du 10",kadangi pas tave corrado vienaturis,tai uzdaroje dezeje jie puikiai gros ir atitiks tavo klausomos muzikos rekalavimus...jie nera pigus,bet verti tu pinigu
rebik
2008-04-01, 04:34 PM
Toks vaizdas, kad kitu subu be XXLS pasulyje nera. Dar siaip egzistuoja ir stiprintuvai. Pakabink ta Peerlesa ant kokio sonico ar hammerio, ir ka turesi?
tolka
2008-04-01, 05:41 PM
Toks vaizdas, kad kitu subu be XXLS pasulyje nera. Dar šiaip egzistuoja ir stiprintuvai. Pakabink ta Peerlesa ant kokio sonico ar hammerio, ir ka turesi?
tai ir siulyk,as siulau tai ka bandes,girdejes ir nenusivyles-XXLS
DEIVISC
2008-04-01, 07:04 PM
Senukai XLS tipo legendiniai...
rebik
2008-04-01, 08:21 PM
Bet ir senukams reikia proto. Vien tik jo turejimas nieko nereiskia...
marko
2008-04-01, 08:42 PM
Vien "gelezis" is saves mazai ka duoda,reikia ziniu ji suvaldyt siuo atveju dezes apifominimas pagal masina baigiant filtracija ir cia tik zemi dazniai... Arba daznai buna superki bangius daiktus ir jie nesiderina nors tu ka... O bendrai kalbant risau su masinos garsu,labai gerai ten niekad nebus,sudejau ka galejau groja ir tiek
Edmas
2008-04-01, 09:46 PM
Vien "gelezis" is saves mazai ka duoda,reikia ziniu ji suvaldyt šiuo atveju dėžes apifominimas pagal masina baigiant filtracija ir cia tik zemi dazniai... Arba daznai būna superki bangius daiktus ir jie nesiderina nors tu ka... O bendrai kalbant risau su masinos garsu,labai gerai ten niekad nebus,sudejau ka galejau groja ir tiek
gal galėčiau paklausyti kada prie progos??
DEIVISC
2008-04-01, 11:00 PM
Vien "gelezis" is saves mazai ka duoda,reikia ziniu ji suvaldyt šiuo atveju dėžes apifominimas pagal masina baigiant filtracija ir cia tik zemi dazniai... Arba daznai būna superki bangius daiktus ir jie nesiderina nors tu ka... O bendrai kalbant risau su masinos garsu,labai gerai ten niekad nebus,sudejau ka galejau groja ir tiek
daug kas jau bande rist su autogarsu bet manau tai neimanoma jei buvai rimtai uzsikretes....
atvortke
2008-04-01, 11:03 PM
Bet ir senukams reikia proto. Vien tik jo turejimas nieko nereiskia...
liko vienas naudotas XLS10 jei kam reik ;)
marko
2008-04-01, 11:21 PM
Pas mane turbut tas atvejis,kai siek tiek ziniu instale truksta.Po begales setupu keitinejimu isdraskiau masina,o kai radau savo setupa,pritruko noro dabaigt instala taip ir stovi viskas ant snargliu geda net rodyt.O risimas mano susiijes gal daugiau su tuo kad daugiausia vaziuoju valdiska masina,maniske pastoviai garaze stukso,o kai ishsitrauki,neatrandi laiko/noro ramiai kur sustojes paklausyt,nes vaziuojant,nors masina ir ne japonas, izoliacijos trukumas jauciamas taip ir prarandi didele dali malonumo klausyt. Dabar kai atrandu laisvo laiko/noro bandau namams ruost rimtesne sistema,o ir dabar esanti maloniai nuteikia gudziais vakarais :D
Siaip jokiu budu neatsisakau garso automobilyje,bet tobulint gelezi jau praejo upas,ypac kai atejo supratimas ,kad ir kokia gera sistemos dali benupirksi kardinaliai viskas nesikeis...
rebik
2008-04-02, 12:02 AM
To: Marko:
Na kiek pamenu visai neblogai pas tave skambejo, ar jau viska pakeitei?
