View Full Version : Ar tiesa del medziagos darant deze
rafinuotas
2007-01-09, 09:28 PM
ZOdziu pakalbejau su bahuriuku, pasake jog darant deze subui geriausiai skamba subas kai deze yra padaryta is senuju rusisku spintu. Ar tai tiesa? gal kas domejotes ar patys tokias daret, kaip jum jos praejo?
Arunas B
2007-01-09, 09:31 PM
žodžiu pakalbejau su bahuriuku, pasake jog darant deže subui geriausiai skamba subas kai deže yra padaryta is senuju rusisku spintu. Ar tai tiesa? gal kas domejotes ar patys tokias daret, kaip jum jos Praėjo?
nežinau kokios tos spintos buvo bet taisykle yra ta: kuo storesne medžiaga (lenta, plokste ne plonesne uz 20mm) tuo geriau.
Arunas-
2007-01-09, 09:33 PM
kuo maziau jos sienos virpa
BigBug
2007-01-09, 09:43 PM
Kuo storesnė ir tankesnė.
fruktas
2007-01-10, 12:28 AM
geriausia kai subo deze isvis neskamba. tam tikslui geriauisia is marmuro daryt.
sarkys
2007-01-10, 05:11 PM
Siulau is svino lieti O:)
zavas
2007-01-10, 09:10 PM
Gerai tavo draugas sake. dariau ir as koloneles is senu spintos duru. Storis apie 2cm, svoris labai didelis palyginus su paprasta plokste. O kietumas tai isvis nepalyginamas. Kol tas plokstes sukiojau tai visas rankas puslem nusivariau. Po to dariau tokias "kojas" kolonelems. Is paprastos plokstes. Storis 2.5cm, bet i ja medvarsciai labai lengvai lindo. Ir svoris daug mazesnis. Na zodziu geras daiktas. Tik kad sunku dirbti :!:
negyvas
2007-01-10, 09:23 PM
Gerai tavo draugas sake. dariau ir as koloneles is senu spintos duru. Storis apie 2cm, svoris labai didelis palyginus su paprasta plokste. O kietumas tai isvis nepalyginamas. Kol tas plokstes sukiojau tai visas rankas puslem nusivariau. Po to dariau tokias "kojas" kolonelems. Is paprastos plokstes. Storis 2.5cm, bet i ja medvarsciai labai lengvai lindo. Ir svoris daug mazesnis. Na žodžiu geras daiktas. Tik kad sunku dirbti :!:
Reikejo prie sukant medvarzcius prasigrezt skylutes, butu lengviau :)
BigBug
2007-01-10, 10:23 PM
O ką mano instaliatoriai apie boso dėžės vidaus išklijavimą bitumu ir, - ar garsą izoluojančia medžiaga ?
zavas
2007-01-10, 10:49 PM
Buvau ir skilutes issigrezes... ir vistiek kelis atsuktuvus suvariau medvarscius sukdamas... :twisted:
ttadaz
2007-01-10, 11:29 PM
Buvau ir skilutes issigrezes... ir vistiek kelis atsuktuvus suvariau medvarscius sukdamas... :twisted:
Elektrinis ar akumuliatorinis suktukas gerai gelbsti tame reikale :smt023
Arunas B
2007-01-11, 12:30 AM
O ką mano instaliatoriai apie boso dėžės vidaus išklijavimą bitumu ir, - ar garsą izoluojančia medžiaga ?
Bitumu klijuojamos gamyklines dezes norint pagerinti ju stantuma taip pat garsiakalbio remas daziausiai namu kolonelese. Gaminant paciam subui deze reikia rinktis stora, tvirta medziaga kad bitumo nereiktu.
BigBug
2007-01-11, 12:49 AM
Bitumu klijuojamos gamyklines dėžes norint pagerinti ju stantuma taip pat garsiakalbio remas daziausiai namu kolonelese. Gaminant pačiam subui deže reikia rinktis stora, tvirta medziaga kad bitumo nereiktu.
Na pačiam gaminantis tai dėžės gausis standžios. Mane labiau domina vibracijų klausimas. Tai sakai neverta klijuoti ?
