View Full Version : Ats: Dairausi Nakamichi cd45z
Man jo reikia tam,kad isardyciau :)
Isardyt yra neblogai ;) tik cd-r'us su juo pamirshk sena naku problema...
Lenikas
2007-01-06, 08:43 PM
Gero kokybisko CD-R jis neuzkabintu? Shit... Nezinojau...
Gero kokybisko CD-R jis neuzkabintu? Shit... nežinojau...
Jei geras lazeris ir geras-kokybiškas cd ,turėtų užkabint,bet kas iš to jei 50-tą cd jau ne taip gerai skaitys? Šiaip šitie nakai yra žiauriai jautrūs komapkto kokybei,girdėjau pas vienus jau ir originalius nevisus skaitė... transportas jų levas,perdarymui tikrai rinkčiausi kitą aparatą,tik kokį-tikrai neatsakysiu,nes nžn kuris geriau pasiduoda perdarinėjimam... :)
Beje šansai kad gausi su geru lazeriu labai menki...
Artūras S
2007-01-06, 09:57 PM
Viskas teisingai.Darai ,kad geriau grotų ir pabaigoje dedi ant kompo įrašytus kompaktus kai tuo tarpu geri įrašai žiauriai daug kainuoja,todėl ir originalai CD yra tokie brangūs.Matyt tie kas įrašinėja yra gryni kvailiai.
Viskas teisingai.Darai ,kad geriau grotų ir pabaigoje dedi ant kompo įrašytus kompaktus kai tuo tarpu geri įrašai žiauriai daug kainuoja,todėl ir originalai CD yra tokie brangūs.Matyt tie kas įrašinėja yra gryni kvailiai.
Matai aš jau žinau leniko situacija.Jam reikia to cd-r,nes jo muzikos originaliu irašu lietuvoj negausi... Mano situacija irgi panasi...
Be to šiais laikais patobulėjo programine iranga su ja kopijos daromos žymiai tikslesnės nei su kokiu nero,aišku pilnos kokybės negausi,bet tik nereikia sakyt,kad jau jei rašytas ,tai viskas ner ką klausyt... Tuo labiau kad irašų gali gaut žymiai geriau rašytų nei tarkim bomboj...
Lenikas
2007-01-06, 10:05 PM
CD orginal muzikos kuria as klausau yra beprotiskai brangus. Be 50-100usd gali pamirsti. Tad teks tenkintis cd-r,bet noriu is jo ispaust visa kokybe kokia jis gali dovanoti-ant grotuvo nepagailesiu. P.s. Pavydziu tiems kuriu ausims ir popsas muzika..
Artūras S
2007-01-06, 10:07 PM
Bomba nėra įrašų studija.
Jei ruošiesi klausyti CD R tai apie 45Z gali pamiršti.Neilgai jis tau gros.
Bomba nėra įrašų studija.
taip tiesiogiai nereikėtų suprast
Artūras-M
2007-01-06, 10:16 PM
Keistas ginčas. Letuvoj tikrai yra problema su kokybiškais kompaktais, tačiau manau, kad šiuo atveju kompakto kokybės klausimas perdėtas. Tokio lygio aparataia kaip Nakamichi cd45z nelabai jaučia kur labai kokybiškas kompaktas, o kur vidutinė kokybė. Nereikia kišti tik kai kurio šlamšto kuris pagrindinai ateina iš rusiškos rinkos. Duodu 100%, kad ir pats Artūras S neatskirs ant savo perdaryto grotuvo kur yra originalas, o kur su mano garažiniu Lite ON teisingai padaryta kopija. Kita kalba, kad Nakamichi cd45z nelabai sugeba skaityti daugumą rašytų diskų ir reikia konkrečiam ekzemplioriui parinkti konkrečias „balvankes“....
Teisingai :supz: Va chebra sugeba ir idealias kopijas padaryt
cornolio
2007-01-06, 10:18 PM
Net ir CD400 turi šitą bėdą. Smarkiai padėvėtų, net ir brangių CD-R, kartais neskaito. Be to, kaip didesnė duobė, taip peršoka.
