View Full Version : Ta pati Audi 80 ir kas joje "groja"
slapukasss
2006-12-20, 11:34 AM
Sveiki,
Atėjau pasikonsultuoti.
Priekyje magas nakamichi cd45z, garsiakalbiai ETON PRX 100 (10 cm nes didesni netelpa 5 standartines skyles). Gale Hertz elipsės (nepamenu modelio tačiau spalva oranžinė :supz:
Visas šitas daiktas užmaitintas nuo Blaupunkt GTA 4100 (deja pokolkas už turimus pinigus geresnio nepavyko nusipirkti..).
Subas pokolkas net gėda pasakyti FLI tripe aktyvus tas... Tačiau čia ir klausimas, subui skirtas stiprintuvas mėtosi namuose Blaupunkt GTA 2100 ir mąstau su juo užmaitinti Rainbow Huricane 12" NG. man tai pavyks? ir ar pramuš per baką žemas? Nes bulkoje yra tokia bėda kaip benzo bakas tarp bagažinės ir galinės sėdynės..
Deja podiumam pokolkas skirti 600lt nesinori jei daryti su garso izoliacija..
Ar gal kas žinot kur dar podiumus pigius ir ganėtinai gerus?
Ir Labai mane domintų ką patartumėt dėl subo kad būtų gilus ir žemas bosas ir už kainą kaip tas ~650lt.
LiPaLaZ
2006-12-20, 11:50 AM
Asmeniškai aš daryčiau taip:
1. Parduočiau Hertz'us
2. parduočiau 2100 besivoliojantį stiprą
3. Parduočiau Eton'us
4. Parduočiau Fli subą.
5. Už gautas kapeikas įsigyčiau garso izoliacijos durims
6. priekiui padoresnius garsiakalbius
7. jeigu kažkiek liktų - pasidaryčiau podiumus. Jeigu bijai pats- susirast reikėtų kas daro.
8. Tada labai smagiai pasilkausyčiau kokius ~2 mėn. muzikos su esama komplektacija, nes tada garsas tikrai atrodys ŽYMIAI geriau grojantis ir gal pradžiai pakaks. Tas malonumas tęsiasi įvairiai - galima ir metus be subo važinėt ;)
9. Per tuos mėnesius įsigyčiau subą ir jį kurčiau arba nuo turimo 4100 arba jį pardavęs laukčiau geresnių laikų geresniam stipriakui.
galų gale yra tokie stebūklai kaip - lizingas :)
Pinigai dažniausiai metami būna tuomet, kai perkami visokie - "ai čia kolkas pagros, vėliau geresnį nusipirksiu".
Dabar galit ir akmenis pradėt mėtyt...
slapukasss
2006-12-20, 02:04 PM
Na taip, būtų išeitis viską parduoti ir pasidaryti garso izoliaciją duryse plius gerus podiumus su žmoniškais komponentais, tačiau dabar to tikria nedarysiu nes pavasarį ruošiuosi keisti mašiną ir tiesiog finansiškai nebeapsimoka į šitą investuoti.
Jei daryčiau garsą šitoje mašinoje nepagailėčiau ir garso izoliacijai ir podiumam. Ir subo nepirkčiau dėžėje o pirkčiau dinamiką ir daryčiau dėžę kartu su palange. Taip būtų tikrai kokybiškesnis žemas manau.
Dabar tikrai nesiskundžiu kaip skamba mano etonai. Kaip už tokią kainą tai tikrai džiaugiuosi. Gale hertzai nors ir tikrai ne pats geriausias varijantas bet klausyti galima, nėra taip šlykštu kaip gali pasirodyti.
Taip, stiprintuvai blaupunkt nėra pats geriausias ar apskritai gera pasirinkimas, nebūtų gaila pinigų įsigyčiau kitus, tačiau idant šitus gavau nemokamai tai men tai džiugina ;)
Tai visgi, grįštam prie šito klausimo dėl subo. GTA 2100 turi tiltu 160-200 W RMS (vienu rašo kad 160 kitur kad 200). Rainbow subas turi 400w rms, tačiau niekaip negaliu rasti dinamiko jautrumo ir nežinau ar pavyks su šituo stiprintuvu užmaitinti šitą subą kad jis bent kažkiek pajudėtų. Gal kas nors galit patarti kokį subą tokiu atveju reikėtų žiūrėti?
Ir teko girdėti kad hertzai yra "plaktukai" (subai). O kokia jūsų nuomonė apie tai? (nežinia kodėl tačiau hertzo nesinori man pirkti iš principo..)
Artūras S
2006-12-20, 06:42 PM
Patvirtinu ,kad žmogus davė tau gerą patarimą.Kai pasikeisi automobilį tada galvok apie muziką rimčiau nes į šitą nebeapsimoka kišti pinigų.Geriau kol kas nieko nedaryk, nes bus pusiau skusta pusiau lupta ir pinigai bus išleisti be reikalo ,kai tuo tarpu juos galima būtų atidėti prie būsimos ,rimtesnės ,sistemos montavimo naujajam automobiliui.
AURIS-T
2006-12-23, 05:29 PM
na bet jeigu zmogus nori isigarsint truputeli masinyte patarkit,nejaugi taip sunku.kad ir del dezes kokia gamint-tas ir man butu idomu
Artūras S
2006-12-23, 06:30 PM
Pasižiūrėk kitas forumo temas.Ten informacijos yra daugiau negu supranti ,ir daugiau negu tau reikia.Netingėk pamiklinti galvą ir pirštus ant klaviatūros. O:)
AURIS-T
2006-12-23, 09:16 PM
apie deziu gamyba tai ar zinau gana nemazai,bet man idomu kaip butent bulkoj padaryt,kad visa subo galia jaustusi salone,o neliktu bagazineja :smt100jei pavizdziui deciau suba i palange ir is apacios prisukciau deze tai as mastau,kad tai butu,optimalus varijantas :smt100