PDA

View Full Version : subas 16cm!!!???

Rycka
2006-12-09, 09:02 AM
sveiki
gal kam teko susidurti su 16, 17 cm subais?
esme tame automobilis eclipse cabrio 2002m, vienintele vieta kur galima istatyti subwooferius yra galiniai sonai, ten jau padaryta dezute bus kazkur apie 12-13 l turio. tai ir sprendziu ar yra kokiu alternatyvu apart focal suubiku. galva 9855, komponentai RS audio base, stiprintuvas subam xetec gravity.
gal kas nors turit kokiu ideju?

Artūras S
2006-12-09, 10:57 AM
Man tekę susiduti su Focal 13cm subais.Į šitą automobilį galima bandyti, sutvirtinus šonus dėti du 20cm subus.Reiktų parinkti tam tinkamus garsiukus.Taip yra darę rusai ir buvo aprašymas kažkuriame žurnale.Su mažais garsiukais galima taip pat daryti ,bet pats vargu ar pasidarysi.Sunku bus pritaikyti garsiakalbius ir su dviem 16cm žemai grojančiais žemadažniais bus mažai jautrumo.Tada reikia 4vnt.

DV-ART
2006-12-09, 02:40 PM
Gal 4 vnt ir uztektu,kol uzdarytas stogas.O kas bus kai ji atidarysit???? Ar ne reiks dar 4vnt?? O:) O:)

AURIS-T
2006-12-09, 02:50 PM
nu jo is 16cm subo nieko gero neispausi :smt018

Rycka
2006-12-09, 04:04 PM
nu jo is 16cm subo nieko gero neispausi :smt018

o bandet spaust ? ar bent jau klauset ka gali 2x 16 cm gerai sumontuoti?
to ARTURAS S siaip 4vnt x 16 cm nelabai tilptu ;sonu turyje. gautusi kazkur po 6 litrus. tai jau mazai. 20 cm subas reikalauja stipraus apdailos perdarymo. Man nereikia kad valintu, man reikia is subiko mazos pagalbos priekiniam priesbosiui

AURIS-T
2006-12-09, 08:30 PM
tai ko dar cia klausineji,nes is tavo parasymo matosi,kad esi apsisprendes tai ir dekis tuos 16 ir tad :supz:

desperad
2006-12-09, 08:44 PM
Gali pabandyti alpine SPX-17MB bosiukų komplektą, 12-13 litrų tūris turėtų būti jiems optimalus, tik jų minusas, jog nelaiko didelės galios, tai reiks atsargiai elgtis, neperkrauti jų. Bet kabina jie žemai.

Rycka
2006-12-09, 09:27 PM
tai ko dar cia klausineji,nes is tavo parasymo matosi,kad esi apsisprendes tai ir dekis tuos 16 ir tad :supz:

klausineju nes nezinau ka butent detis o ne del dydzio....

Rycka
2006-12-09, 09:29 PM
Gali pabandyti alpine SPX-17MB bosiukų komplektą, 12-13 litrų tūris turėtų būti jiems optimalus, tik jų minusas, jog nelaiko didelės galios, tai reiks atsargiai elgtis, neperkrauti jų. Bet kabina jie žemai.

mano komponentai apacia kabina truputy geriau nei spx mb. tad nera efekto det atskirai paprasta priesbosi

Artūras S
2006-12-09, 09:50 PM
Sprendžiant pagal tavo pageidavimus ir supratimą ,pats priėjimas prie sistemos koncepcijos yra neteisingas(nors supratimas labai teisingas).Dėsiesi komponentus ir po to subą ,šitaip išauga sistema ir biudžetas ,plius sudėtingėja instaliacija kas taip pat viską brangina.Be rimtų perdarymų gero boso vis tiek neišgausi.Galėčiau pasakyti iš savo karčios patirties ,kad tavo atveju reiktų gerų priešbosių su gera instaliacija į duris ir kitų garsiukų kurie atgrotų aukštesnius dažnius(čia jau skonio reikalas).Teisingai parinkus garsiakalbius ,galima išgauti gilų ,lengvą bosiuką ir be didelių diametrų garsiakalbių.Tai reiškia,kad visi garsiakalbiai bus priekyje ir tokiu būdu nebus jokių problemų su boso lokalizacija ir vėlavimu, kas yra pagrindinė automobilinių instaliacijų problema.Sistemos kaina būtų panaši kaip su tais dviem subais galiniuse šonuose ,tik mano minėto varianto rezultatas būtų žymiai geresnis už santykinai panašius pinigus.