Edmas
2008-04-02, 12:21 AM
Pas mane turbūt tas atvejis,kai siek tiek ziniu instale trūksta.Po begales setupu keitinejimu isdraskiau masina,o kai radau savo setupa,pritruko noro dabaigt instala taip ir stovi viskas ant snargliu geda net rodyt.O risimas mano susiijes gal daugiau su tuo kad daugiausia vaziuoju valdiska masina,maniske pastoviai garaze stukso,o kai ishsitrauki,neatrandi laiko/noro ramiai kur sustojes paklausyt,nes vaziuojant,nors masina ir ne japonas, izoliacijos trukumas jauciamas taip ir prarandi didele dali malonumo klausyt. Dabar kai atrandu laisvo laiko/noro bandau namams ruost rimtesne sistema,o ir dabar esanti maloniai nuteikia gudziais vakarais :D
šiaip jokiu budu neatsisakau garso automobilyje,bet tobulint gelezi jau Praėjo upas,ypac kai atejo supratimas ,kad ir kokia gera sistemos dali benupirksi kardinaliai viskas nesikeis...
nenuleisk rankų. sistema groja taip, kaip pats xu***sias jos elementas. rask jį. ir kaip dėl paklausymo?
marko
2008-04-02, 01:44 AM
rebik, na nera labai blogai tas tiesa,bet kad kaifuociau... Nuo to laiko pasikeite grotuvas,boso stiprintuva zx450 ;) isleidau i marcias ir pastaciau tos pacios serijos haifa kaip ir priekiui,na dar stipras imontuotas priekyje.Ciut filtriukus pakoregavau,daviau specui su iranga pamatuot,problemu yra ir nemazai,o garsiakalbiai taip pat sudeti :oops:
Edmai,kad setupas,zinai jau sunku rast labai prasta vieta,visuose testuose/forumuose daiktai apdainuoti gerai,seni,kazkada labai daug kainave,bet esme instalas ir filtracija pas mane svelniai tariant nedadaryti,scenos nera.masina leisiu i marcias (jei kas dar ims apipjaustyta :D) ir kita darysiu normaliai.O paklausyt manau rastumem kada jei kaunietis esi ;)
rebik
2008-04-02, 11:23 AM
Pas mane su scena ir ne kazin kas, taip nesinori centrini kanala papildomai lipdyti...
Edmas
2008-04-02, 12:07 PM
O paklausyt manau rastumem kada jei kaunietis esi ;)
na ne kaunietis, bet būnu retkarčiais ir dabar reikalų kaupiasi Gincei dujų nuvežti. carsystem aplankyti, i-klubo gimtinėje švyturio atsigerti ir tt
Backlazhanas
2008-04-02, 12:09 PM
, i-klubo gimtinėje švyturio atsigerti ir tt
kaip ce kas ir kur? :partyman:
Edmas
2008-04-02, 12:15 PM
na taigi tam garaže kur gimė i-klubas... webhosting ir kiti jo broliai :wink: kauno centre...
DEIVISC
2008-04-02, 10:00 PM
daznai būna superki bangius daiktus ir jie nesiderina nors tu ka... O bendrai kalbant risau su masinos garsu,labai gerai ten niekad nebus,sudejau ka galejau groja ir tiek
autogarse yra toks fenomenas kad susiperki, susidedi aparatura ir ji pradzioje sokiruojanciai taip gerai uzgroja :smt020...bet tai trunka max savaite, poto issilepina klausa ir pradedi girdet minimalius trukumus kurie atrodo maksimalus tai boso per daug tai auksti klykia tai per mazai lygio, pradedi reguliuot valandu valandas uzsireguliuoji dar blogiau gaunasi galiausiai pradedi keitinet stiprekus, akustika ir atrodo pakeitus uzgroja super, taciau po keliu dienu vel tas pats ...Bet supratau viena dalyka kai nepaklausai masinikes savaite laiko tai ji atrodo vel puikiai groja....Manau mes pervarginam klausa itemptai klausydami ne muzikos , o ivairiu reguliavimo, keitimu pasekmiu todel ilgiau paklausius visai nebeskamba.
Edmas
2008-04-02, 10:49 PM
[Manau mes pervarginam klausa itemptai klausydami ne muzikos , o įvairių reguliavimo, keitimu pasekmiu todel ilgiau paklausius visai nebeskamba.
aukso vertės žodžiai. ypatingai pasireiškia kaip kas nors sukritikuoja, tada ir pradedi sliekų ieškot, kurių ten net nėra...
Arunas B
2008-04-02, 11:03 PM
Žiūriu sios ligos simtomai vienodai pas visus pesireiskia ;) As pas save aktyvu krosa jau puse metu niurkau ir tik siandien prie tiesos isejo prieiti.