Šiais laikais gali kopiją ir 1:1 pasidaryt, bet tai nereiškia, kad duomenis iš rašyto disko grotuvas pasiims kaip ir iš originalaus.
Artūras-M
2007-01-06, 10:23 PM
Gali, bet ne su Nero arba kita įrašančia programa. Tik disko klonas, kur bitas į bitą eina. Nežinau, kaip jiteris tokiu atveju. Teoriškai turėtų ir jiteris nedidėti.
Lenikas
2007-01-06, 10:23 PM
As vertinu gera garso kokybe-noriu,kad mano automobili Grotu-klausau sunkia,nekomercine elektronika-ji kepama i LP-kartais i CD(kainos milziniskos)-Nepavydetina situacija- ka daryti?
cornolio
2007-01-06, 10:28 PM
Bandyk ieškot losless kodekais kompresuotos muzikos. (labai persiprašau už piratavimo skatinimą) Parsipūtęs tokį failą, iš jo daraisi 1:1 wav failą, tada kepi Audio-CD. Pats taip darau. Chebra seniai protingi pasidarė: plextor/lite-on + exact audio copy + flac/ape ir puiku.
Kad būtų bitas į bitą, reikia visokius error correction išjungti
Artūras-M
2007-01-06, 10:34 PM
Normalūs žmonės kopijai bitas>>į>>bitą nenaudoja jokių kvailų gražių programų ;)
Lenikas
2007-01-06, 10:34 PM
Tai as apie torentus suprantu. Bet cia jau grotuvo reikia,kad cd-r ikirstu. O vat kaip tik jau zinojau sprendima.. Savaitgali tikiuosi paaiskes kaip ir kas :)
cornolio
2007-01-06, 10:35 PM
Normalūs žmonės kopijai bitas>>į>>bitą nenaudoja jokių kvailų gražių programų ;)
man įdomu, ką vadinate kvailomis ir gražiomis programomis?
cornolio
2007-01-06, 10:41 PM
Tikrai jokio skirtumo. Manau, kam įdomu, tai susiras ir kitur, o jei nuo to jums patogiau tai :smt023
Artūras-M
2007-01-06, 10:41 PM
Nero, EAC ir tt. Nors EAC yra mažesnė blogybė. Jis praktiškai identiškas Linux K3B. Yra paprasti įrankiai:
dd if=/dev/hdc of=mano_disko_image ir gaunam disko kopiją bitas į bitą ;)
cornolio
2007-01-06, 10:43 PM
Jeigu nepradėt svaigt apie Linux, tai windows'ams EAC yra geriausias įrankis ir su juo taip pat daromos kopijos bitas į bitą :smt019
Artūras-M
2007-01-06, 10:45 PM
Windausai irgi turi komandinę eilutę O:)
cornolio
2007-01-06, 10:49 PM
Be abejo, bet kažkaip labai abejoju, ar skirsis rezultatas tarp komandinės eilutės ir EAC. EAC tuo ir krūtas, kad nedaro nieko, ko nereikia :smt020
Artūras-M
2007-01-06, 10:51 PM
EAC kiek pamenu daro - konvertuoja į vaw ir atgal. Taip, toks konvertavimas yra mažiausia blogybė, tačiau vis tiek blogybė. Kai imi fizinę disko kopiją, tu nedarai jokių konvertavimų. Nuostoliai galimi tik dėl prastesnio CDR nuskaitymo.
cornolio
2007-01-06, 10:54 PM
Bet juk į wav įkištas PCM audio streamas ir yra tas pats, kas yra Audio-CD diske. Jis tiesiog ištraukiamas iš Audio-CD ir įkišamas į wav konteinery. Kur čia konvertavimas vyksta?
