PDA

View Full Version : Po kanalinio stiprinimo ypatumai

Arunas B
2007-01-05, 02:04 PM
Iskilo man toks klausimas del pokanalinio stiprinimo sistemoje su pasyviais krosais uz stiprintuvo.del ko skiriasi grojimas naudojant si jungima nuo normalaus. Bi ampingu sujungus bent pas mane groja geriau, skaidriau ir gyviau. Testavausi du stiprintuvus savo sistemoje U-dimention ir poweramper abejais atvejais gavau vienodus rezultatus bi-amping groja geriau.
Kai sistemoje aktyvus ar pasyvus filtrai naudijami pries stiprintuva pokanalinime stiprinime tai kaip ir aisku kad stiprintuvas atkuria tik tuos daznius kuriuos paduoda filtrai. Taip stiprintuvas neapkraunamas bereikalingu darbu ir lengvesnis jo gyvenimas kuris itakoja atkurimo kokybeje. Bet kaip yra kai filtrai stovi uz stiprintuvo ir jis groja visa juosta aišku reiktų manyti kad daugiau kanalu daugiau galios atitenka dinamikams. Tai ar dar yra kokiu niuansu? Mano testuotu stiprintuvu 1 kanalo galios pakanka tiek vienam dinamikui tiek dviem.

Lenikas
2007-05-12, 07:47 PM
noreciau atgaivinti sia tema,kaip svarbia,aktualia ir idomia.
tik gaila,kad atsakymu joje nebuvo.
gal atsiras patyrusiu forumieciu kurie papasakos kazka apie bi-amping ipatumus.

atvortke
2007-05-13, 08:04 AM
norėčiau atgaivinti sia tema,kaip svarbia,aktualia ir idomia.
tik gaila,kad atsakymu joje nebuvo.
gal atsiras patyrusiu forumieciu kurie papasakos kažką apie bi-amping ipatumus.
Na dar nesuinstalinta viskas, tačiau ant popieriaus planas yra ;) du stiprai (2ch ir 4ch) Rockford fosgate seni, ant trijuostės 20cm-11cm-2,5cm, 20cm- į uždarą turį duryse, 11cm- į uždarą turį panelėje ir aukštadažniai į stoikes. Jau viskas beveik guli ant ant stalo, tik vidurių laukiu..... Kai bus suinstalinta būtinai pasidalinsiu įspūdžiais.

Artūras S
2007-05-13, 09:02 AM
Pokanaliniame sujungime pirmiausia atskiriamas žemadažnis garsiakalbis nuo viduriukų ir aukštų.Žemadažnis nustoja neigiamai įtakoti aukščiau grojančius garsiukus, tokiu būdu pagerėja garso kokybė.Jungiame nuo min keturių kanalų, o kaip žinia vatai pliusuojasi ir turime galios rezervą.

BigBug
2007-05-13, 12:02 PM
Gal išsamiau galėtumėt papasakoti, kaip ten viskas teoriškai veikia ? :)

Lenikas
2007-05-13, 12:26 PM
Taigi ka tik parase Arturas S :)

BigBug
2007-05-13, 12:38 PM
Turėjau omenyje plačiau, kaip ten viskas vyksta. Bent jau leituviškai internete tai neradau nieko išsamaus :)

atvortke
2007-05-13, 01:06 PM
Turėjau omenyje plačiau, kaip ten viskas vyksta. Bent jau leituviškai internete tai neradau nieko išsamaus :)
Ką tau tiksliau paaiškint?

BigBug
2007-05-13, 01:52 PM
Gal kas gali nupasakoti signalo, atėjusio iš grotuvo, kelią tame stiprintuve ?

Lenikas
2007-05-13, 01:55 PM
bent jau as manau,kad nieko ipatingo jame nevyks, atkur pilna juosta, juk filtrai uz stiprintuvo..

