View Full Version : Linijiniai laidai. Kurie geriau?
Beginer
2006-12-28, 11:57 AM
Sveiki,
Toks klausimas dabar. Kurie laidai kokybės atžvilgiu yra geriau?
Tarkim reikia 2 poras linijinių laidų prasivesti.
Galima imti vieną tokį laidą:
http://www.pievos.net/laguna/laidas.jpg
Arba 2 tokius, standartinius:
http://www.pievos.net/laguna/laidas2.jpg
Aišku patogiau yra pirmasis variantas, nes būtų vienas laidas, o ne du. Bet kaip kokybės atžvilgiu, ar nebus pirmasis variantas prastesnis? Nes ekranas tai bus bendras ir ten viename laide 4 ploni laidukais eis. O jei dvi atskiras poras linijinių dėti, tai ten gal storesni laidai eina.
Dėkui.
negyvas
2006-12-28, 07:37 PM
Taip, pat del maitinimo laido, kur rast lentele kokio reik storio laido tam tikriem Amperam?
Beginer
2006-12-28, 08:35 PM
Emmos taisyklėse arba http://www.teamrocs.com/technical/pages/wiregauge.htm
negyvas
2006-12-28, 09:11 PM
aciu
Dar toks klausimas ar + ir - turi buti vienodai stori laidai? Ar galima minusa junkt prie korpuso masinos?
Beginer
2006-12-28, 09:24 PM
Turi būt vienodo storio ir +, ir -. Minusą dauguma ir jungia prie korpuso. Tik jei labai jau storus laidus dėsi, tai pažiūrėk kokio storio laidas eina nuo akumo prie korpuso, gal ir jį pakeisti storesniu reikės :)
negyvas
2006-12-28, 09:26 PM
Nu ir dar vienas klausimas, kadangi ismete, kad reik 35mm^2 laidu, kur ju pirkti pigiausiai? Visur randu apie 20lt metras, o pravest reikes kazkur 10metru(plius ir minus), tai gaila kazkaip :(
Beginer
2006-12-28, 09:29 PM
Tai normali kaina sakyčiau. Aš po 24lt/m berods pirkau. Tai tu matei kokios storio tas laidas? :) Ten tau ne šuns pipas, kaip sakoma :D
Faceman
2006-12-28, 10:45 PM
Nu ir dar vienas klausimas, kadangi ismete, kad reik 35mm^2 laidu, kur ju pirkti pigiausiai? Visur randu apie 20lt metras, o pravest reikės kažkur 10metru(plius ir minus), tai gaila kažkaip :(
O kur tu 10m vesi? Autikas pas tave? :shock:
negyvas
2006-12-28, 10:47 PM
nu du laidai po 5m
Mindaugas
2006-12-29, 11:52 AM
- į metru tau tikrai nereikia. RAsi ir metro atstumu nuo stiprintuvo kur jį prijungt. o 20 lt. tai manau pati geriausia kaina. nes jei ieškosi dar pigiau, o manau nerasi, tai ieškojimas kainuos brangiau O:)
ir jei nesiruosi varyti i Varžybas tau tu 35kvadratu tikrai nereik užteks ir 20kvadratu
Beginer
2006-12-29, 06:34 PM
Šiaip manau, jei gali ir nori tai tegul perka 35mm laidą. Per storas tikrai nebus, o vėliau gali prisireikti ir storesnio, jei dar galingesni stiprintuvą pasijungs, arba pora sugavos pasijungti. Aš manau geriau turėti šiokį tokį rezervą, negu pirkti grynai tam stiprekui. Čia kaip ir su W, niekada nebus per daug :supz:
Bet mano klausimo žiūrių niekas neaptarinėja... :dauzau: :)
Arunas B
2007-01-04, 02:41 PM
Šiaip manau, jei gali ir nori tai tegul perka 35mm laidą. Per storas tikrai nebus, o vėliau gali prisireikti ir storesnio, jei dar galingesni stiprintuvą pasijungs, arba pora sugavos pasijungti. Aš manau geriau turėti šiokį tokį rezervą, negu pirkti grynai tam stiprekui. Čia kaip ir su W, niekada nebus per daug :supz:
Del tu linijiniu tavo laidu paviszdziu konkreciai nieko negalima pasakyti. Reikia abieju tipu laidus isardyti ir paziureti ju stori ir izoliacija. Kartais 4kanales lineikos gali buti kokybiskesnes uz 2kanale, o gali buti ir atvirksciai.
AutoBoomsas
2007-01-04, 06:14 PM
Pas tave dabar stovi 2 stiprintuvai?
negyvas
2007-01-04, 06:15 PM
as turbut nesuklysiu pasakydamas, kad jei geros firmos aukstos klases laidai, tai nera jokio skirtumo ar jie bus atskirai ar sukergti i viena.