Backlazhanas
2008-04-02, 11:27 PM
Žiūriu sios ligos simtomai vienodai pas visus pesireiskia ;) As pas save aktyvu krosa jau puse metu niurkau ir tik siandien prie tisos isejo prieiti.
po savaites vel kisi ten nagucius :D :D :D :D
Arunas B
2008-04-02, 11:41 PM
Žiūriu sios ligos simtomai vienodai pas visus pesireiskia ;) As pas save aktyvu krosa jau puse metu niurkau ir tik siandien prie tisos isejo prieiti.
po savaites vel kisi ten nagucius :D :D :D :D
Che, ka ten savaites, jauciu ryt vaziuodamas darban krapstysiu :)
DEIVISC
2008-04-03, 12:02 AM
pirmos penkiolika minuciu parodo ka reik dar minimaliai pakoreguot poto pievos prasideda ...
Arunas B
2008-04-03, 12:04 AM
pirmos penkiolika minuciu parodo ka reik dar minimaliai pakoreguot poto pievos prasideda ...
Tas tikra tiesa, man koks pusvalandis veliau reik pailset.
Arunas B
2008-04-03, 12:05 AM
Pas mane su scena ir ne kazin kas, taip nesinori centrini kanala papildomai lipdyti...
Pabandyk fazes pakeitaliot kartais padeda ;)
Vilmantas
2008-04-03, 12:14 AM
E, tai nenukrypkit nuo temos....
O:)
, i-klubo gimtinėje švyturio atsigerti ir tt
kaip ce kas ir kur? :partyman:
Pradzia visai nieko, juolab kol prades kas judeti - ir orai jau gerai isils...
Arunas B
2008-04-03, 12:21 AM
E, tai nenukrypkit nuo temos....
Temos linkme Velodyne DF-12SC 12, jei kam pasiseks kur dar toki surasti. Pakliuvo man toks vienas. http://www.velodyne.com/products/manuals/DF-10_sc.pdf Greitu laiku bus daugiau komentaru apie si daikta.
Arunas B
2008-04-03, 09:56 PM
Temos linkme Velodyne DF-12SC 12, jei kam pasiseks kur dar toki surasti. Pakliuvo man toks vienas. http://www.velodyne.com/products/manuals/DF-10_sc.pdf Greitu laiku bus daugiau komentaru apie si daikta.
Siandiena savojo dar nepasileidau, bet teko perklausyti vieno is UK EMMA teiseju sitemele su dviem tokiais daiktais uzdarose dėžėse sumontuotais galineje palangeje MERCEDES-BENZ CL 500 2dr Coupe ir tikrai jie ispudingai groja aišku slėgio megejams tai nepatiktu nes jo nera, bet tikslumas tai dar tokio man neteke buvo girdeti taip kad tikrai sie garsiakalbiai greiti, dinamiski ir labai gerai grojantys. Tai va dabar idomu kaip toks pas amne uzgros. Bandysiu du varijantus uzdara deze ir bandpass. Bet manau greiciausiai apsistosiu ties uzdara nes bandpasas labai didelis gaunasi :smt022
Backlazhanas
2008-04-03, 10:14 PM
sie garsiakalbiai greiti, dinamiski ir labai gerai grojantys.
kaip ir pagaliau radom atsakyma i sia tema????
Black Scorpio
2008-04-03, 10:26 PM
sie garsiakalbiai greiti, dinamiski ir labai gerai grojantys.
kaip ir pagaliau radom atsakyma i sia tema????
.... jei kam pasiseks kur dar toki surasti....
atvortke
2008-04-03, 10:29 PM
Berods jau tau sakiau, kad jei neturi ką sakyt gal kartais .......
Yra grojančių subų daug, tik kad jie pas mus nepaplitę... maniškių subų muzikalių greitų grojančių ir šiaip super puper, nei vienas net pavadinimo manau neesat girdėję tačiau nuo to tikrai blogiau negroja...
Arunas B
2008-04-03, 10:40 PM
Berods jau tau sakiau, kad jei neturi ką sakyt gal kartais .......
Yra grojančių subų daug, tik kad jie pas mus nepaplitę... maniškių subų muzikalių greitų grojančių ir šiaip super puper, nei vienas net pavadinimo manau neesat girdėję tačiau nuo to tikrai blogiau negroja...