Artūras-M
2007-01-06, 11:01 PM
Yra problemos, tingiu ginčytis ir įrodinėt.
cornolio
2007-01-06, 11:06 PM
Whatever
Lenikas
2007-01-06, 11:14 PM
O gal nepatingekit? ( : pasidare idomu skaityti diskusija. O ji taip staigiai nutruko ( :
BigBug
2007-01-06, 11:19 PM
Su nero visų pirma kompaktą permeskit į wav ir tada įrašinėkite.
Kiek lyginau perašinėtus kompaktus, na labai norint galima prisikabint prie aukštų niuansėlių. Nors apratūra buvo gana paprasta.
cornolio
2007-01-06, 11:33 PM
Nu galima eksperimentą padaryt. Paimt wav 44.1/16 failą, kuris sėdi PK, įrašyt su teisinga įranga į teisingus CD ir tada nuripint, o paskui su atatinkamu soft'u palygint bitas prie bito.
klausimas-ne į temą: kokius cd-r naudojat? Bandėm ant prastai skaitančio magelio,tdk nu polny gavno,neima net naujai irašytų,verbatim čiut geriau ,bet tie išreklamuoti superazo,man irgi paukštis,pabandėm soniukus žalius-atsigavo ,pas draugelį lyg šiol skaito net senus soniukus.Pats neseniai nusipirkau sony-audio su akcija 3vnt už 7lt kol kas super ir nieko geriau rinkoj nematau.
BigBug
2007-01-06, 11:41 PM
Galiu pasakyti tik taip:
Jei kas paimtų kokybišką kompaktą. Jį teisingai perkopijuotų - nesakęs tau - ir įdėtų.... . Ir poto tu klausytum ne tą orginalą, o kopiją tai tikrai nepajustum, kad kažkas netaip. Tas įtarinėjimas, nusistatymas labai daug reiškia. :)
Galiu pasakyti tik taip:
Jei kas paimtų kokybišką kompaktą. Jį teisingai perkopijuotų - nesakęs tau - ir įdėtų.... . Ir poto tu klausytum ne tą orginalą, o kopiją tai tikrai nepajustum, kad kažkas netaip. Tas įtarinėjimas, nusistatymas labai daug reiškia. :)
tai taip,psichologinis momentas labai daug ką duoda, norėčiau kad emma teisėjai pabandytų užrištom akim pateisėjaut :smt044
Artūras S
2007-01-06, 11:44 PM
Kėkvienam grotuvui gali tikti skrtingos "balvankės".Reikia tiesiog pabandyti ir atsirinkti kas tinka.Po to tinkamai nukopijuoti.Visos konsultacijos aukščiau.Aš ten nedalyvavau ,jei ką.
BigBug
2007-01-06, 11:46 PM
Tiesa iš patirties galiu pasakyt. Kad jei darai "Copy CD" kaikurie senieji CD grotuvai nepermeta gabalų. Mato kaip vieną. O jei per *.wav tą patį įrašai, tai tada viskas ok būna :)
cornolio
2007-01-06, 11:51 PM
Aš Sony Audio CD-R naudoju. RIMI berods 4 lt. Su Naku CD400 jokių bėdų kol kas. Už verbatim audio-cd, bent jau nuskaitymo prasme tikrai geriau
Aš Sony Audio CD-R naudoju. RIMI berods 4 lt. Su Naku CD400 jokių bėdų kol kas. Už verbatim audio-cd, bent jau nuskaitymo prasme tikrai geriau
man po nosim dabar guli irgi Sony Audio CD-R tik kaina čiut virš 2lt gaunasi maximoj :smt023
cornolio
2007-01-06, 11:54 PM
plonose dėžutėse?
Artūras-M
2007-01-06, 11:55 PM
Nu galima eksperimentą padaryt. Paimt wav 44.1/16 failą, kuris sėdi PK, įrašyt su teisinga įranga į teisingus CD ir tada nuripint, o paskui su atatinkamu soft'u palygint bitas prie bito.