AutoBoomsas
2007-01-04, 06:31 PM
Siaip tai pirmas laidas yra skirtas vienam stiprintuvuj, kada eina FL FR ir RL RR OUTPUT! Mes jam sugalvojom dar ir kita visai vaidmeni! Manau ir ne tik NESUK galvos ir ne ieskok stebuklu! Visu pirmiausiai jeigu du stiprai tai ir du atskiri laidai! O antra as net nematau REMOTE laido! Jeigu vel 2 stiprai tai dar atskirai pirksi ta remotex2 vnt, prisizaisi, vesdamas tos batu raistelius (remote) :smt018
o kam du remote laidai? vedi vieną į vieną stiprą, tada iš jo į kitą...
plius galvoju, kad lineikos kartu su remote laidu, bus nerimtos kokios.
AutoBoomsas
2007-01-04, 06:53 PM
o kam du remote laidai? vedi vieną į vieną stiprą, tada iš jo į kitą...
plius galvoju, kad lineikos kartu su remote laidu, bus nerimtos kokios.
Galima, kodel gi ne! Bet tada jis turi buti "ciut-ciut" storiasnis negu du atskiri! Ir pagalvok kas ten per ji teka ir kas yra lygiagreciai ir nuosekliai! :smt023
O vat del kaip tu sakai "kad lineikos kartu su remote laidu, bus nerimtos kokios" tai cia tai jau tikra nesamone! Vieni daro taip o kiti kitaip!
Galima, kodel gi ne! Bet tada jis turi buti "truputį-truputį" storiasnis negu du atskiri! Ir pagalvok kas ten per ji teka ir kas yra lygiagrečiai ir nuosekliai! :smt023
kur tu čia randi nuosekliai??? aš tik matau nuo vieno laido užmaitinti du stiprintuvai...
pats pagalvok, pvz: atvedi storą pliusinį laidą, tada dedi šakotuvą, ar kaip jis ten vadinasi ir nuo jo du plonesnius laidus į 2 stiprus, tai čia skaitosi nuosekliai ? :ploju:
negyvas
2007-01-04, 07:03 PM
ir siaip remote vest su lineikom :smt018 prades zyzt, juk remote srove teka.
AutoBoomsas
2007-01-04, 07:27 PM
Galima, kodel gi ne! Bet tada jis turi buti "truputį-truputį" storiasnis negu du atskiri! Ir pagalvok kas ten per ji teka ir kas yra lygiagrečiai ir nuosekliai! :smt023
kur tu čia randi nuosekliai??? aš tik matau nuo vieno laido užmaitinti du stiprintuvai...
pats pagalvok, pvz: atvedi storą pliusinį laidą, tada dedi šakotuvą, ar kaip jis ten vadinasi ir nuo jo du plonesnius laidus į 2 stiprus, tai čia skaitosi nuosekliai ? :ploju:
Pats klausi ir pats i ji atsakineji! Ziuriu vel gincas gimsta! Pats sakai vedamas storas o paskuj sakotuvas ir du ploni! o kam taip daryti? plonas --sakotuvas--2 ploni!???? Aaaaa jau blogai gali sudegti, ar neee reiskia pirmas laidas turi islaikiti du kitus (pvz 40A+40A=80A, reikia pirmas laidas turi istempti ne maziau negu 80A) Tai jeigu Amperai yra + tai tada kas tai bus tas sakotuvas! Kiek is fizikos turejei?
negyvas
2007-01-04, 07:31 PM
Pats klausi ir pats i ji atsakineji! Žiūriu vel gincas gimsta! Pats sakai vedamas storas o paskuj sakotuvas ir du ploni! o kam taip daryti? plonas --sakotuvas--2 ploni!???? Aaaaa jau blogai gali sudegti, ar neee reiskia pirmas laidas turi islaikiti du kitus (pvz 40A+40A=80A, reikia pirmas laidas turi istempti ne mažiau negu 80A) Tai jeigu Amperai yra + tai tada kas tai bus tas sakotuvas! Kiek is fizikos turejei?
Man idomu, ka tu parasei, bet as nieko nesupratau, gal tu siande biski padares :partyman: :partyman: ?
Na žinok aš ir nieko nesupratau, o dar klausinėja kiek už fiziką turėjau :D
AutoBoomsas
2007-01-04, 07:46 PM
Ne, zinokit darbo dienomis negeriu, ir jums nesiulau to daryti! Vat kai iseiginiai su draugais galima :smt023
Buvo parasytas atsakymas i WAPS klausima, jeigu pats nesupranta kas yra sakotuvas, tai as jam ir parasiau! Jeigu dviese skaitote ir nesuprantate, reiskias kad as blogai jums isaikinau, bet jei jus nors kiek zinotumete ir ta mano atsakyma suprastumete! Faktas! :smt022
O su laidais as pavyzdi tik pateikiau o ne sakiau kad geriau!