Taip sutinku su tavim tikrai ne subo pavadinimai groja. Labai svarbu vaidmeni atlieka instaliacija ir tai ne tik subo dezes paskaiciavimas ir jos sukalimas bet ir tuo paciu visos sitemos suderinimas. O del tu pas mus nepaplitusiu subu ir mums nezinomu ju pavadinimu tai visai idomu suzinoti apie juos.
atvortke
2008-04-03, 10:47 PM
vandersteen kaip pvz
marko
2008-04-03, 11:17 PM
Velodyne monstru monstras tarp masininiu bosu,neklausiau bet uzsienio US/UK forumuose kiek teko skaitinet,zmones ji laiko paciu paciu,sveikinu zmogau ;) Brangus senas retas,kokiam ebay tai net nemates jo,jeigu kalbam apie ta pati velodyne
Arunas B
2008-04-03, 11:28 PM
Velodyne monstru monstras tarp masininiu bosu,neklausiau bet užsienio US/UK forumuose kiek teko skaitinet,žmonės ji laiko paciu paciu,sveikinu zmogau ;) Brangus senas retas,kokiam ebay tai net nemates jo,jeigu kalbam apie ta pati velodyne
Taip cia tas pats tik jo monstru tikrai nepavadinciau :) Pats dinamikas toks liaunutis, turbut vienas lengviausiu 12" dinamiku kuriuos man teko ciupineti.
marko
2008-04-03, 11:41 PM
Velodyne monstru monstras tarp masininiu bosu,neklausiau bet užsienio US/UK forumuose kiek teko skaitinet,žmonės ji laiko paciu paciu,sveikinu zmogau ;) Brangus senas retas,kokiam ebay tai net nemates jo,jeigu kalbam apie ta pati velodyne
Taip cia tas pats tik jo monstru tikrai nepavadinciau :) Pats dinamikas toks liaunutis, turbūt vienas lengviausiu 12" dinamiku kuriuos man teko ciupineti.
Na paziurejau pagal modeli,foto nemačiau,nzn kodel pavadinau ji monstru galvojau kad magnetas sunkus,o difuzorius labai lengvas,tiek to.Rusai raso kad groja nuo 13Hz ,300w,MSRP 800USD,bet kokiu atveju neblogai.parasyk kai isgirsi...
Pats vartoju PG Xmax12 irgi neblogai,senukas(2000m) MSRP 300USD dezute reiktu dar pakoreguot lengvai,kad parodytu save...
Vilmantas
2008-04-03, 11:46 PM
Tik nepagaunu, kas ten per velnias jungiasi prie Velodyne...Kazkoks reguliatorius, kur skaiciuoja damping faktoriu ( ar kazka tokio ) ir derina ja prie sistemos...
Na, jei per nemoksiskuma neteisingai issireiskiau - manau suprasit. Tiesiog zurnale parasyta yra, tik nejau tikslint... :smt017
Arunas B
2008-04-03, 11:55 PM
Na paziurejau pagal modeli,foto nemačiau,nzn kodel pavadinau ji monstru galvojau kad magnetas sunkus,o difuzorius labai lengvas,tiek to.Rusai raso kad groja nuo 13Hz ,300w,MSRP 800USD,bet kokiu atveju neblogai.parasyk kai isgirsi...
Jo, groja jis zemai ir jam reik stiprintuvo be sub sonic filtro kad stipras vaziuotu iki 10hz. Tie vatai irgi priklausomai nuo dėžes tipo, ir jis daugaiu nei 125db uzdaroje dezeje negros nes ji riboja kontroleris nuo uzlenkimo. Difuzorius labai lengvutis. O rezultatai tai bus pateikti ;)
Pats vartoju PG Xmax12 irgi neblogai,senukas(2000m) MSRP 300USD dezute reiktų dar pakoreguot lengvai,kad parodytu save...
Tai ko stabdai? Koreguok dezute. Beto taviskiu dinamiku tai man dar pasitaiko vienas kitas.
Arunas B
2008-04-03, 11:57 PM
Tik nepagaunu, kas ten per velnias jungiasi prie Velodyne...Kazkoks reguliatorius, kur skaiciuoja damping faktoriu ( ar kažką tokio ) ir derina ja prie sistemos...
Na, jei per nemoksiskuma neteisingai issireiskiau - manau suprasit. Tiesiog zurnale parašyta yra, tik nejau tikslint... :smt017
Paciame dinamike stovi jo darbo davikliai kuriu pagalba ta deže-kontroleris (kuris turi buti sukalibruotas su stiprintuvu) ji reguliuoja.
Vilmantas
2008-04-04, 12:18 AM
Va va, dekui... Ir prie to paties - tai tikrai vienas technologine prasme kieciausiu subu. Itariu naujo kaina... O:)
gal angliokam su šituo* Genesis Audiophile 30* teko susidūrt? gamintojas tai gražiai rašo :!:
Vaidusis
2008-06-30, 02:09 PM
Gal dar kas Atsiliepimų apie:
phase aliante 12
Helix P12
?