Namie bosas t.y subas statomas ant kojelių, kad būtų kuo mažiau vibracijos, o jei mašinoje tą patį padarius? Suprantu, kad tada jis skraidys, bet tą skraidymą galima ir išspręst :)
Aš čia biški fantazuoju ;)
Arunas B
2007-01-11, 12:56 AM
Na pačiam gaminantis tai dėžės gausis standžios. Mane labiau domina vibracijų klausimas. Tai sakai neverta klijuoti ?
Namie bosas t.y subas statomas ant kojelių, kad būtų kuo mažiau vibracijos, o jei mašinoje tą patį padarius? Suprantu, kad tada jis skraidys, bet tą skraidymą galima ir išspręst :)
[/quote]
Masinoje ant adatu statyt nereikia ;) uztenka ant storos gumos
BigBug
2007-01-11, 01:11 AM
Masinoje ant adatu statyt nereikia ;) uztenka ant storos gumos
[/quote]
Kokia guma, konkrečiau?
rafinuotas
2007-01-12, 09:01 PM
bleha nusipirkau zodziu suba su deze, noriu pasiziuret kasper subas, bet deze atsuku su drele, ta krc jis ten priklijuotas yra, juk nelupsi, kaip kitaip atsidaryt ta deze gal yra patarimu, nes jei lupsiu, tai susidraskys ta visa medziaga as taip jauciu.
Arunas B
2007-01-12, 09:16 PM
Kokia guma, konkrečiau?
[/quote]
As naudiju statybine guma cia pas mus UK ja statybose naudoja daug kur, tiesia ant ploksciu stogu,bakonu. Ji panasi i pusta guma tik kietesne. Yra jos ivairaus storio dazniausiai buna juoda kartais pasitaiko spalvota atrodo kad butu sukarpyta ivairiu spalvu gomos gabalai ir sulydyti i viena. Manau kad Lietuvoje kokiuose senukuose galima rasti kazka panasaus.
Arunas B
2007-01-12, 09:19 PM
bleha nusipirkau žodžiu suba su deže, noriu pasiziuret kasper subas, bet deže atsuku su drele, ta krc jis ten priklijuotas yra, juk nelupsi, kaip kitaip atsidaryt ta deže gal yra patarimu, nes jei lupsiu, tai susidraskys ta visa medziaga as taip jauciu.
jei jis groja tai kam tau ji lupt? jei vistiek nori ji islupti tai reikia atsargiai apipjauti aplinkui ir issiims. pirma karta tai darant reikia buti ypac atsagiam kad nesugaditi dinamiko.
Blitzzz
2007-01-17, 04:52 PM
bleha nusipirkau žodžiu suba su deže, noriu pasiziuret kasper subas, bet deže atsuku su drele, ta krc jis ten priklijuotas yra, juk nelupsi, kaip kitaip atsidaryt ta deže gal yra patarimu, nes jei lupsiu, tai susidraskys ta visa medziaga as taip jauciu.
jei jis groja tai kam tau ji lupt? jei vistiek nori ji islupti tai reikia atsargiai apipjauti aplinkui ir issiims. pirma karta tai darant reikia buti ypac atsagiam kad nesugaditi dinamiko.
Jo jo - bo kai pamenu kai as pirmą karta atsukinejau dinamika, tik slyst rankute, ir su atsuktuvu dinamika kiaurai perduriau. turbut dar rankos abi kairios buvo :oops:
Dabar jau rankas atstačiau, viskas normaliai :ploju:
sarkys
2007-01-17, 09:24 PM
Jo jo - bo kai pamenu kai as pirmą karta atsukinejau dinamika, tik slyst rankute, ir su atsuktuvu dinamika kiaurai perduriau. turbūt dar rankos abi kairios buvo :oops:
gyveni ir mokais O:) :ploju:
Blitzzz
2007-01-18, 08:38 AM
Jo jo - bo kai pamenu kai as pirmą karta atsukinejau dinamika, tik slyst rankute, ir su atsuktuvu dinamika kiaurai perduriau. turbūt dar rankos abi kairios buvo :oops:
gyveni ir mokais O:) :ploju:
Tik kad tos klaidos skaudziai per pinigus kerta.
ghetto
2007-01-19, 12:09 PM
na mokslai siais laikais irgi nepigus reikalas :)