Va čia ir slypi visų kompiuteristų problema ;) Jie į audio CD žiūri kaip į bitus, bet pamiršta technologinius procesus kurie vyksta keičiant formatus. Pavyzdžiui lyginant tik bitus, niekada neįvertinsi jiterio įtakos. Lygint ausimis reikia ;)
O kai droži disko lygmenyje, tu elementariai klonuoji. Klonas ir Afrikoj klonas ;)
plonose dėžutėse?
jop,nu čia kaina susimažina,bet centais,šiaip man didelės nepatogios ,daug į mašina jų neprisikiši...
offtopicas baigtas
Diskusija tęsiasi...
cornolio
2007-01-07, 12:03 AM
Dar viena žinute pratęsiu offtopic, ten 74 min :D
Artūras, gal plačiau apie jitter? Kažką skaičiau, bet nelabai pamenu
Artūras-M
2007-01-07, 12:13 AM
Tai pasiskaityk, internete daug info yra. Iš esmės, tai informacijos poslinkis laike. O kadangi neišvengiama grandis yra DAC, automatiškai informacijos poslinkis laike turi lemiamą reikšmę teisingam bitų dekodavimui į mums reikiamus virpesius. Jeigu tau asmeniškai nėra labai svarbu, kad pana į paskirtą pasimatymą 21:00 ateina tarp 20:00 ir 22:00, tai DAC'ui tokie nukrypimai nėra pageidaujami ;)
BigBug
2007-01-07, 12:24 AM
Gramofono vienam numeryje yra paaiškinta. Nusipirk kokiam archyve, visai malonu prieš miegą paskaitinėt ir į gražias nuotraukas pažiūrėt ;)
Jei jau prakalbome apie įrašymą, tai vieni šneka, kad senieji CD įrašytuvai (kur greitis max buvo 4x) įrašinėja labai neblogai. O kiti teigia, kad DVD įrašytuvai gerai įrašinėja, nes ten tikslumas žymiai didesnis.
Ką manot jūs ? Ar bandėt keletą perašymo būdų ir poto tuos kompaktus lygint su ausimis, bei spec programinėm įrangom ? Kokie rezultatai ? :)
cornolio
2007-01-07, 01:43 AM
Jo žinau, kad buvo. Anksčiau pirkdavau gramofoną, bet to numeriu nepataikiau nusipirkt. Gal kas turit?
DV-ART
2007-01-21, 06:37 PM
As truputi i tema,matau ,kad nubegot i sali. Turiu pora nakamu,vienas is ju 45,kitas 700,su 45 jau trejeta metu ir neatsimenu,kad butu sustreikaves. O apie 700 tai pasakyti negaleciau, per puse metu jau buvo visko.Ir kiek man teko dometis, tai , kad Nakamichi susibankrutavo 1996 metais. Tai kazin ar ne kazkas lieva kepa????
Mindaugas
2007-01-22, 11:18 PM
kadangi esu prijaučintis siam Brendui Tai prisiverčiau perskaityt ką čia pripaistėt shots O:) Tas kas ka rašė apie 45z mechaniką, Ar nors kartą ją matė??? JI niekuo nesiskiria nuo blaupunktų, Kurie ėjo buvo gaminami maždaug 20 am=iau pabaigoje :P Iš praktikos galiu pasakyti, kad tai tikrai yra pakankamai gera mechanika.
Toliau dėl lazerio. Jama stovi KSS-540 lazeris. JIs šiaip morališkai senstelėjas. ir CDR tikrai nelabai tinkamas. Bet kol naujas tai manau bent pora metų valgys tuos rašomus kompaktus. Be to jo kaina tik apie 70 lt.
tokį pat lazeriį esu aptikęs blaupunktuose, JVC, Kenwoode ir manau dar neviename to laikmečio aparate. Ir klbėti reikia apie tai, kad visi aparatai kurie ėjo dar tada kai nebuvo, ar nebuvo plašiai išplitę CDR diskai turi ir turės tą pačią jų skaitymo problemą. TAip kad nereikia aparato priversti valgyti tai ko jis nevirškina. 18_2_100v :smt006