Arunas B
2008-06-30, 09:17 PM
Kas del genesis tai subas kaip subas groja gerai. Kas del aliantes tai tik desimtuka patarciau, tikrai geras. Del helix nieko nepatarsiu nes neteko ciupineti.
reik greito ir jautraus, nes judins 4kanalio du kanalai užtiltinti AX-TU4360C (kiti 2 priekį judina ), buvo pajungti du jl10w0 uždaroje, nepatiko, beveik nesijaute ir t.t. tai ieskau kazko naujo, kad daug vietos neužimtu.... muzika įvairi, jazz, house, klasika, rokelis.... pagal nuotaiką
magekis mcintosh mx406, priekis genesis absolute 2way.
Ziogas
2013-07-01, 04:11 AM
visiskai sutinku su Aiwaro konsepcija,man 20 puikiai atstoja RS 16, tobula...tikrai priekis turi buti PIRMOJE VIETOJE...subas greitai atsibos,be normalios akustikos,tiesiog uzknis..klausykit ka jums sako expertai,kurie dirba su garso sistemomis.Patys burdami labai nusivilsite..
stulpas
2014-07-14, 07:57 PM
amzina dilema ,skaiciau dauk bet niekaip neapsisprendziau
mintys tokios
stiprintuvas jl audio 500/1
subai
1 jl audio 12w3 500w RMS
2 alpine swr 12D 1000RMS turbut neuzteks stipro sito ?
kiek skaitinejaus visi giria JL ,bet tipo silpnesnis uz alpine bet muzikalesnis
pries 4 metus turejau alpine swr senesne versija 500rms fazikinei dezei ,man patiko ir slegio biski duodavo ir grodavo biski :)
muzika pas mane pagrinde trance, dance ir pop, nieko labai muzikalaus neklausau rocko jazo ir t.t ,masina Volvo s80 sedanas
ka manot kolegos ?
thoughtful
2014-08-01, 11:35 AM
amzina dilema ,skaiciau dauk bet niekaip neapsisprendziau
mintys tokios
stiprintuvas jl audio 500/1
subai
1 jl audio 12w3 500w RMS
2 alpine swr 12D 1000RMS turbut neuzteks stipro sito ?
kiek skaitinejaus visi giria JL ,bet tipo silpnesnis uz alpine bet muzikalesnis
pries 4 metus turejau alpine swr senesne versija 500rms fazikinei dezei ,man patiko ir slegio biski duodavo ir grodavo biski :)
muzika pas mane pagrinde trance, dance ir pop, nieko labai muzikalaus neklausau rocko jazo ir t.t ,masina Volvo s80 sedanas
ka manot kolegos ?
Labai idomus klausimas, atsakymas domina ir mane.
Vilmantas
2014-08-01, 05:31 PM
Laikas bėga, į rinką žengė daug produktų. JL ar ALPINE nėra ar tai klasika ar nekintantis vertybės etalonas. Tiek stiprintuvų tiek subų šiai dienai apstu geresnių - muzikalumo prasme be abejo.
as_tu1
2015-01-06, 04:23 PM
Laikas bėga, į rinką žengė daug produktų. JL ar ALPINE nėra ar tai klasika ar nekintantis vertybės etalonas. Tiek stiprintuvų tiek subų šiai dienai apstu geresnių - muzikalumo prasme be abejo.
Galima pavyzdžiu?
Vilmantas
2015-01-06, 06:23 PM
Gal pabandysiu atsakymą pritaikyti prie tavo situacijos. Garsiakalbiai ar stiprekai tai tik medžiaga, vienas iš dedamųju iš ko lipdomas garsas.Yra daug įvairių daiktų ir jie visi dirba savo darbą. Tik kiekvienas gamintojas savaip mato ir pateikia produkto skambesio charakterį. Kad sudėlioti sau tinkantį rezultatą reikia žinoti ko sieki, ko iš sistemos paprašysi. Reiktų iš anksto žinoti kaip elgsis sukergti krūvon vieni ar kiti dedamieji, kad malonus garso sistemos formavimo procesas nevirstų nevykusiu eksperimentu be reikalo švaistant materialinius ir moralinius išteklius.
Nes vaikantis brendų pagal " draugas sakė" ar vadovaujatis interneto nuotrupomis, greičiausiai nubrisi ten iš kur dažnai grįžtama be pinigų ir su neišsipildžiusiais norais.