Ne, žinokit darbo dienomis negeriu, ir jums nesiulau to daryti! Vat kai iseiginiai su draugais galima :smt023
Buvo parasytas atsakymas i WAPS klausima, jeigu pats nesupranta kas yra sakotuvas, tai as jam ir parašiau! Jeigu dviese skaitote ir nesuprantate, reiskias kad as blogai jums isaikinau, bet jei jus nors kiek zinotumete ir ta mano atsakyma suprastumete! Faktas! :smt022
O su laidais as pavyzdi tik pateikiau o ne sakiau kad geriau!
jo... :D parodyk mano klausimą apie šakotuvą? mačiau, kad nesigaudai kas yra nuosekliai ir kas yra lygegriačiai, tai kaip pavyzdį paėmiau elementariausią pliusinio laido dviems stiprams pravedimo sistemą , kad suprastum, jog tai nėra nuoseklus jungimo būdas, tik panašus į jį... O:)
jei nesupratai mano minties, nuo vieno laido užmaitinus du ar penkis stiprus, tai nebus nuosekliai, nuosekliai būtų tada, jei remote laido srovė pirma pratekėtų pro tą stiprintuvą, tada eitų į kitą...
AutoBoomsas
2007-01-04, 08:14 PM
Arunas B
2007-01-04, 08:15 PM
as ir pris tuos "remote" laidelius prilipdytus prie lineiku niekad ju nenaudoju veduosi atskira kartu su maitinimo laidais lineijkos turi buti kuo toliau nuo sroves laidu.
Be to tas "remote" laidelis gali buti plonas storo jo net ir nereikia jis atlieka stiprintuvo ijungimo ir isjungimo funkcija
dabar supratau ka turėjai omenyje :D parašęs "šakotuvą, ar kaip ten jis vadinasi" tą ir turėjau omenyje, nes nežinojau kaip jis lietuviškai vadinasi... o ne kokia jo funkcija... O:)
p.s. radau, jis vadinasi- paskirstymo blokas O:)
(iš pioneerio remote laido išeina max 0,3A)
AutoBoomsas
2007-01-04, 08:49 PM
Liaudiskai ji galima ir sakotuvu pavadinti, nuo zodzio saknys! Su to kad remote eitu nuo akustiniu laidu as pritariiu is teorijos dalies! O is praktikos tie 0.2A-0,3A gerai pagamintai lineikai (su geru ekranu) nepadarytu garsui jokios itakos! Tiek pinigu nesumoketa i aparatura kad taip teoriskai prisipi..neti!!!!
negyvas
2007-01-04, 08:56 PM
Bet tokios geros lineikos turbut kainuoja gerokai daugiau nei paprasti laidai, ar ne?
AutoBoomsas
2007-01-04, 09:36 PM
Bet tokios geros lineikos turbūt kainuoja gerokai daugiau nei paprasti laidai, ar ne?
Ne, kodel, nevisada! Nepamirskime dar firmos! Kartais moki vien uz firma! Kiekvienas geras akustinis laidas turi tureti gera ekrana, kuris yra apsauga musu signalui! Kaina linijiniu laidu turi buti maziausia nuo 20-25lt (cia be antgaliu) uz 1 metra! Plius 1 antgalis 20lt! Skaiciojam 5mx20lt=100lt+(20ltx4vnt)=180lt, bet jeigu tokia pati nusipirkti gatava, tai gaunasi pigiau 140-160lt! Kodel???
Todel kad tai yra standartas ir ne visi rankas turi (ziauru bet tiesa)! O jeigu man reikia 3m ir 59cm kur as tokia nusipirksiu! Tai vat pats ir padarysiu, bus geriau, negu tie 5m! TAISYKLE: Ko trumpesni laidai to GERIAU!
sarkys
2007-01-04, 09:55 PM
nesenai paziurejau kokios firmos pas mane lineikos, ir buvau nustebintas. firma DIETZ dar puikuojasi uzrasas HI END O:) o gavau uz dyka, draugas atidave. O:)
AutoBoomsas
2007-01-04, 10:39 PM
nesenai paziurejau kokios firmos pas mane lineikos, ir buvau nustebintas. firma DIETZ dar puikuojasi uzrasas HI END O:) o gavau uz dyka, draugas atidave. O:)
Gera firma! Uzsiemanti laidais ir viskas kas susieta su jais! Nu dar kliujus, fazikus ir kit. Auksta kokybe ir daug sertefikatu! Geras draugas pas tave! Pasisieke :smt023