Rycka
2006-12-10, 09:22 AM
kad tavo atveju reiktų gerų priešbosių su gera instaliacija į duris ir kitų garsiukų kurie atgrotų aukštesnius dažnius(čia jau skonio reikalas).
tu siulai trecia juosta?

Artūras S
2006-12-10, 10:38 AM
Siūlau kitokią audiosistemos koncepciją.Dvi ar trys juostos tai jau antraeilis dalykas.Garsiakalbių išmėtymas po visą mašiną padaro daug netvarkos.

Rycka
2006-12-10, 04:16 PM
na tada reiks viska dar rimciau apgalvot. bandysiu daryti rimtesne priekio instaliacija ir tada spresiu ar butinas man subas. p,s. dekingas tau Arturai

Rycka
2007-01-21, 08:34 AM
na vis del to issitaciau du 16cm subus i galinius sonus. pasirinkau jl audio 6w0. rezultatas pilnai pateisino lukescius. apcia zymiai pagerejo. su boso lokalizacija taip pat dideliu bedu neatsirado. truputely pazaidus su grotuvu bosas asidure ant paneles. ir kad uz nugaros man stovis subai praktiskai nesijaucia. vienu zodziu kol kas rezultatu esu patenkintas

Artūras-M
2007-01-21, 09:17 AM
Logiška, kad pagerėjo, logiška, kad nesigirdi jog gale. 2x16 cm garsiakalbiai atstoja maždaug vieną 8" ir jie neturi pakankamai potencialo, kad sujaukti viską. O ir šiaip, teisingai padarytas bosas negali girdėtis iš galo, nes tai neįmanoma, žemas nelokalizuojamas. Lokalizuojamos tik aukštesnės harmonikos ir pašaliniai triukšmai, kuriuos sukuria subo „mechanika“.

Artūras S
2007-01-21, 12:16 PM
na vis del to issitaciau du 16cm subus i galinius sonus. pasirinkau jl audio 6w0. rezultatas pilnai pateisino lukescius. apcia zymiai pagerėjo. su boso lokalizacija taip pat dideliu bedu neatsirado. truputely pazaidus su grotuvu bosas asidure ant paneles. ir kad uz nugaros man stovis subai praktiškai nesijaucia. vienu žodžiu kol kas rezultatu esu patenkintas

Džiugu girdėti.Būtų įdomu išgirsti kaip groja. O:)

Rycka
2007-01-21, 01:30 PM
.... žemas nelokalizuojamas. Lokalizuojamos tik aukštesnės harmonikos ir pašaliniai triukšmai, kuriuos sukuria subo „mechanika“.

atsiprasau kad del "lokalizavimo " susiveliau. O:)

dabar teliko tik su priekiu padirbet nes netycia "atsikraciau" savo Rs"ais. dabar mastysiu ka suburti i prieki. nes vis delto apsistosiu ties gera dvijuoste sistema.

jei viskas ok tai Arturai S galesi ivertinti pavasary alytuje.

Artūras S
2007-01-21, 02:19 PM
Nieko tu dėl to lokalizavimo nesusivėlei.Viskas labai paprasta.Jeigu nustatai (nesigilinant į tai iš ko tai atsiranda),kad bosas gale reiškia tai yra blogis ir kvit.Artūras-M tiesiog smulkiau paaiškino kokie procesai vyksta.

Rycka
2007-01-21, 03:09 PM
Nieko tu dėl to lokalizavimo nesusivėlei.Viskas labai paprasta.Jeigu nustatai (nesigilinant į tai iš ko tai atsiranda),kad bosas gale reiškia tai yra blogis ir kvit.Artūras-M tiesiog smulkiau paaiškino kokie procesai vyksta.

tada aciu Arturui M kad isaiskino

ghetto
2007-01-21, 09:48 PM
seip kas liecia suba, tai buvo dar vienas is sprendimu ji daryt bardacioko (betvarkeles lietuviskai :)) vietoje, jei tai ta masina apie kuria pagalvojau tai turetu tilpti 20cm

Rycka
2007-01-22, 08:49 AM
šiaip kas liečia suba, tai buvo dar vienas is sprendimu ji daryt bardacioko (betvarkeles lietuviskai :)) vietoje, jei tai ta masina apie kuria pagalvojau tai turėtų tilpti 20cm

ten nelabai turio isspausi. be to vizualiai graziai apiformiti tos vietos nelabai ymanoma