BigBug
2007-05-13, 01:58 PM
Pagal wikipedia, tai vienu stiprintuvu užmaitiname priešbosį, o kitu stiprintuvu užmaitiname aukštus. (Arba atskirais kanalais) Tai čia visas Bi-ampingas ? :D

Lenikas
2007-05-13, 02:32 PM
butent :) 1kanalas-1garsiukas

BigBug
2007-05-13, 02:35 PM
O aš galvojau, kad čia kažkoks šūstras jungimo būdas, kuris yra tik kaikuriuose stiprintuvuose... :D

Čia gana detaliai viskas aprašoma : http://sound.westhost.com/bi-amp.htm

makas
2007-06-07, 06:38 PM
Pala pala....paaiskink kaip ten parasei:
Pokanaliniame sujungime pirmiausia atskiriamas žemadažnis garsiakalbis nuo viduriukų ir aukštų.Žemadažnis nustoja neigiamai įtakoti aukščiau grojančius garsiukus, tokiu būdu pagerėja garso kokybė.Jungiame nuo min keturių kanalų, o kaip žinia vatai pliusuojasi ir turime galios rezervą.

kaip ten: Arturas S:"zemadaznis neigiamai itakoja auksciau grojancius garsiak".? :smt017
nu tai kaip ten elektriskai vyksta idomu :smt017

:smt017 Arturas S:"kaip žinia vatai pliusuojasi ir turime galios rezervą", o kaip tai susije su kokybes pagerejimu, buvo toks klausymas..... :smt018

bendras klausymas, o laidai ar tokie patys buvo naudojami abiem atvejais? Ir ar skirtumas buvo tikrai didelis ar tik norejai ji isgirsti-labai daznas atvejis!

Artūras S
2007-06-07, 09:59 PM
Tiesiog žemadažnis sukuria priešįtampą kuri "klibina" aukštadažnį ir šitaip atsiranda pašaliniai garsai kurie ir gadina kokybę.Kalba eina apie gerai visiems žinomus ir senai išbandytus jungimo būdus. O:)

Arunas B
2007-07-25, 07:27 PM
Iskilo man toks klausimas del pokanalinio stiprinimo sistemoje su pasyviais krosais uz stiprintuvo.del ko skiriasi grojimas naudojant si jungima nuo normalaus. Bi ampingu sujungus bent pas mane groja geriau, skaidriau ir gyviau. Testavausi du stiprintuvus savo sistemoje U-dimention ir poweramper abejais atvejais gavau vienodus rezultatus bi-amping groja geriau.
Kai sistemoje aktyvus ar pasyvus filtrai naudijami prieš stiprintuva pokanalinime stiprinime tai kaip ir aišku kad stiprintuvas atkuria tik tuos daznius kuriuos paduoda filtrai. Taip stiprintuvas neapkraunamas bereikalingu darbu ir lengvesnis jo gyvenimas kuris itakoja atkurimo kokybeje. Bet kaip yra kai filtrai stovi uz stiprintuvo ir jis groja visa juosta aišku reiktų manyti kad daugiau kanalu daugiau galios atitenka dinamikams. Tai ar dar yra kokiu niuansu? Mano testuotu stiprintuvu 1 kanalo galios pakanka tiek vienam dinamikui tiek dviem.

Siek tiek paiskejo del ko tas skirtumas pas mane yra. Filtras mano manimu pasikeicia kai sujungi abi jauostas i kruva. Aukstadaznio ir priesbosio paastreja grojimas kuris nera malonus ausiai del to manu kad filtras nukreivija pjovimo dazni.

igoriokas
2007-07-25, 07:38 PM
o priesbosiui irgi filtra kabinat ar placia juosta paliekat?

Arunas B
2007-07-25, 07:48 PM
o priesbosiui irgi filtra kabinat ar placia juosta paliekat?

Priesbosis turi savo filtra kaip ir aukstadaznis taip pat kaip ir subas. Kiekvienas dinamikas turi groti savo daznio juostoje.